ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΕΣΜΕΝΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ. ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΟΝΤΕΝ ΤΟΥ 1881. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΡΟΝΤΕΝ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Η ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92.

 

 

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ.

 

 

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ».

 

 

Φθίνει ο δείκτης νοημοσύνης των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

 

 

 

Οι  σημερινοί  έλληνες  έχουν  μέσο  δείκτη  νοημοσύνης περίπου  92,  7  μονάδες  λιγότερο  από  τους  άλλους  σημαντικούς  ευρωπαϊκούς  λαούς,  που  έχουν  από  99  μέχρι  101.  Στην  Ψυχολογία  7  μονάδες  διαφορά  στον  δείκτη  νοημοσύνης  είναι  μία  τεράστια,  χαοτική  διαφορά  που  δεν  γεφυρώνεται  με  τίποτε.  Ο  Γκάλτων απέδιδε  στους  αρχαίους  Έλληνες  μέσο  δείκτη  νοημοσύνης  μεταξύ  120  με  130  μονάδες.  Ο  σημερινός  βρετανικός  λαός  έχει   μέσο  δείκτη  νοημοσύνης  100.
Σε  μελέτη  στην  Γαλλία  βρέθηκε  ότι  ο  δείκτης  νοημοσύνης  των  Γάλλων  έπεσε μεταξύ  του  1990  και  2010,  σε  20  μόλις  χρόνια,  κατά  4  μονάδες,  λόγω  των  λαθρομεταναστών.  Οι  Γάλλοι  επιστήμονες  τόνισαν  ότι  4 μονάδες  στην  Ψυχολογία  είναι  ασύλληπτη  διαφορά  για  την  μέση  εξυπνάδα.

 

Φθίνει ο δείκτης νοημοσύνης των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

 

Σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων, σε πολλές από τις ανεπτυγμένες χώρες, ο δείκτης νοημοσύνης των πολιτών έχει αρχίσει να φθίνει. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ εξαιρούνται από το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο

Ο δείκτης ευφυΐας μειώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με τους ειδικούς να «σπάνε» το κεφάλι τους για να βρουν τα αίτια του φαινομένου.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «NBC», οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται πιο «χαζοί». Πρόκειται για ένα γεγονός με παγκόσμιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων που διεξήχθη το 2018 από το Κέντρο Οικονομικής έρευνας «Ragnar Frisch Centre for Economic Research», σε πολλές από τις ανεπτυγμένες χώρες, ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) των πολιτών έχει αρχίσει να φθίνει.

Εκτός από την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου, πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι και με το έλλειμμα ευφυΐας.

Έρευνες δεκαετιών έχουν δείξει ότι, τα αποτελέσματα των τεστ IQ αντανακλούν την πρόοδο στη εκπαίδευση και την μακροζωία. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο μέσος όρος του IQ των πολιτών μιας χώρας συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη και την επιστημονική καινοτομία.

Όταν οι πολίτες γίνονται λιγότερο έξυπνοι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στη χώρα τους να πραγματοποιούνται λιγότερες επιστημονικές ανακαλύψεις και η οικονομία να διέπεται από στασιμότητα.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ εξαιρούνται από το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα βρεθούν σε ανάλογη θέση. Και οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τους ίδιους κινδύνους πνευματικής και οικονομικής στασιμότητας.

Τα τεστ ευφυίας σχεδιάζονται για να μετρήσουν τις βασικές γνωστικές δεξιότητες όπως η βραχυπρόθεσμη μνήμη, η ταχύτητα επίλυσης προβλημάτων και η οπτική επεξεργασία.

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι, η εξυπνάδα των πολιτών βαίνει μειούμενη στις σκανδιναβικές χώρες , τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία.

Αυτό συμβαίνει για έναν κυρίως λόγο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί: η μέση νοημοσύνη υποχωρεί γιατί οι οικογένειες με χαμηλότερο IQ κάνουν περισσότερα παιδιά.  

(Σημείωση  Ζ.Π. :  κομψός τρόπος  δια τον φόβο των ιουδαίων.  Δεν μπορούν να πουν ότι  η αιτία στην υποχώρηση της ευφυίας είναι οι λαθροέποικοι  γιατί θα κακοπάθουν).

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. «Το υδρογόνο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος». Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην 85η ΔΕΘ: «Η εποχή του υδρογόνου: Η μετάβαση προς μία οικονομία μηδενικών ρύπων».
    «Μακροχρόνια, ίσως το 2030, το υδρογόνο είναι δυνατόν να παρέχεται σε πιο ανταγωνιστικές τιμές από το φυσικό αέριο».
    Ο διευθυντής Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Χρηματιστήριο Ενέργειας, Βασίλης Γκουντής αναφέρθηκε στις προοπτικές της αγοράς υδρογόνου. «Εκτιμάται ότι το 2050 θα είναι μια αγορά περί τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, όλων των τύπων.
    Ο διευθύνων Σύμβουλος, Advent Technologies. Βασίλης Γρηγορίου υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως «τρέχουν» 228 προγράμματα, με τα 126 από αυτά να εξελίσσονται στην Ευρώπη, η οποία ηγείται της «κούρσας» σε αυτόν τον τομέα.
    «Το πράσινο υδρογόνο θα ήταν ιδανικό καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει σήμερα κάποιο διυλιστήριο, που να μπορεί να το κάνει σε ποσότητα.
    Z.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...