ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Σεπτεμβρίου 2021

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΥΡΙΩΝ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΛΛΕΡ...

 

Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΜΠΕΛΙΤ ΟΝΑΪ, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΒΕΡΟΥ. ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

 

 

 

DW: Γκρίζοι Λύκοι μπαίνουν σε λίστες κομμάτων για να επηρεάσουν την γερμανική πολιτική;


Δωράκι δεκάδων δις ευρώ από την Ε.Ε στον Ερντογάν, την ώρα που στραγγαλίζει το Καστελόριζο…

tilefwniki-epikoinwnia-merkel-erntogan.w_l

DW: Γκρίζοι Λύκοι μπαίνουν σε λίστες κομμάτων για να επηρεάσουν την γερμανική πολιτική;

 

Μπαίνουν σε λίστες κομμάτων για να επηρεάσουν τη γερμανική πολιτική. Πρόκειται για τους διαβόητους Γκρίζους Λύκους. Αποκαλύψεις γερμανικών ΜΜΕ για το πώς Τούρκοι ακροδεξιοί προσπαθούν να κερδίσουν επιρροή.

Οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικής αυτοδιοίκησης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας γίνονται σε λίγες ημέρες και τα κόμματα βρίσκονται στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με έρευνες της τηλεοπτικής εκπομπής Report Mainz του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης (ARD) και της ειδησεογραφικής διαδικτυακής πύλης Der Westen, υποψήφιοι στις λίστες βρίσκονται και άνθρωποι που είτε είναι μέλη, είτε έχουν διασυνδέσεις με τους διαβόητους Γκρίζους Λύκους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος πρόκειται για ένα τουρκικό, ακροδεξιό και ρατσιστικό κίνημα, που επιδιώκει τη δημιουργία μια μεγάλης τουρκικής αυτοκρατορίας και δεν ορρωδεί μπροστά στη χρήση βίας.

 

"Γενικευμένη στρατηγική των Γκρίζων Λύκων”

 

Οπαδοί των Γκρίζων Λύκων σε παλαιότερη διαδήλωση στο Αμβούργο

Οπαδοί των Γκρίζων Λύκων σε παλαιότερη διαδήλωση στο Αμβούργο

 

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Επιμόρφωσης bpb αναφέρει ότι το κίνημα στην αρχική μορφή του υπάρχει στην Τουρκία εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες. Στην Γερμανία είναι παρόν με πολυάριθμες ενώσεις, συλλόγους και συνδέσμους. Πρωτοεμφανίστηκε τις δεκαετίες 60 και 70, με τη μετανάστευση Τούρκων στη χώρα για να βρουν δουλειά. Οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούνται ως η μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στη Γερμανία σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ήδη τον Οκτώβριο του 2004 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος επεσήμανε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι “συμβάλλουν στη δημιουργία μίας παράλληλης κοινωνίας στην Ευρώπη και αποτελούν εμπόδιο για την ενσωμάτωση (στη Γερμανία) πληθυσμού τουρκικής καταγωγής”. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt στις 11.07.2014, στελέχη και οπαδοί των Γκρίζων Λύκων κάνουν προσπάθειες να εισχωρήσουν σε όλα τα γερμανικά κόμματα, για να υποστηρίξουν εκεί τις θέσεις τους.

 Wolfsgruß der Grauen Wölfe (Imago/M. Trammer)

Ο Μπουράκ Κοπούρ, ειδήμων σε θέματα Τουρκίας, εφιστά την προσοχή σε μια γενικευμένη στρατηγική των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία, Όπως λέει στους δημοσιογράφους του Report Mainz και του Der Westen, „οι πρωτοπόροι των Γκρίζων Λύκων καλούσαν ήδη πριν από χρόνια σε υπονόμευση των γερμανικών πολιτικών κομμάτων. Αυτό το κάλεσμα ακολούθησαν πολλοί οπαδοί τους μέχρι σήμερα. Με αυτή τη στρατηγική υπονόμευσης προσπαθεί το κίνημα να εκπροσωπήσει στη γερμανική πολιτική τα τουρκικά συμφέροντα και το τουρκικό έθνος”. Ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες υπονόμευσης υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση στην πόλη Ντούιζμπουργκ, στην περιοχή του Μιλχάιμ στο Ρουρ. Στο βόρειο τμήμα της πόλης κρέμονται παντού αφίσες του Σεβκέτ Αβτσί, δημοτικού συμβούλου από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDU. Διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του συμβουλίου ενσωμάτωσης της πόλης και είναι συχνός και καλοδεχούμενος προσκεκλημένος τηλεοπτικών προγραμμάτων στα τουρκικά με διεθνή εμβέλεια.

 

Η περίπτωση του Σεβκέτ Αβτσί

 

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό

 

Το όνομά του βρίσκεται εδώ και χρόνια σε έκθεση της οργάνωσης νεολαίας της CDU „΄Ένωση της Ποικιλομορφίας” (Vielfalt). Στο δημοσίευμα καταλογίζεται στον Αβτσί εγγύτητα με τους Γκρίζους Λύκους. Αλλά και σε έναν φάκελο της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας εναντίον της εξτρεμιστικής δεξιάς στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας βρίσκεται καταγεγραμμένο, για τον ίδιο λόγο, το όνομα του πρώην προέδρου του συμβουλίου ενσωμάτωσης της πόλης του Ντούιζμπουργκ και νυν δημοτικού συμβούλου. Το Report Mainz και το Der Westen έχουν στη διάθεσή τους μεταξύ άλλων και μια φωτογραφία του Αβτσί σε εκδήλωση ακροδεξιάς ομάδας από την Τουρκία, όπου στο βάθος κάνει τον γνωστό χαιρετισμό. Έρευνες των Γερμανών δημοσιογράφων αποδεικνύουν κι άλλες επαφές του με Τούρκους ακροδεξιούς και τους συλλόγους τους. Σε μια διαδικτυακή σελίδα στα τουρκικά υπάρχει άρθρο ενός Τούρκου βουλευτή του ακροδεξιού MHP  (Τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος), ο οποίος καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν τον Αβτσί. Σύμφωνα με αντίγραφο από το κτηματολόγιο η περιοχή, όπου συναντώνται οι Γκρίζοι Λύκοι στο Ντούιζμπουργκ, ανήκει στον χριστιανοδημοκράτη πολιτευτή Αβτσί και μάλιστα στους τοίχους του οικήματος υπάρχει το έμβλημα του κινήματος Ülcücü, των Γκρίζων Λύκων. Ο δικηγόρος του Αβτσί ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που έκαναν την έρευνα ότι τη διαχείριση του ακίνητου έχει ο αδελφός του Αβτσί, ενώ ο ίδιος ο Αβτσί δεν έχει καμιά σχέση με τους Γκρίζους Λύκους.

 

"Ως επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συμβουλίου ενσωμάτωσης προσκλήθηκε σε πολλές εκδηλώσεις και δεν είχε τη δυνατότητα να επηρεάσει με ποιους φωτογραφιζόταν” ήταν η απάντησή του. Σε σχετικό ερώτημα το CDU του Ντούιζμπουργκ δεν θέλησε να απαντήσει. Αλλά και ο πρωθυπουργός της Ρηνανίας Βεστφαλίας ΄Αρμιν Λάσετ απέκλεισε κάθε συμμετοχή των Γκρίζων Λύκων στο CDU. Το ερώτημα παραμένει: Πόση πολιτική εγγύτητα επιτρέπεται σε ένα κίνημα, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι; Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Mainz Report και του Der Westen προκύπτει ότι το θέμα είναι γνωστό από παλιά, όπως και οι επαφές του Αβτσί με του Γκρίζους Λύκους. Και δεν πρόκειται για μοναδική περίπτωση. Ο Μπουράκ Κοπούρ, ειδήμων σε θέματα Τουρκίας, είναι πεπεισμένος ότι ίδιες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα κόμματα. “Αυτό που προβληματίζει είναι η αδιαφορία των γερμανικών κομμάτων απέναντι σε αυτήν την τουρκική κοινότητα με εξτρεμιστικές τάσεις”.

 

Ειρήνη Αναστασόπουλου/Tagesschau/Report Mainz/Der Westen/bpb

 

Δωράκι δεκάδων δις ευρώ από την Ε.Ε στον Ερντογάν, την ώρα που στραγγαλίζει το Καστελόριζο…


Αλλη μία γερμανική αθλιότητα αποκαλύπτει ο Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής.

Φέρνει στο φως με δηλώσεις του μία απαράδεκτη ενέργεια της γερμανικής προεδρίας η οποία δίνει πεσκέσι δεκάδων δις ευρώ στον Ερντογάν την ώρα που στραγγαλίζει το Καστελόριζο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το Ορούτς Ρέις, η Γερμανική Προεδρία στην ΕΕ συνεπικουρούμενη και από την Ιταλία όχι μόνο παίζει κατενάτσιο προκειμένου να καθυστερήσουν ή και να μην επιβληθούν καν κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε άλλη μια κίνηση οικονομικής στήριξης του Ερντογάν.

 

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: Πρόκειται για μια πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα, καθώς με πρόταση της Κομισιόν που κατατέθηκε στις 24 Αυγούστου 2020 και μετά από συνεννόηση με τη Γερμανική Προεδρία προωθείται για έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ σχετική νομοθεσία της ΕΕ για τους Πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής των εμπορευμάτων προκειμένου να γίνουν πιο ευέλικτοι και φιλικοί για τις επιχειρήσεις.

 

Έτσι με το πακέτο προτάσεων της Κομισιόν πολύ περισσότερα εμπορεύματα από Τουρκία και από Μεσογειακές χώρες θα μπορέσουν να ενταχθούν σε προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς και να τύχουν δασμολογικών απαλλαγών και άλλων διευκολύνσεων.

 

Η υπό ψήφιση νέα Συμφωνία αφορά το προτιμησιακό εμπόριο της ΕΕ με την Τουρκία και τις χώρες της Μεσογείου, εμπόριο που το 2019 ανήλθε στα 677 δις ευρώ. Βασικό πρόβλημα στο διμερές εμπόριο της ΕΕ με την Τουρκία και τις Μεσογειακές χώρες είναι οι τελωνειακές διευκολύνσεις και διασαφήσεις. Και στο πλαίσιο αυτό οι όροι προσδιορισμού της προέλευσης, άλλως της καταγωγής, των εμπορευμάτων με προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση είναι καθοριστικοί καθώς στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του outsourcing μια σειρά εμπορεύματα κατασκευάζονται μετά από βιομηχανική επεξεργασία και μεταποίηση σε αλυσίδα χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών όπως είναι εν προκειμένω η Τουρκία και οι χώρες της Μεσογείου, ενώ η τελική συναρμολόγησή τους ή το φινίρισμα γίνεται σε χώρες της ΕΕ ή και αντιστρόφως.

 

Ειδικότερα σε σχέση με την Τουρκία θα πρέπει να επισημανθεί ότι η γερμανική και ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιώντας το outsourcing έχουν εγκαταστήσει εκεί αρκετά εργοστάσιά τους παράγοντας αυτοκίνητα τα οποία εξάγονται κατόπιν στην ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για την κλωστοϋφαντουργία, τη βιομηχανία ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς πολλές ευρωπαϊκές βιομηχανίες είναι επίσης εγκατεστημένες στην Τουρκία απ΄ όπου εν συνεχεία εξάγουν τα έτοιμα ή ημιτελή εμπορεύματά τους στην ΕΕ.

 

Με τις νέες διατάξεις που σχεδιάζεται να τεθούν σε ισχύ την 1/1/2021 πολλά από τα εμπορεύματα που θα κατασκευάζονται εν όλω ή εν μέρει στην Τουρκία θα εξάγονται στην ΕΕ χωρίς δασμούς ή άλλους περιορισμούς. Επιπλέον μέσω της λεγόμενης «διαδικασίας σώρευσης» δημιουργείται μια μεταβλητή γεωμετρία πολλαπλών σχέσεων μεταξύ των συμβαλλομένων κρατών και για διευκόλυνση μάλιστα της Τουρκίας που κάνει συμπαραγωγές με Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία στο σχετικό άρθρο 2 της Συμφωνίας προβλέπεται ότι «η επεξεργασία ή μεταποίηση εμπορευμάτων που έχει πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο, στην Αλγερία ή στην Τυνησία θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, όταν τα προϊόντα που προκύπτουν υφίστανται μεταγενέστερη επεξεργασία ή μεταποίηση στην Τουρκία».

 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: Αυτό θα πει στήριξη στον Ερντογάν αφού με όλους αυτούς τους τρόπους θα στηριχθεί άμεσα η χειμαζόμενη τουρκική οικονομία και ο Ερντογάν θα βρει σκληρό συνάλλαγμα για να μην πτωχεύσει η τουρκική οικονομία, που μόνο για φέτος πρέπει να καταβάλει 170 δις ευρώ σε συνάλλαγμα λόγω εξωτερικού δανεισμού.

 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 2018 το συνολικό εμπόριο αγαθών ΕΕ-Τουρκίας είχε ανέλθει στα 153,4 δις ευρώ. Εξ αυτών 76,1 δις ευρώ αντιπροσωπεύουν τις τουρκικές εξαγωγές στην ΕΕ και 77,3 δις ευρώ τις εξαγωγές της ΕΕ στην Τουρκία. Μάλιστα το 31% της αξίας των παραπάνω τουρκικών εξαγωγών, ύψους περίπου 23,6 δις ευρώ, διακινούνται με οδικές μεταφορές μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας.

 

Είναι λοιπόν προφανές ότι κυβέρνηση και ευρωβουλευτές Έλληνες και Κύπριοι δεν πρέπει καν να τολμήσουν να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για την τροποποίηση της περιφερειακής σύμβασης για τους πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής εμπορευμάτων που στηρίζει την τουρκική οικονομία. 

Το είδαμε στο : eretikos.gr


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 1. Στέλνουν αρματαγωγά στην Λέσβο για να κοιμούνται οι αλλοδαποί που έκαψαν τη Μόρια.

  Πλήρης η ασυνεννοησία στο κυβερνητικό «επιτελείο» για τα αρματαγωγά του ΠΝ, τα οποία εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης κάποιοι στο υπουργείο «Μεταναστευτικής Πολιτικής» σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό να στείλουν στην Λέσβο για φιλοξενήσουν, τι άλλο, μα αλλοδαπούς!
  Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δύο (υπερπολύτιμα) αρματαγωγά του ΠΝ (από τα 5 όλα κι όλα που διαθέτει συνολικά) είναι πανέτοιμα για απόπλου προκειμένου να φιλοξενήσουν 2.000 παράνομους μετανάστες, στη συνέχεια πηγές του ΓΕΕΘΑ διέψευσαν το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας -και δικαίως- πως έτσι ανατρέπεται ο σχεδιασμός των ΕΔ σε περίπτωση «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία.
  Τώρα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά τα δύο αρματαγωγά τύπου «Ιάσων», θα πάνε στη Λέσβο, καθότι οι αλλοδαποί προηγούνται της εθνικής ασφάλειας της χώρας!
  Ακόμη είναι άγνωστο εάν έχουν αποπλεύσει ή πότε θα αποπλεύσουν, για τη Λέσβο, αλλά το παραπάνω είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως βλέπουν τις ΕΔ κάποιοι στην κυβέρνηση.
  Έτσι μετά το Μηχανικό και την 98 ΑΔΤΕ που ασχολείται με τους παράνομους μετανάστες, επιστρατεύουν και το ΠΝ, αποστερώντας σχεδόν το μισό της δύναμης αμφίβιων επιχειρήσεων του ΠΝ. Οι ΕΔ στην υπηρεσία των αλλοδαπών, σε μια χώρα που απειλείται ανοικτά με πόλεμο από την Τουρκία και απαντά με "απειλές" για... διάλογο μέχρι τέλους.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 2. Σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν αργά σήμερα το απόγευμα άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς να είναι επιμελώς θαμμένα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Δισπηλιό Καστοριάς.
  Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας πρόκειται για 5 αυτόματα τυφέκια εκ των οποίων τα τρία είναι τύπου καλάσνικωφ ένας εκτοξευτήρας με αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες και κουτιά με σφαίρες.
  Η επιχείρηση της Αστυνομίας είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ αστυνομική πηγή σημειώνει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να συνδέουν την ύπαρξη του εξοπλισμού με παλιές ανεξακρίβωτες υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Καστοριάς έως και την πιθανότητα να συνδέονται με κύκλους της τρομοκρατίας.
  ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 3. Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ
  Στην σημερινή Γερμανία υπάρχουν γύρω στα 4 εκατομμύρια τούρκοι μετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων έχουν δικαίωμα ψήφου εκεί. Υπάρχουν πάρα πολλοί Τούρκοι δεύτερης και τρίτης γενιάς ακόμα, που έχουν παρεισφρήσει στο γερμανικό πολιτικό σύστημα. Πολλοί Γερμανοί συναναστρέφονται μαζί τους και είναι θαμώνες σε τζαμιά και λατρευτικές τελετές των μουσουλμάνων.
  Πολλοί από αυτούς τους Τούρκους δεύτερης γενιάς κατέχουν σημαντικές θέσεις σε Μ.Μ.Ε της Γερμανίας. Το Αμβούργο έχει περισσότερα τζαμιά από εκκλησίες. Πολύς λόγος από την άλλη γίνεται και για την παρουσία των “γκρίζων λύκων” στη Γερμανία κάτι που έχει επισημανθεί από τις Ισραηλινές κοινότητες εκεί που θεωρούν ότι κινδυνεύουν από την παρουσία τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Bfv που χαρακτηρίζει τους “γκρίζους λύκους” απειλή για την ασφάλεια στην Γερμανία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για παρουσία τους σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας …
  Πολλές επίσης είναι και οι καταγγελίες Ελλήνων που ζουν εκεί και αναφέρουν ότι σε οποιαδήποτε ανάρτηση που κάνουν στα Γερμανικά, υποστηρίζοντας την Ελλάδα, αμέσως δέχονται συντονισμένη επίθεση με ύβρεις και σχόλια από δεκάδες έως εκατοντάδες Τούρκους.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΥ ΤΖΟΝΣΟΝ: Οι μεγαλύτεροι αγοραστέςς τουρκικών προϊόντων.
   Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής - και με διαφορά - τουρκικών προϊόντων, σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και καθηγητής διεθνών σχέσεων Μάικλ Τάντσουμ.
   Οι διεθνείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις αποτελούν σε μεγάλο βαθμό «πυξίδα» της διπλωματίας και από αυτήν την άποψη μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τα τεκταινόμενα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
   Με αφορμή, προφανώς, την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αναλυτής και καθηγητής διεθνών σχέσεων Μάικλ Τάντσουμ δημοσίευσε ένα συνοπτικό κατάλογο με τους 15 μεγαλύτερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων.
   Στη λίστα αυτή πρώτη με διαφορά είναι η Γερμανία με σύνολο εισαγωγών 16,6 δισ. δολάρια.
   Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 12,3 δισ. δολάρια, το Ιράκ με 10,2 δισεκατομμύρια, η Ιταλία με 9,8 δισ. δολάρια και οι ΗΠΑ με 9 δισ. Δολάρια.

   Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Πολωνία και Βέλγιο.
   Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...