ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Ιουνίου 2021

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ;

 

ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.



 

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ήδη το πρώτο τους πυρηνικό εργοστάσιο.

 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΙΚΡΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ «ΤΣΕΠΗΣ». Η πυρηνική ενέργεια είναι η κατεξοχήν πηγή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν χωρίς καθόλου εκπομπές. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΚΟΥΛΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ – ΤΖΕΦΡΥ) ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΑΣΙΝΗ (ΥΠ)ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η κυβέρνηση Τζόνσον θεωρεί ότι τα νέα πυρηνικά εργοστάσια είναι απαραίτητα για να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο τον στόχο του: να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.




ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, Ο ΓΚΕΪΤΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΑΣ; Ο Βασίλειος Γκέιτς εισβάλει στην Ναυτιλία με την πυρηνική ενέργεια ως καύσιμο.


 

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΑΙΗΤΣ ΚΑΙ Ο ΓΟΥΩΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ 500 MW 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ. Στην Ελλάδα ο αδούλευτος Τζέφρυ Μητσοτάκης προσφέρει χάντρες στους νατιβιστές ιθαγενείς: «Η Αστυπάλαια γίνεται το πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου».


Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου της Τουρκίας πέρασε πλέον από το στάδιο του ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ στο στάδιο του ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ αυξάνοντας κατακόρυφα τις άμεσες μελλοντικές απειλές για την Ελλάδα καθώς η Τουρκία σε διάστημα το πολύ 15ετίας θα μπορεί να έχει μετεξελιχθεί από παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και σε πυρηνική δύναμη.
Είναι κάτι εφικτό για την Τουρκία διότι πλέον διαθέτει μεγάλο επιστημονικό δυναμικό το οποίο απασχολείται στην αμυντική βιομηχανία της αλλά και στην δυναμική τουρκική οικονομία γενικότερα, για να το πετύχει.


O επίκουρος καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Θανάσης Γεράνιος είχε πει: «Αυτός ο αντιδραστήρας, σε αντίθεση με τον “αδελφό” του των 1.000 μεγαβάτ που θα λειτουργεί επίσης στο Ακούγιου, αλλά αυτός με επιβραδυντή ελαφρύ νερό, χρησιμοποιεί φυσικό ουράνιο, δηλαδή μη εμπλουτισμένο, και έχει τη δυνατότητα να παράγει μικρές ποσότητες πλουτωνίου, που είναι και η πρώτη ύλη για όλες σχεδόν τις πολεμικές εφαρμογές αυτού του τύπου. Βέβαια, θα απαιτείται από την Τουρκία και μια σειρά άλλων διαδικασιών για την τελική κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου, αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει ότι η Τουρκία θα έχει πλέον τη δυνατότητα, δεδομένου του αντιδραστήρα, να ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής ενός τέτοιου όπλου.»


Η απειλή για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται υψηλότατη καθώς θα μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας της οποίας η ισχύ δεν αυξάνεται μόνο από την απεξάρτησή της σε ενέργεια και οπλικά συστήματα αλλά και από το γεγονός ότι είναι μια χώρα ακμάζουσα δημογραφικά.

Αυτή την στιγμή φτιάχνεται το κουβούκλιο του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Akkuyu από την ρωσική κρατική εταιρεία Atomic Energy Corporation Rosatom όπως ανακοινώθηκε
Η Atommash, η οποία εργάζεται μέσα στις εγκαταστάσεις της Rosatom κατασκεύασε τον θάλαμο πίεσης για τον τουρκικό πυρηνικό αντιδραστήρα και ήδη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς καθώς ασκήθηκαν 12.000 τόνοι πιέσης πάνω στην κατασκευή.
«Η κατασκευή ενός θαλάμου πίεσης της Atommash απαιτεί 2 χρόνια. Είμαστε σε συνεχόμενη συνεργασία με τους αντιπροσώπους των πελατών μας. Ενώ κατασκευάζουμε τον εξοπλισμό μας για τους ξένους πελάτες μας πρέπει να συμμορφωνόμαστε όχι μόνο με τους ρωσικούς νόμους και απαιτήσει περί εξοπλισμού πυρηνικών εγκαταστάσεων αλλά και με τα εθνικά στάνταρτ της χώρας στην οποία θα προμηθεύσουμε τα προϊόντα μας» είπε ο Rovshan Abbasov, διευθυντής της Atommash.
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017 η Τurkish Atomic Energy Agency ενέκρινε την AEM-technology σαν τον βασικό κατασκευαστή του πυρηνικού σταθμού του Akkuyu
Ο Abbasov επιβεβαίωσε πως ο βασικός φόρτος εργασίας της εταιρείας αφορά κυρίως εξαγωγές ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία απέκτησε την βασική εμπειρία της και τεχνογνωσία της κατασκευάζοντας και αποστέλλοντας ατμοκινητήρες για ένα ινδικό πυρηνικό σταθμό τον Οκτώβριο του 2018.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Έντι Ράμα: "Η Τουρκία αναβαθμίζει την Αλβανία - μας δίνει και drone για να ελέγχουμε όλη τη χώρα".
    Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες για διάφορα έργα στη χώρα.
    Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή εργοστασίου εμβολίων, η Teknopark Albania, το σύστημα ελέγχου της επικράτειας με υπερ-ευφυή drone και ολόκληρο το τρίτο πρόγραμμα για τις εθνικές υποδομές.

    Το εργοστάσιο εμβολίων θα χρησιμεύσει για την παραγωγή 7 τύπων εμβολίων. Το Teknopark Albania, είναι ένα έργο για ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας για εταιρείες HighTech, Star Up.

    Επίσης ο έλεγχος στην αλβανική επικράτεια θα γίνεται με υπερ-έξυπνα drone στοχεύοντας στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τη δημόσια τάξη, τα εδάφη, τις ακτές και τους δρόμους, καθώς άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον Ράμα.

    Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, η συνεργασία με την Τουρκία θα παρέχει στην Αλβανία.

    * Κατασκευή εργοστασίου 7 τύπων εμβολίων, ως καρδιά ενός κέντρου φαρμακευτικής παραγωγής πρώτης κατηγορίας

    * Το Teknopark Albania, ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για εταιρείες HighTech, νεοσύστατες επιχειρήσεις και έρευνα, σύμφωνα με το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόζεται στην Τουρκία, ως καταλύτης για τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους.

    * Σύστημα εδαφικού ελέγχου της χώρας με υπερ-ευφυή drone, για την παραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για δρόμους, ακτές, γεωργικές εκτάσεις, δάση, δημόσια τάξη, και για άλλες δραστηριότητες.

    * Τρίτο πρόγραμμα που αφορά τις εθνικές υποδομές.

    Gazeta Shqiptare, ata.gov.al, --

    The Hellenic Information Team
    © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο Ζ.Ζάεφ για την αποψινή του συνάντηση με τον Ερντογάν.
      Στο δείπνο εργασίας θα «εξεταστούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομία, το εμπόριο, η υγεία και άλλα», αναφέρει η ανακοίνωση.
      Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο απόψε θα έχει δείπνο εργασίας, ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την κυβέρνηση των Σκοπίων.

      Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση των δύο ανδρών θα εξεταστούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομία, το εμπόριο, η υγεία και άλλα.

      Ο Ζόραν Ζάεφ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Υγείας της χώρας του, Βένκο Φιλίππε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...