ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΟΠΕΡΑ". ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ 1981 ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕ 8 F - 16.

 

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου, όλος ο Ελληνισμός τιμά την οικογένεια Ρότσιλντ, που πάντα είναι πρόθυμη να μας δανείζει. Τιμήστε έλληνες την οικογένεια Ρότσιλντ. Ζήτω η "επανάσταση" του ελληνικού λαού και του Ρότσιλντ της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Ζήτω οι Ρότσιλντ. Ζήτω η αγγλική πρεσβεία. Ζήτω το "σύνταγμα". ΖΗΤΩ ΚΑΙ Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1974, ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ "ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΑΥΙΔ", ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΗΡΕ (ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.


Η Επιχείρηση Όπερα αναφέρεται στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν στις 7 Ιουνίου του 1981. Επιχείρηση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα, γεγονός μείζονος σημασίας για το Ισραήλ και την ασφάλεια στην περιοχή. Με την επίθεση αυτή οι Ισραηλινοί αποσόβησαν την πραγμάτωση του χειρότερού τους εφιάλτη, την ανάπτυξη ατομικής βόμβας από τους Άραβες, εξέλιξη η οποία θα άλλαζε δραματικά το γεωστρατηγικό τοπίο της περιοχής αλλά και παγκοσμίως, απειλώντας και αυτή ακόμα την ίδια την υπόσταση του κράτους του Ισραήλ.

 


Τον Ιούλιο του 1960, μεσούντος του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση συνήψε συμφωνία με το Ιράκ για την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στο έδαφος της αραβικής αυτής χώρας για ερευνητικούς σκοπούς. Στην ουσία, η σοβιετική αρκούδα εξήγε τεχνογνωσία με αντάλλαγμα τις καλές σχέσεις με το Ιράκ (σχέσεις που εξασφάλιζαν παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής εκ του σύνεγγυς με τους κατάσκοπους να κινούνται πιο ελεύθερα σε ένα φιλικά διακείμενο πληθυσμό προς οτιδήποτε έμοιαζε ρωσικό) και την αποφυγή πρόσδεσής του στο άρμα του Βορειοατλαντικού εχθρού (ΝΑΤΟ). Το Ιράκ από την πλευρά του είχε προφανή στόχο την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο απώτερο μέλλον. Η ανέγερση των εγκαταστάσεων ξεκίνησε το 1963 και ολοκληρώθηκε το 1968, οπότε ο αντιδραστήρας, ισχύος 2MW, έτοιμος πια, τέθηκε σε λειτουργία, με καύσιμο επαρκές για δέκα έτη.
Τον ίδιο χρόνο, το 1968, ξέσπασε επανάσταση από τους Μπααθιστές στο Ιράκ και ο πραξικοπηματίας πρόεδρος Μπακρ διόρισε στη θέση του πρωθυπουργού τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος όντας σημαίνον στέλεχος του Επαναστατικού Συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου που ανέλαβε ντε φάκτο (de facto) τη διακυβέρνηση του Ιράκ, συγκέντρωσε ουσιαστικά όλες τις εξουσίες.
To 1978, όταν τέθηκε το ζήτημα του ανεφοδιασμού του αντιδραστήρα λόγω παρέλευσης της δεκαετίας επάρκειας του αρχικού καυσίμου, η ιρακινή πλευρά ζήτησε την προμήθεια περισσότερου ισχυρού καυσίμου, 80% εμπλουτισμένου ουρανίου σε σχέση με το αρχικό 10% και παράλληλα την αύξηση της ισχύος του αντιδραστήρα στα 5MW. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 1979, ο πρόεδρος Μπακρ αποσύρθηκε για λόγους υγείας και ο Σαντάμ Χουσεΐν ανέλαβε πρόεδρος του Ιράκ, έχοντας και τυπικά το ανώτατο πολιτικό αξίωμα.
Λόγω της σχετικής απροθυμίας των Σοβιετικών και κυρίως του αυστηρού ελέγχου που ασκούσαν στις δραστηριότητες του Ιράκ, γρήγορα κατέστη φανερό ότι για να πετύχει η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, το Ιράκ έπρεπε να στραφεί στις δυτικές χώρες.
ΑΠΟ  HISTORYPOINT.GR

Το 1979 Ιράκ είχε προμηθευτεί έναν πυρηνικό αντιδραστήρα από τη Γαλλία. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει πανικό στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου Ιράν – Ιράκ οι Ιρανοί είχαν προσπαθήσει να τον καταστρέψουν αλλά δεν το κατάφεραν. Ήταν η σειρά των Ισραηλινών να δοκιμάσουν.
Οι Γάλλοι συμφώνησαν να προμηθεύσουν στο Ιράκ και 72 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου. Στις 6 Απριλίου 1979 Ισραηλινοί πράκτορες σαμποτάρισαν τον αντιδραστήρα καθώς ήταν έτοιμος να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό το Ιράκ στη Γαλλία, ενώ στις 14 Ιουνίου 1980 πράκτορες της Μοσάντ σκότωσαν τον Αιγύπτιο πυρηνικό επιστήμονα που ήταν επικεφαλής του ιρακινού πυρηνικού προγράμματος.
Τον Ιούλιο του 1980 έφτασαν στο Ιράκ τα πρώτα 12,5 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου από τα 72 που είχαν συμφωνηθεί. Αν και υποτίθεται ότι ο αντιδραστήρας που ονομάστηκες Osirak, θα χρησιμοποιείτο μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ιρακινοί σκόπευαν να παράγουν πλουτώνιο για χρήση σε πυρηνικά όπλα. Έτσι το Ισραήλ αποφάσισε να καταστρέψει τον αντιδραστήρα εξαλείφοντας οριστικά κάθε απειλή.

Σχεδιάζοντας το πλήγμα 
Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση έλαβε την κωδική ονομασία “Όπερα” – έμεινε γνωστή και ως Επιχείρηση Βαβυλώνα. Η απόσταση μεταξύ του Ισραήλ και του στόχου ήταν 1.600 χλμ. Για να φτάσουν δε τα ισραηλινά αεροσκάφη εκεί και να καταστρέψουν τον αντιδραστήρα έπρεπε να περάσουν είτε από τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας, είτε της Σαουδικής Αραβίας. Τελικά πέρασαν από αμφοτέρους. Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μαχητικά F-16A ως όργανα κρούσης και F-15A για παροχή κάλυψης.
Αποφασίστηκε την επίθεση να εκτελέσουν οκτώ F-16 τα οποία θα έφεραν, έκαστο, από δύο πυραύλους ΑΙΜ-9 για αυτοπροστασία, δύο βόμβες Mk-84 των 2.000 λιβρών και τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων. Τα έξι F-15 που θα κάλυπταν τα F-16 έφεραν οκτώ πυραύλους αέρος – αέρος.
Η Μοσάντ ανέφερε στον τότε πρωθυπουργό Μπέγκιν ότι ο αντιδραστήρας θα ήταν επιχειρησιακός τον Ιούνιο του 1981. Άρα το πλήγμα έπρεπε να σε σύντομο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισραηλινή επιχείρηση βασίστηκε σε αεροφωτογραφίες των ιρακινών εγκαταστάσεων που απέστειλε το ΙΡΑΝ!

Τα ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της 7ης Ιούνιου 1981. Τα βαρυφορτωμένα F-16 δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να σηκωθούν στον αέρα αλλά οι έμπειροι Ισραηλινοί χειριστές τα κατάφεραν. Τα ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πολύ χαμηλά, σε ύψος μόλις 30 μ. και εισήλθαν στον σαουδαραβικό εναέριο χώρο από την Ερυθρά Θάλασσα.
Λέγεται ότι οι Ισραηλινοί παραπλάνησαν τους Σαουδάραβες δηλώνοντας Ιορδανοί. Άλλες πηγές πάντως αναφέρουν ότι δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα και ότι πέταξαν ανενόχλητοι πάνω από την σαουδαραβική έρημο χωρίς να εντοπιστούν.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι τα ισραηλινά μαχητικά εντοπίστηκαν από τον Ιορδανό βασιλιά Χουσείν που βρισκόταν με το γιοτ του στην Ερυθρά θάλασσα, ο οποίος και ειδοποίησε τους Ιρακινούς, αντιλαμβανόμενος ότι στόχος ήταν ο ιρακινός αντιδραστήρας. Ωστόσο όντως το γεγονός αυτό συνέβη σίγουρα οι Ιρακινοί είτε τελικά δεν ενημερώθηκαν, είτε αγνόησαν το μήνυμα.Το ισραηλινό F-16A Netz 243, με το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση Όπερα ο σμήναρχος (συνταγματάρχης) Ιλάν Ραμόν


Βομβαρδισμός ακριβείας
Τα ισραηλινά αεροσκάφη μόλις έφτασαν σε απόσταση 20 χλμ. από τον στόχο ανέβηκαν, τα μεν F-16 στα 2.000 μ. τα δε F-15 στα 6.000 προς κάλυψη. Τα F-16 εκτέλεσαν βύθιση 35 μοιρών και πλησιάζοντας, άφησαν τις βόμβες τους, ανά ζεύγη, από ύψος περίπου 1.000 μ. Η ιρακινή αντίδραση ήταν ασθενής τόσο λόγο του αιφνιδιασμού, όσο και λόγω του ότι οι Ιρακινοί χειριστές των αντιαεροπορικών συστημάτων είχαν κάνει διάλειμμα για φαγητό…
Όλες οι βόμβες βρήκαν τον στόχο και τον κατέστρεψαν. Η όλη επίθεση διήρκεσε μόλις 2 λεπτά. Αμέσως τα ισραηλινά μαχητικά στράφηκαν προς το Ισραήλ πετώντας και πάλι ανενόχλητοι πάνω από την Ιορδανία, προσποιούμενοι, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους Σαουδάραβες πιλότους που αποπροσανατολίστηκαν…
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες και αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά η δουλειά για το Ισραήλ είχε γίνει και η ιρακινή πυρηνική απειλή δεν υφίστατο πλέον.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

 

 

 

  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ  ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  ΤΟΥΣ  

«ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ,  ΑΝ  Η  ΤΟΥΡΚΙΑ   ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.  ΠΟΛΛΕΣ  ΦΟΡΕΣ  ΕΙΠΕ  ΣΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:  "ΚΑΝΤΕ  ΚΑΤΙ".  Πότε  να  ξυπνήσουν  οι  ηλίθιοι  έλληνες  μασόνοι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...