ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Ιανουαρίου 2021

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. «ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ»!

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Από  το  2015  ο  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  με  εμπεριστατωμένα  άρθρα  κρούουν  τον  κώδωνα  του  κινδύνου  για  τις  πυρηνικές  φιλοδοξίες  της  Άγκυρας.  Φαίνεται  ότι  στο  Υπουργείο  των  Εξωτερικών  κάποιοι  μας  διαβάζουν  σοβαρά  και  ας  μην  το  λένε. 

ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ  ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ   ΤΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ,  ΑΝ  Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ  ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».


Die Welt: Η Τουρκία κατασκευάζει ατομική βόμβα; ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν.  Τρεις με πέντε πυρηνικές κεφαλές είναι αρκετές» είπε ο Τούρκος  πρόεδρος, καθώς υπέγραφε 51 συμφωνίες για την στενότερη συνεργασία των δυο χωρών σε ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το εμπόριο.  Η δήλωση αυτή δεν είναι ούτε γραφική ούτε αστεία, καθώς το Πακιστάν δεν δεσμεύεται από καμία συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων ενώ λόγω του σουνιτικού δόσματος του Ισλάμ έχει στενούς δεσμούς με την Τουρκία.
 

 (Από  το  Pronews,  του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου) 

O Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην σουνιτική χώρα δημιουργώντας ανησυχία για τους νεοθωμανικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας η οποία φιλοδοξεί να γίνει... πυρηνική δύναμη.
 Στην επίσκεψη μεταξύ άλλων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, τον συνόδευε και ο αρχηγός του Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.
Δήλωσε ευθέως πως θα μπορούσε να πάρει πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν η Τουρκία. «Με το Πακιστάν έχουμε το ίδιο αίσθημα για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα και οι σχέσεις τον δύο κρατών αμέσως μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο ενώ και οι δυο χώρες επιδεικνύουν το ίδιο σθένος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.»
«Θα μπορούσαμε να πάρουμε πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν.  Τρεις με πέντε πυρηνικές κεφαλές είναι αρκετές» είπε ο Τούρκος  πρόεδρος, καθώς υπέγραφε 51 συμφωνίες για την στενότερη συνεργασία των δυο χωρών σε ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το εμπόριο.
Η δήλωση αυτή δεν είναι ούτε γραφική ούτε αστεία, καθώς το Πακιστάν δεν δεσμεύεται από καμία συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων ενώ λόγω του σουνιτικού δόσματος του Ισλάμ έχει στενούς δεσμούς με την Τουρκία.
Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία προχωρά στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της που σημαίνει ότι επί της ουσίας θα ζητήσει από το Πακιστάν τεχνογνωσία για την κατασκευή των δικών της πυρηνικών όπλων.
Σημειώνεται ότι μέσω του σουνιτικού δόγματος η Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει και τους Πακιστανούς μετανάστες διαβιούντες στην Ελλάδα προς όφελός της. Άλλωστε το κλίμα της συνεργασίας υπάρχει και σε κρατικό επίπεδο.
Μια πυρηνική Τουρκία θα είναι εφιάλτης όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη.
 
 
 
Σχέδιο της Τουρκίας να γίνει πυρηνική δύναμη

Τουρκικός πυρηνικός εφιάλτης. 
 

Έτσι αποκαλείται το «αποκαλυπτικό» σενάριο που έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό υπηρεσίες πληροφοριών, δεξαμενές σκέψης και κορυφαίες εφημερίδες του δυτικού κόσμου.
Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Το εξήγγειλε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ομιλία του στην Σεβάστεια.
«Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο.
»Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Αυτό δεν το αποδέχομαι», είπε και το επανέλαβε λίγες ημέρες μετά από το βήμα του ΟΗΕ, ζητώντας «πυρηνική ενέργεια για όλους», ισχυριζόμενος πως η ανισότητα μεταξύ κρατών που έχουν πυρηνικά και όσων δεν έχουν υπονομεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Αποχαρακτηρισμένη αναφορά Αμερικανού διπλωμάτη στην Άγκυρα με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 1966, που δημοσίευσε στις αρχές Νοεμβρίου το «Foreign Policy» υπό τον τίτλο «Η Τουρκία έχει από καιρό πυρηνικά όνειρα», αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός Ρεφίκ Τουλγά και ο καθηγητής Ομέρ Ινονού είχαν διερευνήσει τις δυνατότητες να αναπτύξει η Τουρκία μια ατομική βόμβα.


Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» έγραψε ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND είχε πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επεδίωκε τον εξοπλισμό της χώρας του με πυρηνικά όπλα.

Έχοντας ως «μοντέλο» το Ιράν, σύμφωνα με τη «Die Welt», η Τουρκία ανέθεσε στη ρωσική Rosatom την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και παράλληλα έλαβε βοήθεια για την κατασκευή βόμβας από το Πακιστάν.

Κατά την περίοδο 1987-2002, οι Τούρκοι υποστήριξαν τον Πακιστανό πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, να μεταφέρει συσκευές φυγοκέντρησης στη Λιβύη, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και πρόσθετε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της BND, το 2010 με εντολή του Ερντογάν χτίσθηκε μια μυστική εγκατάσταση για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Η γερμανική εφημερίδα συνέδεε επίσης το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας με τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Τον περασμένο Ιούλιο ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ, αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, προειδοποίησε για δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.

Μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» είπε ότι στη σύμβαση Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου «υπάρχει πρόνοια που καθορίζει ότι οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου.

»Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων».

«Οι Τούρκοι έχουν πει εδώ και χρόνια ότι θα ακολουθήσουν ό,τι κάνει το Ιράν», δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου 2019 στους «New York Times» ο Τζον Χάμρι, πρώην υφυπουργός Άμυνας (1993-1997) των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «είναι αμφίβολο» να κατάφερε ο Τούρκος πρόεδρος να κατασκευάσει εν κρυπτώ πυρηνικά όπλα.

Στο αμερικανικό δημοσίευμα υποστηρίζεται από ειδικούς ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να μπορέσει η Τουρκία να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, εκτός εάν αγοράσει ένα, αλλά εκεί «ο κίνδυνος για τον κ. Ερντογάν θα ήταν σημαντικός».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...