ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιανουαρίου 2021

Ερντογάν σε Ελλάδα: «Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα και θα εκτελέσετε πάλι τον Μητσοτάκη όπως στο Γουδί!». «Ή θα πάρουμε αυτά που ζητάμε ή θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης».

Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος: "Η Κυβέρνηση ΔΕΝ ακούει τις κραυγές αγωνίας των εκπροσώπων των επίσημων φορέων της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας της Χώρας μας, αυτών του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ, που κρούει συνεχώς τον κώδωνα κινδύνου για την κατάρρευση, στην οποία κινδυνεύει να επέλθει ο κλάδος. Οι προτάσεις της ΔΕΝ έχουν ληφθεί στο ελάχιστο υπόψη, αν και, για το θέμα, ενημερώθηκε μέχρι και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης".

 Ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν στις διερευνητικές-Τι επιχειρεί η Τουρκία

Σε μία πρωτοφανή ακόμα και για τα δικά του δεδομένα δήλωση προχώρησε Τούρκος πρέοδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνική πολιτική ηγεσία για νέο... Γουδί, λόγω της ήττας που θα υποστεί η Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».


Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δε, η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, αρχής γενομένης την Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο Anadolu.

 

Ερντογάν: «Ή θα πάρουμε αυτά που ζητάμε ή θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα (5/9) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια νοσοκομείου, έκανε εκ νέου αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα η απειλή ήταν ευθεία κατά της χώρας μας ουσιαστικά καθώς έθεσε ζήτημα ή θα πάρει αυτό που θέλει ή προκαλεί σε πολεμική αναμέτρηση.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: “Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται”.
​Και συνέχισε: “Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης”.
Είναι η δεύτερη δήλωση σε μία ημέρα καθώς νωρίτερα η εφημερίδα Hurriyet είχε μεταδώσει τα λεγόμενα του Ερντογάν όταν μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».


Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Στόλτενμπεργκ
Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter αλλά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έκανε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε τη συζήτηση πάνω στις προτάσεις Στόλτενμπεργκ τις οποίες είχε απορρίψει την Πέμπτη.
Από την πλευρά της, η Ελλάδα εμμένοντας σταθερή στη θέση της, ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν αποχωρήσουν τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνεχίζει τις διπλωματικές κινήσεις της, με τελευταία την επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε το tweet του, πριν από δυο ημέρες, σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και τη διάψευση της Αθήνας λίγη ώρα μετά, σήμερα, ήρθε η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τον διάλογο που είχε ο Στόλτενμπεργκ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Εκεί ο κ.Παναγιωτόπουλος υπέπεσε σε «γκάφα»(;) αφού δεν απαίτησε ρητά να αποχωρήσει το Oruc Reis, το οποίο είναι και το βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά επικεντρώθηκε στον τουρκικό στόλο, η παρουσία του οποίου αν δεν υπήρχε το σεισμογραφικό δεν θα συνιστούσε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος – Στόλτενμπεργκ:
Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.
Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;
Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία.
Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;
Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.
Στόλτενμπεργκ: Και το Oruc Reis;
Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Oruc Reis. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.
Να σημειωθεί ότι μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, ο Στόλτενμπεργκ ανασκεύασε για όσα είπε.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...