"Η ενημέρωση από τους δημοσιογράφους (στις καλύτερες στιγμές τους με τους δημοσχεσίτες συναδέλφους μας) για το COVID 19 συνεχίζει με συναδέλφους του εξωτερικού (πάντα το εξωτερικό πουλάει καλύτερα) που κατά παράδοξο τρόπο τους προτιμούν οι εκπομπές lifestyle (τρομάρα τους). Εξαντλήθηκε η ενημέρωση με τους εγχώριους “μαιντανούς” – όλοι τους «καθηγητές» και πoυ ούτε ένας δεν αποποιήθηκε τον τίτλο - και που στην πλειοψηφία δεν έχουν δει ούτε εργάζονται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό. Ακόμη το σύνολο της κοινωνίας αναρωτιέται που βρέθηκαν τόσοι πολλοί επιδημιολόγοι, ιολόγοι κλπ και τι κάνανε πριν την πανδημία. Οι οδηγίες των ομάδων εργασίας αναρτήθηκαν στον ΕΟΔΥ όπου στην πολυμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος (και όλοι μιλάνε για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ως τον κύριο προγνωστικό παράγοντα κινδύνου). Τέλος προβληματισμό προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή της Ακαδημίας (μάλλον σοφά πράττει). Το βέβαιο είναι ότι αυτόν τον κύκλο θα τον κλείσουν οι ψυχίατροι γιατί αυτά που παρακολουθούμε μόνο στη δική τους σφαίρα επιρροής ανήκουν".
Γιάννης Γουδέβενος Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος ΕΚΕ
Άτομα με ψυχοπαθολογικές διαταραχές κυκλοφορούν ελεύθερα και λαμβάνουν αποφάσεις για λογαριασμό της ανθρωπότητος.
Ιφικράτης ΑμυράςΚαι οι σημερινοί αφελείς υποστηρικτές του "ΜένουμεΣπίτι", εν μία νυκτί θα μετατραπούν σε "ΜένουμεΆστεγοι". Και δώστου τα νέα διαφημιστικά μηνύματα, "μείνετε στον δρόμο", "διατηρείστε την υγεία σας μένοντας έξω από το σπίτι", και άλλα φαιδρά.
Και μάλιστα αυτό θα γίνεται εκ περιτροπής. Ήτοι κάποιους μήνες θα μένουμε στο σπίτι, και κάποιους μήνες θα μένουμε στον δρόμο. Όταν η μόλυνση ξανα-αυξηθεί στους δρόμους, θα ξανακλειστούμε στα σπίτια, και τανάπαλιν.
Η λοβοτομή και τα ηλεκτροσόκ είναι το ελάχιστο που αξίζουν τέτοια άθλια υποκείμενα, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ξαναδούν το φως του ήλιου.
Έρευνα καθηγητή Γ.Ιωαννίδη: «Λιγότερο από το 1% των συνολικών θυμάτων του ιού ήταν υγιείς και κάτω των 65 ετών»
Ο Έλληνας καθηγητής σε νέα επιστημονική προ-δημοσίευση του κατέληξε πως οι θάνατοι σε άτομα κάτω των 65 ετών είναι εξαιρετικά σπάνιοι, καθώς στις περισσότερες χώρες αποτελούν κάτω από το 1% των συνολικών θυμάτων, ενώ σε ένα μεγάλο μέρος εκείνων άνω των 65 κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι θάνατοι οφείλονται αποκλειστικά στον κορωνοϊό ή στην πληθώρα άλλων υποκειμένων νοσημάτων.
Η μελέτη, στην οποία συμμετείχε η Δέσποινα Κοντοπούλου-Ιωαννίδη και παρουσιάσθηκε στο medRxiv, αναλύει δεδομένα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία) και τέσσερις αμερικανικές πολιτείες επίκεντρα της επιδημίας (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Μίσιγκαν, Λουιζιάνα), όσον αφορά τους θανάτους σε άτομα κάτω των 65 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Το άρθρο συμπεραίνει ότι οι άνθρωποι κάτω των 65 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα αποτελούν μόνο το 0,3% των συνολικών θανάτων από την Covid-19 στην Ολλανδία, το 0,7% στην Ιταλία και το 1,8% στη Νέα Υόρκη.
Με λίγα λόγια από τους 88.000 θανάτους παγκοσμίως μόλις οι 880 αφορούσαν ανθρώπους οι οποίοι ήταν υγιείς και κάτω των 65 ετών.
Για τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα, «ο κίνδυνος να πεθάνεις από κορωνοϊό σε πληθυσμιακό επίπεδο στα περισσότερα μέρη υπολογίζεται να είναι της τάξης του να πεθάνεις σε αυτοκινητιστικό πηγαίνοντας από το σπίτι στο γραφείο».
Γι' αυτό ο κ.Ιωαννίδης προτείνει οι στρατηγικές διαχείρισης της πανδημίας να εστιάσουν κυρίως στην προστασία των ανθρώπων υψηλού κινδύνου, δηλαδή στους άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων που πραγματοποίησε, δείχνει ότι οι άνθρωποι κάτω των 65 ετών (με ή χωρίς υποκείμενο νόσημα) αποτελούν το 5% έως 9% όλων των θανάτων από Covid-19 στις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και προσεγγίζουν το 30% στις ΗΠΑ. Ο κίνδυνος θανάτου από τον κορωνοϊό για τους κάτω των 65 ετών είναι 34 έως 73 φορές μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο για τους άνω των 65 ετών στην Ευρώπη και 13 έως 15 φορές στις ΗΠΑ.
Ο απόλυτος κίνδυνος θανάτου λόγω Covid-19 κυμαίνεται από 1,7 ανά εκατομμύριο για τους ανθρώπους έως 65 ετών στη Γερμανία έως 79 ανά εκατομμύριο στην πόλη της Νέας Υόρκης. Για τους άνω των 80 ετών ο κίνδυνος θανάτου είναι από ένας στους 6.000 κατοίκους στη Γερμανία μέχρι ένας στους 420 στην Ισπανία.
Η περίπτωση της Ιταλίας
Μακριά από τα νοσοκομεία εκτός απόλυτης ανάγκης. Αυτό είναι το κύριο και επείγον μήνυμα από την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στην Ιταλία, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη του Γ.Ιωαννίδη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ιταλικής επιστημονικής ομάδας Covid-19 Walter Ricciardi και την καθηγήτρια Stefania Boccia.
«Κάποιος δεν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο εκτός αν είναι πολύ βαριά», σύμφωνα με τον κ.Ιωαννίδη «αλλιώς το νοσοκομείο δεν πρόκειται να του κάνει καλό». Μολύνεται κι ας μην είναι μολυσμένος, ενώ αν είναι μολυσμένος, μολύνει το ιατρικό/νοσηλευτικό πρoσωπικό και άλλους ασθενείς που δεν ήταν μολυσμένοι. Τελικά, το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό μολύνει και άλλους ασθενείς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, στην Ιταλία (μια χώρα με τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη και τον δεύτερο στον κόσμο μετά την Ιαπωνία) η μέση ηλικία όσων πεθαίνουν λόγω κορονοϊού είναι τα 80 έτη περίπου, ενώ η μέση ηλικία όσων εισάγονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας είναι τα 67 έτη. Η θνητότητα -όπως δείχνει η ιταλική εμπειρία- εξαρτάται σημαντικά από την παρουσία υποκείμενων νοσημάτων, ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη αναλογία ατόμων τρίτης ηλικίας σε μια χώρα.
Η μελέτη θεωρεί πιθανό ότι η μαζική μετάδοση του ιού στο Μπέργκαμο ξεκίνησε στον ποδοσφαιρικό αγώνα του 'Τσάμπιονς Λιγκ' Αταλάντα-Βαλένθια στις 19 Φεβρουαρίου, όταν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης παρακολούθησε και πανηγύρισε ομαδικά. Επίσης στα αρχικά στάδια της επιδημίας δεν τηρήθηκαν καλά τα μέτρα υγιεινής και παραμονής στο σπίτι.
Η Ιταλία εξάλλου είχε σχετικά λίγα κρεβάτια ΜΕΘ (5.090 ή 8,4 ανά 100.000 κατοίκους), αλλά από λάθος στρατηγική δέχθηκε στις ΜΕΘ στη αρχή της κρίσης πολλά περιστατικά με σχετικά ήπια συμπτώματα, με συνέπεια όταν άρχισε ο κατακλυσμός των σοβαρών περιστατικών, να εμφανίσει ελλείψεις. Επίσης η πρόωρη μόλυνση μεγάλου μέρους του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, που τέθηκε γρήγορα εκτός μάχης, επιδείνωσε το πρόβλημα (σχεδόν ένα στα δέκα κρούσματα αφορούσαν υγειονομικό προσωπικό).
Γι' αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, το μάθημα για τις άλλες χώρες είναι η πάση θυσία αποφυγή εισαγωγής στο νοσοκομείο ασθενών με ύποπτα συμπτώματα Covid-19 εκτός και αν έχουν σαφή ανάγκη υποστήριξης, η διατήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής μέσα στο νοσοκομείο και η έγκαιρη προστασία του υγειονομικού προσωπικού για να μην κολλήσει.
Τέλος, ο Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να διακριθούν οι «θάνατοι με κορωνοϊό» από τους «θανάτους λόγω κορωνοϊού», καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που πέθαναν από Covid-19 στην Ιταλία, είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα (το 98,8% τουλάχιστον ένα νόσημα, ενώ το 48,6% τουλάχιστον τρία).
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Έρευνα κατά του Τζ.Σόρος είχε διατάξει ο Βρετανός πρωθυπουργός πριν ασθενήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική αλλά σε καλή κατάσταση και χωρίς να είναι διασωληνωμένος, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις υποθέσεις που «εκκρεμούν» ενώ βρίσκεται μακριά από την Ντάουνινγκ Στριτ.
Μια από αυτές είναι και η υπόθεση της επείγουσας έρευνας που είχε διατάξει στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά του διεθνούς κερδοσκόπου και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.
Η έρευνα η εξέλιξη της οποίας βρίσκεται τώρα στα χέρια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντόμινικ Ρααμπ, που αντικαθιστά προσωρηνά τον Μ.Τζόνσον, αφορά παράνομες ενέργειες του ιδρύματος του Τζ.Σόρος “Open Society” σύμφωνα με τις οποίες είχε χρηματοδοτήσει με 4 εκατ. $ (3 εκατ. λίρες) διάφορες οργανώσεις οι οποίες ήταν κατά του BREXIT.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συντηρητικό κόμμα είχε ζητήσει την επείγουσα σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι δραστηριότητες του “Open Society Foundation” προκειμένου να μπλοκάρει ή και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου του 2019.
Το ίδρυμα του Τζ.Σόρος είχε καταθέσει έμβασμα σε μια οργάνωση με την επωνυμία ‘Best for Britain’ η οποία ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Το έμβασμα είχε δοθεί μέσω ενός τρίτου, ενός μη κατονομαζόμενου πολιτικού κόμματος, προκειμένου να παρακαμφθεί η απαγόρευση για δωρεές σε πολιτικούς οργανισμούς εν μέσω εκλογών προκειμένου να μην επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία.
Η οργάνωση BfB είχε λάβει τα 4 εκατ. $ από τον Τζ.Σόρος και είχε δραστηριοποιηθεί ενεργά προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες του Μ.Τζόνσον να βρεθεί στην Ντάνσινγκ Στριτ.
Ο Σόρος γνωστός ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης έδρασε έντονα και στη Βρετανία την ταραγμένη εποχή του Brexit.
Είναι άγνωστο σε ποιο σημείο βρισκόταν η έρευνα πριν μολυνθεί με κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον αλλά όπως είχε δηλώσει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών την ημέρα εισαγωγής του Μ.Τζόνσον στην εντατική:
«Ο πρωθυπουργός είναι σε σίγουρα χέρια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να κάνουμε σίγουρο ότι οι γραμμές και οι εντολές του πρωθυπουργού θα εκτελεστούν στο ακέραιο και η χώρα θα ξεπεράσει την περιπέτεια αυτή του κορωνοϊού».
Ζ.Π.9 Απριλίου 1944.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν στην Ξυλαγανή Ροδόπης, 29 Έλληνες κατοίκους .
Τιμούμε την μνήμη τους.
Ατσκακανίδης Αθανάσιος Βασιλειάδης Ευστάθιος Βουτσάς Παναγιώτης Γιαμούκης Θεοδόσιος Γουδαλάκης Ιωάννης Δαγτζίδης Ηλίας Δουδουλακάκης Αντώνιος Ζαραβάτης Δήμος Ζγούρας Πέτρος Ζεματόπουλος Στέργιος Καλλίγας Πασχάλης Καραγιαννάκης Δημήτριος Καράκης Γεώργιος Κιουμουρτζής Δημήτριος Κωστόπουλος Νικόλαος Μήλιος Αλέξανδρος Μήλιος Γαβριήλ Μιντίδης Δημήτριος Παπαγιαννίδης Παναγιώτης Παπαδόπουλος Δημήτριος Πυριλίδης Μιχαήλ Σκουταρίδης Αθανάσιος Σκουταρίδης Νικόλαος Τσατλάκης Δημήτριος Τσατλάκης Κωνσταντίνος Τσερκέζης Νικόλαος Τσομπανόπουλος Παναγιώτης Χαμαλίδης Λάζαρος Χαμαλίδης Πέτρος.
Ζ.Π.9 Απριλίου 1944. Οι κομμουνιστές εκτέλεσαν 44 Έλληνες αστυνομικούς.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Τιμούμε την μνήμη τους.
Στην Πελοπόννησο, οι ΕΛΑΣίτες προκάλεσαν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Πάτρα. (Είχαν ανατινάξει ένα κομμάτι από τις γραμμές). Ο εκτροχιασμός έγινε ανάμεσα στα χωριά Δερβένι και Πεταλού Κορινθίας.
Στο τρένο μαζί με τους επιβάτες ταξίδευαν και 44 αστυνομικοί που είχαν αποφοιτήσει από τη σχολή στην Αθήνα, και πήγαιναν για να αναλάβουν υπηρεσία στα τμήματα της Πάτρας και της Κέρκυρας.
Και οι 44 συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι από τον ΕΛΑΣ. Ξεκίνησαν από το σημείο του εκτροχιασμού, πέρασαν από τα χωριά Πεταλού, Ροζενά, Κουμαριάς και μετά από πορεία 5 ωρών έφτασαν στην Ευρωστίνα (Ζάχολη).
Επειδή 6 τραυματίες δεν μπορούσαν να ακολουθούν και καθυστερούσαν την κίνηση ανταρτών, εκτελέστηκαν αμέσως μόλις η φάλαγγα άφησε πίσω της την Ευρωστίνα.
Οι εκτελεσθέντες στην Ζάχολη ήσαν : Αγγελόπουλος Γεώργιος, χωροφύλακας , Δημακόπουλος Παναγιώτης αστυφύλακας, Μουντούρος Σπυρίδων αρχιφύλακας,
Παπαδημητρόπουλος Νικόλαος αρχιφύλακας, Σιδέρης Γεώργιος αστυφύλακας, Σταματόπουλος Γρηγόρης αστυφύλακας.
Οι υπόλοιποι συνέχισαν την πορεία προς Σαραντάπηχο, Γκούρα.
Οι 37 από τους άλλους 38 αστυφύλακες, εκτελέστηκαν την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 1944 στη θέση «Σωληνάρι» του χωριού Δεχούνι Αχαΐας.
Ζ.Π.Κατά τον Σ.Τσιόδρα θα πρέπει να καταργηθούν οι χειραψίες για πάντα!
Όπως αναφέρει επί λέξει το ΑΠΕ, ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στην εκτίμηση αλλού επιστήμονα από το εξωτερικό, υιοθέτησε την φράση ότι «ίσως η χειραψία θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον για να προστατευτούμε όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από άλλους ιούς του αναπνευστικού συστήματος».
Ζ.Π.
Τζαστίν Τριντό: Ο Καναδάς δεν θα επανέλθει στην κανονικότητα εάν δεν βρεθεί πρώτα το εμβόλιο για τον COVID!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέα δεδομένα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊου έθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντο.
Όπως είπε ο Καναδάς δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα εκτός και αν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, κάτι που μπορεί να πάρει πολύ καιρό, όπως είπε.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ;
Ζ.Π.