ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιανουαρίου 2021

Ποια «συνδιάσκεψη» κρατών ανατολικής Μεσογείου και πράσινα άλογα(*); Ποιον κοροϊδεύουμε; Ντροπή!

 

Του ελληνιστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

sa.crescenzio@gmail.com

 

Μια ερώτηση: από πού κι ως πού όταν και εάν η Τουρκία αποφασίζει και προτείνει ένα δικό της σχέδιο η Ελλάδα πρέπει να το ακολουθήσει μόνο και μόνο γιατί της το ζητούν οι φίλοι και προστάτες της Τουρκίας;;;;

 

 

 ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΣΥΝΔΙΆΣΚΕΨΗ» ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ δήθεν κρατών ανατολικής Μεσογείου!!!

 

 ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΤΎΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

 

 ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΦΑΡΣΑ!!!


Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η Σύνοδος Κορυφής του περασμένου Δεκέμβρη έληξε ακόμη μια φορά ευνοϊκά για τη Τουρκία, ενώ οι «κύριοι» της «κορυφής» πάλι έγραψαν την Ελλάδα και τα ελληνικά αιτήματα στα παλιά τους τα παπούτσια.

 

 Και τώρα, μετά από τις χθεσινές «προσημειωμένες» τηλεδιασκέψεις της σπουδαίας Φον ντερ Λάινεν και του σπουδαίου Μπορέλ με τον Ερντογάν ως προς την αποδοχή του πονηρού σχεδίου του τρίτου για μια δήθεν «τακτοποίηση» των, τουρκικής και μόνο έμπνευσης, δήθεν «εκκρεμοτήτων» που δήθεν χωρίζουν την Ελλάδα απ’ τη Τουρκία, έρχονται αυτοί οι δυο ξεδιάντροποι κοινοτικοί Εφιάλτες και, αναφερόμενοι σε εκείνη τη οδυνηρή για την Ελλάδα Σύνοδο Κορυφής, ανακοινώνουν (δεν το έκαναν ακόμη, αλλά είναι υπόθεση ημερών, γι’ αυτό ήταν και οι τηλεδιασκέψεις) ότι «αποφασίστηκε» δήθεν μια διεθνής διάσκεψη δήθεν από τα κράτη ης ανατολικής Μεσογείου η οποία δήθεν θα θέσει τέρμα σε όλα τα προβλήματα που δήθεν υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο (δηλαδή Αιγαίο και Κύπρος) – και δήθεν θα φέρει επιτέλους την ειρήνη σε όλη αυτή τη μεγάλη περιοχή που, υπονοούν, ταράζεται δήθεν από τις ελληνικές αυθαιρεσίες!!

 

 Για να γνωρίζουν όμως οι εθελοντές-αφελείς Έλληνες πολίτες, οι Έλληνες αγνώμονες πολίτες, οι Έλληνες «καλοί άνθρωποι» που έχουν εμπιστοσύνη (ακόμη) στη «μαμά» Ε.Ε. και στο τίμιο, αγαπημένο της τουρκόπαιδο, αυτή η δήθεν «διάσκεψη» των κρατών της ανατολικής Μεσογείου που Φον ντερ Λάινεν, Μπορέλ και Ερντογάν στη τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν να φορτώσουν στην Ελλάδα και στη Κύπροέναν και μοναδικό σκοπό έχει, σε μια και μοναδική «λύση» αποβλέπει:

 

 - στη μοιρασιά των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων,

 

 με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, που λέμε: μια «διεθνής διάσκεψη» για να τεθούν επί τάπητος, να συζητηθούν» οι τουρκικές «ενστάσεις» για τις δήθεν ελληνικές «παρανομίες», για τις       δήθεν ελληνικές «πλαστές ιδιοκτησίες», για το ελληνικό «θαλάσσιο περιορισμό» όπως προνοούν οι τουρκικές «νόμιμες» προβλέψεις, για την παντελή απουσία κυπριακής ΑΟΖ, για τις «παράνομες» κυπριακές ενέργειες σε «τουρκικές θάλασσες», για την «τουρκική υφαλοκρηπίδα» έως την Εύβοια και τη Ρόδο/Κάρπαθο, και άλλα τοιαύτα ευτράπελα.

 

 Η «διάσκεψη» που ο Τούρκος (Τουρκία) ολότελα ξένος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους κοινοτικούς Γερμανία (προπαντός!) και Σία, θέλει να επιβάλλει (άκουσον άκουσον!) σε δυο ευρωπαϊκούς και κοινοτικούς εταίρους (Ελλάδα-Κύπρος) είναι το παμπόνηρο, ανατολίτικου στιλ, τέχνασμα του Ερντογάν (τα σκέφτεται όλα ο διάολος!) για να μη γίνει ποτέ καμία προσφυγή στη Χάγη, να αποφύγει οποιαδήποτε προσφυγή στη Χάγηόπου τα «πράγματα» ο κολπαδόρος ανατολίτης σίγουρα σκέφτεται ή υποψιάζεται πως μπορεί και να μη πάνε καθόλου καλά για την Τουρκία ή όχι τόσο καλά όσο το φαντάζεται, και, όπως λέμε, «να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος», με τρόπο πλέον αδιαμφισβήτητο, οριστικό και αμετάκλητο, κάτι που θα κόψει τα πόδια του για πάντα!

 

 Ο Ερντογάν ποτέ δεν έδειξε πως η «λύση της Χάγης» του είναι αρεστή, την δέχεται και είναι έτοιμος να την ακολουθήσει, έστω και, ενδεχομένως και κατ΄ εξαίρεση, για το μοναδικό θέμα της υφαλοκρηπίδας ή/και της ΑΟΖ – πού τότε για όλες τις άλλες τρελές «ιδέες» που έχει και θέλει παρανοϊκά να «προβάλλει» για ελληνικά νησιά, χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος και ό, τι άλλο ηλίθιο και παράλογο του στριφογυρίζει στο μυαλό!!

 

 Και επειδή η Χάγη, όσο και να ‘ναι δεν φαίνεται να του είναι ένα σίγουρο χαρτί, και διόλου απίθανο να κρύβει οδυνηρές γι’ αυτόν εκπλήξεις σε σχέση με τα μεγαλεπήβολα και μεγαλοϊδεατικά σχέδια του απόλυτης κυριαρχίας και ιδιοκτησίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο μέσα στα ευρύτερα θριαμβευτικά σύνορα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (!!), «σκαρφίστηκε», μαζί με τους καρδιακούς του φίλους Γερμανούς, Ισπανούς και Ιταλούς (Μέρκελ, Φονμ ντερ Λάινεν, Μπορέλ, Κόντε) – τρεις «οπαδοί» του ποπυ τον γεμίζουν με όπλα και του ετοιμάζουν πλοία, υποβρύχια, ακόμη και ένα αεροπλανοφόρο!! – την απίθανη «διάσκεψη» των κρατών της (δήθεν) ανατολικής Μεσογείου», ένας χρήσιμος και κατάλληλος deus ex machina που:

 

1) θα τον λυτρώσει από τον υπαρκτό κίνδυνο μιας πολύ πιθανής αμετάκλητης χασούρας στη Χάγη,

2) θα τον βοηθήσει να χαριεντιστεί με άπλα κινήσεων σε όλη τη γκάμα των «νόμιμων απαιτήσεών του», των «καταπατημένων τουρκικών δικαιωμάτων» απ’ τους παράνομους Έλληνες, των «ατελείωτων ελληνικών παραβάσεων και παραβιάσεων» που κρατούν την «τεράστια Τουρκία»(!!) με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη(!!),

 

- σαν να είναι η Τουρκία «ευρωπαϊκή χώρα»(!!), κατ’ αρχήν, που όμως οι ίδιοι οι ψευδεπίγραφοι Έλληνες κυβερνώντες και πρώην προδοτικά την δικαιώνουν για το «απέραντο θαλάσσιο μέτωπό της» κόντρα στο μικροσκοπικό ελληνικό!!! – την κρατούν λοιπόν να ασφυκτιά απαράδεκτα περιορισμένη από 6-7 νησιά, πρώην τουρκικά, τα οποία επιπλέον κάθονται(!) πάνω στη τουρκική υφαλοκρηπίδα και επομένως δεν μπορούν παρά να είναι κι αυτά τουρκικά(!!) και θα πρέπει να αποδοθούν δικαιωματικά στη Τουρκία.

 

 Όλη η ιστορία για το πάπλωμα. Και τί πάπλωμα! Η Τουρκία θέλει το ελληνικό ωραίο «πάπλωμα» ώστε η Ελλάδα να μείνει γυμνή να πουντιάσει!

 

 Και βεβαίως, εκτός από το «πωλητήριο» της Ελλάδας και της Κύπρου που Ε.Ε., Γερμανία, Ιταλία και οι συν αυτοίς θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή με «ενσωματωμένη» μια μεγάλη νίκη για τη Τουρκία (αλήθεια, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πόσο μικρή τα σχέδια προβλέπουν να γίνει η Ελλάδα; Αν το ήξεραν, αλήθεια, τι θα έκαναν; Ένα ελληνικό «Καπιτώλιο» ή χειρότερα για τους Έλληνες μειοδότες;), οι σεσημασμένοι πάντως εγκληματικά «φίλοι και σύμμαχοι» της Ελλάδας ένα άλλο ταφής της Ελλάδας «τουρκικό σχέδιο» είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν, για μια ολοκληρωμένη τουρκική επιτυχία, και δηλαδή:

 

 - επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και αγνοεί τη Κυπριακή Δημοκρατία

 - και στη «συνδιάσκεψη» δεν μπορεί να παρευρεθεί η ηγεσία της

 - επειδή όμως οι Τούρκοι είναι γενναιόδωροι

 - θα μπορεί να κληθεί και η Κυπριακή Δημοκρατία ως ελληνοκυπριακή κοινότητα

 - αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει να κληθεί και η ΤΔΒΚ των Κατεχομένων ως τουρκοκυπριακή κοινότητα

 

 με αυτόν τον τρόπο όμως αναβαθμίζοντας διεθνώς ως επίσημο κράτος την ποικιλοτρόπως παράνομη τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου!!!,


 δηλαδή: - ανάγοντας τα παράνομα Κατεχόμενα σε νόμιμη κρατική οντότητα διεθνώς αναγνωρισμένη σε/με μια διεθνή διάσκεψη!!εκτός κι αν Ελλάδα και Κύπρος δεν αναγνωρίζουν την ΤΔΒΚ και δεν την θέλουν στην «συνδιάσκεψη», οπότε δεν μπορεί να παραστεί» ούτε και η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία!

 

 Στην ουσία η Τουρκία θέλει να «ανταλλάξει» ένα νόμιμο με διεθνή αναγνώριση με ένα παράνομο με καμία διεθνή αναγνώριση!

 

 Αναμφισβήτητα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη διαβολική «σύμπτωση» τουρκικών και ευρωπαϊκό-κοινοτικών διαθέσεων και προθέσεων, όπως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τα άκρως εκβιαστικά διλήμματα τα οποία οι τουρκο-κοινοτικοί καρντάσιδες επιχειρούν να επιβάλλουν σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

 Είναι παραπάνω από φυσικό πως η απάντηση για αμφότερες δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:

 

 ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΟΥΡΚΟ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ «ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ» ΠΑΡΩΔΙΑΣ δήθεν των κρατών της ανατολικής Μεσογείου τα οποία (Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Παλαιστινιακό κράτος) καμία άμεση σχέση δεν έχουν)!!

 

 ΜΗ ΤΥΧΟΝ!!

 

 Πιστεύουμε πως θα είναι η ειδεχθέστερη εσχάτη προδοσία.

 

 Καμμία ελλαδική και ελληνοκυπριακή αποδοχή δεν μπορεί να δικαιολογήσει ένα έκτρωμα όπως είναι αυτή η σχεδιασμένη δήθεν «συνδιάσκεψη» που αποσκοπεί στην κατά κράτος ήττα της Ελλάδας και τον κατά κράτος τουρκικό έλεγχο της Κύπρου.

 

 Ακόμη ένα ΟΧΙ λοιπόν χρειάζεται, ΟΧΙ από Ελλάδα και ΟΧΙ από Κύπρο. Και αυτό το ΟΧΙ πρέπει να το πουν οι κύριοι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης τώρα αμέσως!

Περιμένουμε να δούμε πόσο Ελληνισμό διαθέτουν και εκφράζουν!

 

 Βεβαίως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να πουν και ΝΑΙ, αλλά για να το πουν θα πρέπει να γίνουν δυο δημοψηφίσματα και το ΝΑΙ να το πουν οι λαοί τους!

 

 

ΥΓ. 1.

Μόλις μάθαμε ότι ορίστηκε(!), και στις 25 του Γενάρη στη Κωνσταντινούπολη θα αρχίσει ο πρώτος (μετά από πολλούς άλλους άσκοπους και άκαρπους) «γύρος» των «διερευνητικών» συνομιλιών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Η τηλεοπτική ανακοίνωση είχε έκφραση σχεδόν θριαμβευτικού χαρακτήρα και χροιάς.

Οι τρομπέτες λοιπόν ήχησαν, αλλά τώρα ας μας πουν οι Έλληνες λεβέντες που θα πάνε στη Πόλη ποια θέματα θα «ερευνήσουν» με τους Τούρκους.

ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ,

γιατί κανονικά ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ!!

Μήπως θα είναι μόνο για την υφαλοκρηπίδα/(ΑΟΖ), όπως συνέχεια επισήμως διαβεβαιώνουν τους πολίτες ως τώρα;

Ή μήπως είναι

- για τα ελληνικά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι

- για την «συνδιαχείριση» του Αιγαίου με τους Τούρκους

- για την ανύπαρκτη ελληνική ΑΟΖ ως τη Κύπρο με φταίξιμο των Ελλήνων κυβερνώντων

- για την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη στα 3 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο

- για την απόσυρση στρατού και πολεμικού υλικού από ελληνικά νησιά

- για τις εκατοντάδες ελληνικές βραχονησίδες που οι Τούρκοι «βάφτισαν» τουρκικές

- και άλλες ακόμη βαφτισμένες α λα τούρκα «εκκρεμότητες» κλπ. κλπ.;;!!

ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.

Και κάτι άλλο: για ποιο λόγο τόση σπουδή να αρχίσουν αυτές οι έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενες «διερευνητικές»;!

Πρώτα βγήκε ο Τσαβούσογλου να μας πει για τις 21 του Γενάρη, δηλαδή ακριβώς μια μέρα μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν (!) και μετά το «διόρθωσαν» οι Κοινοτικοί για τις 25 του Γενάρη, να μη δίνουμε και τόσο πολύ στο μάτι για κάποιες… παράξενες συμπτώσεις!

Βιάζονται και οι Έλληνες να προλάβουν τα τετελεσμένα των Τούρκων πριν δούμε τί μέλλει γενέσθαι με τον Μπάιντεν; Ή μήπως για να βρεθεί ο Μπάιντεν μπροστά σε τετελεσμένα υπέρ της Τουρκίας με τη βοήθεια της «φίλης Ευρώπης» και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα υπέρ της Ελλάδας;!

Η Γερμανία επέβαλε (πάλι) στην Ελλάδα αυτή τη βιασύνη;!

 

ΥΓ.2.

Και μια «παραλλαγή» των ως άνω.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή μας κοροϊδεύει ασύστολα ή παίζει με τη φωτιά – αμφότερα ανεύθυνα και επικίνδυνα.

Θέλει – λέει – να ξεκινήσουν οι «διερευνητικές επαφές» για το ένα (και μοναδικό, υποθέτουμε πως εννοεί από τα λόγια του) «ζήτημα που αντιμετωπίζουμε», δηλαδή την «οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Και εδώ μπαίνουμε άνετοι και ωραίοι στην ασάφεια, η οποία όχι μόνο δεν είναι «δημιουργική» (με βάση το τελείως βλακώδες «γλωσσικό αφήγημα»), αλλά μπορεί να κρύψει πολύ άσχημες εξελίξεις.

Πάψαμε λοιπόν να μιλάμε για «υφαλοκρηπίδα», και βέβαια ούτε λόγος για ΑΟΖ!!!, δυο στοιχεία πολύ συγκεκριμένα, από φύση ή σύμβαση υπάρχοντα άνευ ουδεμίας αμφιβολίας, και αναφερόμαστε – έτσι, γιατί ο κόσμος είναι χαζός και δεν καταλαβαίνει – στην αφηρημένη έννοια της «θαλάσσιας ζώνης», μια «ζώνη» ξέφραγο αμπέλι, σαν λάστιχο που μεγαλώνουμε ή μικραίνουμε όπως θέλουμε ή όπως μας υποδεικνύουν να κάμουμε.

Ποια είναι αυτή η «θαλάσσια ζώνη» ή μάλλον οι πολλές «θαλάσσιες ζώνες», πολλές και, υποθέτουμε, διαφορετικές;!

Είναι τα χωρικά ύδατα; Είναι η συνορεύουσα ζώνη; Είναι η ανοιχτή θάλασσα; Ή μήπως (και μάλλον) είναι μια καινούρια έννοια που εφευρέθηκε για να αντικαταστήσει κατά το δοκούν την ΑΟΖ και τα νόμιμα δεδομένα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας;

– δηλαδή για να αποφύγουμε την σκόπελο του διεθνούς νόμου και να «τακτοποιηθούμε» με έναν ad hoc δικής μας έμπνευσης νόμο -

την οποία Σύμβαση – μη το ξεχνάμε – η Τουρκία δεν υπέγραψε και ούτε αναγνωρίζει, και μήτε – ούτε λίγο ούτε πολύ, πού φτάσαμε και τα ανεχόμαστε! – δέχεται μια άλλη χώρα (η Ελλάδα!) να την εφαρμόσει!!

και γι’ αυτό εφεύρε ένα δικό της τουρκικό διεθνές δίκαιο(!!!) που θέλει με το ζόρι να εφαρμόσει μόνο με την Ελλάδα και τη Κύπρο

(πού το κουράγιο του ανατολίτη να το «εφαρμόσει» και στη Μαύρη Θάλασσα με τις άλλες συνορεύουσες χώρες!),

και έτσι, στη μεγάλη καλοκαρδία του αλλά μαζί και βαθιά υπακοή του σε φίλους και συμμάχους, ο Μητσοτάκης δέχεται αυτό το «τουρκικό διεθνές δίκαιο» να διέπει τις σχέσεις και συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΚΥΠΡΟΥ.

Τώρα όμως κάποιος σοφιστής θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς γίνεται και οι Τούρκοι δέχθηκαν να αρχίσουν συζητήσεις για το ένα και μοναδικό «θέμα» που μας παραμυθιάζει ο Μητσοτάκης!

Αλλά και το αντίστροφο: αν τα πράγματα «δεν είναι έτσι», τότε πώς οι Έλληνες δέχθηκαν να αρχίσουν συζητήσεις για τα πολλά «θέματα» που εγείρουν οι Τούρκοι ενώ μας λένε και μας επιβεβαιώνουν ότι οι συνομιλίες είναι μόνο και αποκλειστικά για το μένα «θέμα»;!

Ποιος ψεύδεται και εγκληματεί εναντίον της χώρας του; Οι Έλληνες ή οι Τούρκοι; Ο Μητσοτάκης ή ο Ερντογάν; Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Άλλωστε το ίδιο «πρόβλημα» ή «δίλημμα» ή «αίνιγμα» δεν προκύπτει κει με την «λεγόμενη Χάγη» και τους «συστημικούς» οπαδούς της;

Οι Έλληνες μας λένε: να πάμε στη Χάγη επισήμως διευκρινίζοντας μόνο για γην υφαλοκρηπίδα.

Οι Τούρκοι εννοούν μια προσφυγή (αν και δεν μιλούν πολύ γι’ αυτήν!) για όλες τις απαιτήσεις τους.

Πώς γίνεται όμως μια «Χάγη» με τόσο διαφορετικές έννοιες; Οπότε εάν τελικά πάμε στη Χάγη, με ποια θέματα θα πάμε; Στον κόσμο θα πούμε πως πάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και στα κρυφά θα πάμε με όλα τα «θέλω» της Τουρκίας;

Αυτή είναι η ελληνική «διεθνής πολιτική» ή κάτι άλλο που όλοι σκέφτονται αλλά φοβούνται να που τη λέξη;!

Όχι μόνο «κάτι δεν πάει καλά», αλλά τα πάντα δεν πάνε καλά,

και αυτό μας βάζει σε μεγάλες μαύρες υποψίες:

μήπως οι Έλληνες κυβερνώντες ετοιμάζονται για ένα νέο, αρνητικό ρεκόρ;

δηλαδή: να υπερβούν «θριαμβευτικά» τα εγκληματικά πεπραγμένα του αλησμόνητου Σημίτη το 1997 και 1999!!!

Κι όποιον πάρει ο Χάρος;!

 

(*) ΣΧΟΛΙΟ Γ. ΛΕΚΑΚΗ:

η αρχαία έκφραση «πράσσειν άλογα» (κάνω άλογα, αλόγιστα, μη λογικά πράγματα), συνεχίζει παραφρασμένη έως τις μέρες ως «πράσινα άλογα», αλλά με την ίδια σημασία!!!


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.1.2021.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...