ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ “ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΤΟ “ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΑΪΖΑ” ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ.

 ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΟΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο Α΄. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

 

 MPRAIZA

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

“Μαύρη Δευτέρα” είναι αυτή που θα ξημερώσει για την πατρίδα μας στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η ημέρα που θα ξεκινήσει με την υπογραφή του Κούλη Μητσοτάκη ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος με την Τουρκία. Θα αρχίσει δηλαδή η διαδικασία συνθηκολόγησης και παράδοσης του μισού Αιγαίου -και όχι μόνο της θάλασσας- στον Ερντογάν. Όλα τα άλλα που λένε και τα βαφτίζουν “διερευνητικές επαφές” είναι σκέτα παραμύθια με μόνο στόχο να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να αποκοιμήσουν τον ελληνικό λαό…

Ήδη, όπως προκύπτει από διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες, οι ΕΝΤΟΛΕΣ έχουν δοθεί με το “καλημέρα” και το σχέδιο θα προχωρήσει κατά στάδια. Όπως έλεγε μάλιστα κορυφαίος διπλωμάτης -από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει με στοιχειώδη εθνική συνείδηση- ο διάλογος θα ξεκινήσει μέσα στο πλαίσιο που προσδιορίζει η λεγόμενη “ΓΡΑΜΜΗ ΜΠΡΑΪΖΑ”.

 

Τι είναι αυτό; Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο Μπράιζα: Είναι διπλωμάτης καριέρας στις ΗΠΑ και μέλος του τουρκικού λόμπυ. ‘Εχει διατελέσει αναπληρωτής βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη κυβέρνηση του Ομπάμα για τις ευρωπαϊκές και τις ευρασιατικές υποθέσεις, με αρμοδιότητα τα ενεργειακά και τα ελληνοτουρκικά. Έχει επίσης διατελέσεις πρέσβης στο Αζερμπαιτζάν και είναι από τους πρωτεργάτες της μη δημιουργίας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη,.

Ο Μπράιζα σήμερα είναι το δεξί χέρι του Αντονι Μπλίνκεν ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών του Μπάιντεν που μην ξεχνάμε ήταν αντιπρόδρος επί Ομπάμα. Συνυπήρχαν από τότε δηλαδή με τον Μπράιζα. Ο Μπλίνκεν, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, είναι ένας στυγνός «επαγγελματίας» της εξωτερικής πολιτικής, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Τζον Κέρι την τελευταία διετία της κυβέρνησης Ομπάμα, είχε διατελέσει και αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα επί δυο χρόνια ενώ είχε προηγηθεί, την πρώτη τετραετία Ομπάμα, η θητεία ως σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ίδιου του Μπάιντεν όταν ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος. Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περιοχή μας στην κυβέρνηση Κλίντον, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, όπου μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και στη συνέχεια αρμόδιος για θέματα Ευρώπης.

Ποια είναι λοιπόν η “γραμμή” Μπράιζα, όπως την εξέφρασε δημόσια μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές για λογαριασμό και του Μπλίνκεν;

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αναγκάσουν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι ο τρόπος που θα περάσει αυτή η περίοδος έντασης είναι να έρθουν κοντά η Ελλάδα και η Τουρκία με τη διάθεση συνεργασίας, όπως έγινε στον σεισμό του 1999, και όταν ο δρόμος για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ περνούσε από την Αθήνα. Η Τουρκία γίνεται παράλογη, διεκδικώντας μία περιοχή τόσο κοντά στην Κρήτη, στη Ρόδο, αλλά από την οπτική της Τουρκίας είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μία τόσο μεγάλη ΑΟΖ, κοντά στις ακτές της Τουρκίας, εξαιτίας του μικροσκοπικού Καστελλόριζου. Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, στην οποία η Τουρκία θα ‘εγκαταλείψει΄την Κρήτη και τη Ρόδο και η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο και τότε θα δούμε ότι οι προκλητικές κινήσεις θα σταματήσουν. Αλλά αυτό απαιτεί εσωτερικές πολιτικές και των δύο πλευρών. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά λέει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ‘ας διαπραγματευτούμε!’».

Αυτή ακριβώς η κυνική δήλωση που συνοψίζεται στο “η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο” είναι το πλαίσιο με το οποίο ξεκινούν, για να πάνε βήμα προς βήμα, οι κατ ευφημισμόν “διερευνητικές επαφές” στην Κωνσταντινούπολη. Και όπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιες πηγές, οι εντολές που έχει δώσει για λογαριασμό του Μητσοτάκη η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Σουρανή στον πρέσβη Αποστολίδη -τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας- είναι “να μην αποχωρήσει” με τίποτα από τις συζητήσεις. Δηλαδή, να καθίσει και να “καταπιεί” ο,τι και να πει, ό,τι και να κάνει η τουρκική πλευρά, επειδή ακριβώς έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ να τεθεί σε εφαρμογή αυτό που περιέγραψε ο Μπράιζα.

—————————— —————–

Ήδη το πρώτο στραπάτσο ήρθε αφού χθες -λίγο πριν αρχίσει ο διάλογος- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες επανήλθε προκλητικά στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θέτει ως «αιτία πολέμου» (casus belli) ενδεχόμενη απόφαση καθορισμού των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από την πλευρά της Ελλάδας…

—————————— ———–

Και για να ξέρουμε με ντοκουμέντα πόσο ΣΤΗΜΕΝΟ είναι σε βάρος της πατρίδας μας -και από τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν- το παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε και μια άλλη διάσταση για τον Μπράιζα που αναλαμβάνει “χωροφύλακας” από πλευράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Μπράιζα είναι παντρεμένος με μια τουρκάλα. Κι όχι οποιαδήποτε τουρκάλα. Η Zeyno Baran είναι  αναλύτρια και Διευθύντρια του προγράμματος Ευρωπαικών Υποθέσεων, στο Ινστιτούτο Hudson Institute που προωθεί ανοικτά την ανάγκη παραμονής της Τουρκίας στο “δυτικό στρατόπεδο” ενώ ξιφουλκεί κατά της Ρωσίας. Η ίδια είχε παίξει μάλιστα δραστήριο ρόλο το 2007-2008  κατά της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ενώ στη συνέχεια ο αντρούλης της, ο Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Ομπάμα πέτυχε επί κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream. Και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικό αγωγό, χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος…

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...