ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ.

 "Ποτέ  υποψηφιότητα  σε  Έλληνες  κατασκευαστές".  Τις  απορρίπτουμε  γρήγορα  με  διάφορες  προφάσεις  ή  τους  στέλνουμε  στους  έξυπνους  εισαγγελείς.  

 

ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ PLASAN. ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

Οπλουργός ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το ΥΕΘΑ και βρήκε τον... μπελά του! | Pentapostagma

Οπλουργός ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το ΥΕΘΑ και βρήκε τον... μπελά του!

https://www.pentapostagma.gr/koinonia/6986836_

Η Αστυνομία κατέσχεσε τα όπλα που είχε για δειγματισμό

Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει ένας Έλληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αντί λοιπόν να υπάρχει μία επιβράβευση για τις προσπάθειες που γίνονται, φαίνεται πως το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" τις προτάσεις για εγχώρια ανάπτυξη τυφεκίων και όπλων.

 

ΚΙΝΑΛ: «Γιατί στέλνουμε τα C-130 μας στο Ισραήλ για συντήρηση;»

 

 Ο γνωστός Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Γιακόβ Κάδμι προέβλεψε την πιθανότητα απόκτησης πυρηνικού όπλου από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα αποκτήσει σίγουρα πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το μόνο ερώτημα, όπως είπε, είναι το χρονοδιάγραμμα.

 

 

Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό
πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο φαίνεται πως μένει τελικά Λαρισαίος οπλουργός,τα δείγματα - όπλα του οποίου κατασχέθηκαν «παραμονές» ενός προαναγγελθέντος διαγωνισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει η καθημερινή εφημεριδα "Ελευθερία" της Λάρισας, τον περασμένο Οκτώβριο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετέβησαν στη βιοτεχνία του 57χρονου Λαρισαίου και κατέσχεσαν τρία ημιαυτόματα πυροβόλα όπλα (τυφέκια), τα οποία είχε κατασκευάσει ο οπλουργός προκειμένου να μετέχει στον διαγωνισμό.

Ωστόσο, παρότι η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με εισαγγελική απόφαση, από τις αρχές Νοεμβρίου, τα όπλα όχι μόνο δεν αποδόθηκαν ακόμη στον Λαρισαίο οπλουργό, αλλά με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν σε κεντρική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν εντάσσονται στις προϋποθέσεις αδειοδότησης (τεχνικά χαρακτηριστικά κ.λπ.) για πολεμικά τυφέκια.

Έτσι, είτε για λόγους γραφειοκρατικούς, είτε για άγνωστους λόγους, το αποτέλεσμα είναι ο Λαρισαίος οπλουργός να μένει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο αφού δεν είχε στη διάθεσή του τα όπλα - δείγματα, συμμετέχοντας ωστόσο μόνο στο σκέλος που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος τυφεκίου.

Ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού, κάνει λόγο για «λυσσαλέα πολεμική εκ μέρους αρμοδίων και αναρμοδίων φορέων» από την ώρα που ο Λαρισαίος κατέθεσε «επίσημη πρόταση στον Ελληνικό Στρατό για δειγματισμό των όπλων».

Τι έχει συμβεί

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λαρισαίος οπλουργός, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως εξαιρετικός στον κλάδο του, στις 26 Οκτωβρίου 2020 δέχθηκε έρευνα στη βιοτεχνία του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή αίτηση που κατέθεσε για χορήγηση άδειας για την κατασκευή, συναρμολόγηση και επεξεργασία πυροβόλων όπλων στο εργαστήριό του στη Λάρισα και ειδικότερα για την κατασκευή τριών ειδών, ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων (τυφέκια) προκειμένου να μετέχει στον διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο εκείνης της έρευνας, τα όπλα - δείγματα κατασχέθηκαν και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί σε κεντρική υπηρεσία της αστυνομίας προκειμένου να εξεταστούν εάν εντάσσονται στις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση κατασκευής πολεμικών όπλων.

Τα όπλα έπρεπε να είχαν αποδοθεί στον Λαρισαίο οπλουργό αφού, όπως διευκρινίζει ο νομικός του σύμβουλος, από τις 5 Νοεμβρίου 2020 και «με απόφαση της Εισαγγελίας Λάρισας» η δικογραφία αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν διαπιστώθηκαν «ενδείξεις τέλεσης ποινικού αδικήματος» και παράλληλα διατάχθηκε η απόδοση των όπλων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, ο 57χρονος οπλουργός, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 υπέβαλε την αίτηση στην ΕΛ.ΑΣ. για αδειοδότηση (σ.σ. έτσι προέκυψε και η έρευνα της Ασφάλειας), τηρώντας δηλαδή τις διαδικασίες προτού ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ενώ τα τρία κατασχεθέντα όπλα είχαν κατασκευαστεί, τα δυο πρώτα στις 10/3/2017 και το τρίτο στις 14/5/20, ενώ δηλαδή η επιχείρηση του Λαρισαίου διέθετε άδεια λειτουργίας.

"Πόλεμος" στην εγχώρια παραγωγή

Όπως σημειώνει ο νομικός του σύμβουλος από την πλευρά του Λαρισαίου οπλουργού «προ ενός έτους περίπου έγινε επίσημη πρόταση στον Ελληνικό Στρατό για δειγματισμό των όπλων που είχαν κατασκευαστεί με βάση τους ισχύοντες νόμους, τις εγκυκλίους και τις σχετικές περί των όπλων διατάξεις. Τα τρία όπλα δείγματα απευθύνονταν στον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία δεδομένης της ημι-επίσημης εξαγγελίας αντικατάστασης των ήδη πεπαλαιωμένων τυφεκίων τύπου G3A3 και A4.

Παράλληλα, υπεβλήθη εκδήλωση ενδιαφέροντος ως προς την ανάληψη και του εκσυγχρονισμού του ήδη υπάρχοντος τυφεκίου, τόσο όσον αφορά τη χρήση του στην Ελλάδα ως απόθεμα όσο και την πιθανότητα εξαγωγής μέρους του ήδη υπάρχοντος αποθέματος στο εξωτερικό.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν το εξής: Από τη στιγμή που υπεβλήθη το αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα, εκδηλώθηκε λυσσαλέα πολεμική εκ μέρους των αρμοδίων και αναρμοδίων φορέων και ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μέσω τηλεδιάσκεψης μόνο των εξαρτημάτων που αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος τυφεκίου G3A3/A4 και όχι των νέων τυφεκίων με το συνολικό κόστος εκσυγχρονισμού μονάδος τυφεκίου τύπου G3A3/A4 ανά τεμάχιο» με «λίαν οικονομικά συμφέρουσα πρόταση» και μάλιστα ο εκσυγχρονισμός θα γινόταν «με κινητό συνεργείο, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης των τυφεκίων εκτός στρατιωτικών μονάδων».

Σημειώνεται επίσης ότι τα πολεμικά τυφέκια που ως δείγματα προτάθηκαν από τον Λαρισαίο οπλουργό για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό «είναι δύο βελτιωμένα ομοιότυπα του αμερικανικού τυφεκίου κατά το υπόδειγμα ΝΑΤΟ τύπου Μ4 και Μ16 σε διαμέτρημα 5.56 mm, με απόλυτα σύγχρονη τεχνολογικά μορφή και λειτουργία και κόστος 1.500 ευρώ ανά τεμάχιο. Την ίδια στιγμή πρότεινε και υπόδειγμα τυφεκίου με γεμιστήρα πιστολιού προς χρήση της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας σε κοινό διαμέτρημα 9Χ19 mm..».

Ο νομικός σύμβουλος κατέληξε στο εξής ερώτημα: «Είναι άραγε αυτή η επίσημη πολιτική του Ελληνικού κράτους; Να στοχεύει δηλαδή στην ανάθεση ενός τόσο σημαντικού εθνικού έργου μόνο σε ξένα συμφέροντα και όχι σε φορείς εντόπιων τεχνολογικών επιτευγμάτων, που αποτελούν αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και δοκιμών, πλέον των είκοσι ετών και που είναι έτοιμοι να ενταχθούν άμεσα σε οποιαδήποτε επίσημη κατασκευαστική δομή και δραστηριότητα προς όφελος της χώρας μας...».

 

 

 Δοκιμές για το νέο «Εθνικό όπλο»: Οι υποψηφιότητες και όλα τα δεδομένα για το όπλο που θα αντικαταστήσει το G3

 

 

 

 ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΜΟΝΟ  ΞΕΝΑ  ΟΠΛΑ. ΠΟΤΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

 

 

Δοκιμές για το νέο «Εθνικό όπλο»: Οι υποψηφιότητες και όλα τα δεδομένα για το όπλο που θα αντικαταστήσει το G3.

 
ΠΗΓΗ: newpost.gr

https://newpost.gr/amyna/600d 

Τον τελευταίο χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις «τρέχουν» οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου «Εθνικού όπλου». Στόχος η σταδιακή αντικατάσταση των 220.000 τυφεκίων G3A3 και G3A4 τα οποία χρησιμοποιούνται από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και από τα Σώματα Ασφαλείας από τις αρχές της δεκαετίας του 80’.
Έπειτα από 40 χρόνια σκληρής χρήσης του G3 πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν λάβει την απόφαση για αλλαγή σελίδας στο βασικό τυφέκιο μάχης των ΕΔ με την αντικατάσταση του από νέο σύγχρονο τυφέκιο. 

Η διαδικασία επιλογής βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη με τα εξουσιοδοτημένα αρμόδια στελέχη του Στρατού Ξηράς να δοκιμάζουν όλα τα υποψήφια όπλα προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους. 

Έως τώρα έξι χώρες και συνολικά επτά εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής στο Ελληνικό πρόγραμμα για το «Εθνικό τυφέκιο» με τα προτεινόμενα όπλα να δοκιμάζονται αφού πέρα από τα τυφέκια το πρόγραμμα αφορά και πιστόλια.


Οι 

 

Υποψηφιότητες

(ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΔΙΑΤΑΓΗ:  "Ποτέ  υποψηφιότητα  σε  Έλληνες  κατασκευαστές".  Τις  απορρίπτουμε  γρήγορα  με  διάφορες  προφάσεις  ή  τους  στέλνουμε  στους  έξυπνους  εισαγγελείς.  ΤΙ  ΜΙΖΕΣ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ;)

 
Βέλγιο
FN HERSTAL με το τυφέκιο 7,62mmFN SCAR HSTD και το τυφέκιο 5.56mm FN SCAR LSTD
Γερμανία
HECKLER & KOCH με το τυφέκιο 7.62mm ΗΚ 417 και τα τυφέκια 5.56HK416 και HK433.
Πιστόλια 9mm SFP9 και 9mm P3OLV3.
HΠΑ
SIG SAUER με το τυφέκιο 7.62mm716G2 και το τυφέκιο 5.56mm 516G2 PATROL.
Πιστόλια 9mm M17 και 9mm M18.
Ιταλία
BERETTA με τo τυφέκιo 7,62mmARX 200 και το τυφέκιο 5.56mmARX 160.
Πιστόλι 9mm APX.
Ισραήλ
IWI με το τυφέκιο 7,62mm TAVOR 7 και το τυφέκιο 5.56mm TAVOR X-95. Πιστόλι 9mm MASADA και πιστόλι 9mm JERICHO.
EMTAN με το τυφέκιο 5.56mmMZ-4P και το πιστόλι 9mm RAMON.

Τσεχία
CZ με το τυφέκιο 7.62mm BREN2 και το τυφέκιο 5.56 BREN2. Πιστόλι 9mm CZ P-09 και πιστόλι 9mm CZP-10F.


 

 

Aν και αρχικά η Ισραηλινή υποψηφιότητα φαινόταν ως το φαβορί οι υπόλοιπες χώρες και εταιρείες μπήκαν δυνατά στην ‘’κούρσα’’ της διεκδίκησης με την Αμερικανική υποψηφιότητα σύμφωνα με πληροφορίες να συγκεντρώνει θετικές αξιολογήσεις. Η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τόσο τις δοκιμές και αξιολογήσεις των όπλων όσο και όλων των άλλων δεδομένων. Βασικές προϋποθέσεις είναι η συμφωνία που θα γίνει να είναι μεταξύ κυβερνήσεων            G to G( government to government) και το νέο όπλο να κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Επιπλέον η Αθήνα ζητά να έχει και δικαίωμα εξαγωγής του όπλου σε τρίτες χώρες.
Την εξέλιξη του προγράμματος παρακολουθεί και συντονίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και μάλιστα έχει δώσει εντολές σε επιτελείς και εξειδικευμένα στελέχη να «τρέξουν» τη διαδικασία με ταχύτητες Fast Track ώστε το επόμενο διάστημα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

2 σχόλια:

 1. Τουρκικό υποβρύχιο εκτοξεύει τορπίλη βαρέως τύπου.
  Την τουρκικής σχεδίασης τορπίλη βαρέως τύπου AKYA των 533 χλστ. εκτόξευσε το υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού TCG GUR Type 209/1400.
  Σύμφωνα με τους Τούρκους με την τορπίλη αυτή, μειώνεται ακόμη περισσότερο η εξάρτηση της Τουρκίας από τις ξένες αγορές αμυντικού υλικού, ενώ η τορπίλη θα ξεκινήσει να παραδίδεται το 2021.
  https://twitter.com/i/status/1353644063128432641
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Στα κάγκελα» οι κάτοικοι του Έβρου: «Ή εμείς ή οι μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες».
  Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι προειδοποιούν πως δημιουργείται ένα στρατόπεδο 10 μόλις χιλιόμετρα από τις Καστανιές, το σημείο που έγιναν τα γεγονότα τον περασμένο Μάρτιου.
  Oι κάτοικοι θέτουν ξεκάθαρα θέμα εθνικής ασφαλείας στην περιοχή, τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδια της για τη δημιουργία νέας δομής στον Έβρο, τότε διατρέχουν πολλοί κίνδυνοι από κάποια πιθανή εξέγερση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...