ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2021

Στα «κάγκελα» Ισραηλινοί γιατροί με τα εμβόλια της Pfizer: «Παρουσιάζουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα».

 

                               

 PRONEWS

Χιλιάδες Ισραηλινοί που έκαναν τα εμβόλια των Pfizer/ΒioNTech βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, μάλιστα 69 απ' αυτούς είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς γιατρούς της χώρας να διαμαρτύρονται για τα «τζούφια» εμβόλια της εταιρίας, καθώς από τους 189.000 ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο πάνω από 12.400 βρέθηκαν θετικά, ποσοστό... 6,6%!  

 

Η πλειονότητα προφανώς μολύνθηκε λίγο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, περίοδος κατά την οποία δεν έχει εκκινήσει η ανοσία.

Ωστόσο, 1.410 άτομα βγήκαν θετικά δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, περίοδος κατά την οποία θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί μερική ανοσία. 

Επιπλέον, 69 άτομα μολύνθηκαν με κορvνοϊό παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το Υπουργείο. Το Ισραήλ άρχισε τις δεύτερες δόσεις περίπου πριν δύο εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου να γίνεται ο πρώτος που έλαβε το πλήρες εμβόλιο.

Η Pfizer έχει αναφέρει ότι η κορύφωση της ανοσίας γίνεται μεταξύ 15ης και 21ης ημέρας μετά την πρώτη δόση, όταν η επίδραση του εμβολίου αυξηθεί από το 52 στο 89%. Σύμφωνα με προηγούμενες δοκιμές, η προστασία προσφέρεται από ένα εμβόλιο όταν αυτό φτάσει σε επίπεδο 95% μία εβδομάδα μετά την δεύτερη δόση. 

Την Πέμπτη, ο κορυφαίος Ισραηλινός γιατρός Νάχμαν Ας φέρεται να διαμαρτυρήθηκε σε υπουργούς για την ανεπαρκή προστασία που παρέχει η πρώτη δόση. Κατέληξε να είναι «λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει» και «χαμηλότερη από ό,τι είχε παρουσιάσει η Pfizer» φέρεται να δήλωσε ο Ας σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της μονάδας λοιμώξεων στο Ιατρικό Κέντρο Σίμπα, όπου εμβολιάστηκε ο Νετανιάχου, δήλωσε σε ισραηλινά μέσα ότι το εμβόλιο Pfizer «δουλεύει θαυμάσια» μετά από τις δύο δόσεις.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει άνω του 20% του πληθυσμού του, το Ισραήλ δεν φαίνεται να επιθυμεί να μοιραστεί την ανοσοποίηση με τους Παλαιστινίους στις υπό κατοχή περιοχές. Την Τετάρτη, ο ΠΟΥ εξέφρασε την «ανησυχία» του για την άνιση πρόσβαση στα εμβόλια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...