ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Ιανουαρίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.

 

1821 – 2021. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΙΨΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

Στις 17 Ιανουαρίου 2021  η καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας κλάσης I για το τουρκικό Ναυτικό.

Η Τουρκία «περικυκλώνει» την Ελλάδα - Αυξάνει τον στόλο των ιπτάμενων τάνκερ με νέα Α-330.


 Η Τουρκία κατασκεύασε αρματαγωγά και αποβατικά, για απόβαση στα ελληνικά νησιά, τα οποία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε!!!

 Αποβατικό σκάφος LCT  Ç-151.  Με  τέτοια  σκάφη  θέλουν  οι  σύγχρονοι  Καρααλήδες  να  ορμήσουν  πάλι  στην Χίο και  στα  Ψαρά  για  να  σφάξουν  τους  Έλληνες.

 

skal  ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα southfront.org, η Τουρκία φέρεται να έχει κατασκευάσει αρματαγωγά και αποβατικά πλοία, τα οποία είναι επιχειρησιακά προσανατολισμένα στα ελληνικά νησιά.

Συνολικά έχει χτίσει δέκα τέτοια σκάφη, από τα οποία τα οκτώ είναι ταχύπλοα αποβατικά και έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό από την ANADOLU Shipyard. Είναι σε λειτουργία από το 2012. 


 

Τα αποβατικά σκάφη LCT είναι εξοπλισμένα με δίδυμο πυροβόλο 2 × 25 mm και δίδυμο πολυβόλο 2 × 12,7 mm. Με απόδοση αντοχής 1.200 Nm σε πλήρες φορτίο με οικονομική ταχύτητα 16,5 κόμβων, τα αποβατικά LCT μπορούν να μεταφέρουν οχήματα συνολικού βάρους 400 τόνων, από τα οποία τα τρία μπορεί να είναι άρματα μάχης, ή να μεταφέρουν 260 πεζοναύτες.

Αυτά τα πλοία χρησιμοποιούνται γενικά για τη διεξαγωγή αποβατικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά φορτίου και στρατευμάτων.

Επίσης, η Τουρκία διαθέτει ένα νεόδμητο αρματαγωγό κατηγορίας Bayraktar και άλλο ένα  κατηγορίας Osman Gazi, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε αποβατικές επιχειρήσεις.

Και τα πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το τουρκικό ναυτικό από τα ναυπηγεία ANADOLU. Είναι σε λειτουργία από το 2017.

Σημειώνεται ότι ο στόλος αποβατικών και αρματαγωγών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, μαζί με την ταξιαρχία Πεζοναυτών, έχουν έδρα το ναύσταθμο της Φώκαιας, που βρίσκεται έξω και βόρεια από τον Κόλπο της Σμύρνης, μεταξύ των νήσων Λέσβου και Χίου.

Όλη αυτή η καθαρά επιθετική δύναμη, ασκείται όλο το χρόνο πάνω σε σχέδια κατάληψης ελληνικής νήσου.

Και παρ΄ όλα αυτά, η Τουρκία έχει το θράσος να ζητεί την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, που απειλούνται ολοφάνερα από την Τουρκία.

 

 Εικόνα

 

Στις 17 Ιανουαρίου 2021  η καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας κλάσης I για το τουρκικό Ναυτικό.

 

 


Στις 17 Ιανουαρίου  καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού κλάσης I, η οποία θα αποτελέσει τη νέα κύρια μονάδα επιφανείας μέχρι την έλευση της TF-2000.

Η ναυπήγησή της ξεκίνησε το 2017 και το σκάφος είναι εκτοπίσματος 3.000 τόνων έχει μήκος 113 μ. και στον οπλισμό του περιλαμβάνεται ένα πυροβόλο 76 χλστ. OtoMelara, 16 βλήματα Harpoon ή Atmaca (διπλάσιος αριθμός από τα 8 βλήματα των σημερινών φρεγατών) και ένας κάθετος εκτοξευτής MK 41 για 16 βλήματα ESSM.

 

Η Τουρκία «περικυκλώνει» την Ελλάδα - Αυξάνει τον στόλο των ιπτάμενων τάνκερ με νέα Α-330. 

 Η Τουρκία «περικυκλώνει» την Ελλάδα - Αυξάνει τον στόλο των ιπτάμενων τάνκερ  με νέα Α-330 | Pronews

 

PRONEWS

Ποια ήταν η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για την Ελλάδα το 2012;

Σε συζητήσεις με την Turkish Airlines βρίσκεται η τουρκική Αεροπορία για την μεταβίβαση εννέα αεροσκαφών A330-200F με στόχο τη μετατροπή τους σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού στο πρότυπο των Α330 MRTT.

Αυτό αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα  τα οποία σημειώνουν ότι η τουρκική Αεροπορία θέλει να αντικαταστήσει τα 7 KC-135R Stratotanker που υπηρετούν σήμερα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την Turkish Airlines δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα καθώς διατηρεί ένα τεράστιο στόλο από 54 συνολικά A330. Τα σχέδια  της τουρκικής Αεροπορίας όχι μόνο για την αντικατάσταση των αεροσκαφών αλλά και για την επέκταση του στόλου τους, ταυτίζονται με   το ρόλο της τοπικής υπερδύναμης που οραματίζεται η Τουρκία.

Με τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού η τουρκική Αεροπορία θέλει να πραγματοποιεί αποστολές σε όλη τη Μεσόγειο περιφρουρώντας τα συμφέροντά της και στη Λιβύη.

Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός, όταν τον περασμένο Απρίλιο η τουρκική Αεροπορία είχε πραγματοποιήσει πρόβα επίθεσης νότια της Κρήτης με μια μεγάλη άσκηση στην οποία είχαν πάρει μέρος τουλάχιστον 10 τουρκικά F-16 τα οποία υποστήριζαν τρία αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R και ένα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-7T AEW&C .

 

 Άσκηση βομβαρδισμού μακράς ακτίνας της τουρκικής Αεροπορίας νότια της Κρήτης:  3 εναέρια τάνκερ, 1 AWACS & 4 F-16! (upd) » ForNews

 

 Άσκηση βομβαρδισμού μακράς ακτίνας της τουρκικής Αεροπορίας νότια της Κρήτης: 3 εναέρια τάνκερ, 1 AWACS & 4 F-16!

 

Παράλληλα η είδηση για τους τουρκικούς σχεδιασμούς μοιραία μας φέρνει στη μνήμη τον Ιανουάριο του 2012, με την πώληση των τεσσάρων Airbus A-340 της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας», αντί πινακίου φακής (31 εκατ. $) την ώρα που τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είχαν λύσει το πρόβλημα του εναέριου ανεφοδιασμού για την ΠΑ.

 

 

Λεηλασία: Πούλησαν 4 Airbus αξίας 660 εκατ. ευρώ 31 εκατ. ενώ τα ήθελε η ΠΑ!

 

 Η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, χάθηκε πριν μερικές ημέρες όταν «αντί πινακίου φακής» ( οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν 31 εκατ. ευρώ ή 40,4 εκατ. δολάρια το ένα) πουλήθηκαν τα τέσσερα Airbus Α340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, τα οποία η Π.Α. προ διετίας σκόπευε να τα μετατρέψει σε αεροσκάφη-τάνκερ, σε μια μυστηριώδη αμερικανική εταιρεία με την επωνυμία Apollo Aviation Group.

 

 Η μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει η ΠΑ εναέριο ανεφοδιασμό: Η USAF  αποσύρει τα KC-10 | Defencenet

Γράφαμε τότε:

"Προ ενός συγκλονιστικού σκανδάλου που δίνει διαστάσεις άγριας λεηλασίας στην περιουσία της Ελλάδας, βρίσκεται πλέον η χώρα στην υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300, μια υπόθεση καθώς ομολογήθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ότι η τιμή πώλησης των αεροσκαφών δεν ήταν 40,4 εκατ. δολάρια (31 εκατ. ευρώ) το ένα (όπως γράψαμε αρχικά μη μπορώντας να πιστέψουμε ότι αυτό ήταν το συνολικό τίμημα) αλλά 40,4 εκατ. δολάρια ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!"

Να σημειωθεί πως σε σημερινές τιμές η τιμή ενός A340-200 όπως αυτά που είχε η «Ολυμπιακή»  κοστολογείται περί τα 190 εκατ. $!

Αλλά φυσικά τότε ποιος είχε όρεξη  να ασχοληθεί για τον εναέριο ανεφοδιασμό της ΠΑ. Τέτοια θέματα φαίνονταν όχι απλώς περιττά αλλά γραφικά.

Αλλά φυσικά εμείς ήμασταν πιο "πονηροί από τους Τούρκους και πουλήσαμε τα αεροσκάφη. Με τέτοια θα ασχολούμασταν.

Τώρα που η Ελλάδα έχει ξυπνήσει ξαφνικά από ένα λήθαργο βλέποντας και Τουρκία έτοιμη να την «κατασπαράξει» αναζητά δεξιά και αριστερά επείγουσες λύσεις για την άμυνά της.

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

7 σχόλια :

  1. Η περίεργη δήλωση του Χ.Ακάρ για τα νησιά του Αιγαίου: «Έχουν 6 ν.μ. Ε.Χ.Υ. και το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί σύντομα»!
    «3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν σας δίνουν καμία υπεροχή».
    Ο Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει να ρίχνει "λάδι στην φωτιά", καθώς με μία φράση του δείχνει πως πλέον η στόχευση της Άγκυρας θα είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών. Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΑΜ πλέον όχι μόνο ζητά την "επίλυση" του "ζητήματος", αλλά θέλει και... άμεση λύση με μια φράση που συμπλέκει και τα χωρικά ύδατα όπως οι Τούρκοι θέλουν να τα βλέπουν.
    Έτσι σε συνέχεια των προχθεσινών του δηλώσεων όπου με ειδικά μια φράση επί της ουσίας αμφισβήτησε για πρώτη φορά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, όπου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δεν "δίνει το δικαίωμα" στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επισκέπτονται τα 16 νησιά γιατί η Ελλάδα παραβιάζει... την Συνθήκη της Λωζάνης σήμερα ασχολήθηκε με τις ανακοινώσεις για εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ τα όποια συζητείται να πραγματοποιηθούν καθώς και με τα χωρικά ύδατα των νησιών τα οποία, για την Τουρκία, πρέπει να είναι στα 6 ν.μ.
    Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του στο δίκτυο A Haber επανέλαβε τη ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης για τα νησιά του Αιγαίου, συμπλήρωσε όμως, πως στο πλαίσιο των... προκλήσεων από πλευράς Ελλάδας εντάσσονται και οι επισκέψεις ανώτατων πολιτικών και στρατιωτικών στις συγκεκριμένες περιοχές.
    Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.
    «Ενώ τα ζητήματα πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια», είπε.
    Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με το στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πως «σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί».
    «Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προδοτικό ελληνικό σύστημα εξουσίας. 25 χρόνια Σημίτης-ΕΛΙΑΜΕΠ, Ροζάκης, Πάγκαλος, Ντόρα, ΓΑΠ, Τσίπρας, ΔΗΜΑΡ, 53 ΣΥΡΙΖΑ, Ντόκος, Καιρίδης για ΥΠΕΞ, αλλά ο Κούλης φοβάται τις αντιδράσεις.
      1. Γεραπετρίτης: Τα χωρικά ύδατα είναι τα 6 ν.μ.
      2. Μπακογιάννη: Προασπίζουμε τα 6 ν.μ όσον αφορά τα 12 ν.μ είναι δυνητική εθνική κυριαρχία .
      3. Χρυσοχοΐδης: Είναι Εθνικιστής όποιος λέει για 12 ν.μ .
      4. Μέρκελ: Να γίνει σύνοδος των κρατών του νότου προκειμένου να καθορισθούν οι θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΛΗΣ κατασκευάζει Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου! - Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!
    Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο κέντρο φιλοξενίας που κατασκευάζει η κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, επί της οριογραμμής (!) με την Τουρκία, σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!
    Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» του τουρκικού Στρατού του 2003 που είχε έρθει στην δημοσιότητα, η περιοχή αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής αμυντικής διάταξης και εκεί θα γινόταν η εισβολή και η εν συνεχεία κατοχή της περιοχής.
    Και τώρα φτιάχνουν «πυρήνα» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στο ίδιο ακριβώς σημείο!
    Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
    «Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρο.
    Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016.
    Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.
    Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.
    Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
    Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
    Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
    Ομάδα στόχος:
    Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσες δουλειές θα ανοίξουν με το ΚΥΤ. Συγκεκριμένα θα προσλάβουν: Αλβανούς για χτίστες, Αφγανούς για μεταφραστές, Ελληνοποιημένους Πακιστανούς για φύλαξη και Σομαλούς για γραμματειακή υποστήριξη των ΜΚΟ.
      "Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις". Τι είναι αυτά που λέει ο άνθρωπος. Θα ξεριζώσουμε τ΄αυτιά να μην τον ακούμε. Γιατί δεν απωθούνται βίαια ή μήπως θα κοπούν τα ευρωκονδύλια από την Μέρκελ;
      Φέρανε την χώρα στην ιστορική της ευθανασία αφού δεν θα μπορεί πλέον να επιβιώσει ούτε και σαν Γερμανικό ή Αμερικανικό προτεκτοράτο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η απειλή της Τουρκίας βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας: Ελλάδα και Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού…
    Του Μιχάλη Ιγνατίου - Η κάθε νέα χρονιά συνοδεύεται πάντα από ευχές και αυξανόμενες ελπίδες. Προσωπικές αλλά κυρίως εθνικές, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν μία άνευ προηγουμένου επιθετική Τουρκία. Η απειλή του πολέμου βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας.
    Η κοινή Πατρίδα δεν αντιμετωπίζει μόνο την τουρκική απειλή. Όπως όλος ο κόσμος, η Ελλάδα και η Κύπρος παλεύουν το νέο κορωναϊό, ο οποίος -για να μην ξεχνάμε- μας ήρθε από την Κίνα. Λόγω οικονομικών συμφερόντων, όλες οι χώρες αποφεύγουν να επιρρίπτουν ευθύνες στο Πεκίνο. Ακόμα και η υπερδύναμη Αμερική απέφυγε για ένα διάστημα να το πράξει. Και όταν το έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε ένα άτσαλο τρόπο.
    Γεγονός είναι ότι απειλείται από τον ιό ο πλανήτης εκτός της Κίνας, και οι χώρες και οι λαοί τρέχουν να αποσπάσουν την εύνοια των κομμουνιστών του Πεκίνου, που αναδείχθηκαν στους μεγαλύτερους καπιταλιστές. Οι συμφωνίες της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με την Τουρκία, δεν είναι καλά νέα για τους λαούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία.
    Μας φοβίζει πολύ η κατάσταση στην Κύπρο. Η διαφθορά έχει σαπίσει τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί του νησιού -και αυτό είναι φανερό πια- βρίσκονται υπό εκβιασμό λόγω ακριβώς της διαφθοράς. Η απόφαση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να συμμετέχει σε μία πενταμερή διάσκεψη, που υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα, είναι ύποπτη…
    Η γενική εικόνα είναι ακραία προβληματική. Δημιουργούνται ερμαφρόδιτες συμμαχίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η «Δεξιά» και η «Αριστερά» στην Κύπρο έχουν εξαφανιστεί καθώς βλέπουμε συντηρητικούς για λόγους …θρησκείας να υποστηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον «ορθόδοξο Βλαδίμηρο της καρδιάς τους», και αριστερούς να παρουσιάζονται …αμερικανότεροι των Αμερικανών. Ήρθαν τα πάνω κάτω στον πλανήτη μας. Θα δούμε και χειρότερα.
      Ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο νέο ηγέτη της Αμερικής, τον Τζο Μπάιντεν και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι εξελίξεις μπορεί να είναι καταιγιστικές. Μία πιθανή πολιτική αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.
      Θεωρώ ότι η μόνη ωφελημένη χώρα θα είναι πάλι η Κίνα, η οποία ως στυγνή δικτατορία δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις που αφορούν τη Δημοκρατία. Η Ρωσία συνεχίζει να πατά σε πήλινα πόδια και θα παραμείνει στο περιθώριο να παρακολουθεί τον «πόλεμο» Αμερικής-Κίνας, που οι αναλυτές θεωρούν δεδομένο. Στην πραγματικότητα ούτε η Ουάσιγκτον τον θέλει, ούτε το Πεκίνο, αλλά δεν κάνουν οτιδήποτε για να τον αποτρέψουν.
      Το δικό μας ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατοχική δύναμη. Βασικά επειδή ηγείται της Τουρκίας ένας απρόβλεπτος αυταρχικός πολιτικός, ο οποίος είναι έντονα προβληματικός καθώς επηρεάζεται και από την μόνιμα κακή ψυχολογική του κατάσταση.
      Σε τούτο τον ακήρυκτο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο και συνεχίστηκε το καλοκαίρι στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε απόλυτα την πρώτη φάση και «κέρδισε» στα σημεία στη δεύτερη. Η τρίτη φάση θα μπορούσε να είναι η πιο άσχημη. Εκτός αν η Αμερική και η Ευρώπη αποφασίσουν να υλοποιήσουν κάποιες υποχρεώσεις που έχουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
      Από την 20η Ιανουαρίου, που θα αναλάβει την εξουσία ο Τζο Μπάιντεν, ίσως τα πράγματα να είναι πιο ελεγχόμενα, αν και η επιβολή των «μαλακών» έστω αμερικανικών κυρώσεων, δυσκολεύει τις όποιες προσπάθειες του νέου προέδρου να επαναφέρει την Τουρκία στη Δύση. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:
      Είτε ο κ. Μπάιντεν θα βρεί τρόπο συνεννόησης με την Τουρκία, που αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι θα αντιμετωπίσει ένα πολύ αρνητικό Κογκρέσο -και όχι μόνο, είτε θα αποφασίσει να επιλέξει τον «τρίτο» και μοναδικό δρόμο, του νέου στρατηγικού μετώπου της Μεσογείου, που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία.
      Είναι τόσο …απλά τα πράγματα.
      Θεωρώ ότι και στην πρώτη περίπτωση, πόσο μάλλον στη δεύτερη, ο κ. Μπάιντεν θα μπορεί να επιβληθεί στον Ερντογάν. Αλλά μέχρι τότε, η απειλή από την γείτονα-ταραξία παραμένει υπαρκτή. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπορούν να εφησυχάζουν. Έχουν βρεθεί στην κόψη του κυραφιού. Πρέπει να συνεχίσουν να εξοπλίζονται, διότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα λογικό ηγέτη. Έχει μακροχρόνιο σχέδιο και το υλοποιεί.
      Πηγή: Hellasjournal
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Το Ισραήλ διερευνά τη σοβαρότητα των προθέσεων του Ερντογάν για εξομάλυνση των σχέσεων.
    "Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας".
    του Μπαράκ Ράβιντ
    Αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημοσίως την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει μια χαμηλού προφίλ προσέγγιση με την Τουρκία, προκειμένου να προσδιορίσει εάν οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς, μου είπαν δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
    Γιατί έχει σημασία: Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, κάποτε στενοί σύμμαχοι, άρχισαν να επιδεινώνονται το 2008 και έχουν εισέλθει σε κατάσταση συνεχιζόμενης κρίσης. Το 2018, η Τουρκία υποβάθμισε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ μετά από ταραχές γύρω από το Όρος του Ναού (Temple Mount) στην Ιερουσαλήμ.
    Την περασμένη Παρασκευή, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Τουρκία διατηρεί σχέσεις με το Ισραήλ μέσω διαύλων των υπηρεσιών πληροφοριών και τόνισε: «Έχουμε κάποιες δυσκολίες με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας».
    Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί την ισραηλινή πολιτική απέναντι στους Παλαιστινίους, αλλά πρόσθεσε: «Η καρδιά μας επιθυμεί να μπορούμε να μεταφέρουμε τις σχέσεις μας με αυτούς (σ. Ισραηλινούς) σε ένα καλύτερο σημείο».
    Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη για το πώς πρέπει να διαβάσει τα μηνύματα που προέρχονται από την Τουρκία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνάντηση στο ισραηλινό ΥΠΕΞ για το θέμα, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν.
    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχαν επίσης ανώτερα στελέχη του γραφείου του πρωθυπουργού, του υπουργείου Άμυνας και της Μοσάντ.
    Τι ακολουθεί: Ισραηλινοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση, μου είπαν ότι ο Ασκενάζι είπε ότι άρχισε να στέλνει «κατευναστικά μηνύματα» στους Τούρκους μέσω διαφόρων καναλιών, προκειμένου να εκτιμήσει πόσο σοβαρός είναι πραγματικά ο Ερντογάν για το θέμα της βελτίωσης των σχέσεων με το Ισραήλ.
    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να εκδηλώσει επίσημη, δημόσια αντίδραση στις δηλώσεις του Ερντογάν και θα προσπαθήσει να προσεγγίσει ιδιωτικά την τουρκική κυβέρνηση.
    Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
    Η μεγάλη εικόνα:Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο νέος τόνος του Ερντογάν συνδέεται άμεσα με την επερχόμενη ανάληψη της εξουσίας από τον εκλεγμένο Προέδρου Joe Biden.
    Ο Ερντογάν ανησυχεί ότι ο Μπάιντεν – ο οποίος χαρακτήρισε τον Τούρκο ηγέτη “αυταρχικό” – θα πάρει μια σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία και ότι η αναθέρμανση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ μπορούν να κερδίσουν πόντους γι’ αυτόν με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
    Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι πολύ προσεκτικοί, δεδομένης της καχυποψίας τους για τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν.
    Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ δεν θα βλάψει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο προκειμένου να επιδιορθώσει τις σχέσεις με την Τουρκία.
    Αναδρομή: Οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο της Γάζας το 2008. Οι επαφές και οι σχέσεις των δύο χωρών πάγωσαν σχεδόν εξ ολοκλήρου μετά το «περιστατικό στο στόλο της Γάζας» το 2010, στο οποίο Ισραηλινοί κομάντο επιτέθηκαν σε ακτιβιστές που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα.
    Το 2013, ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διευκόλυνε ένα τριμερές τηλεφώνημα με τον Νετανιάχου και τον Ερντογάν για να προσπαθήσουν να προωθήσουν μια συμφωνία συμφιλίωσης.
    Αυτές οι συνομιλίες συνεχίστηκαν μέχρι το 2016 και ξαναπάγωσαν δύο χρόνια αργότερα, όταν προέκυψε μια νέα κρίση πάνω στο Temple Mount.
    axios.com
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...