ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Ιανουαρίου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ. ΜΟΝΟ 5 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ 60 ΥΠΟΥΡΓΩΝ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΔΕΝΗ, ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.: «Κυριάκο: 59 έχεις στην Κυβέρνηση και μόλις 5 πάνω από τα Τέμπη. Όσους και από το…”Ποτάμι”! Η ΝΔ για μας τους ταπεινούς νυν και πρώην (κυρίως αυτό!) οπαδούς της, δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ από Κρητικούς, Πελοποννήσιους, “Ποταμίσιους” και μια κλειστή κυριλέ κάστα από ανθρώπους που δεν άσκησαν ποτέ την επιστήμη τους στο ελεύθερο επάγγελμα. Είναι κάτι άλλο. Ή μάλλον ήταν… Ο βορράς δεν είχε τέτοιου βεληνεκούς στελέχη να τα αξιοποιήσει το κράτος»;

 Ζορπίδης: Ισχνή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση.


Ανασχηματισμός: “Ο  Μητσοτάκης  "ξέχασε” το βορρά!

 

Όλυμπος Πιερία Θερμαϊκός 05/01/2021

Του Δ. Δένη

Κυριάκο δεν μας τα λες καλά! 59 έχεις στην Κυβέρνηση και μόλις 5 πάνω από τα Τέμπη. Όσους και από το…”Ποτάμι”! Και μόλις ένας από αυτούς είναι από τη Θεσσαλονίκη! Και να ήταν όλοι οι υπόλοιποι (οι “παλιοί”) επιτυχημένοι, θα σου έβγαζα το καπέλο. Όμως…

Η Κεραμέως που έχει προκαλέσει μόνο μπερδέματα και προβλήματα στην παιδεία, γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να παραμείνει στην Κυβέρνηση; Επειδή έβγαλε το…Χάρβαρντ ;

Ο Αυγενάκης που διέλυσε τον υγιή ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο (σκάνδαλο κουμπάρων στην ΕΕΑ κτλ) και διέλυσε και τις ομοσπονδίες των υπολοίπων αθλημάτων, δεν μπορούσε να έχει κάποιον βόρειο αντικαταστάτη;

Ο Βορίδης που τα έκανε ρόιδο στα αγροτικά θέματα, έπρεπε να επιβραβευθεί με άλλο υπουργείο;

 

Ο Κικίλιας ή έστω ο υφυπουργός του, έπρεπε να παραμείνουν και οι δύο; Προετοίμασαν τόσο καλά το ΕΣΥ για τα κρούσματα και τους θανάτους του φετινού χειμώνα;

Δεκάδες υφυπουργοί, γόνοι και…άκηδες, γιατί έπρεπε να είναι στα υπουργεία και να μην έχει ο βορράς τα 14-15 υπουργεία – υφυπουργεία που δικαιούται βάσει πληθυσμού; Είναι λιγότερο άξιοι, έκαναν χειρότερες σπουδές, ή θα περνούσαν λιγότερο…απαρατήρητοι από τους σημερινούς;

Δεν μας τα λες καλά Κυριάκο. Καθόλου καλά. Η ΝΔ για μας τους ταπεινούς νυν και πρώην (κυρίως αυτό!) οπαδούς της, δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ από Κρητικούς, Πελοποννήσιους, “Ποταμίσιους” και μια κλειστή κυριλέ κάστα από ανθρώπους που δεν άσκησαν ποτέ την επιστήμη τους στο ελεύθερο επάγγελμα, ή έστω εχοντας μια επιτυχημένη διευθυντική θητεία στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Είναι κάτι άλλο. Ή μάλλον ήταν… Ο βορράς δεν είχε τέτοιου βεληνεκούς στελέχη να τα αξιοποιήσει το κράτος; Η νέα διακυβέρνηση ντε.

Φαντάζομαι (σαν να σε βλέπω!) την έκπληξή σου το βράδυ των επόμενων εκλογών. Όχι τόσο στην Κρήτη, από εκεί θα πάρεις ότι πήραν και οι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ (μαύρο). Για την Μακεδονία και για την Θράκη σου γράφω. Που θα τις χάσεις κι αυτές. Και δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Τώρα, αν πιστεύεις πως με την Εκάλη, τους αποφοίτους του Χάρβαρντ, τους “λαοφιλείς του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας” (5 υπουργοί πλέον) και τους ανεπάγγελτους γόνους του Λονδίνου, θα βγούνε τα κουκιά και τα νούμερα, χαλάλι σου. Αν όμως δεν σου βγούνε, δεν θα σου φταίει κανείς άλλος, παρά η παραμορφωτική γυάλα του “ευγενούς” μικρόκοσμού σου.

Μια ζωή η ΝΔ έκανε τα ίδια λάθη. Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αλλά πάντα με την ίδια κατάληξη. Την διπλάσια σε χρόνια διακυβέρνηση της χώρας από την κεντροαριστερά, στα χρόνια που ήρθαν από την μεταπολίτευση και μετά.

Και σε τοπικό επίπεδο (σε όλους τους Νομούς) τα ίδια έκανες. Άλλοι έκαναν καθημερινό πόλεμο 5 χρόνια με τον Σύριζα (που κινείται πολύ πιο έξυπνα και μαθαίνει από τα λάθη του) και άλλοι επιβραβεύθηκαν. Αυτή η παράταξη μυαλό δεν βάζει. Αυτό ήταν το νέο που μας έφερες στις αρχές του 16; Τους γόνους, τους κλώνους, τους -άκηδες και τους κλασσικούς ιστορικούς κομματάρχες – Γκρούεζες σε κάθε Νομό;

Το γράφω τώρα γιατί τα γραπτά μένουν. Αλλα 10 χρόνια Τσίπρα θα έχουμε και δεν θα έχει εκλεγεί από μόνος του. Εσύ θα τον βγάλεις και θα τον τοποθετήσεις στην καρέκλα σου. Και αυτή τη φορά θα ξέρει τι μπανανόφλουδες δεν θα πρέπει να πατήσει. Αφού θα έχει διδαχθεί από τα δικά του, αλλά κυρίως, από τα δικά σου λάθη.

Όμως για σένα δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια για τους αρχηγούς της ΝΔ. Θα σε αντικαταστήσει ο επόμενος, που ελπίζουμε (ως λαός, όχι ως νυν και πρώην οπαδοί της ΝΔ) να μην κάνει κι αυτός την ίδια λάθος διαχείριση του έμψυχου στελεχιακού υλικού του, αλλά και πολλά και σοβαρά γεωγραφικής και ταξικής φύσεως ατοπήματα.

Και τελειώνω. 5 υπουργοποιημένοι του “Ποταμιού” στην κυβέρνηση και ίδιος αριθμός από Μακεδονία και Θράκη μαζί!!! Καλά κρασιά… 

 

 

Ζορπίδης: Ισχνή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση.

 Ζορπίδης: Ισχνή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση

Την απουσία στελεχών  της Περιφέρειας από το νέο κυβερνητικό σχήμα επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ προτείνει και την απόδοση σημαντικότερων αρμοδιοτήτων στο ΥΜΑΘ.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο Κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Ζορπίδης, δήλωσε:

«Ως εκπρόσωποι του κόσμου της Αγοράς και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ευχόμαστε καλή δύναμη στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς και ευχαριστούμε για την προσφορά τους όσους απέρχονται. Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα έχουμε ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα προς όφελος της Πατρίδας μας.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την σχεδόν μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση και γενικότερα από την απουσία στελεχών από την Περιφέρεια. Η αδυναμία αυτή στερεί από την κυβέρνηση πολύτιμες γνώσεις. Και την Περιφέρεια από υπερασπιστές των συμφερόντων της στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών.
Απευθύνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό να καλύψει αυτό το κενό. Και πιστεύουμε ότι ένας καλός τρόπος γι’ αυτό θα ήταν να αποδώσει περισσότερες και σημαντικότερες αρμοδιότητες στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπως και πόρους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Έτσι, ο νέος υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη μέσα από την καρδιά μας, θα μπορέσει να εργαστεί αποτελεσματικά και η παρουσία του δε θα είναι διακοσμητική ή τυπική».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο:

 1. Η νοθεία στις εκλογές διαλύει τις ΗΠΑ: Δεκάδες εκατομμύρια συμφωνούν ότι οι εκλογές εκλάπησαν & πρέπει να πάρουν τα όπλα.
  Χωρίς αποδοχή σε Ένοπλες Δυνάμεις και αστυνομία ο Τ.Μπάιντεν
  Μία αποκαλυπτική δημοσκόπηση που έγινε χθες σε συνδυασμό με πληροφορίες υπηρεσιών για την σύνθεση του πλήθους που εισέβαλε χθες στο Καπιτώλιο δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την επερχόμενη προεδρική θητεία του Τζο Μπάιντεν αλλά κυρίως για το μέλλον των ΗΠΑ, αφού πλέον λόγω της εκλογικής νοθείας του Νοεμβρίου η Αμερική έχει διχαστεί σε ακραίο βαθμό.
  Αρχικά στην έρευνα βλέπουμε ότι το 56% των πολιτών -ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν- πιστεύουν ότι έγινε νοθεία στις εκλογές, σύμφωνα με παλαιότερες δημοσκοπήσεις στο 56% περιλαμβάνεται περίπου το 75-80% των Ρεπουμπλικανών και το 15-20% των Δημοκρατικών.
  Αυτό που έχει όμως περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι το 45% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο! Δηλαδή περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες υποστηρίζουν την βίαια κατάληψη του κοινοβουλίου της χώρας.
  Ποιοι όμως έκαναν την εισβολή στο Καπιτώλιο;
  Σύμφωνα με πηγές υπηρεσιών πληροφοριών η εισβολή ήταν μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από την παραστρατιωτική πτέρυγα της δεξιάς των ΗΠΑ και όχι από τους «οπαδούς του Τραμπ» όπως έλεγαν τα κανάλια. Αυτό είναι ενδεικτικό της ομοιόμορφης περιβολής τους και του ότι εισέβαλαν από 3 εισόδους ταυτόχρονα διασπώντας τη γραμμή άμυνας των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες αιφνιδιάστηκαν.
  Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 200.000 πολίτες χθες στην Ουάσιγκτον μόνο μερικές χιλιάδες μπήκαν στο Καπιτώλιο κι ακόμα πιο λίγοι στα γραφεία γερουσιαστών, στις αίθουσες συνεδριάσεων κτλπ.
  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το μιλιταριστικό αυτό κομμάτι των Ρεπουμπλικανών προέρχεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από απόστρατους αλλά και τα σώματα ασφαλείας και εκπαιδεύεται σχεδόν καθημερινά στα όπλα. Δεν είναι ενιαίο αλλά αποτελείται από πολλές τοπικές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές οργανώσεις.
  Μπορεί να μη χρησιμοποίησαν τα όπλα στο Καπιτώλιο σεβόμενοι των χώρο αλλά δεν είναι σίγουρο πως αν αγριέψουν τα πράγματα, ειδικά αν ο Μπάιντεν πάρει κάποιες ακραίες αποφάσεις (καραντίνα, αυστηροποίηση αδειών οπλοφορίας, κτλπ) δεν θα τα χρησιμοποιήσουν.
  Άλλωστε λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, έχουν παραγνωριστεί 2 πολύ σημαντικά περιστατικά. Οι 2 βόμβες που εντοπίστηκαν στα γραφεία των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, κάτι που σημαίνει πως η ένοπλη δράση δεν είναι κάτι το μακρινό.
  Επιπλέον οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτές τις ομάδες έχουν μία σχεδόν θρησκευτική αντίληψη της πολιτικής, όπου επηρεασμένοι από την Αποκάλυψη περιμένουν τη στιγμή όπου θα γίνει δικτατορία στις ΗΠΑ από το «βαθύ» κράτος ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη αμερικανική Επανάσταση.
  Με λίγα λόγια η εισβολή δεν έγινε για να κρατηθεί ο Τραμπ στην εξουσία αλλά για να μην ανέβει ο Μπάιντεν, τον οποίο όπως είδαμε σχεδόν το 50% των ΗΠΑ θεωρεί ουσιαστικά δικτάτορα, αφού πήρε παράνομα την εξουσία!
  Δηλαδή, για ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς ο Μπάιντεν δεν έχει καμία νομιμοποίηση κάτι που σημαίνει πως γι' αυτούς η δικτατορία ήρθε και γι' αυτό η αποφασιστικότητα που έδειξαν χθες ήταν πρωτοφανής. Η εμπειρία λέει ότι συνήθως χρειάζονται μέρες ταραχών για να χτυπηθούν στόχοι όπως ένα Κοινοβούλιο αλλά εκείνοι το κατάφεραν σε 1 ώρα.
  Επίσης κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν σχέσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και τον Στρατό, και ότι η μεγαλύτερη μάζα των αστυνομικών και το 80% του στρατού είναι στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.
  Ειδικά οι τελευταίοι υποστηρίζουν Τραμπ γιατί δεν ενέπλεξε τις ΗΠΑ σε καμία ένοπλη σύγκρουση και τους απέσυρε από τα «σφαγεία» του Αφγανιστάν και του Ιράκ.
  Αυτό σημαίνει πως σε μία ενδεχόμενη μεγάλη αναταραχή ή κάποιο αντιλαϊκό μέτρο που θα προσπαθήσει να περάσει ο Τζό Μπάιντεν ίσως να μην έχει τη στήριξη που περιμένει από τις δυνάμεις ασφαλείας, κάτι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πρωτοφανή γεγονότα και αντιδράσεις που θα συνταράξουν συθέμελα την κοινωνική και πολιτειακή συνοχή των ΗΠΑ.
  Άλλωστε περίμενε κανείς ότι χθες θα αλωθεί το Καπιτώλιο;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...