ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Απριλίου 2021

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΑΚΚΕΛ: «Από το 2020 είχαμε αποκαλύψει τις σχέσεις Α.Πελώνη με State Department και Scientology κατά της Ελλάδας». «Η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λίγα χρόνια μετά επιλέχθηκε από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας να ενταχθεί σε άλλο δίκτυο του State Department, για υπάρχοντες ή εξελισσόμενους ξένους ηγέτες για να υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

 Γενί Σαφάκ: «Μην ανησυχείτε από τις δηλώσεις Ν.Δένδια - Ο Κ.Μητσοτάκης είναι δικός μας»!

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Ντρέπομαι για όσους δηλώνουν περήφανοι που είναι Έλληνες». Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΡΥΖΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ "ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ".

 

 Της  κόπηκε  η  περίοδος  όταν  αντίκρισε τον Σαμαρά  μπροστά της...

 Μαφία της Ντραγκέτα: Ο «άξιος» συνεχιστής της Κόζα Νόστρα | Pronews

 ΟΙ  "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ"  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη φέρεται να έχει εξοργίσει πολλούς και στη Νέα Δημοκρατία καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα σχόλια και τις στάσεις της, τόσο σχετικά για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για την Εκκλησία.


Το ΑΚΚΕΛ είχε πρώτο αναφερθεί στο παρελθόν της κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ακόμη ήταν αναπληρώτρια από τον Μάρτιο του 2020, πριν από 13 μήνες: «Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έγραφε για Εκκλησιαστική ΚΥΠ σε αντιορθόδοξη συμμαχία με την Scientology, τονίζει το ΑΚΚΕΛ».
Τον Μάρτιο του 2021 (https://akkelparty.blogspot.com/2021/03/scientology.html) αναφερθήκαμε εκ νέου (όπως δείχνουν το σχετικό δελτίο τύπου και ανακοίνωση) και προφανώς είμαστε ευτυχείς όταν βλέπουμε ότι ακόμη και στο κυβερνόν κόμμα της ΝΔ υπάρχει αντίσταση στην προκλητική στάση του παρελθόντος.
Συνοπτικά, όπως αναφέρουμε αναλυτικότερα στα δημοσιευμένα έγγραφα, η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εντάχθηκε σε δίκτυο της καταδικασμένης οργάνωσης Scientology (το περιβόητο ΚΕΦΕ) ώστε ο χειριστής του δικτύου, Τάκις Αλεξίου αυτοχαρακτηριζόμενος Δερβίσης (από την εξίσου περιβόητη οργάνωση ΠΑΝΙΦΕ, που είχε έδρα στην Κομοτηνή) να διοχετεύει συκοφαντίες εναντίον του ιερέα π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, ότι δηλαδή είναι επικεφαλής της «εκκλησιαστικής ΚΥΠ» και μέσω αυτού να χτυπάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το άλλο περιβόητο κύκλωμα του «Ιού» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία ήταν επίσης στο ίδιο δίκτυο.
Επίσης, η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λίγα χρόνια μετά επιλέχθηκε από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας να ενταχθεί σε άλλο δίκτυο του State Department, για υπάρχοντες ή εξελισσόμενους ξένους ηγέτες για να υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Με αυτά τα δεδομένα το θέμα δεν είναι πια «γιατί υπάρχει η Πελώνη ως κυβερνητική εκπρόσωπος;» αλλά γιατί δεν έχει διωχθεί ποινικά τόσο για την λειτουργία της υπέρ του ΚΕΦΕ-Scientology (για το οποίο υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση κλεισίματός του που αναφέρεται σε κάθε μορφή της Scientology), αλλά κυρίως για την αποδεδειγμένη και δημοσιοποιημένη λειτουργία «πρακτόρευσης» της πολιτικής ξένου κράτους.
Όπως ο κ. Ντόκος του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι κάτι σαν Κομισάριος του τουρκικού καθεστώτος, έτσι και η κα Πελώνη είναι το αντίστοιχο για το αμερικανικό; Οι διαμαρτυρόμενοι στη ΝΔ θα κάνουν κάτι για αυτά;

 

Η Εκπρόσωπος, η Κόκκινη Φυλή, η τιμιότητα και η αλήθεια. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ.

Η Αριστοτελία Πελόζυ είναι από την Κόκκινη Φυλή. Όλοι οι «Κόκκινοι» είναι ψεύτες και άτιμοι, με τα δικά μου μέτρα και σταθμά διότι η δική τους επαναστατική αλήθεια είναι ότι τους συμφέρει. Το Συμφέρον τους είναι η μόνη «απόλυτη Αρχή» και η «αλήθεια», τους.
Επομένως, κάθε τίμιος άνθρωπος, με τους ψεύτες και άτιμους δεν έχει να πει πολλά πράγματα.
Οι Φαύλοι, και οι παλιάνθρωποι, κολλάνε αναμεταξύ τους σαν τις σάπιες σταφίδες. Και όλοι της «Κόκκινης Φυλής» είναι παλιάνθρωποι.

Ο Νεοπατριώτης, ο κομμουνιστής, ο αριστερός προοδευτικός τζιχαντιστής, ο ΑΝΤΙ-ΦΑ, ο τροτσκιστής, ο Φιλελέ μεταρρυθμιστής, είναι μέλος μιας νέας φυλής, που πιστεύει πως το έγκλημα, οι ληστείες, η ψευτιά, η κλεψιά, η διαρπαγή, η πλαστογραφία, η παραχάραξη, η πουστιά, η πουτανιά, η λεηλασία, το εμπόριο ναρκωτικών, είναι πράξεις που επιτρέπονται και επιβάλλονται σε έναν «αντιφασίστα», «επαναστάτη», που είναι αποφασισμένος να σφάξει όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική του, για να πλουτίσει.

Η Κόκκινη Αριστοτελία ρωτήθηκε για τα «παλαιότερα επικριτικά για μερικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης σχόλια που είχε κάνει», και απάντησε:
«Για ποιο λόγο εγκαλούμαι τελικά; Εγκαλούμαι επειδή προ δεκαετίας σχολίαζα σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ως δημοσιογράφος, ή επειδή δεν τα έσβησα όπως κάνουν άλλοι λίγο πριν την είσοδό τους στην πολιτική;».

Η κ.Αριστοτελία, είπε δηλαδή, ότι οι απόψεις της έχουν απόλυτη σχέση με την αμοιβή της και τα συμφέρον της . Έχει απόψεις ανάλογες με το Αφεντικό της. Λέει ότι της αποφέρει Κέρδος. Έβριζε τον Σαμαρά οταν την πλήρωναν οι Αριστεροί. Τώρα που την πληρώνουν οι δεξιοί εκτιμά τον σαμαρά και βρίζει του Αριστερούς. Σημασία έχει η «Κονόμα». «Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν». Ολες οι προσπάθειές είχαν έναν και μόνο στόχο. «Πως να ανέβη στο άλογο».
Η κ.Αριστοτελία είναι ιδιωφελής.
Μπήκε στην Πωλητική για να εξυπηρετήσει το σαρκίον της. Είναι ένας ακόμα Παλιάνθρωπος της Κόκκινης Φυλής.

Παλιάνθρωπος όπως και ο Μασκούλης Εφιαλτάκης, ο δημοσκόπος της ΚΝΕ, που έγινε υπουργός και ο πολύτεκνος Λοιμωξιολόγος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, και η Κατίνα Σαλαμάκι. Η Κοντή Κνίτισα.

Όλοι Παλιάνθρωποι, που κολλάνε αναμεταξύ τους σαν τις σάπιες σταφίδες. Κοινοπραξία Ατίμων Παλιανθρώπων.

Και η Κόκκινη Αριστοτελία αποκάλεσε «τυμβωρύχους» και «Ιεροεξεταστές» όσους τις θυμίζουν τις απόψεις της στο παρελθόν. Και εξήγησε: Άλλο το αφεντικό, Άλλες και οι απόψεις.

Και θα συνεχίσει να «μάχεται» για την ενημέρωση του (χαζού) τηλεθεατή για τα εμβόλια και το self test,
Κάποιοι, τηλεθεατές, από τον λα(γ)ό στιφάδο, πιστεύουν ότι ο Μασκούλης Εφιαλτάκης, η Κυβέρνηση των ΝΔ-Ξεφτίλες , ο Αλμπέρτο, και οι Λοιμωξιολόγοι διεθνώς και στη Ελλάδα, είναι «καλοί άνθρωποι» που προσπαθούν για το καλό μας. Το ίδιο πιστεύουν γενικώς οι ευκολόπιστοι. Αντίθετα εγώ πιστεύω, ότι όλοι αυτοί, βρίσκονται στο «μισθολόγιο» και μαζί με τους ρουφιανοπαπαγάλους και τους βασάλους, είναι, «πάρα πολύ κακοί άνθρωποι », που επιθυμούν το κακό μας.

Τους θεωρώ παλιάνθρωπους, όπως είναι και η Μαρξιστική Κόκκινη Φυλή. Αν προσθέσετε στην Κόκκινη Φυλή, τη μασοναρία και τους Οβριόπουλους, Αρσενοκοίτες, τους Προδοτόπουλους, τους Απατεωνάκηδες, και Cia, έχετε το σύνολο του Πωλητικού Κόσμου.

ΥΓ.

H Νάνσυ Πελόζυ είναι Εβραία. 

Η Αριστοτελία (Πελόζυ); (Η Nancy Pelosi μίλησε ενώπιον της διάσκεψης της Αμερικανικής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) στην Ουάσινγκτον και είπε ότι ο πατέρας της, Thomas D'Alesandro Jr. «μιλούσε Γίντις» και «είχε αγάπη για την ιδέα ενός εβραϊκού κράτους στην τότε αποκαλούμενη «Παλαιστίνη».‎ Η Πελόσι είπε ότι ο πατέρας της διαφώνησε με τον Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ - για «μόνο δύο πράγματα» Τη μεταχείριση των Εβραίων της Ευρώπης και την ίδρυση του Ισραήλ).

 

 

 

 Γενί Σαφάκ: «Μην ανησυχείτε από τις δηλώσεις Ν.Δένδια - Ο Κ.Μητσοτάκης είναι δικός μας»!

 

 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζει την καρατόμηση του υπουργού Εξωτερικών για τις δηλώσεις που έκανε στην Άγκυρα».
Με ένα άρθρο της, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επιχειρεί να αποδομήσει τον Νίκο Δένδια και την εμφάνισή του στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού όχι μόνο δεν ήταν εις γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω διαρροών έσπευσε να πει πως υπήρχε πρότερη συνεννόηση, αλλά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επαναφέρει τα πράγματα στην σωστή τους σειρά, καθώς συμμερίζεται πλήρως τις τουρκικές θέσεις!
Μάλιστα ο Τούρκος αρθρογράφος μιλά ανοικτά για «εσωκομματικό παιχνίδι» του Ν.Δένδια που θέλει να αποδυναμώσει με την σειρά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάρει την αρχηγία του κόμματος.
Παράλληλα προβλέπει ότι «μπορεί τώρα ο Μητσοτάκης να μην έλαβε σκληρά μέτρα κατά του Δένδια», αλλά είναι θέμα χρόνου να τον καρατομήσει!
Κυρίως όμως όπως φαίνεται και από τον τίτλο του άρθρου, η Τουρκία δεν πρέπει να ανησυχεί με αυτά που είπε ο Νίκος Δένδιας στην Άγκυρα, διότι …υπάρχει η εγγύηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!
«Είδαμε το Νίκο, αλλά υπάρχει και ο Μητσοτάκης»!

«Η κρίση που προέκυψε στη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δένδια – μπορείτε να το ν φωνάζετε “Νίκο” – και του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου δεν προκαλείται από τις «αρχαίες» διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Φυσικά, υπάρχει μια εκδήλωση αυτής της «κληρονομιάς», αλλά στηρίζεται στο ότι η Ελλάδα έχει πάρει το μερίδιό της από τις μεγάλες θέσεις που καθιερώθηκαν στην περιοχή πρόσφατα.
Η προσέγγιση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών ότι «δεν συναντηθήκαμε εδώ και πολύ καιρό, ας συναντηθούμε» δεν πρέπει να μας κάνει να παραπλανηθούμε ότι η Αθήνα ήλθε «εθελοντικά» στην Άγκυρα.
Η Ελλάδα προσήλθε σε αυτήν την επίσκεψη, αναγκαστικά. Υπήρχαν προτάσεις και κίνητρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για να μην εμβαθύνουν τις συγκρούσεις και να τις διαχειριστούν χωρίς να τις οδηγήσουν σε κρίσεις / ρήξεις!
Αναμφίβολα, αυτά τα κίνητρα δεν προέρχονται από τις ρόδινες προσδοκίες του «αφήστε τους δύο γείτονες να ζήσουν ευτυχισμένοι». Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των θέσεων του μηχανισμού που προσπαθεί να καθιερωθεί γύρω από τη Ρωσία, ειδικά στις μέρες μας. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στη γραμμή Ουκρανίας-Βαλκανίων-Μαύρης Θάλασσας-Καυκάσου, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν θέλουν η Αθήνα και η Άγκυρα να είναι σε κρίση.
Το μέγεθος και η κατεύθυνση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αναπτύχθηκε πρόσφατα. Τα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεούνται να συνδράμουν το ένα το άλλο, σε θέματα όπως η πολιτική μετανάστευσης, όπως τα περιφερειακά ζητήματα.


Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για την αναγκαστική επίσκεψη, αλλά η ζωή δεν είναι τόσο απλή …


Η ασυνήθιστη συσσώρευση των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η αγάπη μεταξύ Μπάιντεν και Αθήνας, η ΕΕ που αναλαμβάνει όλη την «περιποίηση» της Ελλάδας, καθώς και οι απογοητεύσεις στη Μεσόγειο, ειδικά στη Λιβύη, είχε ως αποτέλεσμα η κρίση της Πέμπτης να φανερώσει επιτέλους τη σκληρότητα χειραγώγησης της ελληνικής εγχώριας πολιτικής και της κοινής γνώμης.
Επιπλέον, όταν υπάρχει η Γερμανία, η οποία έχει τη δύναμη να σύρει την ΕΕ προς την κατεύθυνση που θέλει από μόνη της, είναι κωμικό για την Ελλάδα να μιλά εξ ονόματος της Ευρώπης.
Είναι περίεργο το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η στάση της Ελλάδας εντός της ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι η Αθήνα θα ακουστεί δημόσια. Θα ήταν έκπληξη. Όλοι βλέπουν ποιος χόντρυνε το παιχνίδι. Ωστόσο, οι τρόποι τους θα είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι η Γερμανία δεν θα ήταν ευχαριστημένη με αυτό που έκανε ο Δένδιας. Θα δείξει. Ίσως η Γαλλία να είναι ύπουλα ευχαριστημένη από αυτό, η Ιταλία μπορεί επίσης. Θυμηθείτε η τελευταία αγενής στάση απέναντι στην Τουρκία στην ΕΕ ήταν από την Ιταλία. Ακόμα κι αν οι ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένες με την πιθανότητα εκτροχιασμού της συζήτησης, μπορούμε να προβλέψουμε ότι δεν θα πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της Ελλάδας.
Θα δούμε πώς θα επηρεαστεί η δυτική στάση απέναντι στη Ρωσία και οι διαφορές απόψεων από την στάση αυτή της Ελλάδας (σ. εννοεί του Δένδια)
Η Ελλάδα δεν φαίνεται να κατανοεί τη δυναμική της διαδικασίας που έχει αναπτυχθεί στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η Αμερική επιστρέφει ανοιχτά στο πλευρό της Γερμανίας, η οποία δεν θέλει προβλήματα με τη Ρωσία, για παράδειγμα στη διαμάχη North Stream-2, παρά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον που απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες. Θα μπορούσε να έχει προχωρήσει περαιτέρω στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αντίθετα, επέλεξε να αποσύρει δύο πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα.
Εάν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, η Ελλάδα δεν κατανοεί την πιθανότητα ότι η διογκωμένη θέση της θα μπορούσε να ξεφουσκώσει ανά πάσα στιγμή. Παρά την κακή αρχή, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν τις θέσεις τους προκειμένου να διατηρήσουν τη θετική ατζέντα ζωντανή. Αλλά μετά την κρίση με τον Δένδια, είναι σαφές ότι το τραπέζι είναι κλειστό.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι μια πολιτική προσωπικότητα που έχει πολιτική καριέρα με την εικόνα ενός «γερακιού». Εάν έκανε αυτή την αγένεια για να επενδύσει στην εδραίωση της εγχώριας πολιτικής του θέσης, αποδυνάμωσε την διπλωματική θέση της Ελλάδας.
Η ΕΕ Ήταν εξαιρετικά ήπια απέναντι στην Τουρκία στο θέμα των κυρώσεων. Είναι περίεργο που η Ελλάδα δεν μπορεί να δει την γενική εικόνα. Ωστόσο, πολλοί διπλωμάτες δεν το θεωρούν έκπληξη όταν βλέπουν την τύφλωση μιας χώρας που συρρικνώνει την ευρωπαϊκή διπλωματία. Λένε “αυτό αφορά την Ελλάδα” …
Αναμφίβολα, υπάρχει επίσης ο τρόπος που ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κοιτάξει τον Δένδια, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ελληνική εξωτερική πολιτική στο όνομά του και για λογαριασμό της ΕΕ, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν!
Ο Μητσοτάκης δεν θα «στραγγαλίσει» τον υπουργό του δημόσια. Αυτό δίνει λάθος μήνυμα για τη δική του δύναμη. Αλλά είδε τι ήθελε να κάνει ο μελλοντικός του αντίπαλος στην εγχώρια πολιτική. Επομένως, μην δώσετε μεγάλη προσοχή στις ειδήσεις που διέρρευσαν μετά την κρίση της Πέμπτης, “Ο Δενδιας δεν ακολούθησε τις οδηγίες του Μητσοτάκη! Και το γνωρίζω εκ των έσω .
Εάν συμβεί, η συνέντευξη τύπου της συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη θα είναι κάτι που αξίζει να παρακολουθήσετε! ..»

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Νέος εφιάλτης: Ο ιός «Τσαπάρε» προέρχεται από ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν έχει θεραπεία!
    Για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε πως ο θανατηφόρος ιός «Τσαπάρε» που προέρχεται από ζώα μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.
    Πρωτοεμφανίστηκε στην ομώνυμη επαρχία της Βολιβίας το 2004 και στη συνέχεια σχεδόν εξαφανίστηκε, αλλά πλέον έχει κάνει έντονη την επανεμφάνισή του και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε φάρμακο, ούτε εμβόλιο γι αυτόν.
    Χρησιμοποιεί ως ξενιστή τους αρουραίους, από τους οποίους πιθανώς μεταδόθηκε στους ανθρώπους, προκαλεί αιμορραγικό πυρετό όπως ο ιός Έμπολα στην Αφρική, πόνους στην κοιλιά και πίσω από τα μάτια, εμετούς, αιμορραγία στα ούλα, δερματικά εξανθήματα κ.α.
    Δεν υπάρχει καμία θεραπεία μέχρι στιγμής για τον ιό, ο οποίος εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με τον ιό του δάγκειου πυρετού.
    Έως το 2019 είχε υπάρξει μόνο μια επιβεβαιωμένη περίπτωση του ιού Τσαπάρε σε άνθρωπο, αλλά πέρυσι τουλάχιστον πέντε ακόμη άνθρωποι μολύνθηκαν από αυτόν, σύμφωνα με τα νέα ιατρικά δεδομένα που έρχονται τώρα στο φως.
    Ο ιός εξαπλώθηκε μεταξύ των ανθρώπων μέσω σωματικών υγρών σε μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ, σκοτώνοντας τρεις ασθενείς. Φέτος δεν έχει καταγραφεί κάποιο επιδημικό ξέσπασμα, ενώ -σύμφωνα με τους ιολόγους- είναι πιθανό να προκληθεί πανδημία.
    Σύμφωνα με τα CDC, τα τρία από τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019 ήταν υγειονομικό προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές, που κόλλησαν τον ιό από μολυσμένους ασθενείς.
    Οι λοιμώδεις αιμορραγικοί πυρετοί τύπου Έμπολα σπάνια εξαπλώνονται όπως οι αναπνευστικές λοιμώξεις τύπου γρίπης ή Covid-19.
    Αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πάντα συμπτώματα που εμφανίζονται συνήθως λίγο μετά τη λοίμωξη (δεν υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς ούτε μεγάλη περίοδος επώασης, όπως συμβαίνει με τους ιούς της γρίπης και τους κορωνοϊούς), ενώ είναι αναγκαία και η άμεση επαφή για να μολυνθεί κάποιος, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερη η απομόνωση των ασθενών και η προστασία των υπολοίπων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...