ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Απριλίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ; ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ 800 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

 

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ KAI ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; 

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ; ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ.  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ...ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ,  ΠΟΥ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ  ΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ,  ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΜΕΓΑΛΗ  ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ  ΒΑΣΗ  ΟΙ  ΗΠΑ  ΣΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ.

 

Η  ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ  ΜΕ  ΤΑ  ΟΠΛΑ  ΟΛΗΣ  ΤΗΣ  ΓΗΣ  ΚΑΙ  Η  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΠΟΡΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΑΝΗΤΗ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ  ΤΑ  ΚΕΡΔΗ  ΤΩΝ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.  
 
 
ΟΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΝΙΚΗΜΕΝΗ  ΚΑΙ   ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  850  ΚΡΥΦΕΣ  ΚΑΙ  ΦΑΝΕΡΕΣ  ΒΑΣΕΙΣ.
 
Η  μοναδική  "δυτική"  χώρα  στην  οποία  οι  αμερικανοί  δεν  διαθέτουν  βάσεις,  είναι  το  Ισραήλ.
 
 
Οι ΗΠΑ έχουν 800 στρατιωτικές βάσεις σε 164 χώρες, στο 84% των χωρών του πλανήτη.  Από τις περίπου 800 κυριότερες βάσεις εκτός ΗΠΑ, οι περισσότερες βρίσκονται στη Γερμανία (302), στην Ιαπωνία (111), και την νότια Κορέα (106).  
 
 Η  μοναδική  "δυτική"  χώρα  στην  οποία  οι  αμερικανοί  δεν  διαθέτουν  βάσεις,  είναι  το  Ισραήλ.  Ο  λόγος;  Οι  ΗΠΑ  είναι  μία  απέραντη  ισραηλινή  βάση  με  το  όνομα  U.S.RAEL.
 
 Όπως σημειώνει ο καθηγητής David Vine στο βιβλίο του Base Nation, η συντήρηση των στρατιωτικών βάσεων κοστίζει 100 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, ποσό που αφενός προσπαθεί να περιορίσει, από την άλλη όμως δεν μπορεί να κάνει με κλείσιμο περαιτέρω στρατοπέδων εξαιτίας εσωτερικών πιέσεων και μπροστά στο ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της στρατιωτικής επιβολής των Πολιτειών στον πλανήτη.
Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης  (1989), υπήρχαν πάνω από 300.000  αμερικανοί  στρατιώτες στην Ευρώπη και 1.600 βάσεις των Αμερικανών σε όλο τον κόσμο. Και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους μειώθηκε σημαντικά από τότε, πάνω από 250.000 στρατιώτες δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. 
Μιλώντας στο συνέδριο της Οκινάβα στις 15 Δεκεμβρίου  2015, ο πρώην στρατηγός και διπλωμάτης των ΗΠΑ Ann Wright σημείωσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 800 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 95% του συνόλου των βάσεων σε ξένα εδάφη από όλες τις χώρες του κόσμου. Μάλιστα υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι Αμερικάνοι το αντιλαμβάνονται, οι ΗΠΑ  έχουν περισσότερες βάσεις σε ξένα εδάφη από οποιονδήποτε άλλο λαό, έθνος ή αυτοκρατορία σε ολόκληρη την ανθρώπινη Ιστορία.

 Ποτέ μια χώρα δεν είχε  τόσες πολλές στρατιωτικές βάσεις σε τόσα μέρη του πλανήτη. 

Οι  αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Βαλκάνια: 

• Στην Ελλάδα 6 στρατιωτικές μόνιμες εγκαταστάσεις. Από αυτές οι 3 βρίσκονται στο πλέγμα της Σούδας, η μια στη Λάρισα και υπάρχουν ακόμη δυο «μικρές» εγκαταστάσεις η μια στο Μαράθι Χανίων και η άλλη με βάση το γεωγραφικό της στίγμα στο Βόλο
• Στη Βουλγαρία έχουμε 4 μόνιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις- μια μεγάλη και τρεις μικρότερου μεγέθους
• Στην Ρουμανία υπάρχουν 5 βάσεις 3 μεγάλες και 2 μικρότερες
• Στο Κόσσοβο 1 βάση η οποία απλώνεται σε 1.000 εκτάρια και είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον κόσμο.
• Στα υπόλοιπα Βαλκάνια, στη Βοσνία υπάρχουν ΝΑΤΟικά (δηλαδή υπό αμερικανικό έλεγχο) στρατεύματα και σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ (Μακεδονία για τις ΗΠΑ) υπάρχουν διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας οι οποίες εξασφαλίζουν την μόνιμη αμερικανική παρουσία με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Κοιτώντας τον χάρτη της αμερικανικής παρουσίας στα Βαλκάνια μπορεί εύκολα να κατανοήσει κάποιος πόσο σημαντική είναι για την αμερικανική ατζέντα η τακτοποίηση της εκκρεμότητας της ΠΓΔΜ και της ένταξής της στις ευρωατλαντικές δομές έτσι ώστε να ενισχυθεί στα Βαλκάνια το αμερικανικό ανάχωμα κατά της Ρωσίας. 

Κάτι που επίσης κατανοεί κανείς κοιτώντας τον χάρτη είναι πόσο μεγάλη υπηρεσία προσφέρει τις ΗΠΑ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ανησυχούν  ακόμη  

«Δεν είναι εξασφαλισμένο ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ».
Ο  Λούκι Κόφι ( Luke Coffey) διευθυντής του ‘Κέντρου Μελετών Εξωτερικής Πολιτικής Άλισον’ του επιφανούς «Ιδρύματος Κληρονομιάς» (Heritage Foundation) δεν είναι βέβαιος ότι η αλλαγή  του ονόματος εγγυάται την ένταξη στο ΝΑΤΟ. 
Εκτός από τα προβλήματα που υπάρχουν, ακόμη,  με την Ελλάδα, δεν αποκλείεται η Βουλγαρία και η Αλβανία ως μέλη του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν προβλήματα στην ένταξη. 
«Ενθουσιαζόμαστε γιατί το κοινοβούλιο των Σκοπίων ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, να υπενθυμίσω εδώ ότι πρέπει επίσης και το ελληνικό κοινοβούλιο να την επικυρώσει. Λαμβάνοντας υπόψη,  την εύθραυστη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, δεν παρέχονται οι εγγυήσεις (για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πιστεύει ο Κόφι. 
Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν ανόητο στη Συμφωνία των Πρεσπών να μην προβλέπεται να ψηφίσει πρώτα η Ελλάδα για αυτήν».  Εξέφρασε, επίσης, επιφυλάξεις: 
«Δεν νομίζω ότι η πορεία προς το ΝΑΤΟ θα είναι εύκολη. Ακόμη και αν η Ελλάδα περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ακόμη περιθώριο για πρόκληση προβλημάτων. 
»Κανείς δεν συζητά ότι η Βουλγαρία και η Αλβανία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είμαστε στα Βαλκάνια», έγραψε ο εμπειρογνώμονας για την Ευρώπη και την περιοχή, του αμερικανικού αυτού ιδρύματος, όπως σημειώνει η σκοπιανή Εξπρές.


 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...