ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Απριλίου 2021

ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: «ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ».

 

«Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ». ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ" ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ. «Η παραδοσιακή αρρενωπότητα είναι ψυχολογικά επιβλαβής».


Κίνδυνος για ανθρώπινη εξαφάνιση: Πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων!  
   
Η πρωτότοκη κόρη του τέως Προέδρου Ομπάμα, η  Μάλια Ομπάμα, είναι φοιτήτρια  στο Πανεπιστήμιο του Harvard.  Σε ομιλία που έκανε (στα πλαίσια των Πανεπιστημιακών Εξετάσεων και έφερε στην δημοσιότητα ένας συμφοιτητής της στο Snapchat), η Μάλια Ομπάμα ευχήθηκε την εξαφάνιση της Λευκής Φυλής.  «Οι Λευκοί είναι τόσο Σίξτις (σ.σ.: ζούν ακόμη στην δεκαετία του 1960). Μερικές φορές, το μόνο που με κάνει να συνεχίζω, είναι το γεγονός ότι μέχρι να γίνω 30 χρόνων (σ.σ.: το 2028), οι Λευκοί θα έχουν αναμιχθεί. Φανταστείτε έναν Κόσμο χωρίς Λευκούς».  Όπως συμφωνούν όλοι οι αυτήκοες μάρτυρες της  ομιλίας της πρώην Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ, η Μάλια Ομπάμα αναφερόταν στα χαμηλά ποσοστά της Λευκής γεννητικότητος, την ίδια στιγμή που οι άλλες φυλετικές ομάδες των ΗΠΑ γεννοβολούν σαν κουνέλες.


Ο Δρ Levine, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ,   διαπίστωσε μείωση   της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων κατά 52,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% στους άνδρες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο ρυθμός παρακμής των ανδρών που ζουν σε αυτές τις χώρες συνεχίζεται και ενδεχομένως αυξάνεται. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.  Ο Δρ Levine λέει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανακαλυφθεί γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής της τάσης.




  
Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στους άνδρες εξακολουθεί να μειώνεται στα τρέχοντα ποσοστά, προειδοποιεί ένας γιατρός.
Οι ερευνητές που αξιολογούν τα αποτελέσματα σχεδόν 200 μελετών λένε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μεταξύ των ανθρώπων από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια.
Μερικοί ειδικοί είναι ακόμα σκεπτικοί για τα ευρήματα της Ανάλυσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής,  ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Hagai Levine δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
Η αξιολόγηση, μία από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκε ποτέ, συγκεντρώνει τα αποτελέσματα 185 μελετών μεταξύ του 1973 και του 2011.
Ο Δρ Levine, ένας επιδημιολόγος, δήλωσε στο BBC ότι αν συνεχίσει αυτή η τάση, οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν.
Το ποσοστό απόρριψης “αυξάνεται”
“Αν δεν αλλάξουμε τους τρόπους που ζούμε και το περιβάλλον και τα χημικά που μας εκτίθενται, ανησυχώ πολύ για το τι θα συμβεί στο μέλλον”, δήλωσε.

“Τελικά μπορεί να έχουμε ένα πρόβλημα, και με την αναπαραγωγή γενικά, και μπορεί να είναι η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.”
Οι επιστήμονες που δεν συμμετέχουν στη μελέτη έχουν επαινέσει την ποιότητα της έρευνας, αλλά λένε ότι μπορεί να είναι πρόωρο να καταλήξουμε σε τέτοιο συμπέρασμα.

 
Ο Δρ Levine, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, διαπίστωσε μείωση της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων κατά 52,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% στους άνδρες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία
Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο ρυθμός παρακμής των ανδρών που ζουν σε αυτές τις χώρες συνεχίζεται και ενδεχομένως αυξάνεται.


Προηγούμενη έρευνα ‘ελαττωματική’.

Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική, αλλά οι ερευνητές επισημαίνουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολύ λιγότερες μελέτες σε αυτές τις ηπείρους. Ωστόσο, ο Δρ Levine ανησυχεί ότι τελικά οι σπερματοζωάρια θα μπορούσαν να πέσουν και σε αυτά τα μέρη.

Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια απότομη πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά οι σκεπτικιστές λένε ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά είναι ελάττωμα.
Μερικοί έχουν διερευνήσει σχετικά μικρό αριθμό ανδρών ή περιλαμβάνουν μόνο άνδρες που παρακολουθούν κλινικές γονιμότητας και είναι σε κάθε περίπτωση πιο πιθανό να έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.
Μια άλλη δυσκολία είναι ότι οι πρώιμες μέθοδοι μέτρησης του σπέρματος μπορεί να υπερεκτίμησαν την πραγματική μέτρηση.
Από κοινού, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να έχουν δημιουργήσει μια ψευδή άποψη της πτώσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
Αλλά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αντιληφθεί ορισμένες από αυτές τις ελλείψεις, κάνοντας μερικούς αμφισβητίες, όπως ο καθηγητής Allan Pacey του Πανεπιστημίου του Sheffield, λιγότερο δύσπιστους.
Είπε: “Δεν είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος από τις πολλές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής που υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπινων σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, η μελέτη σήμερα από τον Δρ Levine και τους συναδέλφους του αντιμετωπίζει μερικές από τις ελλείψεις προηγούμενων μελετών”.

 
Περιβαλλοντικοί λόγοι και δυτικός τρόπος ζωής.

Αλλά ο καθηγητής Pacey πιστεύει ότι αν και η νέα μελέτη έχει μειώσει την πιθανότητα σφαλμάτων, δεν τα αφαιρεί εντελώς. Λοιπόν, λέει, τα αποτελέσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

“Η συζήτηση δεν έχει ακόμη επιλυθεί και είναι σαφές ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τα εμπρός για τη σαφήνεια των δεδομένων που θα μπορούσαν τελικά να μας επιτρέψουν να ορίσουμε καλύτερες μελέτες για να εξετάσουμε αυτό το θέμα”.
Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το λόγο αυτής της φαινομενικής μείωσης
Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το λόγο αυτής της φαινομενικής μείωσης. Αλλά έχει συνδεθεί με την έκθεση σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα και τα πλαστικά, την παχυσαρκία, το κάπνισμα, το άγχος, τη διατροφή και ακόμη και την παρακολούθηση υπερβολικής τηλεόρασης.


Ο Δρ Levine λέει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανακαλυφθεί γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής της τάσης.

“Πρέπει να αναλάβουμε δράση – για παράδειγμα, καλύτερη ρύθμιση των ανθρωπογενών χημικών ουσιών – και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του καπνίσματος και της παχυσαρκίας”.


 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...