ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Απριλίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ.

ΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ Ο «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ, ΛΕΝΕ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ.

 

ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ) ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. «ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ».

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Διαμαρτυρία κατά της μεταφοράς λαθρομεταναστών μουσουλμάνων από τη Λιβύη - «Μητσοτάκη, δεν θα μεταφέρεις τον ISIS στην Κρήτη».


Σχέδιο "Καλλέργη" - YouTube




ΜΙΑ ΜΚΟ (Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΣΕ ΜΚΟ), ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Ή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;


ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στην  Μακεδονία αντέδρασαν και έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε λαθρέποικους του Σόρος.


Διαμοιράζονται σε  όλη  την  Ελλάδα  και  ο  μπολιασμένος  Κούλης  φέρνει  καινούργιους  στα  νησιά.

 Λέσβος: Σήμερα   6  Μαΐου  2020  έφτασε βάρκα με 50 ισλαμιστές - Η πρώτη μετά την 1η Απριλίου.


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Άρνισσα Πέλλας με αφορμή τις προσπάθειες εγκατάστασης λαθροεποίκων του Σόρος, σε ξενοδοχεία της περιοχής.



  Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο εποικισμό από αλλοδαπούς και αντιδρούν στην μεταφορά τους (μόνιμη, μην γελιόμαστε) στην ενδοχώρα, έτσι οι κάτοικοι της Πέλλας έκαψαν το ξενοδοχείο στο οποίο θα φιλοξενούνταν οι  ισλαμιστές  λαθρομετανάστες, ενώ έβγαλαν έξω μέχρι και τα έπιπλα τα οποία τα παρέδωσαν στις φλόγες.
Η ένταση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας όπου κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαΐδα και έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο.
Άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και τα πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες αναχώρησαν με κατεύθυνση την Άρνισσα Πέλλας και το ξενοδοχείο «Αγνάντι».
Έξω από το εν λόγω ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, εμποδίζοντας την εγκατάσταση των προσφύγων εκεί. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια, ενώ έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω από το χώρο του ξενοδοχείου στα οποία επίσης έβαλαν φωτιά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Πηγή: omniatv.com
Και πού οδηγήθηκαν τελικά οι παράνομοι και συγχρόνως επίδοξοι παραθεριστές διαρκείας από τις δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη;
Στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί όπου μέσα στην ανωνυμία και στο πλήθος του αστικού ιστού, διαφεύγουν εύκολα της προσοχής των κατοίκων, μέχρις ότου ανακαλύψουν ότι η γειτονιά τους έπαψε πια να είναι ελληνική.
Όπως έχει γίνει και στην Αθήνα όπου πλέον όλη η πόλη αποτελεί ένα τεράστιο γκέτο.



Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΥΛΗΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ; 

ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 800 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ 250 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ.

Tις… «πύλες» του ανοίγει εκ νέου σε αλλοδαπούς το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Θεά Δήμητρα» στον οικισμό του Σ.Σ.Μουριών προκειμένου να φιλοξενήσει από σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών διακόσιους πενήντα, ίσως και κατά τι περισσοτέρων, λαθρέποικους από την Λέσβο Λέσβου, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικού προγράμματος, ανάλογου του οποίου είχε εφαρμοστεί και στο πρόσφατο παρελθόν προκαλώντας τότε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες είχαν εκτονωθεί πρίν από λίγες εβδομάδες με την αποχώρηση των πρώτων εγκατεστημένων.
Μία εξέλιξη η οποία έρχεται σε συνέχεια των εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, από αλλοδαπούς «πρόσφυγες» θέτοντας παράλληλα τα ερωτήματα εάν θα επανέλθει και η επιφυλακτική στάση των περιοίκων υπό τον φόβο να επαναληφθούν παραβατικές συμπεριφορές από μέρους μερίδας των λαθρομεταναστών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά και προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο να «εισαχθούν» στην περιοχή κρούσματα κορωνοϊού.

Όσοι εγκατασταθούν στο συγκρότημα θα τεθούν αυτομάτως σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, η οποία,  λέγεται  ότι θα επιτηρείται αυστηρώς, ενώ και μετά την λήξη της θα υπάρχουν ενδεχομένως περιορισμοί στις μετακινήσεις των, με στόχο βεβαίως να περιορίσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα να εμφανισθεί περιστατικό του ιού, αλλά και παράλληλα για να διασκεδάσουν τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής και της δημοτικής αρχής, όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί μεταξύ άλλων και σε σχετικά ψηφίσματα.


Μουριές Κιλκίς: Τα όπλα σκέφτονται να πάρουν οι κάτοικοι για την εγκληματικότητα από τους μετανάστες
Για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, διαρρήξεις και παρενοχλήσεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Ετοιμάζονται για πεζές περιπολίες
Το ενδεχόμενο να πάρουν τις καραμπίνες προκειμένου να διαφυλάξουν, όπως υποστηρίζουν, τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και τις περιουσίες τους, από κακοποιά στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ των περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν εδώ και 1,5 χρόνο σε ξενοδοχείο της περιοχής, δεν αποκλείουν κάτοικοι του χωριού Σταθμός Μουριών του νομού Κιλκίς, έναν ακριτικό οικισμό που ζουν περίπου 800 άτομα.
Μάλιστα, οι κάτοικοι ήδη εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από μόνοι τους πεζές περιπολίες στο χωριό τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε νέο κρούσμα εγκληματικότητας. Αυτό αναμένεται να αποφασισθεί την Κυριακή σε μάζωξη που θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι σε δημοτικό κτίριο.
Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο ethnos.gr, στο χωριό επικρατεί τρόμος, αφού είναι πάρα πολύ συχνά τα κρούσματα κλοπών σε σπίτια, η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών ουσιών ακόμα και στην πλατεία του χωριού, οι αιματηρές συρράξεις μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και οι άσεμνες και προσβλητικές παρενοχλήσεις σε νεαρά κορίτσια. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κάτοικο και του πήραν με απειλές το κινητό.
Οι κάτοικοι επισημαίνουν ακόμα ότι αισθάνονται παντελώς απροστάτευτοι από την Πολιτεία, αφού, παρά τις συνεχείς καταγγελίες τους στην Αστυνομία, αυτή δεν επεμβαίνει για να επιβάλει την τάξη. «Ό,τι δεν κάνει η Πολιτεία είναι μοιραίο να το κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, αν και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Θέλουμε τα νησιά να αποσυμφορηθούν, αλλά εδώ μιλάμε για 300 πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα χωριό 500 κατοίκων. Έχουμε δείξει τον ανθρωπισμό μας, αφού ο δήμος μας φιλοξενεί 2.300 άτομα, και οι πρώτοι ήρθαν το 2015. Πλέον έχουμε φτάσει στα όριά μας» τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

«Στο χωριό επικρατεί τρόμος και αγανάκτηση»
Για συναισθήματα τρόμου και αγανάκτησης έκαναν λόγοι κάτοικοι των Μουριών. Όπως τονίζουν, σε ένα μικρό και ήσυχο χωριό η εγκληματικότητα κυρίως από την περασμένη άνοιξη και μετά έχει φτάσει στα ύψη και όλοι φοβούνται μήπως κάποια στιγμή γίνει ένα πολύ μεγάλο κακό. «Κάνουν χρήση ναρκωτικών μέσα στην πλατεία, στοχοποιούν σπίτια όπου μένουν ηλικιωμένοι ή οι ένοικοι έρχονται μόνο τα Σαββατοκύρια και κάνουν διαρρήξεις, παρενοχλούν νέες κοπέλες στους δρόμους και τις κάνουν άσεμνες χειρονομίες. Οι κοπέλες φοβούνται να επιστρέψουν το βράδυ στο σπίτι τους από την καφετέρια. Επιτέθηκαν σε συγχωριανό μας μέρα μεσημέρι στην πλατεία και του πήραν με απειλές το κινητό. Στο χωριό επικρατεί τρόμος και η Αστυνομία, δυστυχώς, κάνει τα στραβά μάτια. Αυτοί που μένουν εδώ δεν είναι γυναικόπαιδα. Πολλοί είναι άντρες, και μάλιστα φαίνονται ότι είναι επικίνδυνοι. Αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας, φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο να βγουν τα όπλα. Φοβάμαι ότι άμεσα οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες και τρέμω στο ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποιος φόνος ή βιασμός. Ήδη ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το βράδυ πεζές περιπολίες» αναφέρει στο ethnos.gr ο Γιώργος Μακρίδης, εκπρόσωπος των κατοίκων του χωριού.

  1. Από τους περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής μας, δυστυχώς, οι περίπου 200 είναι αποβράσματα.

    «Το πρόβλημα δεν είναι ότι κλέβουν προϊόντα από τα χωράφια μας και τους μπαχτσέδες. Το πρόβλημα είναι η εγκληματικότητα, η χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια των παιδιών μας και η προστυχιά. Τη 16χρονη κόρη μου προχθές κάποιος παρενόχλησε σεξουαλικά στο παζάρι με πολύ άσχημο τρόπο μπροστά στη μάνα της. Ένα μεσημέρι, στην παιδική χαρά κάποιοι πλακώθηκαν πολύ άσχημα στο ξύλο μεταξύ τους, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, τα οποία κοιτούσαν τρομοκρατημένα. Από τους περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής μας, δυστυχώς, οι περίπου 200 είναι αποβράσματα. Από τη στιγμή που δεν έχουμε προστασία από κανέναν, σκεφτόμαστε ακόμα και να πάρουμε τα όπλα. Είμαστε κι εμείς προσφυγικής καταγωγής και πριν από 1,5 χρόνο τους δεχτήκαμε και τους φιλοξενούμε. Ωστόσο, το κακό ξεκίνησε από την περασμένη άνοιξη. Πολλοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι κακοποιά στοιχεία», αναφέρει από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτίδης, κάτοικος του χωριού.


    Αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών  στην  Μακεδονία
    Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε αρκετές τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας σημειώθηκαν αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και αναβρασμός από κατοίκους που διαφωνούσαν στην άφιξη και διαμονή  λαθρέποικων στις περιοχές τους. 
    Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όταν περίπου 150 κάτοικοι απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους, με σκοπό να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, που θα μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στην περιοχή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 λαθρομετανάστες, προερχόμενους από τη Σάμο και οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων.

    Αντιδράσεις στις Σέρρες
    Λίγες μέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών εξέδωσε ψήφισμα, που προκάλεσε αντιδράσεις για τον ειρωνικό και απαξιωτικό χαρακτηρισμό των αιτούντων άσυλο ως «επενδυτών» και για την επίκληση κινδύνου δημογραφικής αλλοίωσης του τόπου λόγω της εγκατάστασης προσφύγων. Ακολούθησαν δύο σύλλογοι πολιτών, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κάλεσαν να αντιδράσει με κινητοποιήσεις τύπου Βρασνών σε περίπτωση μεταφοράς άλλων «αλλόθρησκων» στην περιοχή.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πιερία κατά των ισλαμιστών  λαθροέποικων.
    Επίσης, στη Μεθώνη Πιερίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα του Φιλίππου Β, με σύνθημα την αποτροπή άφιξης των λαθροέποικων.

    Γιαννιτσά: Κάτοικοι μπλόκαραν λεωφορεία
    Επίσης, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή των Γιαννιτσών κάτοικοι μπλόκαραν λεωφορεία που μετέφεραν λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να τα οδηγήσουν σε ξενοδοχεία από παραδρόμους.

    Τέλος, τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου στη Νάουσα, μία πληροφορία ότι καταφθάνουν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, προκάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, οι οποίοι ήθελαν να εμποδίσουν τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν. Όταν κατάλαβαν ότι δεν έρχονται λεωφορεία, πήγαν έξω από το ξενοδοχείο, όπου σήμερα φιλοξενούνται λαθρέποικοι και φώναξαν συνθήματα.

  2. Λέσβος: Σήμερα   6  Μαΐου  2020  έφτασε βάρκα με 50 ισλαμιστές - Η πρώτη μετά την 1η Απριλίου.

    Άρχισαν και πάλι οι εισροές αλλοδαπών στη Λέσβο.
    Με 50 περίπου επιβαίνοντες έφθασε σήμερα   6  Μαΐου  2020  στην  Λέσβο η πρώτη μετά την 1η Απριλίου βάρκα με αλλοδαπούς
    Στη βάρκα επέβαιναν άνδρες, γυναίκες και παιδιά αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής. Η αποβίβαση έγινε στις 7 το πρωί περίπου στο Καλό Λιμάνι στη βορειοδυτική Λέσβο, σημείο μακριά από τις συνήθεις ακτές αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο.
    Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένουν στο σημείο αποβίβασής τους, ενώ να σημειωθεί ότι προβλέπεται πριν από οτιδήποτε άλλο να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα.
      

      Ο  Κούλης  απαγόρευσε στους Αυτόχθονες  Έλληνες να ταξιδεύουν στα νησιά τους και επιτρέπει  (προτρέπει...)   στους ισλαμιστές να αποβιβάζονται με  άνεση  σ' αυτά.

    Το  επόμενο βήμα  είναι  το  φύτεμα μουσουλμανικών θυλάκων στην ενδοχώρα.

     

    ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στο μεταναστευτικό - Να κάνουν και οι άλλοι το χρέος τους».
    Για το «μεταναστευτικό» και το βάρος το οποίο έχει σηκώσει η Ελλάδα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός του Σόρος Κυριάκος Μητσοτάκης.
    ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Ο Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη Πρδοσία των Πρεσπών. Όπως είπε, «οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μονόδρομο για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων».
    Ο Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «μεταναστευτικό», ζητώντας από την Ευρώπη να κάνει το χρέος της. «Η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στο μεταναστευτικό. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, περιμένουμε να το κάνουν και οι άλλοι», επισήμανε. Και ζήτησε τη συνεργασία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
    Δηλαδή κ. Σόρος, τι πρέπει να πράξουν για το «μεταναστευτικό» οι άλλες χώρες; Να δεχθούν την γενοκτονία των λαών τους με το μπόλιασμα που ετοιμάζεις εσύ για τους Έλληνες;
    Τι εννοείς βάρος του «μεταναστευτικού»; Όποιος δεν θέλει να σηκώσει αυτό το βάρος απελαύνει μαζικά όλους τους λαθρομετανάστες, πυροβολεί στην καρδιά όσους προσπαθούν να περάσουν τα ποτισμένα με αίμα Ελληνικά χερσαία σύνορα και βυθίζει τις βάρκες των τούρκων δουλεμπόρων του Ερντογάν και τους στέλνει όλους στον βυθό. Έτσι φεύγει το βάρος του «μεταναστευτικού» για το καλό του Ελληνικού λαού.
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ. ΑΛΛ’ ΕΣΕΤ ΗΜΑΡ…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων, που δεν βγαίνουν στον πλειστηριασμό και μένουν «αναξιοποίητα» οι Τράπεζες θα στεγάσουν με ευρωεπιδότηση από τις Βρυξέλλες, τους λαθρο-«πρόσφυγες» στις έξι πόλεις που θα «μπολιαστούν» πρώτες.
      Το ενοίκιο για τη διαμονή 87.900 προσφύγων σε διαμερίσματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λέσβο, τη Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου θα το επιδοτεί για τα επόμενα δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
      Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από ΟΗΕ και την Κομισιόν, έκανε πρεμιέρα και στόχος είναι η ενοικίαση συνολικά 2.400 κατοικιών, οι οποίες θα μπορούν να στεγάζουν περίπου 5 άτομα η καθεμία. Οι κατοικίες που θα μισθωθούν θα έχουν ανώτατο όριο ενοικίου 400 ευρώ για κάθε μήνα. Ήδη σε περιοχές της Αθήνας έχουν βρεθεί περίπου 400 διαμερίσματα, στα οποία οι «πρόσφυγες» έχουν αρχίσουν να εγκαθίστανται. Παράλληλα, προχωράει η σύναψη συμβολαίων με ξενοδοχεία, μέσω της πληρωμής κάποιων δωματίων με «βάουτσερ» .
      Από τους 87.900 πρόσφυγες οι 21.500 θα μείνουν για πάντα εδώ αφού εχουν άσυλο.
      Παράλληλα, με τον θεσμό της «ανάδοχης οικογένειας», θα επιδοτείται η συγκατοίκηση των Αφρικανών με ομοφυλόφιλους που θα τους σπιτώσουν.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. ΣΟΡΟΣ: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΑΡΕ ΔΑΝΕΙΑ (ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ».
      Tην Τρίτη 5 Μαΐου 2020, η “Καθημερινή” του Αλαφούζου και του τουρκοκάναλου, δημοσίευσε άρθρο του Τζωρτζ Σόρος και στην υπογραφή έβαλε την σημείωση: “Ο κύριος Τζωρτζ Σόρος είναι επενδυτής και φιλάνθρωπος”!
      Ο “φιλάνθρωπος”, λοιπόν, Τζωρτζ Σόρος, ευρίσκεται πίσω από πολλές ΜΚΟ, που έχουν μεταβάλλει την Πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι και έχουν φέρει στην χώρα εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες.
      Τι προτείνει όμως ο Τζωρτζ Σόρος ο “φιλάνθρωπος” σαν λύση για το οικονομικό αδιέξοδο που έρχεται με τον κορωνοϊό;
      Προτείνει “ομόλογα” στο διηνεκές!
      Και μας εξηγεί τι εννοεί γράφοντας:
      “Οι χώρες της Ευρώπης και οι ηγεσίες τους δεν είναι εξοικειωμένες με τα ομόλογα στο διηνεκές, αλλά έχουν μακρά ιστορία. Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξέδωσε για πρώτη φορά ενοποιημένες ομολογίες το 1752. Αργότερα τις χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση των Ναπολεόντειων Πολέμων και του Κριμαϊκού Πολέμου κ.λπ. … Το κεφάλαιο ενός ομολόγου στο διηνεκές δεν χρειάζεται να επιστραφεί ποτέ, καθώς οφείλεται μόνο η καταβολή ετήσιων τόκων.”
      Με απλά λόγια μας λέει ο Τζωρτζ Σόρος να χρωστάμε για πάντα και κάθε χρόνο απλά να δίνουμε το επιτόκιο και όλα αυτά με βάση το αγγλικό δίκαιο, που σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Και βεβαίως ιστορικό παράδειγμα για την Ελλάδα τέτοιων ομόλογων είναι τα δάνεια του αγώνα, που τα πλήρωνε η Πατρίδα μας 150 ολόκληρα χρόνια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Αυξημένες κατά 129% μέσα στον Απρίλιο οι αποφάσεις του Κούλη για άσυλο σε ισλαμιστές. ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΣΟΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
      Αυξημένες κατά 129% είναι οι αποφάσεις ασύλου που εκδόθηκαν τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ την ίδια περίοδο σημειώθηκε μείωση των εκκρεμοτήτων στην Υπηρεσία Ασύλου κατά 12,2% και στην Αρχή Προσφυγών κατά 21,77%.
      Τα παραπάνω προκύπτουν από τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο εκδόθηκαν 15.853 αποφάσεις από την Υπηρεσία Ασύλου, έναντι 6.904 αποφάσεων τον Μάρτιο, 5.273 αποφάσεων τον Φεβρουάριο και 3.783 αποφάσεων τον Ιανουάριο του 2020. Οι εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονταν, στις 30 Απριλίου, σε 105.501 για την Υπηρεσία Ασύλου και 8.182 για την Αρχή Προσφυγών.
      Επίσης, τον Απρίλιο σημειώθηκε μείωση των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών περίπου κατά 10% σε σχέση με την αρχή του έτους και 8,86% στους συνολικά διαμένοντες στα νησιά.
      Οι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020 ανήλθαν σε 11.825.
      Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν τρεις εθελούσιες αναχωρήσεις μέσω ΔΟΜ (αντίστοιχα ήταν 26 τον Μάρτιο και 286 τον Φεβρουάριο), ενώ οι επιστροφές προς την Τουρκία έχουν διακοπεί για λόγους δημόσιας υγείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
      Ζ.Π.

9 σχόλια:

  1. Σαλβίνι: Σε δίκη από δικαστές του Σόρος για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε παράνομους μετανάστες.
    Την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων, αποφάσισε ο δικαστικός του Παλέρμο, αρμόδιος για τις σχετικές προκαταρκτικές έρευνες.
    Η υπόθεση αφορά στους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ «Open Arms», οι οποίοι αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα, πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι, τον Αύγουστο του 2019, λόγω άρνησης του Σαλβίνι (που ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών), να δώσει το αναγκαίο «ελεύθερο».
    Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Λέγκα, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου:
    «Παραπέμπομαι σε δίκη, επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου. Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».
    Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν τη θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.
    Η μη κυβερνητική οργάνωση «Open Arms», από την πλευρά της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8 Μαρτίου 2019. Ο Μητσοτάκης για την Θράκη: "Tα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενί Σαφάκ: «Μην ανησυχείτε από τις δηλώσεις Ν.Δένδια - Ο Κ.Μητσοτάκης είναι δικός μας»!
    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζει την καρατόμηση του υπουργού Εξωτερικών για τις δηλώσεις που έκανε στην Άγκυρα».
    Με ένα άρθρο της, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επιχειρεί να αποδομήσει τον Νίκο Δένδια και την εμφάνισή του στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού όχι μόνο δεν ήταν εις γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω διαρροών έσπευσε να πει πως υπήρχε πρότερη συνεννόηση, αλλά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επαναφέρει τα πράγματα στην σωστή τους σειρά, καθώς συμμερίζεται πλήρως τις τουρκικές θέσεις!
    Μάλιστα ο Τούρκος αρθρογράφος μιλά ανοικτά για «εσωκομματικό παιχνίδι» του Ν.Δένδια που θέλει να αποδυναμώσει με την σειρά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάρει την αρχηγία του κόμματος.
    Παράλληλα προβλέπει ότι «μπορεί τώρα ο Μητσοτάκης να μην έλαβε σκληρά μέτρα κατά του Δένδια», αλλά είναι θέμα χρόνου να τον καρατομήσει!
    Κυρίως όμως όπως φαίνεται και από τον τίτλο του άρθρου, η Τουρκία δεν πρέπει να ανησυχεί με αυτά που είπε ο Νίκος Δένδιας στην Άγκυρα, διότι …υπάρχει η εγγύηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!
    «Είδαμε το Νίκο, αλλά υπάρχει και ο Μητσοτάκης»!
    «Η κρίση που προέκυψε στη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δένδια – μπορείτε να το ν φωνάζετε “Νίκο” – και του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου δεν προκαλείται από τις «αρχαίες» διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Φυσικά, υπάρχει μια εκδήλωση αυτής της «κληρονομιάς», αλλά στηρίζεται στο ότι η Ελλάδα έχει πάρει το μερίδιό της από τις μεγάλες θέσεις που καθιερώθηκαν στην περιοχή πρόσφατα.
    Η προσέγγιση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών ότι «δεν συναντηθήκαμε εδώ και πολύ καιρό, ας συναντηθούμε» δεν πρέπει να μας κάνει να παραπλανηθούμε ότι η Αθήνα ήλθε «εθελοντικά» στην Άγκυρα.
    Η Ελλάδα προσήλθε σε αυτήν την επίσκεψη, αναγκαστικά. Υπήρχαν προτάσεις και κίνητρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για να μην εμβαθύνουν τις συγκρούσεις και να τις διαχειριστούν χωρίς να τις οδηγήσουν σε κρίσεις / ρήξεις!
    Αναμφίβολα, αυτά τα κίνητρα δεν προέρχονται από τις ρόδινες προσδοκίες του «αφήστε τους δύο γείτονες να ζήσουν ευτυχισμένοι». Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των θέσεων του μηχανισμού που προσπαθεί να καθιερωθεί γύρω από τη Ρωσία, ειδικά στις μέρες μας. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στη γραμμή Ουκρανίας-Βαλκανίων-Μαύρης Θάλασσας-Καυκάσου, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν θέλουν η Αθήνα και η Άγκυρα να είναι σε κρίση.
    Το μέγεθος και η κατεύθυνση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αναπτύχθηκε πρόσφατα. Τα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεούνται να συνδράμουν το ένα το άλλο, σε θέματα όπως η πολιτική μετανάστευσης, όπως τα περιφερειακά ζητήματα.
    Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για την αναγκαστική επίσκεψη, αλλά η ζωή δεν είναι τόσο απλή …

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενί Σαφάκ: «Μην ανησυχείτε από τις δηλώσεις Ν.Δένδια - Ο Κ.Μητσοτάκης είναι δικός μας»!

      Η ασυνήθιστη συσσώρευση των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η αγάπη μεταξύ Μπάιντεν και Αθήνας, η ΕΕ που αναλαμβάνει όλη την «περιποίηση» της Ελλάδας, καθώς και οι απογοητεύσεις στη Μεσόγειο, ειδικά στη Λιβύη, είχε ως αποτέλεσμα η κρίση της Πέμπτης να φανερώσει επιτέλους τη σκληρότητα χειραγώγησης της ελληνικής εγχώριας πολιτικής και της κοινής γνώμης.
      Επιπλέον, όταν υπάρχει η Γερμανία, η οποία έχει τη δύναμη να σύρει την ΕΕ προς την κατεύθυνση που θέλει από μόνη της, είναι κωμικό για την Ελλάδα να μιλά εξ ονόματος της Ευρώπης.
      Είναι περίεργο το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η στάση της Ελλάδας εντός της ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι η Αθήνα θα ακουστεί δημόσια. Θα ήταν έκπληξη. Όλοι βλέπουν ποιος χόντρυνε το παιχνίδι. Ωστόσο, οι τρόποι τους θα είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι η Γερμανία δεν θα ήταν ευχαριστημένη με αυτό που έκανε ο Δένδιας. Θα δείξει. Ίσως η Γαλλία να είναι ύπουλα ευχαριστημένη από αυτό, η Ιταλία μπορεί επίσης. Θυμηθείτε η τελευταία αγενής στάση απέναντι στην Τουρκία στην ΕΕ ήταν από την Ιταλία. Ακόμα κι αν οι ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένες με την πιθανότητα εκτροχιασμού της συζήτησης, μπορούμε να προβλέψουμε ότι δεν θα πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της Ελλάδας.
      Θα δούμε πώς θα επηρεαστεί η δυτική στάση απέναντι στη Ρωσία και οι διαφορές απόψεων από την στάση αυτή της Ελλάδας (σ. εννοεί του Δένδια)
      Η Ελλάδα δεν φαίνεται να κατανοεί τη δυναμική της διαδικασίας που έχει αναπτυχθεί στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η Αμερική επιστρέφει ανοιχτά στο πλευρό της Γερμανίας, η οποία δεν θέλει προβλήματα με τη Ρωσία, για παράδειγμα στη διαμάχη North Stream-2, παρά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον που απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες. Θα μπορούσε να έχει προχωρήσει περαιτέρω στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αντίθετα, επέλεξε να αποσύρει δύο πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα.
      Εάν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, η Ελλάδα δεν κατανοεί την πιθανότητα ότι η διογκωμένη θέση της θα μπορούσε να ξεφουσκώσει ανά πάσα στιγμή. Παρά την κακή αρχή, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν τις θέσεις τους προκειμένου να διατηρήσουν τη θετική ατζέντα ζωντανή. Αλλά μετά την κρίση με τον Δένδια, είναι σαφές ότι το τραπέζι είναι κλειστό.
      Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι μια πολιτική προσωπικότητα που έχει πολιτική καριέρα με την εικόνα ενός «γερακιού». Εάν έκανε αυτή την αγένεια για να επενδύσει στην εδραίωση της εγχώριας πολιτικής του θέσης, αποδυνάμωσε την διπλωματική θέση της Ελλάδας.
      Η ΕΕ Ήταν εξαιρετικά ήπια απέναντι στην Τουρκία στο θέμα των κυρώσεων. Είναι περίεργο που η Ελλάδα δεν μπορεί να δει την γενική εικόνα. Ωστόσο, πολλοί διπλωμάτες δεν το θεωρούν έκπληξη όταν βλέπουν την τύφλωση μιας χώρας που συρρικνώνει την ευρωπαϊκή διπλωματία. Λένε “αυτό αφορά την Ελλάδα” …
      Αναμφίβολα, υπάρχει επίσης ο τρόπος που ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κοιτάξει τον Δένδια, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ελληνική εξωτερική πολιτική στο όνομά του και για λογαριασμό της ΕΕ, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν!
      Ο Μητσοτάκης δεν θα «στραγγαλίσει» τον υπουργό του δημόσια. Αυτό δίνει λάθος μήνυμα για τη δική του δύναμη. Αλλά είδε τι ήθελε να κάνει ο μελλοντικός του αντίπαλος στην εγχώρια πολιτική. Επομένως, μην δώσετε μεγάλη προσοχή στις ειδήσεις που διέρρευσαν μετά την κρίση της Πέμπτης, “Ο Δενδιας δεν ακολούθησε τις οδηγίες του Μητσοτάκη! Και το γνωρίζω εκ των έσω .
      Εάν συμβεί, η συνέντευξη τύπου της συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη θα είναι κάτι που αξίζει να παρακολουθήσετε! ..»
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  4. H Ελλάδα είναι ορμητήριο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και γίνεται στόχος των ανταγωνιστών τους για ακόμη μια φορά στην αντιπαράθεση που κλιμακώνεται με επίκεντρο την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα.
    Η βάση στη Σούδα καλείται να υποστηρίξει όλες τις εξόδους πολεμικών πλοίων των Αμερικανών προς την επίμαχη ζώνη. Από εκεί απέπλευσαν τα αντιτορπιλικά USS Donald Cook και USS Roosvelt προς BA με αρχικό στόχο προς την Μ. Θάλασσα γεγονός που προκάλεσε την έξοδο αρμάδας ρωσικών πλοίων.
    Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει αυξημένο ρόλο στον ΝΑΤΟϊκό καταμερισμό μεταξύ άλλων την επιτήρηση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, Αλβανίας , Σκοπίων και Βουλγαρίας και τη φέρνει στην πρώτη γραμμή στο ενδεχόμενο όξυνσης και γενίκευσης στην στρατιωτική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ας το χωνέψουμε η Ελλάδα δεν έχει φίλους που θα σταθούν δίπλα της στα δύσκολα. Η φιλία είναι μονόπλευρη και μόνο υπέρ των λυκοσύμμαχων και λυκόφιλων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπείτε εδώ στο ρωσικό σπούτνικ να δείτε τι γραφουν οι αρθρογράφοι για την "πρωτοβουλια" Δένδια. Προβάλλουν θέσεις Τούρκων καθηγητών και δηλώσεις πουθενάδων όπως ο Βαρουφάκης και ο Κατρούγκαλος!
    https://sputniknews.gr/pers...
    Μάλλον δεν άρεσε καθόλου στη Ρωσία ο τσαμπουκάς Δένδια στην Άγκυρα. Γιατί πολύ πιθανόν η μαγκιά του Δένδια να έχει σκοπό να λειτουργήσει εκβιαστικά προς την Τουρκία ώστε να την απομακρύνει από τη Ρωσία και να κατευθύνει κατάλληλα τη ζωτική για τα ρωσικά συμφέροντα στάση της στο ουκρανικό. Ο Δένδιας φαίνεται να στηρίζεται από το επιθετικό ριζοσπαστικό ακραίο μπλοκ συσπειρωμένο γύρω από τον ανοιακό Μπάιντεν και με εντόπιο εκπρόσωπό του τον τοπάρχη Πάιατ. Ο Μητσοτάκης είναι περισσότερο ευθυγραμμισμενος με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα που είναι πιο ανοιχτά προς τη Ρωσία και δεν επιθυμούν την αντιπαράθεση στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον μαζί της. Αυτό μαρτυρά και η τοποθέτηση του δυστοπικού Ευαγγελίου "Covid-19: The Great Reset" στο γραφείο του Κούλη. Ο Γερμανός συγγραφέας του πονήματος Κλάους Σουάμπ κάλεσε τον Ιανουάριο τον Πούτιν στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Νταβός και τον ρώτησε νέτα-σκέτα ποια η άποψή του για τις ευρωρωσικές σχέσεις. Του έδωσε την τέλεια αβάντα για να δηλώσει ο Πούτιν τον "οραματισμό" του για μια Ευρώπη από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ! Ακραίος διχασμός στα σπάργανα της δυτικής ελίτ του χρήματος, λίγο πολύ μεταξύ ευρωπαίων και αγγλοαμερικανών νεοταξιτών για το τι θα γίνει με τη Ρωσία. Ο Μητσοτάκης με τη μία και ο εκπρόσωπος τον Ροτσιλντ και στενά συνδεδεμένος με την αγγλική μασονία Δένδιας με την άλλη πλευρά.
    Τα πράγματα είναι απλά. Ο χρόνος για τον Κούλη τελειώνει. Τα έχω γράψει όλα αυτά με πολυ περισσότερη λεπτομέρια στο τελευταίο μου άρθρο στην Τρικλοποδιά το οποίο κάθε ασχολούμενος σοβαρά με τα διεθνή γεωοικονομικά ζητήματα καλά θα κάνει να διαβάσει. Κυλιόμενος Λίθος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα σκαριά το εμβόλιο κατά της γρίπης με 5ετή προστασία.
    Τον δρόμο για τη δημιουργία εμβολίου κατά της γρίπης που θα προσφέρει προστασία ακόμη και για πέντε χρόνια έχουν ανοίξει τα τελευταίας τεχνολογίας εμβόλια κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.
    Ερευνητές του αμερικανικού Duke University δοκιμάζουν ήδη ένα τέτοιο εμβόλιο που έχει ως βάση την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια κατά του Covid-19 της Pfizer και της Moderna.
    Οι ερευνητές που πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το Nexstar, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με συναδέλφους του στα αμερικανικά National Institues of Health για τη δημιουργία εμβολίου με βάση το mRNA που θα προστατεύει από τον ιό της γρίπης. Τονίζουν, μάλιστα, ότι ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο όχι κάθε χρόνο, αλλά μία φορά κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια, καθώς για όλη αυτή την περίοδο θα είναι προστατευμένος από τη γρίπη.
    Ευρεία δράση
    «Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες ολοκληρώσαμε την παραγωγή ενός mRNA εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα πρέπει να έχει ευρεία δράση εναντίον πολλών διαφορετικών στελεχών (του ιού της γρίπης), έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα γενικό εμβόλιο για τη γρίπη» δήλωσε ο ερευνητής Barton Haynes, διευθυντής στο Duke Human Vaccine Institute του αμερικανικού πανεπιστημίου. Αυτή την περίοδο οι ερευνητές δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι προβλέψεις HSBC και Deutsche Bank για την ελληνική οικονομία δεν είναι καθόλου καλές.
    Στα… τάρταρα ρίχνει τις προβλέψεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε έκθεσή της ενώ στον ίδιο ρυθμό κινούνται και οι αναλυτές της HSBC, με την εκτίμηση για φέτος να είναι «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2%, σε αντίθεση με το 4,8% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, ενώ απέχει… έτη φωτός ακόμα και από το δυσμενές σενάριο που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για ανάπτυξη 3,3%, αλλά ακόμα και αυτά με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου.
    Αλλά παρά τα "καμπανάκια" η κυβέρνηση επιλέγει συνέχιση καραντίνας και περιοριστικά μέτρα που σε συνδυασμό με το τεράστιο ήδη χρέος όπως πολλοί αναλυτές αναφέρουν θα οδηγήσει ένα νέο μνημόνιο (προφανώς θα βρουν ένα πιο ευφάνταστο όνομα) την χώρα.
    Πιο αναλυτικά, στο 2,2% τοποθετεί την ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος η HSBC από 3% που προέβλεπε, ενώ αναβαθμίζει στο 6% από 5,5% την εκτίμησή της για το 2022. Και η Deutsche Bank αναμένει… χαμηλές πτήσεις στην ελληνική οικονομία φέτος, καθώς εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 2% που θα είναι η δεύτερη πιο αργή διεθνώς μετά το 1,5% της Ολλανδίας. Αντίθετα, και η γερμανική τράπεζα αναμένει πως το 2022 η ελληνική οικονομία θα εκτοξευθεί και θα «τρέξει» με ρυθμούς της τάξης του 6,1% που θα είναι οι υψηλότεροι διεθνώς μετά τους αντίστοιχους της Ισπανίας (7,4%).
    Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό μέτωπο, η Deutsche Bank εκτιμά πως το δημοσιονομικό έλλειμμα θα επιμείνει κατά τα επόμενα δύο χρόνια, και από έλλειμμα 9,6% του ΑΕΠ το 2020, θα κλείσει στο 7,2% του ΑΕΠ φέτος και το 2022 στο 7,4% του ΑΕΠ. Ελλειμματικό θα παραμείνει και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, με το έλλειμμα να κινείται στο 5,4% φέτος και στο 4,2% το 2022.
    Συγκριτικά, σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη η HSBC αναμένει ότι η ανάπτυξη φέτος θα κινηθεί στο 3,6% και το 2022 στο 4%, ενώ η Deutsche Bank την τοποθετεί στο 4,6% το 2021 και στο 4,8% το επόμενο έτος. Το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται ότι θα είναι το μεγάλο όπλο για τις οικονομίες της Ευρωζώνης στρώνοντας το έδαφος για ένα ισχυρό οικονομικά 2022.
    Το μέγεθος του σοκ της πανδημίας, σε συνδυασμό με το μεγάλο επενδυτικό κενό, δείχνει πως οι αυξημένες και στοχευμένες δημόσιες επενδυτικές δαπάνες είναι αναγκαίες, όπως τονίζει.
    Ο δύσκολος συνδυασμός
    Για να μπορέσει το Ταμείο να καλύψει αυτό το χάσμα, θα πρέπει, όπως τονίζει, να υπάρξει ένας πολύ δύσκολος συνδυασμός των εξής σημαντικών προϋποθέσεων:
    1. Ολοι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης (και τα 750 δισ. ευρώ) θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων των δανείων RRF ύψους 360 δισ. ευρώ, με τις ενδείξεις μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι οι χώρες είναι κάπως διστακτικές για τη χρήση των δανείων.
    2. Οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές πρέπει να είναι τόσο υψηλοί όσο υποδηλώνουν οι επίσημες εκτιμήσεις, και για να γίνει αυτό θα πρέπει η νομισματική αλλά και η δημοσιονομική πολιτική να παραμείνουν ευνοϊκές για μεγάλο διάστημα ακόμη.
    3. Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, με τον κίνδυνο αύξησης των πτωχεύσεων των εταιρειών λόγω της πανδημίας, που θα χτυπήσουν τους ισολογισμούς των τραπεζών, να θέτει σημαντικά εμπόδια σε αυτό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1951: ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Με βάση το όραμα του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν, οι «έξι» ηγέτες του Βελγίου, της Δυτικής Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας (όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, όλοι έμμισθοι πράκτορες της CIA) υπέγραψαν στο Παρίσι, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, για να ελέγχεται η παραγωγή χάλυβα της Γερμανίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...