ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Απριλίου 2021

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Ντρέπομαι για όσους δηλώνουν περήφανοι που είναι Έλληνες». Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 200 ΜΕΛΕΤΩΝ: «ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ – ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ - ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια. Η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους. Δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική». ΟΜΠΑΜΑ: «ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟΥΣ».

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

 

 

 

 H  εκπρόσωπος  (Κονσιλιέρι)  του  Μητσοτάκη  κ. Πελώνη  μας  βεβαιώνει  (εξ  ιδίας πείρας ή από φήμες;),  ότι  οι  ρωμιοί  πάνε στα  μπουρδέλα χωρίς προφυλακτικό.

 

 

Της  κόπηκε  η  περίοδος  όταν  αντίκρισε τον Σαμαρά  μπροστά της...

 

 

 Μαφία της Ντραγκέτα: Ο «άξιος» συνεχιστής της Κόζα Νόστρα | Pronews

 Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Η κυβερνητική εκρπόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολίασε τα εξής: 

"Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι ακριβώς εδώ; Επειδή σχολίαζα σχεδόν δέκα χρόνια πριν σε άλλο πλαίσιο με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα με την οποία έγραφα κιόλας; Ή μήπως εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;"

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας, επάγγελμα Καραμανλής, αγόρασε με απευθείας ανάθεση 16.000 γάντια σε τιμές ανώτερες από τη λιανική, από ένα επιπλάδικο της εκλογικής του περιφέρειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την παραίτηση της Α.Πελώνη για τις υβριστικές της αναρτήσεις ζητούν εννέα βουλευτές της ΝΔ.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γιατί βάζουν δύσκολα στην κυβέρνηση Κούλη - Κατίνας - Γεωργιάδη - Λιγνάδη -Φουρθιώτη;
    Την άμεση παραίτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για τις υβριστικές της αναρτήσεις που έχει κάνει στο twitter ζητούν εννέα βουλευτές της ΝΔ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Οι βουλευτές ζητούν την άμεση παραίτηση της, όχι τόσο για το ούτως ή άλλως απαράδεκτο περιεχόμενο των αναρτήσεων του 2015, αλλά κυριότερα, γιατί η κυβερνητική εκπρόσωπος φαίνεται να επιμένει σε αυτές, χωρίς να νιώθει καν την ανάγκη να προχωρήσει σε κάποιες εξηγήσεις προς το σώμα των δεξιών ψηφοφόρων που στηρίζουν τη ΝΔ ή τουλάχιστον να τις ανασκευάσει.
    Το κλίμα ανάμεσα στου βουλευτές της ΝΔ, είναι βαρύ και όπως σημειώνουν δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καθυβρίζει στελέχη της νυν κυβέρνησης, ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους ίδιους τους ψηφοφόρους της ΝΔ αναφερόμενη σε «οίκους ανοχής»!
    Τονίζουν δε, οι ίδιοι βουλευτές, ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την Α.Πελώνη για αυτές τις αναρτήσεις και η επιμονή της την καθιστά εκ των πραγμάτων «ξένο σώμα» στην κυβέρνηση.
    Μια κυβέρνηση η οποία να σημειωθεί δεν είναι συνασπισμού κομμάτων με ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ) η το Ποτάμι αλλά πλήρως αυτοδύναμη.
    Να σημειώσουμε ότι στο tweet που ανέβασε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης και στο οποίο εκφράζει την εντονότατη δυσφορία του για τις αναρτήσεις της Α.Πελώνη, εννέα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το επικροτούν ενώ ακόμη δύο, οι Θανάσης Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος κινούνται στο ίδιο πνεύμα με τους υπόλοιπους εννέα.


    Ανδρέας Κατσανιώτης
    @katsaniotis

    «Διαβάζοντας δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σε σχέση με τον σάλο που προκάλεσαν παλαιότερες απόψεις της (χλευασμός σε πατρίδα, Ορθοδοξία, παράταξη, πρώην πρωθυπουργούς,κλπ) και μάλιστα με σχολιασμό πολλές φορές χυδαίο, εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη.»

    Οι βουλευτές που επικρότησαν το tweet του Ανδρέα Κατσανιώτης είναι:
    Κωνσταντίνος Καραγκούνης
    Μίλτος Χρυσομάλλης
    Φώντας Μπαραλιάκος
    Χριστόδουλος Στεφανάδης
    Δημήτριος Βαρτζόπουλος
    Στέργιος Γιαννάκης
    Γιάννης Παππάς
    Παράλληλα όπως σημειώθηκε και πιο πάνω οι Θανάσης Πλεύρης και Δημήτριος Μαρκόπουλος κινούνται στο ίδιο πνεύμα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ
    Στη Βουλγαρία ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της παραιτηθείσης κυβέρνηση διέλυσε με διαταγή του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ το Επιχειρησιακό Αρχηγείο κατά του Κορωνοϊού και τόνισε ότι: «σύμφωνα με τον Νόμο, την ευθύνη για την υγεία των πολιτών φέρει ο υπουργός και όχι το Επιτελείο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η 51Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ…
    Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
    Στα τέλη Μαρτίου 2021, αναρτήθηκε στο κανάλι «Ελεύθερη Τηλεόραση» του YouTube (ανήκει στους συντελεστές των εκδόσεων «Λόγχη» και της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος») μια συνέντευξη του Γεωργαλά στον συνεργάτη του «Στόχου», Νίκο Θεοδώρου και στον βιογράφο του Παττακού, Δήμο Λεβυθόπουλο, που ελήφθη δυό – τρία χρόνια (2013;) πρίν πεθάνει ο «Θεωρητικός» της 21ης Απριλίου. Μεταξύ άλλων εκπληκτικών, στο 45:10 του βίντεο (δείτε το εδώ https://tinyurl.com/3x27uw8a ) ο Γεωργαλάς αποκάλυψε στους εμβρόντητους Θεοδώρου και Λεβυθόπουλο την πρόταση που του έκανε ο Άγκνιου να ανατρέψει τον Αρχηγό της 21ης Απριλίου!.. Μεταφέρω επί λέξει, παραλείποντας τις επαναλήψεις…
    Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ: «Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν ήταν αμερικανοκίνητος. Έχω πολλές εμπειρίες… Με κάλεσε κάποτε ο Τάσκα σε γεύμα. Ήταν η γυναίκα μου, εγώ, αυτός, η γυναίκα του και ο Τόμ Πάππας. Πρέπει να ήταν το 1970 ή αρχές του 1971, αν ψάξω τα χαρτιά μου θα το βρώ. (Ο Τάσκα) μού κατεφέρθη εναντίον του Παπαδόπουλου: Ότι δεν προχωρεί στον εκδημοκρατισμό, ότι μας λέει συνέχεια ψέματα, αυτός νομίζει ότι εφηύρε το ψέμα, δεν μπορεί να παίζει με μια Μεγάλη Δύναμη όπως είναι η Αμερική, και τα λοιπά. Του λέω αυτά που μού λές είμαι υποχρεωμένος εγώ να τα μεταφέρω στον Παπαδόπουλο. «Να του τα πείς», μού λέει. Και του τάπα πράγματι και εγγράφως. Εκεί δεν έγινε πρόταση ανατροπής, έγινε μόνο κατηγορία εναντίον του (Παπαδόπουλου) Κι ο Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε, μόνο άκουγε…»

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΚΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ (1971)
    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ο θεωρητικός της 21ης Απριλίου μίλησε για την πρόταση που του έκανε ο Άγκνιου…
    Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ: «Το 1972 (σ.σ.: 1971!..) ήρθε ο Άγκνιου, τον Οκτώβριο στην Κρήτη, μαζί με τον Παττακό. Ήρθαν ένα απόγευμα εκεί, φάγαμε ξέρω γώ, είχε κλείσει ο Παττακός να μείνει στο «Ατλαντίς» ένα ξενοδοχείο εκεί, αλλά ο Άγκνιου προτίμησε να έλθει να μείνει στο «Creta Beach» που έμενα εγώ, που ήταν μπάνγκαλοου, δεν ήταν ξενοδοχείο. Και μού είπε νάρθω το πρωΐ να πάρουμε μαζί πρωϊνό. Πήγα το πρωΐ εκεί, κι εκεί ούτε λίγο – ούτε πολύ ερευνούσε αν ήμουν διατεθειμένος… «Τι θάλεγες; Θα μπορούσες εσύ να αναλάβεις την θέση του Παπαδόπουλου, αν ανατραπεί ο Παπαδόπουλος;» Εγώ, βέβαια, ήμουν αρνητικός, όχι πως ήθελα να σωθεί ο Παπαδόπουλος, εγώ είχα ήδη κυκλοφορήσει υπόμνημα στους αξιωματικούς ότι πρέπει να ανατραπεί ο Παπαδόπουλος. Αλλά δεν ήθελα (να ανατραπεί) από τους Αμερικανούς και να αναλάβω εγώ εν ονόματι των Αμερικανών. Συνεπώς το απέρριψα. Όταν το είπα αυτό (στον Παττακό), ο Παττακός μού είπε… «Κι εμένα μού είπε τα ίδια ο Άγκνιου»!..»
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, παρεμβαίνει (47:46 του βίντεο) ο βιογράφος του Παττακού, Δήμος Λεβυθόπουλος και αποκαλύπτει το εξής εκπληκτικό που παραθέτω επί λέξει…
    ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΥΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Στο αεροπλάνο, πιλότος ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης, και πηγαίνανε στην Μυτιλήνη. Κι εκεί τον ρώτησε ο Άγκνιου τον Παττακό, αν θέλει να αναλάβει αυτός. Κι Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Εγώ είμαι καλά best second»!..

    ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ με το εξής: Στην συνέντευξη που είχε δώσει σε μένα ο Γεωργαλάς, είχε πεί και το εξής ακόμα εκπληκτικότερο που έχω στο μαγνητόφωνο: Ο Άγκνιου του αποκάλυψε στην Κρήτη (όπου ο Γεωργαλάς ήταν Περιφερειακός Διοικητής από τον Αύγουστο του 1971, διορισμένος από τον Γιώργη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήθελε να τον ξεφορτωθεί!..) ότι οι Αμερικανοί πρότειναν στην Ελλάδα να γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, να έχουμε γρήγορη οικονομική ανάπτυξη, να γίνουμε «Ελβετία» της Ευρώπης κλπ!..
    Κι ο παλιός κομμουνιστής, Γεώργιος Γεωργαλάς, ΑΡΝΗΘΗΚΕ εξαιτίας του Αντιαμερικανισμού του, καταστρέφοντας διά παντός την καριέρα του και το μέλλον ημών των Ελλήνων Πατριωτών, που θα ήμασταν σήμερα πάμπλουτοι και… Αμερικανοί πολίτες. Άσε που ουδέποτε θα είχε γίνει το «Σκάνδαλο Watergate», το οποίο άλλαξε εντελώς την Αμερικανική Ιστορία και έγινε αφορμή να χάσουμε την μισή Κύπρο. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…
    *Από την εφημερίδα: "Ο Στόχος"
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Εκπρόσωπος, η Κόκκινη Φυλή, η τιμιότητα και η αλήθεια. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ.

    Η Αριστοτελία Πελόζυ είναι από την Κόκκινη Φυλή. Όλοι οι «Κόκκινοι» είναι ψεύτες και άτιμοι, με τα δικά μου μέτρα και σταθμά διότι η δική τους επαναστατική αλήθεια είναι ότι τους συμφέρει. Το Συμφέρον τους είναι η μόνη «απόλυτη Αρχή» και η «αλήθεια», τους.
    Επομένως, κάθε τίμιος άνθρωπος, με τους ψεύτες και άτιμους δεν έχει να πει πολλά πράγματα.
    Οι Φαύλοι, και οι παλιάνθρωποι, κολλάνε αναμεταξύ τους σαν τις σάπιες σταφίδες. Και όλοι της «Κόκκινης Φυλής» είναι παλιάνθρωποι.

    Ο Νεοπατριώτης, ο κομμουνιστής, ο αριστερός προοδευτικός τζιχαντιστής, ο ΑΝΤΙ-ΦΑ, ο τροτσκιστής, ο Φιλελέ μεταρρυθμιστής, είναι μέλος μιας νέας φυλής, που πιστεύει πως το έγκλημα, οι ληστείες, η ψευτιά, η κλεψιά, η διαρπαγή, η πλαστογραφία, η παραχάραξη, η πουστιά, η πουτανιά, η λεηλασία, το εμπόριο ναρκωτικών, είναι πράξεις που επιτρέπονται και επιβάλλονται σε έναν «αντιφασίστα», «επαναστάτη», που είναι αποφασισμένος να σφάξει όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική του, για να πλουτίσει.

    Η Κόκκινη Αριστοτελία ρωτήθηκε για τα «παλαιότερα επικριτικά για μερικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης σχόλια που είχε κάνει», και απάντησε:
    «Για ποιο λόγο εγκαλούμαι τελικά; Εγκαλούμαι επειδή προ δεκαετίας σχολίαζα σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ως δημοσιογράφος, ή επειδή δεν τα έσβησα όπως κάνουν άλλοι λίγο πριν την είσοδό τους στην πολιτική;».

    Η κ.Αριστοτελία, είπε δηλαδή, ότι οι απόψεις της έχουν απόλυτη σχέση με την αμοιβή της και τα συμφέρον της . Έχει απόψεις ανάλογες με το Αφεντικό της. Λέει ότι της αποφέρει Κέρδος. Έβριζε τον Σαμαρά οταν την πλήρωναν οι Αριστεροί. Τώρα που την πληρώνουν οι δεξιοί εκτιμά τον σαμαρά και βρίζει του Αριστερούς. Σημασία έχει η «Κονόμα». «Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν». Ολες οι προσπάθειές είχαν έναν και μόνο στόχο. «Πως να ανέβη στο άλογο».
    Η κ.Αριστοτελία είναι ιδιωφελής.
    Μπήκε στην Πωλητική για να εξυπηρετήσει το σαρκίον της. Είναι ένας ακόμα Παλιάνθρωπος της Κόκκινης Φυλής.

    Παλιάνθρωπος όπως και ο Μασκούλης Εφιαλτάκης, ο δημοσκόπος της ΚΝΕ, που έγινε υπουργός και ο πολύτεκνος Λοιμωξιολόγος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, και η Κατίνα Σαλαμάκι. Η Κοντή Κνίτισα.

    Όλοι Παλιάνθρωποι, που κολλάνε αναμεταξύ τους σαν τις σάπιες σταφίδες. Κοινοπραξία Ατίμων Παλιανθρώπων.

    Και η Κόκκινη Αριστοτελία αποκάλεσε «τυμβωρύχους» και «Ιεροεξεταστές» όσους τις θυμίζουν τις απόψεις της στο παρελθόν. Και εξήγησε: Άλλο το αφεντικό, Άλλες και οι απόψεις.

    Και θα συνεχίσει να «μάχεται» για την ενημέρωση του (χαζού) τηλεθεατή για τα εμβόλια και το self test,
    Κάποιοι , τηλεθεατές, από τον λα(γ)ό στιφάδο, πιστεύουν ότι ο Μασκούλης Εφιαλτάκης, η Κυβέρνηση των ΝΔ-Ξεφτίλες , ο Αλμπέρτο, και οι Λοιμωξιολόγοι διεθνώς και στη Ελλάδα, είναι «καλοί άνθρωποι» που προσπαθούν για το καλό μας. Το ίδιο πιστεύουν γενικώς οι ευκολόπιστοι. Αντίθετα εγώ πιστεύω, ότι όλοι αυτοί, βρίσκονται στο «μισθολόγιο» και μαζί με τους ρουφιανοπαπαγάλους και τους βασάλους , είναι, «πάρα πολύ κακοί άνθρωποι », που επιθυμούν το κακό μας.

    Τους θεωρώ παλιάνθρωπους, όπως είναι και η Μαρξιστική Κόκκινη Φυλή. Αν προσθέσετε στην Κόκκινη Φυλή, τη μασοναρία και τους Οβριόπουλους, Αρσενοκοίτες, τους Προδοτόπουλους, τους Απατεωνάκηδες, και Cia, έχετε το σύνολο του Πωλητικού Κόσμου.

    ΥΓ.H Νάνσυ Πελόζυ είναι Εβραία . Η Αριστοτελία (Πελόζυ); (Η Nancy Pelosi μίλησε ενώπιον της διάσκεψης της Αμερικανικής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) στην Ουάσινγκτον και είπε ότι ο πατέρας της, Thomas D'Alesandro Jr. «μιλούσε Γίντις» και «είχε αγάπη για την ιδέα ενός εβραϊκού κράτους στην τότε αποκαλούμενη «Παλαιστίνη».‎ Η Πελόσι είπε ότι ο πατέρας της διαφώνησε με τον Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ - για «μόνο δύο πράγματα» Τη μεταχείριση των Εβραίων της Ευρώπης και την ίδρυση του Ισραήλ).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΑΚΚΕΛ: «Από το 2020 είχαμε αποκαλύψει τις σχέσεις Α.Πελώνη με State Department και Scientology κατά της Ελλάδας».
    «Η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λίγα χρόνια μετά επιλέχθηκε από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας να ενταχθεί σε άλλο δίκτυο του State Department, για υπάρχοντες ή εξελισσόμενους ξένους ηγέτες για να υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη φέρεται να έχει εξοργίσει πολλούς και στη Νέα Δημοκρατία καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα σχόλια και τις στάσεις της, τόσο σχετικά για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για την Εκκλησία.
    Το ΑΚΚΕΛ είχε πρώτο αναφερθεί στο παρελθόν της κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ακόμη ήταν αναπληρώτρια από τον Μάρτιο του 2020, πριν από 13 μήνες: «Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έγραφε για Εκκλησιαστική ΚΥΠ σε αντιορθόδοξη συμμαχία με την Scientology, τονίζει το ΑΚΚΕΛ».
    Τον Μάρτιο του 2021 (https://akkelparty.blogspot.com/2021/03/scientology.html) αναφερθήκαμε εκ νέου (όπως δείχνουν το σχετικό δελτίο τύπου και ανακοίνωση) και προφανώς είμαστε ευτυχείς όταν βλέπουμε ότι ακόμη και στο κυβερνόν κόμμα της ΝΔ υπάρχει αντίσταση στην προκλητική στάση του παρελθόντος.
    Συνοπτικά, όπως αναφέρουμε αναλυτικότερα στα δημοσιευμένα έγγραφα, η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εντάχθηκε σε δίκτυο της καταδικασμένης οργάνωσης Scientology (το περιβόητο ΚΕΦΕ) ώστε ο χειριστής του δικτύου, Τάκις Αλεξίου αυτοχαρακτηριζόμενος Δερβίσης (από την εξίσου περιβόητη οργάνωση ΠΑΝΙΦΕ, που είχε έδρα στην Κομοτηνή) να διοχετεύει συκοφαντίες εναντίον του ιερέα π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, ότι δηλαδή είναι επικεφαλής της «εκκλησιαστικής ΚΥΠ» και μέσω αυτού να χτυπάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το άλλο περιβόητο κύκλωμα του «Ιού» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία ήταν επίσης στο ίδιο δίκτυο.
    Επίσης, η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λίγα χρόνια μετά επιλέχθηκε από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας να ενταχθεί σε άλλο δίκτυο του State Department, για υπάρχοντες ή εξελισσόμενους ξένους ηγέτες για να υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
    Με αυτά τα δεδομένα το θέμα δεν είναι πια «γιατί υπάρχει η Πελώνη ως κυβερνητική εκπρόσωπος;» αλλά γιατί δεν έχει διωχθεί ποινικά τόσο για την λειτουργία της υπέρ του ΚΕΦΕ-Scientology (για το οποίο υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση κλεισίματός του που αναφέρεται σε κάθε μορφή της Scientology), αλλά κυρίως για την αποδεδειγμένη και δημοσιοποιημένη λειτουργία «πρακτόρευσης» της πολιτικής ξένου κράτους.
    Όπως ο κ. Ντόκος του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι κάτι σαν Κομισάριος του τουρκικού καθεστώτος, έτσι και η κα Πελώνη είναι το αντίστοιχο για το αμερικανικό; Οι διαμαρτυρόμενοι στη ΝΔ θα κάνουν κάτι για αυτά;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εις την οικίαν του Δαμασκίου.

    http://ermionh.blogspot.com/2018/04/blog-post_5.html

    https://ermionh.blogspot.com/2021/04/blog-post_54.html

    (Σ. Αλκαίος Χ. 17.04.2021)

    «Έναν μονάχα μαθητή κατάφερα να κάνω».
    Τα μάτια του βουρκώσανε, τα χείλη τρεμοπαίζουν,
    Κι ο νούς του πάλι αρπάχτηκε μ’ ερώτημα παλιό.

    Είδε απ’ το παράθυρο τον δύοντα τον ήλιο
    και ξάφνου τον κατέλαβε σκέψη σπερματική.

    Άναψε το λυχνάρι του, μα λιγοστό το λάδι,
    για λίγο μας εφώτισε κι όλα σκοτάδι πάλι.

    Νομίζω πως συνέγραφε το «Ισιδώρου βίος»,
    μα το μελάνι του μισό στη γυάλινη φιάλη.

    «Κάτσε μου λέει να σου πω την ιστορία εκείνη,
    που φύγαμε σαν διέταξαν κανείς να μην διδάσκει
    για έν και για επέκεινα, για την ψυχή του κόσμου
    κι ο Πέρσης μας εκάλεσε όλους εις την αυλή του.
    Δαμάσκιος, Ευλάλιος, Ερμείας, Διογένης,
    μαζί με τον Ισίδωρο πήγαμε στην Περσία
    κι εκεί αφήσαμε σπορά σ’ ανόργωτα χωράφια,
    σε τόπους αφιλόξενους, βαρβάρους, εχθρικούς.
    Εδώ στην Σίβα ήλθαμε, μάτι σε σώμα σάπιο.
    Όλοι τους επεθάνανε, τους κρύψαμε στην άμμο
    κι εγώ προσμένω για να δω του χάροντα την βάρκα».

    Αυτά μου διηγήθηκε, έπεσε κι εκοιμήθη
    και σαν εξύπνησα εγώ αργά το μεσημέρι,
    η θλίψη σαν να πάγωσε στου γέροντα τα χείλη.
    Τον έκλαψα, το έθαψα, μακράν απ’ το Μαντείο
    που έδωσε το σχέδιο στον Μέγα στρατηλάτη.

    Πέντε τα χρόνια πέρασαν χωρίς μιλιά να βγάλω,
    στο σπίτι του φιλόσοφου τα έργα του διαβάζω.
    Ποιος νάναι αυτός ο μαθητής, όλο κι αναρωτιέμαι
    κι είναι αυτό που με κρατά κι ελπίζω και υπάρχω.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σέρρα χορός στο Εθνικό μας Ευρετήριο και στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO

    Σε λίγους μήνες η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού θα αποφανθεί εάν θα εντάξει τον χορό Σέρρα, το εμβληματικότερο στοιχείο άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς των Ποντίων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εάν θα του «ανοίξει το δρόμο» για να ενταχθεί σε δεύτερη φάση στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
    Το αίτημα για την ένταξη του Σέρρα στο Εθνικό Ευρετήριο κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και η τεκμηρίωση του φακέλου τον Μάιο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου.
    Η κατάθεση του φακέλου είναι το τελικό αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια ως ιδέα μέσα στις αίθουσες της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και σταδιακά μετά από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, κατόρθωσε να εμπνεύσει και να συσπειρώσει γύρω από τον Σέρρα ως συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό της στοιχείο, σύσσωμη την ποντιακή κοινότητα.
    Η ιδέα της ένταξης του χορού στον παγκόσμιο κατάλογο προέκυψε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ στο τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων.
    Μελετώντας τις συμβάσεις της UNESCO του εκπαιδευτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον υλικό και τον άυλο πολιτισμό, την ανάγκη διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, και ειδικότερα για τη Σύμβαση της Διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θεώρησα ότι –ο χορός Σέρρα, ο ποντιακός Πυρρίχιος το πιο πλούσιο ίσως πολιτισμικά στοιχείο της οικείας παράδοσης αφού περιέχει πολλά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμικού μας σύμπαντος (όπως το θέατρο, την ποίηση, τη γλώσσα, την μουσική, την ίδια την ιστορία μας)– θα πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO.
    Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Ισραήλ ανακοίνωσε συμφωνία 1,65 δισ.€ για την αγορά 12 M-346 και την εκμίσθωσή τους στην ΠΑ.
    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΛΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.
    Στη συμφωνία προβλέπεται και η αξιοποίηση 25 T-6A Texan II
    Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την υπογραφή με την Ελλάδα της συμφωνίας για την προμήθεια «αμυντικού εξοπλισμού», μετέδωσε το Reuters.
    Πρόκειται βέβαια για την σύμβαση για την προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση στην ΠΑ, όπου αντί η Ελλάδα να αγοράσει από μόνη της, όπως κάνει άλλωστε χρόνια τώρα, το υλικό που θέλει, αυτή τη φορά συμφώνησε με την ισραηλινή Elbit να το αγοράσει αυτή εκ μέρους της και στη συνέχεια να της το μισθώσει, με παρακράτηση κυριότητας.
    Ο λόγος άγνωστος., όπως υποστηρίζουν πολλοί πρόκειται για συμφωνία που εξυπηρετεί άλλες ανάγκες γεωστρατηγικής φύσεως.
    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems Ltd. θα λειτουργεί το υφιστάμενο κέντρο εκπαίδευσης στην 120ΠΜ για την Πολεμική Αεροπορία με βάση ένα συμβόλαιο ύψους 1.647.630.589 ευρώ, από 1,3 δισ. € που ήταν η αρχική προσφορά. Με την αναπροσαρμογή θα ξεπεράσει τα 1,8 δισ. ευρώ!
    Η εταιρεία Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει 12 εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα αναλάβει να φέρει σε επιχειρησιακή κατάσταση 25 T-6A Texan II, όπως και την υποστήριξη αυτών για βάθος 20 ετών.
    Το παραπάνω έργο κρίθηκε ασύμφορο ή αδύνατο να φέρει εις πέρας η ΠΑ αναθέτοντας στην Elbit την υλοποίησή του.
    Η ισραηλινή εταιρεία, όπως αναφέρθηκε θα αγοράσει τα αεροσκάφη και στη συνέχεια θα τα εκμισθώσει στην Ελλάδα, με το σχετικό κέρδος βέβαια, καθώς η αγορά τους απευθείας από την Ελλάδα κρίθηκε ως αδύνατη για επίσης άγνωστους λόγους.
    Άλλες χώρες όπως η Πολωνία και η Σιγκαπούρη αποφύγουν τέτοιες συμφωνίες.
    Οι δύο χώρες έχουν παραγγείλει συγκρίσιμο αριθμό εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346 , με αυτά που θα ενοικιάσει η ΠΑ.
    Η πρώτη παραγγελία -η οποία αποτέλεσε ταυτόχρονα και τον πρώτο εξαγωγικό πελάτη για το αεροσκάφος της τότε Alenia-Aermacchi- ήρθε από την Σιγκαπούρη και αφορούσε 12 εκπαιδευτικά υπογράφηκε το 2010 και οι παραδόσεις ξεκίνησαν το 2012.
    Η παραγγελία, μαζί με όλα τα παρελκόμενα (προσομοιωτές, υλικοτεχνική υποδομή) ήταν ύψους 410 εκατ. $.
    Η δεύτερη παραγγελία ήταν αυτή της Πολωνίας. Πιο συγκεκριμένα η Αεροπορία της χώρας προχώρησε στην παραγγελία 8+4 αεροσκαφών Μ-346 από την Leonardo.
    Η πρώτη παραγγελία για 8 αεροσκάφη δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και ήταν ύψους 280 εκατ. € ενώ η δεύτερη ήταν προαίρεση που ασκήθηκε το 2017 για τέσσερα αεροσκάφη ύψους 115 εκατ. €, για ένα σύνολο 395 εκατ. €, συμπεριλαμβανομένων προσομοιωτή πτήσης και υλικού τεχνικού εξοπλισμού (υπολογιστές, βιβλιογραφία κτλ.).
    Η Ελλάδα θα δώσει 1,65 δισ.€ για ενοικίαση 12 M-346 και επαναφορά σε υπηρεσία 25 T-6A Texan II.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Οι υπουργοί επιβάλλουν και οι επιστήμονες επικυρώνουν.
    Στον Κυριακάτικο Τύπο διέρρευσε μέρος των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων από τα οποία, μεταξύ άλλων, προκύπτουν οι διαφωνίες των ειδικών αλλά και το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Σωτήρη Τσιόδρα.
    Τα πρακτικά, που αρνείται να παραδώσει η κυβέρνηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».
    Η εφημερίδα τονίζει πως από τα πρακτικά της 176ης και της 180ης συνεδρίασης, οι αποφάσεις και τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί από τους ειδικούς, αλλά από τη «γραμμή» που έδωσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού και καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
    Ότι τηρούνται πρακτικά με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές.
    Ότι ορισμένοι επιστήμονες διαφωνούν με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.
    Ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής στις τελικές τους αποφάσεις.
    Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν ένα μήνα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωνε για το θέμα ότι η δημοσιοποίηση των πρακτικών, θα έπληττε «την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής».
    Μάλλον την ευθυκρισία των πολιτικών θα έθιγαν όπως αποκαλύπτεται! Τα πρακτικά αυτής της επιτροπής, των επιστημόνων, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δεν αναφέρονται σε καμία υπουργική απόφαση.
    Λογικό είναι η κυβέρνηση να μην επιθυμεί να βγουν στη δημοσιότητα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέτρα έχουν προαποφασιστεί και η επιτροπή απλώς τα νομιμοποιεί.
    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ουσιαστικά δίνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων και οι ανακοινώσεις τους:
    πρακτικα 19 Μαρτιου 21
    «Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».
    Επαναλειτουργία κομμωτηρίων
    Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης επισημαίνει στην επιτροπή ότι οι επόμενες δράσεις θα πρέπει να κινούνται σε δύο πυλώνες, αυτόν της δημόσιας υγείας και αυτόν της ψυχολογικής αποσυμπίεσης της κοινωνίας: «Στον πρώτο πυλώνα οι κύριες δράσεις είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με κλίνες και προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και η αύξηση του testing, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις περιοχές όπου διαπιστώνεται έξαρση και μεγαλύτερη διασπορά. Στον δεύτερο πυλώνα είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί κατά το δυνατό ο υπαίθριος δημόσιος χώρος και να δοθεί μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για την εν λόγω αξιοποίηση κυρίως με δράσεις που δεν επηρεάζουν σημαντικά τη μετάδοση της νόσου».
    Οπως φαίνεται από τα πρακτικά που αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα μέλη της επιτροπής ακολούθησαν τις εισηγήσεις ή τις επιθυμίες της κυβέρνησης και βάσει αυτών των επιθυμιών «εισηγήθηκαν» και τα μέτρα που θα έπρεπε και τελικά πήρε η Πολιτεία.
    Διαφωνίες μελών
    Στο πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης, παρότι δεν καταγράφεται βάσει ποιων επιστημονικών δεδομένων ελήφθη η απόφαση, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες από αρκετά μέλη της επιτροπής.
    Η έλλειψη των επιστημονικών δεδομένων στα πρακτικά των συνεδριάσεων αλλά και η έλλειψη άλλων ειδικοτήτων, πέραν των λοιμωξιολόγων που θα έπρεπε να μελετούν τις επιπτώσεις των μέτρων στην οικονομία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, ακόμη και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες, είναι κάτι παραπάνω από φανερές. Οι αποφάσεις, όπως φαίνεται, λαμβάνονται με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, με αναλύσεις σε θεωρητικό επίπεδο. Κρεσέντο αοριστίας και υποβολιμαίων αποφάσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...