ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Απριλίου 2021

Δολοφονία ελληνικής καταγωγής αστυνομικού στις ΗΠΑ από Νέγρα. Η αιτία: ήταν λευκός και αστυνομικός. Σιωπή από τα τουρκοκάναλα.

 

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πριν βγει αποφασισμένη να σκοτώσει έπινε αλκοόλ κάνοντας εκπομπή μέσω facebook όπου μεταξύ άλλων έβριζε την αστυνομία με αφορμή την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ.


Ο ομογενής αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος, ο οποίος δολοφονήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, έπεσε θύμα της φονικής μανίας της αφροαμερικανής Τζέσικα Μποβέ, η οποία τον σκότωσε πατώντας τον εσκεμμένα με το αυτοκίνητό της!


«Γ@μ@στε την αστυνομία» έλεγε στο live που έκανε μέσω Facebook η Τζέσικα Μποβέ και έπινε το ένα σφηνάκι πίσω από το άλλο. Έλεγε επίσης ότι πάντα έχει πάνω της ένα μαχαίρι.

Η Τζέσικα Μποβέ στο βίντεο μιας ώρας και 51 λεπτών μίλησε για την δίκη και την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν ο οποίος δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.


Η Μποβέ τα είχε με την αστυνομία και τους δικαστές και έπαιζε το τραγούδι ‘F**k Tha Police’.



Στο παραλήρημά της απειλούσε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο θάνατός τους είναι μέρος της δουλειάς.


Σε όλο το βίντεο η Μποβέ κάπνιζε και έπινε αλκοόλ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς μετά την σύλληψή της ομολόγησε ότι ήπιε βότκα, κρασί και κάπνισε χασίς.


Και σε αυτή την κατάσταση μπήκε στο αυτοκίνητό της και θέρισε την ζωή του 43χρονου αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου πέφτοντας πάνω του.


Ο Τσάκος βρισκόταν στο σημείο και προσπαθούσε να ρυθμίσει την κυκλοφορία μετά από ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο Κουίνς.


Ο Τσάκος πατέρας ενός αγοριού 3 ετών και ενός κοριτσιού έξι, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Η Μποβέ αφού χτύπησε τον αστυνομικό προσπάθησε να διαφύγει αλλά τελικά συνελήφθη και ακόμα και την στιγμή της σύλληψή της έβριζε τους αστυνομικούς.


Όταν πλέον συνήλθε η Μποβέ ζητούσε συγνώμη. Είναι αντιμέτωπη με 13 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες είναι δολοφονία σε 2ο βαθμό και εγκατάλειψη θύματος.


Αν καταδικαστεί είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 15 ετών.


Συντετριμμένοι οι συνάδελφοι του Αναστάσιου Τσάκου απέτισαν φόρο τιμής στον άτυχο αστυνομικό.


Περιττό να αναρωτηθούμε αν θα γίνουν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το φρικτό έγκλημα με θύμα έναν ελληνικής καταγωγής οικογενειάρχη ή αν τα ΜΜΕ θα μιλήσουν για εκδήλωση ρατσιστικών αισθημάτων από την αφροαμερικανή δράστιδα.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


7 σχόλια:

  1. «Καμπανάκι» κινδύνου για τα δείγματα από τον Άρη: «Πιθανόν να προκαλέσουν νέα πανδημία αν έλθουν στη Γη».
    Για κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από τα πετρώματα που βρίσκονται στον Άρη, προειδοποιεί μερίδα επιστημόνων, κάνοντας λόγο ακόμη και για «Αρειανή Πανώλη».

    Η NASA και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ESA) συνεργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ για τη μεταφορά δειγμάτων από τον Άρη στη Γη.
    Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο και μετά από επτά μήνες στο Διάστημα, το ρομποτικό διαστημόπλοιο – εργαστήριο της NASA «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον Άρη, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη», καθώς αποστολή του είναι να αναζητήσει δείγματα αρειανής ζωής.

    Εντούτοις, η Διεθνής Επιτροπή Ενάντια στην Επιστροφή Δειγμάτων από τον Άρη (The International Committee Against Mars Sample Return - ICAMSR) είναι ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία, με τους επιστήμονες που την απαρτίζουν να μιλούν για κινδύνους.
    Ενδεικτικά, ο Gilbert Levin μιλά για «πραγματικές πιθανότητες» μικροοργανισμοί που υπάρχουν στον «Κόκκκινο Πλανήτη» να διαρρεύσουν στη Γη, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν μία νέα καταστροφική πανδημία, απέναντι στην οποία η ανθρωπότητα δεν θα έχει καμία άμυνα.

    Σε δηλώσεις του στην «Daily Star», αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποια από τα δείγματα να «δραπετεύσουν» από τα εργαστήρια, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων στη Γη.

    Σύμφωνα με την ICAMSR, μία εναλλακτική λύση είναι να συλλεχθούν δείγματα στη Σελήνη, όπου θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν πιθανοί μικροοργανισμοί και να απομονωθούν σε ειδικό διαστημικό σταθμό.
    Τα δείγματα, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να ελεγχθούν ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα απελευθερωθούν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στο ετήσιο προσκύνημα στο βόρειο Ισραήλ. Η πρώτη εκδήλωση στην μετά-κορωνοϊού εποχή.
    Μεγάλο πλήθος πολιτών έλαβε μέρος στο ετήσιο προσκύνημα στο βόρειο Ισραήλ στην πρώτη πολυπληθέστερη δημόσια εκδήλωση που έγινε στη χώρα μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

    Μια χώρα με 9,2 εκατομμύρια κατοίκους, που ηγείται της πιο ταχείας εκστρατείας εμβολιασμού στον κόσμο, το Ισραήλ ξεκίνησε σταδιακά να βγαίνει από το τρίτο lockdown στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού είχε λάβει αυστηρά μέτρα για σχεδόν ένα χρόνο, όπως ήταν η απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων, για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους καταργήθηκε την Κυριακή.

    Το προσκύνημα, που πραγματοποιείται κατά την εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γίνεται στο Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ, γύρω από τον φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, ενός ταλμουδιστή του 2ου αιώνα μ.Χ. στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού. Οι αρχές επέτρεψαν την παρουσία 10.000 ατόμων στον ταφικό περίβολο, αλλά, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα.

    Σε μια ανακοίνωση της η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε τους συμμετέχοντες «να τηρούν τις οδηγίες ώστε οι εορτασμοί να γίνουν χωρίς συμβάντα». Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος. Το 2019, οι διοργανωτές υπολόγιζαν τον αριθμό των προσκυνητών που συμμετείχαν σε 250.000. Πέρυσι, η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας. Από τον Δεκέμβριο, περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί (53% του πληθυσμού) έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ή περίπου το 80% του πληθυσμού άνω των 20 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τη χώρα που έχει καταγράψει περίπου 838.000 κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 6.300 θανάτους από την νόσο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 44 νεκροί από γιγαντιαίο ποδοπάτημα. Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ συμμετείχαν περισσότερα απο 10.000 άτομα.
      Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα σε θρησκευτικό φεστιβάλ στα βορειοανατολικά του Ισραήλ, όταν και κατέρρευσε μία εξέδρα και το πλήθος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου.
      Η εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ «Magen David Adom» (MDA) επιβεβαίωσε τους θανάτους χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμό. Το MDA ανέφερε ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι. Η αστυνομία έκλεισε τον χώρο και διέταξε οι προσκυνητές να απομακρυνθούν αμέσως. Στρατιωτικά ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν για την αεροδιακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία.
      Play Video
      «Δυστυχώς, βρήκαμε και μικρά παιδιά ποδοπατημένα, και τα υποβάλαμε άμεσα σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Καταφέραμε να σώσουμε μερικά από αυτά» δήλωσε στο ραδιόφωνο ο επικεφαλής μιας εθελοντικής υπηρεσίας μεταφοράς ασθενών.

      Η εφημερίδα «Haaretz» αναφέρει ότι τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκενώνουν το σημείο και μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους τραυματίες.
      Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα προκλήθηκε από μια καταρρέουσα εξέδρα, ωστόσο οι υπηρεσίες διάσωσης το απέδωσαν στο συνωστισμό του πλήθους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. 30 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1907. Ο τελευταίος επιζών της μαρτυρικής ελληνικής οικογένειας Κομπόκη στο χωριό Εγρί Ντερέ (Καλλιθέα της Δράμας), Προκόπιος κάηκε ζωντανός μετά από την πυρπόληση της οικείας του από 30 Βουλγάρους Κομιτατζήδες που τον πολιορκούσαν. Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης σκοτώνεται μέσα στο χωριό του, σε συμπλοκή με συμμορία 30 κομιτατζήδων. Άλλοι έξι Κομπόκηδες είχαν νωρίτερα σφαγιασθή. Ο μόνος πού επιζούσε ήταν ό γιος του Προκοπίου, που ήταν όμως στη φυλακή. Κι’ αυτός ο Περικλής Κομπόκης δεν ξέφυγε τη μοίρα της οικογενείας του. Δολοφονήθηκε από Βουλγάρους το 1916 τον καιρό της βουλγαρικής κατοχής στην ανατολική Μακεδονία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ε.Μακρόν μιλά για «αποτροπή πραξικοπήματος» και αποστρατεύει αξιωματικούς.
    Σε μεγάλη αναταραχή βρίσκεται η Γαλλία για όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με 18 εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και 20 απόστρατους στρατηγούς να απειλούν επί της ουσίας με πραξικόπημα αν δεν ληφθούν μέτρα κατά των φανατικών ισλαμιστών που επιχειρούν την διάλυση της χώρας όπως ανέφεραν στο κοινό κείμενό τους.

    Και οι 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί οι οποίοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα αποταχθούν από το στράτευμα όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας. Πηγές των Ηλυσίων μιλούν για «πραξικόπημα που αποτράπηκε» και θυμίζουν το ελληνικό δήθεν πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 2011!

    Όμως υπάρχουν πολιτικοί όπως η δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού Ρασιντά Ντατί η οποία τους στήριξε αλλά και η Μ.Λεπέν.

    Και οι 18 στρατιωτικοί θα περάσουν από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και στο τέλος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποταχθούν από τον στρατό.

    Πίσω τους ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες απόστρατοι οι οποίοι υπέγραψαν αυτή την επιστολή προειδοποιώντας ότι η Γαλλία οδηγείται σε εμφύλιο.

    Μιλούν για απειλή από τις «ορδές» των προαστίων αναφερόμενοι στους μετανάστες.


    Ο ίδιος ο Μακρόν καταδίκασε την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος από στρατηγούς που ήταν αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από την Γαλλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Porsche: «Η Apple αναμένεται να είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος τα επόμενα χρόνια».
    O Kjell Gruner μέσα από τις δηλώσεις του ότι ο μεγάλος αντίπαλος της Porsche στα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι η Apple.

    «Η Apple έχει εκπαιδεύσει τέλεια το κοινό της σε αυτόν τον τομέα, όντας η εταιρεία που ορίζει τους κανόνες στην παγκόσμια αγορά. Πρέπει να καλύψουμε αυτή τη διαφορά όσο το δυνατόν ταχύτερα, δημιουργώντας digital συστήματα και υπηρεσίες όπως αυτές που χρησιμοποιεί κανείς σε ένα smartphone» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gruner για να προσθέσει: «πάρτε ως παράδειγμα την κεντρική ψηφιακή οθόνη της Taycan. Όταν εκκινείτε το αυτοκίνητο το σύστημα infotainement χρειάζεται λίγο χρόνο για να λειτουργήσει. Αντίθετα, ένα smartphone απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο στη χρήση και πιο λειτουργικό. Αυτό θέλουν ή μάλλον περιμένουν και οι οδηγοί από τα αυτοκίνητα μας».

    Οι καταναλωτές σύμφωνα με το Gruner και ιδίως οι γενιές από το 2000 και μετά έχουν εκπαιδευτεί με αυτές τις συσκευές και κυρίως με τα λογισμικά της Apple. Το πρόβλημα βέβαια για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι ότι η όλη προσέγγιση και διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι στους κατασκευαστές smartphones. Τα smartphones, σύμφωνα με έρευνες που έχει διεξάγει η Porsche δεν απενεργοποιούνται σχεδόν ποτέ από τους χρήστες τους κάτι που φυσικά δε μπορεί να συμβεί σε ένα αυτοκίνητο!

    Γι' αυτό θα πρέπει η Porsche να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο ψηφιακό οικοσύστημα που να προσφέρει ποικίλες «δράσεις» και εφαρμογές, ανώτερες ακόμα και από αυτές των smartphones.
    Ήδη, η γερμανική φίρμα έχει κάνει τα πρώτα της μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με τα ψηφιακά προγράμματα «Porsche Finder» και «Porsche ID». Επίσης, η ψηφιακή υπηρεσία «Porsche Drive», στοχεύει στο να προσελκύσει περισσότερους οδηγούς στα μοντέλα της εταιρείας. Αν και τα πραγματικά έσοδα από αυτά τα ψηφιακά έργα είναι «ελάχιστα» προς ώρας, ο Gruner, θεωρεί σίγουρο ότι σε βάθος 10ετίας οι ψηφιακές υπηρεσίες θα επηρεάσουν στο 100% τη φιλοσοφία της Porsche αλλά και τις πωλήσεις των μοντέλων της!

    Βλέποντας για παράδειγμα τι ψάχνουν οι χρήστες στην εφαρμογή Porsche Finder ή πως θα ήθελαν να είναι το μοντέλο που θα αποκτήσουν (μέσα από το εικονικό γκαράζ της εφαρμογής Porsche ID) οι άνθρωποι της Porsche όχι μόνο θα ξέρουν τις ανάγκες των πελατών τους αλλά κυρίως θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν και τα αυτοκίνητα που θα ήθελαν να αποκτήσουν οι «ψηφιακοί καταναλωτές» του μέλλοντος!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ισραηλινές προειδοποιήσεις για τα πυρηνικά του Ιράν: «Τα μαχητικά μας φτάνουν παντού».
    Ισραηλινός υπουργός κλιμάκωσε τις απειλές της χώρας του ενάντια στην προοπτική μιας κακής για το Ισραήλ νέας συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, λέγοντας ότι μια κακή συμφωνία θα οδηγήσει την περιοχή σε πόλεμο.


    Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διερευνά μια πιθανή επιστροφή των ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, από την οποία απέσυρε τη χώρα ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, το εβραϊκό κράτος εντείνει τις εκκλήσεις για επιβολή περισσότερων σαρωτικών περιορισμών σε ευαίσθητες ιρανικές τεχνολογίες και σχέδια της Τεχεράνης.

    Το Ιράν, το οποίο επανήλθε αυτήν την εβδομάδα στις έμμεσες συνομιλίες με απεσταλμένους των ΗΠΑ στη Βιένη που έχουν στόχο την αντιστροφή των παραβιάσεων της συμφωνίας που έχει κάνει - σε αντίποινα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία - με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που επέβαλε ο Τραμπ, απέκλεισε τυχόν περαιτέρω περιορισμούς στις ιρανικές δραστηριότητες.

    Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ισραήλ ότι δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από τη διπλωματία, ο υπουργός Πληροφοριών Έλι Κοέν είπε: «Μια κακή συμφωνία θα οδηγήσει την περιοχή σε πόλεμο».
    «Όποιος αναζητά βραχυπρόθεσμα οφέλη θα πρέπει να προσέχει μακροπρόθεσμα», είπε στο Reuters. «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το Ιράν δεν έχει καμία ασυλία οπουδήποτε. Τα πολεμικά μας αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν παντού στη Μέση Ανατολή - και σίγουρα στο Ιράν», προειδοποίησε.
    Το Ιράν υποστηρίζει ότι το πρόγραμμά του προορίζεται για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.


    Ο Κοέν τόνισε ότι εκτός από το να στερηθεί το Ιράν τα μέσα εμπλουτισμού ουρανίου και ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να το αναγκάσουν να σταματήσει να «αποσταθεροποιεί άλλες χώρες» και να χρηματοδοτεί μαχητές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...