ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Απριλίου 2021

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΟΖ. ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ: «Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».

 

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

 

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ. ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: "ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΚΕΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΑΦΥΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ». ΑΦΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ.

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΤΙ ΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ; Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΟΣ" ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ.


Σε συμφωνία για γιγαντιαία αεροναυτική βάση ΗΠΑ-Τουρκίας στη Λιβύη φέρεται να κατέληξαν αξιωματούχοι της Τουρκίας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες μυστική τριμερή συνάντηση. 

Όπως αναφέρουν τα αραβικά ΜΜΕ οι αξιωματούχοι συζήτησαν για την μετατροπή του λιμένα της Μισράτα σε γιγαντιαία βάση ανεφοδιασμού υπό την επίβλεψη των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, με συμβολική συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ιταλίας.


Με αυτό τον τρόπο δηλαδή μετατρέπεται το λιμάνι σε βάση του ΝΑΤΟ, την οποία θα την ελέγχει η Τουρκία, με τις ΗΠΑ να ζητούν πιθανότατα ως αντάλλαγμα να ελέγχεται το κομμάτι που έχει υπό έλεγχο ο στρατηγός Χάφταρ, αλλά και για να ελέγχονται οι κινήσεις της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner.

Με τη συμφωνία αυτή οι Αμερικανοί ουσιαστικά υιοθετούν την τουρλικολιβυκή συμφωνία ΑΟΖ η οποία έτσι και αλλιώς έχει εγκριθεί από τον ΟΗΕ και ταυτόχρονα πρόκειται για μία πισώπλατη «μαχαιριά» στην Ελλάδα, καθώς «ενταφιάζει» τις ελπίδες της Ελλάδας για ΑΟΖ.

Οι συζητήσεις άγγιξαν επίσης περαιτέρω το θέμα της επέκτασης της στρατιωτικής εκπαίδευσης των λιβυκών δυνάμεων από την Τουρκία.

Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία θα αποσύρει όλους τους Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη εντός τεσσάρων εβδομάδων, από τις αρχές Απριλίου. Η Τουρκία δεν έχει δείξει καμία δέσμευση ως προς αυτό το θέμα, ενώ η Ουάσιγκτον δεν εξέφρασε αντίρρηση για την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων και τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της συμμαχικής διοίκησης στην Νάπολη, Ναύαρχο Ρόμπερτ Μπέρκε και τον βοηθό υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις Εγγύς Ανατολής Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, παρουσία του Τούρκου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ.


Γιάννης Μάζης: Ελλάδα - Κύπρο ως αντάλλαγμα θα ζητήσει η Τουρκία για να βοηθήσει το ΝΑΤΟ σε Ουκρανία https://www.youtube.com/wat...



ΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΕΘΝΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΑΛΛΟΥ:  "«Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».  Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τη φιλική προς το περιβάλλον πολιτική του «Σχεδίου Ελλάδα 2.0».


«Με το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Απολιγνιτοποίηση. Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων. Σπίτια οικολογικά και οικονομικά. Ηλεκτροκίνηση παντού» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει: «Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

25 σχόλια:

  1. Ψυχρολουσία Τζ.Μπάιντεν σε Αθήνα: «Μην πάτε για τουρισμό στην Ελλάδα, έχει κορωνοϊό - Πιο ασφαλείς Ουγκάντα & Σουδάν».
    Σαμποτάζ των ΗΠΑ στην πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο της Ελλάδας.

    Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επεφύλασσε σήμερα μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα, καθώς έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά αντί αυτού να προτιμήσουν χώρες όπως η... Ουγκάντα.

    Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ σαμποτάρουν την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, που θα κρίνει πόσα χρόνια θα κάνει η χώρα να ανακάμψει.

    Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.


    Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

    Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας.

    Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.


    Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

    Αντίθετα στην κατηγορία 3 βρίσκονται χώρες όπως ο Σουδάν, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, Γκάμπια και η Ουγκάντα, χώρες δηλαδή που προφανώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλείς από την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ στην Άγκυρα κατόπιν επίσημης πρόσκλησης! - «Ανακαλύψαμε κοιτάσματα φ.α.» λέει η Τουρκία.

    Ραγδαίες εξελίξεις: Ενεργειακή «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας προς το Ισραήλ - Παρατηρητής η Ελλάδα.
    Η Τουρκία προσκάλεσε επίσημα τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας και Φυσικών πόρων Yuval Stienitz, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα και στο οποίο θα μιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

    Αυτό έκαναν γνωστό τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως η επίσημη πρόσκληση στον Ισραηλινό υπουργό για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, αφορά την ανακάλυψη «κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο».

    Η πρόσκληση έγινε μέσω του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών προς την ισραηλινή πλευρά. Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Τελ Αβίβ, αναφορικά με το αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι η τουρκική πρόσκληση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ν.Δένδιας.

    Δηλώσεις-σοκ από Ν.Δένδια: Έσβησε τις ελπίδες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

    Δηλώσεις-σοκ με τις οποίες «σβήνει» τις ελπίδες της Ελλάδας οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε αραβικό ΜΜΕ.

    Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ουσιαστικά πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι βέβαια το οποίο θέτει πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

    Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα εθνικά θέματα με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια να θέτει θέμα ενεργειακής πολιτικής τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο.

    Συγκεκριμένα ο κύριος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ArabNews και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε επί λέξει: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

    Και στο σημείο αυτό ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».

    Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους Άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AKKEΛ: «Ο Ν.Μηταράκης ενώ στέλνει εξώδικα στο ΑΚΚΕΛ διαμαρτύρεται για το εξώδικο του Μουτζούρη».


    Με ανακοίνωση του το ΑΚΚΕΛ αναφέρεται στην διαμαρτυρία του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, για την διαμαρτυρία του στον Κώστας Μουτζούρη, διότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του έστειλε εξώδικο.

    Η ανακοίνωση

    Σε μία κίνηση ακρότητας και υποκρισίας ο υπουργός κ. Μηταράκης διαμαρτυρήθηκε δημόσια με ανάρτησή του εναντίον του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, διότι ο Περιφερειάρχης τού έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία λόγω του ότι ο κ. υπουργός ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι ο Περιφερειάρχης είναι ηθικός αυτουργός της φωτιάς που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας.


    Ο κ. Μηταράκης έχει το θράσος να συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα στην ανάρτησή του: «Είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του. Στο μεταναστευτικό κάθε πράξη ή απραξία παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί πολιτικές ευθύνες...».

    Η υποκρισία του κ. Μηταράκη είναι προκλητική αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο κ. υπουργός είχε στείλει εξώδικο στο ΑΚΚΕΛ με απειλές διότι είπαμε (και γράφτηκε) ότι στην υπόθεση Λιγνάδη υπάρχουν ευθύνες του υπουργού αφού τα "μαθήματα θεάτρου" των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων έγιναν στον τομέα ευθύνης που έχει ο ίδιος και είχε προσωπικά ενδιαφερθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στο αεροδρόμιο όταν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε άλλες χώρες.

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά Κύριε Υπουργέ ή μήπως εσείς θεωρείτε ότι είστε στην πολιτική Ελίτ και έχετε απαίτηση να μη σας ακουμπάει κανένας με πολιτική κριτική;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Θα ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό - Θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο».

    Για ακόμη μία φορά οι «ειδικοί» σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν πρόκειται να απαλλαγούμε άμεσα από την πανδημία κορωνοϊού και ακόμα χειρότερο, πως θα χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο όπως και με την εποχική γρίπη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως θα ζούμε με lockdown και μέτρα για πολλά χρόνια ακόμα.

    Ειδικότερα, ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως από τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται.
    Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας.»

    Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορωνοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Καρφώνει» Μαξίμου ο Μ.Τσαβούσογλου για μυστική διπλωματία: «Μας είπαν να μην τα συζητήσουμε... ακόμα!»
    «Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι φίλοι μας».
    Αποκαλύψεις για συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε στην Γενεύη, στην οποία η Τουρκία φέρεται να έθεσε στο τραπέζι θέματα τα οποία θεωρούνται «κόκκινη» γραμμή από την ελληνική κυβέρνηση, όμως σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου η απάντηση του Δένδια δεν ήταν αρνητική, αλλά πως δεν θα τα συζητήσουν... ακόμα, διότι όπως λέει η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη.
    Υπήρξε μια διμερής συνάντηση στη Γενεύη. Ο Δένδιας είπε τότε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να συζητήσει αυτά τα θέματα. Του είπα, ‘πρέπει να το δούμε αυτό, ναι καταλαβαίνω, δεν είστε τόσο άνετοι και δεν έχετε την ίδια αυτοπεποίθηση που έχουμε εμείς όσον αφορά την κοινή γνώμη. Και η δική μας κοινή γνώμη είναι φυσικά ευαίσθητη. Αλλά η δική σας κατάσταση είναι λίγο πιο δύσκολη. Ας μην το καθυστερήσουμε πολύ’ είπα», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

    Το μεγάλο ερώτημα είναι το τί ακριβώς θέματα συζήτησαν τότε, καθώς αποκαλύπτεται πως είχε δίκιο ο θεωρητικός της εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεξάγει μυστική διπλωματία.

    Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της παρενόχλησης του γαλλικού ερευνητικού πλοίο μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, όπου γι' ακόμη μία φορά υποστήριξε πως η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, αμφισβητώντας την ελληνοαιγυπτική αποκλειστική οικονομική ζώνη.
    «Ο πρόεδρος μας έχει σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο δήμαρχος Μπακογιάννης είναι φίλοι μας.
    Η Ελλάδα βαφτίζει τις φανταστικές της αξιώσεις διεθνές δίκαιο, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κάνοντας πάλι λόγο για μαξιμαλιστική στάση της Αθήνας.

    «Υπάρχει ο επονομαζόμενος χάρτης της Σεβίλλης, τον οποίο η Ελλάδα ονομάζει διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη, η Τουρκία θα αναπνέει στον Κόλπο της Αττάλειας, αλλά δεν θα μπορεί να πάει πουθενά στο Αιγαίο. Απαιτεί μια θαλάσσια ζώνη 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για το Καστελόριζο, ακριβώς απέναντι από το Κας. Όταν το αναφέρουμε, λένε ‘ενεργείτε κατά του διεθνούς δικαίου’. Ποιο δικαστήριο θα παράσχει θαλάσσια ζώνη σε ένα τέτοιο νησί;

    Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε στη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας, ούτε Γαλλίας-Αγγλίας, ούτε Λιβύης με άλλες μεσογειακές χώρες, ούτε Ουκρανίας και Ρουμανίας. Η Ελλάδα έχει μια μαξιμαλιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό. Το Δικαστήριο της ΕΕ έχει αποφανθεί ότι η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία ως προς αυτό, ειδικά στην υπόθεση για τη θαλάσσια δικαιοδοσία μεταξύ Σλοβενίας-Κροατίας. Τα σχόλια ή οι επικρίσεις της ΕΕ δεν έχουν καμία ισχύ.

    Αυτό ονομάζει η Ελλάδα διεθνές δίκαιο. Βαφτίζει τις φανταστικές της αξιώσεις διεθνές δίκαιο. Το διεθνές δίκαιο δεν ερμηνεύεται αυθαίρετα».

    «Στη δυτική Θράκη, λέει, ‘αυτοί είναι Μουσουλμάνοι, όχι Τούρκοι’. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Λέμε ότι τα νησιά πρέπει να είναι αφοπλισμένα σύμφωνα με τη Λωζάνη. ‘Υπάρχει απειλή’, απαντάει. Όταν αναφέρεστε στο διεθνές δίκαιο, θα πρέπει καταρχήν να είστε σοβαροί», συνέστησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    Ναι, πουλάμε (drones) όταν υπάρχει ζήτηση. Η Τουρκία έχει ένα πλεονέκτημα στα αμυντικά προϊόντα.

    Ο καθένας μπορεί να πουλήσει σε οποιονδήποτε προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας. Εάν υπάρχει ανάγκη για προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας ακόμη και στη Ρωσία σήμερα, μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε.
    Υπήρξε μια διμερής συνάντηση στη Γενεύη. Ο Δένδιας είπε τότε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να συζητήσει αυτά τα θέματα. Του είπα, ‘πρέπει να το δούμε αυτό, ναι καταλαβαίνω, δεν είστε τόσο άνετοι και δεν έχετε την ίδια αυτοπεποίθηση που έχουμε εμείς όσον αφορά την κοινή γνώμη. Και η δική μας κοινή γνώμη είναι φυσικά ευαίσθητη. Αλλά η δική σας κατάσταση είναι λίγο πιο δύσκολη. Ας μην το καθυστερήσουμε πολύ’ είπα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκαλύψεις για τον άντρα της Αθηνάς Ωνάση: "Με έβαζε να κάνω σεξ με τους φίλους του".

    Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Αλέξη Μανθεάκη, επί χρόνια στενού συνεργάτη της χρυσής κληρονόμου -όπου η συνεργασία τους έληξε άδοξα-, μπορεί κανείς να διαβάσει τις πικάντικες αποκαλύψεις του πρώην call girl, με το οποίο ο Αλβάρο διατηρούσε σχέση τα 8 από τα συνολικά 11 χρόνια του γάμου του με την Αθηνά Ωνάση.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Λοιπόν", η Νίκι Τ., της οποίας το επίθετο δεν έχει δημοσιευθεί, ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Αλβάρο τον Ιανουάριο του 2006, όταν εκείνη εργαζόταν ως συνοδός πολυτελείας. Εκείνος της συστήθηκε με το όνομα "Ρομέ" αφού δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

    "Τον γνώρισα την περίοδο που εργαζόμουν ως call girl. Δεν ήξερα ποιος ήταν. Είχα ακουστά την οικογένεια Ωνάση, αλλά τίποτα για τον Ντόντα". Η ίδια αναφέρει, μάλιστα, ότι χρειάστηκε μία πενταετία προκειμένου να αντιληφθεί με ποιον στ’ αλήθεια μοιραζόταν το κρεβάτι αλλά και τη ζωή της.

    "Ήταν το 2011, όταν παρακολουθούσα στην τηλεόραση ιππικούς αγώνες και ανάμεσα σε άλλους Βραζιλιάνους ιππείς αναγνώρισα τον Ντόντα. Μετά από αυτό τον ενημέρωσα ότι ήξερα πλέον ποιος είναι, αλλά τον διαβεβαίωσα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε ανάμεσά μας. Τότε ξεκινήσαμε και τα κοινά ταξίδια.

    Τον ακολούθησα στο Ρίο για να παραβρεθώ στο Athina Onassis Horse Show. Σιγά-σιγά εκείνος άρχισε να μου εμπιστεύεται πολλά οικογενειακά μυστικά, για παράδειγμα, τους λόγους που η Αθηνά δεν μιλούσε πλέον με τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ".

    Παράλληλα, με τον παράνομο δεσμό της με τον Αλβάρο διατηρούσε κι άλλες σχέσεις, ακόμα και με φίλους αλλά και συναθλητές του Ντόντα, τους οποίους συναντούσε στα ιππικά σόου. "Συνέχισα να βλέπω τον Ντόντα έως τον Ιούνιο του 2014, όταν συναντηθήκαμε στο Σεν Τροπέ για τους αγώνες Athina Onassis Horse Show. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδα. Στο τελευταίο βραδινό ραντεβού μας είχαμε μια έντονη λογομαχία στο αυτοκίνητο.

    Έπειτα από αυτόν τον καβγά μας πήρε την απόφαση να τελειώσει μαζί μου. Του ξεκαθάρισα ότι δε θα συνέχιζα να ήμουν το παιχνιδάκι του. Απαίτησα να είναι ειλικρινής και τίμιος απέναντί μου, όπως ακριβώς υπήρξα κι εγώ. Θύμωσα πολύ και ακόμη περισσότερο, όταν αργότερα επικοινώνησαν μαζί μου οι δικηγόροι του προκειμένου να διασφαλίσει έτσι τη σιωπή μου και να προστατέψει την ηρεμία της ιδιωτικής ζωής του".

    Τέλος, αποκάλυψε τη διαστροφή του Ντόντα να τη βάζει να κάνει σεξ με τους φίλους και συναθλητές του. "Ήταν επιθυμία του Αλβάρο να κάνω σ@ξ με φίλους του. Μία φορά έκανα σeξ με έναν από αυτούς μέσα στο αυτοκίνητό του και ένας άλλος μας παρακολουθούσε. Πολλές φορές πήγαινα στη Βραζιλία απλώς για να κάνω σ@ξ", περιέγραψε η ίδια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μητσοτάκης με έκτακτο νόμο απαλλάσσει από τις ευθύνες τους για την καταστροφή της χώρας τους ανόητους λοιμωξιολόγους.

    Τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών για τις αποφάσεις τους που οδήγησαν στην οικονομική και υγειονομική καταστροφή της χώρας κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή!


    Με την τροπολογία γίνεται πλήρης απαλλαγή κάθε ευθύνης των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για κάθε απόφαση που έχουν λάβει αναδρομικά!

    Φαίνεται ότι η αποκάλυψη των πρακτικών έχει δημιουργήσει πολλούς τριγμούς και η πλήρης αποκάλυψη αυτών θα επιφέρει μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση.

    Έτσι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρεται:

    «Τέλος προβλέπεται η απαλλαγή των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του covid 19 της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από οποιαδήποτε ευθύνη για γνώμη που διατύπωσαν, ή για ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της οικείας Επιτροπής και δεν διώκονται ποινικά για τα ανωτέρω παρά μόνο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης».

    Πρόκειται για πρωτοφανή νομική κάλυψη των ανθρώπων που με τις αποφάσεις τους ή τις εισηγήσεις τους, έκριναν την πορεία της χώρας και προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς με το μόνιμο lockdown, το κλείδωμα μέσα στα σπίτια τους και βέβαια την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν.


    Ουσιαστικά βέβαια, η κυβέρνηση απαλλάσσει τον εαυτό της: Αυτή τους επέλεξε, αυτή τους κάλυπτε και αυτή βρισκόταν πίσω από τις αποφάσεις τους.
    .Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ για δηλώσεις Ν.Δένδια: «Δεν θα κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον». ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".

    H κυβέρνηση παραδέχθηκε και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Αιγαίο επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.


    Και επικαλείται «περιβαλλοντολογικούς λόγους» για την ματαίωση του προγράμματος των γεωτρήσεων.

    Μετά από αυτά ας δούμε ποιος προγραμματισμός ερευνών στην ελληνική ΑΟΖ επί του θέματος θα προχωρήσει!

    Αναλυτικά οι "διευκρινίσεις":

    «Με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της άκρως επιτυχούς επίσκεψης για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία στη Σαουδική Αραβία, κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι:

    1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.


    2) Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.

    3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης», τονίζουν οι ίδιες πηγές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: O διορισμός του συνταξιούχου δικαστικού στην υπόθεση εκθέτει το θεσμό της Δικαιοσύνης.
    Την αντίθεση της για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία δίνει τη δυνατότητα για την τοποθέτηση συνταξιούχου εισαγγελέα στην θέση του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.


    Συγκεκριμένα το προεδρείο της Ένωσης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα στην οποία αναφέρει ότι «η κατάληψη έμμισθων θέσεων διοίκησης από συνταξιούχους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς είναι πρακτική που εκθέτει το θεσμό της Δικαιοσύνης ενώ η ειδικότερη αλλαγή θα υποβαθμίσει το σύστημα καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

    Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

    «Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική εισαγωγή τροπολογίας σε ήδη υπό ψήφιση σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την οποία ως Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα ορίζεται πλέον όχι εν ενεργεία Εισαγγελικός Λειτουργός αλλά και επί τιμή.


    Με αυτή την αφορμή επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά την ερήμην της ΕΕΕ νομοθετική πρωτοβουλία σε θέματα που επηρεάζουν τόσο το κύρος του θεσμού της Εισαγγελίας, όσο και την συνδρομή του στην βέλτιστη λειτουργία των θεσμών του κράτους.

    Συνεπώς καλούμεθα έστω και απρόσκλητοι να εκθέσουμε τις απόψεις της ΕΕΕ επί του ζητήματος αυτού.

    Γενικότερα επισημαίνουμε, ότι η κατάληψη έμμισθων θέσεων διοίκησης από συνταξιούχους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς είναι πρακτική που εκθέτει το θεσμό της Δικαιοσύνης ενώ η ειδικότερη αλλαγή θα υποβαθμίσει το σύστημα καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


    Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι το σημερινό σύστημα διοίκησης της Αρχής είναι απόλυτα επιτυχημένο και τούτο αποδεικνύεται από την πρόσφατη άριστη αξιολόγηση της Χώρας μας στον τομέα αυτόν, όπου κρίθηκε ως μία από τις οκτώ επενδυτικά ασφαλέστερες οικονομίες της διεθνούς κοινότητας. Σε περίπτωση αλλαγής είναι βέβαιη η υποβάθμιση της εν λόγω αξιολόγησης.

    Τέλος υπογραμμίζουμε, ότι οι συνταγματικές εγγυήσεις που παρέχει η προεδρία ενός εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού δεν υφίστανται στην περίπτωση του επί τιμή.


    Κατόπιν αυτών σας καλούμε να αποσύρετε την εν λόγω τροπολογία, διατηρώντας την διάταξη που προβλέπει ως Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωτοβάθμια απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του Γ.Λαγού - Αθώος για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας.
    Η τελική άρση της ασυλίας του θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα.
    Η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 22 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά, τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού.


    Η τελική άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έπειτα από ψήφο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

    Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στην Επιτροπή συζητήθηκε και η δεύτερη υπόθεση, αυτή της προσβολής συμβόλου, για όταν είχε σκίσει μια φωτοτυπημένη τουρκική σημαία. Η εισήγηση της Επιτροπής ήταν να μην αρθεί η ασυλία του για την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Αν η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 26/4 οριστικοποιήσει την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, ο τελευταίος θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπόθεση Novartis: Κατάθεση Σάμπυ.Μιωνή στον Αρειο Πάγο για Δ.Παπαγγελόπουλο.
    Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στην έρευνα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis παίρνει αύριο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

    Η κατάθεση του επιχειρηματία θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Άλλωστε, οι καταγγελίες του επιχειρηματία ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ήταν αυτές που έδωσαν το έναυσμα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάμπυ Μιωνή είναι έτοιμος να εισφέρει στοιχεία που αφορούν σε νέα περιστατικά και να αναφερθεί σε συνομιλίες με πρόσωπο που ανήκε στο περιβάλλον του πρώην υπουργού σε στόχο να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος, ο συνεταίρος του αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαγγελόπουλος: «ο Σαμπύ Μιωνή συνεχίζει την μάταιη προσπάθειά να ξεπλύνει τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά».

      Στις δηλώσεις του Σάμπυ Μιωνή ο οποίος προσήλθε για να καταθέσει για την υπόθεση Novartis απάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

      Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση Παπαγγελοπούλου:

      «Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  13. Απάντηση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στον Τσαβούσογλου. Χ.Μ.
    Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Ο ιστορικός σύλλογος, που λειτουργεί από το 1928 στην Αθήνα, υπενθυμίζει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τα όσα βίωσε η ελληνική μειονότητα από τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τους διωγμούς, μ’ αποτέλεσμα από 103.000 το 1923 να έχουν απομείνει μετά βίας σήμερα στην Πόλη μόλις 2.000 Έλληνες.
    Αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών:

    «Κατά την συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που διεξήχθη μετά τη συνάντηση της 15ης Απριλίου 2021, δηλώσατε ότι αναγνωρίζετε εμάς, την Ελληνική Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (κατά την ορολογία της Συνθήκης της Λοζάνης) ως Ρωμιούς, και σας ευχαριστούμε. Ως Ρωμιούς λοιπόν, η Τουρκία έλαβε κάθε είδους οικονομικό, διοικητικό και ψυχολογικό μέτρο καταπίεσης εναντίον μας, επέβαλε εξοντωτικούς φόρους, όπως τον φόρο περιουσίας και καταναγκαστικά έργα για όσους δεν είχαν να πληρώσουν. Ως Ρωμιούς, η τουρκική κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, οργάνωσε το πογκρόμ του 1955 εναντίον μας, μας εμπόδισε να μιλούμε την μητρική μας γλώσσα δημοσίως, επέβαλε εναντίον μας μέτρα παρεμπόδισης της εκπαίδευσης και έκφρασης του ελληνικού πολιτισμού μας. Μας εξανάγκασε με τα μέτρα αυτά να εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες και από 103.000 που είχαμε απομείνει το 1924, να έχουν παραμείνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη λιγότεροι από 2.000. Μας αναγνωρίζετε ως Ρωμιούς, αλλά καταδεικνύεται επίσης ότι η Τουρκία ακριβώς για τον λόγο αυτό μάς εξεδίωξε».

    Δεν είναι Τούρκοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης όπως ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου και η τωρινή τουρκική προπαγάνδα. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι και δημιούργησαν σωματεία και συλλόγους με άλλες προθέσεις είναι προβοκάτορες που αποσκοπούν σε άλλα σχέδια. Και υποκινούνται από το Προξενείο της Κομοτηνής. Αν έκαναν κάτι ανάλογο οι Ρωμιοί της Πόλης, τώρα θα ήταν κρεμασμένοι ή θα είχαν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν την Πόλη. Για μία ακόμη φορά φάνηκε η αναγκαιότητα του κλεισίματος του προξενείου της Κομοτηνής και η απέλαση όλων των Τούρκων πρακτόρων από την Θράκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τουρκικές στολές πλέον ο στρατός των Σκοπίων στα βόρεια σύνορα μας. ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΕΝΔΙΑ.
    Η Τουρκία δώρισε στο στρατό των Σκοπίων 7.400 στρατιωτικές στολές σε ειδική τελετή.

    Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια Χασάν Μεχμέτ Σεκιζγκόκ έλαβαν μέρος στην τελετή που διοργανώθηκε στο Στρατόπεδο Ίλιντεν στην πρωτεύουσα Σκόπια.

    «Σήμερα, μαζί με τον Τούρκο πρεσβευτή, είμαστε εδώ για αυτήν τη δωρεά των συμμάχων μας. Είναι περίπου 7.400 στολές. Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό, κάθε μέλος του Στρατού των Σκοπίων θα έχει επίσης αυτή τη στολή, η οποία θα τους επιτρέψει να λάβουν μέρος σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, επιχειρήσεις και ασκήσεις», είπε η υπουργός Άμυνας.

    Τόνισε ότι η σημερινή βοήθεια είναι μόνο ένα μικρό μέρος της υποστήριξης της Τουρκίας εδώ και χρόνια, και ο στρατός θα φορέσει με υπερηφάνεια αυτές τις στολές συμβάλλοντας στην ασφάλεια της πατρίδας, της περιοχής και της συμμαχίας.

    Ο πρέσβης της Τουρκίας, Σεκιζγκόκ, δήλωσε:

    «Η Τουρκία, η οποία έχει φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη σύμφωνα με τον στόχο του εκσυγχρονισμού του στρατού των Σκοπίων.

    Πρόσθεσε ότι η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς στο μέλλον, προσθέτοντας ότι ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας θα συνεχίσει να εκπληρώνει επιτυχώς τις ευθύνες του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Χ.Ακάρ υποδέχθηκε τον Αρχηγό του Επιτελείου της Λιβύης - Θα δημιουργήσουν και δεύτερη αεροπορική βάση οι Τούρκοι. ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΕΝΔΙΑ.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δέχθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης Στρατηγό Μοχάμεντ Ελ Χαντίντ, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


    Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευση στο προφίλ του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δέχτηκε στο γραφείο του στο υπουργείο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Στρατηγό Μοχάμεντ Ελ-Χαντίντ.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ.

    Στα κοινωνικά μέσα της Λιβύης αναφέρεται ως σημαντικό νέο ότι ο πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα προτίθεται να παραδώσει το αεροδρόμιο Μαατάν αλ Σάρα στους Τούρκους με το πρόσχημα της παρακολούθησης των νοτιοδυτικών συνόρων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρκία και Κατάρ ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις. Kαι επίσημα πλέον.

      O Αρχηγός Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Αμυντικών Βιομηχανιών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σήμερα στο Κατάρ.


      Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής προσωπικού των Ε.Δ. του Κατάρ, Ghanem Bin Shaheen Al Ghanem συναντήθηκε με τον Τούρκο αξιωματούχο, Savunma Sanayii Başkanlığı στην Ντόχα για να συζητήσουν την αμοιβαία συνεργασία.

      Το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ είπε ότι η συνάντηση αφορούσε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και του θεσμού γενικότερα, καθώς και τρόπους βελτίωσής τους.

      Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ δήλωσε ότι υπέγραψε αρκετές διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία ως μέρος μιας «υφιστάμενης συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

      Πέρυσι, το Κατάρ έλαβε το λεγόμενο πολεμικό πλοίο «Ντόχα» από την Τουρκία, το οποίο κατασκευάστηκε από το τοπικό ShipYard. Η κίνηση ήταν μέρος μιας στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία περιελάμβανε επίσης την ίδρυση του πρώτου αρχηγείου κοινών δυνάμεων Κατάρ-Τουρκίας τον Δεκέμβριο του 2019.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Τουρκική τηλεόραση: «Το μισό Αιγαίο μας ανήκει».
    Την προβολή ενός προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ πρόκληση προς την Ελλάδα με θέμα την… «Γαλάζια Πατρίδα» προαναγγέλλει για τις 27 Απριλίου το τουρκικό εθνικό δίκτυο TRT.

    Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, προβάλλει τις ανεδαφικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» δίδοντας στην Τουρκία περισσότερο από το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά στα ανατολικά να βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία.

    Η στρατηγική υλοποίησης του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν υπονομεύει βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού αποσκοπώντας στο γκριζάρισμα δεκάδων νησιών του Αιγαίου και αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

    Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019.

    Ήδη το TRT ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελόριζου από τα τουρκικά παράλια.

    Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τελεσίγραφο στους κατοίκους στο Φυλάκιο Ορεστιάδας - «Νοικιάστε τα χωράφια για τους λαθρομετανάστες, αλλιώς θα τα επιτάξουμε». έχονται αφόρητες πιέσεις οι αγρότες της περιοχής.
    Οι κάτοικοι στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με χωράφια γύρω από το ΚΥΤ δέχονται εκβιασμούς για να νοικιάσουν και οι ίδιοι τις εκτάσεις που τους ανήκουν.

    Τα τηλεφωνήματα μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν προέρχονται μόνο από αυτούς που ήδη νοίκιασαν και δεν προέρχονται από το χωριό τους αλλά διπλανά χωριά όπως ο Κέραμος, αλλά και από στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης. Τους έδωσαν μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαίου και μετά δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και… επίταξη.

    Από την στιγμή μάλιστα που οι ιδιοκτήτες βλέπουν ότι οι αντιδράσεις των τοπικών θεσμικών φορέων, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που έχει “καπελώσει” σχεδόν όλες τις κινήσεις που γίνονται, είναι πολύ… χαλαρές και αναποτελεσματικές και επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά, προβληματίζονται έντονα τι θα πράξουν. Όπως άλλωστε γράψαμε, ο Νότης Μηταράκης και το υπουργείο του κάνουν ξεκάθαρο εκμαυλισμό συνειδήσεων, αφού για χωράφια που νοικιάζονται κανονικά με 30 ευρώ το στρέμμα, πλήρωσαν 1.000 ευρώ. Έτσι ένας αγρότης με 10 στρέμματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις για 10 χρόνια θα εισέπραττε 3.000 ευρώ, τώρα θα εισπράξει 100.000 ευρώ. Μιλάμε ότι μπορεί να αγοράσει σχεδόν… 2 διαμερίσματα στην Ορεστιάδα.

    Όπως καταλαβαίνετε, αφού η κυβέρνησης προχωράει κανονικά στην υλοποίηση του σχεδίου τους, οι… συμβολικές ενέργειες όπως η ανέγερση μικρού ναού ή του Μνημείου Γενοκτονίας Θρακικού Ελληνισμού είναι μόνο για το θεαθήναι και δεν πετυχαίνουν τίποτα, η Επιτροπή Αγώνα διαλύθηκε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας ακόμα περιμένει τον… Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες. Η συγκεκριμένη επιμονή πάντως του υπουργείου Μετανάστευσης, δείχνει πως αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει επέκταση σε περισσότερα από 33,7 στρέμματα. Αν θα είναι σε 72 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ή πολύ περισσότερα, θα το δούμε στη συνέχεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι αυτοί που θα δώσουν τα κτήματά τους, στην ουσία θα φύγουν και θα
      εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Σε λίγα χρόνια ο τόπος θα Τουρκέψει με την εγκατάσταση των μουσουλμάνων, που θα στέλνει λίγους λίγους η Τουρκία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Ανθρώπινη αλυσίδα κατά των νέων δομών λαθρομεταναστών το Σάββατο στο λιμάνι της Χίου. «Ούτε στο Θόλος, ούτε στη ΒΙΑΛ, ούτε πουθενά!»
      Μια ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματιστεί στο πεζοδρόμιο του λιμανιού της Χίου, από άκρη σε άκρη, δίνοντας συμβολικά το μήνυμα στην κυβέρνησης και στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη ότι δεν θα μετατρέψει το νησί σε «αποθήκη» παράνομων μεταναστών.

      Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην «ανθρωποαλυσίδα» διαμαρτυρίας το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στο πεζοδρόμιο που περιβάλλει το λιμάνι της Χίου, στις 11.30 το πρωί.


      Παραθέτουμε τη σχετική ανάρτηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου:

      «Καλούμε όλες τις Εργατικές και Επαγγελματικές Κοινότητες και όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς καθώς και τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες όλης της Χίου να συνδράμουν με την παρουσία τους και αυτή τη φορά αλλά και όποτε άλλοτε απαιτηθεί για να φωνάξουμε με μια ενιαία και αδιαίρετη φωνή: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑΛ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΣΥΓΧΡΟΝΑ GUANTANAMO ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

      Πριν 14 μήνες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργατική, ιατρική, επαγγελματική, και εκπαιδευτική κοινότητα καταφέραμε να διώξουμε τις δυνάμεις καταστολής από τη Χίο και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που επιχειρούν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε ανθρώπινες φυλακές ψυχών . Πρέπει και αυτή τη φορά να δείξουμε τη δύναμη μας και την ενότητα μας πριν καν τολμήσουν να σκεφτούν να κάνουν το ίδιο λάθος!

      Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για τον Covid-19.

      Θα δημοσιεύσουμε οδηγίες για τα υγειονομικά μέτρα και τους χώρους ανάπτυξης των συμμετεχόντων από κάθε περιοχή, την Παρασκευή το βράδυ με σχετική μας ανάρτηση!»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Κραυγάζοντας ”Αλλάχ Ακμπάρ” Τρομοκράτης (θαυμαστής του Ερντογάν) έσφαξε με μαχαίρι στο λαιμό μια αστυνομικό μέσα σε Τμήμα στη Γαλλία κοντά στο Παρίσι.
      36χρονος Τρομοκράτης κατέσφαξε στο λαιμό μια αστυνομικό 49 ετών το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Rambouillet (Yvelines). στη Γαλλία. Η αντιτρομοκρατική δεσμεύθηκε στην έρευνα. Ο επιτιθέμενος κραύγαζε Αλλαχού Ακμπάρ.Την ανακοίνωση της τυγερής τζιχαντιστικού τύπου δολοφονίας έκανε η εισαγγελία των Versailles. Ο τρομοκράτης δολοφονήθηκε από σφαίρες αστυνομικών του τμήματος.


      Η εισαγγελία της εθνικής αντιτρομοκρατικής άνοιξε μια έρευνα. Το Pnat άνοιξε μια “έρευνα κατάφωρη κατά των αρχηγών της δολοφονίας ενός προσώπου της δημόσιας αρχής αναφορικά με μια τρομοκρατική επιχείρηση και οργάνωσης κακοποιών εγκληματιών τρομοκρατών”, ανέφερε η (DCPJ). Πολλά στοιχεία οδήγησαν στη δέσμευση της τρομοκρατικής : “η διαδραμάτιση των γεγονότων, που περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης, την πραγματοποίηση των γεγονότων, τους όρους του εγκλήματος, το πρόσωπο του θύματος, αλλά και τα σχόλια του δράστη κατά τη στιγμή των γεγονότων “, είπε ο εισαγγελέας. Ο επιτιθέμενος φώναξε “Allah Akbar”, ανέφερε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα του AFP.

      Η επίθεση έγινε στις 14h20. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η αστυνομικός επέστρεψε από ένα διάλειμμα και βρισκόταν στο sas της εισόδου του τμήματος όταν δέχθηκε 2 χτυπήματα στο λαιμό με μαχαίρι. Η γυναίκα ήταν 49 ετών μητέρα 2 παιδιών και πέθανε επί τόπου παρά την παρέμβαση που έκαναν οι διασώστες. Ήταν διοικητικός υπάλληλος του Υπ. Εσωτερικών εργαζόμενη στο τμήμα του Rambouillet.Δεν ήταν ούτε ένστολη ούτε οπλοφορούσε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

      Ο επιτιθέμενος franceinfo, ήταν 36 ετών άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών. Ήταν υπήκοος Τυνησίας και μπήκε στη Γαλλία το 2009.

      O Macron χρέωσε το έγκλημα στην ισλαμιστική τρομοκρατία:

      ”Ήταν αστυνομικός. Η Stéphanie σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Rambouillet, στην ήδη τραυματισμένη γη της Yvelines. Το Έθνος στέκεται δίπλα στην οικογένεια, τους συναδέλφους της και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, δεν θα τα παρατήσουμε.”
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Στρατηγός Φλώρος: «Προσηλωμένη η Ελλάδα στην επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».
    Την προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, σε σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

    Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, το οποίο σε συνδυασμό με την στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθίσταται ως μία από τις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές, από πλευράς ασφαλείας, περιοχές του πλανήτη.

    Όπως είπε, τα αποκλίνοντα συμφέροντα και οι επιδιώξεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων, διενέξεων και χρόνιων ζητημάτων.

    Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στα διμερή, τριμερή, αλλά και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία.

    Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του Ελληνο-Αμερικανικού στρατηγικού διαλόγου, ως προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής και επικαιροποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Η αμερικανική εταιρεία Palantir που συνεργαζόταν προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης ανήκει στην CIA».

    Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel προχωρά σε αποκαλύψεις για την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης προσωπικών δεδομένων Palantir. Η Palantir με αντάλλαγμα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων είχε δημιουργήσει το πρόγραμμα «Πανοπτικόν» ειδικά για το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με περιεχόμενο που αφορούσε την πανδημία και τις πιθανές αντιδράσεις των πολιτών στα μέτρα απαγόρευσης.
    Ακόμα και το τουρκικό TRT σε άρθρο του για την Palantir, πριν από την αποκάλυψη ότι είχε συμβληθεί απ'ευθείας με το γραφείο του Κ.Μητσοτάκη, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «οργανωμένη κατασκοπεία της CIA, συνδεδεμένη με το Ισραήλ».

    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δώσει στην Palantir τα παρακάτω στοιχεία των όλων πολιτών που νόσησαν από κορωνοϊό (μέχρι τότε 150.000 πολίτες).

    «Ηλικία, φύλο, νομός, δήμος και κατάσταση του/της ασθενούς. (σ.σ.: δηλαδή το μόνο που δεν έδωσε η κυβέρνηση στην Palantir ήταν όνομα, διεύθυνση και... αριθμός ταυτότητας).

    Επίσης στην αρχική σύμβαση περιλαμβάνονταν και η ακριβής ημερομηνία γέννησης του ασθενούς, κάτι που σήμαινε πως ο εντοπισμός του/της ήταν υπόθεση λίγων λεπτών, αν όχι δευτερολέπτων».

    Το άρθρο του Spiegel πήρε μεγάλη διάσταση στην Γερμανία και αναδημοσιεύτηκε από την κρατική DW η οποία έγραφε: «Το εκτενές ρεπορτάζ του Der Spiegel ρίχνει στη συνέχεια φως στο προφίλ και τις σκιώδεις δραστηριότητες της Palantir, μια εταιρεία που στην αρχική της φάση είχε συγχρηματοδοτηθεί και από την CIA, ενώ στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται αμερικανικές και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες».

    Μήπως «κάποιος« σφύριξε «κάτι» στους Γερμανούς για τα δεδομένα που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Palantir;

    Μήπως τελικά τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων που στάλθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται αποθηκευμένα σε server αμερικανικών υπηρεσιών είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έγιναν γνωστά και δεν αφορούν μόνο τους 150.000 πολίτες που μολύνθηκαν από κορωνοϊό, αλλά πολύ περισσότερους;
    Να υπενθυμίσουμε πως αυτό ήταν το πρώτο «αιχμηρό» δημοσίευμα μέσα σε λίγες ημέρες από τα γερμανικά ΜΜΕ εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ακολούθησαν τα «βέλη» για την δολοφονία Καραϊβάζ και πως αυτή σχετίζεται με το μαύρο χρήμα του παρακράτους.
    Ο Αμερικανός επενδυτής και δισεκατομμυριούχος Peter Thiel, ο οποίος συμμετείχε στην δημιουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πληρωμών Paypal, ίδρυσε την εταιρεία το 2004 με οικονομική υποστήριξη από την CIA.

    Στους πελάτες της Palantir συγκαταλέγονται η CIA, το FBI, η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας NSA, το Πεντάγωνο, οι Πεζοναύτες και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Όπως διαπιστώνουν παρατηρητές, το επιχειρηματικό μοντέλο της Palantir είναι: Μεγάλος όγκος δεδομένων για τον Μεγάλο Αδελφό.
    Η Palantir Technologies έχει αμφιλεγόμενη φήμη. Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών δεν αποδέχτηκε τη δωρεάν προσφορά της εταιρείας.

    Το Chaos Computer Club CCC (η μεγαλύτερη ένωση χάκερ στην Ευρώπη), το οποίο λόγω της τεχνογνωσίας του σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιείται στη Γερμανία και στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, απορρίπτει καταρχήν τη χρήση του λογισμικού της Palantir. Το CCC προειδοποιεί: Η Palantir αναπτύσσει τεχνολογίες παρακολούθησης.

    - Βούλτεψη: «Ο τουρίστας φέρνει χρήμα έχει προτεραιότητα - Οι υπόλοιποι θα κάνουμε θυσίες»!
    - Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ουσιαστικά πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
    - Προκλητικές δηλώσεις από την κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο: «Προστατεύουμε τους ειδικούς... από τους παλαβούς»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνάντηση Τ.Μπάιντεν με Ρ.Τ.Ερντογάν τον Ιούνιο για συμφωνία διαμοιρασμού Αιγαίου.
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του, «το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών», προστίθεται στην ανακοίνωση, που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

    Στη σχετική ενημέρωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται πως «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των μεταξύ τους διαφωνιών. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων».

    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι η αμερικανική προεδρία θα έχει «περισσότερα να πει» για το ζήτημα αυτό το Σάββατο, ωστόσο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ευρεία σύσκεψη του Τούρκου προέδρου με στενούς του συνεργάτες, με μοναδικό θέμα την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

    Η συνάντηση των δύο ανδρών θα αφορά τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή που ξεκινά από τον Δούναβη και τελειώνει στις περιοχές των Ουιγούρων στην Κίνα και στην Αφρική φυσικά (έχει μεγάλες στρατιωτικές βάσεις σε Λιβύη και Σομαλία), αλλά κυρίως στις σχέσεις με την Ελλάδα. Η νέα ηγεσία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε «ειρήνη διαρκείας» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έστω αποδεχόμενη εν μέρει τις τουρκικές απαιτήσεις.

    Άλλωστε ήδη ΗΠΑ και Τουρκία συνάδουν σε κρίσιμα θέματα όπως στον περιορισμό του Εθνικού Εναέριου Χώρου, την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών κλπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...