ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Απριλίου 2021

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. «Ένας από τους στόχους της διδασκαλίας των ιερογλυφικών είναι η εδραίωση της πίστης στην αιγυπτιακή ιστορία, στην κληρονομιά που έχουν οι Αιγύπτιοι στον πολιτισμό και στην πρόοδο του ανθρώπου. Η διδασκαλία αυτής της γλώσσας δεν θα διδάσκεται ως μια ξεχωριστή γλώσσα. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε την κληρονομιά της ιστορίας και οφείλουμε να γνωρίσουμε το παρελθόν μας για να κατανοήσουμε ότι οι Αιγύπτιοι έχουν συνεισφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό και ότι έχουν μακρά ιστορία. Η γνώση του μαθητή στην ιερογλυφική γλώσσα σημαίνει γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας και της προγονικής δόξας». ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ: ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Β΄.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 3.500 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Β' (ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΓΡΑΦΗ); 

 

 ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΝΙΑ. Μυκηναϊκή επίκληση, 1453 π.Χ. 

 

           Κλεοπάτρα: η τελευταία Ελληνίδα βασίλισσα της Αιγύπτου | Πρόσωπα

 Ο  ΠΡΩΤΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΦΑΡΑΩ  ΤΗΣ  ΑΙΓΥΠΤΟΥ:  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΜΗΝΗΣ  (3.000  π.Χ.)  ΚΑΙ  Η  ΕΛΛΗΝΙΔΑ  ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ  (69 - 30  Π.Χ.).  
Προσέξτε  τα  χαρακτηριστικά  του  προσώπου  του  Μήνη  ή  Αιγύπτιου  Μίνωα.   

 

   

 

Προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την ελληνιστική εποχή,  
Βρετανικό Μουσείο
Ο Αλέξανδρος ο Μέγας, στην Αίγυπτο του επιφυλάσσεται υποδοχή θεού. 
 Το όνομα του Αλεξάνδρου σε ιερογλυφικά

 

 

Ραϊμόν  Καρτιέ,  Μεταπολεμική  Παγκόσμιος  Ιστορία:  «οι  εβραίοι  στο  Ισραήλ  σήμερα  ξαναανακαλύπτουν  την  αρχαία  τους γλώσσα.  Σκύβουν με σεβασμό και  αγάπη  στην προγονική  τους  γλωσσική  κληρονομιά.  Εφευρίσκουν  νέες  εβραϊκές λέξεις  όπως:  διαφορικό  συναρτήσεως,  αλεξίπτωτο,  ανοσολογική  ανεπάρκεια  κλπ  σε μια  φτωχή  γλώσσαπεθαμένη πριν  από  2000  χρόνια».

Στην ομιλία του  για τα διαστημικά σχέδια της Τουρκίας, ο Ερντογάν εξέφρασε την δυσφορία του για τις ελληνικές λέξεις αστροναύτης και κοσμοναύτης. Τον ακούσαμε να λέει τα εξής:  ¨Αφού ένας τούρκος θα πάει στο διάστημα, πλέον σε λέξεις όπως αστροναύτης  και  κοσμοναύτης, πρέπει να βρούμε το αντίστοιχο τους στα τουρκικά. Από εδώ κάνω έκκληση προς τους γλωσσολόγους μας και λέω, ελάτε να βρούμε ένα τούρκικο όνομα για τους Τούρκους ταξιδιώτες του διαστήματος¨  Πηγή: tourkikanea

 

 

Εντυπωσιάστηκε ολόκληρος ο πλανήτης  από την επίσημη τελετή για την πομπή των βασιλικών μουμιών των φαραώ και των βασιλισσών που μετακόμισαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο της Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Πολιτισμού, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Ως πρώτη νίκη της παρέλασης, για τη μεταφορά των μουμιών, θεωρείται η απόφαση του Δρ Ταρίκ Σαουκί, Υπουργού Παιδείας, να διδάσκονται τα ιερογλυφικά στο νέο πρόγραμμα Σπουδών από την τέταρτη τάξη των δημοτικών σχολείων.

 Αυτό  θα γίνει από το επόμενο σχολικό έτος και η διδασκαλία αυτής της γλώσσας δεν θα διδάσκεται ως μια ξεχωριστή γλώσσα.

Ο εκπαιδευτικός εμπειρογνώμονας Δρ Χασάν Σεχάτα, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της διδασκαλίας των ιερογλυφικών  είναι η εδραίωση της πίστης στην αιγυπτιακή ιστορία, στην κληρονομιά που έχουν οι Αιγύπτιοι στον πολιτισμό και στην πρόοδο του ανθρώπου.

«Ζούμε στην εποχή της σύγχρονης Αιγύπτου, στην εποχή του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε την κληρονομιά της ιστορίας και οφείλουμε να γνωρίσουμε το παρελθόν μας για να κατανοήσουμε ότι οι Αιγύπτιοι έχουν συνεισφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό και ότι έχουν μακρά ιστορία.

Ο Σεχάτα τόνισε ότι  η γνώση του μαθητή στην ιερογλυφική ​​γλώσσα σημαίνει γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας και  της προγονικής δόξας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι κρίμα, οι τουρίστες που έρχονται στην Αίγυπτος να γνωρίζουν να διαβάζουν τα ιερογλυφικά και οι Αιγύπτιοι να αγνοούν αυτήν την αιγυπτιακή γλώσσα.

 Ο Δρ  Αχμέντ Σαλέχ, Διευθυντής  των Επιστημονικών Εκδόσεων στο Ασουάν, επαίνεσε αυτήν την απόφαση να μελετηθούν τα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά, εξηγώντας ότι οι μαθητές διδάσκονται αγγλικά και αραβικά ως πρώτες γλώσσες, ενώ αγνοείται η προγονική τους  γλώσσα.

Θεωρεί ότι η απόφαση, για τη διδασκαλία των ιερογλυφικών,  έχει καθυστερήσει πολύ.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: ΠΑΡΩΝ. ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΑΤΕ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. 

 

 

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1914: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

 

ΓΡΑΜΜΗ ΟΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΑ

 

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΙΟΣ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ.

 

 


ΠΡΙΝ 80 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΟΡΦΟΠΛΑΓΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

 

 

26 σχόλια:

  1. Ο ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Πληρώνει εργοδότες για να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
    «Γνωρίζουμε τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς και ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν δουλειές για όλους. Ωστόσο κάποιες δουλειές υπάρχουν ειδικά αν δοθούν κίνητρα στους εργοδότες».
    Αυτά δήλωσαν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην εφημερίδα Καθημερινή. Σε απλά ελληνικά μπορούμε να το μεταφράσουμε ως εξής: Στα παλαιά μας τα υποδήματα η ανεργία των Ελλήνων, εμείς θα πληρώνουμε για να βρουν δουλειές οι εποικιστές που σας φέραμε. Τόσο απλά, χωρίς τσίπα, χωρίς προσπάθεια να τηρηθούν τα προσχήματα. Επιδοτούμενος εποικισμός.
    Ποιος όμως είναι αυτός ο ΔΟΜ, που τόσο πολύ κόπτεται για το μέλλον των «προσφύγων»; Είναι ένας διεθνής οργανισμός που μαζί με το Υπουργείο Μετανάστευσης, διαχειρίζεται 32 κέντρα υποδοχής. Δηλαδή διαχειρίζεται τα χρήματα που δίνει ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Έλληνας φορολογούμενος για την ομαλή ενσωμάτωση των αλλοδαπών που λαμβάνουν το καθεστώς ασύλου.
    Αυτοί σύμφωνα με το Υπουργείο και την Καθημερινή, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήλθαν σε 51.700. Εκκρεμούν δε άλλες 72.000 αιτήσεις μέχρι τώρα, ενώ ο ρυθμός όσων παίρνουν άσυλο είναι 2500 με 3000 τον μήνα. Μάλιστα, με χαρά αναφέρουν οι υπεύθυνοι πως παρόλη την πανδημία, ο αριθμός χορηγήσεων εποικισμού, συγνώμη ασύλου, αυξήθηκε. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Μπορεί ο Έλληνας να κάνει 2 μήνες να βγάλει ένα χαρτί από το δημόσιο, αλλά το άσυλο πάει... σφαίρα. Μην μας πουν και ρατσιστές.
    Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ η εφημερίδα, μας λέει ότι με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης προτεραιότητα πλέον δεν είναι η εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, αλλά η ενσωμάτωση όσων το έχουν ήδη λάβει. Αυτό αναφέρουν, μπορεί να ξεκλειδώσει ακόμη μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κονδύλια. Φυσικά. Για όσους έρχονται, θα υπάρχουν οι υπερδομές στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.
    Οπότε η μεγάλη μπίζνα είναι στην αποκατάσταση των όσων ήδη έχουν προωθηθεί στην ενδοχώρα.
    Από αυτούς πάλι, μαθαίνουμε ότι 10.000 βρίσκονται ακόμα σε δομές. Άλλοι 7625 λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, 2450 κάνουν μαθήματα ένταξης ενώ 2975 προσανατολίζονται επαγγελματικά.
    Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, πιο τρομακτική όμως είναι η πρόθεση τους να εντάξουν στην ελληνική κοινωνία χιλιάδες άτομα που καμιά σχέση δεν έχουν με την κουλτούρα μας. Μάλιστα αυτό, θα γίνεται με προνομιακό τρόπο εις βάρος των Ελλήνων, αφού εκτός από τα μαθήματα γλώσσας, την απόκτηση χαρτιών, θα επιδοτείται και η πρόσληψη τους στην αγορά εργασίας.
    Δεν έχει σημασία αν οι δείκτες ανεργίας των Ελλήνων είναι υψηλοί και αναμένεται η εκτόξευσή τους μετά το τέλος των αναστολών του lockdown. Προέχουν οι φιλοξενούμενοι εποικιστές.
    Γιατί; Μα γιατί το θέλουν η αριστερά και ο φιλελευθερισμός της Πολιτικής ορθότητας. Η μεν πρώτη ψάχνει το νέο της προλεταριάτο και ψηφοφόρους, ενώ οι δεύτεροι αναζητούν φθηνά εργατικά χέρια αλλά και ένα ιδεολογικό άλλοθι της ενσωμάτωσης του διαφορετικού.
    Αφού λοιπόν δεν ρώτησαν τους Έλληνες για την πραγμάτωση των ιδεοληψιών τους και για τις μπίζνες τους, ούτε αυτοί θα τους ρωτήσουν για να πάρουν ξανά τη χώρα στα χέρια τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pfizer: «6-8 μήνες διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιό μας - Πρέπει να εμβολιαστείτε πάλι όλοι από το καλοκαίρι». Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
    Η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική τουρκικής ιδιοκτησίας ΒionNTech παραδέχθηκαν επίσημα αυτό που όλη η επιστημονική κοινότητα γνώριζε, αλλά κανείς με εξαίρεση τους Ρώσους δεν είχε βγει να το πει: Οτι τα εμβόλια mRNA της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και της Moderna έχουν «διάρκεια ζωής» ελάχιστων μηνών!
    Οι Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν για διατήρηση των αντισωμάτων σε χρόνο 6-8 μηνών, αλλά ακόμα και αυτό είναι υπεραισιόδοξο: Οι Ρώσοι του Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» διαβεβαιώνουν ότι «Στους τέσσερρις μήνες ή πέντε το πολύ τελειώνει η ανοσοποιητική δράση ττου εμβολίου Pfizer BioNTech»!
    Σίγουρα λοιπόν ο πληθυσμός που εμβολιάζεται με αυτό το εμβόλιο θα χρειαστεί από το καλοκαίρι νέα δόση για να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο τα αντισώματά του.
    Οι Ρώσοι επισήμονες λένε ότι όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τον Μάρτιο (όπως π.χ. πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης) με το εμβόλιο mRNA, θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν το τέλος της άνοιξης και μετά πάλι πριν το τέλος του χρόνου!
    Όλα αυτά σημαίνουν ότι είναι αδύνατον να φτάσει το 70% του πληθυσμού του πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μέχρι το Νοέμβριο.
    Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου μόλις 663.680 πολίτες.Από αυτούς οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και θα χρειαστεί να επαναεμβολιαστούν μέσα στο καλοκαίρι.
    Και όλο αυτό... αν θεωρήσουμε πως όλοι οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, κάτι που μέχρι στιγμής απέχει αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (περίπου 30%).
    Όλα αυτά είναι γνωστά και το Pronews.gr τα έχει καταγράψει εγκαίρως, απλώς η κυβέρνηση να κρατούσε όσο πιο «χαμηλά» μπορούσε με τα ΜΜΕ που ελέγχει, προκειμένου να μην καταδείξει την κατάρρευση του προγράμματος που η ίδια έχει σχεδιάσει και να μην παραδεχθεί την χρεοκοπία του προγράμματος εμβολιασμών. Να πούμε ότι το ρωσικό Sputnik-V και το κινέζικο της Simopharm έχουν δύο χρόνια «διάρκεια ζωής» των αντισωμάτων!
    Και αυτά, αρνείται πεισματικά να τα αγοράσει η κυβέρνηση.
    Ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τους νεότερους πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα εμβολιάζονταν μετά το καλοκαίρι (ή το καλοκαίρι). Ένας γρίφος που καλείται να λυθεί άμεσα, καθώς η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε lockdown και μάλλον το Μαξίμου θα πρέπει να «επιστρατεύσει» άλλα όπλα, για τα οποία εδώ και πολλούς μήνες φωνάζουν αρκετοί επιστήμονες, όπως τα φάρμακα.
    Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στις μεταλλάξεις, τις οποίες έχει διαφημίσει αρκετά η κυβέρνηση, και το κατά πόσω αυτές επηρεάζουν τελικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
    Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
    Χαρακτηριστική η σημερινή ανάρτηση του ερευνητή Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος υποστήριξε πως συγγενής του που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κατέληξε. Αλλά και τα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάνης, σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας του βρίσκεται σε νοσοκομείο με κορωνοϊό, αν και έχει κάνει και αυτός και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
    Να υπενθυμίσουμε την επιστολή που είχαν στείλει οι ηγέτες (ανάμεσα τους και ο Μητσοτάκης) με την οποία ζητούσαν να εμβολιαστούν όλοι, στην οποία τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν είναι ασφαλείς, μέχρι να είμαστε όλοι» και προϊδέαζαν για lockdown και απαγορεύσεις για αρκετά ακόμα χρόνια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο EMA αμφισβητεί τις κλινικές δοκιμές στο Sputnik.
    Η αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει να διερευνά την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 Sputnik V ακολούθησαν τις παγκόσμιες κλινικές και επιστημονικές προδιαγραφές, γράφουν σήμερα οι Financial Times.
    Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) διεξάγεται καθώς πηγές προσκείμενες στη διαδικασία έγκρισης της ρυθμιστικής αρχής δήλωσαν στους FT ότι οι δοκιμές του Sputnik V δεν έγιναν ακολουθώντας τους κανόνες δεοντολογίας.
    Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε στην εφημερίδα: “Δεν υπήρξε πίεση (στους συμμετέχοντες) και το Sputnik V ανταποκρίνεται σε όλες τις κλινικές πρακτικές”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας 62χρονος, διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης», έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό κι έγινε ο 26ος υγειονομικός που προστέθηκε στη μακάβρια αυτή λίστα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ.

    Ο άτυχος 62χρονος έδωσε τη μάχη στο ΑΧΕΠΑ, νοσηλευόμενος πρώτα σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ, ενώ ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid.

    Με βάση την ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσσύν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι. Τους περισσότερους νοσσούντες συναδέλφους έχει το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, 53.

    Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς, νόσησαν περί τους 4.000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Τώρα, στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς, νόσησαν 600 συνάδελφοι, εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορωνοϊο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.

    Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ' ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο Τύπου και όχι με υπουργική σπόφαση να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει να ισχύει για όλους.


    Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά πρωτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι το επιθυμούν.

    Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων.

    Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

    Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα. Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφορικά με το πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού, τι αποτέλεσμα αναμένεται να έχει η άρση των μέτρων, αλλά και τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca.
    «Στην Καλιφόρνια είμαστε πλέον στην άνοιξη, το επιδημικό κύμα φαίνεται πως είναι σε ύφεση. Είναι όλα ανοιχτά, οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά, και το πλάνο είναι να εμβολιαστεί και το νεότερο τμήμα του πληθυσμού των ενηλίκων», είπε ο κ. Ιωαννίδης.
    «Δεν είναι λύση ο περιορισμός στο σπίτι»
    Μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο ίδιος ανέφερε ότι «Σε αυτό το στάδιο που είμαστε, βρισκόμαστε σε ένα ψηλό επίπεδο του επιδημικού κύματος, άρα πρέπει τα ωφέλιμα μέτρα να τα εφαρμόσουμε όσο πιο αποτελεσματικά, όπως μάσκες, αποστάσεις κλπ. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι μέτρα τύπου lockdown κάνουν καλό. Τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι έχουν αρνητική επίπτωση και στη γενική υγεία αλλά και στο ίδιο το επιδημικό κύμα».
    «Ο στόχος είναι να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό. Όταν περιορίζουμε τους χώρους και το χρόνο που μπορεί κάποιος να κινηθεί, θα έχουμε την ίδια κινητικότητα, σε πιο περιορισμένο διάστημα. Θέλουμε τον πληθυσμό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αραίωση, αλλά δεν τον θέλουμε να παραμείνει κλεισμένος, να αποφύγει τη μετακίνηση το Πάσχα, και να μείνει περιορισμένος. Θα ήταν νομίζω λάθος στρατηγική», εξήγησε ο ίδιος.

    Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει κάτι μαγικό που να κάνει το λιανεμπόριο να καταστρέφει την υγεία μας και να οδηγεί σε έξαρση του επιδημικού κύματος. Αυτό που έχει σημασία είναι κάποιος να αποφύγει το συγχρωτισμό. Η φιλοσοφία είναι ότι κρατάμε ανοιχτές τις δραστηριότητες και περνάμε το μήνυμα ότι πρέπει ο κόσμος να αποφύγει το συγχρωτισμό. Στα ΜΜΜ δεν έχουν γίνει πολλά, σε κάποιους εργασιακούς χώρους υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της τηλεργασίας και των ελέγχων που γίνονται στους χώρους εργασίας».
    Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τον προβληματισμό που υπάρχει, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «Υπάρχει μεγάλη σύγχυση και δεν θέλω να πάρω το ρόλο ενός ρυθμιστικού οργανισμού. Αυτή τη στιγμή νομίζω έχουμε αρκετές ενδείξεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα σύνδρομο θρομβώσεων που σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό ήταν μια θαυμαστή κατάκτηση, αλλά εγκρίθηκαν με έγκριση ανάγκης, επιταχυνόμενη, γιατί τα χρειαζόμασταν για να αναχαιτίσουμε το επιδημικό κύμα. Δεν έχουμε την πλήρη εικόνα για την ασφάλειά τους, για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να δηλώνουν ό,τι τους συμβαίνει. Συνήθως όταν αρχίσει να φαίνεται ένα πρόβλημα, το πραγματικό του βάθος είναι μεγαλύτερο από ό,τι παρουσιάζεται. Μιλάμε για κάποια σοβαρή παρενέργεια, υπάρχει δυστυχώς η απανθρωπιά της στατιστικής».
    «Δυστυχώς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει πολλά εμβόλια της AstraZeneca, υπάρχει ανάγκη να καλύψει εμβολιαστικά τον πληθυσμό, δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να πω περιμένετε να βγει το τέλειο εμβόλιο. Για άτομα που είναι ευπαθή ή κάποιας ηλικίας, το να εμβολιαστούν νομίζω ότι είναι προτεραιότητα, με βάση το ότι τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών», πρόσθεσε.
    «Το να ξεμπερδέψουμε με τον ιό είναι σχεδόν αδύνατο. Ποτέ δεν κατορθώσαμε να εξαλείψουμε όλους τους κορωνοϊούς. Οι απλοί κορωνοϊοί του κρυολογήματος έχουν σκοτώσει πιθανότατα δεκάδες εκατομμύρια. Πρέπει να καλύψουμε με εμβολιασμό όσο γίνεται πιο γρήγορα όλο τον πληθυσμό. Είμαστε ήδη αρκετά μακριά από την αφετηρία, πρέπει να προασπίσουμε όσους δεν έχουν μολυνθεί». «Νομίζω ότι σε πολλές χώρες, το κύμα αυτό έχει κλείσει. Περίπου 2 δις άνθρωποι στον πλανήτη έχουν μολυνθεί. Κάθε χώρα και κάθε περιοχή είναι διαφορετική. Η δυναμική του επιδημικού κύματος είναι διαφορετική, και για αυτό χρειαζόμαστε επιδημιολογική επιτήρηση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ιωαννίδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «ΓΙΑΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;»

    Το ερώτημα αυτό το θέτει ο Γερμανός Χάνς Γκέοργκ Γκάνταμερ, ειδικός της ερευνητικής (Κλάδου της Φιλολογίας).
    Λέγει ο Γκάνταμερ ότι η Αίγυπτος, η Βαβυλώνα και η Κίνα, για παράδειγμα, ανέπτυξαν αξιόλογους πολιτισμούς, όχι όμως το είδος της «ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ», το οποίο συνιστά την Φιλοσοφική σκέψη. Αυτό ήταν προνόμιο ΜΟΝΟΝ των Ελλήνων.
    Το κλειδί του αινίγματος: «Γιατί στην Ελλάδα και όχι κάπου άλλου;» βρίσκεται στην λέξη ΑΣΤΥ.
    Η Φιλοσοφία δεν νοείται χωρίς την δημόσια διάταση του βίου των Ελλήνων. Ο λόγος και το κοινωνείν, θεμελιώδη στοιχειά της Ελληνικής ζωής, γεννούν την Φιλοσοφία.
    Η ακόρεστη περιέργεια των Ελλήνων, η δίψα τους για γνώση, η τάση να προσεγγίζουν κάθε τι το αξιοπρόσεκτο, τους οδήγησε σε μια νοοτροπία διαφωτισμού η οποία ξεκινά από τον Όμηρο.
    Η Φιλοσοφία αρχίζει από την στιγμή που στο συνολικό κοσμολογικό πρόβλημα προτείνονται απαντήσεις βασισμένες όχι στην θρησκευτική παράδοση, αλλά στην έρευνα των αιτιών των πάντων.
    Όταν λέμε ότι οι Έλληνες ήσαν οι πρώτοι Φιλόσοφοι, εννοούμε ότι πρώτοι αυτοί αναζήτησαν ορθολογικές απαντήσεις στα ανθρώπινα ερωτήματα».
    Πηγή: Περιοδικό Ιερά Ελλάς, ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μόσχα έχει λόγους να πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν βιολογικά όπλα σε εργαστήρια κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
    O γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στην «Κομερσάντ». Είπε:. «Σας καλώ να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι αναπτύσσονται, όλο και περισσότεροι βιολογικά Κέντρα υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και από μια παράξενη σύμπτωση, κυρίως κοντά στα ρωσικά και κινεζικά σύνορα», δήλωσε ο Πατρούσεφ και σημείωσε οτι τέτοια εργαστήρια ονομάζονται ερευνητικά κέντρα για την καταπολέμηση επικίνδυνων ασθενειών. «Μας λένε ότι οι ειρηνικοί υγειονομικοί σταθμοί λειτουργούν κοντά στα σύνορά μας, αλλά για κάποιο λόγο μοιάζουν περισσότερο με το Fort Detrick στο Μέριλαντ, όπου οι Αμερικανοί εργάζονται στον τομέα της στρατιωτικής βιολογίας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Πατρούσεφ, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα κρούσματα ασθενειών που δεν είναι χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται στις γύρω περιοχές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΟΚΟΣ, Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;
    Βόμβα WikiLeaks: Ο ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θ.Ντόκος διέρρευσε στη Τουρκία έκθεση για το πώς θα μπει σε ΕΕ - Εθνικό σκάνδαλο. PRONEWS
    Έστελνε συμβουλευτικές εκθέσεις στην τουρκική πρεσβεία που έφταναν στο γραφείο του Ερντογάν!
    Μία όζουσα ατμόσφαιρα κατασκοπείας, εθνικής προδοσίας και διαρροής πολύτιμων στοιχείων προς την Τουρκία περιγράφουν έγγραφα που αποκάλυψε το Wikileaks και φέρνει στην επιφάνεια το Pronews.gr και τα οποία αναφέρονται σε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2010!
    Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Wikileas ο Θάνος Ντόκος διέρρευσε μέσω προσωπικού του mail στην τουρκική πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, αδημοσίευτη έκθεση στοιχεία της οποίας φαίνεται να δημοσιεύονται μετά από μερικές εβδομάδες από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

    Στην έκθεση αυτή που γράφτηκε από το τον Έλληνα καθηγητή του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας & στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ.Ιωάννη Γρηγοριάδη και διέρρευσε ο νυν ΣΕΑ του Μητσοτάκη, δίνονται συμβουλές στους Τούρκους για το πως θα συνδυάσουν το «δόγμα Νταβούτογλου» και τις περιφερειακές τους φιλοδοξίες με την ένταξη στην ΕΕ!
    Είναι έκθεση η οποία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και ο νυν ΣΕΑ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Θάνος Ντόκος τη διαρρέει στην Άγκυρα.
    Η εξόχως κρίσιμη και σημαντική έκθεση περνάει από όλη την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ και τελικά διαβιβάζεται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του γαμπρού του και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης του mail!
    Στο mail της τουρκικής πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 που έφτασε στον γαμπρό του Ερντογάν διαβάζουμε:
    1.Ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) έστειλε στην Πρεσβεία μας μέσω e-mail επισυναπτόμενο το άρθρο του μέλους του ΕΛΙΑΜΕΠ κι αν. καθηγητή του πανεπιστημίου Μπίλίκεν Ιωάννη Γρηγοριάδη με τίτλο «Το δόγμα του Νταβούτογλου και η τουρκική εξωτερική πολιτική». Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2010 (σσ. το ΕΛΙΑΜΕΠ το δημοσίευε τον Μάιο του 2010) ως φύλλο εργασίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, τονίζοντας ότι ο συγγραφέας έχει τις δικές του απόψεις....
    Στη συνέχεια του mail αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.
    Μάλιστα αναφέρεται πως η ΕΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι αποδέχεται την ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή & παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη.
    Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού θα πρέπει άμεσα να εξηγήσει πως και με πιο σκεπτικό ήρθε σε επαφή με τους Τούρκους και τους έστειλε τη συγκεκριμένη έκθεση πριν δημοσιευτεί.
    Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες χρηματοδοτούσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ και τον πρ. Γενικό Διευθυντή του κ.Ντόκο για να στέλνουν εκθέσεις στην Άγκυρα για το πώς η Τουρκία θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση «διατηρόντας τις περιφερειακές της φιλοδοξίες»!
    Ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο θα πρέπει να απαντήσει άμεσα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας πόσες φορές έχει έρθει σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους και τι άλλο τους έχει παραδώσει.
    Γιατί η επαναλαμβανόμενη διαρροή εκθέσεων στην Άγκυρα από τη στιγμή που είναι διευθυντής σε ίδρυμα εξωτερικής πολιτικής το οποίο χρηματοδοτείται από την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί κατασκοπεία.
    Επίσης άραγε ο κ.Ντόκος έχει διακόψει τις μη θεσμικές επαφές με την Άγκυρα (κι αν ναι πότε) ή συνεχίζει να διαρρέει έγγραφα σε Τούρκους αξιωματούχους;

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο σχόλιο του Γιάννη Λαγού:

      Βόμβα WikiLeaks -Εθνικό σκάνδαλο: Ο ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θ.Ντόκος διέρρευσε στην Τουρκία έκθεση για το πώς θα μπει σε ΕΕ
      Πραγματική αηδία. Το μπάσταρδο κράτος τους, μισεί την πατρίδα μας. Προδίδουν κάθε μέρα την Ελλάδα.
      Αυτοί είχαν λυσσάξει όταν έσκισα την βρωμοημισέληνο. Ρουφιάνοι των τούρκων και επίσημα. Φυσικά τα όσα έχουν κάνει είναι ατελείωτα και με στοιχεία.
      Αν κάποια μέρα υπάρξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Ελληνικό κράτος,θα πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία.
      Υπόσχεση μου; Να πολεμώ με όλες τις δυνάμεις μου το μπασταρδοκράτος τους.
      Τους σιχαίνομαι
      Γιάννης Λαγός [vk]
      https://vk.com/id639998207
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιο του Ηλια Κασιδιάρη, στο τουιτερ:

      Ο κυβερνητικός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας αποδεικνύεται συνεργάτης του Ερντογάν. Αυτοί είναι οι εθνομηδενιστές της ΝΔ, μέγας κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας
      https://twitter.com/IliasKasidiaris/status/1380085392167202819

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ: «Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο και ότι σωστά τα λέμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΕΛΙΑΜΕΠ, το σκάνδαλο κατασκοπείας και η εξυπηρέτηση των στόχων του εχθρού.
    Ο Χ.Ακάρ χρησιμοποιεί τους εντός ελληνικού εδάφους Δούρειους Ίππους και την αδιανόητη ανοιχτή γραμμή μεταβίβασης πληροφοριών από την Ελλάδα στην Τουρκία που είχε -και πιθανόν έχει ακόμα- ο ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θ.Ντόκος και λέει ότι ακόμα και στην Ελλάδα ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΊ ΚΑΙ…ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ (!) αντιλαμβάνονται τα δίκαιά μας και «συνεργάζονται» μαζί μας.
    Το περιεχόμενο της έκθεσης υποστηρίζει πλήρως τις νεοθωμανικές επιδιώξεις του τότε Τούρκου Υπ. Εξ Νταβούντογλου.
    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η αποκάλυψη ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ντόκος και το ΕΛΙΑΜΕΠ, εργάζονταν υπέρ του οθωμανικού επεκτατισμού, θα είχε ξεσηκώσει τον λαό. Τις επόμενες στιγμές σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχαν συλλάβει τον Ντόκο και την παρέα του με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ ξένης εχθρικής δύναμης, και για εσχάτη προδοσία. Επίσης οι κατηγορίες θα βάραιναν όλους τους πρωθυπουργούς που τους επέλεξαν ως συμβούλους και τους έδωσαν τέτοιες εξουσίες.
    Μουζεβίρ Αλλάχ εξίκ βέρμεσιν», δηλαδή:« Ο Αλλάχ να μην μας λιγοστεύει τους προδότες».
    Αυτά ήταν τα λόγια του Τούρκου Πασά της Κρήτης, όταν ένας Έλληνας προδότης του απεκάλυψε το σχέδιο εξόντωσης του οθωμανικού στρατού από τους Σφακιανούς το καλοκαίρι του 1821.
    Βέβαια οι προδότες κατά το 1821 είχαν γενικά πολύ άσχημο τέλος, όπως αρμόζει στους προδότες. Έναν που συνέλαβαν επ' αυτοφώρω οι άνδρες του Γέρου του Μοριά να μεταφέρει πληροφορίες στους Τούρκους, τον έκαναν κομμάτια, για να μην διανοηθεί κανένας κάτι ανάλογο. Έναν άλλο που τον έπιασαν οι Σπετσιώτες, κατά την πολιορκία της Μονεμβασιάς, τον έδεσαν μπροστά στην μπούκα ενός κανονιού, που το έστρεψαν στο τουρκοκρατούμενο κάστρο και το πυροδότησαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετοιμάζεται για εκλογές μέσα στο 2021 ο Κούλης; - Πως «προδόθηκε» το υπουργείο Εσωτερικών,
    Μπορεί το Μαξίμου να υποστηρίζει συνεχώς πως δεν θα γίνουν πρόωρες αγορές, όμως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για κινητικότητα και εκλογές ακόμα και μέσα στον Μάιο του 2021.
    Τις πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνει και το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έστω και άθελα του γράφει... «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» στην ιστοσελίδα του.
    Συγκεκριμένα η πλατφόρμα που υποδεικνύει στους πολίτες πού ψηφίζουν στις εκλογές είναι μία από τις πλέον χρήσιμες σε κάθε εκλογική διαδικασία. Και συνήθως υπενθυμίζει ήδη γνωστές και καταγεγραμμένες από το κράτος και την Πολιτεία πληροφορίες σε όλους εμάς, για το πού μπορούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.
    Αν σήμερα γκουγκλάρει κάποιος «μάθε πού ψηφίζεις», η πλατφόρμα της google θα αποδώσει πρώτο-πρώτο τον σύνδεσμο με την σχετική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Μόνο που, όποιος πατήσει τον σύνδεσμο, θα δει με έκπληξη ότι στο αριστερό μέρος της οθόνης, αναγράφεται «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021».
    Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ίσως είναι χιούμορ ποιότητας γαλάζιου μετακλητού υπαλλήλου. Μπορεί ωστόσο να είναι και κάτι παραπάνω και καθώς βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών απαιτείται άμεσα μία απάντηση από την πολιτική του ηγεσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο μασόνος Δένδιας πρώτος θυμήθηκε την «Ημέρα Μνήμης του ιουδαϊκού Ολοκαυτώματος»: «Η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες». Ο μασόνος Δένδιας δεν θυμήθηκε καθόλου τα πραγματικά φρικτά ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ από τους τούρκους και τους ιουδαίους μαζί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΣΗΜΙΤΗ: «ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. Εγώ υπερασπίστηκα τα ελληνικά συμφέροντα και όχι τα τουρκικά»!
    Δύο γάιδαροι μαλώνουνε ποιος κατάφερε να βλάψει τον Ελληνικό λαό περισσότερο.
    Με δήλωση κόλαφος στο σύστημα των ενδοτιστών και των συνεργατών της Τουρκίας της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης (βλέπε Σημίτη, ΕΛΙΑΜΕΠ, διερευνητικές κτλ) απαντά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στα όσα υποστήριξε ο Κ.Σημίτης, περί εγκατάλειψης του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, δηλαδή των συνθηκών αναγνώρισης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ο Κ.Καραμανλής απαντά με δήλωση του στο θέμα το οποίο έθεσε ο Κ.Σημίτης, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Τα Νέα», του συγκροτήματος, Μαρινάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σημίτης έθαψε ολοκληρωτικά τον πρωτογενή ελληνικό παραγωγικό τομέα. Υπέγραψε με την ΕΟΚ μία συμφωνία στο να μην υπερβαίνουν οι αγροτικές μας εξαγωγές ένα ποσοστό με βάση το ΑΕΠ.
      Αποτέλεσμα: αγοράζουμε από Τουρκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Αίγυπτο, αγροτικά προϊόντα. Οι αγρότες κάθισαν πάνω στις επιχορηγήσεις και το βούλωσαν ως κλασικοί τεμπέληδες. Έμαθαν μόνο να απαιτούν ευρωπαϊκά χρήματα, να κλείνουν τους δρόμους και να μην δουλεύουν. Φόρους δεν πλήρωναν και το έπαιζαν και αδικημένοι.
      Πηγαίνεις σήμερα σε ένα χωριό και βλέπεις ωραία σπίτια με πολυτελή αυτοκίνητα μπροστά και τρακτέρ πολλών χιλιάδων ευρώ ενώ οι αγρότες είναι αραχτοί, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα για να έρθουν Αλβανοί, Σκοπιανοί και Σιχ (!) για να τους μαζέψουν τα ροδάκινα, τα κεράσια και τις φράουλες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. Αλβανός αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα 76χρονου Έλληνα, που πέθανε χθές στον «Ερυθρό Σταυρό». Τώρα οι λαθρομετανάστες σκοτώνουν τους άρρωστους Έλληνες και μέσα στα νοσοκομεία. Ο άτυχος ασθενής εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.
    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥ 76ΧΡΟΝΟΥ.
    Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ο ασθενής που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό.
    Οι αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος και προχώρησαν στη σύλληψή του.
    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί από κορονοϊό.
    H ανακοίνωση της Αστυνομία: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαλβίνι: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, πλανώνται. Άνευρη η στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας».

    «Η στάση των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι ασθενής και άνευρη», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την συμπεριφορά της ‘Αγκυρας
    «Θεωρώ ότι, η στάση της Ευρώπης απέναντι στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις είναι αδύναμη. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει λάθος αντίληψη της πραγματικότητας, και το ίδιο ισχύει για όποιον νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως όπλο για εκβιασμούς», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα, η οποία μετέχει στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξαναβρεί αξιοπρέπεια, θάρρος και ενότητα».
    Παράλληλα, κατά την διάρκεια,της συνέντευξης στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στην Ιταλία, ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «στην Τουρκία φυλακίζονται πολιτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι. Επίσης, απαγορεύεται η λειτουργία κομμάτων, άλλαξαν τρεις διοικητές της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας μέσα σε δυο χρόνια και η χώρα μόλις αποχώρησε από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που μάχεται την βία κατά των γυναικών».
    Ναυτεμπορική
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9 Απριλίου 1917. Ο ιουδαίος Λένιν και 31 Μπολσεβίκοι έφυγαν από τη Ζυρίχη με τραίνο, με δαπάνες του Γερμανικού Επιτελείου και λεφτά από τον ιουδαίο τραπεζίτη Σιφ, ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι μέσα στη Νύχτα, που τους πήγε στην Αγία Πετρούπολη, για να κατακτήσουν και να εξολοθρεύσουν τους Ρώσους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9 Απριλίου 1941.
    Η φρουρά του Οχυρού Εχίνος που είχε συγκεντρωθεί στο χωριό Κένταυρος εξαναγκάσθηκε σε παράδοση. Στο χωριό Εχίνος υποδέχθηκε τους άνδρες ο ίδιος ο Διοικητής της γερμανικής Μεραρχίας που και τους συνεχάρη λέγοντας «Είστε γενναίος Στρατός και άξιος καλύτερης τύχης». Στη συνέχεια επετράπη ο ενταφιασμός των νεκρών που έπεσαν ηρωικά μέσα στις στοές του προωθημένου Συγκροτήματος και η φρουρά οδηγήθηκε στην Ξάνθη. Οι απώλειες των ελληνικών δυνάμεων ήσαν δέκα άνδρες ενώ των Γερμανών υπερέβαιναν τους 300 νεκρούς και τους 1000 τραυματίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 9 Απριλίου 1943. Το Ολοκαύτωμα της Αγίας Ευθυμίας Φωκίδας. Η Αγία Ευθυμία είναι ορεινό χωριό της Παρνασσίδας, 15 χλμ. βορειοδυτικά της Ιτέας. Η «Αγιαθυμιά» κάηκε από τους Ιταλούς στις 9 Απριλίου 1943. Από τα 423 σπίτια του χωριού, τα 365 είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και τα 20 μερικώς, ενώ είχε πυρποληθεί και ο ναός του Αγίου Ευθυμίου. Τότε εκτελέστηκαν 37 άτομα από τους Ιταλούς. Οι άλλοι είχαν φύγει στο βουνό. Οι Ιταλοί "δεν εφείσθησαν ούτε των αναπήρων του Αλβανικού πολέμου, ούτε έναν τυφλό γέροντα ηλικίας 90 ετών..".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9 Απριλίου 1944. Ήταν Κυριακή των Βαΐων. Τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν στην Ξυλαγανή Ροδόπης, 29 Έλληνες κατοίκους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9 Απριλίου 1944. Οι κομμουνιστές ΕΛΑΣίτες προκάλεσαν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Πάτρα. (Είχαν ανατινάξει ένα κομμάτι από τις γραμμές). Ο εκτροχιασμός έγινε ανάμεσα στα χωριά Δερβένι και Πεταλού Κορινθίας. Στο τρένο μαζί με τους επιβάτες ταξίδευαν και 44 αστυνομικοί που είχαν αποφοιτήσει από τη σχολή στην Αθήνα, και πήγαιναν για να αναλάβουν υπηρεσία στα τμήματα της Πάτρας και της Κέρκυρας. Και οι 44 συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι από τον ΕΛΑΣ. Ξεκίνησαν από το σημείο του εκτροχιασμού, πέρασαν από τα χωριά Πεταλού, Ροζενά, Κουμαριάς και μετά από πορεία 5 ωρών έφτασαν στην Ευρωστίνα (Ζάχολη). Επειδή 6 τραυματίες δεν μπορούσαν να ακολουθούν και καθυστερούσαν την κίνηση ανταρτών, εκτελέστηκαν αμέσως μόλις η φάλαγγα άφησε πίσω της την Ευρωστίνα.
    Οι εκτελεσθέντες στην Ζάχολη ήσαν : Αγγελόπουλος Γεώργιος χωροφύλακας
    Δημακόπουλος Παναγιώτης αστυφύλακας ,Μουντούρος Σπυρίδων αρχιφύλακας
    Παπαδημητρόπουλος Νικόλαος αρχιφύλακας,Σιδέρης Γεώργιος αστυφύλακας
    Σταματόπουλος Γρηγόρης αστυφύλακας.
    Οι υπόλοιποι συνέχισαν την πορεία προς Σαραντάπηχο, Γκούρα. Οι 37 από τους άλλους 38 αστυφύλακες, εκτελέστηκαν την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 1944 στη θέση «Σωληνάρι» του χωριού Δεχούνι Αχαΐας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9 Απριλίου 1948. Η σφαγή στο χωριό Ντέιρ Γιασίν της Παλαιστίνης. Εβραίοι από τις Πολιτοφυλακές Ιργκούν και Λεχί, και «άτακτοι», επιτέθηκαν στο χωριό Ντέιρ Γιασίν και σκότωσαν 254 παλαιστίνιους χωρικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9 Απριλίου 1991. Στην Κωνσταντινούπολη, εμπρηστική επίθεση σε ελληνικό τουριστικό λεωφορείο προκάλεσε το θάνατο 36 Ελλήνων εκδρομέων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έκθεση του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι, 1,7 εκατομμύρια ιοί στη φύση δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες και οι μισοί απ' αυτούς, θα μπορούσαν να μολύνουν το ανθρώπινο είδος.

    Η έκθεση διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων επισημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά σε ότι αφορά τις αναδυόμενες ασθένειες καθώς μόνο αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να «ξεφύγουμε από την εποχή της πανδημίας».
    Αυτό είναι το συμπέρασμα της έκθεσης που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
    Η αποψίλωση των δασών και το εμπόριο ζώων - κυρίως άγριων - προλειαίνουν το έδαφος για την εμφάνιση ιών, υπογραμμίζουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους.
    Η ομάδα που αποτελείται από 22 εμπειρογνωμόνες επισημαίνει ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, οι πανδημίες θα εμφανίζονται πιο συχνά, θα εξαπλώνονται ταχύτερα , θα σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους και θα προκαλούν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.
    Η νόσος COVID-19 είναι η έκτη πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα μετά την «ισπανική γρίπη» το 1918, η οποία μόλυνε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε 20–50 εκατομμύρια ανθρώπους.
    Η ομάδα εμπειρογνωμόνων συγκλήθηκε από τη Διακυβερνητική Πλατφόρμα Επιστημονικής Πολιτικής του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES), όπως γράφει η Daily Mail.
    Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι πανδημίες μέχρι σήμερα είχαν την προέλευσή τους σε μικρόβια που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο , αλλά η εμφάνισή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ανθρώπινες δραστηριότητες.
    «Σχεδόν το ένα τρίτο των «ζωονοσογόνων» ασθενειών, αυτών δηλαδή, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, εμφανίζονται εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών καθώς αυξάνεται η πιθανότητα στενής επαφής του ανθρώπου και της άγριας πανίδας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η φορολόγηση τέτοιων δραστηριοτήτων υψηλού πανδημικού κινδύνου», αναφέρει η έκθεση.
    «Στο μεταξύ, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα που επιβιώνουν μετά από αποψίλωση των δασών - όπως νυχτερίδες και αρουραίοι, είναι επίσης οι πιο πιθανοί φορείς ασθενειών που προκαλούν παγκόσια ανησυχία. Αυτός είναι ο δρόμος για τις πανδημίες», καταλήγει η σχετική έκθεση του ΟΗΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...