ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Απριλίου 2021

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΑΦΥΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ». ΑΦΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ.

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΤΙ ΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ; Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΟΣ" ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ.

 

Κρύβονται  τουρκικές  εταιρείες της  ΜΙΤ  πίσω  από  την  εκμετάλλευση  του  λιμανιού  της  Αλεξανδρούπολης, προετοιμάζοντας  το  έδαφος  στον  Ερντογάν; 

 

 Ειδήσεις - Σύμβουλος Ερντογάν: Η... | Palo.gr

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ,  μέσω  του  συμβούλου  του εθνικής ασφάλειας  ναυάρχου Χακί Τζασίν ο οποίος είπε ανοικτά  σε εθνικό δίκτυο στην τουρκική τηλεόραση ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία!  (Συνήθως  ότι  δεν  μπορεί να  πει  άμεσα  ο  Ερντογάν,  βάζει  βοηθούς  του  να  το  πουν).

Παράλληλα αποκάλεσε «σκουπίδια» τα 1.200 θωρακισμένα οχήματα Μ1117 που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Τουρκία θα τα πάρει «λάφυρα» από τους Έλληνες, μόλις καταλάβει τα νησιά.

 


Όλα τα παραπάνω τα δήλωσε ο Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν  σε εκπομπή του CNNTurk:

«Όπως δηλώνεται στο όνομα της πόλης Dedeağaç (σ.σ. Αλεξανδρούπολη) (dede=παππούς, agac=δέντρο) οι παππούδες μας φύτεψαν δέντρα εκεί. Άρα μας ανήκει.

Όπως είπε ο φίλος μας, οι ΗΠΑ έδωσαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα (για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης).

Μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά.

Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολεί με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο.

 Το ίδιο είπα και στους “καζανοκέφαλους” (ενν. τους Αμερικανούς). Τους είπα “Φέρνετε όπλα στο ΡΚΚ στα συριακά σύνορα. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”.

Με αυτές τις εσφαλμένες μεθόδους, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περικλείει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη.»

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Γιατί δεν βγάζουμε και εμείς διάφορους τσαρλατάνους να λένε τα ίδια για τον Πόντο, την Πόλη, την  Ιωνία,  την  Καππαδοκία  και την Κύπρο;
300 τσαρλατάνους έχουμε  στην  Βουλή,  άλλους  τόσους  στο  ΕΛΙΑΜΕΠ  και  άλλους  τόσους  απόστρατους  ναύαρχους  και στρατηγούς,  δεν βρίσκεται ούτε ένας  με  δίδυμους  όρχεις  επιτέλους;

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:  μήπως  κρύβονται  τουρκικές  εταιρείες της  ΜΙΤ  πίσω  από  την  εκμετάλλευση  του  λιμανιού  της  Αλεξανδρούπολης, προετοιμάζοντας  το  έδαφος  στον  Ερντογάν, (όπως  συμβαίνει  σε  εκατοντάδες  άλλα  έργα);

 

ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα κληρώνει για τους διεκδικητές των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα κληρώνει για τους διεκδικητές των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3535362/taiped-simera-klironei-gia-tous-diekdikites-ton-limanion-alexandroupolis-kai-kabalas

 

Του Κώστα Κετσιετζή 

Στην ανακοίνωση των σχημάτων που περνούν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. 

Το Ταμείο έχει λάβει από τις αρχές του μήνα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των υποψηφίων, με μικρές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση τις προτάσεις των συμβούλων και θα αποφασίσει ποιοι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν προσφορές. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ενδιαφέρον τόσο για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, όσο και για την υποπαραχώρηση λιμένα "Φίλιππος Β” στην Καβάλα παραμένει ισχυρό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να περάσουν στην β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας όλα τα σχήματα που υπέβαλαν ενδιαφέρον. 

Υπενθυμίζεται ότι για τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron- Goldair Cargo - Bollore Africa Logistics, το σχήμα International Port Investments Alexandroupolis (Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα) και ο ΟΛΘ.

Για την υποπαραχώρηση του λιμένα "Φίλιππος Β΄” του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι: Pfic Ltd, Quintana Infrastructure & Development, Ενωση Εταιρειών Imerys, Goldair και IMG, το σχήμα International Port Investments Kavala (Black Summit, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα) και ο ΟΛΘ.

Όσοι περάσουν στη β’ φάση θα αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά, νομικά και τεχνικά στοιχεία των δύο λιμένων μέσω ενός Virtual Data Room και θα κληθούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και καθυστερήσεις λόγω του κορονοϊού, εκτιμάται ότι οι προσφορές θα υποβληθούν στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου οι συναλλαγές να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο και σίγουρα εντός του έτους. 

Σημειώνεται ότι στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είναι προγραμματισμένη και η επιλογή των σχημάτων που θα προχωρήσουν στην β’ φάση του διαγωνισμού και για τη ΛΑΡΚΟ. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό όπως και σε αυτόν που πραγματοποιείται από τον ειδικό διαχειριστή για την ιδιωτική περιουσία (μεταλλευτικά δικαιώματα) της βιομηχανίας νικελίου, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον έξι σχήματα. 

Εντός του Απριλίου αναμένεται να αποφασιστούν και οι υποψήφιοι που περνούν στη β’ φάση και της τρίτης αποκρατικοποίησης λιμένα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο λόγος για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των: Attica A.E. Συμμετοχών, Danthia Shipping, MRG, Portek International, Quintana Infrastructure & Development, "Αιγαίον Οϊλ", Archirodon -ANEK -Trident Hellas, Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές και ΟΛΘ. 

kostaskets@capital.gr  

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

3 σχόλια:

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

    Στην ελληνική προμήθεια των Rafale η τουρκική πρώτη απάντηση ήταν η εμφάνιση των UAV Aksungur (οπλισμένο) που κατασκευάζει η ΤΑΙ το οποίο πέταξε όπως ανακοίνωσε η τουρκική βιομηχανία σε πτήση 28 ωρών στα 20.000 πόδια με οπλισμό αποτελούμενο από 12 πυραύλους MAM-L.
    Την ίδια ημέρα και στον απόηχο των δηλώσεων Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε δοκιμές και το δεύτερο αμφίβιο τεθωρακισμένο εγχώριας ανάπτυξης με σκοπό να βρεθεί σε υπηρεσία εντός του 2021. Δύο προμήθειες στις οποίες πρέπει να δοθεί προσοχή στους σχεδιασμούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
    28 ώρες στον αέρα με 750 κιλά οπλικό φορτίο
    Το κατασκευής ΤΑΙ Aksungur συνεχίζει τις δοκιμές λίγο πριν την μαζική παραγωγή. Βασισμένο στο ΑΝΚΑ (ή ΑΝΚΑ-2) μετά την δοκιμή πτήσης των 49 ωρών εκτέλεσε αποστολή πετώντας απί 28 ώρες στα 20.000 πόδια με 750 κιλά φορτίο στις πτέρυγρες μεταφέροντας 12 πυραύλους MAM-L(καθοδήγησης λέιζερ) κατασκευής της ROKETSAN.
    Οι πύραυλοι βρίσκονταν σε διπλούς εκτοξευτές επί των πτερύγων.
    Το 2021 ξεκινούν οι παραδόσεις των ZAHΑ για το ANADOLU
    Τις δοκιμές του δευτέρου πρωτοτύπου του τουρκικού αμφίβιου τεθωρακισμένου ZAHA ξεκίνησε η FNSS στην περιοχή Γκιόλμπακσι της Άγκυρας.
    Με ικανότητα ταχύτητας 70χλμ στην ξηρά και 7 κόμβων στην θάλασσα και βάρος 30 τόνων το όχημα μπορεί να μεταφέρει 21 πεζοναύτες εκτός του τριμελούς πληρώματος.
    Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2022 και θα εκτελούν αμφίβιες αποστολές από το ελικοπτεροφόρο ANADOLU.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    Στην δημοσκόπηση του OPEN στην ερώτηση «εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην Ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείτε ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με διπλωματικά ή στρατιωτικά μέσα;».
    Το 49% απάντησε «με διπλωματικά μέσα», το 37% «με στρατιωτικά μέσα» και το 14% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

    Δηλαδή οι «έλληνες» ρωτήθηκαν εάν οι τούρκοι επιτεθούν με στρατεύματα στην Ελλάδα και σκοτώσουν Έλληνες – αρχίσουν δηλαδή πόλεμο – αυτό θα πει «θερμό επεισόδιο», η απάντηση του 49% του ελληνικού λαού είναι να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο που μας επιβάλλεται «με διπλωματικά μέσα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Τσαβούσογλου: «Αν επιτεθούμε στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσει τίποτα».

    Νέες πολεμικές απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πως εάν η Τουρκία επιτεθεί στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσουν οι ελληνικές δυνάμεις που είναι εγκατεστημένες σε αυτά.
    «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος!»
    Μεταξύ άλλων καθόρισε και την ατζέντα συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή προκαθορισμένος διάλογος που θα αφορά μονάχα, ελληνική περιουσία, ελληνικά εδάφη και αναθεώρηση συνόρων ενώ απαίτησε να απορρίψουμε τον χάρτη της Σεβίλλης με βάση τον οποίο προσδιορίζονται οι δυνητικές ΑΟΖ των χωρών της Μεσογείου όπως καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...