ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Απριλίου 2021

Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Ο 50ΧΡΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΙΗΛ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ» ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ. 

 

Ο Ροτσάιλντ αποκαλεί το Μητσοτάκη «ανόητο» λόγω Ερημίτη!

ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  Ο  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ  ΤΗΣ  "ΕΘΝΙΚΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ"  ΟΠΟΥ  "ΔΟΥΛΕΨΕ"   Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΣΑΝ  "ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ".
Με δύο αναρτήσεις του, μία πριν και μια μετά από την φιέστα της NCH στον Ερημίτη υπό τον Πρωθυπουργό, ο Νατ Ροτσάιλντ, διαχειριστής ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο και βασικό στέλεχος της ισχυρότατης οικογένειας τραπεζιτών, αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ανόητο» και την επένδυση του Ερημίτη ως «φιάσκο»!
Μάλιστα, στις αναρτήσεις του υποστηρίζει ότι η παρέμβαση που επιχειρείται στον Ερημίτη αποτελεί μία απόλυτη καταστροφή που φέρνει την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας ΄70 και δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.  Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλύτερα που το χτίζουμε».

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν δήλωσε στα «εγκαίνια» πως «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος!»
Μάλιστα, κάνοντας λόγο για επένδυση «φιάσκο», εκθειάζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής το Σάββατο, αναρτώντας και φωτογραφία από την πορεία.


Με δεσμούς με επενδυτές και το διεθνές jet set
Ο Νατ Ροτσάιλντ, είναι συχνός επισκέπτης της Κέρκυρας καθώς η οικογένειά του διαθέτει μεγάλη έκταση στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου κοντά στον Ερημίτη, στην οποία φιλοξενείται από τον πατέρα του Jacob Rothschild σχεδόν κάθε χρόνο ο πρίγκιπα Κάρολος της Αγγλίας με τη σύζυγό του Καμίλα, αλλά και λόρδοι, βαρώνοι, μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, μέλη κυβερνήσεων ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών, επενδυτές και ιδιοκτήτες μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων κλπ.
Μεγαλοεπενδυτές «κραυγάζουν» για την καταστροφή του Ερημίτη!
Ο 49χρονος Nathaniel Philip Rothschild είναι ο μικρότερος γιος του Βαρώνου Τζέικομπ Ροτσάιλντ, θα κληρονομήσει τον τίτλο ενώ ήδη ηγείται των οικογενειακών επιχειρήσεων με διαχείριση κεφαλαίων πολλών δισ. δολαρίων και προσωπική περιουσία πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η παρέμβασή του έρχεται ως συνέχεια σε επιστολή στον Κυριάκο Μητσιτάκη (σε δραματικούς τόνους) που είχαν υπογράψει περισσότεροι από 200 Βρετανοί οι οποίοι έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα ποσά μεγαλύτερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ!  Στην επιστολή τους έκαναν λόγο για καταστροφή της υπεραξίας της βορειοανατολικής Κέρκυρας αν προχωρήσει η οικοπεδοποίηση και «αξιοποίηση» του Ερημίτη από την NCH!
Όπως υποστήριζαν στην επιστολή τους, η δημιουργία αυτού του όγκου των διαμερισμάτων και βιλλών με χαρακτηριστικά συγκεντρωτικού ξενοδοχείου σε μία δημόσια και «παρθένα» έως σήμερα έκταση, θα αλλοιώσει το χαρακτήρα που έχει όλα αυτά τα χρόνια προσδώσει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα που προσελκύει σημαντικές επενδύσεις και υψηλότατης εισοδηματικής στάθμης ιδιοκτήτες και επισκέπτες ενώ θα προκαλέσει παράλληλα μεγάλη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον ενός ιστορικού και πολύτιμου οικοσυστήματος.
Παρέμβαση μέσω του Γερμανικού Τύπου έκανε προ μερικών μηνών και ένας άλλος Ευρωπαίος μεγαλοεπενδυτής, ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Permira Γεργκ Ροκενχόιζερ ο οποίος τονίσε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ο παράδεισος του Ερημίτη στην Κέρκυρα πρέπει να προστατευτεί.



corfupress.com


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  




  Υ.Γ.

 

Δεν νευρίασε ο μπάρμπας, ο Ιάκωβος, αλλά ο μικρός ο Ναθαναήλ. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλλας. Κερκυραίος δημοσιογράφος μου είπε - τυχαίως, πριν ένα μήνα - πως ο μπάρμπας έχει να εμφανιστεί στην βίλλα εδώ και 3 έτη. Η κόρη του μπάρμπα και αδελφή του Ναθαναήλ είχε έλθει πέρισυ το καλοκαίρι και άλλαξε όλο το προσωπικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της, πλην του Δένδια. Για αυτό από το 2018 ο Δένδιας είναι αρνητικός για το Πρότζεκτ. Πιστεύω με σιγουριά, ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή κόντρα και ο Κούλις είχε πάρει οδηγίες από τον επιχειρηματία μπαμπά Ιάκωβο, που εξόργισαν τον φυσιολάτρη (νεαρό - τρόπος του λέγειν) Ρότσιλντ.
Κοινώς έμπλεξε ο Κυριάκος, κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα δεν θα του στοιχίσει, γιατί τα νήματα των ΜΜΕ και της Πολιτικής τα κινούν ο μπάρμπας Ιάκωβος και ο εξάδελφός του ο Ντέϊβ της Γαλλίας. Όταν ποτέ αποδημήσει ο μπάρμπας, τότε θα πρέπει να προσέχει πολύ ο Κυριάκος τον Ναθαναήλ.
Καμμία σχέση εδώ και αιώνες με την Κέρκυρα δεν είχαν οι Ρότσιλντ. Ούτε ιστορικούς δεσμούς. Η σχέση είναι πρόσφατη. Ο γιός του Ναυάρχου Αλεξ. Χατζηκυριάκου (εξ΄ ου και το Χατζηκυριάκειο Πειραιώς, όπου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ήταν ο ζωγράφος Νίκος Γκίκας - Χατζηκυριάκος (1906-1994), ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην περιοχή της Κερασιάς Κασσιόπης στην Β.Α. Κέρκυρα.
Ο Γκίκας παντρεύτηκε το 1961 στο Λονδίνο την Εβραία Μπάρμπαρα Ιουδήθ Χάτσινσον σε τρίτο γάμο της. Ήταν πρώην σύζυγος του Βαρώνου Ναθαναήλ Βίκτωρος Ρότσιλντ, με τον οποίο είχε αποκτήσει 2 κόρες και το 1936 τον Ιάκωβο Ρότσιλντ. O Γκίκας to 1971 έγραψε την γη και το σπίτι της Κέρκυρας στον νεογέννητο εγγονό της γυναίκας του, τον Ναθαναήλ, γιό του Ιακώβου Ρότσιλντ. Σε αυτόν δηλαδή που έκραξε τον Μητσοτάκη. Η Μπάρμπαρα απεβίωσε το 1989. Μετά τον θάνατο του Γκίκα το 1994, όλη η περιουσία του στην Κέρκυρα περιήλθε στα χέρια των Ρότσιλντ.
Ο Γκίκας, αν και καλός ζωγράφος δεν είχε καλές σχέσεις με τον καταγόμενο από τα Ψαρά Ναύαρχο ήρωα πατέρα του. Για τον λόγο αυτόν και προτίμησε να χρησιμοποιεί το Αρβανίτικης καταγωγής επώνυμο της Υδραίας μητέρας του. Το που παντρεύτηκε την πρώην Βαρωνέσα, του άνοιξαν οι διεθνείς πόρτες για να εκθέσει τα έργα του και να καταλάβει θέσεις.
Οι Ρότσιλντ όρισαν διαχειριστή της περιουσίας τους στην Κέρκυρα τον δικηγόρο Ν. Δένδια και το 2005, με την παρουσία του τότε νέου Βουλευτή της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος Κασσιόπης Κατσαρός (του ΠΑΣΟΚ) ανακήρυξε τον Ιάκωβο Ρότσιλντ επίτιμο Δημότη.
Το 2012, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον Δένδια πλέον Υπουργό, έβγαλε στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης (δίπλα στην βίλλα Ρότσιλντ) για 99 έτη. Την δημοπρασία την κέρδισε το 2013 η Ιουδ.κεφαλαίων εταιρεία "NCΗ Capital Inc" μέσω της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέα Κέρκυρα ΑΕ".
Τί μεσολάβησε και τώρα ο Ναθαναήλ Ρότσιλντ είναι αρνητικός με το Cassiopi Project, για το οποίο ήταν θετικός ο πατέρας του. είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ίσως κάποια αλλαγή στα σχέδια που υπήρχαν το 2012.
Στο Πρότζεκτ είναι αντίθετος και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος γείτονας, ο Γιόργκ Ροκενχάουζερ, που έχει αποκτήσει παρακείμενη με τον Ερημίτη έκταση με 1.000 ελαιόδεντρα, πλησίον της βίλλας του Γκίκα (νυν Ρότσιλντ). Αυτός θέλει η περιοχή να καταστεί καταφύγιο αγρίων ζώων.
Μαζί τους εμφανίζεται να συντάσσεται και ο Ρομπ Λούκας, Managing Partner της Σι Βι Σι Κάπιταλ, αλλά και η Λη Ντούρελ, χήρα του γνωστού συγγραφέα Τζέραλντ Ντούρελ, που έγραφε βιβλία για την Κέρκυρα.
Επίσης μια ομάδα "επενδυτών-ακτιβιστών” μαζί με άλλους υποστηρικτές και υπό το σύνθημα Σέϊβ Ερημίτης, που είχαν υιοθετήσει τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, εμφανίζονται να έχουν στείλει επιστολή στις Ελληνικές Αρχές για το θέμα. Μάλιστα, έχουν προτείνει, μεταξύ άλλων, να αγοράσουν οι ίδιοι την έκταση, κάτι που είναι πλέον αργά, αφού ο διαγωνισμός έγινε το 2012 για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, προς ικανοποίησιν των δανειστών.
Επί πλέον ο Δένδιας, από το 2018 εξέφρασε την αντίθεσή του για την ολοκλήρωση του Πρότζεκτ. Κάτι σημαίνει αυτό.
Σημειωτέον πως το 2013 ένας από τους 8 Διαχειριστές της Εν Σι Έϊτς Κάπιταλ, ήταν φίλος και ομοεθνής του Βαρώνου Ιάκωβου Ρότσιλντ με μεγάλη προϋπηρεσία σε μεγάλες ομοεθνείς του Εταιρείες και ήταν αυτός που θα διαχειριζόταν την Οικοδόμηση της Κασσιόπης. Άραγε τι συνέβη με αυτόν τον τύπο? Μήπως αυτός είναι το κλειδί της επιθέσεως κατά Μητσοτάκη?

Ενδιαφέροντα  στοιχεία  από  Czar Ivan Groznyi,  Pronews
Ζ.Π.



  1. ΕΒΡΑΙΟΙ Κατέβασαν και έκαψαν την Τουρκική σημαία, στο προξενείο της Ιερουσαλήμ. OI ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ) ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ.
    Μια μικρή ομάδα Ισραηλινών με Ελληνικές σημαίες στα χέρια , κατέβασε και έκαψε μια Τουρκική σημαία, μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ.
    Οι εννέα Ισραηλινοί, ανήκουν σε μια ομάδα με το όνομα “Πρωτοβουλία Ιερουσαλήμ”, και διαμαρτύρονταν για την προκλητική κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
    Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από Χριστιανούς και Εβραίους και περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα άτομο από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ηλίας Ζαρίνα.
    Ο Ζαρίνα, μιλώντας στην τουρκική Anadolu, κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.
    Η μικρή ομάδα κρέμασε και πανό με αντι-τουρκικά συνθήματα έξω από το προξενείο, με αποτέλεσμα ένα άτομο από την ομάδα να συλληφθεί από την αστυνομία.
    Από Τουρκικά Νέα

    Ομάδα Ισραηλινών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την απόφαση για την Αγία Σοφία έκαψαν την τουρκική σημαία

    Με πολύ θρασύ τρόπο έγινε διαμαρτυρία στο Ισραήλ, για το άνοιγμα που έκανε η Τουρκία στην Αγία Σοφία για λατρεία. Ομάδα 9 ατόμων που αυτοαποκαλούνται Πρωτοβουλία Ιερουσαλήμ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τουρκικό προξενείο που βρίσκεται στην υπό κατοχή Ανατολική Ιερουσαλήμ και έκαψαν την τουρκική σημαία που είχαν φέρει μαζί τους.
    …..
    Μετά από το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε το άτομο που έκαψε την τουρκική σημαία. Ο Ελίας Ζαρινά που δήλωσε πως είναι πρόεδρος της ομάδας Πρωτοβουλίας Ιερουσαλήμ, σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο Αnadolu, ανέφερε πως η Πρωτοβουλία αποτελείται από χριστιανούς και εβραίους. Ο Ζαρινά ανέφερε πως το ένα μέλος της ομάδας που φάνηκε πως είχε και όπλο στη μέση του, είναι στέλεχος του ισραηλινού στρατού. Στην δήλωση που έκανε προς τον τύπο, έκανε έκκληση προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, να πάρει θέση ενάντια στην Τουρκία και να προστατεύσει τους χριστιανούς στον κόσμο.
    Τα μέλη της ομάδας κρέμασαν κάποια από τα πανό που ήταν εναντίον της Τουρκίας στο εξωτερικό μέτωπο του προξενείο ενώ αφού για κάποια ώρα κυμάτιζαν τις σημαίες της Ελλάδας και της βυζαντινής αυτοκρατορίας, μετά έκαψαν την τουρκική σημαία.
    Τουρκικά Νεα

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Α.
    Το ποσοστό των στην Κύπρο των αλλοδαπών συνολικά αγγίζει το 30%.


    Έρευνα SigmaLive: Προφίλ μεταναστών στην Κύπρο με ύποπτη δράση & επαφές



    Μια δειγματοληπτική διαδικτυακή έρευνα σχετικά με την παρουσία ορισμένων Σύριων μεταναστών στην Κύπρο, πραγματοποίησε η ομάδα του «SigmaLive». Αφορμή υπήρξαν και τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε ο Οργανισμός IMR/University of Nicosia™ για λογαριασμό της «Σημερινής» όπου διαφαίνεται μια μεγάλη καχυποψία αλλά και αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερωτηθέντων για τους μετανάστες.
    Τα στοιχεία που συνέλεξε το «SigmaLive» προέρχονται από διαδικτυακές πηγές. Ο λόγος που εγείρουν ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι μέσα από ορισμένα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται συμπάθειες ή/και σχέσεις με τον Eλεύθερο Συριακό Στρατό (Free Syrian Army), ισλαμιστικές οργανώσεις όπως η ISIS και άλλες, τα κατεχόμενα και την Τουρκία, καθώς και άλλες δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να χαρακτηριστούν ως ύποπτες. Τα πιο κάτω στοιχεία δεν είναι εξαντλητικά αλλά ενδεικτικά των δραστηριοτήτων, των σχέσεων και της γεωγραφικής διασποράς των Σύριων αιτούντων άσυλο στην Κύπρο.
    Αρχική αιτία για την έρευνα αποτέλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter από ελλαδικό (κατά τα φαινόμενα) λογαριασμό, ο οποίος παρακολουθεί τακτικά και προβάλλει δραστηριότητες μεταναστών/προσφύγων στην Ελλάδα, μέσα από εικόνες από τα προφίλ τους στα ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
    Ο λογαριασμός «Σταυροφόρος» ανάρτησε στις 24 Ιουνίου 2020 βίντεο (συνολικής διάρκειας 1:13 λεπτών) που εικονίζει μια αυτοκινητοπομπή που φαίνεται να είναι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας, παρά τον Ζυγιστικό Σταθμό Λατσιών. Ακούγεται τραγούδι στα αραβικά και μπροστά τους, ένα πράσινο αυτοκίνητο σαλούν στο οποίο ο συνοδηγός ανεμίζει σημαία του FSA.
    Το αρχικό βίντεο αναρτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και ο «@Stavroforos_» κράτησε εικόνα μαζί με την μετάφραση που λέει «από το νησί της Κύπρου (η επανάστασή μας δεν θα πεθάνει, πρώτα ο Θεός)».

    Η Κύπρος κατατάσσεται 1η σε όλη την ΕΕ στις αιτήσεις ασύλου κατ' αναλογία πληθυσμού.
    Το ποσοστό των αλλοδαπών συνολικά αγγίζει το 30%.
    Οι συμπλοκές αγνώστων στοιχείων αλλοδαπών & τα επεισόδια καθημερινά, με την κοινωνική συνοχή στα όρια της.#Ενσωματωμένοι_Τζιχαντιστές#ΚΥΠΡΟΣ pic.twitter.com/yi8aHg8rKc
    — Σταυροφόρος (@stavroforos_) June 24, 2020

    Το «SigmaLive» μετά από έρευνα εντόπισε το προφίλ του Σύριου μετανάστη που ανέβασε το βίντεο, ωστόσο μερικές μέρες μετά για αδιευκρίνιστους λόγους το κατέβασε από τον λογαριασμό του.
    Το «SigmaLive» επέκτεινε την έρευνά του και παρουσιάζει μερικές από τις πιο ενδεικτικές πληροφορίες. Όπως παρατηρήσαμε, πολλοί Σύριοι μετανάστες ή πρόσφυγες ποζάρουν ή διαφημίζουν φωτογραφίες με σημαίες και οπλισμό του FSA, είτε οι ίδιοι είτε άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από τα ονόματα φαίνεται να είναι τουρκικά, κάτι που προκαλεί ανησυχία λόγω και της εμπλοκής Τουρκομάνων παραστρατιωτικών στην περιοχή του Idlib και αλλού στη Συρία. Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015 στη Συρία εμπλέκονταν και Τουρκομάνοι που στηρίζονταν από την Τουρκία. Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τον νέο αρχηγό της ISIS να είναι Τουρκομάνος.

    https://www.sigmalive.com/news/local/640306/erevna-sigmalive-profil-metanaston-stin-kypro-me-ypopti-drasi-amp-epafes-foto
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Β
      Το ποσοστό των στην Κύπρο των αλλοδαπών συνολικά αγγίζει το 30%.


      Έρευνα SigmaLive: Προφίλ μεταναστών στην Κύπρο με ύποπτη δράση & επαφές

      Υπάρχει διασπορά των Σύριων μεταναστών με τα ύποπτα προφίλ σε όλη την Κύπρο και παρατηρούνται επαφές και σχέσεις με Τούρκους σε κατεχόμενα και Τουρκία, καθώς και παρουσία στην τελευταία πριν την περίοδο άφιξής τους στην Κύπρο.
      Αξίζει να σημειωθεί πως για όλες τις πιο κάτω πληροφορίες που παρουσιάζουμε περιληπτικά, έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές του κυπριακού κράτους.
      Προφίλ Σύριων μεταναστών/προσφύγων στην Κύπρο
      Ένας που δηλώνει πως ζει Λευκωσία και κατάγεται από την Λάρνακα έχει φωτογραφίες με στρατιώτες κάτω από σημαία της Τουρκίας. Στα σχόλια του γράφουν «Ο θεός να σε βοηθήσει».

      Άλλο προφίλ δείχνει κάποιον που διαμένει στην Λεμεσό και έχει αναρτήσει φωτογραφίες από την Συρία. Στα αγαπημένα του περιλαμβάνονται σελίδες συνεργασίας της Τουρκίας με τη συριακή αντιπολίτευση στο Μαντζίμπ.

      Άλλος δηλώνει ότι διαμένει Μουτταγιάκα στην Λεμεσό και προβάλλει φωτογραφίες με σημαίες του FSA, της Τουρκίας και μιας άλλης ισλαμικής οργάνωσης.
      Οι φωτογραφίες αρέσουν πολύ σε άλλο πρόσωπο, με μεγάλη επιρροή, ο οποίος επίσης διαμένει Λεμεσό και κατάγεται από το Idlib της Συρίας και μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 βρισκόταν στην Τουρκία.


      Άλλο άτομο που διαμένει στη Λεμεσό, επίσης με καταγωγή το Idlib, ακολουθεί ιστοσελίδες όπου προβάλλονται σημαίες του FSA και της Τουρκίας, καθώς και ομάδα με τον προκλητικό τίτλο «Arabs in South Cyprus» («Άραβες στην Νότια Κύπρο»). Η αναφορά σε «νότια Κύπρο» είναι χαρακτηριστικό της γνωστής διχοτομικής φρασεολογίας των κατεχομένων.
      Ένας άλλος λογαριασμός Σύριου προβάλλει φωτογραφίες μαρτύρων ή/και μαχητών του FSA. Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού δηλώνει ως καταγωγή τη Λεμεσό και έχει επίσης φωτογραφίες με ένστολους, με οπλισμό και με σημαίες του FSA. Μέσα στις φωτογραφίες εντοπίζεται παιδάκι με στρατιωτική στολή και σημαία FSA.

      Γνωστός του πιο πάνω, διαμένει επίσης στην Λεμεσό και έχει καταγωγή το Ιdlib και επίσης προβάλλει φωτογραφίες με ένοπλους χωρίς στολή και διακριτικά, κάτι που παραπέμπει σε ατάκτους.

      https://www.sigmalive.com/news/local/640306/erevna-sigmalive-profil-metanaston-stin-kypro-me-ypopti-drasi-amp-epafes-foto
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Γ.
      Το ποσοστό των στην Κύπρο των αλλοδαπών συνολικά αγγίζει το 30%.


      Έρευνα SigmaLive: Προφίλ μεταναστών στην Κύπρο με ύποπτη δράση & επαφές



      Άτομα που σχετίζονται με τους πιο πάνω ποζάρουν με στρατιωτικές στολές και ισλαμικές μαντήλες και δηλώνουν τόπο διαμονής και καταγωγής την Κωνσταντινούπολη.

      Ανησυχητική είναι η περίπτωση ατόμου με καταγωγή το Idlib και τόπο διαμονής τη Λεμεσό. Στις φωτογραφίες του διακρίνεται παρουσία σε χώρο με τεράστιες τουρκικές σημαίες τον Ιούλιο του 2018.

      Σε ανάρτησή του τον περασμένο Ιούλιο εμφανίζεται βρέφος με μπαντάνα που φέρει έμβλημα της τζιχαντιστικής ISIS. Την φωτογραφία εγκρίνουν δύο άτομα που διαμένουν επίσης στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε Πάφο και Λεμεσό.


      Ένα άλλο προφίλ Σύριου μετανάστη ακολουθεί ιστοσελίδες όπου φιγουράρουν οι σημαίες της Τουρκίας, του τουρκοκυπριακού κατοχικού καθεστώτος και του FSA.

      Άλλο άτομο δηλώνει τόπο διαμονής την Πάφο και καταγωγή το Ιντλίμπ και έχει φωτογραφίες τον Απρίλιο του 2017 μπροστά από κτήριο σε άγνωστη τοποθεσία, ίσως τέμενος, με τουρκική σημαία. Φίλος του που κατάγεται από τη Δαμασκό και ζει στην Κωνσταντινούπολη, προβάλλει φωτογραφιες με τον Τούρκο αστυνομικό Mevlüt Mert Altıntaş που δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη Andrei Karlov τον Δεκέμβριο του 2016.


      Πιο κάτω ο ίδιος έχει φωτογραφία ενός ένοπλου, με στρατιωτικά ρούχα και εξάρτυση, με τον υψωμένο τον δείκτη.


      Πρόκειται για ένα άτομο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Συριακό εμφύλιο πόλεμο και ήταν διάσημος ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας). Ο ίδιος κατηγορήθηκε και δέχτηκε επίθεση από την ισλαμιστική οργάνωση Al-Nusra για το ότι εντάχθηκε στην ISIS. Ο ίδιος, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά παραδέχτηκε ότι είχε σκεφτεί να ενταχθεί στην ISIS, καθώς άρχισε να βλέπει την τζιχαντιστική ομάδα ως τη μόνη δύναμη ικανή να πολεμήσει τη συριακή κυβέρνηση.

      Πάντως δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφέρουν πως η ISIS είχε υιοθετήσει μια τέτοια χειρονομία

      Προφίλ με καταγωγή από Συρία και διαμονή σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού επίσης παρουσιάζει φωτογραφίες ενόπλων με τον χαιρετισμό με υψωμένο τον δείκτη.

      Άλλο άτομο που δηλώνει ότι διαμένει Πάφο έχει φωτογραφία από το 2013 που αναφέρει ότι «Η Τουρκία είναι ο παράδεισος του Θεού στη γη». Το 2014 πήγε από Κωνσταντινούπολη στην Αττάλεια.




      Ένας άλλος που δεν έχει σχεδόν καθόλου στοιχεία στο προφίλ αλλά διαμένει Κύπρο αφού παρακολουθεί όλες τις τα εξελίξεις και έχει φωτογραφίες από ένστολους με οπλισμό.


      Πάντως η «Free Syrian Community of Cyprus» χρονολογείται τουλάχιστον από το 2013. Διακρίνονται πολλές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις της συριακής αντιπολίτευσης κατά του Assad, με σημαίες του FSA.

      Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι στα συνθήματα γράφουν, «ΌΧΙ στο ISIS, ΟΧΙ στον Άσσαντ, ΟΧΙ στο Ιράν», αλλά δεν αναφέρουν την Τουρκία.
      Συμπεράσματα
      Η ανησυχία με βάση τα ευρήματα της έρευνας του «SigmaLive» εδράζεται στο γεγονός πως ο FSA λειτούργησε ως πλατφόρμα κάτω από την οποία συντάχθηκε μια πληθώρα παραστρατιωτικών σχηματισμών που στρέφονται κατά της κυβέρνησης Μπασάρ αλ-Άσσαντ, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστικών και τουρκομανικών και διαφόρων ομάδων διαφόρων ιδεολογικών αποχρώσεων.
      Το «SigmaLive» δεν είναι σε θέση να κρίνει κατά πόσο άτομα που εικονίζονται είναι τρομοκράτες ή όχι. Ωστόσο, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν κατά καιρούς δείχνουν πως είτε στο παρελθόν είχαν οι ίδιοι συμμετάσχει σε ένοπλες δραστηριότητες κατά του καθεστώτος Άσσαντ, ή είναι συμπαθούντες με τέτοιες ομάδες. Παρατηρείται επίσης μια συμπάθεια ή έστω σχέση ή τουλάχιστον ενδιαφέρον για τουρκικά θέματα ή θέματα ψευδοκράτους.

      https://www.sigmalive.com/news/local/640306/erevna-sigmalive-profil-metanaston-stin-kypro-me-ypopti-drasi-amp-epafes-foto
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΛΛΑ 169 ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΑ 400 ΑΡΜΑΤΑ Μ-48.

    Ο τουρκικός Στρατός έχει ολοκληρώσει πλέον τον εκσυγχρονισμό στο σύνολο των αρμάτων μάχης M60T, σε επίπεδο M60TM.
    Ο εκσυγχρονισμός αφορά 169 άρματα και έχει επικεντρωθεί στην επιβιωσιμότητα του άρματος, μετά τα σκληρά μαθήματα που αποκόμισε ο τουρκικός Στρατός στη Συρία., με 10 τουλάχιστον άρματα να έχουν καταστραφεί.
    Τα βασικά σημεία του εκσυγχρονισμού είναι:
    εγκατάσταση τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο των .50,
    σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, για τον εντοπισμό Α/Τ Kornet που χρησιμοποιούν ίππευση δέσμης λέιζερ για την καθοδήγησή τους,
    νέο τηλεσκοπικό περισκόπιο για την βελτίωση της αντίληψης περιβάλλουσας κατάστασης σε πεδίο 360 μοιρών (σε 73 από τα 169 Μ-60Τ)
    τέλος το σύστημα αυτοπροστασίας Pullat.

    Το πακέτο αυτό του εκσυγχρονισμού στοχεύει στην βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των αρμάτων σε κατοικημένες περιοχές, (περισκόπιο, τηλεχειριζόμενο πολυβόλο) και φυσικά αυτό είναι προφανές αφού τα άρματα βρίσκονται όλα στην διάθεση της 1ης Στρατιάς στην ανατολική Θράκη, εκτός από ένα μικρό αριθμό που υπηρετεί σε εκ περιτροπής στην βόρεια Συρία.
    ΣΗΜ. Εφόσον ο τουρκικός Στρατός χάσει τουλάχιστον 10 Μ-60Τ στην Συρία, και αναφέρει όταν εκσυγχρόνισε 169 η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι τα 10 άρματα μάλλον προσήλθαν από εκσυγχρονισμό ισάριθμων M60Α1/A3 TTS
    Αντίθετα στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα MOLF στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 για 400 άρματα Μ-48 δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αρμάτων ιδιαίτερα στον τομέα της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.
    Η ισορροπία στο αρματικό ισοζύγιο στον Έβρο κινείται σε οριακό επίπεδο.
    Η ελληνική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης παρατάσσει μια δύναμη 353 αρμάτων μάχης εκ των οποίων 170 Leopard 2HEL και 183 Leopard 2A4, ενώ υπάρχουν σε μονάδες της δεύτερης γραμμής και περί τα 300 Leopard-1A5. Συ συνδυασμό με ακόμη 200 που υπηρετούν σε μονάδες του ηπειρωτικού χώρου, αλλά σε περίπτωση κρίσης θα μετακινηθούν στον Έβρο.

    Στην ανατολική Θράκη συνολικά η 1η τουρκική Στρατιά παρατάσσει εκτός των 170 πλέον εκσυγχρονισμένων M-60TM, 340 Leopard 2A4, 162 Leopard 1TU (Volkan), 227 Leopard 1Α3 και αριθμό Μ-48Α5Τ2. Περίπου 50 από τις ανωτέρω θωρακισμένες μονάδες (LEO2A4, M-60TΜ) βρίσκονται συνεχώς στην Συρία, καθώς η τουρκική πρακτική αποσκοπεί στην εκ περιτροπής αποστολή δυνάμεων για την απόκτηση εμπειρίας.
    Πρόκειται για ένα σύνολο άνω των 1.000 αρμάτων εκ των όποιων τα μισά με πυροβόλο των 120 χλστ.
    defencenet.gr


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άγνωστες συναντήσεις Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη με τον Ρότσιλντ που σήμερα αποκαλεί τον Κούλη ηλίθιο. ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29.09.2019

    Στο εστιατόριο Limani του Rockefeller Plaza παρέθεσε γεύμα στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος, με την παρουσία πολλών σημαντικών επιχειρηματιών, με σκοπό να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
    Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας των διεθνών συναντήσεων κορυφής στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιχειρηματίες και επικεφαλής διαχειριστές κεφαλαίων αθροιστικής αξίας υψηλότερης των 5 τρισ. δολαρίων. Οι επαφές ξεκίνησαν στην αρχή της εβδομάδας με την κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. Ελληνικής καταγωγής ο ίδιος αλλά και δισεκατομμυριούχος ως ιδιώτης, όχι μόνον έδειξε ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία. O επικεφαλής της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, με ενεργητικό 2,27 τρισ. δολάρια, εξήγησε πως το νέο διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από σοβαρή επιβράδυνση αλλά όχι ύφεση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του Brexit.
    Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά της Goldman Sachs, της εμβληματικής επενδυτικής τράπεζας που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, να παραθέσει στον πρωθυπουργό ένα γεύμα με επενδυτές και επιχειρηματίες. Το ραντεβού κλείστηκε στο εστιατόριο Capital Grille στο Rockefeller Center. Εκεί στην πριβέ αίθουσα, με φόντο τους βαρύς τόνους του κόκκινου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μεγάλα αφεντικά και ιδρυτές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και ομίλων, όπως ο Ντέιβιντ Μ. Σόλομον της Goldman, τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει και στα Χανιά το καλοκαίρι οπότε και συμφωνήθηκε αυτό το τραπέζι, ο Τζέιμι Ντίναν της York Capital, ο Τζεφ Χόκινγκς της Bain Capital, ο Φρανκ Μπρούνο της Cerberus και ο ιδρυτής και επικεφαλής της Avenue Capital, Μάικλ Λάσκεϊ. Στη συνάντηση ήταν και κορυφαία στελέχη επενδυτικών και επιχειρηματικών οργανισμών όπως η Invesco, που διαχειρίζεται 1,5 τρισ. δολάρια, αλλά και της Eldorado Gold, της Biogen και άλλοι.
    Το γεύμα έλαβε χώρα στα μέσα της εβδομάδας στο upscale εστιατόριο Limani στο Rockefeller Plaza. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και τον οικοδεσπότη Ουίλμπουρ Ρος, στη λίστα των συνδαιτυμόνων τους ξεχώρισαν ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας, ο γνώριμος στην Ελλάδα Τζον Πόλσον της Paulson & Co, ο Τζέι Κόλινς της Citigroup, ο Μαρκ Τ. Γκαλόγκλι της Centerbridge Partners, ο Χάουαρντ Γ. Λούτνικ της Cantor Fitzgerald, ο Πολ Φρίμπουργκ της Continental Grain Company, ο Τομ Μέιν της Barclays, ο Τζον Γουόλεν της Waterwheel Capital, ο Τσαρλς Φίλιπς της Infor, ο Πίτερ Σέλφριτζ της SAP, ο Ταντ Σμιθ της Sotheby’s και ο Στέλιος Ζαβός της Zeus Capital Management. Παρόντες ήταν ακόμη ο Μάριο Κοντομέρκος της Mohegan Gaming & Entertainment, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος της Axia Ventures και ο Θεόδωρος Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1, αλλά και σημαντικός αριθμός ιδρυτών και εταίρων μεγάλων αμερικανικών δικηγορικών εταιρειών, ενώ από την κυβέρνηση τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και άλλοι.
    Πραγματοποιήθηκαν όμως και άλλες επαφές, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ στο γραφείο του, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ θερμό κλίμα. Ενα τέτοιο ραντεβού κλείστηκε και με τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone, Στίβεν Σβάρτσμαν. Ο τελευταίος προΐσταται ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity fund, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση 545 δισ. δολαρίων, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την πρόθεσή του να επενδύσει περαιτέρω.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ (ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ) ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ».
    Όσον αφορά την Αγία Σοφία ο κ.Νίκος Δένδιας αποκάλυψε πως η απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή της σε τζαμί δεν θα επηρεάσει τις εργασίες για το τέμενος στο Βοτανικό.
    «Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει το τέμενος στον Βοτανικό, ετέθη από τον πρόεδρο Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του είπε "δεν θα γίνει επειδή μου το ζητάς εσύ, θα το κάνουμε για να έχουν οι μουσουλμάνοι κάπου να προσεύχονται"»
    «Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα το πραγματοποιήσει επειδή είναι απόφαση της ελληνικής πολιτείας όχι επειδή το ζητάει η Τουρκία», είπε ο Ν.Δένδιας.

    Ουσιαστικά το βρωμερό τέκνο της οικογενειοκρατίας, που ρουφάει το αίμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, είπε: «η Ελλάδα δεν θα γίνει ισλαμική αποικία επειδή το ζητάς εσύ, αλλά επειδή το θέλω εγώ και τα αφεντικά μου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ "Jerusalem Post" ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ: «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ», ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΧΗΤΕΣ. ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πήγε κρυφά στο Ισραήλ. Να γνωρίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί ότι οι εβραίοι βλέπουν μόνο το συμφέρον τους, και άριστα πράττουν. Αν δουν ότι το συμφέρον τους είναι με την μεριά της Τουρκίας, θα μας πουλήσουν στο λεπτό. Αν δουν ότι τους συμφέρει η ουδετερότητα αυτό θα πράξουν. Και βέβαια, όπως είπε ξεκάθαρα ο πρεσβευτής τους, να μην περιμένουμε ότι θα πολεμήσουν ενεργά για μας και μάλιστα όταν τα ελληνικά νιάτα ξημεροβραδιάζουν στις καφετέριες και στις παραλίες, ενώ οι ίδιοι ασκούνται καθημερινά στον πόλεμο.
    Οι Έλληνες στρατιωτικοί να μην πέφτουν στην παγίδα των πρακτόρων ελλήνων πολιτικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τον διεθνή σιωνισμό για τα προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο.
    O A/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας
    Η συζήτηση των δύο Αρχηγών έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων
    Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο – στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ – συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον ισραηλινό ομόλογό του Αντιστράτηγο Αβίβ Κοχαβί (Aviv Kochavi).
    Η συζήτηση των δύο Αρχηγών έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης ως προς την προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.
    Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα στενές το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών άλλωστε ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς. Πρόσφατα εξάλλου κυρώθηκε στη Βουλή η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ.
    Η συμφωνία, όπως είχε δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος «δημιουργεί ένα πλαίσιο προμηθειών με γενικούς όρους, με διαδικασίες που θεσπίζονται, το οποίο βασίζεται στην κατάρτιση διακρατικών συμφωνιών, δηλαδή G to G συμφωνιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις δύο χώρες για σύναψη διμερών συμβάσεων». Είχε τονίσει επίσης ότι αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα από ισραηλινές εταιρείες παραγωγής αμυντικού υλικού, να αναπτύξουν σχήματα συμπαραγωγής και συνέργειας για την παραγωγή αμυντικού υλικού στην Ελλάδα, με τρόπο επωφελή και για τα δύο μέρη.


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κούλης αποχαιρέτησε την Αγία Σοφία.
    Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, δημοσίευσε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter, ένα tweet, στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς, αποχαιρετά την Αγία Σοφία.
    Έγραψε λοιπόν και μας διεμήνυσε ο πρωθυπουργός: «Η Αγία Σοφία είναι μεγαλύτερη από όλους και μας ξεπερνά όλους. Θα στέκει ακλόνητη, διατηρώντας την ακτινοβολία που εκπέμπει από τον 6ο αιώνα, με εμβέλεια που απλώνεται πάνω από χώρες και θρησκείες και με διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές μίας διοικητικής απόφασης».
    Με ανάλογη φρασεολογία (για τους ανόητους οπαδούς του) είχε αποχαιρετήσει και την Μακεδονία.

    Τι προβλέπεται για το μέλλον;
    Θα αποχαιρετήσει το Καστελόριζο, την ΑΟΖ, την Λέσβο, την Χίο, την Ρόδο, την Κύπρο ή την Κρήτη;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΒΟ.
    Με μια προσφορά, που κατατέθηκε σήμερα, προχωρά η διαδικασία για την εξαγορά του ενεργητικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με στόχο να ολοκληρωθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
    Την προσφορά κατέθεσε η κοινοπραξία δύο εταιρειών από το Ισραήλ, της Plasan και του Katsav Group που ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων μέχρι όπλα και ναυπηγεία. Σύμφωνα με τη διαδικασία του εκκαθαριστή κατατέθηκαν δύο φάκελοι.
    Ο πρώτος με τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον πλειστηριασμό και ο δεύτερος με την οικονομική προσφορά και το business plan, το οποίο αναμένεται να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην τελική εισήγηση για την αποδοχή ή όχι της συνολικής προσφοράς.
    Όπως σημειώνει ο εκκαθαριστής το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον μοναδικό σήμερα υποψήφιο για την ΕΛΒΟ.
    Στόχος είναι η διαμόρφωση της τελικής εισήγησης προς το ελληνικό δημόσιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να αποφασίσει για την προσφορά εντός του Σεπτεμβρίου,.
    Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την ΕΛΒΟ είχε δημοσιοποιηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπένζαμιν Νετανιάχου.
    Το τελευταίο διάστημα οι δύο χώρες έχουν έρθει εγγύτερα στο αμυντικό πεδίο, καθώς-μεταξύ άλλων- έχουν ταυτόσημες θέσεις για την τουρκική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο την οποία απορρίπτουν.
    Με αυτό το δεδομένο μια πιθανή εμπλοκή των ισραηλινών στην ΕΛΒΟ θα λειτουργήσει θετικά για την περαιτέρω σύσφιξη της αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
    ΠΗΓΗ: VORI
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όρια της σχιζοφρένειας αγγίζουν όσα συμβαίνουν στον τομέα των προμηθειών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τη στιγμή που όλοι οι αρμόδιοι για την άμυνα της χώρας αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους, πολιτικοί και στρατιωτικοί, προειδοποιούν τον ελληνικό λαό για επικείμενη κρίση με την Τουρκία, οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις των συμβάσεων υποστήριξης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων κινδυνεύουν να λάβουν την μορφή επιδημίας.

      Πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 εγκρίθηκαν από την ΓΔΑΕΕ τα τρία σχέδια Συμφωνιών – Πλαίσιο της Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000EGM/BGM και Mirage 2000-5 MkII.

      Τα σχέδια έτυχαν επεξεργασίας από στελέχη της ΓΔΑΕΕ και των εμπλεκόμενων γαλλικών εταιρειών, ώστε να προληφθεί οποιοδήποτε ζήτημα παρουσιαστεί κατά την υλοποίηση της σύμβασης. Ως εδώ όλα καλά.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, αν και όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα το νόμου, και υπήρξε μέριμνα για κάθε ζήτημα μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των εκτελεστικών συμβάσεων για την αγορά των ανταλλακτικών των αεροσκαφών, διότι πολύ απλά αυτές “ξεκουράζονται” στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου βρίσκονται για έλεγχο.

      Η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα εάν δεν προκύψουν φυσικά νέα προβλήματα. Ακολούθως, οι εκτελεστικές συμβάσεις θα επιστρέψουν στην ΓΔΑΕΕ όπου θα πρέπει να περιμένουμε τον ερχομό του Σεπτεμβρίου τουλάχιστον, διότι τον Αύγουστο τα γαλλικά εργοστάσια είναι κλειστά λόγω διακοπών.

      Μόλις υποδεχτούμε τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει οι Γάλλοι κατασκευαστές DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES να καταθέσουν στην ΓΔΑΕΕ τις εγγυητικές τους επιστολές, το ελληνικό Δημόσιο να καταθέσει την προκαταβολή και να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις, ώστε η παραγωγή και η επισκευή των ανταλλακτικών να ξεκινήσει περίπου κατά τον Οκτώβριο.

      Σύμφωνα λοιπόν με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, τα πρώτα ανταλλακτικά θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα περίπου… τις Απόκριες του 2021, ή την 200η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

      Την ίδια στιγμή, ο διαγωνισμός για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow on Support (FOS) των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J ακυρώθηκε, αποκλείοντας από την διαδικασία τον μοναδικό κατασκευαστή του αεροσκάφους, (ζήτω η τρέλα) με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή, κάποια στιγμή στο μέλλον. Στο γιατί θα αναφερθούμε σύντομα…

      Τέλος, σε φάση προετοιμασίας (χαλαρά, άλλωστε δεν βιαζόμαστε) βρίσκονται τα προγράμματα για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow on Support (FOS) των γαλλικών πυραύλων αέρος-αέρος MICA IR/EM και των υποστρατηγικών βλημάτων Scalp EG, ενώ για τους αντιπλοϊκούς πυραύλους AM-39 Exocet δεν υπάρχουν πληροφορίες.

      Με αυτά τα δεδομένα, δυο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για την εγκληματική ολιγωρία που διαπιστώνεται στο ζήτημα της υποστήριξης των οπλικών συστημάτων της χώρας. Είτε δεν έχουμε αντιληφθεί τον κίνδυνο που ως Έθνος διατρέχουμε τους επόμενους μήνες, είτε κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

      Επιδεικνύουμε δε τέτοια συμπεριφορά, αγνοώντας το παγόβουνο που έρχεται κατά πάνω μας και θέτοντας τις σύγχρονες πλάκες του Μωυσέως, δηλαδή το αποδεδειγμένα κακό νομοθετικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση των στρατιωτικών προμηθειών, υπεράνω της Εθνικής Ασφάλειας, Κυριαρχίας και Εδαφικής Ακεραιότητας.


      Τί συμβαίνει λοιπόν; Απλά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για λόγους που αυτοί γνωρίζουν, ολοένα εξαγγέλλουν ότι θα πάνε το νομοσχέδιο περί αμυντικών προμηθειών στη Βουλή για να ξεκινήσει η διαδικασία, όμως πάντα κάτι γίνεται και το νομοσχέδιο παραμένει στα συρτάρια υπεύθυνων υποτίθεται κρατικών αξιωματούχων.

      www.defencepoint.gr
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  9. Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Οι έλληνες πολιτικοί μεταμόρφωσαν την ελληνική δικαιοσύνη σαν και δαύτους. Μία μικρή σχιζοφρενική νεοελληνική κοινωνία – κοινότητα αλληλομισούμενων και αλληλοκαταδιωκόμενων ατόμων. Εισαγγελείς αλληλομηνύονται για διαφθορά γιατί έκαναν τα χατίρια διεφθαρμένων πολιτικών.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ Ή ΚΛΑΨΤΕ…
    Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για πέντε κακουργηματικά αδικήματα, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με την πορισματική αναφορά του που διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη για την υπόθεση της Novartis.
    Από την άλλη, ο συνάδελφός του, Λάμπρος Σοφουλάκης, αναφέρει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία εις βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, αλλά προέκυψαν ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά πέντε άλλων προσώπων: του Ιωάννη Αγγελή, της Ελένης Ράικου, του Νικολάου Μανιαδάκη, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νικολάου Μανία.
    Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της κυρίας Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρής αναφέρει ότι για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, ως προς αυτούς.
    Από πλευράς του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης αναφέρει ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και οι κ. Ντζούρας και Μανώλης) ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους τα οποία να μπορούν να δικαιολογήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης.
    Παράλληλα, ο κ. Σοφουλάκης υπογραμμίζει ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα κατά των Ιωάννη Αγγελή, Ελένης Ράικου, Νικολάου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και Νικολάου Μανία, και ζητεί να ερευνηθούν αυτά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελικά γραφεία και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis. Επίσης, στον κ. Αγγελή, ο Λ. Σοφουλάκης καταλογίζει παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων, τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.
    Στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, για τις καταθέσεις της, αλλά και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, εξαιτίας της ενδεχόμενης εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.
    Τέλος, ο κ. Σοφουλάκης στον Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, και στους Κωνσταντίνο Φρουζή και Νικόλαο Μανία καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δήλωση της κ. Τουλουπάκη είναι η ακόλουθη:

      “Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

      Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

      Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

      Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

      Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους”.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
    Δεν είχαμε αντιδράσεις από τα Υπουργεία Εξωτερικών και θρησκευτικών υποθέσεων του Ισραήλ, καθώς και από πανίσχυρους Εβραϊκούς κύκλους στο εξωτερικό. Εξαιρώ κάποια στελέχη Ελληνικών και Αρμενικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ ως και γνωστούς Αμερικανούς γερουσιαστές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάικλ Κράτσιος: Ο 34χρονος ομογενής υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
    Ο ομογενής επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ (CTO), Μιχαήλ Κράτσιος (Michael Kratsios), αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Αμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ.
    Ο κ. Κράτσιος πρόκειται να επιβλέπει τον Οργανισμό Αμυνας Πυραύλων, τον Οργανισμό Προχωρημένων Ερευνητικών Εργων Αμυνας (DARPA), τη Μονάδα Καινοτομίας Αμυνας, τον Οργανισμό Διαστημικής Ανάπτυξης και την επιχείρηση DoD Laboratory.
    Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ υπογράμμισε ότι το Πεντάγωνο αναζήτησε «κάποιον με εμπειρία στον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και σε στενή συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών της βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι ο Μάικλ είναι το σωστό άτομο για αυτήν τη δουλειά».
    Ποιος είναι ο Μιχαήλ Κράτσιος
    Ο Μιχαήλ Ιωάννης Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios, γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1986 αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2008 με πτυχίο πολιτικών επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών. Ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.
    Ενώ φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, ο Κράτσιος ήταν ασκούμενος υπάλληλος του γερουσιαστή Lindsey Graham και αρχισυντάκτης και πρόεδρος του Business Today. Μετά από το Πρίνστον εργάστηκε στην Barclays Capital και στο Lyford Group International και αργότερα διετέλεσε Chief Financial Officer της Clarium Capital Management.
    Πριν τη συμμετοχή του στην διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως Αναπληρωτής Βοηθός του προέδρου, ο Κράτσιος ήταν Διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως Διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Peter Thiel.
    Στο Λευκό Οίκο, ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις ΗΠΑ. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε την Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας της Διοίκησης τον Ιούνιο του 2017. Ο κ. Κράτσιος καθοδηγεί τις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
    Είναι επίσης επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου, οι οποίες κατέληξαν σε ένα προεδρικό μνημόνιο που ζητούσε την ίδρυση του πιλοτικού προγράμματος ενσωμάτωσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS).
    Το Σεπτέμβριο του 2017 ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην υπουργική σύνοδο των G7 στο Τορίνο της Ιταλίας.
    Τον Αύγουστο του 2018, ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ψηφιακή Οικονομική Υπουργική Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν νευρίασε ο μπάρμπας, ο Ιάκωβος, αλλά ο μικρός ο Ναθαναήλ. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλλας. Κερκυραίος δημοσιογράφος μου είπε - τυχαίως, πριν ένα μήνα - πως ο μπάρμπας έχει να εμφανιστεί στην βίλλα εδώ και 3 έτη. Η κόρη του μπάρμπα και αδελφή του Ναθαναήλ είχε έλθει πέρισυ το καλοκαίρι και άλλαξε όλο το προσωπικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της, πλην του Δένδια. Για αυτό από το 2018 ο Δένδιας είναι αρνητικός για το Πρότζεκτ. Πιστεύω με σιγουριά, ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή κόντρα και ο Κούλις είχε πάρει οδηγίες από τον επιχειρηματία μπαμπά Ιάκωβο, που εξόργισαν τον φυσιολάτρη (νεαρό - τρόπος του λέγειν) Ρότσιλντ.
    Κοινώς έμπλεξε ο Κυριάκος, κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα δεν θα του στοιχίσει, γιατί τα νήματα των ΜΜΕ και της Πολιτικής τα κινούν ο μπάρμπας Ιάκωβος και ο εξάδελφός του ο Ντέϊβ της Γαλλίας. Όταν ποτέ αποδημήσει ο μπάρμπας, τότε θα πρέπει να προσέχει πολύ ο Κυριάκος τον Ναθαναήλ.
    Καμμία σχέση εδώ και αιώνες με την Κέρκυρα δεν είχαν οι Ρότσιλντ. Ούτε ιστορικούς δεσμούς. Η σχέση είναι πρόσφατη. Ο γιός του Ναυάρχου Αλεξ. Χατζηκυριάκου (εξ΄ ου και το Χατζηκυριάκειο Πειραιώς, όπου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ήταν ο ζωγράφος Νίκος Γκίκας - Χατζηκυριάκος (1906-1994), ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην περιοχή της Κερασιάς Κασσιόπης στην Β.Α. Κέρκυρα.
    Ο Γκίκας παντρεύτηκε το 1961 στο Λονδίνο την Εβραία Μπάρμπαρα Ιουδήθ Χάτσινσον σε τρίτο γάμο της. Ήταν πρώην σύζυγος του Βαρώνου Ναθαναήλ Βίκτωρος Ρότσιλντ, με τον οποίο είχε αποκτήσει 2 κόρες και το 1936 τον Ιάκωβο Ρότσιλντ. O Γκίκας to 1971 έγραψε την γη και το σπίτι της Κέρκυρας στον νεογέννητο εγγονό της γυναίκας του, τον Ναθαναήλ, γιό του Ιακώβου Ρότσιλντ. Σε αυτόν δηλαδή που έκραξε τον Μητσοτάκη. Η Μπάρμπαρα απεβίωσε το 1989. Μετά τον θάνατο του Γκίκα το 1994, όλη η περιουσία του στην Κέρκυρα περιήλθε στα χέρια των Ρότσιλντ.
    Ο Γκίκας, αν και καλός ζωγράφος δεν είχε καλές σχέσεις με τον καταγόμενο από τα Ψαρά Ναύαρχο ήρωα πατέρα του. Για τον λόγο αυτόν και προτίμησε να χρησιμοποιεί το Αρβανίτικης καταγωγής επώνυμο της Υδραίας μητέρας του. Το που παντρεύτηκε την πρώην Βαρωνέσα, του άνοιξαν οι διεθνείς πόρτες για να εκθέσει τα έργα του και να καταλάβει θέσεις.
    Ενδιαφέροντα στοιχεία από Czar Ivan Groznyi, Pronews
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρότσιλντ όρισαν διαχειριστή της περιουσίας τους στην Κέρκυρα τον δικηγόρο Ν. Δένδια και το 2005, με την παρουσία του τότε νέου Βουλευτή της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος Κασσιόπης Κατσαρός (του ΠΑΣΟΚ) ανακήρυξε τον Ιάκωβο Ρότσιλντ επίτιμο Δημότη.
      Το 2012, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον Δένδια πλέον Υπουργό, έβγαλε στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης (δίπλα στην βίλλα Ρότσιλντ) για 99 έτη. Την δημοπρασία την κέρδισε το 2013 η Ιουδ.κεφαλαίων εταιρεία "NCΗ Capital Inc" μέσω της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέα Κέρκυρα ΑΕ".
      Τί μεσολάβησε και τώρα ο Ναθαναήλ Ρότσιλντ είναι αρνητικός με το Cassiopi Project, για το οποίο ήταν θετικός ο πατέρας του. είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ίσως κάποια αλλαγή στα σχέδια που υπήρχαν το 2012.
      Στο Πρότζεκτ είναι αντίθετος και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος γείτονας, ο Γιόργκ Ροκενχάουζερ, που έχει αποκτήσει παρακείμενη με τον Ερημίτη έκταση με 1.000 ελαιόδεντρα, πλησίον της βίλλας του Γκίκα (νυν Ρότσιλντ). Αυτός θέλει η περιοχή να καταστεί καταφύγιο αγρίων ζώων.
      Μαζί τους εμφανίζεται να συντάσσεται και ο Ρομπ Λούκας, Managing Partner της Σι Βι Σι Κάπιταλ, αλλά και η Λη Ντούρελ, χήρα του γνωστού συγγραφέα Τζέραλντ Ντούρελ, που έγραφε βιβλία για την Κέρκυρα.
      Επίσης μια ομάδα "επενδυτών-ακτιβιστών” μαζί με άλλους υποστηρικτές και υπό το σύνθημα Σέϊβ Ερημίτης, που είχαν υιοθετήσει τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, εμφανίζονται να έχουν στείλει επιστολή στις Ελληνικές Αρχές για το θέμα. Μάλιστα, έχουν προτείνει, μεταξύ άλλων, να αγοράσουν οι ίδιοι την έκταση, κάτι που είναι πλέον αργά, αφού ο διαγωνισμός έγινε το 2012 για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, προς ικανοποίησιν των δανειστών.
      Επί πλέον ο Δένδιας, από το 2018 εξέφρασε την αντίθεσή του για την ολοκλήρωση του Πρότζεκτ. Κάτι σημαίνει αυτό.
      Σημειωτέον πως το 2013 ένας από τους 8 Διαχειριστές της Εν Σι Έϊτς Κάπιταλ, ήταν φίλος και ομοεθνής του Βαρώνου Ιάκωβου Ρότσιλντ με μεγάλη προϋπηρεσία σε μεγάλες ομοεθνείς του Εταιρείες και ήταν αυτός που θα διαχειριζόταν την Οικοδόμηση της Κασσιόπης. Άραγε τι συνέβη με αυτόν τον τύπο? Μήπως αυτός είναι το κλειδί της επιθέσεως κατά Μητσοτάκη?
      Ενδιαφέροντα στοιχεία από Czar Ivan Groznyi, Pronews
      Ζ.Π.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...