ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Απριλίου 2021

Πρώτοι οι Αντετοκούνμπο της φυλής Γιορούμπα της Νιγηρίας στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

 

ΕΝΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2018 - 2019 - 2020. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΠΕΡΙΠΟΥ 13.000 ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση. Οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται.

 

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΟΖ. ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ: «Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».


 
ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ 15 ΩΡΕΣ. ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. 

 
Σε όλη την Αμερική γίνονται, ξεσηκωμένες και πληρωμένες από τον Σόρος διαδηλώσεις κατά του «ρατσισμού», με πολλούς από τους λεγόμενους σούπερ σταρ του συστήματος να δίνουν το «παρών» σε πορείες, διαμαρτυρίες κλπ.
Ο νιγηριανός Γιορούμπα Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την οικογένειά του και συμπαίκτες του από τους Μπακς έλαβαν μέρος σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Μιλγουόκι.
Το «παρών» έδωσαν, πέρα από τον Γιάννη, ο Θανάσης, ο Άλεξ, η μητέρα τους, αλλά για λίγο και η σύντροφος του Greek Freak μαζί με το γιο τους, Λίαμ, ενώ  ήταν εκεί  και  οι Στέρλινγκ Μπράουν, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπρουκ Λόπεζ και Φρανκ Μέισον.



Ο Γιαρούμπα, φορώντας μάσκα και μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν το I can’t breathe, πήρε το λόγο με ντουντούκα και πέρασε το δικό του μήνυμα, ενώ πρόσφερε μπουκαλάκια με νερό στους διαδηλωτές.

«Αυτή είναι η πόλη μας και ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη, και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό είμαστε σε αυτήν την παρέλαση μαζί σας. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ στο Μιλγουόκι και να μη φοβάται να περπατά στους δρόμους. Δε θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του» τόνισε μέσα σε αποθέωση.

Μήνυμα του Αντετοκούνμπο: «Για μία φορά μην το κάνεις. Μην προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μη γυρίζεις την πλάτη σου στο ρατσισμό. Μη δέχεσαι να παίρνουν τις αθώες ζωές. Μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Μην θεωρείς ότι αυτό δε σε αγγίζει. Μην καθίσεις σιωπηλός. Μην πιστεύεις ότι δεν μπορείς να γίνεις μέρος αυτής της αλλαγής. Ας γίνουμε όλοι μέρη αυτής της αλλαγής».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  1. Από διπλανά χωριά, πήγαν στο ίδιο σχολείο...
    «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»
    Εγκατέλειψαν τα όμορφα χωριά τους κοντά στην Αμφιλοχία, κυνήγησαν την τύχη τους στην (απάνθρωπη πλέον) Αθήνα. Δεν ήθελαν να πάρουν κάποιον τίμιο αγρότη ή κτηνοτρόφο. Έψαχναν για κάποιο λαμόγιο ασφαλιστή ή δικηγόρο. Το θύμα, σπούδασε λογιστική στον Πειραιά. Η άλλη πάλι, όχι. Τηλεφωνούσε σε φτωχούς ανθρώπους και τους απειλούσε ότι θα τους κατασχεθή το σπίτι τους αν δεν πληρώσουν τα χρέη τους. Σε εισπρακτική εταιρεία δούλευε. ΜΟΝΟΝ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΗΤΟΔΟΥΛΕΙΕΣ. Το θύμα, πρόσχαρη και ομορφούλα.
    Την άλλην πάλι, δεν την λες και... «καρακουκλάρα».
    Αν την προσέξετε καλά, τα μάτια της ΔΕΝ είναι ωραία. Ούτε το στόμα της. Κάπως... «στραβό». Tο άνω χείλος της μάλιστα (το πάνω χειλάκι) μικρό. Διαβάστε Τσέζαρε Λομπρόζο για να μάθετε το τι ΑΚΡΙΒΩΣ εστί «μικρό πάνω χειλάκι»...

    «Κάνει 'μπαμ' από χιλιόμετρα», ότι, η «σκοτεινή» η τύπισσα, το ΖΗΛΕΥΕ το θύμα, από τα... μικράτα τους. Από τότε ακόμη που ζούσαν στα χωριά τους.

    Πιο είναι το ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ αυτής τής απαίσιας ιστορίας; Θα σάς το πούμε εμείς. Όπως εμείς το αντιλαμβανόμεθα δηλαδή:

    Πρώτον, δύο οικογένειες, ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ. Γονείς, αδέλφια...
    Δεύτερον, αναζητούσαν απελπισμένα (και οι δύο) τον... «σωστό γαμπρό», κάνοντας σαν «λυσσάρες» για να μην πιάσουν τα σαράντα και... «μείνουν στο ράφι».
    Τρίτον, δύο νέες Ελληνίδες, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ να φέρουν στη ζωή παιδιά. Δεν μπόρεσαν να γίνουν μητέρες.
    Τέταρτον, έφτασαν στα 35 τους, ξοδεύοντας όλον τον χρόνο τους και τα χρήματά τους προσπαθώντας να γίνουν... «μοντέλλα».
    Νύχια, κομμωτήρια, ρούχα, γόβες, αρώματα, καλλυντικά...
    ΤΙ ΒΓΗΚΕ;

    Θα σάς πούμε εμείς το τι... «βγήκε»: Η μέση Ελληνίς ή κατ' άλλους... «ελεεινίς» των τελευταίων δεκαετιών, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. Σαν κι αυτές τις δύο τύπισσες απ' την Αμφιλοχία. Αναρωτιέστε για ποιον λόγο η Ελληνική Φυλή χάνεται;
    ----------------
    «Δώστε μου μητέρες, να σάς δώσω Γαλλία» έλεγε ο Ναπολέων.
    ----------------
    Πού βρίσκονται πλέον οι Ελληνίδες; Όχι πάντως στις εστίες τους αναθρέφοντας παιδιά...

    Ποιες γεννοβολούν στην Ελλάδα πλέον; Μα, οι Σομαλές, οι Αφγανές και οι Αλβανές φυσικά...
    Κάποτε, κάτι τύπισσες σαν κι αυτήν με το «μικρό πάνω χειλάκι», τις συμμόρφωνε ένας πατέρας, ένας αδελφός. Ένας σύζυγος, από τα 18 τους. Σήμερα, η μέση «ελεεινίς», έχει ξεφύγη. Κάτι τέτοιες (και είναι οι περισσότερες) ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. Ευθύνονται και οι άντρες. Σταμάτησαν να ρίχνουν τα... σωστά χαστούκια.
    Σήμερα, οι «ελεεινίδες» είναι αυτές που ρίχνουν τα χαστούκια. Ξεχάσατε την τρελλέγκω το «ολγάκι» (με το μικροσκοπικό «ο») που έστειλε - μέσω τού παρασημοφορημένου Ραχωβίτσα - τα πέντε τουρκαλβαναριά, τέσσερις φορές, έξω από το σπίτι μας;

    Σε τι διαφέρουν - ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ - η Βλάχα η Αμφιλοχιώτισσα με τον Βλάχο τον Καρδιτσιώτη με τα παράσημα (και το «ολγάκι» το μουρλό);
    ΟΛΟΪΔΙΑ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΜΑ, ΟΛΟΪΔΙΑ ΛΕΜΕ...
    ===================
    Άτεκνο στα 52 του ΚΑΙ το «ολγάκι το μουρλό»...
    Παριστάνει, ακόμη, τη... «μπεμπέκα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγόρι που η φυλή του ήθελε να το σκοτώσει και να το φάει - Πως κατάφερε να γλιτώσει;
    Ένας νεαρός από την δυτική Παπούα αφού μεγάλωσε μακριά από την φυλή του, καθαρά από τύχη, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα μέλη της φυλής στην οποία γεννήθηκε που όταν ήταν 6 ετών, ήθελαν να τον σκοτώσουν και να τον φάνε.
    Η φυλή Korowai που ζει στην Δυτική Παπούα, πιστεύει πως όταν κάποιος πεθάνει οφείλεται στα κακά πνεύματα. Ο Wawa Chombonggai είναι σήμερα 20 ετών και μεγάλωσε στη Σουμάτρα. Το 2006 όμως ζούσε ακόμα με τη φυλή του, όταν οι δυο του γονείς πέθαναν ξαφνικά. Τα μέλη της φυλής θεώρησαν πως ήταν μάγος και άρχισαν να σχεδιάζουν τον θάνατό του. Θα τον σκότωναν λοιπόν και θα έτρωγαν τη σάρκα του. Όπως κάνουν με κάθε άνθρωπο που νομίζουν πως ευθύνεται για τον θάνατο κάποιου άλλου.
    Όμως το αγόρι στάθηκε τυχερό. Ο Kornelius Sembiring εκείνη την εποχή ήταν οδηγός στη συγκεκριμένη περιοχή. Έμαθε ποια θα ήταν η τύχη του παιδιού και αποφάσισε να το σώσει. Το πήρε λοιπόν σπίτι του και το μεγάλωσε σαν δικό του παιδί.
    Ο Wawa όταν έκλεισε τα 20 αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε και να αντιμετωπίσει ευθέως τη φυλή του. Μαζί με την κάμερα του καναλιού, επέστρεψε στον τόπο του παρολίγον εγκλήματος. Στην αρχή τα μέλη της φυλής τον καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα είδε μετά από χρόνια και τους θείους του.
    Ο σκοπός της επίσκεψής του όμως ήταν άλλος. Ήθελε να πει στα μέλη της φυλής πως δεν είναι σωστό να σκοτώνουν και να τρώνε ο ένας τον άλλον. Ανέφερε την ιστορία του θείου του, ο οποίος σκοτώθηκε επειδή είχε σχέση με την γυναίκα κάποιου άλλου και ρώτησε «γιατί σκοτώνεται έτσι;». Κάποιοι αντέδρασαν ενώ κάποιοι άλλοι, εντυπωσιάστηκαν από τον λόγο του και πρότειναν να γίνει αρχηγός της φυλής.
    Ο Wawa, που τώρα παίζει ποδόσφαιρο, δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για τη φυλή του, παρόλο που ήθελε να τον σκοτώσει. Ελπίζει πλέον σε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτήν. Μετά την πρώτη επίσκεψή του μετά από τόσα χρόνια, έφυγε δακρυσμένος αλλά υποσχέθηκε πως θα γυρίσει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...