ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Απριλίου 2021

ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 200 ΜΕΛΕΤΩΝ: «ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ – ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ - ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια. Η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους. Δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική». ΟΜΠΑΜΑ: «ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟΥΣ».

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

 


Κίνδυνος για ανθρώπινη εξαφάνιση: Πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων!  
   
Η πρωτότοκη κόρη του τέως Προέδρου Ομπάμα, η  Μάλια Ομπάμα, είναι φοιτήτρια  στο Πανεπιστήμιο του Harvard.  Σε ομιλία που έκανε (στα πλαίσια των Πανεπιστημιακών Εξετάσεων και έφερε στην δημοσιότητα ένας συμφοιτητής της στο Snapchat), η Μάλια Ομπάμα ευχήθηκε την εξαφάνιση της Λευκής Φυλής.  «Οι Λευκοί είναι τόσο Σίξτις (σ.σ.: ζούν ακόμη στην δεκαετία του 1960). Μερικές φορές, το μόνο που με κάνει να συνεχίζω, είναι το γεγονός ότι μέχρι να γίνω 30 χρόνων (σ.σ.: το 2028), οι Λευκοί θα έχουν αναμιχθεί. Φανταστείτε έναν Κόσμο χωρίς Λευκούς».  Όπως συμφωνούν όλοι οι αυτήκοες μάρτυρες της  ομιλίας της πρώην Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ, η Μάλια Ομπάμα αναφερόταν στα χαμηλά ποσοστά της Λευκής γεννητικότητος, την ίδια στιγμή που οι άλλες φυλετικές ομάδες των ΗΠΑ γεννοβολούν σαν κουνέλες. 

 ΜΕΛΕΤΗ  ΤΟΥ  ΕΒΡΑΪΚΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.  (ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ  ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ  ΤΗΣ  ΛΕΥΚΗΣ  ΦΥΛΗΣ);

 
Ο Δρ Levine, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, διαπίστωσε  μείωση της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων κατά 52,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% στους άνδρες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο ρυθμός παρακμής των ανδρών που ζουν σε αυτές τις χώρες συνεχίζεται και ενδεχομένως αυξάνεται. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.  Ο Δρ Levine λέει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανακαλυφθεί γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής της τάσης.



Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στους άνδρες εξακολουθεί να μειώνεται στα τρέχοντα ποσοστά, προειδοποιεί ένας γιατρός.
Οι ερευνητές που αξιολογούν τα αποτελέσματα σχεδόν 200 μελετών λένε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μεταξύ των ανθρώπων από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια.
Μερικοί ειδικοί είναι ακόμα σκεπτικοί για τα ευρήματα της Ανάλυσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής,  ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Hagai Levine δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
Η αξιολόγηση, μία από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκε ποτέ, συγκεντρώνει τα αποτελέσματα 185 μελετών μεταξύ του 1973 και του 2011.
Ο Δρ Levine, ένας επιδημιολόγος, δήλωσε στο BBC ότι αν συνεχίσει αυτή η τάση, οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν.
Το ποσοστό απόρριψης “αυξάνεται”
“Αν δεν αλλάξουμε τους τρόπους που ζούμε και το περιβάλλον και τα χημικά που μας εκτίθενται, ανησυχώ πολύ για το τι θα συμβεί στο μέλλον”, δήλωσε.

“Τελικά μπορεί να έχουμε ένα πρόβλημα, και με την αναπαραγωγή γενικά, και μπορεί να είναι η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.”
Οι επιστήμονες που δεν συμμετέχουν στη μελέτη έχουν επαινέσει την ποιότητα της έρευνας, αλλά λένε ότι μπορεί να είναι πρόωρο να καταλήξουμε σε τέτοιο συμπέρασμα.

 
Ο Δρ Levine, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, διαπίστωσε μείωση της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων κατά 52,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% στους άνδρες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία
Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο ρυθμός παρακμής των ανδρών που ζουν σε αυτές τις χώρες συνεχίζεται και ενδεχομένως αυξάνεται.



Προηγούμενη έρευνα ‘ελαττωματική’.

Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική, αλλά οι ερευνητές επισημαίνουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολύ λιγότερες μελέτες σε αυτές τις ηπείρους. Ωστόσο, ο Δρ Levine ανησυχεί ότι τελικά οι σπερματοζωάρια θα μπορούσαν να πέσουν και σε αυτά τα μέρη.

Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια απότομη πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά οι σκεπτικιστές λένε ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά είναι ελάττωμα.
Μερικοί έχουν διερευνήσει σχετικά μικρό αριθμό ανδρών ή περιλαμβάνουν μόνο άνδρες που παρακολουθούν κλινικές γονιμότητας και είναι σε κάθε περίπτωση πιο πιθανό να έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.
Μια άλλη δυσκολία είναι ότι οι πρώιμες μέθοδοι μέτρησης του σπέρματος μπορεί να υπερεκτίμησαν την πραγματική μέτρηση.
Από κοινού, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να έχουν δημιουργήσει μια ψευδή άποψη της πτώσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
Αλλά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αντιληφθεί ορισμένες από αυτές τις ελλείψεις, κάνοντας μερικούς αμφισβητίες, όπως ο καθηγητής Allan Pacey του Πανεπιστημίου του Sheffield, λιγότερο δύσπιστους.
Είπε: “Δεν είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος από τις πολλές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής που υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπινων σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, η μελέτη σήμερα από τον Δρ Levine και τους συναδέλφους του αντιμετωπίζει μερικές από τις ελλείψεις προηγούμενων μελετών”.

 
Περιβαλλοντικοί λόγοι και δυτικός τρόπος ζωής.

Αλλά ο καθηγητής Pacey πιστεύει ότι αν και η νέα μελέτη έχει μειώσει την πιθανότητα σφαλμάτων, δεν τα αφαιρεί εντελώς. Λοιπόν, λέει, τα αποτελέσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

“Η συζήτηση δεν έχει ακόμη επιλυθεί και είναι σαφές ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τα εμπρός για τη σαφήνεια των δεδομένων που θα μπορούσαν τελικά να μας επιτρέψουν να ορίσουμε καλύτερες μελέτες για να εξετάσουμε αυτό το θέμα”.
Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το λόγο αυτής της φαινομενικής μείωσης
Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το λόγο αυτής της φαινομενικής μείωσης. Αλλά έχει συνδεθεί με την έκθεση σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα και τα πλαστικά, την παχυσαρκία, το κάπνισμα, το άγχος, τη διατροφή και ακόμη και την παρακολούθηση υπερβολικής τηλεόρασης.


Ο Δρ Levine λέει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανακαλυφθεί γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής της τάσης.

“Πρέπει να αναλάβουμε δράση – για παράδειγμα, καλύτερη ρύθμιση των ανθρωπογενών χημικών ουσιών – και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του καπνίσματος και της παχυσαρκίας”.


 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


11 σχόλια:

  1. Μέσα στα… μαύρα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα χθες στις 23:ο7:31, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη δημοσίευσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Απόφαση Επιδότησης για την «Αναβάθμιση Υφιστάμενης Δομής της παρ.4 του άρθρου 8 του Ν.4375/2016, στο Φυλάκιο στην Π.Ε. Έβρου».

    Στην απόφαση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι προχωράει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ Φυλακίου μέσω… αναβάθμισης όπως αναφέρει και η ΑΥΞΗΣΗ της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. κατά 240 άτομα. Μάλιστα θα κατασκευαστεί και ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Τούνελ) μήκους περίπου 35m και πλάτους 2,5m, που θα ενώνει τα δύο εκατέρωθεν του δρόμου τμήματα της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής με την επέκταση τους κατά 33,7 στρέμματα, αφού μεσολαβεί δρόμος!!!

    Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ουσιαστικά είναι ΝΕΑ ΔΟΜΗ) αφού μεσολαβεί δρόμος, είναι 23.388.753,41 ευρώ από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει τα 17.541.565,05 ευρώ (το 75%) και η Ελλάδα από δικά της χρήματα 5,847,188.36 ευρώ (το 25%)

    Ο δήμαρχος Μαυρίδης περιμένει ακόμα ερχομό του Χρυσοχοίδη και… να του στείλουν Τεχνικό Δελτίο

    Την στιγμή λοιπόν που δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος κατάφερε μετά την Επιτροπή Αγώνα να “καπελώσει” και την κίνηση των 29 Προέδρων Τπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας και να τους… ευνουχίσει αφού χωρίς τη δική του συγκατάθεση τίποτα δεν γίνεται, δηλώνει ότι περιμένει… τεχνικά δελτία από το υπουργείο Μηταράκη ή ερχομό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ μαθαίνουμε ότι ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    Γιατί στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ ή ΝΕΑ ΔΟΜΗ που θα συνδέεται με τις δυο υπάρχουσες με ΤΟΥΝΕΛ, θα δημιουργηθούν όπως αναφέρεται:

    Εργασίες διαμόρφωσης χώρου
    Χωματουργικές εργασίες, διαμόρφωση προσβάσεων
    Εργασίες οδοστρωσίας
    Διαμόρφωση χώρων αναψυχής και κοινοχρήστων χώρων
    Κτιριακές υποδομές
    Κατασκευή βάσεων κτιρίων
    Εγκατάσταση οικίσκων και κτιρίων
    Εγκατάσταση μεταλλικών στεγάστρων
    Διαμόρφωση πολυχώρου και κλινικής
    Δίκτυα και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες
    Ύδρευση – Αποχέτευση – Απορροή ομβρίων -βιολογικός καθαρισμός
    Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
    Εγκαταστάσεις πυρασφάλειας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της
    πυροσβεστικής
    Evrosnews
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ: «Θα πρέπει να εμβολιαστείτε όλοι πάλι από την αρχή - Το εμβόλιο διαρκεί 6 μήνες».
    Για πρώτη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλβέρτος Μπουρλάς και έχων στενή επαφή - πόσο «στενή» θα δείξει- με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραδέχθηκε ότι η ανοσία που εξασφαλίζει το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19 διαρκεί μόλις 6-12 μήνες και ότι όλοι όσοι το έχουν κάνει θα πρέπει από το τέλος Μαΐου, να το ξανακάνουν!
    Είχε προηγηθεί δήλωση ανώνυμου στελέχους της Pfizer ότι «Πιθανόν να πρέπει να υπάρξει εκ νέου εμβολιασμός μετά από 8-12 μήνες»
    Τώρα ο Α.Μπουρλάς, κατεβάζει το όριο στους 6 μήνες!
    To θέμα είναι αν γνωρίζει με ακρίβεια το κράτος ποιοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer στην Ελλάδα και πότε, έτσι ώστε να τους προειδοποιήσει ότι έχουν μόνο για έξι μήνες ανοσία!
    «Είναι πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός, σε διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Η ανοσία τελειώνει. Θα πρέπει να κάνετε και άλλες δόσεις» δήλωσε σε συζήτηση που φιλοξενήθηκε από το δίκτυο CNBC ο κ. Μπουρλάς και αποκάλυψε ότι «Η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση από τα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού, ενώ ήδη 144 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δοκιμές»!
    Τι σημαίνουν όλα αυτά: Απλά ότι το περίφημο «τείχος ανοσίας» που θα μας εξασφάλιζε δήθεν ο εμβολιασμός, απλά δεν θα υπάρξει, γιατί η ανοσία τελειώνει και θα πρέπει εκ νέου ο πληθυσμός να εμβολιαστεί από την αρχή από τον ερχόμενο Μάϊο, προκαλώντας χάος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις χώρες της ΕΕ, σέρνεται, λόγω της εγκληματικής ολιγωρίας των Βρυξελλών.
    Και βέβαια η Pfizer θα θησαυρίσει: Νωρίτερα, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 10% την παραγωγή της.
    Η Pfizer παραδέχθηκε εν συνεχεία ότι «Το εμβόλιό μας εξασφαλίζει ανοσία για τουλάχιστον έξι μήνες απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη».
    Ο Αλβέρτος Μπουρλάς γνωστοποίησε ότι η Pfizer βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση επιπλέον δόσεων του εμβολίου.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
    Πλήρως αιφνιδιασμένo και αμήχανo από την εξέλιξη της επίσκεψης του Ν.Δένδια στην Άγκυρα εμφανίζεται το Μαξίμου.
    Χαρακτηριστική είναι η «διαρροή» στο ΑΠΕ ότι «Ο ΥΠΕΞ ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».
    Δηλαδή υπήρχε περίπτωση και να... μην ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Κ.Μητσοτάκη;
    Ουσιαστικά ομολογούν το αντίθετο: Ότι δεν υπήρχε καμία προσυννενόηση με το Ν.Δένδια και δεν ανέμεναν τέτοια εξέλιξη στην επίσκεψη.
    Μην πούμε για την άλλη απίστευτη διαρροή από Μαξίμου ότι «Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα». Με τους εισβολείς σε υφαλοκρηπίδα, Κύπρο, με 400 πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από τα ελληνικά νησιά; Δεν φάνηκε αυτό από τα λεγόμενα του Ν.Δένδια.
    Η πραγματικότητα είναι άλλη: Εδώ και κάποιο καιρό ο Ν.Δένδιας ετοιμάζεται για την μάχη της διαδοχής του Κ.Μητσοτάκη στη ΝΔ. Και φτιάχνει ηγετικό προφίλ.
    Στοχεύει στην «δεξιά» πτέρυγα της ΝΔ, βοηθούμενος από μεγάλο Έλληνα οικονομικό παράγοντα που ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις.
    Και υπολογίζει σε βοήθεια Α.Σαμαρά και Κ.Καραμανλή.
    Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν σε κατ'ιδίαν συνομιλία μαζί του. Ο Τούρκος πρόεδρος, άριστα ενημερωμένος για τα συμβαίνοντα στην Αθήνα, γνωρίζει τα σχέδια αυτά και ήθελε μια πρώτη προσωπική επαφή με το Ν.Δένδια για να τον «βυθομετρήσει»...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι χθες η «γραμμή» που υπήρχε από το Μαξίμου στα Εθνικά Θέματα θύμιζε αυτή του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, άλλωστε μαθητής του είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και σε πολλά σημεία ήταν πλήρως εθνομηδενιστική.
      Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άφηνε επί έναν χρόνο την Τουρκία να προκαλεί, περιμένοντας από τους Ευρωπαίους να δώσουν κάποια απάντηση, ή να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, παρόλα αυτά η ΕΕ έδειξε μία αδιανόητη ανοχή στη στάση του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος έβγαζε «βόλτες» το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ οι παραβιάσεις τους εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά ήταν ήταν σχεδόν καθημερινές.
      Σαν να μην έφτανε αυτό η ρητορική που κρατούσε η κυβέρνηση Ερντογάν ήταν άκρως προκλητική, θέτοντας θέματα για αποστρατικοποίησεις νησιών, «τουρκικές» μειονότητες, «γκρίζες» ζώνες και πολλά ακόμα. Υπό το φόβο η χώρα να οδηγηθεί στις Πρέσπες 2, αυτή τη φορά του Αιγαίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (έπειτα και από την επίθεση του δέχθηκε από τον Σημίτη) προχώρησε σε μία σπάνια παρέμβαση.
      Η παρέμβαση του Καραμανλή, η οποία εμπεριείχε σαφέστατα μηνύματα προς τον Μητσοτάκη, θορύβησε το Μαξίμου, καθώς αρκετοί βουλευτές (ανάμεσα τους και ο Αντώνης Σαμαράς) συντάχθηκαν με τον πρώην πρωθυπουργό.
      Έτσι έπρεπε να υπάρξει μία αλλαγή στην «γραμμή» που θα ακολουθούσε στα εθνικά θέματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως λίγη ώρα μετά την παρέμβαση Καραμανλή η Αριστοτελία Πελώνη μιλούσε (ξανά) για «θαλάσσιες ζώνες», γενικά και αορίστως! Κάτι που είναι σε πλήρη αντίθεση με το τελεσίγραφο Καραμανλή προς τον Μητσοτάκη, τ' ότι δηλαδή η Ελλάδα μιλάει με την Τουρκία μόνο για θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Αλλαγή ρότας από την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα
      Λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Μαξίμου υπήρχαν πληροφορίες πως η κυβέρνηση θα κάνει στροφή προς τα «δεξιά», καθώς έβλεπε πως χάνει ένα μεγάλο όγκο ψηφοφόρων εξαιτίας της στάσης που κρατούσε τα εθνικά θέματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στις πρόσφατες εκλογές η ΝΔ έφτασε κοντά στο 40% εξαιτίας των υποσχέσεων της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως άμεση ήταν η κυβίστηση της με τον Ζόραν Ζάεφ να ευχαριστεί και τον Μητσοτάκη για τη στάση που κράτησε στο θέμα, αλλά και στην βοήθεια του στην προσπάθεια των Σκοπίων να ενταχθούν στα Σκόπια.
      Το τελεσίγραφο Καραμανλή, αλλά και η δημοσκοπική πτώση της ΝΔ σήμαναν «συναγερμό» στο Μαξίμου, το οποίο μην ξεχνάμε ότι σκέφτεται (αν και το αρνείται) το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
      Έτσι ο Μητσοτάκης έστειλε σε αποστολή τον Νίκο Δένδια στην Τουρκία ο οποίος ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Τσαβούσογλου δείχνοντας του πως τα μοναδικά θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι αυτά της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
      «Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ», ανέφερε στο τελεσίγραφο του ο Καραμανλής και στο Μαξίμου φαίνεται πως το κατάλαβαν.
      Από εκεί και πέρα το χθεσινό επεισόδιο ήταν μία καλή επικοινωνιακή νίκη για την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ εμφανίστηκε ξαφνικά ως το πατριωτικό κόμμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων, φρόντισαν να το τονίσουν αρκετές φορές τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα οποία λίγη ώρα αργότερα διέρρευσαν πως η ενέργεια του Δένδια ήταν με εντολή Μητσοτάκη.
      Γιατί υπήρχε περίπτωση να πάει ένας υπουργός στην Τουρκία για να συζητήσει με Ερντογάν-Τσαβούσογλου και να μην είχε λάβει τις σχετικές συστάσεις από τον πρωθυπουργό;
      Ο Δένδιας λοιπόν έπραξε το αυτονόητο, δεν δέχθηκε τις προκλήσεις του Τσαβούσογλου, όπως δεν έπρεπε να τις δεχθούμε τους τελευταίους μήνες, και έκανε ξεκάθαρη την γραμμή που έχει η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Διαχώρισε τη θέση του από την πιο «συναινετική» γραμμή των (επίσημων και άτυπων) συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πόντους στο πολιτικό του κεφάλαιο, καθώς κράτησε στάση που ικανοποιεί δύο μεγάλες πολιτικές ομάδες εντός της ΝΔ: Τους «καραμανλικούς» και τους «σαμαρικούς».
      Αυτό που μένει να φανεί ήταν αν το χθεσινό ήταν ένα επικοινωνιακό σόου και θα υπάρξουν μυστικές διπλωματίες ή αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάζει όντως γραμμή στα εθνικά θέματα.
      Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ν.Δένδιας κέρδισε «πόντους» με αυτή του την κίνηση, ενώ το Μαξίμου δείχνει λίγο «μουδιασμένο», σαν να μην ξέρει πως να αντιδράσει μετά απ' αυτό.
      Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που λένε, η κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει πως επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφέστατο μήνυμα προς Άγκυρα, βάζοντας παράλληλα και τέλος στις παράλογες αιτιάσεις της. Θα το κάνει;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021) ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ Χ» - ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.


    (Η αφίσα από μόνη της αισθητικά δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και διασυνδέσεις)
    «Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από τότε που τα επίλεκτα στρατεύματα του Γ΄ Ράιχ έπεσαν και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανδρεία τους»


    Αυτό είναι όπως διαβάζουμε, το κεντρικό μήνυμα της πασίγνωστης πια αφίσας, που καλούσε σε μεγάλες εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ για την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της Κρήτης από τα ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ του Γ’ ΡΑΙΧ! Επιπλέον οι εκδηλώσεις θα λάμβαναν χώρα τις ίδιες ημερομηνίες, του Μάιου, όταν διεξάγονταν λυσσαλέες μάχες για την υπεράσπιση της μεγαλονήσου μας από Ελληνικά, συμμαχικά στρατεύματα και Κρήτες μαχητές. Δεν τους αρκούσε δηλαδή το ανοσιούργημα, θα προχωρούσαν και στον επιδεικτικό εξευτελισμό.
    Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως Χ», της πρώτης Ελληνικής αντιστασιακής οργάνωσης (ίδρυση Ιούνιος 1941) αποδοκιμάζει και στέκεται σθεναρά απέναντι σε μία τέτοια εκδήλωση, όπου «τιμάται» και «μνημονεύεται» η κατάκτηση Ελληνικής γης. Τα παλικάρια της Χ ήταν αυτά που, στην πρώτη επέτειο της κατάκτησης των Αθηνών από τους Γερμανούς, στις 6 Απριλίου 1942 το πρωί, είχαν γεμίσει, κατά την διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, τους τοίχους του κέντρου της πρωτεύουσας με συνθήματα όπως. «Όλα για την Ελλάδα», «Κάτω οι Γερμανο-Ιταλοί». Οι μαχητές της Χ πολέμησαν με αυταπάρνηση τον Γερμανό κατακτητή στην Αθήνα, σκοτώθηκαν, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν απ’ αυτά τα «επίλεκτα στρατεύματα» του Γ΄ Ράιχ. Ο Αρχηγός της Χ ο Γεώργιος Γρίβας, επικηρύχτηκε επίσημα και διατάχθηκε η σύλληψη του από τις κατοχικές δυνάμεις.
    Ως φορείς αυτής της ιστορικής συνέχειας δεν μπορούμε να δεχθούμε επ΄ ουδενί την οργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων που θα τελεστούν μ΄ αυτόν τον πομπώδη, προσβλητικό τρόπο, που βεβηλώνουν την ιστορία μας, την μνήμη μας και πάνω απ΄ όλα τους νεκρούς μας.
    Δεχόμαστε ως φυσιολογικό, κάποια χώρα να θέλει να μνημονεύσει τους νεκρούς της στα πεδία των μαχών και της τιμής και είναι θεμιτό να το πράξει. Απαιτούμε όμως ταυτόχρονα απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του άλλου λαού. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει σεβασμός, για το ίδιο ακριβώς γεγονός θα γυρίσουμε στις 26 Μαίου 1991, στην Κρήτη. Εκεί, για τα 50 χρόνια από την Μάχη της τελέστηκε ένα σεμνό τρισάγιο παρουσία του Γερμανού Καγκελαρίου Κολ, του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Άγγλου Δούκα του Κεντ στο ΣΥΜΜΑΧΙΚΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ! Αυτό, αποτελεί αναγνώριση σ΄αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Εθνική τους Ανεξαρτησία.
    [[[Φωτογραφία, 26 Μαϊου 1991, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και τον Δούκα του Κεντ στο νεκροταφείο των συμμάχων κατά τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.]]]
    Το δικό μας ΟΧΙ λοιπόν είναι συνέχεια του ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά, του ΟΧΙ αυτών που πολέμησαν στην Κορυτσά, στην Κλεισούρα, στο Τεπελένι. Αυτών που στην συνέχεια έγραψαν ένα ολόχρυσο ΟΧΙ στην γραμμή Μεταξά, στο Νυμφαίο, στο Ρούπελ, στο Περιθώρι, στο Λίσσε. Αυτών που συνέχισαν να λένε ΟΧΙ στην 4ετήΓερμανική-Ιταλική-Βουλγαρική κατοχή. Αυτών που την 25 Μαρτίου 1943 συγκρούστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, καταθέτοντας στέφανο για την επέτειο της Εθνεγερσίας.
    Αυτών δηλαδή που στην πραγματικότητα θα αποτελούσαν τα τιμώμενα πρόσωπα Εκδηλώσεως Μνήμης των 17-23 Μαΐου 2021 και όχι της ανακοινωθείσας φιέστας, η οποία κάτω από την πανελλήνια κατακραυγή ακυρώθηκε.


    Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
    Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας Δήμητρα Μυλωνά
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο (ΝΕΟΠΡΟΔΟΤΗΣ) Α.Γεωργιάδης υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία»
    Θα τον ζήλευε μέχρι και ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ με αυτά που είπε.
    Ο «μακεδονομάχος» Άδωνις Γεωργιάδης, που πριν από τις εκλογές πήγαινε στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνιζε παντού πως είναι «προδοτική» ολοκλήρωσε την κυβίστηση του.
    Πριν από λίγες ημέρες είχε πει ανοιχτά πως η Συμφωνία των Πρεσπών «δεν είναι προδοτική», στηρίζοντας μάλιστα και τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι προδότης».
    Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή συγκλόνισε γι' ακόμα μία φορά, δείχνοντας ξεκάθαρα το τι θα ψηφίσει στην ολομέλεια όταν έρθουν προς ψήφιση τα πρωτόκολλα για τη συμφωνία με τα Σκόπια.
    Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, «γιατί δεν γίνεται νέος Σαμαράς και να ρίξει την κυβέρνηση για την Μακεδονία», ο υπουργός ανάπτυξης ξεδίπλωσε μία τρομερή επιχειρηματολογία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, που όμοια της δεν είχε χρησιμοποιήσει ούτε ο Νίκος Κοτζιάς!
    Ο Γεωργιάδης δήλωσε ότι όποιος αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία. Ο υπουργός Ανάπτυξης, αρχικά επικαλέστηκε παλαιότερη ομιλία του στο Βελλίδειο, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον Κυριάκο Βελόπουλο.
    «Πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μου ετέθη το ερώτημα αν ψηφιστεί και είμαστε κυβέρνηση τι θα κάνουμε. Θα δείτε στο βίντεο να λέω ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η ΝΔ αν είναι κυβέρνηση δεσμεύεται να την τηρήσει απαρέγκλιτα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.
    Και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορική αναδρομή, με τον υπουργό Ανάπτυξης να συνεχίζει την τοποθέτησή του και να παραδίδει «μαθήματα πατριωτισμού»:
    «Πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα, πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται ότι δύναται να το πράξει είναι ψεύτης και απατεώνας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δώσαμε στη Λιβύη τέσσερα ελληνικά νησιά, λέει ο "πατέρας" του τουρκο-λυβικού μνημονίου. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί, γνωστότερος ως εμπνευστής του παράνομου τουρκο-λυβικού μνημονίου για τα θαλάσσια σύνορα, δήλωσε, την Τετάρτη, ότι η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας-Λιβύης ήταν στρατηγική επιλογή από τους πολιτικούς των δύο χωρών, επισημαίνοντας τα κέρδη και τις απώλειες της Λιβύης, εάν υπογράψει συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, όπως συνέβη με την Τουρκία, στα τέλη του 2019.
    Ο Γιαϊτζί εξήγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Al-Jazeera Mubasher, ότι αυτή η συμφωνία παρείχε στη Λιβύη "39 χιλιάδες χιλιόμετρα υδάτινης επιφάνειας, μαζί με 4 ελληνικά νησιά", προσθέτοντας ότι "εάν η Λιβύη είχε υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα, δεν θα είχε αποκτήσει αυτή τη μεγάλη υδάτινη επιφάνεια, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θέλει να λεηλατήσει τις υδάτινες περιοχές της Λιβύης, της Αιγύπτου και των αραβικών χωρών".
    Όσο αφορά την πιθανότητα σύναψης παρόμοιας συμφωνίας με την Αίγυπτο, ο Γιαϊτζί είπε: "Εάν η Αίγυπτος υπογράψει συμφωνία που οριοθετεί τα σύνορα με την Τουρκία, υπάρχει μια περιοχή νερού που εκτιμάται στα 11.500 χιλιόμετρα νερού, δεν θα εμφανίζονται οι Ελληνοκύπριοι, αλλά θα είναι στα χέρια της Αιγύπτου".
    Φυσικά συνέχισε λέγοντας ότι 13.000 χιλιόμετρα υδάτινης επιφάνειας της ανατολικής Μεσογείου "θα έπρεπε να είναι αιγυπτιακά, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση το έδωσε στους Ελληνοκύπριους".
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2019 τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας-Λιβύης και το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2019, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να επαναλαμβάνουν πολλές φορές ότι είναι κάτι το παράνομο που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
    Οι δηλώσεις του Γιαϊτζί ήρθαν λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση που είχε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντελ Χαμίντ Ντμπέιμπα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το πέρας της οποίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση και την προσήλωσή του στο παράνομο τουρκο-λυβικό μνημόνιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 29η Μαρτίου 1960, ο αντιπρόσωπος του Καραμανλή στη διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για το δίκαιο της θάλασσας, Άγγελος Βλάχος στην ομιλία του στην Ολομέλεια δήλωσε ότι « σκέψεις γενικής φύσεως ήγαγον την Ελλάδα στο να απορρίψη τα όρια των 12 μιλίων με την πεποίθηση ότι τα όρια των 6 μιλίων είναι η ορθή λύση».

    Στις 12 Απριλίου 1960, η Ελλάς του Καραμανλή, ως πελάτης των Η.Π.Α. στη διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για το δίκαιο της θάλασσας. τάχθηκε υπέρ της αμερικανικής θέσης για τον καθορισμό του πλάτους της ζώνης χωρικών υδάτων και της ζώνης αλιείας σε έξι μίλια. Αντιθέτως, η Γιουγκοσλαβία, η Γκάνα, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες υποστήριξαν την πρόταση περί 12 μιλίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ Bloomberg κατηγορεί τον Δένδια: «Η συνάντηση συμφιλίωσης πήγε στραβά όταν κατηγόρησε την Τουρκία».
    Τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατηγορεί το Bloomberg για την τροπή που πήρε η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    Όπως περιγράφει, η συνάντηση «που επρόκειτο να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ δύο αποξενωμένων γειτόνων, πήρε δραματική τροπή, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας τσακώθηκαν σε απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση για μερικά από τα σημαντικά ζητήματα που χωρίζουν τις χώρες τους.
    Αντί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους, η συνέντευξη Τύπου, στην οποία το “θερμόμετρο” ανέβηκε, αντανακλούσε τις αντιθέσεις σε όλα, από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες μέχρι τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη μετανάστευση».
    Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά, συνεχίζει το πρακτορείο, καθώς ο Νίκος Δένδιας, στην πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    Μπροστά στις κάμερες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Γενεύη αργότερα αυτό το μήνα για διερευνητικές συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου και ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν με στόχο την επίλυση των διαφορών τους.
    «Άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για αμοιβαίες επισκέψεις των προέδρων» σχολιάζει το Bloomberg.
    «Τότε τα πράγματα πήγαν στραβά»
    Στη συνέχεια, το Bloomberg παραθέτει αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο πλευρών.
    «Τότε τα πράγματα πήγαν στραβά», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, γράφοντας ότι ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, του Διεθνές Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας», ενώ, μεταξύ άλλων, επέκρινε τη μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
    «Ένας εμφανώς ταραγμένος Τσαβούσογλου, δεν κρατήθηκε», σχολιάζει το Bloomberg, καταγράφοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος τόνισε:
    «Εάν έρχεστε εδώ και μας κατηγορείτε ακόμη και αφού συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για αυτά τα θέματα, τότε πρέπει να δώσω μια απάντηση». «Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εάν θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε έτσι ή θα συνεχίσουμε να μιλάμε», είπε. «Νομίζω, πρέπει να διατηρήσουμε τον διάλογο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμμένος για δηλώσεις σε Άγκυρα Δένδια: «Απομονώστε τα αποβράσματα Σημίτη και ΕΛΙΑΜΕΠ».
    Ο Πάνος Καμμένος έγραψε χαρακτηριστικά:
    «Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σήμερα απάντησε εκ μέρους όλων των Ελλήνων επιτέλους απομονώστε τα αποβράσματα του Σημίτη και του ΕΛΙΑΜΕΠ και τουλάχιστον στα Εθνικά θέματα να υπάρχει μια φωνή ανεξάρτητα κομμάτων μπράβο Νίκο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...