ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Απριλίου 2021

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: «Θα βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι νομίζουν πως έχουν «ξεμπερδέψει» με την προδοσία τους και ασχολούνται σήμερα μόνον με το «ξέπλυμα» του χρήματος της προδοσίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ».

 

Ο λαός των ποιητών κατάντησε λαός των θεατών. Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ; 

 

 

 ellada_profiteia_xreos

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!! Η «σαλαμοποίηση» τού μεγαλύτερου εγκλήματος κατά τού Ελληνισμού !!!

…Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι τη «γλίτωσαν». …Κάνουν λάθος όσοι θεωρούν γραφικούς όσους επιμένουν να μιλάνε για δίκες και τιμωρίες προδοτών.

…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ

Ο Σημίτης έβαλε τον ελληνικό λαό στο Χρηματιστήριο και με τον τρόπο αυτόν τον «φτωχοποίησε», παραδίδοντας στα «κοράκια» τής διεθνούς κερδοσκοπίας τούς καρπούς των κόπων μιας ολόκληρης γενιάς. Μέσα στη «μέθη» τής αθλιότητας και της απληστίας που ο ίδιος προκάλεσε, άνοιξε όλες τις «Κερκόπορτες» του ελληνικού κράτους. Παρέδωσε το σύνολο των προμηθειών τού δημοσίου τομέα στους διαφθορείς Γερμανούς, υπό τη «χρηματοδότηση» των τοκογλύφων Σιωνιστών. Παρέδωσε το ελληνικό «ταμείο» στους δωσίλογους «Χριστοφοράκους» και επέτρεψε την άλωση του κρατικού μηχανισμού από τους «προοδευτικούς» διαπλεκόμενους, οι οποίοι όρμησαν στα ταμεία σαν να μην υπάρχει αύριο. Χωρίς καμία προετοιμασία και με «βραχυκυκλωμένες» όλες τις εθνικές άμυνες έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ των θηρίων, για να την «κατασπαράξουν» οι Γερμανοί σε συνθήκες «Μονόπολης» με «φωτοτυπίες» χρημάτων. Μετά «δραπέτευσε», έχοντας λάβει «εγγυήσεις» ατιμωρησίας από τον επόμενο.

 

Ο Καραμανλής έδωσε άλλοθι και εξασφάλισε —εντελώς αυθαίρετα και παράνομα— το ακαταδίωκτο στον εγκληματία Σημίτη. Στη συνέχεια —και τυφλώνοντας τους Έλληνες με το «μεγαλείο» των Ολυμπιακών Αγώνων— βύθισε την Ελλάδα στην ίδια καταστροφή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τού 1896. Στη συνέχεια έστρωσε τον «δρόμο» για τα Μνημόνια και την αιώνια υποδούλωση της χώρας. Εντελώς αυθαίρετα —και την ώρα που υπήρχε υγιής κρατικός τραπεζικός τομέας, για να εξασφαλιστεί η οικονομική λειτουργία τού κράτους— «κεφαλαιοποίησε» το τραπεζικό σύστημα των κλεφτών και των τοκογλύφων, αλλάζοντας τον «λόγο» μεταξύ δημοσίου χρέους και ΑΕΠ, δίνοντας στους ξένους άρπαγες τη δυνατότητα να επιχειρήσουν να μας βάλουν στο ΔΝΤ.

Έδωσε δισεκατομμύρια για να σώσει τους Έλληνες τοκογλύφους, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να μοιράζουν δάνεια-δώρα στους κολλητούς τους. Έβαλε τον λαό να πληρώσει τα χρέη αυτά τη στιγμή που αυτά ήταν υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πληρώσει, εφόσον αυτή είχε ως καθήκον της να ελέγχει τις δανειοδοτήσεις. Μέσω της Μπακογιάννη φυγάδεψε τον Χριστοφοράκο την ώρα που η Ελλάδα είχε στο «χέρι» τούς Γερμανούς τής Siemens …Εξαιτίας αυτών των δύο προδοτών χάθηκε η μόνη περίπτωση που μπορούσαμε να εκβιάσουμε τους Γερμανούς και να τους σύρουμε στα δικαστήρια για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Μετά «δραπέτευσε», έχοντας λάβει «εγγυήσεις» ατιμωρησίας από τον επόμενο.

Ο Παπανδρέου έδωσε άλλοθι και εξασφάλισε το ακαταδίωκτο στον εγκληματία Καραμανλή. Με συνοπτικές διαδικασίες και με τους ομοεθνείς του —Μπενράνκε, Στρος Καν, Τρισέ, Σαρκοζί, Μπλανκφάιν και Άκερμαν— έβαλε την Ελλάδα να πληρώσει τα «σκουπίδια» των τοκογλύφων με πραγματικά δάνεια από τους λαούς. Υπό την προστασία των ροπαλοφόρων τού ΚΚΕ τού Μπεναρόγια υπέγραψε την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα, εξαιτίας τού Παπανδρέου, ήταν το μοναδικό κράτος τού κόσμου που, υπό συνθήκες ένταξης στο ΔΝΤ, δεν «κούρεψε» τα χρέη του και τα πλήρωσε στο 100% …

Με πραγματικά έντοκα δάνεια πληρώθηκαν ομόλογα με αποδώσεις τέτοιες, οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ και από κανένα άλλο κράτος στον κόσμο. Χοντρικά να πούμε ότι στην «πιάτσα» μια τέτοια «μετατροπή» δίνει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες και άρα μίζες σ’ αυτούς που τη μεθοδεύουν …Αυτά τα χρήματα μοιράστηκαν μεταξύ των προδοτών, εφόσον τότε έγινε το «ταμείο» τής προδοσίας για τους πρώην και τους επόμενους.

Ας ψάξει κάποιος να βρει ποιοι σημερινοί «πετυχημένοι» πολιτικοί και κομματάρχες πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή τού Μνημονίου για να εξηγήσει τον σημερινό πλουτισμό τους. Σήμερα όλοι αυτοί «ξεπλένουν» εκείνα τα χρήματα. Μετά «δραπέτευσε», έχοντας λάβει εγγυήσεις ατιμωρησίας από τον επόμενο.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με τη συγκυβέρνηση έδωσαν άλλοθι και εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο στις δικές τους ηγεσίες και στα δικά τους κόμματα. Δική τους αποστολή ήταν να διαχειριστούν τις τραγικές συνέπειες των Μνημονίων εις βάρος τού λαού και υπέρ των τοκογλύφων, σώζοντας ταυτόχρονα και τα δικά τους υπερχρεωμένα και εκβιαζόμενα κόμματα, που μας οδήγησαν στα Μνημόνια. «Κούρεψαν» τα χρέη τού κράτους ΜΟΝΟΝ απέναντι στους Έλληνες χρηματοδότες του, είτε μιλάμε για νομικά είτε για φυσικά πρόσωπα …

Πλήρωσαν με νέα δανεικά τους τοκογλύφους στις νέες τους «επενδύσεις» και προετοίμασαν το μεγαλύτερο «πλιάτσικο» της παγκόσμιας ιστορίας … Έκαναν «πακέτο» την τεράστια δημόσια περιουσία τού ελληνικού λαού και την παρέδωσαν σαν «εταιρία» στα χέρια των ξένων. Για πρώτη φορά στην ιστορία η περιουσία τού ελληνικού λαού, η οποία αποκτήθηκε με αίμα και άπειρο μόχθο, πήγε στα χέρια ξένων, οι οποίοι δεν παρέδιδαν στη δημοσιότητα ούτε τα πρακτικά των συνεδριάσεών τους και είχαν εξασφαλίσει τη δια νόμου ασυλία τους ό,τι κι αν έκαναν.

Παρέδωσαν, μέσω ΑΤΕ, το σύνολο της καλλιεργήσιμης γης στον έλεγχο των τοκογλύφων. Μετά «δραπέτευσαν», έχοντας κι αυτοί λάβει εγγυήσεις ατιμωρησίας από τον επόμενο.

Ο Τσίπρας ξεκίνησε από «επαναστάτης», για ν’ αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και να εκτονώσει τη λαϊκή οργή μέσα από μια ακατάσχετη αριστερή «μπουρδολογία», καταλήγοντας στο τέλος να γίνει το «κατοικίδιο» της Μέρκελ. Αυτός ήταν ο στόχος του. Να ξοδέψει την τεχνητή «πίστωση» της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, παραλύοντας τον λαό, προκειμένου αυτός να μην αντιδράσει. Διεξήγαγε ένα Δημοψήφισμα της αθλιότητας, προκειμένου να κάνει συνένοχό του τον λαό και να δώσει άφεση αμαρτιών σε όλους τους προκατόχους του.

Στόχος του ήταν να εκτονώσει τη λαϊκή οργή και να δείξει στον λαό πως είναι αδύνατο να «σωθεί» μακριά από τη «σωτηρία» που του «πουλάνε» τα αφεντικά του. Σκόρπισε την απελπισία και τη μοιρολατρία, εφόσον με τη δήθεν «επαναστατικότητά» του —η οποία άντεξε μερικές ώρες διαπραγματεύσεων— έδειξε πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξεφύγουμε από τους τοκογλύφους …Έδειξε πως η Δημοκρατία —ακόμα και με το «όπλο» τού Δημοψηφίσματος— είναι αδύνατον να σώσει τον λαό, όσο σωστή κι αν είναι η σκέψη του …όσο γενναία κι αν είναι η απόφασή του.

Τη συνέχεια —δυστυχώς— τη γνωρίζουμε όλοι …Ο «επαναστάτης» των καταλήψεων, των καδρονιών και της Παναγιωταρέα, έγινε προστατευόμενο «οικόσιτο» εκείνων που έπρεπε να καταδιώξει …Έκανε κι αυτός όπως οι προηγούμενοι τα ιδιωτικά του ταξίδια στα γραφεία των Ρότσιλντ, για να τακτοποιήσει τα προσωπικά του «θέματα». «Γονάτισε» δια παντός την ελληνική οικονομία με τα κάπιταλ κοντρόλ και άνοιξε το δρόμο για τη λεηλασία και της ιδιωτικής περιουσίας από τα fund των κερδοσκόπων, οι οποίοι αγόραζαν τα «κόκκινα» δάνεια των κατεστραμμένων Ελλήνων …

Με ένα άνευ προηγουμένου «ακροβατικό» έγινε το φινάλε μιας τρομερής για την παγκόσμια ιστορία προδοσίας …Ο λαός με την πιο λαμπρή ιστορία στον κόσμο είχε υποδουλωθεί από την ίδια του την ηγεσία …Ο λαός αυτός, ο οποίος ακόμα και στο Δημοψήφισμα έδειξε το «μέταλλό» του ν’ ακολουθεί «Λεωνίδες», υπέκυψε στην προδοσία των «Εφιαλτών». Μετά «δραπέτευσε» κι ο Τσίπρας, έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ατιμωρησία του.

Αυτή ακριβώς ήταν η «σαλαμοποίηση» του εγκλήματος και γι’ αυτόν τον λόγο ήταν απαραίτητη. Κανένας ηγέτης μόνος του —όσο «βαρύ» κι αν ήταν το «όνομά» του— δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτήν την πρωτοφανή προδοσία. Με συνοπτικές διαδικασίες θα πήγαινε στο Γουδή και μόνον εάν το επιχειρούσε. Κανένα κόμμα —όσο ισχυρό κι αν ήταν μέσα στη Βουλή— δεν θα μπορούσε μόνο του να σύρει το «κάρο» τής προδοσίας μέχρι τέλους. Μόνον με αυτήν τη «συνεργασία» προδοσίας μπορούσε αυτό να γίνει, και αυτό έγινε. Τώρα γελάνε με τα χάλια μας οι Γερμανοί, εφόσον κατάφεραν και άρπαξαν ό,τι δεν μπόρεσε ν’ αρπάξει ο «πατέρας» τους ο Χίτλερ με τα τανκς …

Λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενεργειακά δίκτυα, υδραγωγεία, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κατοικίες, όλα καταλήγουν στα χέρια τους με συνοπτικές διαδικασίες. Σε ποιον να ελπίζει ο λαός; …Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κυβερνάει σήμερα; …Στον αδερφό τής Ντόρας, που φυγάδεψε τον Χριστοφοράκο; …Στον γιο τού Μητσοτάκη, που είχε πιαστεί με τα τηλεφωνικά κέντρα τής Siemens; …Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με το lockdown ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει από την ελληνική οικονομία και τώρα είναι βέβαιον ότι προετοιμάζει και τη δική του «δραπέτευση», προσπαθώντας να διασφαλίσει τη δική του ατιμωρησία;

Όλα αυτά έγιναν εξαιτίας των ηγετών αυτών, οι οποίοι ΠΡΟΔΟΣΑΝ αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν. Τώρα ΓΕΛΑΝΕ μαζί μας, νομίζοντας ότι την έχουν γλιτώσει …Νομίζοντας ότι ΟΛΟΙ εμείς, που μιλάμε για δίκες και τιμωρίες, είμαστε στην καλύτερη περίπτωση ρομαντικοί …αν όχι αφελείς …ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ …Είναι λάθος να νομίζουν όλοι αυτοί πως δεν θα τιμωρηθεί κανένας τους …γιατί, θεωρούν ότι τους προστατεύει η «σαλαμοποίηση» του εγκλήματος.

Το αντίθετο της «σαλαμοποίησης» είναι η «αναδόμηση», και αυτό είναι ο μέγας κίνδυνος γι’ αυτούς. Αν αυτοί θεωρούν ότι τους προστατεύει ο «τεμαχισμός» ενός μεγάλου εγκλήματος —που τους βρίσκει όλους με συμπληρωματικές, αλλά μικρότερες, ευθύνες—, τότε αυτό, το οποίο θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στο μέλλον, είναι τελείως διαφορετικό …Θα είναι ΟΛΟΙ τους συνένοχοι στο ΙΔΙΟ έγκλημα !!!

Απλά πράγματα. Η σημερινή κατάληξη του ελληνικού κράτους θα πρέπει να θεωρηθεί ενιαίο έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε από μία οργανωμένη συμμορία …Ένα έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε με συστηματικό τρόπο μέσα σε ένα συγκεκριμένο βάθος χρόνου και θα πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά, επειδή έτσι βολεύει τους εγκληματίες. Γι’ αυτόν τον λόγο ΚΑΝΕΝΑΣ απ’ αυτούς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος. Το μέλλον τους έχει σχέση με τη γνώση αυτού που θα τους καταδιώξει. Αν χάσουν την εξουσία, τότε χάθηκαν και οι ίδιοι. Τίποτε λοιπόν δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και να αναλύεται με βάση πρακτικές τού παρελθόντος. Στην εποχή τού ίντερνετ και των υπολογιστών είναι θέμα πολιτικής βούλησης να βρεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους στήσουν στον «τοίχο» …ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ είναι σε περίπτωση που αλλάξει χέρια η ηγεσία τού ελληνικού λαού να λιώσουν οι προδότες στη φυλακή.

Η άκρη τού νήματος υπάρχει και ανά πάσα στιγμή θα φτάσουμε εκεί όπου συμφέρει τον ελληνικό λαό για την επιβίωσή του. Υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι γνωρίζουν με ακρίβεια όχι απλά πού βρίσκεται η άκρη αυτού του «νήματος», αλλά γνωρίζουν και πού οδηγεί. Θα βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι νομίζουν πως έχουν «ξεμπερδέψει» με την προδοσία τους και ασχολούνται σήμερα μόνον με το «ξέπλυμα» του χρήματος της προδοσίας.

Μέχρι τότε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ …Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει το μακρύ του «ταξίδι» στην ιστορία όσο κι αν αυτό ενοχλεί τους βάρβαρους. Δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων συγκυριών η μακραίωνη ιστορία του …Άλλοι είναι οι λαοί, οι οποίοι έχουν φτάσει για τυχαίους λόγους στις ημέρες μας. Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική εμπειρία αλλά και ευφυΐα, που του επιτρέπουν να επιβιώνει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ο ελληνικός λαός είναι σίγουρο ότι θα επιβιώσει της σημερινής παγκόσμιας κρίσης. Μιας κρίσης, την οποία είναι βέβαιον πως δεν θα την αντέξουν ούτε αυτοί που την προκάλεσαν, νομίζοντας πως είναι πανίσχυροι…

… Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και τον χρησμό τού Μαντείου των Δελφών, που αφορούμε το μέλλον τού ελληνισμού

…«Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος» !!!

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

  1. Ρωσία: Απελαύνει 1 εκατ. παράνομους μετανάστες μέχρι τις 15 Ιουνίου - Προβληματισμός για το που θα πάνε. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΟΥΛΗΣ;
    Ο υπουργός Εσωτερικών της ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Gorovoy ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την Ρωσική επικράτεια τουλάχιστον 1 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.
    Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, οι παράνομοι μετανάστες έχουν διορία να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την Ρωσία μέχρι τις 15 Ιουνίου, ειδάλλως θα υποστούν βαριές κυρώσεις και τιμωρίες.
    «Υπάρχουν πολλοί πολίτες σας οι οποίοι το διάστημα αυτό ζουν παράνομα στην ρωσική επικράτεια. Εάν ο αριθμός αυτός δεν μειωθεί δραστικά μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως επιτάσσει το προεδρικό διάταγμα, τότε οι άνθρωποι αυτοί θα τιμωρηθούν, θα απελαθούν και θα κλείσουν τα σύνορα», είπε ο Gorovoy σε σύσκεψη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών CIS.
    Σε ότι αφορά τις εθνικότητες των παράνομων αυτών μεταναστών, όπως αναφέρεται προέρχονται από χώρες της κεντρικής Ασίας (Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν), αλλά και από άλλες χώρες όπως Γεωργιανούς, Μολδαβούς ή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
    Που θα κατευθυνθούν όλοι αυτές οι μάζες είναι άγνωστο, αλλά η δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι πάντα ένα ενδεχόμενο.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερουσιαστές κατά της απόκτησης πυρηνικών από την Σαουδική Αραβία.
    Στις αρχές της εβδομάδας Δημοκρατικοί γερουσιαστές εξέδωσαν ένα σχέδιο νόμου που επιδιώκει να εμποδίσει τη Σαουδική Αραβία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
    Η δράση SAUDI WMD (The Stopping Activities Underpinning Development in Weapons of Mass Destruction) θα ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους υπηκόους ή χώρες που πιστεύεται ότι έχουν πουλήσει ευαίσθητες τεχνολογίες πυραύλων στο Ριάντ.
    Θα προσπαθήσουν, επίσης, να πείσουν την Ουάσινγκτον να εμποδίσει επιπλέον πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, εάν το βασίλειο «δεν λάβει μέτρα για να δείξει στον κόσμο ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα θα παραμείνει αποκλειστικά ειρηνικό».
    Αφορμή για την κατάρτιση του νομοσχεδίου ήταν δημοσιεύματα του 2020 ότι η Σαουδική Αραβία συνεργάζεται με την Κίνα για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και για την επέκταση του πυρηνικού της προγράμματος πέρα από τις διασφαλίσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
    "Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δέσμευση του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ότι το Βασίλειο θα επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν το Ιράν αναπτύξει τη δική του βόμβα», δήλωσε ο γερουσιαστής Έντουαρτ Μάρκεϊ, ο οποίος διαβίβασε το νομοσχέδιο μαζί με τον γερουσιαστή Τζεφ Μέρκλεϊ και τους βουλευτές Τζοακουίν Κάστρο και Τεντ Λίου.
    Σύμφωνα με τους νομοθέτες «Η Σαουδική Αραβία με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας θα υπονόμευε άμεσα τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τον διεθνή στόχο της προώθησης της μη διάδοσης των πυρηνικών».
    Η επέκταση του πυρηνικού του προγράμματος από το Ριάντ σε συνεργασία με την Κίνα αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για τις ΗΠΑ.
    Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών είναι το κλειδί για το Όραμα 2030 του Πρίγκιπα Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το οποίο στοχεύει στον απογαλακτισμό του βασιλείου από την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΖΑΜΙ.
    Επιχειρούν ισλαμοποίηση της τοπικής Χριστιανικής κοινότητας στην καρδιά της Χιμάρας.
    Με μια ενθουσιώδη ανακοίνωση, μέλος της Ένωσης Μουσουλμάνων μούφτηδων της Αλβανίας ανακοίνωσε πως αγόρασαν οικόπεδο σε κεντρικό σημείο του χωριού Μπόρσι της Χιμάρας με σκοπό την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους. Την ανακοίνωση έκανε ο μούφτης Genc Pellumbi ο οποίος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Imam Mohammad bin Saudi που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.
    Πρόκειται για μια επένδυση που αποκλειστικό σκοπό έχει την ισλαμοποίηση της τοπικής χριστιανικής κοινότητας στην καρδιά της Χιμάρας. Στο χωριό Μπόρσι, ο αριθμός των μουσουλμάνων είναι πάρα πολύ μικρός και εξαιτίας αυτού δεν υπάρχει οργανωμένη μουσουλμανική κοινότητα και ούτε λόγος για Ιμάμη. Επίσης, όπως ενημερώνει ο Pellumbi, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αγορά του οικοπέδου, δεν προέρχονται από κατοίκους της περιοχής αλλά από δωρεές σε άλλα τζαμιά στην Αλβανία και το Κόσοβο.
    Κάτι που προκαλεί ερωτήματα είναι πως παρόλο που υπάρχει παλιό τζαμί στο κάστρο του Σοποτού, αντί να το ανακαινίσουν για να επαναλειτουργήσει αγοράστηκε οικόπεδο για ανέγερση νέου. Το συγκεκριμένο τζαμί χτίστηκε επί τουρκοκρατίας και έχει σχεδόν καταρρεύσει αφού δεν έχει λειτουργήσει εδώ και αιώνες, αυτό διότι οι ντόπιοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία χριστιανοί ορθόδοξοι.
    Για όσους αναρωτιούνται για την στάση του δημαρχείου Χιμάρας στο συγκεκριμένο ζήτημα, μια ματιά στην λίστα με τους εκλεκτούς του δημάρχου Γκόρου για το δημοτικό συμβούλιο θα λύσει τις απορίες. Η λίστα που κατέθεσε ο δήμαρχος στην εκλογική επιτροπή για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές περιλαμβάνει 19 άτομα ως υποψηφίους για δημοτικοί σύμβουλοι, οι 10 εξ αυτών είναι μουσουλμάνοι αλβανόφωνοι. Στην πλειοψηφία τους είναι έποικοι που προέρχονται από αλβανόφωνα μουσουλμανικά χωριά που βρίσκονται στην ανατολική περιοχή των Ακροκεραυνίων και με την τελευταία διοικητική διαίρεση ενώθηκαν με την Χιμάρα.
    Όλοι οι Χιμαραίοι οφείλουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να δώσουν ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που θέλουν παραχαράξουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας και την περιουσία μας.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΣΑΝΤ: ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

    Ισραήλ: Βραβείο Κατασκοπείας στη Μοσάντ για κλοπή πυρηνικών αρχείων.

    Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της απονομής βραβείου στις μυστικές υπηρεσίες.
    Το Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ για το 2019, θα απονεμηθεί στους υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, που κατάφεραν να φθάσουν στις αποθήκες του Ιράν που φυλάσσονταν τα πυρηνικά αρχεία και να βγάλουν το υλικό έξω από τη χώρα, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι την Κυριακή.
    Στην επικίνδυνη επιχείρηση στο Ιράν το περασμένο έτος, οι πράκτορες της Μοσάντ έκλεψαν ιρανικά πυρηνικά αρχεία από την πρωτεύουσα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Τεχεράνη, και έφεραν χιλιάδες έγγραφα στο Ισραήλ, όπως αναφέρεται στο echedoros-a.gr.
    Το περιεχόμενο των εγγράφων δείχνει με σαφήνεια ότι το Ιράν είχε στο παρελθόν εργασθεί για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
    Η απόφαση για την απονομή του Βραβείου έγινε από Επιτροπή με επικεφαλής των πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ήταν επίσης υπουργός Άμυνας και ο οποίος δημοσίευσε τα ευρήματα της επιδρομής σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα τον Απρίλιο του 2018.
    Το Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ απονέμεται κάθε χρόνο από τον πρόεδρο σε άτομα ή ομάδες ή έργα που έχουν βρεθεί και βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια του κράτους είτε με αναγνώριση ως επίτευγμα ζωής είτε ως μοναδική συμβολή στην Άμυνα.
    Η απόκτηση των εγγράφων και των φακέλων που κατασχέθηκαν, τα οποία απέδειξαν ότι το Ιράν εργαζόταν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, πιστεύεται ότι έπαιξαν ρόλο στην απόφαση της διοίκησης του Ντόναλντ Τράμπ, πέρυσι, να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
    Το Βραβείο Άμυνας απονέμεται κάθε χρόνο από το 1958, αλλά λόγω των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, οι νικητές ορισμένες φορές περιβάλλονται από μυστικότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «STOP», ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ.

    Κατά τον σπουδαίο Βρετανό γλωσσολόγο, ακαδημαϊκό και συγγραφέα της «Εγκυκλοπαίδειας της Αγγλικής Γλώσσας του Κέιμπριτζ», Ντέιβιντ Κρίσταλ, τα 2/3 της αγγλικής γλώσσας προέρχονται από κλασικές λέξεις της ελληνικής και της λατινικής. Μία από τις λέξεις αυτές είναι και η λέξη «stop», που όσο και αν φαίνεται παράξενο, προέρχεται ως αντιδάνειο από τα Αρχαία Ελληνικά.
    Η ετυμολογία της λέξης «stop», ξεκινά από το πολύ μακρινό παρελθόν. Πηγάζει από την Αρχαία Ελληνική λέξη, στυπ(π)είον και μεταγενέστερα τη στύππη, που στα νέα ελληνικά σημαίνει στουπί, το γνωστό ινώδες υλικό που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τον καθαρισμό των μηχανών εξαιτίας της μεγάλης απορροφητικότητάς του. Στη συνέχεια, τη στύππη τη δανείστηκαν οι Ρωμαίοι, τη μετέτρεψαν σε «stuppa» και ακόμη δημιούργησαν το ρήμα «stuppare» που σημαίνει «βουλώνω με στουπί» και άρα εμποδίζω, σταματώ την κίνηση....
    Μάλιστα, το «stuppare» αποτελούσε εκείνη την εποχή όρο της καθομιλουμένης λατινικής γλώσσας. Με την πάροδο των χρόνων, πέρασε στις γερμανικές γλώσσες ως «stopfen», υιοθετήθηκε από άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες όπως τα γαλλικά («étouper») και τα ιταλικά («stoppare») και τελικά έφτασε ως αντιδάνειο στην αγγλική γλώσσα με τον όρο «stop». ‘Αλλωστε και οι σύγχρονοι Έλληνες χρησιμοποιούμε τη φράση «αυτό έχει στουμπώσει». Επίσης, από την ίδια ρίζα προέρχεται και η λέξη στυπόχαρτο ή στουπόχαρτο, το χαρτί που απορροφά το μελάνι από τις σελίδες, γραμμένες με πένα. Η αναφορά στην αρχαιοελληνική προέλευση της λέξης «stop» πιστοποιείται από ένα από τα πιο έγκριτα αμερικανικά ηλεκτρονικά λεξικά που χρονολογείται από το 1828, το “Merriam-Webster”....
    http://www.mixanitouxronou.gr
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...