ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Απριλίου 2021

ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ;

 

Ο ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΑΒΑΡΙΣ, Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ.

 

Η ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑ, Η ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

 

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 


ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.

 

 

 


 

ΟΙ  ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΗΣ  ΦΥΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΔΟΝΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΥΠΕΡΧΩΡΟΥ

Σύμφωνα λοιπόν με την τρέχουσα επιστημονική άποψη, οι θεμελιώδεις δυνάμεις της  φύσης είναι απλώς δονήσεις του υπερχώρου. Η δόνηση της πέμπτης διάστασης δημιουργεί το φως και την ηλεκτρομαγνητική δύναμη και η δόνηση των ανώτερων διαστάσεων δημιουργεί τη πυρηνική ή ισχυρή δύναμη. Η σκοτεινή ύλη του σύμπαντος που ανιχνεύουν έμμεσα σήμερα οι επιστήμονες μπορεί  να  υποδεικνύει την ύπαρξη ενός γειτονικού σύμπαντος με το δικό μας, μιας γειτονικής «παράλληλης» φυσαλίδας που επιπλέει μαζί με τη δική μας πάνω στην απρόσωπη μήτρα ή θάλασσα του κβαντικού κενού.

Η  ΒΑΡΥΤΗΤΑ  ΚΟΙΝΗ  ΔΥΝΑΜΗ  ΣΕ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μια τελευταία σύγχρονη άποψη είναι ότι μόνον η βαρύτητα μπορεί να διαδίδεται μέσα στις υπερχωρικές διαστάσεις (γενικά σε όλες τις διαστάσεις) κι επομένως μπορεί να μη βλέπουμε αυτές τις ανώτερες διαστάσεις όχι γιατί είναι «συμπηγμένες» και υπερμικροσκοπικές, όπως έχουμε υποθέσει μέχρι τώρα, αλλά διότι η βαρύτητα  είναι η μόνη δύναμη που διαδίδεται σε αυτές και  έτσι μετατρέπεται  σε  μια πολύ ασθενική δύναμη.

Επειδή η βαρύτητα εξαρτάται τελικά, όπως προτείνεται, από το μέγεθος και πλήθος αυτών των ανώτερων «αόρατων» διαστάσεων, μεταβαλλόμενη αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό τους συν δύο, θα μπορούσαμε να επινοήσουμε κατάλληλα πειράματα για να αποδείξουμε έμμεσα την ύπαρξή τους γνωρίζοντας επίσης ότι όσο μικρότερες είναι οι αποστάσεις στις οποίες κοιτάζουμε τόσο ισχυρότερη θα πρέπει να  παρουσιάζεται η δύναμη της βαρύτητας.

Τέτοια  πειράματα  βρίσκονται  σήμερα  σε  εξέλιξη. 

Θα  εντοπίσουμε   άραγε   το  διπλανό  μας  Σύμπαν;

Απέχει  μόλις  ένα  χιλιοστό  από  μας.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  

                                    

Οι επιστήμονες του Cern ετοιμάζονται για ακόμα μία φορά να εντυπωσιάσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να γίνουν το επίκεντρο των συζητήσεων με το νέο πείραμα που σχεδιάζουν.

Ένα πείραμα, το οποίο, αν φέρει το συναρπαστικό αποτέλεσμα, που έχουν στο μυαλό τους οι επιστήμονες, θα αλλάξει όλη μας τη σκέψη για τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider), στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών  ερευνών CERN  της Γενεύης.

Ο εκπληκτικά σύνθετος LHC, ο μεγαλύτερος, με μέγιστη ενέργεια, επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων (αδρονίων) στον κόσμο, θα «πυροδοτηθεί» για πρώτη φορά μέχρι τα υψηλότερα ενεργειακά του επίπεδα, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει -ή ακόμα και να δημιουργήσει- μικροσκοπικές μαύρες τρύπες.

 

Αν το πετύχει αυτό, λοιπόν, θα αποκαλυφθεί ένα εντελώς νέο σύμπαν -ξαναγράφοντας όχι μόνο τα βιβλία φυσικής, αλλά και τα βιβλία φιλοσοφίας! 

Είναι πιθανό, δε, η βαρύτητα από το δικό μας σύμπαν να «διαρρεύσει» σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, όπως λένε επιστήμονες του LHC. 

Από το μποζόνιο Higgs στη σκοτεινή ύλη και στο παράλληλο σύμπαν

Όπως αναφέρει η βρετανική Εxpress, Το πείραμα είναι βέβαιο ότι θα «πυροδοτήσει», ωστόσο, τους επικριτές, που ανησυχούν για το LHC, πολλοί από τους οποίους προειδοποιούν ότι ο επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων θα σημάνει το τέλος του σύμπαντός μας, με τη δημιουργία μιας δικής του μαύρης τρύπας.

Παρ' όλα αυτά, η Γενεύη παραμένει... άθικτη από το 2008, όταν ο LHC ξεκίνησε τη θεαματική «δουλειά» του.

Οι πρώτοι επιστήμονες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων απέδειξαν την ύπαρξη του μποζονίου Higgs -ένα βασικό δομικό στοιχείο του σύμπαντος- και φαίνεται πως ο LHC βρίσκεται στον σωστό δρόμο, για να εντοπίσει και τη «σκοτεινή ύλη» -μια προηγουμένως μη ανιχνεύσιμη δύναμη, που τώρα θεωρείται ότι αποτελεί την πλειοψηφία της ύλης στο σύμπαν, όντας, μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο το τελευταίο διαρκώς διαστέλλεται και απομακρύνεται. 

Το πείραμα, λοιπόν, της επόμενης εβδομάδας θεωρείται ότι αλλάζει το παιχνίδι. 

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

Ο Mir Faizal, ένας από τρεις επικεφαλής των τριών ομάδων φυσικών πίσω από το πείραμα, είπε: «Όπως πολλά παράλληλα φύλλα χαρτιού, τα οποία είναι δύο διαστάσεων αντικείμενα (σε πλάτος και μήκος), μπορούν να υπάρχουν και σε μια τρίτη διάσταση (ύψος), έτσι και τα παράλληλα σύμπαντα μπορούν να υπάρχουν, επίσης, σε υψηλότερες διαστάσεις. Προβλέπουμε ότι η βαρύτητα μπορεί να διαρρεύσει σε επιπλέον διαστάσεις, και αν συμβαίνει αυτό, τότε μπορούν να παραχθούν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες στον LHC. 

Κανονικά, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το πολυσύμπαν, σκέφτονται την ερμηνεία της κβαντικής μηχανικής από πολλούς κόσμους, όπου πραγματοποιείται κάθε δυνατότητα. Αυτό δεν μπορεί να δοκιμαστεί και έτσι είναι φιλοσοφία και όχι επιστήμη. Δεν εννοούμε αυτό με τα παράλληλα σύμπαντα. Αυτό που εννοούμε είναι πραγματικά σύμπαντα, σε επιπλέον διαστάσεις. Η αλήθεια είναι εκεί έξω».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

 

  1. Βγαίνει στην αγορά η πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας - Ότι πιο κοντινό σε ολόγραμμα.
    Σε μία απίστευτη τεχνολογική ανακάλυψη προχωρά η Sony, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα την πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας, που είναι ότι πιο κοντινό σε ολόγραμμα.
    Ήδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε εμφανιστεί η μόδα των glasses-free 3D οθονών και τηλεοράσεων.
    Δεν πήγε, ωστόσο, όπως θα περιμέναν τότε οι άνθρωποι της βιομηχανίας.
    Παρ' όλα αυτά, η Sony ασχολείται τώρα ξανά με το κόνσεπτ, παρουσιάζοντας τη νέα Spatial Reality Display. Είναι, ουσιαστικά, η πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας, ό,τι κοντινότερο έχει υπάρξει σε μια ολογραφική οθόνη.
    Πρόκειται για μια εξωτερική οθόνη 15,6'', ανάλυσης 4K, η οποία είναι εξοπλισμένη με διάφορους αισθητήρες, που παρακολουθούν τα μάτια του χρήστη (συνδυάζει μια κάμερα εντοπισμού προσώπου και ματιών) και με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων δημιουργεί την τρισδιάστατη εικόνα. Μάλιστα, όταν κοιτάζεις την οθόνη από διαφορετική γωνία, τότε το αντικείμενο που απεικονίζεται περιστρέφεται σαν να έχεις μπροστά σου ένα τρισδιάστατο μοντέλο.
    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η οθόνη, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αναμένεται να κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια (4.200 ευρώ).
    Η εταιρεία προτείνει τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Intel Core i7-9700K και μια κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 2070 Super και πάνω για να λειτουργήσει η οθόνη, που συνοδεύεται από ηχεία 2.1.
    https://youtu.be/KrLMnQM0_Ps
    Ζ.Π.

  2. Κάποιος Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης δημοσίευσε στη ιστοσελίδα Ellinika Ηoaxes (που αυτοδιαφημίζεται ότι: είναι μέλος του International Fact-Checking Network. Το σήμα αυτό αποδεικνύει ότι τα ellinikahoaxes.gr ελέγχθηκαν και είναι σύμφωνα με τις αρχές του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις), την παρακάτω ανάρτηση με τίτλο:
    «Όχι, επιστήμονες στο CERN ΔΕΝ θα έρθουν σε επαφή με παράλληλο σύμπαν τις επόμενες μέρες, 21 Οκτωβρίου 2020»

    «Το είδαμε στα gazzetta.gr, protothema.gr, pronews.gr, alphapatras.gr, klik.gr, stoxos.gr, estia.tv, vimakritis.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com
    Τι ισχύει;
    Ενώ τα παραπάνω δημοσιεύματα εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2020, στην πραγματικότητα αποτελούν αναπαραγωγές δημοσιεύματος της express.co.uk από τον Αύγουστο του 2015, το οποίο συνιστά κλικοθηρική διασκευή δημοσιεύματος του phys.org από το Μάρτιο του ίδιου έτους.
    Τα επίμαχα ελληνικά δημοσιεύματα είναι προβληματικά για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, δε θα μπορούσε να έχει γίνει πείραμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN κατά τον Οκτώβριο του 2020, καθώς η λειτουργία του LHC έχει σταματήσει προσωρινά από το 2018, και δεν αναμένεται να ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021.
    Επιπρόσθετα, στο αρχικό δημοσίευμα του phys.org, δεν υπήρχε αναφορά στο χρονικό πλαίσιο εντοπισμού («επόμενες μέρες»), το οποίο μοιάζει να προστέθηκε στη διασκευή του express.co.uk για κλικοθηρικούς λόγους.
    Έπειτα, όσον αφορά τα ίδια τα δημοσιεύματα, στην πραγματικότητα δεν αναφερόμαστε σε ερευνητές που εργάζονται στο CERN, ούτε σε κάποιο συγκεκριμένο πείραμα που προγραμματιζόταν να εκτελεστεί κατά το 2015. Τα δημοσιεύματα αφορμήθηκαν από επιστημονική δημοσίευση 3 ερευνητών, οι οποίοι δήλωσαν σχέση με πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα των ΗΠΑ, Καναδά και Αιγύπτου.
    Στη δημοσίευσή τους, οι ερευνητές αναφέρθηκαν στην πιθανότητα εντοπισμού νέων διαστάσεων μέσω μικροσκοπικών μαύρων τρυπών, κάτι που θεωρούσαν ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να επιτευχθεί στο CERN.
    Δεν υπάρχει παραπομπή σε σχετική αναφορά από ερευνητές του CERN, ούτε εντοπίσαμε κάποια σε δική μας αναζήτηση. Η πιο πρόσφατη αναφορά σε εντοπισμό μικροσκοπικών μαύρων τρυπών που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του CERN, ήταν από τις 15 Δεκέμβρη του 2010, και ανέφερε πως οι προσπάθειες ανίχνευσης τέτοιων μαύρων τρυπών δεν είχαν επιτύχει.
    Επιπλέον, στο αρχικό δημοσίευμα παρατίθονταν και δηλώσεις των καθηγητών Remo Garattini και Joao Magueijo, που τόνιζαν τη θεωρητική φύση της επίμαχης επιστημονικής δημοσίευσης και την αβεβαιότητά τους αναφορικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί στην πραγματικότητα, πέρα από τα μαθηματικά μοντέλα.
    Μια από τις παραπομπές που διέθετε η επίμαχη μελέτη, ήταν σε σχετική εργασία της Dr Sabine Hossenfelder, που πλέον αποτελεί επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου της Φρανκφούρτης για Προηγμένες Μελέτες. Η ίδια εκπόνησε το διδακτορικό της γύρω από το αντικείμενο του εντοπισμού νέων διαστάσεων μέσω του LHC, και σε άρθρο της ασκεί έντονη κριτική στην επίμαχη μελέτη, θεωρώντας ότι παρουσιάζει τόσο θεμελιώδη προβλήματα που δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί.
    Μεταξύ άλλων, η Dr Hossenfelder σημειώνει ότι η δημοσίευση δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με την ύπαρξη νέων συμπάντων αναφορικά με τις υποτιθέμενες νέες διαστάσεις, που η δημοσίευση υποθέτει ότι θα μπορούσαν να εντοπιστούν μέσω μικροσκοπικών μαύρων τρυπών.
    Σε κάθε περίπτωση, οι αναφερόμενες μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που αποτελούν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας του παραπάνω σκεπτικού, δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι και σήμερα (Οκτώβριος 2020), και όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αντίστοιχα πειράματα στο CERN το προσεχές διάστημα.
    Συμπέρασμα
    Συνοψίζοντας, με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, ο ισχυρισμός ότι επιστήμονες στο CERN ελπίζουν να έρθουν σε επαφή με ένα παράλληλο σύμπαν τις επόμενες μέρες, είναι ψευδής».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημοσίευση αυτή ήταν αρκετή ώστε ο Ζούκερμπεγκ, ιδιοκτήτης του Facebook και πράκτορας της CIA, με το κωδικό όνομα «Ο Επικυρίαρχος», να σπεύσει περιχαρής να ανακοινώσει ότι το δημοσίευμα των «Αυτόχθονων Ελλήνων» της 18.10.2020 με τίτλο: «ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ;» είναι ψευδές.
      Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» δεν δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις. Όλα τα δημοσιεύματα των «Αυτόχθονων Ελλήνων» είναι πάντοτε αληθή και επιστημονικά εμπεριστατωμένα.
      Θα επανέλθουμε αργότερα για να σχολιάσουμε το θέμα.
      Ζ.Π

      Διαγραφή
    2. Κατ’ αρχήν στο μπερδεμένο σκεπτικό του Κουτρουμπέλη δεν καταλαβαίνω ποια πρόταση είναι ψευδής: «Ο ισχυρισμός ότι επιστήμονες στο CERN ελπίζουν να έρθουν σε επαφή με ένα παράλληλο σύμπαν τις επόμενες μέρες, είναι ψευδής».
      Δηλαδή, για να καταλάβουμε, τι είναι ψευδές, ότι: «θα έρθουν σε επαφή με ένα παράλληλο σύμπαν τις επόμενες μέρες» το ψευδές είναι στις λέξεις «τις ερχόμενες ημέρες»;
      Αν είναι έτσι τότε εξυπονοείται ότι η πρόταση γίνεται αληθής πιθανώς στις «μεθεπόμενες ημέρες;» Μήπως θα γίνει αληθής η πρόταση για πολύ αργότερα ή μήπως δεν θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με ένα παράλληλο Σύμπαν.
      Μήπως το νόημα βρίσκεται στο ότι η πρόταση είναι ψευδής γιατί αποκλείεται το CERN να ψάξει προς αυτήν την κατεύθυνση (για παράλληλο Σύμπαν) ή μήπως, όπως επιχειρηματολογεί παρακάτω όλο το θέμα είναι λάθος και ψευδές και επιστημονικώς δεν μπορεί να υπάρξει παράλληλο Σύμπαν.
      Εάν απομονώσουμε το ζήτημα στην λέξεις «τις επόμενες ημέρες» προφανώς η πρόταση είναι ψευδής και ο Κουτρουμπέλης σ’ αυτό έχει δίκαιο. Δεν θα ψάξει το CERN για παράλληλο σύμπαν τις ερχόμενες ημέρες γιατί θα είναι κλειστό. Αλλά το CERN έψαξε ήδη για παράλληλο Σύμπαν (και δεν το βρήκε) στις 15 Δεκέμβρη του 2010 όπως αναφέρει ο ίδιος ο Κουτρουμπέλης: «η ιστοσελίδα του CERN, ήταν από τις 15 Δεκέμβρη του 2010, και ανέφερε πως οι προσπάθειες ανίχνευσης τέτοιων μαύρων τρυπών δεν είχαν επιτύχει». ΑΡΑ ΤΟ CERN ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ (αυτό θα πει έψαξε για προσπάθειες ανίχνευσης τέτοιων μαύρων τρυπών). Το ότι απέτυχε το 2010 δεν σημαίνει και τέλος των προσπαθειών. Έτσι δουλεύει η επιστήμη.
      Άρα προφανώς η πρόταση του Κουτρουμπέλη είναι ψευδής. Όπως ο ίδιος αναφέρει η επιστημονική κοινότητα έψαξε από το 2010 και προφανώς ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να ψάχνει το παράλληλο Σύμπαν τροποποιώντας απλώς τις αρχές και τις μεθόδους δηλαδή βελτιώνοντας τις συνηθισμένες διαδικασίες της επιστημονικής έρευνας.
      Όσον αφορά στην Γερμανίδα φυσικομαθηματικό Σαβίνα Χοσσενφέλντερ (Sabine Hossenfelder) που αναφέρει ο Κουτρουμπέλης οι «Αυτόχθονες έλληνες» είχαν ήδη ασχοληθεί μαζί της και είχαν δημοσιεύσει μελέτη της το 2017 (Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
      ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/12/blog-post_15.html)
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΔΑΝΕΖΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ».
      Οι καθηγητές Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου στο βιβλίο τους «Το Σύμπαν που αγάπησα, Εισαγωγή στην Αστροφυσική» Πανεπιστημιακή έκδοση 2012, εκδόσεις Δίαυλος, σελίδα 609, γράφουν: «Από που προέρχεται η υλη και η ενέργεια, η οποία διαμέσου της γενεσιουργού σημειακής ιδιομορφίας, μορφοποιείται και δημιουργεί το ορατό Σύμπαν; Στην περίπτωση που η σημειακή ιδιομορφία προερχόταν από μία λευκή οπή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες θεωρίες, πιθανότατα τα δομικά συστατικά του Σύμπαντός μας προέρχονται από ένα παράλληλο Σύμπαν, το οποίο εκδηλώνεται στον αισθητό για μας χώρο μέσω της λευκής οπής. Στην περίπτωση που η σημειακή ιδιομορφία, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το Σύμπαν, αποτελούσε μία μελανή οπή… θα δημιουργήσει με βάση την αστρική εξέλιξη νέες μελανές οπές. Αυτό σημαίνει ότι μέσω των νέων μελανών οπών θα δημιουργηθούν με τις ίδιες διεργασίες νέα Σύμπαντα. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις γέννησης του Σύμπαντος, δηλαδή είτε μέσω μιας μελανής είτε μέσω μιας λευκής οπής, ενυπάρχει πάντοτε η θεωρητική δυνατότητα ο Κόσμος μας να προέρχεται από ένα άλλο Σύμπαν το οποίο ενυπάρχει με το δικό μας, αλλά δεν είναι δυνατόν να το αντιληφθούμε. Υπενθυμίζουμε πως το Σύμπαν μπορεί να γεννήθηκε μέσω μιας μελανής οπής (σκουληκότρυπα) το προέβλεψε ο ποιητής Αλκμάν που έζησε στην Σπάρτη το 700 π.Χ.».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ».
      Ο Δημήτρης Νανόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους επιστήμονες, από το 1997 είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, από το 2005 πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας και Εθνικός Εκπρόσωπος στο CΕRΝ. Ο Νανόπουλος συγκαταλέγεται στους επιστήμονες με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές διεθνώς και είναι από τους πρώτους που συνέδεσαν τον κβαντικό μικρόκοσμο με την κοσμολογία.
      Ο Νανόπουλος έγραψε: «Η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρχικά αντίθετος στην ιδέα των παράλληλων κόσμων. Ωστόσο τα μαθηματικά με πείθουν για το αντίθετο. Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών παράλληλων συμπάντων έχει διάφορες εκδοχές, αλλά μια τέτοια θεωρία έχει νόημα μόνο αν καταστεί δυνατό να αποδειχτεί πειραματικά και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN).
      Κάθε επιμέρους σύμπαν (μεταξύ αυτών το δικό μας) μέσα σε αυτό το πολυσύμπαν μπορεί να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς φυσικούς νόμους, που ισχύουν μόνο σε αυτό, ενώ στα άλλα σύμπαντα οι νόμοι που τα διέπουν, μπορεί να είναι αφάνταστα διαφορετικοί ή και σχετικά παρόμοιοι, έχουν όμως οπωσδήποτε ως κοινό παρονομαστή τη βαρύτητα. Το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.
      Τα άλλα σύμπαντα, «οι φυσαλίδες της πραγματικότητας» που απαρτίζουν το πολυσύμπαν, είναι δυνατό να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν αποκλείεται όμως ότι είναι πιθανώς δυνατό να γίνει μετάβαση από το ένα σύμπαν στο άλλο. Όλα τα σύμπαντα με τους ιδιαίτερους νόμους τους προκύπτουν κατά βάση από μόνα τους, σαν μια «τοπική μετάλλαξη» του χώρου σε ένα προϋπάρχον σύμπαν. Σε διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας (τολμηρές υποθέσεις) κάποια σύμπαντα θα μπορούσαν π.χ. να αποτελούν δημιούργημα ενός «χάκερ» σε κάποιο άλλο σύμπαν.
      Αν τελικά αποδειχτεί η θεωρία του πολυσύμπαντος, τότε θα καταλάβουμε τον μηχανισμό παραγωγής συμπάντων, οπότε, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, είναι πιθανό στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα σύμπαν στο εργαστήριο».
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...