ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Απριλίου 2021

ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ.

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΑΚΚΕΛ: «Από το 2020 είχαμε αποκαλύψει τις σχέσεις Α.Πελώνη με State Department και Scientology κατά της Ελλάδας». «Η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λίγα χρόνια μετά επιλέχθηκε από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας να ενταχθεί σε άλλο δίκτυο του State Department, για υπάρχοντες ή εξελισσόμενους ξένους ηγέτες για να υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

 Γενί Σαφάκ: «Μην ανησυχείτε από τις δηλώσεις Ν.Δένδια - Ο Κ.Μητσοτάκης είναι δικός μας»!

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Ντρέπομαι για όσους δηλώνουν περήφανοι που είναι Έλληνες». Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 
17

Δεν νευρίασε με  τον  Μητσοτάκη  ο μπάρμπας, ο Ιάκωβος  Ρότσιλντ, αλλά ο μικρός, ο Ναθαναήλ  Ρότσιλντ. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλλας. Κερκυραίος δημοσιογράφος  είπε - τυχαίως, πριν ένα μήνα - πως ο μπάρμπας έχει να εμφανιστεί στην βίλα εδώ και 3 έτη. Η κόρη του μπάρμπα και αδελφή του Ναθαναήλ είχε έλθει πέρυσι το καλοκαίρι και άλλαξε όλο το προσωπικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της, πλην του Δένδια. Για αυτό από το 2018 ο Δένδιας είναι αρνητικός για το Πρότζεκτ.  Πιστεύω με σιγουριά, ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή κόντρα και ο Κούλις είχε πάρει οδηγίες από τον επιχειρηματία μπαμπά Ιάκωβο, που εξόργισαν τον φυσιολάτρη (νεαρό - τρόπος του λέγειν) Ρότσιλντ.



Κοινώς έμπλεξε ο Κυριάκος, κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα δεν θα του στοιχίσει, γιατί τα νήματα των ΜΜΕ και της Πολιτικής τα κινούν ο μπάρμπας Ιάκωβος και ο εξάδελφός του ο Ντέϊβ της Γαλλίας. Όταν ποτέ αποδημήσει ο μπάρμπας, τότε θα πρέπει να προσέχει πολύ ο Κυριάκος τον Ναθαναήλ.
Καμία σχέση εδώ και αιώνες με την Κέρκυρα δεν είχαν οι Ρότσιλντ. Ούτε ιστορικούς δεσμούς. Η σχέση είναι πρόσφατη. Ο γιός του Ναυάρχου Αλεξ. Χατζηκυριάκου (εξ΄ ου και το Χατζηκυριάκειο Πειραιώς, όπου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ήταν ο ζωγράφος Νίκος Γκίκας - Χατζηκυριάκος (1906-1994), ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην περιοχή της Κερασιάς Κασσιόπης στην Β.Α. Κέρκυρα.
Ο Γκίκας παντρεύτηκε το 1961 στο Λονδίνο την Εβραία Μπάρμπαρα Ιουδήθ Χάτσινσον σε τρίτο γάμο της. Ήταν πρώην σύζυγος του Βαρώνου Ναθαναήλ Βίκτωρος Ρότσιλντ, με τον οποίο είχε αποκτήσει 2 κόρες και το 1936 τον Ιάκωβο Ρότσιλντ. O Γκίκας to 1971 έγραψε την γη και το σπίτι της Κέρκυρας στον νεογέννητο εγγονό της γυναίκας του, τον Ναθαναήλ, γιό του Ιακώβου Ρότσιλντ. Σε αυτόν δηλαδή που έκραξε τον Μητσοτάκη. Η Μπάρμπαρα απεβίωσε το 1989. Μετά τον θάνατο του Γκίκα το 1994, όλη η περιουσία του στην Κέρκυρα περιήλθε στα χέρια των Ρότσιλντ.
Ο Γκίκας, αν και καλός ζωγράφος δεν είχε καλές σχέσεις με τον καταγόμενο από τα Ψαρά Ναύαρχο ήρωα πατέρα του. Για τον λόγο αυτόν και προτίμησε να χρησιμοποιεί το Αρβανίτικης καταγωγής επώνυμο της Υδραίας μητέρας του. Το που παντρεύτηκε την πρώην Βαρωνέσα, του άνοιξαν οι διεθνείς πόρτες. 



Οι Ρότσιλντ όρισαν διαχειριστή της περιουσίας τους στην Κέρκυρα τον δικηγόρο Ν. Δένδια και το 2005, με την παρουσία του τότε νέου Βουλευτή της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος Κασσιόπης Κατσαρός (του ΠΑΣΟΚ) ανακήρυξε τον Ιάκωβο Ρότσιλντ επίτιμο Δημότη.
Το 2012, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον Δένδια πλέον Υπουργό, έβγαλε στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης (δίπλα στην βίλλα Ρότσιλντ) για 99 έτη. Την δημοπρασία την κέρδισε το 2013 η Ιουδ.κεφαλαίων εταιρεία "NCΗ Capital Inc" μέσω της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέα Κέρκυρα ΑΕ".
Τί μεσολάβησε και τώρα ο Ναθαναήλ Ρότσιλντ είναι αρνητικός με το Cassiopi Project, για το οποίο ήταν θετικός ο πατέρας του. είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ίσως κάποια αλλαγή στα σχέδια που υπήρχαν το 2012.
Στο Πρότζεκτ είναι αντίθετος και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος γείτονας, ο Γιόργκ Ροκενχάουζερ, που έχει αποκτήσει παρακείμενη με τον Ερημίτη έκταση με 1.000 ελαιόδεντρα, πλησίον της βίλλας του Γκίκα (νυν Ρότσιλντ). Αυτός θέλει η περιοχή να καταστεί καταφύγιο αγρίων ζώων.
Μαζί τους εμφανίζεται να συντάσσεται και ο Ρομπ Λούκας, Managing Partner της Σι Βι Σι Κάπιταλ, αλλά και η Λη Ντούρελ, χήρα του γνωστού συγγραφέα Τζέραλντ Ντούρελ, που έγραφε βιβλία για την Κέρκυρα.
Επίσης μια ομάδα "επενδυτών-ακτιβιστών” μαζί με άλλους υποστηρικτές και υπό το σύνθημα Σέϊβ Ερημίτης, που είχαν υιοθετήσει τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, εμφανίζονται να έχουν στείλει επιστολή στις Ελληνικές Αρχές για το θέμα. Μάλιστα, έχουν προτείνει, μεταξύ άλλων, να αγοράσουν οι ίδιοι την έκταση, κάτι που είναι πλέον αργά, αφού ο διαγωνισμός έγινε το 2012 για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, προς ικανοποίησιν των δανειστών.
Επί πλέον ο Δένδιας, από το 2018 εξέφρασε την αντίθεσή του για την ολοκλήρωση του Πρότζεκτ. Κάτι σημαίνει αυτό.
Σημειωτέον πως το 2013 ένας από τους 8 Διαχειριστές της Εν Σι Έϊτς Κάπιταλ, ήταν φίλος και ομοεθνής του Βαρώνου Ιάκωβου Ρότσιλντ με μεγάλη προϋπηρεσία σε μεγάλες ομοεθνείς του Εταιρείες και ήταν αυτός που θα διαχειριζόταν την Οικοδόμηση της Κασσιόπης. Άραγε τι συνέβη με αυτόν τον τύπο? Μήπως αυτός είναι το κλειδί της επιθέσεως κατά Μητσοτάκη?

Ενδιαφέροντα στοιχεία από Czar Ivan Groznyi, Pronews




Η συνεργασία με την Rothschild. 

Οι Ολλανδοί μεγαλοεπενδυτές και πελάτες του κυρίου Δένδια

Στάθης Σχινάς,  12.06.2018,  Documento

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… 

Να έχεις γείτονες μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου: την οικογένεια των γνωστών μεγαλοτραπεζιτών Ρότσιλντ –που συμβουλεύουν και την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους– και την οικογένεια Βέσελς, που σύμφωνα με το «Forbes» είναι η τρίτη πλουσιότερη οικογένεια της Ολλανδίας με περιουσία που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα δίπλα από το σπίτι σου. Δίπλα… τρόπος του λέγειν. Στο νησί σου, όμως, την Κέρκυρα… Για την ακρίβεια, οι Ρότσιλντ έχουν μια εκπληκτική βίλα στην Κερασιά, κοντά στην Κασσιόπη, στο ομορφότερο σημείο του νησιού. Και κάπου εκεί κοντά και οι Ολλανδοί της οικογένειας Βέσελς.
Και ο… Ελληνας γείτονας στην πόλη. Ομως ο Κερκυραίος δικηγόρος και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μάλλον είναι άνθρωπος που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Να, για παράδειγμα, μόλις με 22.000 ευρώ –ψιθυρίζουν στην Κέρκυρα– αγόρασε ένα εξαιρετικό σκάφος πολλαπλάσιας αξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Η συνεργασία του δικηγορικού γραφείου του κ. Δένδια με τη Rothschild είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ομως ο κύκλος φαίνεται να κλείνει με τη νέα φάση. Αυτήν της συνεργασίας των δύο με την οικογένεια Βέσελς ή για την ακρίβεια με τους κληρονόμους του Ντικ Βέσελς.
Ετσι λοιπόν, μέσω ενός οικογενειακού (family) fund, του Reggeborgh, που χρησιμοποιεί ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Rothschild και ως νομικό σύμβουλο το γραφείο του Νίκου Δένδια, έχουν ήδη κάνει σημαντικές επενδυτικές κινήσεις στον ελλαδικό χώρο. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο επικεφαλής της ΝΔ διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή η κυβέρνηση υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα με την πολιτική της ειδικά στο μέτωπο της φορολόγησης..
Εξαγορές και απόπειρες
Πριν από έναν μήνα περίπου γινόταν γνωστό ότι ο εκ των βασικών μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Νίκος Κάμπας πούλησε σημαντικό τμήμα της συμμετοχής του (το 9%) στη Reggeborgh Invest, η οποία κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται ο τρίτος μέτοχος – μετά τη York Global Finance που διαθέτει 15,66% και τον Γιώργο Περιστέρη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, που διαθέτει ποσοστό 13,9%. Η ολλανδική εταιρεία δαπάνησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτή την εξαγορά.
Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες απόπειρες. Η μία αφορούσε εξαγορά του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία Ελλάκτωρ η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα και η άλλη διεκδικεί τη χρεοκοπημένη Forthnet από τις Vodafone – Wind σε συνεργασία με το βασικό ανταγωνιστικό σχήμα.
Από πλευράς Μπόμπολα – Κούτρα υπήρξε καθολική άρνηση. Στην περίπτωση της Forthnet οι Ολλανδοί ζήτησαν τον έλεγχο του 51% στο υποψήφιο σχήμα αλλά η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή και αποχώρησαν από το σχήμα διεκδίκησης.
Με αξιώσεις φαίνεται να μπαίνουν οι κληρονόμοι της οικογένειας Βέσελς και στη διεκδίκηση του 51% των ΕΛΠΕ, μια μάχη που αναμένεται να κριθεί σε επίπεδα που πιθανώς θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ: οι Ολλανδοί είναι συνεταίροι της Vitol –που εμφανίζεται ως διεκδικητής του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων και εκδήλωσε ήδη το σχετικό ενδιαφέρον– στην εταιρεία διυλιστηρίων και αποθήκευσης καυσίμων Varo. Πληροφορίες θέλουν το ολλανδικό οικογενειακό fund να εξετάζει και άλλες επενδυτικές κινήσεις.
Από τέσσερις υπαλλήλους… μεγαλοκατασκευστές
Η ιστορία των Ολλανδών πελατών του επιφανούς στελέχους της ΝΔ και δικηγόρου Ν. Δένδια είναι κλασική ιστορία αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών.
Ο ιδρυτής της ολλανδικής δυναστείας Ντικ Βέσελς δούλευε το 1960 στην ομώνυμη οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, την οποία ο πατέρας του, Αρεντ, ξεκίνησε το 1933. Πατέρας και γιος είχαν μόλις τέσσερις υπαλλήλους. Το 1968 ανέλαβε την επιχείρηση από τον πατέρα του. Μαζί με τον αδελφό του, Χέρμαν Βέσελς, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 1974, αναπτύχθηκαν σημαντικά στις κατασκευές και η εταιρεία τους έφτασε να απασχολεί περίπου 1.250 υπαλλήλους το 1990.
Μέσα από αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις και εξαγορές δημιουργήθηκε η πολυεθνική Volker Wessels με 120 θυγατρικές και 16.000 υπαλλήλους.
Τα χρήματα που κέρδισε η Wessels επενδύθηκαν στην εταιρεία επενδύσεων Reggeborgh, η οποία ιδρύθηκε το 1991. Αυτή είναι πλέον που κάνει και τις επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του 62χρονου Χένρι Χόλτερμαν, γαμπρού του αποβιώσαντος τον Νοέμβριο του 2017 Ντ. Βέσελς.
Η οικογένεια έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως και με το ποδόσφαιρο και ελέγχει την Τβέντε, μια από τις πιο γνωστές ολλανδικές ομάδες.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  Υ,Γ,


Οι άγνωστες συναντήσεις Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη με τον Ρότσιλντ που σήμερα αποκαλεί τον Κούλη ηλίθιο. 
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29.09.2019

Στο εστιατόριο Limani του Rockefeller Plaza παρέθεσε γεύμα στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος, με την παρουσία πολλών σημαντικών επιχειρηματιών, με σκοπό να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας των διεθνών συναντήσεων κορυφής στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιχειρηματίες και επικεφαλής διαχειριστές κεφαλαίων αθροιστικής αξίας υψηλότερης των 5 τρισ. δολαρίων. Οι επαφές ξεκίνησαν στην αρχή της εβδομάδας με την κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. Ελληνικής καταγωγής ο ίδιος αλλά και δισεκατομμυριούχος ως ιδιώτης, όχι μόνον έδειξε ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία. O επικεφαλής της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, με ενεργητικό 2,27 τρισ. δολάρια, εξήγησε πως το νέο διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από σοβαρή επιβράδυνση αλλά όχι ύφεση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του Brexit.
Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά της Goldman Sachs, της εμβληματικής επενδυτικής τράπεζας που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, να παραθέσει στον πρωθυπουργό ένα γεύμα με επενδυτές και επιχειρηματίες. Το ραντεβού κλείστηκε στο εστιατόριο Capital Grille στο Rockefeller Center. Εκεί στην πριβέ αίθουσα, με φόντο τους βαρύς τόνους του κόκκινου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μεγάλα αφεντικά και ιδρυτές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και ομίλων, όπως ο Ντέιβιντ Μ. Σόλομον της Goldman, τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει και στα Χανιά το καλοκαίρι οπότε και συμφωνήθηκε αυτό το τραπέζι, ο Τζέιμι Ντίναν της York Capital, ο Τζεφ Χόκινγκς της Bain Capital, ο Φρανκ Μπρούνο της Cerberus και ο ιδρυτής και επικεφαλής της Avenue Capital, Μάικλ Λάσκεϊ. Στη συνάντηση ήταν και κορυφαία στελέχη επενδυτικών και επιχειρηματικών οργανισμών όπως η Invesco, που διαχειρίζεται 1,5 τρισ. δολάρια, αλλά και της Eldorado Gold, της Biogen και άλλοι.
Το γεύμα έλαβε χώρα στα μέσα της εβδομάδας στο upscale εστιατόριο Limani στο Rockefeller Plaza. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και τον οικοδεσπότη Ουίλμπουρ Ρος, στη λίστα των συνδαιτυμόνων τους ξεχώρισαν ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας, ο γνώριμος στην Ελλάδα Τζον Πόλσον της Paulson & Co, ο Τζέι Κόλινς της Citigroup, ο Μαρκ Τ. Γκαλόγκλι της Centerbridge Partners, ο Χάουαρντ Γ. Λούτνικ της Cantor Fitzgerald, ο Πολ Φρίμπουργκ της Continental Grain Company, ο Τομ Μέιν της Barclays, ο Τζον Γουόλεν της Waterwheel Capital, ο Τσαρλς Φίλιπς της Infor, ο Πίτερ Σέλφριτζ της SAP, ο Ταντ Σμιθ της Sotheby’s και ο Στέλιος Ζαβός της Zeus Capital Management. Παρόντες ήταν ακόμη ο Μάριο Κοντομέρκος της Mohegan Gaming & Entertainment, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος της Axia Ventures και ο Θεόδωρος Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1, αλλά και σημαντικός αριθμός ιδρυτών και εταίρων μεγάλων αμερικανικών δικηγορικών εταιρειών, ενώ από την κυβέρνηση τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και άλλοι.
Πραγματοποιήθηκαν όμως και άλλες επαφές, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ στο γραφείο του, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ θερμό κλίμα. Ενα τέτοιο ραντεβού κλείστηκε και με τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone, Στίβεν Σβάρτσμαν. Ο τελευταίος προΐσταται ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity fund, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση 545 δισ. δολαρίων, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την πρόθεσή του να επενδύσει περαιτέρω.


5 σχόλια:

  1. Πολίτες έκαναν «αυτοψία» στο Αττικό νοσοκομείο για να διαπιστώσουν εάν τους λένε την αλήθεια για τον Covid-19. Πολίτες μπήκαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν εάν τους λένε αλήθεια για τον κορωνοϊό.


    Εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν καταγγέλλει ότι πολίτες πήγαν στο νοσοκομείο για να κάνουν «αυτοψία», ώστε να διαπιστώσουν εάν τους λένε αλήθεια για τον Covid-19.
    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, τα εν λόγω άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να βιντεοσκοπούν τους χώρους με κινητό, προπηλάκισαν μέλη του προσωπικού και αρνούνταν πως ο ασθενής του νοσοκομείου είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό.
    Εξαπέλυσαν, δε, κατηγορίες περί νοσοκομείων «που βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid», υγειονομικών που «κλειδώνουν ασθενείς σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν» αλλά και «απαγωγές» ασθενών χωρίς να ενημερώνονται οι συγγενείς τους και νοσοκομεία που κρατούν ασθενείς «χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ».
    «Το Σωματείο μας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό. Δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
    00:20 / 00:25
    Το Σωματείο τονίζει πως «δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο ούτε μεμονωμένο γεγονός» και σημειώνει πως «αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών».
    Παράλληλα, σημειώνεται πως: «Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή».
    Στην ίδια ανακοίνωση το σωματείο απαιτεί «από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών» να τοποθετηθούν άμεσα στις «παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων».
    «Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να φροντίσουν για το άμεσο κατέβασμα του συγκεκριμένου βίντεο και άλλων ανάλογου περιεχομένου από τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» καταλήγει το Σωματείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθελκύεται εντός του μήνα το πρώτο ισπανικό υποβρύχιο S-80. ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ.
    Στις 22 Απριλίου θα καθελκυστεί το πρώτο από τα τέσσερα, νέα υποβρύχια του ισπανικού Ναυτικού, με σύστημα AIP, τύπου S-80.
    Πρόκειται για το υποβρύχιο S-81 «Issac Peral», το οποίο άρχισε να ναυπηγείται το 2007 και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2003. Θα ακολουθήσουν το S-82 «Narciso Monturiol», το S-83 «Cosme García» και S-84 «Mateo García de los Reyes», τα οποία αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2025, το 2027 και το 2029 αντίστοιχα.
    Τα S-80 έχουν εκτόπισμα 3.200 στην επιφάνεια και 3.426 τόνους σε βύθιση. Έχουν μήκος 81,05 μέτρα και πλάτος 11,68 μέτρα. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 19 κόμβους (35 χιλιόμετρα την ώρα) και εμβέλεια 8.000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη Navantia το μέγιστο επιχειρησιακό τους βάθος είναι τα 460 μέτρα. Απαιτούν πλήρωμα 32 ατόμων, ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν και οκταμελή ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Ενσωματώνουν έξι τορπιλοσωλήνες για τορπίλες διαμετρήματος 533 χιλιοστών.
    Το Σεπτέμβριο του 2003 η Ισπανία ενέκρινε την προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων S-80 και το σχετικό συμβόλαιο, ύψους € 1,756 δισεκατομμυρίων (τιμές 2004), υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2004. Το 2010 το συνολικό κόστος είχε αυξηθεί στα € 2,112 δισεκατομμύρια.
    Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα το πρώτο υποβρύχιο έπρεπε να παραδοθεί το 2011, αλλά η καθυστέρηση στην επιλογή συστήματος μάχης μετατόπισε το χρόνο παράδοσης του πρώτου υποβρυχίου στο 2013. Η οικονομική κρίση του 2011 στην Ισπανία, οδήγησε σε νέα καθυστέρηση, για το 2015, με τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια να παραδίδονται το 2016, το 2017 και το 2018.
    Τον Μάιο του 2013 η Navantia ανακοίνωσε ότι υπάρχει ζήτημα ανισορροπίας βάρους, το οποίο απαιτεί ένα σχεδιασμό, κάτι που επιβάλει την καθυστέρηση παράδοσης του πρώτου υποβρυχίου από το 2015 στο 2017. Το Σεπτέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα του βάρους λύθηκε και ότι οι εργασίες ναυπήγησης θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
    Η λύση που προκρίθηκε ήταν η αύξηση που μήκους κατά επτά μέτρα και του εκτοπίσματος κατά 75 τόνους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου, το κόστος ναυπήγησης των υποβρύχιων έχει ανέλθει στα € 3,907 δισεκατομμύρια (τιμές 2020).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγρια δολοφονία 90χρονου μέσα στο σπίτι του στα Πατήσια: Βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.
    Άγρια δολοφονία ενός 90χρονου στα Πατήσια, ο οποίος βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος μέσα στο σπίτι του.
    Το σπίτι ήταν άνω κάτω και οι Αρχές εκτιμούν ότι έπεσε θύμα ληστείας, με τους αδίστακτους δράστες να κακοποιούν τον άτυχο ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν.
    Οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμά του, χωρίς να παραβιάσουν την εξωτερική πόρτα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς ο άτυχος ηλικιωμένος άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του. Οι δράστες έδεσαν τα χέρια του 90χρονου με tire-up και τον φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω το σπίτι και διέφυγαν χωρίς κανείς να ξέρει αν αφαίρεσαν κάτι. Γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες.
    Ο ιατροδικαστής θα προχωρήσει σε νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστώσει την ακριβή ώρα και τα αιτία θανάτου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΠΑ: Συνεχίζεται η εκστρατεία ανοσοποίησης - Πάνω από το 50% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση.

    Το 50,4% των ενήλικων Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Πρόκειται για πάνω από 131,2 εκατομμύρια πολίτες και συνεχώς ο αριθμός αυξάνεται.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών CDC, και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει κάνει το 32,5%, ποσοστό που αυξάνεται στο 65,9% ως προς την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών. Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί 209.406.814 δόσεις εμβολίων, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 560.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
    Υπενθυμίζεται ότι η αξιοποίηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό όμιλο Johnson & Johnson ανεστάλη στη χώρα την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό έξι περιπτώσεων γυναικών, η μία εκ των οποίων απεβίωσε, που εμφάνισαν σοβαρό πρόβλημα θρόμβων στο αίμα.
    Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η αναστολή αυτή δεν θα έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι δόσεις του εμβολίου της J&J δεν αποτελούσαν παρά λιγότερο από το 5% αυτών που έχουν χορηγηθεί ως εδώ στις ΗΠΑ.
    «Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, αυτό είναι αναμφισβήτητο», διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί από 19 ετών και πάνω έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού.
    Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ενεργοποιεί μία τακτική στοχευμένης επικοινωνιακής προώθησης για την προθεσμία που έχει ορίσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ώστε όλες οι ΗΠΑ να έχουν διαθέσιμα εμβόλια για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 όλων των κατοίκων τους ηλικίας 16 ετών και άνω, σύμφωνα με το Axios.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ: «Αυξητική η τάση στα λύματα της Αττικής».
    Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου τόνισε ότι ενώ πριν δέκα μέρες τα λύματα, ειδικά στην Αττική, έδειχναν μείωση, πλέον έχουν αυξητική τάση.
    Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος -καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Αθηνών.
    “Η εικόνα που έχουμε ακόμα και τώρα είναι μικτή προς αρνητική γιατί δεν έχουμε μπορέσει να κάμψουμε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων οι οποίοι επιφέρουν μια μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και το σύστημα υγείας που έχουμε δεν μπορεί να καλύψει από ένα σημείο και πέρα με τον σωστό τρόπο όλα αυτά τα κρούσματα και τις αθρόες εισαγωγές”, τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου.
    “Έχουμε σπάσει κάποια αρνητικά ρεκόρ που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν”, πρόσθεσε.
    Σύμφωνα με την ίδια, ένα αρνητικό στοιχείο είναι ότι τα λύματα ειδικά στην Αττική ενώ πήγαν να πέσουν πριν δέκα ημέρες, έχουν αυξητική τάση
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...