ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Απριλίου 2021

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΤΡΟΜΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (Ο ΗΛΙΘΙΟΣ) ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ.

 

ΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» (=ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ, ΣΑΝ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: «ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ». ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΝΙΚΗΜΕΝΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ. 

 

  ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ. 

Πρώτος γραμματέας  του  ΝΑΤΟ  εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος  τότε είχε παρατηρήσει σκωπτικά ότι: «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2100, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.


https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/2100.html

 

 

 

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΦΕΡΛΕ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ» «Finis Germania»: «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ».

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/finis-germania.html


ΣΌΙΜΠΛΕ:  "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ".
 
Ο  υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε  (Wolfgang Schauble)  δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit:
 «Εάν εμποδίσουμε την (λαθρο)μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας. Κοιτάξτε την τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό  για  την  Γερμανία».




Η κυβέρνηση στην Γερμανία, αναμένει την επίσημη τοποθέτηση της Ουάσιγκτον σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να αποσύρουν έως και 15.000 από τους στρατιώτες τους που σταθμεύουν επί γερμανικού εδάφους, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό που υπάρχει είναι ανεπιβεβαίωτες αναφορές των ΜΜΕ, για τις οποίες δεν σχολιάζω. Δεν υπάρχει επίσημη, δημόσια επιβεβαίωση. Περιμένουμε αν θα υπάρξουν για αυτό επίσημες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον και, εάν υπάρξουν, τότε θα ακούσετε και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σχολιάζει», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «η γενική θέση μας σε ό,τι αφορά την χρησιμότητα και την αξία των αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σταθμεύουν στην Γερμανία εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της Συμμαχίας, είναι γνωστή».

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ πρόσθεσε ότι στην γερμανική κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη σύμπνοια ότι η στενή συνεργασία –και με τις ΗΠΑ– στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά βεβαίως και με τους άλλους συμμάχους, είναι πολύ σημαντική για την γερμανική ασφάλεια και για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν υπήρξαν γερμανοαμερικανικές επαφές για το θέμα, ο κ. Μπούργκερ περιορίστηκε να δηλώσει ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή με την αμερικανική πλευρά «σε διάφορα επίπεδα» για θέματα «της κοινής μας πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

Την προηγούμενη Παρασκευή το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσαν πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος έχει ήδη δώσει εντολή να αποσυρθούν 5.000-15.000 στρατιώτες από τους περίπου 35.000 που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, αφορμή για την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν η άρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στην Σύνοδο της G7 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Η κυρία Μέρκελ είχε επικαλεστεί την κατάσταση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ κατόπιν ο κ. Τραμπ ανέβαλε την Σύνοδο για τον Σεπτέμβριο.

 ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Επιζήμια όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την ενδεχόμενη απόσυρση τμήματος των αμερικανικών δυνάμεων από την Γερμανία, έκρινε η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με πιθανή τέτοια απόφαση, αν και – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press – αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του αριθμού στρατιωτών στις αμερικανικές βάσεις της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι κάποιες δυνάμεις ενδεχομένως να μετακινηθούν στην Πολωνία ή αλλού.

«Είναι γεγονός ότι η παρουσία των στρατιωτών των ΗΠΑ υπηρετεί συνολικά την ασφάλεια της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας των ΗΠΑ. Αυτή είναι η βάση επί της οποίας συνεργαζόμαστε», δήλωσε η υπουργός.

Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, ο Πέτερ Μπάιερ, σημείωσε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές δεν θα πρόκειται για έκπληξη, «αλλά θα είναι ενοχλητικό να το μάθουμε πρώτα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ». 
Οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις «θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολύ σοβαρά από μια τέτοια απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ», επισήμανε ο κ. Μπάιερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). 
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, έκανε λόγο για «απολύτως απαράδεκτο» σχέδιο, κυρίως επειδή «κανείς στην Ουάσιγκτον δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκ των προτέρων την Γερμανία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ».




 

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013


ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Επειδἠ πάρα πολλοί σε αυτήν εδώ τη χώρα συνεχίζουν να αποκαλούν τη Μέρκελ «Ναζί» και άλλα παρεμφερή (φυσικά ανόητα για να μη πούμε βλακώδη), καλούμε τους πάντες να διαβάσουν με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή το παρακάτω άρθρο.


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου  
       
Σε προηγούμενο άρθρο για την καταγωγή τριών ηγετών μεταξύ αυτών και της Μέρκελ, ο Θεόδοτος είχε αναφερθεί  στην ιουδαϊκή καταγωγή της καγκελαρίου Angela Dorothea Merkel. Πράγματι, ήταν γνωστό ότι  το επίθετο του πατέρα της, Kasner, ήταν ένα συνηθισμένο εβραϊκό επίθετο των ασκεναζίμ εβραίων της Γερμανίας. Προσφάτως, κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο με τον τίτλο: Άνγκελα Μέρκελ- Η Καγκελλάριος και ο κόσμος της, στο οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος Stefan Kornelius κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα στο γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν Πολωνός και το πραγματικό του όνομα ήταν Kazmierczak. Όταν μετανάστευσε από την Πολωνία στην Γερμανία, το άλλαξε επί το γερμανικότερο σε  Kasner. Ο δημοσιογράφος δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, και οι λόγοι, όπως θα φανεί παρακάτω, είναι μάλλον προφανείς. Το επίθετο Kazmierczak προέρχεται από  το όνομα Kazimierz, μία ιστορική συνοικία της Κρακοβίας,  γνωστή γιατί αποτέλεσε το κέντρο  της εβραϊκής κοινότητας της πόλης από τον 14ο αιώνα. Πολλοί  Ιουδαίοι λοιπόν της Πολωνίας  έπαιρναν το επίθετο τους από τα αρχικά αυτής της συνοικίας, όπως εξάλλου  το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι  

Eμπορικος δρόμος στην συνοικία Kazimierz
 Ο Kazmierczak  παντρεύτηκε  μία Πολωνή , με το επίσης πολύ συνηθισμένο εβραϊκό επίθετο Jentzsch. Έτσι μας προέκυψε  η  Angela Merkel (=το επίθετο του συζύγου) Kasner- Kazmierczak και ένας Θεός ξέρει τι άλλο! Τώρα για το πώς η Μερκελ αναδείχτηκε  στην  ηγεσία της Γερμανίας, αυτό ο Θεόδοτος το περιέγραψε στο προαναφερθέν άρθρο. Πάντως, μεγαλύτερη σημασία και από το γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, έχει η δήλωση του καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βόννης και βιογράφου της, Gerd Langguth: «Η κ.Μέρκελ έχει μια συναισθηματική σχέση με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό». Δήλωση που απέκτησε ιδιαίτερη σημειολογία, αφού δημοσιεύτηκε από τους  New York Times 





(PDF) Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ...

Του  Δημήτρη Μιχαλόπουλου







 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/07/blog-post_24.html

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017


ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ».








http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/2100.html

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020


ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2100, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. 

 

 

 

 


 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_17.html


Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020


Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ (ΚΑΣΝΕΡ) ΠΙΕΖΕΙ: "ΚΟΥΛΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ".






 
Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ.  
 
Πρώτος γραμματέας  του  ΝΑΤΟ  εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος  τότε είχε παρατηρήσει σκωπτικά ότι «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».
 
 

ΣΌΙΜΠΛΕ:  "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ".
 
Ο  υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε  (Wolfgang Schauble)  δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit:
 «Εάν εμποδίσουμε την (λαθρο)μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας. Κοιτάξτε την τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό  για  την  Γερμανία».


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ  ΔΙΑΛΟΓΟΣ  ΤΟΜΣΕΝ – ΣΟΪΜΠΛΕ.

ΤΟΜΣΕΝ:   Αγαπητέ Βόλφγανγκ  στην  Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…


ΤΟΜΣΕΝ:  Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος.  Ωσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





Ο Ν.Τραμπ ενέκρινε σχέδιο αποχώρησης 9.500 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία. Πότε θα γλυτώσει η Ευρώπη από την κατοχή του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης;
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 30 Ιουνίου το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε ένα σχέδιο αποχώρησης 9.500 Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σταθμεύουν στη Γερμανία.
Το εν λόγω σχέδιο, θα παρουσιαστεί «τις ερχόμενες εβδομάδες» στο Κογκρέσο και στη συνέχεια στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο στρατηγός Μαρκ Mάιλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, «παρουσίασαν τη Δευτέρα ένα σχέδιο για την μετακίνηση 9.500 στρατιωτών εκτός Γερμανίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Τζόναθαν Χόφμαν.
Αναφερόταν στη μείωση του αριθμού των στρατευμάτων που ζήτησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου στις 15 Ιουνίου, κατηγορώντας τη Γερμανία ότι επωφελείται από την αμερικανική στρατιωτική παρουσία.
«Η εγκεκριμένη πρόταση όχι μόνο πληροί τις οδηγίες του προέδρου, αλλά θα αυξήσει επίσης την αποτροπή εναντίον της Ρωσίας, θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ, θα καθησυχάσει τους συμμάχους, θα βελτιώσει τη στρατηγική ευελιξία των ΗΠΑ και την επιχειρησιακή διοίκηση του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, φροντίζοντας παράλληλα τους στρατιώτες μας και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Οι ηγέτες του Πενταγώνου «θα ενημερώσουν τις επιτροπές άμυνας των δύο σωμάτων του Κογκρέσου τις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους για τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες μπορεί να αναπτυχθούν οι αμερικανικές δυνάμεις που θα αποχωρήσουν από την Γερμανία, αλλά ο ίδιος ο Τραμπ επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Πολωνία θα είναι ένα από αυτά τα άλλα μέρη στην Ευρώπη», κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα στο Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους του Πενταγώνου, ορισμένοι στρατιώτες θα επαναπατριστούν στις ΗΠΑ, άλλοι θα σταλούν σε χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, με την πρόθεση να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου οι στρατιωτικές φιλοδοξίες καταδείχθηκαν κυρίως από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
Ζ.Π.

ΑπάντησηΔιαγραφή
Απαντήσεις
  1. Οι πράκτορες Γερμανοί πολιτικοί: «Αμερικανοί, σας παρακαλούμε, μην φεύγετε από την Γερμανία. ΘΑ δώσουμε κι άλλα χρήματα στα στρατεύματα κατοχής της χώρας μας».
    Γερμανία: Σχεδόν ένα δισ. ευρώ κόστισαν οι αμερικανικές βάσεις την τελευταία 10ετία
    H γερμανική κυβέρνηση έχει καταβάλλει σχεδόν 1 ένα δισεκατομμύριο ευρώ για έξοδα που σχετίζονται με την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων σε έδαφος της Γερμανίας.
    Συνολικά, στην Γερμανία σταθμεύουν περίπου 35.000 αμερικανοί στρατιώτες, εκ των οποίων θα μετακινηθούν περίπου 9.000, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ, με το επιχείρημα ότι η Γερμανία επενδύει πολύ λίγα χρήματα σε αμυντικό εξοπλισμό.
    Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, καμία άλλη βάση των ΗΠΑ στο εξωτερικό δεν κοστίζει περισσότερο στους Αμερικανούς, από ό,τι αυτή στην Γερμανία, η οποία ωστόσο εξυπηρετεί τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη και πέρα από αυτή, καθώς από το Ράμστάιν γίνονται όλες οι προμήθειες των αποστολών για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ στο εξωτερικό.
    Επιπλέον, στην Στουγκάρδη λειτουργεί το κέντρο διοίκησης για την Ευρώπη και την Αφρική, ενώ στην Βαυαρία εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
    «Η Γερμανία χρωστάει δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ και είναι εδώ και χρόνια εκπρόθεσμη», δήλωσε ο κ. Τραμπ ανακοινώνοντας την απόφασή του και έκανε λόγο για «τεράστιο κόστος» που αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα η Γερμανία επωφελείται από τους «καλοπληρωμένους αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι ζουν στην Γερμανία και ξοδεύουν εκεί πολλά από τα χρήματά τους».
    Απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε η Αριστερά στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί απόσυρσης χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι από την πλευρά της Γερμανίας έχουν δαπανηθεί 982,4 εκατομμύρια ευρώ κατά το διάστημα 2010-2019, εκ των οποίων τα 648,5 για έργα υποδομής και τα 333,9 δισεκατομμύρια για διάφορα έξοδα - συντάξεις πρώην εργαζόμενων στις αμερικανικές βάσεις, αποκατάσταση ζημιών που προκαλούν αμερικανοί στρατιώτες κλπ.
    Οι ΗΠΑ ωστόσο, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, θα καταβάλουν μόνο για το τρέχον έτος περί τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, 61 φορές περισσότερα από τα 132,4 εκατομμύρια που ξόδεψε το Βερολίνο για το 2019.
    Όπως επισημαίνει το ARD, οι οικονομικές συνέπειες από ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων θα είναι σημαντικές. Ενδεικτικά, μόνο στην Ρηνανία - Παλατινάτο σταθμεύουν 18.000 αμερικανοί στρατιώτες, 12.000 αμερικανοί εργαζόμενοι, 25.000 μέλη των οικογενειών τους, ενώ σε διάφορες θέσεις εργάζονται για την υποστήριξή τους 7.500 άμαχοι Γερμανοί, οι οποίοι αμείβονται από τις ΗΠΑ.
    Ζ.Π.

    Διαγραφή
  2. Οι Γερμανοί κάνουν έκκληση στις ΗΠΑ: Μην πάρετε τα στρατεύματά σας από την Γερμανία!
    Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων γερμανικών κρατιδίων απηύθυναν έκκληση σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να εμποδίσουν τα σχέδια απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, σύμφωνα με επιστολές που περιήλθαν στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα περιορίσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία κατά 9500 στα 25.000, καταλογίζοντας στη σύμμαχο χώρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται την Αμερική στο θέμα του εμπορίου.
    Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων κρατιδίων, στο νότιο τμήμα της Γερμανίας, που φιλοξενούν όλα τους αμερικανικές βάσεις, απέστειλαν τις επιστολές σε 13 μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών στους γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τζιμ Ίνχοφ.
    «Σας ζητάμε να μας στηρίξετε καθώς πασχίζουμε να μην διαρρήξουμε τον δεσμό της φιλίας αλλά να τον ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε την αμερικανική παρουσία στη Γερμανία και στην Ευρώπη στο μέλλον», γράφουν οι πρωθυπουργοί της Βαυαρίας, της Έσσης, της Βάδης Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτο.
    Εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...