ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Απριλίου 2021

ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ) ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. «ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ».

 

ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (ασχολούνται με το πέρασμα του χρόνου) ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ. 

 

 

Η εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που ανήκει στην ιουδαϊκή οικογένεια Σουλτσμπέργκερ και η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» στο Παρίσι, που ανήκει στο όμιλο Ρότσιλντ, συντεταγμένα, αυτές τις ημέρες δημοσιεύουν άρθρα για τις κουτές Γκοΐμ με τίτλο: «Προτιμώ να καλωσορίζω μετανάστες, παρά να αποκτήσω παιδιά». Το σύνθημα άρεσε πολύ στον Τσίπρα και στους συριζαίους.
Εμπρός θηλυκά ζωντόβολα, στο δρόμο που χάραξε ο Ρότσιλντ.



ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΘΝΟΣ  9/12/2012.  bibian@pegasus.gr
Περίπου το 10%-12% των δασκάλων και των καθηγητών έχει διαγνωστεί με κάποιας μορφής ψυχολογική νόσο.  Απολυτήριο σε 8.500 δασκάλους με ψυχολογικά προβλήματα.  Δεκάδες καταγγελίες για καθηγητές αδιάφορους, περίεργους ή που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας δέχεται και ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ).
 
 
Καθηγητής στην Κέρκυρα μιλά στους μαθητές του για τον Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά και τη Μπουμπουλίνα. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο εν λόγω καθηγητής ακούγεται να λέει πως ο ηγέτης του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς ήταν μια «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα» και «δεν ήταν ήρωας».  Όσον αφορά στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ακούγεται να λέει στους μαθητές του, οι οποίοι διαμαρτύρονται:   «Ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του, να πας να τα διαβάσεις».  Τέλος το παραλήρημα του καθηγητή δε σταματά εδώ, αφού αναφέρεται στην Μπουμπουλίνα λέγοντας: «Εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»;


ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ (25%) ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ 12%). Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ. 






Οι αγράμματοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ.  
Γράφει ο Θάνος Τζήμερος  





O πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, είναι φιλόλογος. Είναι, δηλαδή, αυτός που πληρώνεται από σένα κι από μένα για να μαθαίνει στα παιδιά μας Ελληνικά. Είναι αυτός που παίρνει το κείμενο ενός μαθητή και διορθώνει τα λάθη: ορθογραφικά, συντακτικά, εκφραστικά. Έχει την ειδικότητα που θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο των ιδεών, θα οξύνει την κρίση και θα διευρύνει την αντίληψή τους.
Είναι και πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
 Η ΟΛΜΕ εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με την μετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου, την οποία υπογράφουν ο Θεόδωρος Τσούχλος (εκλεγείς με τη δεξιά ΔΑΚΕ) και ο Γεν. Γραμματέας Βαγγέλης Μπουντουλούλης (εκλεγείς με τις αριστερές ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) αγνώστου ειδικότητας – δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στο site της ΟΛΜΕ, το βιογραφικό του.
Πρόκειται για “περιβόλι” ορθογραφικών, συντακτικών και εκφραστικών λαθών.
“Σχετικά με την από τηλεοράσεως προφορική εντολή της υπουργού Παιδείας περί βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει σε άρθρα του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας αλλά και των Διεθνών Κανονισμών περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. “
Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κο Τσούχλο, ότι δεν υπάρχει “ζωντανή αναμετάδοση”. Υπάρχει ζωντανή μετάδοση, όταν τη στιγμή του μαθήματος λειτουργεί live streaming. Υπάρχει βιντεοσκόπηση. Υπάρχει και αναμετάδοση. Όλα μαζί δεν γίνoνται.
Κάποιος θα πρέπει, επίσης, να εξηγήσει στον κο Τσούχλο πως όταν προσπαθείς να στηρίξεις έναν συλλογισμό δεν ξεκινάς με το «είναι προφανές». Αν ήταν προφανές, δεν θα το συζητούσαμε. Προφανώς είναι προφανές για τον ίδιο, όχι όμως για το Υπουργείο Παιδείας. Ούτε, ενδεχομένως, για τους αναγνώστες της ανακοίνωσης. Αυτούς πρέπει να πείσει. Αλλά αποφεύγει να το κάνει. Αυτή η «συλλογιστική» ονομάζεται «λήψη του ζητουμένου» (στα λατινικά petitio principii) και είναι ένα από τα κυριότερα σφάλματα λογικής. Θα έπρεπε να το ξέρει ο κος Τσούχλος. Υποτίθεται ότι το διδάσκει.
Συνεχίζει: ...κάτι τέτοιο αντιβαίνει σε άρθρα του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας αλλά και των Διεθνών Κανονισμών περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή: αντιβαίνει σε άρθρα της ελληνικής νομοθεσίας και σε άρθρα των Διεθνών Κανονισμών. Επειδή παραθέτει άρθρο του Συντάγματος, αλλά ολόκληρον τον Κανονισμό της Ε.Ε. χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο άρθρο αναφέρεται, κι επειδή η έκφραση “άρθρα των Διεθνών Κανονισμών” δεν είναι και τόσο σόι, ένας εγγράμματος φιλόλογος θα διόρθωνε τη σύνταξη ως εξής: “…κάτι τέτοιο αντιβαίνει σε άρθρα του Συντάγματος, στην ελληνική νομοθεσία αλλά και στους Διεθνείς Κανονισμούς περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.” Επίσης, το αρκτικόλεξο του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι ΥΠΕΘ. Ήταν ΥΠΕΠΘ όταν το Υπουργείο ονομαζόταν Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ΥΠΑΙΘ μετά την απάλειψη του “Εθνικής”: ΥΠουργείο ΠΑΙδείας & Θρησκευμάτων.
Παρακάτω διαβάζουμε: «Τα ζητήματα αυτά θέσαμε και στην πολιτική ηγεσία». Δηλαδή σε ποια άλλη ηγεσία τα έθεσαν; Συναντήθηκαν προηγουμένως με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ένας εγγράμματος φιλόλογος θα διέγραφε το “και”.
Συνεχίζει η ομοσπονδία των ανθρώπων που μορφώνουν τα παιδιά μας, σχολιάζοντας τη στάση της Υπουργού: «…η οποία αντί ουσιαστικής απάντησης είπε ότι η ζωντανή αναμετάδοση δεν αντιβαίνει στους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά σε νόμους που να το αποδεικνύουν.»
Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κο Τσούχλο ότι όταν η ένστασή του είναι επί της αντισυνταγματικότητας της μετάδοσης, η απάντηση πως δεν υπάρχει παράβαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι ουσιαστική. Μπορεί να μην είναι αρεστή στην ΟΛΜΕ, αλλά ουσιαστική είναι. Θα έπρεπε να ξέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν, αλλά νόμοι που απαγορεύουν. Ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται, χωρίς να χρειάζεται ειδικός νόμος που να το… αποδεικνύει! Άρα, έπρεπε εκείνος να έχει μαζί του στη συνάντηση με την Υπουργό τους νομικούς συμβούλους της ΟΛΜΕ, οι οποίοι θα υποστήριζαν τους ισχυρισμούς του. (Η “ζωντανή αναμετάδοση” συνεχίζεται. Σταθερή αξία.)
Λίγο παρακάτω βλέπεις ένα «επέραιτο» που σου χώνεται στο μάτι και χάνεις για μερικά λεπτά το φως σου. Δεν είναι από τα λάθη που γίνονται εκ παραδρομής. Ένας εγγράμματος φιλόλογος έχει προ οφθαλμών, βεντάλια, την ετυμολογία κάθε λέξης, το επι+αίρομαι, την αφ-αίρεση, την εξ-αίρεση, τον αίροντα τις αμαρτίες του κόσμου, την αίρεση, την άρση, οπότε το «ε» που άλλαξε θέση με το «αι», του προκαλεί σοκ. Δεν μπορείς να το δεις και να το προσπεράσεις. Είναι γροθιά κατευθείαν στην περιοχή Broca. Διαπιστώνω ότι κάποιος τους το σφύριξε, και στην ηλεκτρονική εκδοχή της ανακοίνωσης το διόρθωσαν, αργότερα. Αφού όμως είχαν στείλει παντού το ανορθόγραφο κείμενο που βλέπετε, το οποίο ανέβασαν όλα τα sites αυτούσιο με το «επέραιτο», ανάμεσά τους και το site των εκπαιδευτικών, το alfavita, που το έχει ακόμα εκεί, καμαρωτό – καμαρωτό να επαίρεται για τη μαγκιά όλων τους, που, αγράμματοι όντες, διαφεντεύουν τον χώρο της Παιδείας σαν να είναι τσιφλίκι τους.
Αλλά δεν τελειώσαμε. Ο κος Τσούχλος συνεχίζει: “Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπαιδευτικοί, παρά την έλλειψη σχεδιασμού και χρηματοδότησης από το ΥΠΑΙΘ (Σ.Σ. Εδώ έβαλε το σωστό αρκτικόλεξο), στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποκλειστικά δικά τους μέσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές μας.
Ένας εγγράμματος φιλόλογος θα έλεγε στον μαθητή: “Μη βάζεις παιδί μου δύο φορές το ρήμα “στηρίζω” στην ίδια φράση, υποδηλώνει λεξιπενία. Βρες ένα συνώνυμο. Τόσα έχουμε. Αν δεν μπορείς, σύνταξέ το αλλιώς”. Ψιλά γράμματα θα μου πεις. Για έναν εγγράμματο φιλόλογο, όχι. Για έναν συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ, προφανώς. (Εδώ, προφανώς, ταιριάζει το “προφανώς”.) Βέβαια, το τι είναι γνωστό σε όλους, το αφήνω ασχολίαστο καθώς η στάση της ΟΛΜΕ και διαφόρων ΕΛΜΕ από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού είναι όντως γνωστή και καταγεγραμμένη σε δεκάδες ανακοινώσεις τους, σε αντίθεση με τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών άξιων εκπαιδευτικών να ξεπεράσουν τις τεχνικές ελλείψεις και τη δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου και να διδάξουν εξ αποστάσεως, συνεπείς στο λειτούργημά τους. Δυστυχώς αυτοί, μολονότι όχι λίγοι, είναι η εξαίρεση στον κανόνα. (Μήπως να το γράψω «εξέραιση» για να το καταλάβει καλύτερα η ΟΛΜΕ;) Και, δυστυχέστατα, δεν δίνουν τον τόνο στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Κάποιος όμως θα πρέπει να εξηγήσει στον κο Τσούχλο ότι οι καθηγητές δεν “στηρίζουν” το δημόσιο σχολείο διότι αποτελούν συστατικό του. Δημόσιο σχολείο δεν είναι τα κτήρια. Είναι όλο το “πακέτο”. Κυρίως είναι οι διδάσκοντες. Κι όταν αρνούνται, με νομικίστικους ισχυρισμούς, να προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες, μολονότι πληρώνονται στο πλήρες, υπονομεύουν το δημόσιο σχολείο.
Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ συνεχίζει με το συμπέρασμα πως “…η ζωντανή αναμετάδοση αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία.” Αντιβαίνει ΣΤΗΝ κείμενη νομοθεσία είναι το σωστό. Και καταλήγει με την απειλή πως η ΟΛΜΕ διατίθεται να κινηθεί νομικά. ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ είναι το σωστό, αλλά δε βαριέσαι! Τι προ-, τι δια-. Σημασία έχει ότι αντιτίθεται στην εντολή της κυβέρνησης και επιτίθεται στην Κεραμέως. Κι ότι ο μισθός κατατίθεται κάθε 15 μέρες, δουλεύεις δεν δουλεύεις, και προστίθεται στο μπαγιόκο, μολονότι η Παιδεία αποσυντίθεται.
Ρωτάω τον κο Τσούχλο, διαπρύσιο αρνητή της αξιολόγησης αλλά και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών την οποία θεωρεί “σύστημα σωφρονισμού”: ένας φιλόλογος, που έχει μια ντουζίνα λάθη σε μισή σελίδα κείμενο, το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να ψειρίσει γράμμα – γράμμα, καθώς είναι η επίσημη ανακοίνωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή ο καθρέφτης της, μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί μέρος αυτής της κοινότητας;
Την ίδια ερώτηση κάνω και στην κα Κεραμέως. Κι επειδή σήμερα είναι η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία ρωτάω όλα τα πολιτικά κόμματα: πότε θα τολμήσουν να νομοθετήσουν την ΑΠΟΛΥΣΗ των ανεπαρκών, τουλάχιστον ως προς τις γνώσεις τους, εκπαιδευτικών; (Η διδακτική ικανότητα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.) Εγώ τον Τσούχλο θα τον είχα ήδη απολύσει.
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στη νομική πλευρά του θέματος, κατά πόσον δηλαδή είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων η ζωντανή μετάδοση (κι όχι αναμετάδοση) του μαθήματος στους μαθητές της ίδιας τάξης που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στο σπίτι, ζήτημα που όντως σηκώνει κουβέντα καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως δεν θα εκθέσει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Εστίασα μόνο στα άθλια Ελληνικά ενός κειμένου που υπογράφεται από φιλόλογο, πρόεδρο της ΟΛΜΕ, που εξελέγη μάλιστα με τη στήριξη της ΝΔ, εκφράζοντας τις πιο αντιδραστικές, αριστερίστικες θέσεις και οργανώνοντας απεργίες και στάσεις εργασίας με αίτημα την μη μετάδοση του μαθήματος, την μη επαναλειτουργία των σχολείων, την μη αξιολόγηση, την μη επιμόρφωση, γενικώς το “μη”. Βεβαίως, τους καταλαβαίνω. Ξέρουν πως πολλά “επέραιτο” θα γραφτούν στον πίνακα από συναδέλφους του κου Τσούχλου. Μέχρι τώρα, χωρίς βίντεο, περνούσαν στο ντούκου και τα έσβηνε ο σπόγγος. Με βίντεο μπορεί να γίνουν viral και να γελάν κι οι κιμωλίες.
Το μόνο παρήγορο είναι πως ο κος Τσούχλος, ως καριερίστας συνδικαλιστής, έχει πολλά χρόνια να μπει σε τάξη. Το εφιαλτικό είναι πως όσοι τον εξέλεξαν συνεχίζουν να μπαίνουν.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Σχεδόν το 1% του πληθυσμού της Γης είναι ψυχοπαθείς. 
Η ψυχοπάθεια είναι «μια διαταραχή της προσωπικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα,  ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές».


Προχωρημένα  χαρακτηριστικά  του  ψυχοπαθούς:  φανερά  παράλογες  και  αλλόκοτες  παραληρηματικές  ιδέες,  ιδέες  εξωτερικού  ελέγχου  του  ατόμου  από  άλλες  οντότητες  μέσω  "ακτινοβολίας",  ιδέες  για  εκπομπή  σκέψης,  για  τοποθέτηση  σκέψης,  για  αφαίρεση  σκέψης.  Διογκωμένη  αυτοεκτίμηση  με  ιδέες  μεγαλείου,  αίσθηση  διογκωμένης  αξίας,  ισχύος,  γνώσης  ή  ταυτότητας.  Παραληρηματικές  ιδέες  με  διωκτικό  ή  ζηλοτυπικό  περιεχόμενο.  Ακουστικές  ψευδαισθήσεις  που  σχολιάζουν  την  συμπεριφορά  ή  τις  σκέψεις  του  ατόμου.  
 Ασυναρτησία, αρνητισμός,  εκσεσημασμένη  χάλαση  του  ειρμού,  παράλογη σκέψη  με  αμβλύ,  χαζό,  επιπεδωμένο  ή  απρόσφορο  συναίσθημα  με  ψευδαισθήσεις  και  έντονη  αποδιοργανωμένη  συμπεριφορά  με  ψυχοκινητική  επιβράδυνση.  Κοινωνική  απομόνωση  ή  απόσυρση. Έντονη  ενασχόληση  με  κάποια  παραληρηματική   ιδέα  ή  ψευδαίσθηση.  Ιδιόρρυθμη  συμπεριφορά  με  παρεμβατικό,  αόριστο,  υπερλεπτομερειακό,  υπερβολικά  περίπλοκο  ή  μεταφορικό  λόγο.  
 Παράδοξος  ή  αλλόκοτος  ιδεασμός  ή  μαγική  σκέψη  όπως  μαντική  ικανότητα,  τηλεπάθεια,  δεισιδαιμονία,  «έκτη  αίσθηση»,  παράλογες  ιδέες  συσχέτισης,  ασυνήθιστες  αντιληπτικές  εμπειρίες  με  θρησκευτικές  παραισθήσεις,  ανάπτυξη  ειδικής  σχέσης  με  κάποια  «θεότητα»  ή  διάσημο  άτομο,  αίσθηση  παρουσίας  μιας  δύναμης  ή  κάποιου  ατόμου  που  στην πραγματικότητα  δεν  υπάρχει.   
Ιδεοφυγή  ή  υποκειμενική  αίσθηση  ότι  οι  σκέψεις  καλπάζουν,  χωρίς  το  άτομο  να  έχει  επίγνωση  ότι   ο  λόγος  του  δεν  γίνεται  κατανοητός.  Διάσπαση  της  προσοχής,  η  προσοχή  έλκεται  από  ασήμαντα  ή  άσχετα  εξωτερικά  ερεθίσματα.  Απρόσφορο  γέλιο  ή  ευερεθιστότητα  με  κοινωνική  απόσυρση.





Η  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ  ΤΟΥ  ΠΡΟΔΟΤΗ. 
ΕΝΑΣ  ΤΕΛΕΙΩΣ  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"  ΠΟΥ  "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ"  ΠΕΝΤΕ  ΧΡΟΝΙΑ.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι φανταστικό, αλλά όχι τόσο. Οι προτάσεις που βρίσκονται ανάμεσα σε εισαγωγικά προέρχονται από ομιλίες και συνεντεύξεις του ΤΣΙΠΡΑ.

Βαγγέλης Περρής


Σύντροφοι, εμείς που «οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές των οριζόντων», στις εκλογές «δεν προσερχόμαστε τάμπουλα ράσα, χωρίς προτάσεις». Εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος», όπως είπε και η «συντρόφισσα Ναόμι Κάμπελ» που τόσους αγώνες έδωσε κατά της «διεθνής δικτατορίας» του «Διεθνές Νομισματικού Ταμείου» που δυναμώθηκε «κατά τη διάρκεια του frozen war». Δώσαμε μάχες στη «Βουλή, το άντρο της δημοκρατίας», παρόλο που τα συμφέροντα «επέβαλαν προσχώματα» και η διαπλοκή ήταν «η πηγή βάση της οποία εγήρθη όλη αυτή ιστορία». Όμως εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος». Ναι, «διακατέχομε την αλήθεια», όπως ο Κλιντ Ίστγουντ «στη ταινία Γκραν Τσερόκι» ή ο Τομ Κρουζ στο «Too hard to die». Υπάρχουν βέβαια καθυστερήσεις, αλλά «υπό τις παρόντες συνθήκες» καλό είναι «να μην διαπληκτίζετε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας». Έδωσαν μάχες «διαρκού αγώνα», με προβλήματα «που τίθονται καθημερινώς», σε μία «προοπτική που εκτίθει» την αντιπολίτευση. Τώρα ήρθε η ώρα «να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας»! Θα επιβεβαιωθούν «οι ακατάληπτοι δεσμοί» με τον λαό, οι οποίοι «τίθουν το τέλος» των «παρακρατηθέντων συντάξεων» και αυτό γιατί «θέτω το χρέος υπό τον Τύπον την ήλων».
Υπάρχει βέβαια και «ο εν λόγως επιχειρηματίας» που «χαίρει την εκτίμηση» και παρουσιάζει τη διαπλοκή του σαν «απαίτημα της κοινωνίας». Προσοχή! Δεν είναι «απλώς ψευδές ειδήσεις» που διοχετεύει. Επιχειρεί να έχουμε «μία προεδρική κατολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος»! Τέτοιες πρακτικές πρέπει «να καταστήλονται» και τους λέμε: «Καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», εμείς «επιζητούμε ένα καθεστώς ευρείων συναινέσεων», με βάση ένα «νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας». Μπροστά μας είναι «η Ιστορία που διαρκεί πολύ», όπως έλεγε και ο Αλτουσέρ στο βιβλίο του το «Μέλλον διαρκεί πολύ» και υπάρχουν πρωτοβουλίες που επιτρέπουν «τις πρώτες μεταμνημονιακοί περίπατοι», και όπως λέγεται «στην αγγλιστί», «we eat the camel and and we have the queue».
Βέβαια, υπάρχουν και προβλήματα. Σε εμάς είναι «πολύ συμπαθή τα νεκρά παιδιά» και για χάρη τους «φύγαμε από τη Γαλλία και αναχωρήσαμε για Στρασβούργο». Έτσι «εκπληρώνουμε τα απαιτήματα χρόνων του κινήματος» και δίνουμε πνοή «στη Λέσβο και τη Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά». Εξαφανίζουμε «τον νεοποτισμό» και μαζί «ξεπεράσαμε τον δύσκολο κάδο που περνάει η χώρα». Κάποιοι που δεν έχουν «ιδιαίτερη στοιχείωση» διαδίδουν ότι αλλάξαμε και «κάναμε στροφή 360 μοιρών». Τους απαντάμε ότι θα κριθούμε από «την εκκαθάριση της κόπρου του Αυγεία» και όχι από τον Μητσοτάκη. «Οι αφορισμοί, κύριε Μητσοτάκη, αφορούν έναν προηγούμενο αιώνα, τον μεσαίωνα».
Όσο για το Μακεδονικό, λέμε ότι «το πολιτικό κόστος της συμφωνίας των Πρεσπών το ήξερα, αλλά το αμέλησα», η δε «Μακεδονία είναι ενεργοβόρος πηγή ενέργειας». Μην ξεχνάμε όμως ότι «διατηρούμε δικαίωμα βέτου», αλλά δεν το εφαρμόζουμε διότι «είναι σύνηθης πρακτική δραστηριότητα». Να είμαστε επομένως προσεκτικοί, διότι γίνονται «δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα». Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι «υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αν ισχύει, θα είναι μία αρνητική εξέλιξη». Θα θέσω όμως πάλι «το δάχτυλο επί του τύπου του Νείλου» και θα πω στους γείτονες ότι «είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι»! Ήρθε η ώρα η περιοχή «να θρέψει τους καρπούς». Μην ξεχνάμε ότι «ο στόχος μας είναι σαφές» και ότι «πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα». Υπάρχουν πλέον «τα μέσα για να επιτεύξουμε αυτούς τους στόχους» και όχι να ασχολούμαστε με «υποκλαπηθείσες προσωπικές φωτογραφίες».
Απέναντι σε αυτούς που «ενέχονται με σκάνδαλα» και «ο στόχος τους είναι σαφές», παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιό μας. «Αυτή δεν είναι ομάδα, η dream league είναι»! Αυτοί έβαλαν «τη θεμέλια λίθο», αυτοί είναι που «διακατέχουν την αλήθεια». Είμαστε σε κατάσταση «διαρκού αγώνα» που «χαίρει την παγκόσμια εκτίμηση» και βροντοφωνάζουμε «Greece is come back».

Ας το φωνάξουμε ανοιχτά, και «όχι κρυψίως».



ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  9  Δεκεμβρίου  2018  

Ο προδότης και εγκληματίας Τσίπρας σε χθεσινή (6.12.2018) συνέντευξη στην Ρωσία, με πλήρη ασυνειδησία εκστομίζει: «Είναι κατάκτηση ότι μπαίνω σε όλα τα φόρα χωρίς γραβάτα - Από τον Λευκό Οίκο μέχρι το Κρεμλίνο»!
"Είναι κατάκτηση ότι πηγαίνω στο Κρεμλίνο, τον Λευκό Οίκο, το Βατικανό τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα" είπε ο πρωθυπουργός. "Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση…"
Κανείς δεν θα πει σ' αυτόν τον αγροίκο και  άξεστο  παλιάτσο, ότι η εμφάνιση και η συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου, όταν αυτός είναι καλεσμένος και φιλοξενούμενος κάποιου ξένου ηγέτη, δεν είναι προσωπικό του γούστο; Ότι οφείλει για λόγους ευγενίας και τακτ, να συμμορφώνεται με την εμφάνιση και συμπεριφορά του προσώπου που τον κάλεσε, αλλιώς θεωρείται ότι προσβάλει τον οικοδεσπότη; Ότι δεν εμφανιζόμαστε όπως μας καπνίσει και μάλιστα, όταν συμβαίνει να ζητάμε κάτι από ένα οικοδεσπότη; Ότι ακόμη και το πως θα σηκώσεις το ποτήρι για ευχές, το πως θα καθίσεις στην καρέκλα, το πως θα απευθυνθείς στους γύρω σου, και μάλιστα όταν είσαι φιλοξενούμενος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υψηλό δείκτη ευγένειας και εξυπνάδας. Ότι δεν μπορείς να επιδεικνύεις στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις μία εικόνα, που παραπέμπει και θυμίζει την αγροίκη και βάρβαρη συμπεριφορά των σφαγέων καπεταναίων του ΚΚΕ, όταν έσφαζαν τους Έλληνες με κονσερβοκούτια.
Ότι δεν είναι "μαγκιά" η αδιαφορία, η αναισθησία και η γαϊδουριά στην γνώμη του οικοδεσπότη, ο ενδεικνυόμενος τρόπος για διεθνείς συνομιλίες; Γιατί τότε γίνεσαι διεθνές νούμερο και σε βλέπουν και σε σχολιάζουν όλοι με "κατανόηση".
Μήπως εδώ έχουμε πάλι την γνωστή έλλειψη επαφής του Τσίπρα με το περιβάλλον, ένα τυπικό δείγμα μιας προϊούσας σχιζοφρενικής διεργασίας;
Πολλά τα ερωτήματα και βέβαια δεν περιμένουμε να τα καταλάβει ένας αγροίκος χωριάτης κομμουνιστής, που πρόδωσε την χώρα του και επιδιώκει να αντικαταστήσει τους Έλληνες με κάθε καρυδιάς καρύδια. Τελικά δεν υπάρχει πιο απαίσιο είδος ανθρώπου από ένα "έλληνα" κομμουνιστή. 





Εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των ψυχιάτρων στην Ελλάδα κατέγραψε η Eurostat στην περίοδο από το 2011 έως το 2016.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία στην πενταετία αυτή ο αριθμός των ψυχιάτρων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 37,8%.
Συγκεκριμένα στην Ελλάδα του 2011, αναλογούσαν 16,62 ψυχίατροι ανά 100.000 κατοίκους ενώ το 2016 ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 22,9 ψυχιάτρους ανά 100.000 κατοίκους.
Με τους αριθμούς αυτούς η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με μόνο τη Γερμανία (27 ανά 100.000 κατοίκους) και τη Φινλανδία (24 ανά 100.000 κατοίκους) να έχουν μεγαλύτερη αναλογία ψυχιάτρων.
Ωστόσο η χώρα μας κατέκτησε την πρωτιά στην αύξηση του αριθμού των ψυχιάτρων την επίμαχη πενταετία.


ΜΙΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ  ΠΟΥ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  "ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ"  ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΝ  ΤΙΠΟΤΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ  (ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). 

Αγαπητέ  συμπατριώτη  και  αδελφέ,  γράφεις  με  παράπονο:  «η Βόρειος Ήπειρος και οι Έλληνές της, μπορεί κάποτε να γίνουν ένα νέο απέραντο εθνικό νεκροταφείο».
Αγαπητέ  συμπατριώτη  και  αδελφέ,  αν  απευθύνεσαι  στον  Τσίπρα, στον  Μουζάλα,  στον  Βίτσα, σε  όλα  τα  κομματικά  στελέχη  των  συριζαίων,  στα  στελέχη  των  κομμουνιστών,  σε  πολλούς  «έλληνες  πολιτικούς»  τύπου  Θεοδωράκη  και  CIA,  κακώς  απευθύνεσαι. 
Δεν  καταλαβαίνεις  πόσο  χαίρονται  όλοι  οι  παραπάνω  γι  αυτά  που  περιγράφεις.  Η  ψυχή  τους  ρουφάει  με  απίστευτη, ηδονική  θάλεγα,  χαρά,  τα  όσα  μαρτύρια  τραβούν   οι  Έλληνες της  Βορείου Ηπείρου.  Αν  μπορούσαν  οι  ίδιοι  θα  σας  έκοβαν  το κεφάλι.
Δεν  ξέρω  αν  το  νιώθεις,  κάτι  μου  λέει  όμως,  ότι  αρχίζεις  να  το  υποψιάζεσαι.  Αυτοί  οι  άνθρωποι  θέλουν  να  δολοφονήσουν,  να  γενοκτονήσουν  όλους  τους  Έλληνες,  στους  Βορειοηπειρώτες  θα  μείνουν;
Δεν  μπορείς  να  καταλάβεις  τι  δολοφονικό  μίσος  και απέχθεια,  που  φθάνει  στα  όρια  της  ψυχοπαθολογίας,  έχουν  αυτοί  οι  «άνθρωποι»  για  την  ελληνική  καταγωγή  τους,  για  το  γένος  που  ανήκουν  και  τελικά  για  τους  γονείς τους  και  τους  προγόνους  τους.  Η  Ψυχιατρική  σηκώνει  τα  χέρια  ψηλά. 
Δεν  βλέπεις  ότι  συστηματικά  μεταφέρουν  από  κάθε  απίθανη  χώρα,  λαθρομετανάστες  στο  εσωτερικό  της  πατρίδας  μας,  με  απώτερο  δηλωμένο  σκοπό  να  τους  «ελληνοποιήσουν»  και  να  καταστρέψουν  έτσι  ολοσχερώς  το  Ελληνικό  Γένος; 
Νομίζεις  ότι  ενδιαφέρονται  πραγματικά  για  την ζωή  και  την  υγεία  αυτών  καθ’ εαυτών  των  λαθρομεταναστών;  Καρφί  δεν  τους  καίγεται  γι  αυτούς.  Αλλιώς  θα  τους  έπαιρναν  σπίτι  τους.  Όχι.  Δεν  θέλουν  τους  λαθρομετανάστες  από  καλοσύνη.  Τους  θέλουν  για  να  καταστρέψουν  αυτό  που  μισούν  περισσότερο,  τον  Ελληνικό  λαό.  Μίσος  βαθύ,  μίσος    απροσμέτρητο. 
Θα  μεταφέρουν  λαθρομετανάστες  συνεχώς,  γι  αυτό  έδωσαν  διαταγές  για  μη επιτήρηση  των  συνόρων.  Θα  τους  κουβαλούν  οργανωμένα  και  ανοργάνωτα,  από  θάλασσες  και  στεριές,  από  βουνά  και λαγκάδια,  με  όλα  τα  μέσα,  μέχρι  να  πνίξουν  όλους του  Έλληνες.  Ακόμη  και  ο  Σόρος  να  πάψει  να  τους  χρηματοδοτεί,  αυτοί  θα  συνεχίσουν  με  ακόμη  μεγαλύτερη προσπάθεια.   Μέχρι  να  πνιγούν  και  αυτοί.  Έχουν  τόσο  μίσος  για  τον  Ελληνικό  λαό  που  φθάνει  στα  όρια  της  αυτοκαταστροφής  και  των  ίδιων.
  Καθαρά  ψυχιατρική  κατάσταση. 
Έτσι  γεννιέται το  ερώτημα:  Πως  απαντάει  μία  οργανωμένη  κοινωνία  στους  ψυχοπαθείς,  που  επιδιώκουν   – και  έχουν  τα  μέσα γι  αυτό -  να  την  καταστρέψουν;  Τι  πρέπει  να  κάνουμε;  







ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ  ΤΩΝ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ":




autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/10-12.html


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019


ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10 – 12% ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.



autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/11/blog-post_29.html

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ.




autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/12/2011-2016-378.html

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018


ΓΕΜΙΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011, ΤΟ 2016 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ 37,8%. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.







autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018


«Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ». ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ».





http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_15.html

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019


Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ






http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_11.html

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019


ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ...





ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. Ρωσία και Ισραήλ συμφώνησαν να συνεργαστούν για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
    O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα συζήτησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και συμφώνησαν οι χώρες τους να συνεργασθούν για την δημιουργία εμβολίου.
    Εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι δυο ηγέτες «μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και για διάφορες πτυχές σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης στην Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
    Στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισημαίνεται ότι αντάλλαξαν ευχές για την 9η Μάιου, επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, η οποία εορτάζεται επίσημα την ίδια ημέρα και στο Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ. Μέρκελ - Μακρόν: Το κοινό τους μήνυμα για τη λήξη του Β' ΠΠ.
      Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επισήμαναν σήμερα ότι είναι «πιο επιτακτική από ποτέ» η ανάγκη για μια «ευρωπαϊκή δέσμευση», στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
      «Με την ευκαιρία της 75ης επετείου, η Αγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησαν να μοιραστούν ένα μήνυμα μνήμης και φιλίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ, για μια ευρωπαϊκή δέσμευση», ανέφερε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του.
      Νωρίτερα, ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν και χαιρέτισε «τη φιλία» μεταξύ των δύο χωρών τους.
      Λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί στη Γαλλία ήταν περιορισμένου εύρους. Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σεμνή τελετή, στη σχεδόν έρημη Πλας ντ λ Ετουάλ, αφού προηγουμένως διέσχισε με τη συνοδεία του την άδεια λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Νίκος Δένδιας: ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Η τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την επέτειο λήξης του Β' ΠΠ.
      Στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), την οποία διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου για την επέτειο 75 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, συμμετείχε την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
      Κατά την τοποθέτησή του, ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, σημειώνοντας πως 75 χρόνια έπειτα από τη λήξη του πολέμου, έχει εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη.
      Συμπλήρωσε, πάντως, ότι έχουν καταγραφεί και εξαιρέσεις, όπως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
      Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι όλοι πρέπει να παραμένουν αφοσιωμένοι σε διαχρονικές αξίες όπως η δημοκρατία, η καλή διακυβέρνηση, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
      Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και τον ΟΗΕ, προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Βασίλισσα Ελισάβετ για την ημέρα Νίκης του Ρότσιλντ επί του Χίτλερ (Η ΑΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ) : «Μην παραιτηθείτε ποτέ».
      Με αφορμή τα 75 χρόνια από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έστειλε το δικό της μήνυμα στους Βρετανούς.
      «Στην αρχή, οι προοπτικές φαίνονταν ζοφερές, η έκβαση μακρινή, το αποτέλεσμα αβέβαιο» είπε αναφερόμενη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αλλά συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι ο σκοπός ήταν δίκαιος και αυτή η πεποίθηση ήταν που μας έκανε να αντέξουμε. Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα, αυτό ήταν το μήνυμα της ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη» πρόσθεσε.
      Η ομιλία της Ελισάβετ μεταδόθηκε από το BBC στις 20.00 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή την ακριβή ώρα που ο πατέρας του βασιλιάς Γεώργιος Ε' μίλησε στο ραδιόφωνο το 1945. Η ομιλία ηχογραφήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, περίπου 40 χλμ. από το Λονδίνο, όπου η 94χρονη μονάρχης και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 98 ετών, έχουν αποσυρθεί από την αρχή της πανδημίας.
      Είναι η δεύτερη τηλεοπτική ομιλία της βασίλισσας στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίζει τη ζωή περισσοτέρων από 31.000 ανθρώπων στη Βρετανία. Μιλώντας για τους πεσόντες στη μάχη, η βασίλισσα είπε ότι «ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στη θυσία τους είναι ότι οι χώρες που κάποτε ήταν ορκισμένοι εχθροί, τώρα είναι φίλες χώρες, που συνεργάζονται για την ειρήνη, την υγεία και την ευημερία όλων».
      Λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί για την 8η Μαΐου ακυρώθηκαν και οι Βρετανοί κλήθηκαν να τιμήσουν την επέτειο στο σπίτι τους, και συγκεκριμένα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι που είχε στόχο να εξυψώσει το ηθικό των στρατευμάτων, το "We'll meet again" (Θα συναντηθούμε ξανά). Στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς, οι Βρετανοί τήρησαν δύο λεπτών σιγή μετά την επίδειξη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό του Λονδίνου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    4. ΣΥΡΙΖΑ: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
      ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
      Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η σημερινή μέρα μας θυμίζει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και συντριβή του ρατσισμού είναι επίκαιρος και υπογραμμίζει ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ σε Ελλάδα και Ευρώπη «πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
      Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
      Η συμπλήρωση 75 χρόνων από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί μέρα μνήμης και τιμής για τους λαούς που αγωνίστηκαν και τσάκισαν το τέρας του ναζισμού και του φασισμού που αναδύθηκε στην Ευρώπη.
      Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των μεγάλων αντιφασιστικών κινημάτων που πολέμησαν κι έδωσαν τις ζωές τους προκειμένου να απελευθερωθεί ο κόσμος από τις δυνάμεις του σκότους.
      Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού, ο οποίος ανέπτυξε ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης στις δυνάμεις κατοχής στην Ευρώπη, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ.
      Η 9η Μαΐου μας θυμίζει πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για τη συντριβή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας είναι επίκαιρος. Κι αυτό γιατί σε πολλές χώρες της Ευρώπης κυριαρχούν δυνάμεις που ακολουθούν τις συνταγές του ολοκληρωτισμού και τις πολιτικές του μίσους. Στη χώρα μας, η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Το αίτημα για την τιμωρία των δολοφόνων αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο ώστε οι εγχώριοι νοσταλγοί του Χίτλερ και οι ιδέες τους να οδηγηθούν εκεί που πραγματικά τους αξίζει: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
      Επίσης, η κρίση της πανδημίας, στη δίνη της οποίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, μας θυμίζει πως η έννοια της αλληλεγγύης είναι πολύτιμη. Ο κοινός αγώνας και η συνεργασία αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για την υπέρβαση και της σημερινής κρίσης.
      Η επέτειος της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της συντριβής του ναζισμού αποτελεί έναν οδοδείκτη για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ συντονίζει τη δράση του με όλες τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης προκειμένου η ήπειρος μας να απαλλαγεί οριστικά τόσο από τους νοσταλγούς του ολοκληρωτισμού όσο και από τις αιτίες που καλλιεργούν το έδαφος για την ανάδυση τέτοιων πολιτικών. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τον ρατσισμό, για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Η Τουρκία διεισδύει στην Σερβία: Υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας - Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ JEW YORK.
      Τουρκία και Σερβία υπέγραψαν πρόσφατα μία αμυντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αυξάνει σημαντικά την επιρροή της Άγκυρας σε μία παραδοσιακή σύμμαχο της Ελλάδας. Μάλιστα ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει η Σερβία οπλικά συστήματα από την Τουρκία.
      Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία για να συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019.
      Μετά τη συνάντηση, τα δύο μέρη υπέγραψαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, την οποία αποκαλύπτει τώρα το Nordic Monitor και επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας.
      Κατά τη διάρκεια της προεδρικής επίσκεψης στο Βελιγράδι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλι Ακάρ και ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάντερ Βουλίν, υπέγραψαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, στις 7 Οκτωβρίου 2019.
      Η συμφωνία-πλαίσιο 18 άρθρων υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο για επικύρωση στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τον Πρόεδρο Ερντογάν.
      Σύμφωνα με το άρθρο 4, οι χώρες θα επικεντρωθούν επίσης στη στρατιωτική εκπαίδευση, στρατιωτική ιατρική και υπηρεσίες υγείας, στρατιωτικά νομικά συστήματα, χαρτογράφηση και υδρογραφία, ανταλλαγή προσωπικού για επαγγελματική ανάπτυξη, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με στρατιωτική, επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και εκτέλεση προγραμμάτων κατάρτισης σε νάρκες και αυτοσχέδια εκρηκτικά μηχανήματα.
      Επιπλέον, η συμφωνία καθορίζει όρους σχετικά με το χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών που παράγονται βάσει της συμφωνίας, διευκρινίζοντας πώς θα μεταδοθούν και θα χρησιμοποιηθούν. Η Τουρκία και η Σερβία θα συνάψουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.
      Οι όροι της συμφωνίας θα εκτελεστούν από το Γενικό Επιτελείο στην τουρκική πλευρά και από το Υπουργείο Άμυνας για τη Σερβία. Η συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια με αυτόματη ανανέωση για διαδοχικές περιόδους ενός έτους. Σύμφωνα με τη συμφωνία, κάθε μέρος μπορεί να κοινοποιήσει στο άλλο την πρόθεση τερματισμού, αλλά θα τεθεί σε ισχύ τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση.
      Σε ομιλία του στην επίσημη τελετή υπογραφής, ο Πρόεδρος Βούτσιτς αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Σερβίας να αγοράσει ορισμένα όπλα και εξοπλισμό από την Τουρκία.
      «Σήμερα, μετά τις συνομιλίες των εμπειρογνωμόνων μας, μίλησα για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την αμυντική συνεργασία. Περιμένω μεγάλη πρόοδο στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα και μεγάλη πρόοδο στον αμυντικό τομέα.
      Οι ειδικοί μας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν εξοπλισμό και όπλα από την Τουρκία, και ταυτόχρονα εκφράσαμε την επιθυμία μας να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και ίδρυσης κοινών αμυντικών βιομηχανιών, τις οποίες δικαιούμαστε, ως δύο κυρίαρχες και ανεξάρτητες χώρες, ενώ υπάρχουν επίσης τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες εδώ που θα ήταν επωφελείς και για τις δύο χώρες , και θα έλεγα το πιο σημαντικό, όσον αφορά την αύξηση των αμυντικών μας δυνατοτήτων », δήλωσε ο Βούτσιτς
      Ο Πρόεδρος Ερντογάν, από την πλευρά του, είπε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο Βούτσιτς ήταν «πολύ καρποφόρα» όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη διμερών δεσμών.
      Η συμφωνία πρόκειται να ανοίξει τη σερβική αγορά σε τουρκικές αμυντικές εταιρείες που ελέγχονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειάς του και γίλους του επιχειρηματίες. Αυτό συμβαδίζει με τις πρόσφατες συμφωνίες και εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι ο αμυντικός τομέας της Τουρκίας έχει γίνει εργαλείο για την Άγκυρα αύξησης της επιρροής της σε ξένες χώρες.
      Την ίδια στιγμή που η Τουρκία επεκτείνει την επιρροή της στην Σερβία, η Ελλάδα είναι εντελώς απούσα, έχοντας αφήσει τις σχέσεις με το Βελιγράδι «στον πάγο» στο πλαίσιο της απόλυτης «ευρατλαντικής προσήλωσης» που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...