ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Ιουλίου 2021

Κιλκίς: Στις 9 Ιουλίου 2021, το αρχαιότερο τραγούδι στον κόσμο, του Σείκιλου, θα ακουστεί στις αιωνόβιες βελανιδιές της Κούπας Κιλκίς.

 

Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΚΙΛΟ ΤΟ 200 Π.Χ.

 



Η ΣΑΠΦΩ ΚΑΙ Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ





«Εγώ, η πέτρα, είμαι μια εικόνα. Με έβαλε εδώ ο Σείκιλος ως διαχρονικό σήμα αθάνατης μνήμης» είναι τα λόγια που βρίσκονται γραμμένα στην κοινή ελληνική της ελληνιστικής εποχής, πάνω σε μια κυλινδρική επιτύμβια στήλη, ύψους σαράντα εκατοστών που βρέθηκε στις αρχαίες Τράλλεις της Μικράς Ασίας.

Εκεί αναγράφεται και ένα τραγούδι δεκαεπτά λέξεων μαζί με τη μουσική του, το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί το αρχαιότερο τραγούδι στον κόσμο που έχει διασωθεί και σώζεται εξ ολοκλήρου από τον 2ο αιώνα π.Χ περίπου. Το μήνυμά του είναι ένας ύμνος για τη χαρά της ζωής και τα ακριβή του λόγια είναι: «όσο ζει κανείς να λάμπει, καθόλου να μη λυπάται, γιατί η ζωή είναι σύντομη και ο χρόνος απαιτεί το πλήρωμά του».


Ο διάλογος αυτός ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν ολοκληρώνεται με μια αφιέρωση στο κάτω μέρος της στήλης, από τον Σείκιλο στην Ευτέρπη, χωρίς να γίνεται κατανοητό αν πρόκειται για τη σύζυγο, την ερωμένη, τη φίλη, την αδελφή, την κόρη του ή απλώς τη Μούσα της μουσικής.


Μπορεί σήμερα η στήλη αυτή να φυλάσσεται στο μουσείο της Κοπεγχάγης όμως η μουσική που περιγράφει, μαζί και με άλλες μουσικές μελωδίες που έχουν διασωθεί από την αρχαία ελληνική μουσική θα ακουστούν σε λίγες μέρες στις αιωνόβιες βελανιδιές της Κούπας, στο όρος Πάικο στο Κιλκίς, που χρονολογούνται από το 1400 και αποτελούν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Διαχείρισης του Δάσους Κούπας, με τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Σκρα του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι όσο ζει κανείς πρέπει να χαίρεται, σε ένα τοπίο φυσικού κάλλους, με έντονους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από το δέντρο της βελανιδιάς, το ιερό δέντρο του Δία και σύμβολο της ιερατικής τάξης των δρυίδων.



Μήνυμα αισιοδοξίας μέσα στην πανδημία

«Μέσα στην πανδημία προέκυψε η συζήτηση και η ανάγκη να ξανασκεφτούμε πάλι τον τρόπο ζωής μας, να επανασυνδεθούμε με το εφήμερό της, να σταματήσουμε να κυνηγάμε τρόπους να ξεφύγουμε από τα όρια της φύσης μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιωάννης Κίτης. Απέναντι, άλλωστε, στον φόβο του σύγχρονου ανθρώπου και τη ματαιοδοξία του να νικήσει τον θάνατο και τα γηρατειά, αντιπροτείνει μια οπτική που αποδέχεται τη φύση και τους περιορισμούς της και διακατέχεται από μια αισιοδοξία και μια χαρά για την ίδια τη ζωή.


«Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερο τρόπο για να μεταφέρουμε το μήνυμα αυτό, από τις αιωνόβιες βελανιδιές που θα γίνουν πρέσβειρες, ενδιάμεσες γέφυρες ώστε να φτάσουν στο σύγχρονο ακροατή τα λόγια του Σείκιλου», προσθέτει.


Όταν, άλλωστε, ενημερώθηκε για την ιδέα αυτή ο μουσικός Νεκτάριος Γκαραντζιώτης, ο οποίος θα ερμηνεύσει τα αρχαία μουσικά έργα με την κιθάρα του, σκέφτηκε το κοινό στοιχείο ανάμεσα στην πέτρα του Σείκιλου που δίνει ένα διαχρονικό σήμα αθάνατης μνήμης και τις ίδιες τις βελανιδιές που στέκουν αγέρωχες στο ύψος τους επί αιώνες. «Ως άνθρωπος που παίζω τα τελευταία χρόνια της ζωής μου αρχαία ελληνική μουσική σε μουσεία και χώρους συναφείς με το αρχαίο στοιχείο, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον να γίνει αυτό σε ένα σημείο με φυσικό κάλλος που έχει και μια μεγάλη ιστορία», σχολιάζει ο ίδιος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πώς ήταν γραμμένη η μουσική στις επιγραφές

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι «η αρχαία ελληνική μουσική δεν υπάρχει ως ήχος στα αυτιά μας πια γιατί δεν υπάρχει ηχογράφηση, όπως είναι αυτονόητο, όμως έχουν διασωθεί περίπου 50 μελωδίες από την αρχαία Ελλάδα πάνω σε επιγραφές και παπύρους, αλλά και πολύ υλικό με σαφήνεια από την αρχαία Ελλάδα που αναφέρεται στη μουσική εκείνη, δηλαδή λέει λεπτομέρειες για το πώς να τη διαβάσει κανείς. Το υλικό αυτό είχε γραφτεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για μαθητές μουσικής».


Σε ό,τι αφορά τη μουσική, τονίζει ότι μπορεί να μην υπήρχαν στα αρχαία χρόνια πεντάγραμμα όμως στις επιγραφές που έχουν σωθεί απεικονίζονται αφενός ο στίχος στα αρχαία ελληνικά, που συνόδευε πάντα τη μουσική, αφετέρου μια γραμμή που αναφέρει το ρυθμό και το τονικό ύψος.


«Ο ρυθμός έχει να κάνει με την προσωδία, αν δηλαδή η συλλαβή έχει μακρό ή βραχύ χρόνο και διάρκεια και το τονικό ύψος ήταν γραμμένο μέσα από κάποια σύμβολα από την ελληνική αλφάβητο ως επί το πλείστον», προσθέτει.


Διευκρινίζει, βέβαια, ότι όταν κανείς προσεγγίζει αυτή τη μουσική δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι το κομμάτι ακούστηκε με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι μια προσέγγιση που βασίζεται σε επιστημονική γνώση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιστημονική έρευνα σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου ενώ σε αυτήν πρωτοστατεί ιδιαίτερα η Αγγλία. Με την αρχαία ελληνική μουσική ασχολούνται και τα τμήματα μουσικολογίας στην Ελλάδα, σε μια προσέγγιση αναπαραγωγής της μουσικής είτε με ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων όπως η λύρα, ο αυλός και ο δίαυλος είτε στην κλασσική κιθάρα.


Στις 9 Ιουλίου η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στον χώρο των αιωνόβιων βελανιδιών της Κούπας Κιλκίς, θα μεταδοθεί με live streaming, ενώ ο κ. Γκαραντζιώτης θα ερμηνεύσει, εκτός από τον επιτάφιο του Σείκιλου, και τον Παιάνα του Αθήναιου που βρέθηκε στους Δελφούς πάνω στο θησαυρό των Αθηναίων, στο νότιο μέρος του τείχους και γράφτηκε περίπου το 128 πΧ. Επίσης θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, τον Ύμνο στον ήλιο, του Μεσομήδη, ενός κρητικού συνθέτη που χρονολογείται περίπου τον 2ο αιώνα μΧ. Το κομμάτι αυτό βρέθηκε σε πάπυρο και ο Βιτσέντζο Γκαλιλέι, πατέρας του αστρονόμου Γαλιλαίου Γαλιλέι το μετέγραψε και το εξέδωσε σε πρώτη μορφή στη δυτική μουσική, λίγο μετά το 1500. Πρόκειται για έναν ύμνο στον ήλιο που υμνεί τον ήλιο, τη φύση και το σύμπαν. Το πρόγραμμα θα κλείσει με τον Υποδόχμιο, μια σύνθεση του κ. Γκαραντζιώτη πάνω σε έναν αρχαίο ελληνικό ρυθμό τον υποδόχμιο που συναντάται κατά τον 5ο με 4ο αιώνα π.Χ. στην αρχαία τραγωδία και με τον Ύμνο στον Ασκληπιό, που βρέθηκε στην Επίδαυρο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


47 σχόλια:

  1. Συνέδριο «Τιμή στο '21»: «Οι συνέπειες της υποτέλειας – εξάρτησης».

    Η Επιτροπή «Τιμή στο ‘21» διοργανώνει διήμερο συνέδριο την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 με θέμα: «Συνέπειες της υποτέλειας – εξάρτησης στη διαμόρφωση των οικονομικών προβλημάτων μας».


    Ακολουθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου με τους ομιλητές, το χρόνο ομιλίας τους και τα σχετικά Link (ένα διαφορετικό για κάθε ημέρα) για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν. Έχει προβλεφθεί χρόνος μεταξύ των ομιλιών για ερωτήσεις από τους ακροατές.



    ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» – 3ο Διήμερο Συνέδριο

    Θέμα: «Συνέπειες της υποτέλειας – εξάρτησης στη διαμόρφωση των οικονομικών προβλημάτων μας»

    Πρώτη μέρα: Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 18:00

    Link για τη πρώτη μέρα: https://us02web.zoom.us/j/81979548430


    Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: Εισαγωγή 10’

    Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η ανάγκη μιας Νέας Απελευθέρωσης της Χώρας μας» 20’ πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, νομικός, πρώην. Πρόεδρος της Βουλής

    Νίκος Ιγγλέσης: «Οι λόγοι της εξάρτησης της Ελλάδας σήμερα (Ερωτήματα-Απαντήσεις)» 20’ δημοσιογράφος, οικονομολόγος, συγγραφέας

    Διευκρινιστικές Ερωτήσεις 30’

    Μελέτης Μελετόπουλος: «Ξένη εξάρτηση και υπανάπτυξη» 20’, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος

    Ζωή Γεωργαντά: «Γιατί η μάχη εστάθει ολίγη στης νυκτός τη σκοτεινιά»; 20’ ομ. καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ, στατιστικός, αποκάλυψε τη σκευωρία με το έλλειμμα

    Τζανής Γκούσκος: «Κατοχικά δάνεια –Πόσα μας οφείλει η Γερμανία- Δημόσιο Χρέος-Πρόταση ακύρωσης της κατασκευής των τουρκικών υποβρυχίων» 20’ οικονομολόγος, συγγραφέας

    Διευκρινιστικές Ερωτήσεις 30’

    Συντονιστής: Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

    Δεύτερη μέρα: Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρα 18:00

    Link για τη Δεύτερη μέρα: https://us02web.zoom.us/j/87952735267

    Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: «Οι συνέπειες των μνημονίων για την Ελλάδα και το μέλλον της με τα μνημόνια» 20’ πρέσβης ε.τ., αρθρογράφος

    Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: «Διαγραφή χρέους – Η μοναδική οδός σωτηρίας για την Ελλάδα» 20’ πρ. πρύτανης, καθηγήτρια στο ΠΑΜΑΚ, συγγραφέας

    Διευκρινιστικές Ερωτήσεις 30’

    Αριάδνη Νούκα: «Η σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών εις βάρος του ελληνικού λαού» 20’ Νομικός

    Αναστάσιος Κώνστας: «Μνημόνια και Σύνταγμα» 20’ Νομικός

    Γιώργος Λεκάκης: «Αρχαιοκαπηλίες στην κατοχή» 20’ Συγγραφέας

    Διευκρινιστικές Ερωτήσεις 30’

    Στρογγυλό Τραπέζι – Συμπεράσματα:90’

    Συντονιστής: Νίκος Ιγγλέσης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΗΕΡΑ - Παγκόσμιο Συνέδριο με γεωστρατηγική σημασία.
    Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 25-31, στην καρδιά της Αθήνας θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο συνέδριο των τελευταίων ετών που έγινε ποτέ από ομογενειακή οργάνωση (το τελευταίοι έγινε πάλι από την ΑΧΕΠΑ).

    Η American Hellenic Educational Progressive Association και οι Daughters of Penelope-DoP η γυναικεία οργάνωση της ΑΗΕΡΑ, έχουν ολοκληρώσει εδώ και καιρό τις προετοιμασίες που απαιτούνται για ένα μεγάλο και ασφαλές παγκόσμιο συνέδριο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FCAS: Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία ένα «βήμα» πιο κοντά στο μαχητικό 6ης γενιάς.
    Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία ανακοίνωσαν ότι έφθασαν σε συμφωνία για την υπογραφή των συμβολαίων μελέτης του Μελλοντικού Εναερίου Συστήματος Μάχης (FCAS) τα οποία θα οδηγήσουν στην κατασκευή ενός πρωτοτύπου το 2027, έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις και βιομηχανικούς ανταγωνισμούς.

    «Οι συνομιλίες κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών επέτρεψαν στην κατάληξη σε ισορροπημένη συμφωνία ανάμεσα στους εταίρους για το επόμενο στάδιο της φάσης επίδειξης του προγράμματος», δηλώνουν οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας Φλοράνς Παρλί, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και Μαργκαρίτα Ρόμπλες αντίστοιχα.

    Οι μελέτες αυτές, της «φάσης 1B» αφορούν δαπάνη ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2024 και κατανέμονται και χρηματοδοτούνται ισότιμα από τις τρεις χώρες. Μία μελέτη της «φάσης 2» προβλέπει στη συνέχεια την ανάπτυξη μέχρι το 2027 ενός προ-πρωτοτύπου για την δοκιμή της αποτελεσματικότητας των τεχνολογιών που θα έχουν χρησιμοποιηθεί.


    Η επίτευξη τη συμφωνίας ήταν αναγκαία για να εξασφαλισθεί ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και ότι θα λάβει την έγκριση της γερμανικής βουλής για το μέρος της χρηματοδότησης που αφορά το Βερολίνο πριν από την θερινή ανάπαυλα στο τέλος του Ιουνίου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου με το αβέβαιο αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, τα συμβόλαια με τις βιομηχανίες θα μπορούν να ακολουθήσουν «στο τέλος του καλοκαιριού».

    Το Μελλοντικό Εναέριο Σύστημα Μάχης, που ξεκίνησε το 2017 από την Γαλλία και την Γερμανία και θα αντικαταστήσει στον ορίζοντα του 2040 τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Eurofighter.

    Περισσότερο από ένα μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς, το πρόγραμμα SCAF είναι ένα «σύστημα συστημάτων» που πλαισιώνουν ένα αεροσκάφος με συνοδευτικά drones. Το σύνολο συνδέεται μέσω ενός «cloud μάχης» με τα άλλα στρατιωτικά μέσα που χρησιμοποιούνται σε μία πολεμική επιχείρηση.

    Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνα: Έρχεται «Αρμαγεδδών»; Ετοιμάζει πάνω από 100 νέα σιλό πυρηνικών πυραύλων.
    Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν νέες πληροφορίες και δεδομένα που συγκέντρωσαν ειδικοί αναλυτές, αναφορικά με το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κίνα, με την κατασκευή περισσότερων από 100 νέων σιλό πυρηνικών πυραύλων, γεγονός που σηματοδοτεί μια πιθανή επέκταση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του NATO ως «συστημική πρόκληση».

    Σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών εικόνων που έφερε στη δημοσιότητα σχετική έρευνα του James Martin Center for Nonproliferation Studies, του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών Middlebury, η Κίνα κατασκευάζει τουλάχιστον 119 καινούρια σιλό πυρηνικών πυραύλων στην έρημο της επαρχίας Gansu, όπου ενδέχεται να αποθηκεύονται διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

    Όπως αναφέρει ο Jeffrey Lewis, ειδικός αναλυτής στα πυρηνικά όπλα, πρόκειται για μια περιοχή έκτασης 1,813 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει ένα υπόγειο σύστημα επικοινωνίας και στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων που επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ ακόμα η διάταξη των σιλό μοιάζουν πάρα πολύ με υφιστάμενες εγκαταστάσεις παρόμοιου τύπου στην Μογγολία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει ή κατασκευάζει τουλάχιστον 145 σιλό πυρηνικών πυραύλων συνολικά.


    Το «shell game» και το κόλπο της Κίνας
    Ο αναλυτής τονίζει πως: «Η Κίνα επεκτείνει εν μέρει τις πυρηνικές δυνάμεις της για να διατηρήσει την αποτρεπτική της δύναμη, στο βαθμό που θα της επιτρέπει να ανταποδώσει αποτελεσματικά πυρηνικά πλήγματα στις ΗΠΑ, σε περίπτωση αμερικανικού πρώτου πυρηνικού πλήγματος». Σύμφωνα με στοιχεία του SIPRI, πιστεύεται ότι η Κίνα διαθέτει περίπου 350 πυρηνικές κεφαλές, περίπου 30 περισσότερες σε σχέση με το 2020, αλλά παράλληλα αρκετά λιγότερες από όσες έχουν τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ.

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που υπογραμμίζει ο Jeffrey Lewis είναι ότι ο αριθμός των σιλό δεν σχετίζεται απαραίτητα με τον αριθμό των πυραύλων, καθώς αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα «κόλπο» ώστε να παραπλανούν τους εχθρούς για το που και πόσοι είναι στην πραγματικότητα οι πυρηνικοί πύραυλοι κατ’ αναλογία με τα σιλό. Είναι το λεγόμενο «shell game» που είχαν σχεδιάσει και οι Αμερικανοί την δεκαετία του 1970.


    Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας εξηγεί περαιτέρω λέγοντας ότι: «Έτσι, μολονότι φαίνεται ότι 120 σιλό συνεπάγονται 120 πυραύλους, θα μπορούσαν πολύ εύκολα οι πυρηνικοί πύραυλοι να είναι μόνο δώδεκα. Και αυτό πολύ απλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ακόμα κι αν η Κίνα ανέπτυσσε μόνο λίγους πυραύλους, οι δυνάμεις της θα μπορούσαν με την πάροδο του χρόνου να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, είτε είναι 12 είτε 120 ο πραγματικός αριθμός των νέων πυρηνικών πυραύλων, η εξέλιξη αυτή εξακολουθεί να είναι ανησυχητική».

    Με πληροφορίες από: Guardian
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο νέο υπερόπλο του αμερικανικού στρατού, οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι GBSD θα είναι 23 φορές πιο ισχυροί από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.
    ρόσφατα η Ρωσία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Τι εννοούμε τώρα με τον όρο «διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος»; Ουσιαστικά, μιλάμε για έναν πύραυλο (ICBM), ο οποίος μπορεί να πλήξει στόχο σε πολύ μεγάλη απόσταση (ακόμη και σε άλλη ήπειρο), εκτελώντας βαλλιστική τροχιά.


    Για να απαντήσει, λοιπόν, σε αυτή την ενέργεια της Ρωσίας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει κι αυτή τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις ενός νέου υπερόπλου. Ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος του Πενταγώνου αναμένεται να δοκιμαστεί το 2023 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι ικανός να αφανίσει οποιαδήποτε περιοχή πάνω στη Γη μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

    Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος των ΗΠΑ
    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το νέο υπερόπλο της θα έχει την ονομασία την κωδική ονομασία «Ground Based Strategic Deterrent», το οποίο θα μεταφραζόταν στα ελληνικά ως «επίγειος στρατηγικός αποτρεπτικός πύραυλος».

    Ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα Minuteman III της Αμερικής, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία από το 1970, ενώ θα αποτελέσει την «πυρηνική τριάδα» του στρατού, μαζί με τα στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά τύπου B-2 και B-52, αλλά και από τα πυρηνικά υποβρύχια κλάσσης Ohio, που είναι εξοπλισμένα με τους πυρηνικούς πυραύλους Trident II D-5.

    Το νέο υπερόπλο βρίσκεται στην τελική φάση της σχεδίασής του, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ωστόσο ήδη υπάρχουν οι πρώτες έντονες φωνές αποδοκιμασίας.

    Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος GBSD ανέρχεται στα 61 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια, κάτι που έχει ωθήσει πολλούς στο να προτείνουν την καθυστέρηση ή ακόμη και την ακύρωσή του. Η άλλη λύση θα ήταν να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχοντες πύραυλοι Minuteman III, όμως η αλήθεια είναι πως φτάνουν κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής τους και με τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εκσυγχρονιστούν και να παραμείνουν επιχειρησιακά λειτουργικοί.


    Η Northrop Grumman, εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του GBSD, μελέτησε 6 δισεκατομμύρια διαφορετικά σχέδια για τον πύραυλο χρησιμοποιώντας λογισμικό μοντελοποίησης, πριν προχωρήσει στον τελικό σχεδιασμό.

    Μάλιστα, το νέο υπερόπλο θα φέρει θερμοπυρηνική κεφαλή W87-1, με απόδοση από 335.000 έως και 350.000 τόνων εκρηκτικής ύλης. Με άλλα λόγια δηλαδή, θα είναι τουλάχιστον 23 φορές πιο ισχυρό από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Facebook. Ξεκίνησε η εποχή του «διαδικτυακού ρουφιάνου».
    Το Facebook Inc (FB.O) ξεκίνησε να προειδοποιεί ορισμένους χρήστες που ενδέχεται να έχουν δει «εξτρεμιστικό περιεχόμενο» ή να έχουν «εξτρεμιστές» φίλους στον ιστότοπο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία την Πέμπτη.

    Χρήστες, κάνοντας «screenshot», κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ειδοποιήσεις.

    Λένε μεταξύ άλλων:

    «Ανησυχείτε ότι κάποιος που γνωρίζετε γίνεται εξτρεμιστής;».
    «Ενδέχεται να έχετε εκτεθεί πρόσφατα σε επιβλαβές εξτρεμιστικό περιεχόμενο».
    Και οι δύο ειδοποιήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, περιλάμβαναν συνδέσμους για «λήψη υποστήριξης», όπως ονομάζουν με ευγενικό τρόπο την «ρουφιανιά».

    Όπως αναφέρει το Facebook, «αυτό το τεστ είναι μέρος της μεγαλύτερης δουλειάς μας για την αξιολόγηση τρόπων παροχής πόρων και υποστήριξης σε άτομα στο Facebook που μπορεί να έχουν εμπλακεί ή να εκτεθούν σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που κινδυνεύει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Facebook και υπογράμμισε:

    «Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον χώρο και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε περισσότερα συμπεράσματα για να τα μοιραστούμε στο μέλλον».

    Τι θα «τσουβαλιάζεται» άραγε ως εξτρεμιστικό περιεχόμενο μαζί με τα αυτονόητα;;; Αναρτήσεις κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό, κατά των όποιων μέτρων περιορισμούς;;; Αναρτήσεις κατά διεθνιστικών πολιτικών σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση;;; Όλα μαζί;;;

    Ο κάθε πολίτης είναι λογικό να έχει περιέργεια για να μάθει…

    Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις, με πολίτες να εκφράζουν φόβους και άλλους ακόμα να προτρέπουν τους πάντες να εγκαταλείψουν το εν λόγω μέσο, ενώ άλλοι αναφέρουν πως του ζητείται να καταδώσουν τους φίλους και την οικογένειά τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια εκτίναξε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και προκαλεί απόγνωση στους πολίτες.
    Ένας εκρηκτικός συνδυασμός παραγόντων που επικρατούν στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές πολιτικές, δημιουργεί την "τέλεια καταιγίδα", η οποία αναμένεται να έχει άμεση επίπτωση στα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών έχοντας αφήσει την χώρα έρμαιο των διεθνών εταιρειών.

    Η κυβερνητική πολιτική παράδοσης της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που οδήγησε στην υπερκατανάλωση πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την μαζική χρήση των ανεπαρκών ΑΠΕ οδήγησαν σε ράλι τιμών και έχουν προκαλέσει ένα δυσβάστακτο κόστος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Συγκεκριμένα οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, την περασμένη εβδομάδα έσπασαν το φράγμα των 58 ευρώ ο τόνος καταγράφοντας νέο ρεκόρ στα 58,25 ευρώ ο τόνος. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο οι τιμές των ρύπων βρίσκονταν στα 32 ευρώ ο τόνος, με την αύξηση μέσα σε 6 μήνες να ξεπερνά το 80%.

    Την ίδια στιγμή οι τιμές του φυσικού αερίου καταγράφουν υψηλό 13 ετών στα επίπεδα των 29 ευρώ/MWh όταν πέρυσι τον Ιούνιο (όταν βεβαίως η αγορά βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά) ήταν στα 4,9 ευρώ/MWh.

    Τα ρεκόρ αυξήσεων σε ρύπους και φυσικό αέριο συνδυάστηκαν την περασμένη εβδομάδα με σημαντικά ενισχυμένη ζήτηση, λόγω του καύσωνα. Αποτέλεσμα; Η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος κινήθηκε τις περισσότερες ημέρες της περασμένης εβδομάδας πάνω από τα 100 ευρώ/MWh φτάνοντας μέχρι και τα 118,56 (μέση ημερήσια τιμή εκκαθάρισης για τις 29 Ιουνίου), με τις μέγιστες τιμές για τρεις ημέρες να ξεπερνούν τα 140 ευρώ/MWh.

    Τι συνεπάγεται για τους απλούς καταναλωτές, αυτή η εικόνα της χονδρεμπορικής αγοράς; Για τους περισσότερους καταναλωτές που έχουν τιμολόγια συνδεδεμένα με ρήτρες χονδρεμπορικής αγοράς, η έκρηξη των τιμών σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες, με αποτέλεσμα αυξήσεις στα τιμολόγια.


    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, για τον Ιούνιο, η μέση αύξηση που σημειώθηκε σε σχέση με το Μάιο, κυμαίνεται στο 20% με 21%, αύξηση που είτε ολόκληρη είτε μέρος της, θα περάσει και στην κατανάλωση μέσω της ενεργοποίησης των ρητρών. Τέλος οι εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι οι αυξήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τον Ιούλιο, σε μικρότερο ποσοστό, της τάξης του 5%.


    Να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ΔΕΗ πλέον έχει αλλάξει την πολιτική ανοχής της στον χειμαζόμενο και πενόμενο ελληνικό λαό και κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα με την λήξη του δεύτερου χρωστούμενου λογαριασμού ενώ οι μισητές εισπρακτικές εταιρείες εξαπολύουν έναν απίστευτο πόλεμο νεύρων με οχλήσεις ακόμα και δύο φορές την ημέρα στα τηλέφωνα καταναλωτών που τα κυβερνητικά lockdown οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και πλέον αδυνατούν να πληρώσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άφρων "απολιγνιτοποίηση" του Μητσοτάκη τα είδαμε ήδη στο 2ο 15νθήμερο του Ιουνίου 2021! Μόλις ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία και καταλάβαμε καλοκαίρι, τα αιολικά εξαφανίστηκαν απ' το Σύστημα ηλεκτροδότησης! Έχουμε σε λειτουργία 4.268MW αιολικών και το πρωί της 17/6 έδιναν μόνο 26MW! Κι όλο το 15νθήμερο ανεβοκατέβαιναν στα 100-200MW! Χρυσοπληρωμένα τα αιολικά, αλλά εντελώς άχρηστα! Βάλ'τε να δουλέψουν τα κλιματιστικά και περιμένετε να δροσιστείτε με ρεύμα από αιολικά.
      https://greeklignite.blogspot.com/
      Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Η «Οδύσσεια» άνδρα που τον τσίμπησε οχιά στην Χαλκιδική- Άλλαξε τρία νοσοκομεία και του χορήγησαν αντιοφικό ορό σχεδόν 24 ώρες μετά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κεφαλονιά: Τρεις νεκροί σε τροχαίο έξω από το Αργοστόλι.
    Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου - Κεραμειών στο ύψος της περιοχής Κοκύλια, στην Κεφαλονιά, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι 17 ετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 20χρονος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε έναν 70χρονο που περπατούσε στην περιοχή.

    Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ακαριαίο θάνατο βρήκαν ο 70χρονος καθώς και ο 20χρονος οδηγός της μηχανής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γ.Παυλάκης: «Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα».
    «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι "σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος"».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ: «Δεν γνωρίζουμε αν προκαλεί καρκίνο, αν προκαλεί μεταλλάξεις, αν έχει αντίκτυπο στην γονιμότητα, (δηλαδή αν προκαλεί στείρωση) και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ΣΤΑ ΖΩΑ για πιθανή τοξικότητα στην αναπαραγωγή και στην ανάπτυξη».
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/pfizer_11.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάχυτη ανησυχία και σκεπτικισμός για τα εμβόλια του κορονοϊού.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_75.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Το Απόκρυφο Βιβλίο του Ενώχ.
    Συγγραφέας: Μιχάλης Μώρος (Μιχάλης).
    http://www.metafysiko.gr/?p=996
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Γ.Ιωαννίδης: «Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με ξεπερνούν - Αν δεν είχαμε πάρει καθόλου μέτρα θα ήταν καλύτερα». «Έχουμε φτάσει στο άκρο της γελοιότητας» είπε ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης.
    Σκληρή κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης άσκησε ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης.
    Ο καθηγητής δήλωσε ότι ως άνθρωπος της Επιστήμης που υπηρετεί ειδικά τον χώρο της επιδημιολογίας επί δεκαετίες, αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με ακατανόητα, αντιφατικά και αποσπασματικά μέτρα και τον ξεπερνούν κατά πολύ.
    Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι αν δεν είχαμε καθόλου μέτρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα».
    Όπως είπε, ίσως να πρόκειται για μια νέου τύπου επιδημιολογία, διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο, την οποία πλέον αδυνατεί να κατανοήσει και να παρακολουθήσει. Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι αυτό που επικρατεί είναι ένα «πανζουρλισμός μέτρων με ρυθμό καταιγισμού πυροβόλου, που είναι αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα» με αποτέλεσμα να οδηγούν σε πλήρη σύγχυση τους πολίτες.
    «Κάθε δύο μέρες, ανακοινώνεται και μία νέα απόφαση που αφορά ειδικές παρεμβάσεις. Είναι μία κατάσταση αδύνατη για τον πολίτη που θέλει να είναι νομοταγής, που πιστεύει στο κράτος και θέλει να κάνει αυτό που του λέει. Δεν μπορεί να το κάνει.
    Φοβάμαι ότι αυτό που έχει συμβεί είναι ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίσαμε, αρκετοί ειδικοί και κράτη έλαβαν δρακόντεια μέτρα, που στην αρχή αυτό ήταν σωστό γιατί δεν ξέραμε με τι είχαμε να κάνουμε. Όμως μετά ακολούθησαν το ίδιο τροπάριο τον εξεζητημένων μέτρων, όπου η Πολιτεία φαίνεται σαν πατερούλης όπου κάθε μέρα θα πρέπει να σου λέει τι να κάνεις.
    Σε λίγο θα βγαίνουν και οδηγίες για το τι κάλτσες θα πρέπει να φορέσεις για να βγαίνεις από το σπίτι σου μέσα στην επόμενη ώρα κι αν βγεις με λάθος χρώμα θα πάρεις πρόστιμο. Έχουμε φτάσει στο άκρο της γελοιότητας», είπε ο καθηγητής.
    Ο Γ.Ιωαννίδης είπε πως «μέτρα σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης δεν υπάρχουν, ούτε στρατηγική δημόσιας υγείας και πίσω από την μονομέρεια των εμβολιασμών ως «πανάκεια», ουσιαστικά κρύβεται η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων διακοπής της αλυσίδας μετάδοσης του ιού και των παραλλαγών του».
    Ο Γιάννης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι «αν και είναι ακόμη νωρίς , τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η πλέον μεταδοτική αλλά με όχι ανησυχητική θνητότητα . Οι εμβολιασμοί είπε είναι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία ως προς την αποτελεσματικότητα τους μετά από τις δύο δόσεις και το πέρας δύο εβδομάδων. Θα πρέπει όμως να είναι στοχευμένοι στις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά απόλυτη προτεραιότητα. Αντίθετα οι εκτιμήσεις για τις νεότερες ηλικίες και τα παιδιά, είναι εντελώς διαφορετικές ως προς το κόστος – όφελος και για την δημόσια υγεία και για την αναλογία ως προς τις ομάδες του πληθυσμού που στη πραγματικότητα θα έπρεπε άμεσα να πειστούν κι όχι να υποχρεωθούν έμμεσα ή άμεσα να εμβολιαστούν».
    Παράλληλα ο καθηγητής είπε πως «με το να εμβολιάσουμε νέους και παιδιά, πιθανώς η εικόνα να είναι χειρότερη».
    Ο κ. Ιωαννίδης σχολίασε το αλαλούμ των μέτρων όπως είπε στην εστίαση αλλά και τον τρόπο ταξιδιού από και προς τα νησιά, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο οι μέθοδοι που επιλέχθηκαν και που είναι και μεταξύ τους αντιφατικοί, επιδημιολογικά τον ξεπερνούν ως επιστήμονα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μητσοτάκης-Τσίπρας: οι φανατικοί ενταξιακής πορείας Σκοπίων-Τιράνων. Μαλώνουν την Βουλγαρία γιατί υπερασπίζεται ταεθνικα της συμφέροντα και όχι τα…αμερικανικά. ΟΤΙ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
    Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν ακάθεκτοι να λειτουργούν από κοινού ως οι καλύτεροι συνήγοροι Σκοπίων και Τιράνων για την Νατοϊκή τους προσαρμογή και κυρίως για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ, παραβλέποντας τις απανωτές προκλήσεις και των δυο γειτονικών κυβερνήσεων σε βάρος της χώρας μας.
    Μόλις λίγες ημέρες μετά την προκλητική ανάρτηση Ζάεφ, αλλά και παρότι η Αλβανία -υπό την πίεση της Τουρκίας- κωλυσιεργεί την προσφυγή στη Χάγη για τη διευθέτηση της ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Το γεγονός πάντως ότι συμπλήρωσε πως αυτό γίνεται «υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα» δεν σημαίνει και πολλά, αφού μέχρι στιγμής αυτού του είδους οι αστερίσκοι δεν δείχνουν να έχουν κάποιου είδους επιπτώσεις όταν οι βόρειοι γείτονές μας προκαλούν. Δεν έλειψε και η αναφορά του πρωθυπουργού στη «Βόρεια Μακεδονία», προκειμένου να επιδείξει την αφοσίωση της κυβέρνησής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
    Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπό τη γερμανική προεδρία.
    Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου ο πρωθυπουργός και οι λοιποί ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου, σύμφωνα με το Μαξίμου, αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και την περιφερειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για τα επιτεύγματα της Διαδικασίας του Βερολίνου στην περιοχή, επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της.
    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη Διαδικασία του Βερολίνου, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και την προσέγγιση των λαών της περιοχής, καθώς και στην επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων.
    Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην επέκταση της Πρωτοβουλίας των Πράσινων Διαδρόμων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανηγύρια από Τσίπρα στα Σκόπια: «Ζόραν, τα καταφέραμε. Σας κάναμε Μακεδόνες. Κάτω η Βουλγαρία».
      Επιστροφή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο του εγκλήματος, όπου συμμετείχε στο… εορταστικό Φόρουμ των Πρεσπών
      Την περιφρόνησή του για τη θέληση του ελληνικού λαού έδειξε ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Σκόπια όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Πρεσπών.
      «Ζόραν, τα καταφέραμε» είπε πανηγυρικά στον Ζάεφ (άραγε τι κατάφεραν;), καλώντας τον μάλιστα να μην αφήσει τους «συντηρητικούς» κύκλους να χαλάσουν τον καρπό της συμφωνίας της ντροπής.
      Η καφενειακού επιπέδου συζήτηση που διεξήχθη στο Φόρουμ των Πρεσπών ταίριαζε απ’ ό,τι φαίνεται στο στιλ του Αλέξη Τσίπρα, που εμφανίστηκε -ως συνήθως- ιδιαίτερα χαλαρός. Έτσι, αντί να καταγγείλει την παραβίαση ακόμη και αυτής της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει «γλύκες» στον Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι του βγάζει «κίτρινη κάρτα» για την πρόσφατη ανάρτησή του περί «ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακεδονίας», με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να χαμογελά συναινετικά. Γλυκερή αλλά και λυπηρή συνάμα ήταν και η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να χτυπήσει στο φιλότιμο τον Ζόραν Ζάεφ, υπενθυμίζοντάς του τη δική του αφοσίωση στη συμφωνία, αφού άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι έχει ακόμη στο συρτάρι του τη γραβάτα που του είχε κλέψει και ότι τη φυλάει ως μία από τις σημαντικότερες αναμνήσεις του… Απίθανα πράγματα.
      Όπως στα καφενεία, όπου γίνονται συζητήσεις αυτού του επιπέδου, ο κ. Τσίπρας πήρε κάποια χαρτιά στα χέρια του και διάβαζε από μέσα τι του είχαν γράψει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών του 2019 και στα σχολικά βιβλία», ενώ πάλι ο Ζάεφ έκανε ότι δεν άκουγε, όπως και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των Σκοπίων.
      Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Ζάεφ, του είπε: «Να μη δίνουμε δικαιώματα στις συντηρητικές δυνάμεις να μας σχολιάζουν αρνητικά, αποφεύγοντας την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για κάποια πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη», αλλά και πάλι ο Ζάεφ (τον χαρακτήρισε «ο φίλος μου, Ζόραν») έκανε ότι δεν κατάλαβε.
      Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται από την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους. Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ότι ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.
      Ο κ. Τσίπρας πάντως πήρε θέση και για το «μπλοκάρισμα» των Σκοπιανών από τους Βούλγαρους για την ένταξή τους στην Ε.Ε., επιτιθέμενος στη Βουλγαρία που τολμά να μην… κάνει πίσω παρά τις απαιτήσεις των «υψηλών προστατών».
      «Είναι απαραίτητο η Βουλγαρία να κάνει αυτό το βήμα μαζί με τη Βόρεια Μακεδονία και να πραγματοποιηθεί η Διακυβερνητική Διάσκεψη το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και στο κοσοβαρικό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και μακριά από εθνικισμούς» συμπλήρωσε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα προς κύρωση τα σχετικά μνημόνια.
      Εν ολίγοις στήριξε πλήρως όλα τα αιτήματα του Ζάεφ σαν πιστός και παθιασμένος συνήγορος των Σκοπιανών.
      Όλα αυτά τα συνεχή σούρτα-φέρτα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων όπως ο Μπουτάρης, που έχει προφανώς επιχειρηματικά οφέλη από το διπλανό κρατίδιο, έχουν προβληματίσει τους πολίτες στη χώρα μας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Στις 3 Μαρτίου 2016 ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε το πρόγραμμά του για την εξυγίανση των οικονομικών της παράταξης. "Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας για να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος", ήταν το κεντρικό σύνθημα. Πέντε χρόνια μετά, το κόμμα, που στο μεταξύ κέρδισε τις εκλογές, βρίσκεται να χρωστάει πάνω από 340 εκατ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
    Η Ν.Δ. έως τις 31.12.2020 οφείλει συνολικά 342.950.000 ευρώ με κανενός είδους εμπράγματη διασφάλιση. Μπορεί αυτό το δάνειο να αποπληρωθεί; Με καμία κυβέρνηση... Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η Ν.Δ. θα είναι εσαεί το πρώτο κόμμα, άρα θα λαμβάνει το υψηλότερο ποσό της κρατικής επιχορήγησης, ήτοι 7.500.000 ευρώ, ακόμα κι αν προσθέσουμε τις εισφορές των βουλευτών της -εγγράφονται στον ισολογισμό λιγότερα από 1.500.000 ευρώ-, φτάνουμε στα 9.000.000 ευρώ.
    Ούτε σε 170 χρόνια
    Ας βάλουμε κι άλλα θετικά υποθετικά σενάρια. Αν εφαρμοζόταν η δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα απαιτήσει από κάθε μέλος μια ετήσια συνδρομή 3 ευρώ, "όσο ένας εσπρέσο", θα συγκεντρώνονταν άλλα 6.000.000 ευρώ. Σύνολο 15.000.000. Άρα η καλύτερη εκδοχή για να αποπληρωθούν τα δάνεια της Ν.Δ. είναι να δίνει το 100% της επιχορήγησης, 1,5 εκατ. από τις εισφορές των βουλευτών και άλλα 6 εκατ. από τα μέλη και να συνεχίσει να είναι πρώτο κόμμα... για τα επόμενα 170 χρόνια. Με δεδομένο μάλιστα ότι το ετήσιο τοκοχρεολύσιο ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ, διπλασιάζεται το ανεξόφλητο του τραπεζικού δανεισμού.
    Μεταξύ των δεσμεύσεων Μητσοτάκη για την εξυγίανση των οικονομικών της Ν.Δ. ήταν η απομείωση κατά 70% των λειτουργικών δαπανών. Τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, παρατηρήθηκε ότι ο μέσος όρος λειτουργικών δαπανών της Ν.Δ. αυξάνεται κατά μέσο όρο 10% - 11% το έτος. Μοναδική χρονιά που καταγράφεται μεγάλη μείωση, της τάξης του 22%, στις αμοιβές και στα έξοδα προσωπικού είναι το 2020. Η ερμηνεία είναι απλή. Πλήθος έμμισθων στελεχών έγιναν μετακλητοί στο κράτος, επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και υπουργών. Στο σύνολό τους οι λειτουργικές δαπάνες ωστόσο δεν έχουν μειωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος για τη διαδικτυακή προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. το 2019 πλησίασε το 1 εκατ. ευρώ.
    Τέλος, σημειώνεται ότι η Ν.Δ. είχε ανοιχτό υπόλοιπο οφειλών σε προμηθευτές πάνω από 10 εκατ. ευρώ στις 31.12.2020. Ο μέσος χρόνος που η Ν.Δ. βάζει φέσια σε προμηθευτές είναι 450 μέρες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ». Σωστή πρόταση Βελόπουλου. Ούτε σε 170 χρόνια δεν αποπληρώνονται τα δάνεια της Ν.Δ.
      «Δεν μπορεί κάποιος που το κόμμα του χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν τα πληρώνει, να αποκαλεί τους Έλληνες πολίτες τζαμπατζήδες. ¨
      Ο Κυριάκος Βελόπουλος πρότεινε την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους. Πέραν της άμεσης αναστολής της κρατικής επιχορήγησης στα συγκεκριμένα κόμματα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απαίτησε να υπάρξει παρακράτηση μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών των συγκεκριμένων κομμάτων, προκειμένου έτσι να εξυπηρετηθούν οι δανειακές τους υποχρεώσεις.
      Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην Βουλή, με τον κ. Βελόπουλο να απαντά πως δεν είναι δυνατόν 800,000 μικρομεσαίοι να οδηγούνται στην κατάρρευση λόγω μη πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση, αλλά να υπάρχουν κόμματα που ενώ χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια να μην πληρώνουν ούτε ευρώ.
      «Με δανεικά δεν μπορείς να επιδοτείς την οικονομία. Έτσι κάνω κι εγώ οικονομική πολιτική, έτσι μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική οποιοσδήποτε δανείζεται και περιμένει να τα πληρώσει ο γιός του, ο δισέγγονος και ο τρισέγγονος του. Αυτή είναι μια λάθος πολιτική δεκαετιών που πρέπει να την αλλάξουμε. Η μετάθεση υποχρεώσεων, θάβει το μέλλον»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο. Θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή. Ένα κόμμα σαν την Ν.Δ. που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στην φυλακή. Κ. Μητσοτάκη, εσείς είστε ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΗΛΟΜΑΧΑΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    Novartis: Στο αρχείο η αναφορά Ιωάννη Αγγελή κατά του Λάμπρου Σοφουλάκη.
    Αρχειοθετείται η αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη με διάταξη της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή. Στην αναφορά, ο Ιωάννης Αγγελής κατηγορούσε τον Σοφουλάκη ότι παραποίησε στοιχεία για να τον «στοχοποιήσει» για την υπόθεση Novartis.
    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κρίθηκε ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο κ. Αγγελής.
    Ο κ. Σοφουλάκης είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο Ιωάννης Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.
    Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Υποστήριξε ακόμα ότι το πόρισμα Σοφουλάκη παρέλειψε αλλά και παραποίησε στοιχεία προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, με σκοπό να καταστεί τελικά κατηγορούμενος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ;

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ, ΕΝΩ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΑ!..
    Όπως μου εξήγησε ο καλός φίλος και βαθύς γνώστης του «Χουντικού Ρεπορτάζ», με τον οποίο κάναμε την μεσημεριάτικη «τσάρκα» μας στους τάφους του Πρώτου Νεκροταφείου, ο Στρατηγός του ΕΛΑΣ, Γεράσιμος Αυγερόπουλος, είναι εξάδελφος της συζύγου του Ντερτιλή, Καίτης Αυγεροπούλου, η οποία ήταν μια ζωή δεδηλωμένη κομμουνίστρια, γεγονός που γέμιζε πίκρα τον Στρατηγό Ντερτιλή και ήταν το αγκάθι που σημάδεψε την ζωή του!..
    Το ακόμα χειρότερο είναι άλλο: Όπως μού αποκάλυψε ο ίδιος φίλος την περασμένη Κυριακή, και η μοναχοκόρη του Στρατηγού Ντερτιλή, η κ. Ευφροσύνη, είναι δεδηλωμένη Συριζαία, όπως ακριβώς η κόρη του θρυλικού καταδρομέα Παρασκευά Μπόλαρη, η γνωστή φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη!..
    Υπενθυμίζω ότι και ο εξαίρετος γιός του Νίκου Ντερτιλή, ο Βασίλης (που μίλαγε στον πατέρα του μια ζωή στον πληθυντικό!..) και έφυγε ξαφνικά το 2012 στα 63 του, οδηγώντας μια ώρα αρχύτερα στον τάφο τον Στρατηγό Ντερτιλή ήταν στο στενό περιβάλλον του Γεράσιμου Αρσένη, παρά το γεγονός ότι το μεγάλο κατόρθωμα της ζωής του (ήταν επικεφαλής της διασώσεως των 2.000 Ελλήνων στο Σοχούμι του Πόντου τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1993) έγινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας.
    Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
    1η δημοσίευσις στον «Στόχο» της 1ης Ιουλίου 2021


    Γιατί ο πανθομολογουμένως ευφυέστατος Αρχηγός της 21ης Απριλίου Γεώργιος Παπαδόπουλος εξέφρασε το σωτήριον έτος 1968 παρουσία όλων των υπουργών την ανιστόρητη (ακόμη και για έναν απόφοιτο παλαιού Σχολαρχείου) άποψη ότι πίσω από τους αιρετικούς αλλά θεοφοβούμενους Ιεχωβάδες είναι οι άθεοι Κομμουνιστές; Προφανώς, επειδή δεν ήθελε να «τα βάλει» με τους πανίσχυρους Εβραίους, ενώ οι κομμουνιστές ήσαν ο εύκολος στόχος: Όπως επανειλημμένως έχω γράψει στον «Στόχο», ο Γιώργης «τα είχε βρεί» το 1968 με τον τότε Πρόεδρο του ΚΙΣ, Ιωσήφ Λόβιγγερ, προκειμένου να πάρει την βίζα και την υποτροφία για τις ΗΠΑ ο κομμουνίσταρος μοναχογιός του, Χρήστος Παπαδόπουλος.
    Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
    1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 6ης Μαΐου 2021

    ΜΕΤΑΞΑΣ:
    «Σε άλλες χώρες, οι εβραίοι γίνονται κομμουνιστές για συγκεκριμένους λόγους. Επίσης, από απόγνωση και ανέχεια, σε πολλές χώρες, διάφοροι φτωχοί και εξαπατημένοι δηλώνουν και οργανώνονται σαν κομμουνιστές. Άλλοι πάλι παρασύρονται λόγω μόδας κλπ.
    Στην Ελλάδα όμως κομμουνιστές γίνονται γιοί και θυγατέρες βιομηχάνων, εφοπλιστών, βουλευτών, υπουργών, στρατηγών, ναυάρχων κλπ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θυμίσω κάτι άλλο σημαντικό που έχω στο παρελθόν αποκαλύψει από τον «Στόχο», με πηγή τον ίδιο τον Παττακό και με επιβεβαίωση του Γεωργαλά: Ως γνωστόν, επικεφαλής της Αντικομμουνιστικής Προπαγάνδας επί Χούντας υπήρξε ο ανανήψας αιγυπτιώτης κομμουνιστής, Γεώργιος Γεωργαλάς, που ήταν υπεύθυνος για τις σχετικές εκπομπές στο Κρατικό Ραδιόφωνο («Ο ιστός της Αράχνης» κλπ) και για τα αντικομμουνιστικά δεκάλεπτα στην Κρατική Τηλεόραση, όπου έβγαινε και μονολογούσε ο ίδιος, με τεράστια – κατά κοινή ομολογία – ακροαματικότητα…
      Ο δαιμόνιος Παττακός δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτές τις αντικομμουνιστικές εκπομπές, διότι πίστευε πως ο Γεωργαλάς αντιμετώπιζε τα κομμούνια με… αστική ευγένεια και απέφευγε να πεί τα πράγματα με το όνομά τους. Το σωτήριον έτος 1971, ο Παττακός είχε την εξής φαεινή ιδέα, προκειμένου να σιχαθούν οι Έλληνες τον Κομμουνισμό: Να αρχίσει να λέει η Επανάστασις ότι ο Κομμουνισμός είναι δημιούργημα των Εβραίων!.. Όταν εξέθεσε στον Παπαδόπουλο την ιδέα του, ο Γιώργης δεν έφερε αντίρρηση, αλλά του ζήτησε να πάει προηγουμένως στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη και να πάρει την άδειά του.
      Όντως ο Παττακός πήγε στον «δικαιωματάκια» Κοτσώνη και του εξέθεσε το σχέδιό του, ώστε να σιχαθούν μια για πάντα οι Έλληνες τον Κομμουνισμό. Προς μεγάλη έκπληξη του Παττακού, ο τότε Αρχιεπίσκοπος ΑΡΝΗΘΗΚΕ λυσσασμένα με το εξής επιχείρημα, που καταγράφω επί λέξει, όπως μού το μετέφερε ο ίδιος ο Παττακός…
      ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ: «Αν, κύριε Αντιπρόεδρε, αρχίσωμε να λέμε εις τους Έλληνας ότι εφευρέται του Κομμουνισμού είναι οι Εβραίοι, μοιραίως κάποιοι εξ αυτών θα ειπούν ότι και του Χριστιανισμού εφευρέται είναι οι Εβραίοι. Και αυτό η Εκκλησία δεν το θέλει»!..
      ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ιδού ποιός ευθύνεται που δεν μπόρεσε η 21η Απριλίου να πείσει τους Έλληνες να σιχαθούν τον Κομμουνισμό, με αποτέλεσμα να βουρβουλακιάζουν τα κομμούνια μόλις έπεσε η Χούντα. Σημειωτέον πως ούτε ο αείμνηστος Γεωργαλάς συμφωνούσε με την πρόταση του Παττακού να αρχίσει να λέει η Επανάστασις από τις αντικομμουνιστικές εκπομπές ποιοί είναι οι εφευρέτες του Κομμουνισμού. Και διηγώντας τα να κλαίς…
      Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
      1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 6ης Μαΐου 2021
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  18. O μέσος νεο«έλληνας» έχει τόσο εμποτιστεί σήμερα με τον προπαγάνδα του Μπεναρόγια (από το 1900 περίπου, όταν ο Σίφ και ο Ρότσιλντ έστειλαν από την Βουλγαρία τον ιδρυτή του ΚΚΕ στην Ελλάδα, με ειδική αποστολή), έχει τόσο γαλουχηθεί από τα γεννοφάσκια του με το εξ ιουδαίας δηλητήριο του Κεσιλέ Μαρδοχαίου, (όλοι παιδιά του Αβραάμ), ώστε να θεωρεί το αυτονόητο, το να τιμούμε τους Έλληνες εργάτες και αγρότες, δηλαδή τα πιο παραγωγικά στοιχεία του ελληνικού λαού, είναι πράξη…κωμική. Πόσος άραγε αναπρογραμματισμός χρειάζεται η σκέψη των νεο«ελλήνων»; Πόσο πιο μπροστά είναι οι ευρωπαϊκοί λαοί; Στην Ιταλία π.χ. διάσημοι μαρξιστές φιλόσοφοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Σαλβίνι και ακόμη παραπέρα.
    Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016
    Στήβεν Γ. Μίλλερ : «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
    «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες! Και μάλιστα, απ' ό,τι φαίνεται, πολύ σύντομα περισσότεροι μη Έλληνες θα μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά απ' ό,τι σύγχρονοι Έλληνες. Αναρωτιέμαι επίσης αν έχετε καταλάβει ότι η αρχαία Ελλάδα είναι ο ένας και μοναδικός σας θησαυρός, που χρειάζεται να αναπτυχθεί και αξιοποιηθεί οικονομικά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ιστορικό πρόβλημα. Η κεφαλαιοκρατία (ο καπιταλισμός) είναι ένα απαραίτητο στάδιο στην οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας; Η συμβολή του εβραϊκού λαού είναι πράγματι καθοριστική στην δημιουργία του κεφαλαιοκρατικού συστήματος; Δηλαδή εάν δεν υπήρχαν οι εβραίοι δεν θα υπήρχε καπιταλισμός;. Μήπως ο καπιταλισμός ούτως ή άλλως θα γεννιόταν στην Δυτική Ευρώπη όπως απέδειξε ο Μαξ Βέμπερ, άσχετα αν υπήρχαν ή όχι οι ιουδαίοι; Ιστορικές έρευνες στον αρχαίο μεσογειακό κόσμο αποδεικνύουν, ότι είχε αρχίσει από τότε, κάποια μορφή πρωτόγονου καπιταλιστικού συστήματος. Αν δεν κατέρρεε ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος, πιθανώς θα είχαμε μία οικονομική καπιταλιστική ανάπτυξη Ελληνορωμαϊκού τύπου από τότε. Άλλωστε όπως παραδέχεται ο Μαρδοχαίος κάθε οικονομικό σύστημα (και το «αταξικό» κομμουνιστικό), αποδέχεται, αναδημιουργεί και επιβάλλει την δική του αστική τάξη.
      Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που γίνονται όταν σκεπτόμαστε το κεφαλαιοκρατικό σύστημα με καθαρά οικονομικίστικους όρους. Είναι η γνωστή μονοδιάστατη οικονομικίστικη οπτική. Όπως όμως γνωρίζουμε πλέον, η κοινωνία είναι πολύ πιο σύνθετη και δεν ερμηνεύεται μόνο από μία ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της. Η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με σταθερές υποκρυπτόμενες φυλετικές και βιολογικές βάσεις. Η ανάπτυξη και η κατάρρευσή της έχει σχέση κυρίως με την φυλετική της διάσταση, με την ψυχή του λαού της. Ο τρόπος της παραγωγής είναι ένα από τα συστατικά της στοιχεία και αυτός δεν είναι ανεξάρτητος από την βιολογικοεθνοτική της βάση.
      Η κάθε τάξη, ανάλογα με την θέση της στην οικονομική παραγωγική διαδικασία, είναι σεβαστή, αλλά αυτό δεν είναι το πιο βασικό και ουσιώδες γνώρισμά της. Άλλωστε υπάρχει μεγάλη κινητικότητα μεταξύ ανάμεσα στα μέλη των οικονομικών τάξεων.
      Ασφαλώς και η εργατική πρωτομαγιά δεν γεννήθηκε από τον στοχευμένο εβραϊκό καπιταλισμό. Έτσι μας κάνανε να πιστεύουμε. Απλώς υφαρπάσανε στην πορεία τις σημαίες του αγώνα για τους δικούς τους ιδιοτελείς εθνικούς ιουδαϊκούς σκοπούς. Οι εργάτες είχαν, έχουν και θα έχουν την δική τους πατρίδα, για την οποία θα αγωνίζονται και θα πεθαίνουν με αυτοθυσία, όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες παραδείγματα. Η λεγόμενη «ταξική» πάλη είναι η συνειδητοποίηση της ταυτότητας της εργατικής δύναμης από τον εαυτό της, ενός πολύτιμου γραναζιού σε μία λειτουργική θεώρηση της κοινωνίας, η οποία είναι ένα αδιάσπαστο οργανικό συνεκτικό στοιχείο του έθνους και τίποτε παραπάνω. Σε περίπτωση που η εργατική δύναμη αποκοπεί από το εθνικό στοιχείο της, καταστρέφεται γρήγορα. Η κοινωνία δεν χαρακτηρίζεται από μια μορφή «πάλης», αλλά από συγκεκριμένες μορφές οργάνωσης και λειτουργίας. Οι εργάτες του ιαπωνικού λαού π.χ. τι σχέση έχουν με τον «στοχευμένο εβραϊκό καπιταλισμό»; Ο τρόπος και οι μέθοδοι της οικονομικής παραγωγής (και ο καπιταλισμός) έρχονται και παρέρχονται, το έθνος παραμένει.
      Τα λόγια του Oswald Spengler παραμένουν πάντα επίκαιρα: «Δεν υπάρχει ένα προλεταριακό κίνημα, ούτε καν κομμουνιστικό, που δεν επιχειρεί προς το συμφέρον του χρήματος, προς τις κατευθύνσεις που υποδεικνύονται από το χρήμα, και για τον χρόνο χορηγούμενο από το χρήμα- και χωρίς οι πιο ιδεαλιστές από τους ηγέτες του να έχουν την παραμικρή υποψία αυτού του γεγονότος. Το μεγάλο κίνημα που χρησιμοποιεί τις λέξεις του Μαρξ δεν παρέδωσε τον επιχειρηματία στην εξουσία του εργάτη, αλλά και τους δύο σε εκείνη του χρηματιστηρίου.»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. Diego Fusaro: Το μίσος του κεφαλαίου για τις ταυτότητες και τα σύνορα έχει ένα όνομα: oikophobia Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, (Από τον Κόκκινο Ουρανό).
    Ο Diego Fusaro (Ντιέγκο Φουσάρο) είναι Ιταλός φιλόσοφος που διδάσκει Ιστορία της Φιλοσοφίας στο IASSP στο Μιλάνο (Ινστιτούτο Ανώτερων Στρατηγικών και Πολιτικών Σπουδών). Είναι πτυχιούχος Ιστορίας της Φιλοσοφίας και κάτοχος διδακτορικού στη Φιλοσοφία της Ιστορίας. Οι μελέτες του εστιάζονται στον γερμανικό ιδεαλισμό, στους προπαρασκευαστικούς στοχαστές του (Spinoza) και στους οπαδούς του (Marx), με ιδιαίτερη εστίαση στα ιταλικά ρεύματα σκέψης (Gramsci, Gentile). Τον Ιούλιο του 2013, η εφημερίδα "La Repubblica" τον χαρακτήρισε ως έναν από τους τρεις πιο ελπιδοφόρους νέους ευρωπαίους φιλοσόφους.


    Ο αγώνας των ιεροφαντών της παγκοσμιοποίησης εναντίον της σταθερής και ριζωμένης ταυτότητας είναι ο ίδιος ενάντια των συνόρων ως μιας όχθης που σχηματίζει έναν καθορισμένο και περιορισμένο χώρο, ικανό να αυτοκυβερνηθεί σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες, αποτελεί την βασική αρχή της μετα-δημοκρατικής ετερονομίας του παγκόσμιου καπιταλισμού. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο το όριο είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση της ταυτότητας, η οποία διαμορφώνεται πάντοτε σε σχέση με την ετερότητα : όπως το λέει και ο τίτλος του γνωστού δοκιμίου του Heidegger, “Identität und Differenz” η Ταυτότητα και η Διαφορά σχηματίζουν ένα εννοιολογικό ζευγάρι στο οποίο κάθε όρος εμφανίζεται ως απαραίτητος για την ύπαρξη και τον ορισμό του άλλου. Δεν μπορεί να υπάρχει ταυτότητα, εκτός αν αυτή δεν έχει διαφορά σε σχέση με τους άλλους. Ούτε μπορεί να υπάρξει διαφορά, εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν πολλαπλές ταυτότητες.

    Εάν, μέσω της κατεδάφισης των ορίων, εξαφανιστεί η ετερότητα και παραμείνει μόνο η αβεβαιότητα, τότε κάθε πιθανή ταυτότητα αποκρύπτεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

    Ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχουν ισχυρές ταυτότητες, οι οποίες έχουν αξίες και ρίζες: είναι το αντίθετο του πολυπολιτισμικού διαλόγου που προωθείται και επαγγέλλεται από τους αποστόλους της παγκοσμιοποίησης. Στην ουσία, είναι ένας σιωπηλός διάλογος, στον οποίο τα μέρη, αφού έχουν γυμνωθεί από την ταυτότητά τους, δεν έχουν αφήσει κυριολεκτικά τίποτα να πει το ένα στο άλλο.

    Από αυτή την άποψη, αυτό που συχνά καλύπτεται από τον στομφώδη τίτλο «πολυπολιτισμικότητα» δεν είναι παρά η δικαιολογία για την εγκατάλειψη της δικής μας πολιτιστικής ταυτότητας και την εξουδετέρωσή της στο βωμό του μηδενισμού. Ακολουθώντας μερικές από τις ιδέες του Charles Taylor στο “Multiculturalism and the Politics of Recognition” («Πολυπολιτισμικότητα και Πολιτική της Αναγνώρισης») (1992), θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ψευδούς πολυπολιτισμικότητας του καταναλωτικού πολιτισμού πρέπει να αναγνωριστεί όχι τόσο προς το ενδιαφέρον προς άλλους πολιτισμούς, όσο, είναι αν μη τι άλλο, στην «εαυτοφοβία», στον φόβο για τον εαυτό μας και την ίδια μας την ταυτότητα.

    Σε αυτό βρίσκεται η ουσία της «πολυπολιτισμικότητας ως θρησκείας πολιτικής» που είναι σύμφωνη με την παγκοσμιοποιημένη τάξη και με το πάθος της για το υβριδικό, για τα αδιάκριτο και γενικά, για όλα όσα είναι λειτουργικά στην αποδόμηση των παλαιών ταυτοτήτων. Από αυτή την άποψη, η ίδια "συμπερίληψη του άλλου" (Einbeziehung des Anderen), όπως το ονόμασε ο Juergen Habermas, φαίνεται λειτουργική μόνο στον αποκλεισμό του ιδίου.


    Από αυτή την άποψη, ο Roger Scruton (Ρότζερ Σκράτον, Άγγλος φιλόσοφος) εφάρμοσε την περίφημη λέξη της “οikophobia” / οικοφοβίας, η οποία κυριολεκτικά υποδηλώνει το μίσος που έχει κάποιος προς τον οίκο του και, γενικότερα, προς οτιδήποτε έχει σχέση με τη δική του ιστορική και την δική του πολιτισμική ταυτότητα. Μια πεμπτουσιακή έκφραση του νέου πνεύματος του παγκοσμισμού (mondialism), η oikofobia λειτουργεί διπλά και συνεργικά προς την κατεύθυνση της απο-νομιμοποίησης του δικού του (που υποτιμάται a priori ως «καταπιεστικό») και της μεγέθυνσης του άλλου (που προσδιορίζεται στην πραγματικότητα με κάθε περίπτωση που συνδέεται με το κοσμοπολίτικο «άνοιγμα»).

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 1913, τσακίζουμε τους Βούλγαρους στην Μάχη της Κρέσνας.

    Τα στενά της Κρέσνας βρίσκονται ανάμεσα στα βουνά Μέλεσι και Ορβηλο. Είναι το κυρίαρχο πέρασμα από την Ανατολική Μακεδονία προς τη Δυτική Βουλγαρία. Οδηγούν στη βουλγαρική πόλη Τζουμαγιά. Ως το 1912, τα στενά της Κρέσνας κατέχονταν από τους Τούρκους. Οι Βούλγαροι τα πήραν σχεδόν δίχως μάχη.
    Ως τις 10 Ιουλίου 1912, ο ελληνικός στρατός είχε απελευθερώσει ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη και ανάγκασε τους Βουλγάρους να επιστρέψουν στα πριν από το 1912 σύνορά τους.
    Στις 12 Ιουλίου 1912, εκδηλώθηκε η ελληνική επίθεση στα στενά της Κρέσνας. Οι Βούλγαροι που ξεκίνησαν τον πόλεμο αποβλέποντας στη Θεσσαλονίκη ήταν τώρα υποχρεωμένοι να αμυνθούν μέσα στο έδαφός τους. Νικήθηκαν.
    Στις 15, ο ελληνικός στρατός έπαιρνε την Τζουμαγιά και κινιόταν απειλητικά στο εσωτερικό της Βουλγαρίας, προχωρώντας από τα νότια. Από τα βόρεια, οι Ρουμάνοι πλησίαζαν τη Σόφια. Από τα δυτικά, οι Σέρβοι περνούσαν τα σύνορα και προέλαυναν ακάθεκτοι.
    Ο βασιλιάς Φερδινάνδος που προκάλεσε τον Β’ Βαλκανικό πόλεμο, έβλεπε την ήττα να τον κυκλώνει αδυσώπητη. Το βασίλειό του κινδύνευε να χαθεί. Ζήτησε ανακωχή. Νικητές και νικημένος, κάθισαν στο τραπέζι των συνομιλιών, στο Βουκουρέστι. Ο Φερδινάνδος ξανάρχισε τα δικά του: Εντάξει η Θεσσαλονίκη αλλά ήθελε την Καβάλα. Οι Έλληνες αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Ο Φερδινάνδος επέμενε. Πείσθηκε μόνον όταν οι Ρουμάνοι απείλησαν πως θα μπουν στη Σόφια. Και πάλι, κερδισμένος βγήκε. Σύνορο ορίστηκε ο Νέστος….
    Η Δυτική Θράκη έμεινε στους Βούλγαρους. Θα γινόταν ελληνική ύστερα από επτά χρόνια. Οι τελικές υπογραφές στη συνθήκη του Βουκουρεστίου, όπως ονομάστηκε, μπήκαν στις 28 του Ιουλίου 1913. Ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος είχε τελειώσει. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, θα άρχιζε ο Α’ Παγκόσμιος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πρώτη γυναίκα από τα Εμιράτα που θα εκπαιδευτεί για αστροναύτης. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.


    Για πρώτη φορά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξαν μια γυναίκα για το διαστημικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η χώρα του Κόλπου. Η 28χρονη Νόρα αλ Ματρούσι επελέγη μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων για να πετάξει στο διάστημα. Πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο που είχε από μικρό κοριτσάκι, όπως αποκάλυψε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε την Τετάρτη στο Ντουμπάι το Διαστημικό Κέντρο Μοχάμεντ μπεν Ρασίντ.
    Η 28χρονη που έχει σπουδάσει μηχανικός και εμφανίστηκε με μαύρη μαντίλα, είπε ότι το πάθος της για τα αστέρια είναι μια προέκταση της αγάπης της οικογένειάς της για τη θάλασσα. «Από τη πλευρά της μητέρας μου, είναι ναυτικοί. Θα έλεγα ότι εξερευνούσαν τους ωκεανούς» είπε, εξηγώντας ότι η λέξη «αστροναύτης» είναι ελληνική και σημαίνει «ναύτης των αστεριών».
    «Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείτε κι εσείς. Αν δεν το έχει κάνει κανείς άλλος προηγουμένως, τότε πρέπει να είστε οι πρώτοι», πρόσθεσε. Έτσι μαζί με τον συμπατριώτη της, Μοχάμαντ αλ Μούλα, 33 ετών, η αλ Ματρούσι θα εκπαιδευτεί στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA, στο Χιούστον.Τα Εμιράτα έχουν ήδη δύο αστροναύτες. Πρόκειται για τον Χάζα αλ Μανσούρι, τον πρώτο που πέταξε στο διάστημα και έμεινε οκτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον Σεπτέμβριο του 2019, και τον Σουλτάν αλ Νεγιάντι. Οι δύο άνδρες εκπαιδεύονται σήμερα στο Ντουμπάι και μαθαίνουν ρωσικά, γλώσσα απαραίτητη για κάθε αποστολή στο διάστημα αφού οι εκτοξεύσεις για τον ISS γίνονται από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βορειοηπειρώτες προς Μητσοτάκη: «Αναγνωρίζετε το Κοσσυφοπέδιο και εμάς μας έχετε παρατήσει».
    Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου εξέδωσε Δελτίο Τύπου, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Ελληνική κυβέρνηση έτοιμη να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, χωρίς ταυτοχρόνως να έχει εξασφαλίσει την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
    Ειδικότερα, το Δελτίο Τύπου της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου αναφέρει τα ακόλουθα:

    Αναγνώριση για το Κόσοβο – απαξίωση για την Βόρειο Ήπειρο από την ελληνική κυβέρνηση;
    Έντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η φημολογία, η οποία τροφοδοτείται από άρθρα κορυφαίων ελληνικών ΜΜΕ τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από το Υπουργείο Εξωτερικών, ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αναγνωρίσει το Κόσοβο.
    Αδιαμφισβήτητα μία τέτοια κίνηση, εάν πραγματοποιηθεί, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια, με συνέπειες και εναντίον της Ελλάδας, αφού η ίδια η Αθήνα θα δώσει με αυτό τον τρόπο διπλωματικά και πολιτικά επιχειρήματα σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα του Ελληνισμού (βλ. περιπτώσεις Κύπρου – Θράκης).
    Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θα συναινέσει στην πραγμάτωση της «μεγάλης Αλβανίας», την ώρα που το καθεστώς Ράμα διεξάγει πολιτική βελούδινης εθνοκάθαρσης εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
    Είναι λοιπόν δυνατόν το εθνικό μας κέντρο να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και την ίδια ώρα να μην δείχνει την αναμενόμενη στήριξη στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου;
    Ως Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια, τις θέσεις του αειμνήστου πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, ως πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 1993 είχε τονίσει:
    «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να ισχύσουν για την Ελληνική Μειονότητα που ζει στην Αλβανία άλλα μέτρα από εκείνα που θα ισχύσουν για τις αλβανικές κοινότητες εκτός Αλβανίας.
    Η κυβέρνηση της Ελλάδας απαιτεί τα ίδια δικαιώματα για την ελληνική κοινότητα που ζει στην Αλβανία με εκείνα που ζητεί η αλβανική κυβέρνηση για τις αλβανικές κοινότητες στην τέως Γιουγκοσλαβία.
    Η απροκάλυπτη αυτή πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι σαφώς απαράδεκτη και άδικη».
    Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Βασίλης Τσικάρας αναδεικνύει το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης στη νέα του ιστορική ταινία «Πέντε 5».
    Με τη συμμετοχή δημοφιλών ηθοποιών και την αμέριστη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Σωματείου Εκκίνηση αρχίζουν το καλοκαίρι στο νομό Έβρου, τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5», με την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας ολοκληρώνει την τριλογία του για το 1821, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».
    Το «Πέντε 5» είναι ένα ιστορικό δράμα που αναδεικνύει το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης (Σεπτέμβριος 1821), την Επανάσταση του 1821 στη Θράκη, ήρωες εκείνης της περιόδου και τέλος τους 5 Νεομάρτυρες του νησιού.
    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε: τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κωνσταντίνο Λάγκο, Αντώνη Σιώπκα, Μανώλη Σαββίδη, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Κωνσταντίνο Καραθωμά, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Σταύρο Παρχαρίδη, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.
    Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ίμβριος
    Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδους ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…
    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
    Σενάριο - σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
    Φωτογραφία: Δημήτρης Σταμπολής, Γιώργος Βασιλειάδης
    Βοηθοί: Αργυρώ Μπαρή
    Set&costumedesigner: ΜαρίαΒλάχου
    Βοηθοί: Κυριακή Μπέλλου, Κωνσταντία Πίτσου
    Παραδοσιακές φορεσιές - όπλα: Μανώλης Σαββίδης
    Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου
    MUA&hairstylist: Σοφία Βουλαλά, Παρασκευή Χουρσίδου
    Ηχοληψία: Σάββας Φωτιάδης
    Βοηθός σκηνοθέτη Α΄: Βάχαγκ Καραπετιάν
    Βοηθοί Β΄: Δημήτρης Κόσσυβας, Μένη Τσιλιανίδου, Μαρία Χαρτοματσίδου
    Σκριπτ: Αριστοτέλης Φρεγγίδης
    Χορογραφίες μαχών: Δάνης Νικολαΐδης
    Οπλουργός: Γιάννης Μπάρλος
    Μοντάζ:Aratosfilms
    VFX-colouring: Γιάννης Στραβόλαιμος
    Επικοινωνία - δημόσιες σχέσεις: Γεωργία Μπιτάκου
    Οργάνωση παραγωγής: Aratos films
    Εκτέλεση παραγωγής: Πολιτιστικό Σωματείο Εκκίνηση (Αλεξ/πολη) , Μαρία Μουτζίκη, Γιώργος Βαβουλίδης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όρμπαν: «Ματαιοπονούν οι πληρωμένοι πράκτορες του Σόρος που διευθύνουν την ΕΕ και θέλουν να βάλουμε την ομοφυλοφιλία στα σχολεία»

    Ο Βίκτορ Ορμπάν τόνισε ότι οι προσπάθειες της ΕΕ να αναγκάσει την Ουγγαρία να εγκαταλείψει τον νέο νόμο που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία θα είναι μάταιες. Η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει στους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές να εισέλθουν στα σχολεία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με τον νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ, απαγορεύεται στα σχολεία να χρησιμοποιείται υλικό που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου. Επίσης, ο νόμος απαγορεύει να δείχνουν σε άτομα κάτω των 18 ετών πορνογραφικό περιεχόμενο. Προτείνει επίσης τη δημιουργία μιας λίστας ομάδων που επιτρέπεται να πραγματοποιούν σεξουαλικές εκπαιδευτικές συνεδρίες στα σχολεία.

    «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν να αφήσουμε τους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές και τις οργανώσεις μέσα στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Η Ουγγαρία δεν το θέλει αυτό», δήλωσε ο Ορμπάν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Το ζήτημα, όπως είπε, είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας. «Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν έχουν καμία δουλειά εδώ, ανεξάρτητα από το τι κάνουν, δεν θα αφήσουμε τους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές ανάμεσα στα παιδιά μας».


    Ο νόμος, που συνδυάζει σωστά την παιδεραστία με ζητήματα που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα, προκάλεσε διαμαρτυρίες από πληρωμένους πράκτορες του Σόρος στην Ουγγαρία. Ομάδες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κάλεσαν το κόμμα Fidesz του Ορμπάν να αποσύρει το νομοσχέδιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσοι εισβολείς λαθροπρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν προσβληθεί από Aids και κάνουν θεραπεία, παίρνουν αυτομάτως επίδομα 1.200 ευρώ τον μήνα από το Ελληνικό Δημόσιο. Η δε θεραπεία τούς παρέχεται εντελώς δωρεάν, οσονδήποτε ακριβά κι αν κοστίζει, ακόμη κι αν ουδέποτε έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή για ιατρική ασφάλιση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των λαθρομεταναστών.

    Ο εν λόγω Νόμος για το μηνιαίο επίδομα των 1.200 ευρώ και την δωρεάν θεραπεία στους ασθενείς του Aids φτιάχτηκε το σωτήριον έτος 2000 από την κυβέρνηση Σημίτη μετά από κοινή πρόταση του τότε βουλευτή της Ν.Δ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και της τότε βουλευτίνας του Συνασπισμού Μαρίας Δαμανάκη, προκειμένου να περιθάλπονται και να χαρτζηλικώνονται πλουσιοπάροχα οι Εητζιανοί λαθροεισβολείς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιό άλλο Κράτος της Γής υπάρχει αυτός ο βλακώδης "ανθρωπισμός" της ελληνικής "δικαιοσύνης";
      Την περασμένη Παρασκευή 25/6, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επιδίκασε αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ και 85.000 ευρώ αντιστοίχως, στους συγγενείς ενός 46χρονου Σύρου και ενός 20χρονου Αιγύπτιου λαθροπρόσφυγα, οι οποίοι το 2017 είχαν βρεί τον θάνατο από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού εντός της σκηνής που διέμεναν στην Μόρια της Λέσβου.

      Οι εν λόγω εισβολείς λαθροπρόσφυγες, εν μέσω του χιονιά που είχε καλύψει την Μόρια τον Γενάρη του 2017, είχαν χρησιμοποιήσει μαγκάλια για να ζεσταθούν. Εξαιτίας του μονοξειδίου του άνθρακος από την καύση των υλικών που χρησιμοποίησαν, απεβίωσαν στον ύπνο τους.

      Το πονόψυχο Δικαστήριο, αποτελούμενο – προφανώς – από χριστιανούς και κομμουνιστές δικαστές, δέχθηκε την ευθύνη της Διοίκησης και αναγνώρισε την αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να παράσχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποζημιώνοντας γενναιόδωρα τους συγγενείς των θυμάτων, που είναι επίσης λαθροπρόσφυγες!.. Μάλιστα οι δικαστές έδωσαν εντολή στην Διοίκηση να τους δώσει επ’ αόριστον άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ώστε να ξεκοκκαλίσουν τις αποζημιώσεις για το μαγκάλι!...

      Οι έλληνες "δικαστές" μοιράζουν απλόχερα αποζημιώσεις (δικά μας λεφτά), στους λαθροεισβολείς που πεθαίνουν από μαγκάλι, αλλά αρνείται να δώσει μία δεκάρα στην Μυρτώ της Πάρου που άφησε ανάπηρη ο Πακιστανός λαθρομετανάστης, προσπαθώντας να την βιάσει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Eurostat: «Ο κορωνοϊός μείωσε τον αριθμό μεταναστών στην Ευρώπη και αυτό είναι αρνητικό».
      Αντί να στηρίξουν τις γεννήσεις που μειώνονται ζητούν αντικατάσταση από μεταναστευτικές ροές.

      Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε το 2020 λόγω της πανδημίας αριθμό-ρεκόρ θανάτων για τα τελευταία 60 χρόνια βάσει των πρώτων διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων, γεγονός που οδήγησε σε ελαφρά μείωση του πληθυσμού, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.


      Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που δήλωσαν οι αξιωματούχοι της Eurostat και προφανώς αποτυπώνει την εικόνα της ΕΕ επί του θέματος, και δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό και πως το συνδέουν με την διατήρηση των πληθυσμιακών δεδομένων στην Ευρώπη.


      Και εδώ είναι το ζήτημα. Αντί να στηρίξουν τον θεσμό της οικογένειας ελπίζουν να τελειώσει σύντομα η πανδημία του κορωνοϊού (με τον εμβολιασμό;) για να ξεκινήσει ξανά η μετακίνηση πληθυσμών από άλλα κράτη!

      Οι χώρες της ΕΕ κατέγραψαν 534.000 θανάτους περισσότερους από το 2019 (+11%): οι θάνατοι από 4,7 εκατομμύρια αυξήθηκαν σε 5,2 εκατομμύρια. Αριθμός που «αντανακλά τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19», σύμφωνα με τη Eurostat.

      Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον «μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων θανάτων από το 1961», πρώτη χρονιά για την οποία είναι διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των χωρών αυτών.

      Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε όλες τις χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αλλά κυρίως στην Ιταλία (+111.700, +18%), στην Ισπανία (+75.500, +18%) και στην Πολωνία (+67.600, +17%), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.


      Αυτή η μεγάλη θνησιμότητα συνέβαλε στην ελαφρά μείωση του πληθυσμού της ΕΕ το 2020, ο οποίος από 447,3 εκατομμύρια κατοίκους πέρασε στα 447 εκατομμύρια.

      Ο αριθμός των γεννήσεων συνέχισε να μειώνεται. Το φυσικό ισοζύγιο, δηλαδή η διαφορά μεταξύ του αριθμού των γεννήσεων και αυτού των θανάτων, είναι αρνητικό από το 2012 (εκτός το 2014 όπου ήταν μηδενικό) και μειώνεται από το 2016.

      Από το 2001 έως το 2019, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 4%, αύξηση που τροφοδοτήθηκε κυρίως από ένα θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο. Αυτό το ισοζύγιο μειώθηκε το 2020, καθώς επλήγη το ίδιο από τις συνέπειες της πανδημίας.


      «Υπήρξε αντίκτυπος, είτε γιατί τα σύνορα έκλεισαν, γεγονός που εμπόδισε τις μετακινήσεις του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, είτε γιατί άνθρωποι επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους λόγω της απώλειας της εργασίας τους ή άλλης αιτίας», ανέφερε ο ειδικός της Eurostat Τζιαμπάολο Λαντζιέρι στη διαδικτυακή παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων.

      Ωστόσο το βασικό στοιχείο που εξηγεί τη μείωση του πληθυσμού είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας στη θνησιμότητα, διευκρίνισε.

      Η μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στην Ιταλία (-384.000, ή -0,6% του πληθυσμού), ακολουθούν η Ρουμανία (-143.000, -0,7%) και η Πολωνία (-118.000, -0,3%).

      Συνολικά, εννέα από τις 27 χώρες μέλη είχαν μείωση του πληθυσμού τους το 2020, οι άλλες 18 κατέγραψαν αύξηση: όπως η Γαλλία (+119.000, +0,2%), όπου ο αριθμός των γεννήσεων είναι υψηλότερος εκείνου των θανάτων.


      Μήπως γι αυτό επιμένουν τόσο πολύ για τους εμβολιασμούς; Για να ξεκινήσουν και πάλι να έρχονται στην ΕΕ εκατομμύρια ανθρώπων από κάθε χώρα και ούτε κανείς δεν γνωρίζει ποιος ή τι ήταν;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Όρμπαν σε ΕΕ: «Ότι και να κάνετε οι οργανώσεις ομοφυλόφιλων δεν θα μπουν ποτέ στα σχολεία μας».
      Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στην ΕΕ με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται η χώρα του για το νόμο του κράτους περί προστασίας των ανηλίκων ο οποίος απαγορεύει την διάδοση της προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία.


      Όπως είπε ο Όρμπαν «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκούν πιέσεις στην Ουγγαρία για να επιτρέψουν σε οργανώσεις ομοφυλόφιλων να έχουν πρόσβαση στα σχολεία μας και τα νηπιαγωγεία.

      Η Ουγγαρία όμως δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτεί αυτό»

      Όπως είπε ο ίδιος η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της περασμένη Τετάρτης όπου συζητήθηκε ο νόμος περί προστασίας των ανηλίκων ήταν ωφέλιμη καθώς διευκρινίστηκαν οι θέσεις της Ουγγαρίας.

      Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η συζήτηση ουσιαστικά αφορά ποιος πρέπει να αποφασίζει για το πώς πρέπει να ανατρέφονται τα παιδιά.

      «Οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ κάνουν σαφές ότι αυτό είναι ένα θέμα που ανήκει αποκλειστικά στην εθνική δικαιοδοσία ενός κράτους. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν έχουν καμία θέση εκεί.


      Ότι και να κάνουν στην ΕΕ οι ομοφυλόφιλοι θα μείνουν μακριά από τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία μας», είπε.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Την ίδια ώρα η UEFA επέλεξε να τιμωρήσει την εθνική ομάδας της Ουγγαρίας με αποκλεισμό των θεατών στα επόμενα δύο παιχνίδια της, καθώς για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών, μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της να την τιμωρήσει για την «ρατσιστική» όπως την ερμήνευσε η UEFA συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη.


      Τα περιστατικά που «είδε» η UEFA έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων των Μαγυάρων εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Πούσκας Αρένα».

      Στην Ουγγαρία, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ».


      Παράλληλα, η τιμωρία αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Πίτερ Σιτζάρτο, ο οποίος επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook:

      «Η UEFA πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση της αυτή. Η επιτροπή που πήρε αυτή την απόφαση είναι αξιολύπητη. Λειτούργησε σαν τα καθεστώτα, που δεν χρειαζόταν αποδείξεις για να καταδικαστείς. Απλά μια ανώνυμη καταγγελία. Ντροπή», ανέφερε στο μήνυμα του!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Παναγιώτης Νακαχίδης: Το Ελληνόπουλο από την Ρωσία με τα Ελληνικά του Πόντου.
      Ο μικρός Πόντιος Παναγιώτης Νακαχίδης, με άπταιστη γνώση της ποντιακής διαλέκτου, μένει με τους γονείς του και τις δύο μικρότερες αδελφές του στην πόλη Μαϊκόπ της νότιας Ρωσίας.

      Είναι πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Αντγκέας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση των 170 χιλιομέτρων από τον Εύξεινο Πόντο, περικυκλωμένη από την περιφέρεια του Κράσνονταρ.

      Οι Έλληνες στην περιοχή της Αντιγκέας δεν είναι πολλοί. Όμως σε αυτή την περιοχή του βουνίσιου λαού των Αντίγων γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2010 και μεγαλώνει ένα ποντιόπουλο με ποντιακές αξίες και την άψογη γνώση της ποντιακής διαλέκτου της νεοελληνικής γλώσσας.

      Οι γονείς του, ο Δημήτρης Νακαχίδης και η Χριστίνα Νακαχίδη (Σοφιάνοβα), έμαθαν τη μητρική τους γλώσσα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους και τη μετέφεραν στα παιδιά τους.

      Ο Παναγιωτάκης στην ηλικία των 10 ετών δημιουργεί βίντεο με μαθήματα της ποντιακής διαλέκτου, την οποία οι Έλληνες του Καυκάσου αποκαλούν μέχρι και σήμερα «τα ρωμέικα». Στη διάρκεια των βίντεο-μαθημάτων που ανεβάζει στο YouTube στο κανάλι trapezountaclub, χαιρετάει στα ποντιακά τους αναγνώστες, προφέρει τις ποντιακές λέξεις, λέει ιστορίες και τραγούδια από την ποντιακή παράδοση.


      Στην οθόνη εμφανίζονται στην ελληνική και ρωσική γραφή οι λέξεις που προφέρονται, και η μετάφρασή τους στα ρωσικά. Σε μερικά βίντεο του Παναγιώτη μαζί του εμφανίζεται και η μικρότερη αδελφή του Μαρία, 6 ετών. Τότε τα βίντεο των μικρών Ποντίων, που δημιουργούνται με τη βοήθεια των γονιών τους, αποκτούν ακόμα πιο ιδιαίτερα χρώματα.

      «Μου αρέσει να μεταδίδω σε άλλους τη γνώση που έχω. Λέω αυτά που έμαθα από τους γονείς μου χωρίς την παραμικρή δυσκολία, γιατί είναι η μητρική μου ρωμέικη γλώσσα», δηλώνει ο 10χρονος.
      https://youtu.be/xmptRQSVIfk
      https://youtu.be/fAkhlS12HO0
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  26. Ρώσος αμυντικός αναλυτής Γιούρι Κβάσνιν: «Η Τουρκία υπερέχει συντριπτικά στις χερσαίες δυνάμεις της Ελλάδας».

    Ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής Γιούρι Κβάσνιν πρόεδρος του Τμήματος Ερευνών ΕΕ του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την στρατιωτική ισορροπία Ελλάδας-Τουρκίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μεν Τουρκία έχει «ξεφύγει» σε ότι αφορά τις χερσαίες δυνατότητες, έναντι του Ελληνικού Στρατού, αλλά «η Ελλάδα προσπαθεί να διασφαλίσει την ισορροπία σε θάλασσα και αέρα».


    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της, αλλά σύμφωνα με το ελληνικό στρατιωτικό δόγμα οι πιο σημαντικές μονάδες αυτής της χώρας είναι η Αεροπορία και το Ναυτικό.


    Είναι ξεκάθαρο ότι οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκείς ανθρώπινες και στρατιωτικές δυνατότητες για να εισέλθει σε έναν ανταγωνισμό χερσαίων επιθετικών όπλων.

    Όσον αφορά όμως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει έστω μια σχετική ισορροπία απέναντι στην γείτονα της Τουρκία».

    Ποιος άφησε άραγε τον Ελληνικό Στρατό σε αυτή την κατάσταση; Ποιος δεν υλοποίησε το πρόγραμμα προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL; Ποιος δεν τοποθετεί σύστημα αυτοάμυνας στα άρματα μάχης LEO2A4/HEL; Ποιος δεν «σάρωσε» τα μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000 από Ολλανδία και Αυστρία; Ποιος δεν μπόρεσε ούτε καν μεταχειρισμένα M2A3 Bradley να προμηθευτεί; Ποιος δεν έχει εφοδιάσει με σύγχρονο τυφέκιο μάχης τον Στρατό του; Με σύγχρονες τηλεπικοινωνίες; Με drone; Ποιος δεν έχει ούτε καν σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου;


    Ποιοι ευθύνονται για τα παραπάνω;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιπτάμενες ανθυποσμηναγοί στα κόκπιτ των μαχητικών.

      Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή ονομασίας των νέων Ανθυποσμηναγών.


      Ανάμεσά τους και γυναίκες ιπτάμενες. Ελληνίδες ανθυποσμηναγοί που πήραν το ξίφος και έβαλαν την πουλάδα στην στολή τους και είναι έτοιμες τώρα να πετάξουν μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους με τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Συνολικά εφέτος αποφοίτησαν 65 νέοι Ανθυποσμηναγοί και τα πτυχία αποφοίτησης επέδωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γ. Μπλιούμης.



      Τα τελευταία χρόνια αποφοιτούν από τη Σχολή Ικάρων συνεχώς Ελληνίδες πιλότοι. Πέρυσι μάλιστα η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει ήδη στις τάξεις της ιπτάμενες γυναίκες. Δύο μάλιστα απ΄αυτές πετούν με τα μαχητικά F-4 και Mirage-2000 σε κάθε είδους αποστολές στο Αιγαίο. Παράλληλα γυναίκες ιπτάμενες πετούν με ελικόπτερα Super Puma και με μεταγωγικά C-27-J.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Ο ΓΑΠ ομιλητής για τα 100 χρόνια του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος...

    Την Τρίτη, 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο ειδική εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), με την ταυτόχρονη διαδικτυακή συμμετοχή υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών από ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping προήδρευσε της εκδήλωσης, με ομιλητές 22 πολιτικούς ηγέτες και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.


    Ομιλητής από την Ελλάδα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε στην ομιλία του:

    "Η πανδημία μάς δίδαξε ότι οι προκλήσεις είναι κοινές για όλες τις χώρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολυμερής συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών είναι απολύτως απαραίτητες και θα καθορίσουν την επιτυχία μας.

    Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να μειώσουμε το χάσμα μεταξύ αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων χωρών και να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες στις κοινωνίες μας.

    Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να σώσουμε τη βιόσφαιρα και να πραγματοποιήσουμε τη μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη.

    Μέσα από την συνεργασία μπορούμε να αναπτύξουμε ένα κοινό πλαίσιο για μια ηθικά αποδεκτή, δίκαιη και ειρηνική χρήση νέων ανακαλύψεων στην επιστήμη και την τεχνολογία.

    Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την παγκόσμια ειρήνη, να ενισχύσουμε το διεθνές δίκαιο και την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, προϋπόθεση για μια ανθρωπότητα αλληλέγγυων κοινωνιών.

    Μέσω αυτών των κοινών προσπαθειών, ανταλλαγής εμπειριών και μίας θετικής ατζέντας, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζήσουμε, για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ξεφτίλα πώς λέγεται στα «μακεδονικά» Σκρέκα;

    Υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του υπουργού Οικονομίας των Σκοπίων, Κρέσνικ Μπεκτέσι η συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, με παρόντα τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

    Kαι αν για κάποιους είναι ερωτηματικό η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (αν και δεν θα έπρεπε, αφού είναι ο επιτηρητής των πάσης φύσεως κυβερνητικών πεπραγμένων) αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η θέρμη και η λατρεία που έδειξε στον Ζόραν Ζάεφ ο Κώστας Σκρέκας.


    Στον Ζάεφ που πριν δύο εβδομάδες καταπατούσε την συμφωνία των Πρεσπών και μιλούσε για «Μακεδονία» αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του. Με τα δύο χέρια τον έπιανε τον Ζάεφ και τον ευχαριστούσε ο Σκρέκας.

    Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και τον Σκρέκα υπουργό για να καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ.


    Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα έχει συνολικό μήκος 123 χιλιομέτρων, 55 εκ των οποίων σε ελληνικό έδαφος, και θα εκτείνεται από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, προς το Νετιτόνο μέσω της Γευγελής.

    Όσο για τις δηλώσεις του Σκρέκα τι να πει κανείς; «Με τον αγωγό αυτό δίνουμε τη δυνατότητα στον βόρειο γείτονά μας να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, να πετύχει την ενεργειακή μετάβαση και σταδιακά να αντικαταστήσει πιο ρυπογόνες πηγές ηλεκτροπαραγωγής με το φυσικό αέριο και να συμβάλλει στο γενικότερο ευρωπαϊκό όραμα για μια κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050»!


    Η Ελλάδα, λοιπόν, έφτασε να κόπτεται να μειώσει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμά» των Σκοπίων!

    Η ξεφτίλα πώς λέγεται στα σκοπιανά (ή «μακεδονικά» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ);
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη.

    Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand Bodyline «βασίλευσαν» επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

    H ένδοξη πορεία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1968 και στο ζενίθ τους είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.


    Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

    Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

    Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.

    Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να περνάει από τις κοσμικές στήλες στις λίστες των πλειστηριασμών…

    Το ακίνητο της Φιλοθέης
    Η ακίνητη περιουσία της Εσθήρ Λεβή στη Φιλοθέη βρέθηκε στο στόχαστρο εδώ και αρκετά χρόνια. Προ διετίας μάλιστα βγήκε σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,7 εκατ. ευρώ. Χθες βγήκε στο σφυρί το μεγαλύτερο μέρος ενός ακινήτου στη Φιλοθέη το οποίο ανήκει στην ίδια, ενώ δηλώνεται και ως κατοικία της.

    Επισπεύδουσα ήταν η Wavemaker Ελλάς (πρώην MEC Medianetwork Hellas), εταιρεία με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την αγορά διαφημιστικού χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ, για είσπραξη ποσού οφειλής 1.758.989,40,ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερου κεφαλαίου», όπως αναφέρεται.

    Ο πλειστηριασμός αφορούσε οριζόντιες ιδιοκτησίες σε οικοδομή κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 589,63 τ.μ. και ειδικότερα:

    –Οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα Γ ορόφου που αποτελείται από καθιστικό, δύο κοιτώνες, δύο λουτρά, κουζίνα, διάδρομο και εξώστες, με επιφάνεια 165 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 330.000 ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από την εξέλιξη του πλειστηριασμού δόθηκε μάχη που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες, με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί στις 560.585 ευρώ.

    – Οριζόντια ιδιοκτησία- διαμέρισμα Β ορόφου που αποτελείται από καθιστικό, δύο κοιτώνες, δύο λουτρά, κουζίνα, διάδρομο και εξώστες, με επιφάνεια 168 τ.μ. Στο ακίνητο αυτό είχε συσταθεί, -κατά το παρελθόν τουλάχιστον-, δουλεία (δικαίωμα ισόβιας οίκησης) υπέρ του Λέοντος Λεβή. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 241.920 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 241.921 ευρώ.

    – Αποθήκη του υπογείου επιφανείας 47 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 18.000 ευρώ και τιμή κατακύρωσης 18.358 ευρώ.

    –Αποθήκη υπογείου 35 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 14.000 ευρώ και τιμή κατακύρωσης 14.011 ευρώ

    -Πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων από 25 τ.μ. έως και 54 τ.μ., με τιμές εκκίνησης από 14.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ που κατακυρώθηκαν σε ποσά αυξημένα από 5 έως 401 ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ερντογάν- Μετέφερε πίσω στην Τουρκία όλο το απόθεμα χρυσού.
    Όλα τα αποθέματα της σε χρυσό έχει φέρει πίσω στη χώρα, από το εξωτερικό, η Τουρκία προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξισορρόπηση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και τα χρήματα που δαπανά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φανατικοί φιλότουρκοι και υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας ευρωβουλευτές του Προδοτικού Εμβολιαστικού Τόξου. Σπ. Χατζάρας


    Και αυτή η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έβγαλε «λαβράκι» σχετικά με τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα εκπροσωπείται κυρίως από φανατικούς ανθέλληνες και νεοταξίτες.

    Πλην των Ευρωβουλευτών Γιάννη Λαγού και Εμμανουήλ Φράγκου (και με την ΚΚΕ λτδ να ψηφίζει «παρών»), οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν και με τα δυο χέρια «Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών ΛΟΑΤΚΙ στην Ουγγαρία ως απόρροια των νομοθετικών αλλαγών που εγκρίθηκαν από το Ουγγρικό Κοινοβούλιο».

    Σε απλά ελληνικά, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στηρίζει την προβολή της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας σε ανηλίκους (!) την οποία μπλόκαρε νομοθετικά ο Βίκτωρ Όρμπαν.

    Με την ψήφο τους οι εκπρόσωποι της ΝΔ της ΠΦΟΥΣΤΙΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ, του κλεφτοΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, προωθούν την έκθεση της νεολαίας στην διαστροφή και την παρακμή φτύνοντας κατάμουτρα τον νοικοκυραίο που τους ψήφισε.

    Οι ίδιοι ακριβώς βουλευτές καταψήφισαν τις τροπολογίες εναντίον της Τουρκίας οι οποίες ψηφίστηκαν μόνο από τους Γιάννη Λαγό και Εμμανουήλ Φράγκο.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυστρία: 4 Αφγανοί ισλαμιστές βασάνισαν, έδωσαν ναρκωτικά, βίασαν και σκότωσαν 13χρονη.

    Πιο συγκεκριμένα, 4 Αφγανοί φέρονται να σκότωσαν τη 13χρονη Mordfall Leonie, αφού πρώτα τη βασάνισαν, της έδωσαν ναρκωτικά και τη βίασαν.


    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν προσαχθεί 3 ύποπτοι Αφγανοί και οι αρχές της Αυστρίας, φαίνεται να πλησιάζουν και στον 4ο της φρικτής παρέας. Εχθές προσήχθη ο τρίτος και σύμφωνα με την ιστοσελίδα oe24, είναι αυτός που έδωσε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 13χρονης.

    Επιπλέον, οι αυστριακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η 13χρονη ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση, εδειξε πως η μικρή Leonie, υποβλήθηκε σε βάρβαρη σεξουαλική κακοποίηση, είχε πολλούς μώλωπες στο σώμα της και πέθανε από ασφυξία.

    Να σημειωθεί εδώ πως ο τρίτος προσαχθείς Αφγανός, είναι μετανάστης – αιτών άσυλο στην Αυστρία.

    Οι γονείς της Leonie έχουν καταθέσει επίσημη αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Ακριβώς επειδή ο ένας εκ των δραστών θα έπρεπε να απελαθεί, πράγμα που δεν έγινε.

    «Οι πολίτες της Αυστρίας δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Από τη μία πλευρά, καλά εκπαιδευμένοι, καλά ενσωματωμένοι πρόσφυγες απελάθηκαν, ενώ είχαν δουλειά και καλές συστάσεις. Και αυτοί οι άνθρωποι (οι δολοφόνοι) παραμένουν στην χώρα ανεξέλεγκτοι και η διαδικασία ασύλου τους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του δολοφονημένου κοριτσιού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μέ τήν οικογένεια Μέρκελ που είχε αρχοντικό στο Παλαιό Ψυχικό έως τις αρχές του 1940, που τους ΑΠΕΛΑΣΕ ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς γιά κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας, τί σχέση υπάρχει με την σημερινή Μέρκελ - Κάσνερ;
    Και γιατί ο Γιόζεφ Γκαίμπελς στήν ιδιωτική του επίσκεψη εν Αθήναις το 1939, έσπευσε να επισκεφθεί τήν οικογένεια Μέρκελ; Υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επιλεκτική μεταχείριση κρατουμένων από την Σοφία Νικολάου και τον Κούλη.
    Ερωτήματα προκαλούν οι επιλογές της πολίτικης ηγεσίας αναφορικά με το καθεστώς κράτησης ορισμένων «διακεκριμένων» κρατούμενων οι οποίοι συγκέντρωσαν πρόσφατα και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν φώτα της δημοσιότητας.

    Ο λόγος για τους κρατούμενους Δημήτρη Λιγνάδη, Μένιο Φουρθιώτη και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

    Υπεύθυνη για την πολιτική της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα η Σοφία Νικολάου γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

    Το γεγονός έχει προκαλέσει σχόλια στα twitter όπου ερωτάται η Σ.Νικολάου για το τι συμβαίνει αναφορικά με την επιλεκτική αυτή μεταχείρισή τους.


    Βοηθός γιατρού στις φυλακές Τριπολεως ο #Λιγναδης
    Στο μαγειρείο του Κορυδαλλού ο φονιάς της Καρολαιν
    Ο Φουρθιωτης με Nova,Cosmote,ειδικό φαγητό και beaute’
    Τι συμβαίνει κυρία Νικολαου;
    Γιατί τετοια ασυλία σε παιδεραστές,δολοφόνους,εκβιαστές και νταβατζηδες;
    Τι φοβάστε;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...