ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Οκτωβρίου 2022

Η Hyundai της Κορέας ξεκινάει την εξερεύνηση της Σελήνης. Η Toyota αναπτύσσει ρόβερ για την εξερεύνηση της Σελήνης. Οι ρωμιοί χάνουν τα νησιά τους. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΣΙΟ ΤΥΡΙ.

 

 

 

ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Σήμερα η Ν.Κορέα πάει στο φεγγάρι για πρώτη φορά με το σκάφος Danuri. Αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

 


ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ (ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ KF-21 ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.

 

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟ 2023, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

  

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 
 

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΔΗΛΩΝΕΙ: «Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ». 

 

 

Η Hyundai της Κορέας υπέγραψε συμφωνία με έξι κορεατικά ερευνητικά ινστιτούτα. 

ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. 

ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ".  ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Εκτός Γης ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Hyundai, καθώς ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής συμφωνίας με έξι κορεατικά ερευνητικά ινστιτούτα, σχηματίζοντας ένα συμβουλευτικό σώμα για την ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την επιτυχημένη εκτόξευση από την Ν.Κορέα ενός πυραύλου εγχώριας παραγωγής τον Ιούνιο του 2022.

 


Με τη συνεργασία αυτή, το συμβουλευτικό όργανο θα καθορίσει την έννοια της σεληνιακής εξερεύνησης και των σημαντικών βασικών τεχνολογιών, ενώ θα αναπτύξει συγκεκριμένες στρατηγικές και μέτρα εφαρμογής για την κινητικότητα στη Σελήνη.

Η Hyundai θα υποστηρίξει το συμβουλευτικό σώμα με τις «έξυπνες» τεχνολογίες κινητικότητας που διαθέτει.

Η τεχνογνωσία της Hyundai θα εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού εξερεύνησης, του λογισμικού για την κινητικότητα και της επικοινωνίας εξ αποστάσεως.

 

 

Η Toyota αναπτύσσει ρόβερ για την εξερεύνηση της Σελήνης

 

 

Η εκτόξευσή του έχει οριστεί για τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Η Toyota συνεργάζεται με τη διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας (JAXA) στην ανάπτυξη ενός οχήματος που θα εξερευνήσει τη σεληνιακή επιφάνεια και αργότερα θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους που θα ζήσουν στο φεγγάρι και στη συνέχεια στον Άρη, δήλωσαν την Παρασκευή (28/1) αξιωματούχοι της εταιρείας.

Το όχημα που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, ονομάζεται Lunar Cruiser, το όνομα του οποίου αποτελεί φόρο τιμής στο Toyota Land Cruiser. Η εκτόξευσή του έχει οριστεί για τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

«Ίσως μπορέσουμε να αναπτύξουμε τηλεπικοινωνίες και άλλες τεχνολογίες στο διάστημα που θα αποδειχθούν πολύτιμες για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο Σάτο στο Associated Press.

(Toyota)

Η Gitai Japan Inc., μια επιχείρηση που έχει συμβληθεί με την Toyota, έχει αναπτύξει έναν ρομποτικό βραχίονα για το Lunar Cruiser, σχεδιασμένο για να εκτελεί εργασίες όπως η επιθεώρηση και η συντήρηση. Ένα εξάρτημα θα επιτρέπει την αλλαγή του άκρου του βραχίονα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σαν διαφορετικά εργαλεία, να σκάβει, να σηκώνει και να σκουπίζει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gitai, Σο Νακανόζε, δήλωσε ότι η πρόκληση της εκτόξευσης στο διάστημα έχει ουσιαστικά επιτευχθεί, αλλά οι εργασίες στο διάστημα απαιτούν μεγάλο κόστος και ενέχουν κινδύνους για τους αστροναύτες. Για αυτό και τα ρομπότ θα ήταν χρήσιμα.

«Θα μεταφέρουμε τα αυτοκίνητά μας κάπου που δεν έχουν ξαναπάει», είπε χαρακτηριστικά o μηχανικός της Toyota, Σινχίρο Νόντα, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με το σεληνιακό πρόγραμμα.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

23 σχόλια:

  1. Γ.Κύρτσος για Ν.Δένδια: «Εξαφανισμένος από τα μεγάλα διεθνοπολιτικά γεγονότα και τα ελληνοτουρκικά».
    Σκληρή κριτική κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος τονίζοντας ότι είναι “εξαφανισμένος” από τα μεγάλα διεθνοπολιτικά γεγονότα και τα ελληνοτουρκικά.
    Προσθέτει σε σκωπτικό ύφος ότι “έπεσε θύμα της δημοτικότητάς του”.
    Καταλήγοντας σχετική ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής επισημαίνει:
    «Ο Μητσοτάκης φοβάται σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με ΝΔ και χωρίς τον ίδιο και το κύκλωμά του. Οπότε ξεχάστε τον Δένδια.»
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ.
    Ζ.Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πούτιν γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952, στην Αγία Πετρούπολη.
    Ήταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια, αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του.
    Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και το δεύτερο από διφθερίτιδα. Επομένως μεγάλωσε σαν μοναχοπαίδι.

    Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB στην αντικατασκοπία.

    Είχε μακρά δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα, όπου παρέμεινε για 24 χρόνια. Μέχρι το 1989.

    Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποσύρθηκε (επισήμως) από την KGB με το βαθμό του συνταγματάρχη και επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου τον Απρίλιο του 1990 τον προσέλαβε ο δήμαρχος Ανατόλι Σόμπτσακ που ήταν ο μέντορας και ο δάσκαλος στην πολιτική, για να κάνει ότι έκανε και στην Δρέσδη, να παρακολουθεί το Κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κυκλοφορούν στην Ρωσία περίεργες υποθέσεις για την πραγματική καταγωγή του Ανατόλι Σόμπτσακ, του μέντορα του Πούτιν. Έτσι, σε μια από τις ομιλίες του Boris Nevzorov λέχθηκε ότι το πραγματικό όνομα του Anatoly Alexandrovich Sobchak ήταν Finkelstein και ήταν εβραίος. Φαίνεται ότι μετά το γάμο πήρε το πατρικό όνομα της γυναίκας του. Η υπόθεση είναι πολύ περίεργη.
    Ο Ανατόλι Σόμπτσακ και ο Πούτιν είχαν στενή εργασιακή σχέση. Ο έμπειρος καθηγητής έγινε μάλιστα, σε κάποιο βαθμό, μέντορας του νεαρού αντισυνταγματάρχη της KGB. Ο σημερινός πρόεδρος μιλούσε πάντα για τον Ανατόλι Σόμπτσακ σε υπερθετικό βαθμό, αποκαλώντας τον έξυπνο και ταλαντούχο άτομο. Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν αυτός που έγινε το εισιτήριο του Πούτιν για τη μεγάλη πολιτική.

    Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Το 1998 o άλλος μέντορας του Πούτιν , ο Πριμακόφ, τον έφερε στην Μόσχα, και έτσι ο Βαλόντια, «τρούπωσε» στο Κρεμλίνο, Τον Αύγουστο του 1999, με αναίμακτο ανακτορικό πραξικόπημα της Ka-Γκε-Μπε, διορίστηκε πρωθυπουργός, και με την ομαλή αποχώρηση του Μπόρις Γιέλτσιν ο Βαλόντια το 2000, έγινε Πρόεδρος.

    Επανεξελέγη τέσσερα χρόνια αργότερα και το 2008 μετακινήθηκε στην πρωθυπουργία, διορίζοντας πρόεδρο τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

    Στις 7 Μαΐου 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστρεψε στην Προεδρία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την προέλευση και το πραγματικό όνομα του Μεντβέντεφ.
      Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι ένας γαλαχικός Εβραίος, αφού η μητέρα του, Γιούλια Βενιαμινόβνα, ήταν στην πραγματικότητα Εβραία, το όνομα της οποίας είναι Τσίλια. Σύμφωνα με φήμες, ο πατέρας του Μεντβέντεφ έχει εβραϊκές ρίζες και το πραγματικό του όνομα είναι Άαρον Αμπράμοβιτς Μέντελ.
      Αυτά τα ονόματα δόθηκαν στους γονείς του Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς κατά τη γέννηση, ωστόσο, σύμφωνα με την παράδοση του σοβιετικού κράτους, άλλαξαν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει το οικογενειακό όνομα David Aaronovich Mendel.
      Μια έμμεση επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας είναι ο γάμος του Μεντβέντεφ, τον οποίο συνήψε με τη Σβετλάνα Λίννικ, το πατρικό της όνομα θεωρείται επίσης ότι είναι αρχικά εβραϊκό.
      Μια άλλη επιβεβαίωση της θεωρίας της απόκρυψης της πραγματικής προέλευσης του Μεντβέντεφ είναι το γεγονός ότι στη γενεαλογική έκθεση στο Νίζνι Νόβγκοροντ, η οποία μίλησε για τη γενεαλογία των διάσημων πολιτικών προσώπων Λένιν, Στάλιν, Γέλτσιν, Πούτιν και άλλων, η βιογραφία του Μεντβέντεφ δεν παρουσιάστηκε καθόλου. .
      Γενεαλόγοι απάντησαν σε ερωτήσεις των ΜΜΕ ότι η περιγραφή της καταγωγής του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι ελέγχεται η παρουσία πολωνικών ριζών στην οικογένειά του.
      Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι πρόγονοι του Μεντβέντεφ ήταν Ρώσοι - αγρότες της επαρχίας Κουρσκ και μετανάστες από την περιοχή του Μπέλγκοροντ. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την εβραϊκή καταγωγή του Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς, όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θεωρούνται φαντασία.
      ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΚΑΙ ΣΟΜΠΤΣΑΚ
      Επόπτης του Μεντβέντεφ στο τμήμα ήταν ο Ανατόλι Σόμπτσακ, τον οποίο βοήθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη θέση του δημάρχου του Λένινγκραντ. Το 1990, ο Σόμπτσακ τον προσκαλεί στην ομάδα του και ο Μεντβέντεφ παίρνει τη θέση του συμβούλου του, ενώ δεν εγκαταλείπει τη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο.
      Ήταν στην υπηρεσία του Sobchak που γνώρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εργάστηκε επίσης στο επιτελείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Λένινγκραντ και αργότερα έγινε αναπληρωτής του.
      Είναι ο Πούτιν που διορίζει τον Μεντβέντεφ ως ειδικό στις εξωτερικές σχέσεις της διοίκησης της πόλης και τον στέλνει στην Ελβετία για πρακτική.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας “Ahval” με τίτλο: “Γιατί ο Ερντογάν μπορεί να επιλέξει τον πόλεμο με την Ελλάδα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: «Αν θα γίνει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, εμείς δε θα μείνουμε μόνο σε αυτό.
    »Θα πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο.
    »Πλέον, το θερμό επεισόδιο για εμάς σημαίνει πόλεμος.
    »Ναυτικό, στρατός, αεροπορία… και πολεμάμε μέχρι εσχάτων.
    »Και δε μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο γιατί θα νικήσουμε».
    «Ο κύριος Ερντογάν και να θέλει να κάνει ένα θερμό επεισόδιο, δεν μπορεί.
    »Δεν έχει τις δυνατότητες, δεν έχει τις δυνάμεις.
    »Απεύχομαι να γίνει ένα πόλεμος, αλλά αν κάνουν την πρώτη κίνηση, δεν ξέρουν πού θα βγει.
    »Θα πάρουν το ρίσκο για έναν πόλεμο; Ενώ τους έχουμε πει: Πρώτα θα σας κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε αν ανέβετε σε ελληνικό νησί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναύαρχος Αποστολάκης: «Αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία εμείς θα καταστραφούμε σαν χώρα»!΄
      Ο Αποστολάκης, μιλώντας σε ρ/σ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα μείνει μόνη είπε επί λέξη: «Εγώ το λέω ότι θα μείνουμε μόνοι μας, δεν το πιστεύω απλά, γιατί δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία. Τους στηρίζουν όλοι. Ποιοι πολεμάνε, ποιοι υφίστανται όλο αυτό το κακό του πολέμου;
      Επομένως εμείς δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε αυτή τη λογική ποιος θα μας βοηθήσει, δεν θα μας βοηθήσει κανείς άντε να μας στηρίξουν, να μας χτυπήσουν στην πλάτη και να μας πουν έχετε δίκιο και να μας στείλουν κάποια οπλικά συστήματα εμείς θα πάμε 100 χρόνια πίσω, εμείς θα καταστραφούμε σαν χώρα. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί και για να μην φτάσουμε εκεί πρέπει όλες αυτές οι δυνάμεις που μας στηρίζουν και οι σύμμαχοί μας να είναι πιο αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις τους».
      Ολοταχώς για «έντιμους συμβιβασμούς».... Προφανώς προτιμά μια λύση τύπου ¨"Σκοπιανού;" ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΜΑΧΗΤΙ;
      Τέτοιους ναυάρχους έχουμε σήμερα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ".
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/blog-post_27.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Tο skai.gr διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ για την Τουρκία, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε σε επανόρθωση.

      Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει:
      «Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

      Ωστόσο η δήλωσή του διαστρεβλώθηκε πλήρως από τη μονταζιέρα του ΣΚΑΪ καθώς λίγη ώρα μετά στην ιστοσελίδα του καναλιού η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη αποδόθηκε ως εξής:

      «Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

      Προφανώς οι πράκτορες του ΣΚΑΪ επιθυμούν σφοδρά οι Συριζαίοι να επιδεικνύουν καθημερινά τον κραυγαλέο ανθελληνισμό τους. Αν δεν υπάρχουν πρόχειρες ανθελληνικές δηλώσεις των Συριζαίων, κατασκευάζουν ή διαστρεβλώνουν μερικές. Ο λόγος είναι ευνόητος. Όταν ο αρχηγός τους Μητσοτάκης αποκαλεί με νόημα, μετά τις μυστικές συνομιλίες του με τον Ερντογάν, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, την Πρωτεύουσα των Ελλήνων «Ιστανμπούλ» και άλλα πολλά, οι πράκτορες επιζητούν την συνενοχή της, ούτως ή άλλως, αντεθνικής «αντιπολιτεύσεως» για να δικαιολογήσουν τις εθνικές εκπτώσεις που θα κάνουν οι ίδιοι. Ο «ναύαρχος» Αποστολάκης ξεπούλησε την Μακεδονία. Ας τον βάλουμε να ξεπουλήσει και μερικά νησιά. Αν αντιδράσει, επανορθώνουμε. Αν όχι, συμφωνεί με το ξεπούλημα και μας λύνει τα χέρια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: 30 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Την ώρα που ο Ερντογάν υβρίζει την Ελλάδα στον ΟΗΕ είκοσι Τούρκοι βουλευτές έκαναν «περιοδεία» στην Θράκη. Τους καλοδέχτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. ΘΑ ΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/30.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΚΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ; ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ;
      Πανάθλιες δηλώσεις. Ακόμη και εάν πραγματικά τα πιστεύει αυτά, δεν πρέπει να τα λέει δημόσια. Δημιουργεί ηττοπάθεια στο εσωτερικό και αποθρασύνει τους απέναντι. Δεδομένου ότι έχει υπάρξει πρώην υπουργός Αμύνης και είναι ακόμη ενεργό στέλεχος του Σύριζα και κοντά στον Τσίπρα, είναι εύλογο ότι αυτές οι δηλώσεις του θα εκληφθούν από την Τουρκία ως εκφράζουσες τις απόψεις του Σύριζα και πιθανόν και ενός μεγάλου τουλάχιστον μέρους του πολιτικού κόσμου. Έτσι αποθρασύνεται ο επιτιθέμενος και αυξάνεται η βουλιμία του. Αυτός ο τύπος είναι επικίνδυνος και δεν άξιος οποιασδήποτε εμπιστοσύνης.
      Η στιγμή που διάλεξε να πει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται κάποιοι στη Στοά (υποτίθεται βατραχάνθρωποι που φορούν με περίσσεια θηλυκή χάρη τις μασονικές ποδίτσες) θέλουν να συνθηκολογήσουμε πριν καν πολεμήσουμε… Κι αυτός στην στοά Πυθαγόρας ανήκει;
      Πρόκειται για πρώην υπουργό και πρώην ΓΕΕΘΑ. Πώς φαίνεται ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν ρίξει ούτε μια σφαίρα στην ζωή τους σε κινούμενο στόχος; Βγαίνει ο κάθε προδότης μπολσεβίκος και κάνει συστάσεις για υποχώρηση στον εχθρό, γιατί σε πόλεμο "θα είμαστε μόνοι ". Αυτές τις ένοπλες δυνάμεις έχουμε;
      Όλοι παρασημοφορημένοι άκαπνοι, μασόνοι με ποδίτσες, ριψάσπιδες, κομματόσκυλα και γλείφτες του συστήματος. Ανάξιοι να φέρουν το εθνόσημο, επίορκοι και δειλοί. Προδότες, απόγονοι του Εφιάλτη. Αν σκέφτονταν σαν αυτόν όλοι οι αγωνιστές του 21 θα κυμάτιζε ακόμα το τουρκικό κωλόπανο στην Ακρόπολη. Ντροπή σας ξευτίλες γαλονάδες. Τουρκόσποροι, που βάλατε σκοπό να κυματίζει ξανά κάποια στιγμή «αναίμακτα» στην Ακρόπολη το τουρκικό κωλόπανο.
      Αυτά τα καθάρματα έχουν συμφωνήσει για διαμοιρασμό του Αιγαίου και θέλουν να στήσουν ένα επεισόδιο, ώστε να πάει η δουλειά εκεί που το σχεδιάζουν εδώ και χρόνια χωρίς πολλές αντιδράσεις. Ο σκοπός: η Ελλάδα να χάσει όλη την ανατολική μεσόγειο και μερικά νησιά, ενώ οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι θα παραπληροφορούν και τα τουρκοκάναλα θα παίζουν στις νοήμονες ρωμιοπούλες τουρκικά σήριαλ...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Ετοιμάζονται οι Τούρκοι: Άσκηση στον κόλπο της Σμύρνης για κατάληψη βραχονησίδας στο Αιγαίο από τους αλεξιπτωτιστές τους.
      Την ίδια στιγμή που ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης χεσμένος από φόβο μιλάει για καταστροφή της Ελλάδος από την επίθεση των τούρκων, η Τουρκία προχωρεί σε ανοιχτή δημόσια αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αν.Αιγαίου και έχει υπ’ατμόν τα ερευνητικά για γεωτρήσεις και ετοιμάζει παράλληλα και τις ένοπλες δυνάμεις της και ειδικότερα ξεκινά ασκήσεις με αλεξιπτωτιστές στον κόλπο της Σμύρνης με σενάριο την κατάληψη βραχονησίδας, στέλνοντας μήνυμα των προθέσεων τους στην Ελλάδα.
      Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο στον κόλπο της Σμύρνης με υποστήριξη παράλληλα από UCAV αλλά και επιθετικά ελικόπτερα μεταξύ άλλων.
      Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του υπόσχεται στον τουρκικό λαό φυσικό αέριο κάνοντας επίδειξη ισχύος με τα πλωτά γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά του σκάφη:
      «Έχουμε άλλα πλωτά γεωτρήσεων εκεί στη Μαύρη Θάλασσα; Πηγαίνουμε σε βάθος 12 χιλιάδων μέτρων με τα δικά μας πλωτά γεωτρύπανα και τρυπάμε εκεί. Έχουμε επίσης 2 πλοία σεισμικής έρευνας στην Τουρκία. Μαζί με όλα αυτά, ελπίζω να καταλαβαίνετε που θα πάει η Τουρκία από τη στιγμή που θα εξάγουμε το φυσικό μας αέριο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Η Μικρασιατική Καταστροφή άρχισε πριν από χίλια χρόνια
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
    https://simerini.sigmalive.com/article/2014/9/17/e-mikrasiatike-katastrophe-arkhise-prin-apo-khilia-khronia/

    Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν ήταν ένα μαζικό εγκληματικό φαινόμενο του 1922. Ήταν το μακάβριο επιστέγασμα χίλιων χρόνων. Άρχισε πριν από δέκα αιώνες. Από την εμφάνιση των Σελτζούκων (Ογούζων, Τουρκομάνων) από το πουθενά, μεταξύ Ώξου και Κασπίας, και κατά τραγική συγκυρία γειτνίασαν με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Έκτοτε και ειδικότερα από το 1040, με αρχηγό τον Tugril - Beg εγκαινίασαν τη μογγολική επιδρομική τακτική εναντίον του Μικρασιατικού Ελληνισμού, που αριθμούσε οκτώ εκατομμύρια κατά τον J.C. Russel «Recent Advances in Medieval Demography», 1965, p.99, ή οκτώ εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες (Πρακτικά American philosophical Society - Late Ancient and Medieval Population - Philadelphia 1958, v.XLIII, p.81) από τον α ́ μ.Χ. αιώνα.
    Την ίδια επιδρομική τακτική συνέχισαν και επί σουλτανίας Quilidji-Aslan, έναν αιώνα μετά, επαναλαμβάνοντας τα ίδια μέσα και την ίδια παράλογη αιτιολογία περί «αμυντόρων της νομιμότητας», που χρησιμοποίησε ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επιλεγόμενος Ατατούρκ «πατέρας των Τούρκων» 734 χρόνια μετά, ο Μπουλέντ Ετζεβίτ 798 χρόνια μετά και η τουρκική κατοχική δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες στην Κύπρο. (Δ. Ζακυθηνού, «Βυζαντιναί Σπουδαί» M.E.G. τ.β ́.).
    Κρίνεται αναγκαίο να υπογραμμιστεί ότι η Μικρά Ασία ήταν η κοιτίδα του πολιτισμού με πόλεις κοσμοξάκουστες όπως: Σμύρνη, Μίλητος, Πριήνη, Κλαζομεναί, Αλικαρνασσός, Φώκαια, Ερυθραί, Χαλκιδών, Κνίδος, Έφεσσος, Λάβδανα, Νικομήδεια, Νίκαια, Δορύλαιον, Θυάτειρα, Πέργαμος και βορειότερα, στον Πόντο, Τραπεζούς, Σινώπη, Κερασούς, Ηράκλεια, Σαμψούς, Αμισός, Κοτύωρος κ.ά.
    Εξάλλου, στη Μικρά Ασία, από των απωτάτων αιώνων αναδείχθηκαν τιτανικά αναστήματα πνευματικών ανθρώπων όπως: Όμηρος, Θαλής, Ηράκλειτος, Βίας, Ξενοφάνης, Αναξαγόρας, Εκαταίος, Αναξιμένης κ.ά., που φώτισαν την ανθρωπότητα και υπήρξαν πρόδρομοι εκπληκτικών μορφών του αρχαίου και του Βυζαντινού πολιτισμού.
    Η ολέθρια τακτική συνεχίστηκε και επί Οθμάν (1288-1325) που οργάνωσε την οθωμανική κατάσταση σε διαδοχή της σελτζουκικής, με πυρήνα την τάξη των δυσαρεστημένων Ghazi, που προέρχονταν από το Χορασσάν, την αρχαία Παρθία, κατά τον τουρκολόγο Paul Wittek.
    Για την τακτική των Τούρκων είναι ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες των ιστορικών Ακροπολίτη, Παχυμέρη, Γρηγορά, Σφραντζή, Δούκα, Χαλκοκονδύλη, Δ. Ζακυθηνού, J. Calmette, N. Barbaro, Banbinger, G. Sclurberger κ.ά., που διαδραματίζουν τη συμφορά όσων καυχιόνταν ότι συνέχιζαν τη στρατηγική του προτύπου τους, του Αττίλα, που ο ιστορικός Πρίσκος χαρακτήρισε «Μάστιγα Θεού», ο δε Μαρτίνος Λούθηρος προσευχόταν στον Θεό να απαλλάξει τον κόσμο από «τις θεομηνίες, την πανούκλα και τον Τούρκο»!
    Ευθύς μετά τον Οθμάν, επί σουλτάνου Ορχάν (1326-1362), εφαρμόστηκε το εφιαλτικότερο «σύστημα» εναντίον της ανθρωπότητας. Το παιδομάζωμα. Η αρπαγή, δηλαδή, των πιο εύρωστων παιδιών κάθε 2, 3 ή 5 χρόνια, που μετέτρεπαν σε γενίτσερους (νέο γένος), ταυτόχρονα με τις μαζικές σφαγές, τις λεηλασίες και τους αφανισμούς πόλεων όπως: Μελιτινή 1057, Σεβάστεια 1059, Έφεσσος 1304, Νίκαια 1337, Νικομήδεια 1337, με άγριους διωγμούς του λαού, που περιγράφει ο Γεώργιος Παχυμέρης: «... άποροι και γυμνοί και ανέστιοι, όπη εκάστω εις σωτηρίαν έδοξεν ασφαλές, όλω ποδί ανεχώρουν», αναφερόμενος παράλληλα στην τραγωδία του 14ου αιώνα. (Γ. Παχυμέρη, Μ.Μ.Ε. τ.β ́ σελ. 318, για την άλωση και την πτώση της Ελληνικής Αυτοκρατορίας των Μέσων Χρόνων).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αυτά τα δεδομένα και όσα ακολούθησαν στα τετρακόσια χρόνια της τουρκοκρατίας και στον 20ό αιώνα, ανάγκασαν τον πρώην Πρωθυπουργό της Βρετανίας Γλάδστωνα (Bulgarian Horrors and the Question of the East) να γράψει: «Ήταν στο σύνολό τους, από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα έδειχνε τα ίχνη του περάσματός τους και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
      Άλλωστε ο Ζωρζ Κλεμανσώ, πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Διάσκεψης Ειρήνης (Ιούνιος 1919), σε απαντητικό έγγραφό του στον βεζύρη Νταμάντ Φερίντ για τα προηγηθέντα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, υπεγράμμισε ότι «η Τουρκία οπουδήποτε βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».

      Αλλά είναι και άλλοι έγκριτοι πολιτικοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι που δεν απέκρυψαν τη φρίκη τους για τα κατά συρροήν κακουργήματα πριν και μετά το 1922, όπως ο ιστορικός Arnold Toynbee «The Question in Greece and Turkey»London 1922, p.140, «Ionian Vision» London 1973, p.14. Και «Το Δυτικό Ζήτημα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας», Θεσσαλονίκη, University Studio Press, 2001.
      Περαιτέρω είναι οι Αμερικανοί διπλωμάτες Χένρι Μοργκεντάου, πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη «Τα μυστικά του Βοσπόρου» κι ο Τζορτζ Χόρτον, πρόξενος στη Σμύρνη «Η Κατάρα της Ασίας», Νέα Υόρκη 1926.
      Από τους δημοσιογράφους αναφέρω τον Έρνεστ Χέμινγουέι (ανταποκρίσεις στην «Torondo Star» και τις αποκαλύψεις των διαταγών του Ταλαάτ πασά για τις σφαγές των Ελλήνων «Le Temps», 29 Ιουλίου 1926. (Ιστορικό Αρχείο Γιάννη Σπανού). Και Γιάννη Σπανού: «Έλληνες και Τούρκοι δέκα αιώνες γειτονίας», επιφυλλίδες «Φιλελευθέρου», «Βραδυνής» Αθηνών, «Μακεδονίας» Θεσσαλονίκης και διαλέξεις.
      Επισημαίνω και τις αποκαλυπτικές εκθέσεις των ελληνικών πρεσβειών και προξενείων: Κωνσταντινούπολης 13.11.1915, Ικονίου 7.3.1917, Κερασούντος 21.4.1917, Κωνσταντινούπολης 31.11.1915, 15.7.1915, Ιουνίου 1915, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 1917, που αποδεικνύουν ότι η Μικρασιατική Καταστροφή δεν ήταν μόνο έγκλημα του 1922.
      Μέχρι το 1914 εκτοπίστηκαν από τον Πόντο 284.172 Έλληνες. Στη διάρκεια του Α ́ Παγκοσμίου Πολέμου ο αριθμός υπερέβη το μισό εκατομμύριο (774.235) συν η προσφυγιά από το 1919 μέχρι το 1923, με σφαγές ενός εκατομμυρίου και ενάμισι εκατομμυρίου προσφύγων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή


    2. Κρίνεται χρήσιμο να υπομνησθεί ότι ο Τούρκος πολιτικός Νταμάντ Φερίντ πασάς, σε αγόρευσή του στην Οθωμανική Γερουσία στις 22 Οκτωβρίου 1918, διακήρυξε για τους διωγμούς και τις σφαγές των Ελλήνων: « Είναι έγκλημα ασυγχώρητο που πρέπει να αποδοθεί στο Κομιτάτο ''Ένωση-Πρόοδος'' (των Κεμαλικών). Οι Έλληνες εξολοθρεύτηκαν χωρίς οίκτο».

      Εξάλλου η εφημερίδα «Ακσάμ» έγραψε: «Η κυβέρνηση διέπραξε ακατονόμαστα εγκλήματα και οφείλει να απολογηθεί. Και στην εφημερίδα «Βακίτ» η Χαλιδέ- Εδίπ-Χανέμ αρθρογράφησε υπό τον τίτλο «Μια εγκληματική τραγωδία».
      Δεν είναι άσκοπο να υπομνησθεί και η απόδοση του Αττίλα από E.A. Thomson στην «Ιστορία του Αττίλα και των Ούννων» Νέα Υόρκη 1948, και από την Cambridge Medieval History, vol.1, εφόσον ο Αττίλας απετέλεσε το πρότυπο εμπνεύσεων του Μπουλέντ Ετζεβίτ για την εισβολή και τη γενοκτονία του 1974 στην Κύπρο:
      «Αττίλας, βασιλιάς των Ούννων (406-543). Ήταν αποτρόπαιος στην όψη, δεισιδαίμονας, δεν γνώριζε να γράφει και να διαβάζει, πονηρός, θρασύς και ικανός σ’ όλες τις τέχνες της διπλωματίας. Όπου οδήγησε τις ορδές του, προκάλεσε φοβερές συμφορές και ολοκληρωτική καταστροφή. Ο ίδιος συνήθιζε να καυχιέται ότι απ’ όπου περνούσε χορτάρι δεν ξαναβλάσταινε. Ήταν ένας κατακτητής που σκοπό είχε την καταστροφή και τη λεηλασία. Το πέρασμά του είναι συνυφασμένο με την αγριότητα, τον φόνο, τις ωμότητες και τη φωτιά. Οι κατακτήσεις του είχαν τις ίδιες συνέπειες όπως εκείνες του ανεμοστρόβιλου και όχι της εξαγνιστικής καταιγίδας, που εγείρει τη φύση σε μια καινούργια ζωή. Ο ιστορικός Πρίσκος (568 μ.Χ.) χαρακτήρισε τον Αττίλα Μάστιγα Θεού κι έτσι παρέμεινε γνωστός στην ιστορία».
      Εν κατακλείδι, παραθέτω απόσπασμα από την αφήγηση του Ιερού Αυγουστίνου (+604) στην «Εισβολή των Ούννων και των Βανδάλων», που αναπαριστά και όσα υπέστησαν οι Έλληνες της Κύπρου κατά την εισβολή του 1974:
      «ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ. Κατέστρεψαν τα πάντα με ανελέητη σκληρότητα. Βρήκαν μια χώρα καλλιεργημένη και εύφορη, κάλλος όλης της γης. Σκόρπισαν το θάνατο και την ερήμωση... Βασάνιζαν τους αιχμαλώτους με αφάνταστη μανία γυρεύοντας κρυμμένους θησαυρούς... Δεν σέβονταν ούτε τις αδυναμίες των γηρατειών ούτε του γυναικείου φύλου, μήτε την αξιοπρέπεια του ευγενούς, μήτε την αγιότητα του ιερέα... Άφησαν έρημες καλλιεργημένες εκτάσεις. Πολυκατοικημένες πόλεις τις άφησαν σχεδόν χωρίς κανέναν κάτοικο. Μερικοί δυστυχείς που επέζησαν των οικογενειών τους περιπλανιόνταν με φόβο ανάμεσα στα ερείπια των εκκλησιών... Και τα χωράφια ήταν γεμάτα από τα κόκκαλα των σκοτωμένων»...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Επιστήμονες περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων έως 55% στον καρκίνο του ήπατος.

      Ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για την εξέλιξη του καρκίνου του ήπατος ανακοίνωσαν ερευνητές, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα για την καταπολέμηση της νόσου στο μέλλον.
      Η ζοφερή πρόβλεψη της μελέτης δείχνει την ανάγκη να ενισχυθεί η πρόοδος για την καταπολέμηση των ηπατιτίδων B και C, η οποία σταμάτησε λόγω της πανδημίας Covid-19, δήλωσαν οι ερευνητές.
      Σύμφωνα με μελέτες, ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν ή πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος παγκοσμίως θα αυξηθεί πάνω από 55% έως το 2040.
      Σχεδόν 905.700 άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο του ήπατος και 830.200 κατέληξαν από την ασθένεια αυτή ανά τον κόσμο το 2020, σύμφωνα με νέα ανάλυση που διενήργησαν επιστήμονες του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον καρκίνο (CIRC), το οποίο αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει την έδρα του στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
      Με τον σημερινό ρυθμό, 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι θα διαγνωστούν και 1,3 εκατομμύριο θα πεθάνουν από καρκίνο του ήπατος το 2040, σύμφωνα με την ανάλυση.
      Αυτό εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει μια αύξηση 500.000 ανθρώπων, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και για τον αριθμό των θανάτων, «εκτός εάν επιτυγχάναμε μια σημαντική μείωση των ποσοστών του καρκίνου του ήπατος χάρη στην πρωτογενή πρόληψη», δήλωσε η επιδημιολόγος του CIRC, Χάριετ Ράμγκεϊ, κύρια συντάκτρια της μελέτης που δημοσιεύεται στην Journal of Hepatology (Επιθεώρηση Ηπατολογίας).
      Η έρευνα αυτή αποκάλυψε επίσης ότι ο καρκίνος του ήπατος είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο σε 46 χώρες – και περιλαμβάνεται στις πέντε πρώτες σε σχεδόν 100 χώρες.
      Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι ο υψηλότερος στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Ασία καθώς και στη βόρεια Αφρική.
      «Ο συγκεκριμένος καρκίνος μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό αν καταβληθούν προσπάθειες ελέγχου — οι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι ο ιός της ηπατίτιδας Β, ο ιός της ηπατίτιδας Γ, η κατανάλωση αλκοόλ, το υπερβολικό βάρος και οι συνθήκες μεταβολισμού, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2», δήλωσε σε ανακοίνωση η συν-συντάκτρια της μελέτης Ιζαμπέλ Σοργιοματαράμ.
      Η ζοφερή πρόβλεψη της μελέτης δείχνει την ανάγκη να ενισχυθεί η πρόοδος για την καταπολέμηση των ηπατιτίδων B και C, η οποία σταμάτησε λόγω της πανδημίας Covid-19, δήλωσαν οι ερευνητές, ζητώντας περισσότερους εμβολιασμούς, εξετάσεις και θεραπεία.
      Η Ράμγκεϊ τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης «μέτρων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ από τον πληθυσμό και τον δραστικό περιορισμό της αύξησης της συχνότητας του διαβήτη και της παχυσαρκίας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι από πυρά Ισραηλινών.
    Άλλοι 11 τραυματίστηκαν «από σφαίρες που έριξαν οι κατοχικές δυνάμεις (σ.σ. του Ισραήλ) στην Τζενίν».
    Σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές, τη ζωή τους από σφαίρες του ισραηλινού στρατού έχασαν σήμερα δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι σε νέα επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο ακόμα δύο Παλαιστινίων από πυρά των Ισραηλινών.
    Με αφορμή τα βίαια συμβάντα στη Δυτική Όχθη ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τις ΗΠΑ «να εντείνουν τις πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού».
    Οι ισραηλινές επιχειρήσεις «θα οδηγήσουν σε έκρηξη, σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους μας», τόνισε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Αμπάς, σε ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.
    Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν «από σφαίρες που έριξαν οι κατοχικές δυνάμεις (σ.σ. του Ισραήλ) στην Τζενίν», στη βόρεια Δυτική Όχθη. Οι νεκροί είναι ο Άχμαντ Νταράγμεχ, 16 ετών και ο Μαχμούντ αλ Σούς, 18 ετών.
    Η παλαιστινιακή οργάνωση Τζιχάντ που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας, παρουσίασε τους δύο εφήβους ως «μάρτυρές του», ενώ η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισε την «αντίσταση στη Δυτική Όχθη».
    Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ισχυρίζεται πως πραγματοποίησε επιχείρηση στην πόλη Τζενίν προκειμένου να συλλάβει έναν 25χρονο Παλαιστίνιο για τον οποίον αναφέρουν πως είναι μέλος του ισλαμικού Τζιχάν και πυροβόλησε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.
    «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεκάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι έγιναν επίσης στόχος πυρών. Οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας με αληθινές σφαίρες προς τους ύποπτους ενόπλους», σημειώνει σχετική ανακοίνωση.
    Τους τελευταίους μήνες στην Τζενίν αλλά και σε άλλους τομείς της Δυτικής Όχθης έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιχειρήσεις των Ισραηλινών που ψάχνουν Παλαιστίνιους ακτιβιστές και άτομα που εμπλέκονται σε επιθέσεις, σύμφωνα με τον στρατό. Στις επιχειρήσεις αυτές δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, όχι μόνο μαχητές αλλά και άμαχοι πολίτες.
    Το Wafa πάντως μεταδίδει πως οι ισραηλινές δυνάμεις σήμερα στη Τζενίν πυροβόλησαν και εναντίον δημοσιογράφων στην Τζενίν, ενώ την Τετάρτη, δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σε μια ισραηλινή επιχείρηση κοντά στη Ναμπλούς, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος.
    Για τον θάνατο δύο εφήβων σε άλλη περιοχή της Δυτικής Όχθης το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε το Ισραήλ πως «επιχειρεί να σύρει την περιοχή σε έναν κύκλο βίας».
    Η Παλαιστινιακή Αρχή, που εδρεύει στη Ραμάλα, κατέχει περίπου το 40% της Δυτικής Όχθης, ενώ το Ισραήλ που ελέγχει όλες τις προσβάσεις διοική την υπόλοιπη περιοχή.
    Στη Δυτική Όχθη σήμερα ζουν περίπου 475.000 Εβραίοι έποικοι πλάι σε 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.
    Κατά το διεθνές δίκαιο όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί θεωρούνται παράνομοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΙΒΛΙΟ «Η εποχή του λυκόφωτος»
    Η καταστροφή του κλασικού κόσμου από τον χριστιανισμό
    • ΝΙΞΥ ΚΑΘΡΙΝ
    Μετάφραση
    • Μιχάλης Λαλιώτης
    Από τη Ρώμη μέχρι την Αλεξάνδρεια κι από τις ερήμους της Συρίας μέχρι την Αθήνα, η Κάθριν Νίξυ, στο εντυπωσιακό αυτό ντεμπούτο της, αφηγείται την εν μέρει άγνωστη και συνταρακτική ιστορία μιας μαχητικής θρησκείας που εξάλειψε τις διδαχές του κλασικού κόσμου, για να εγκαινιάσει μια μακραίωνη περίοδο αδιαμφισβήτητης υποταγής στη «μία και μόνη αληθινή πίστη».
    Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αγκάλιαζε και αφομοίωνε τις νέες θρησκείες. Ενώ στον πολυθεϊστικό κόσμο η προσθήκη μιας νέας θρησκείας δεν επηρέαζε ριζικά τις παλαιότερες, με την εμφάνιση του χριστιανισμού όλα άλλαξαν. Παρόλο που δίδασκε την ειρήνη και οι μάρτυρές της όδευαν προς το θάνατο υμνώντας την αγάπη, η νέα αυτή πίστη υπήρξε βίαιη, αμείλικτη και μισαλλόδοξη. Και όταν έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, οι ένθερμοι ζηλωτές της βάλθηκαν να καταστρέψουν τους παλιούς θεούς. Οι βωμοί τους ανατράπηκαν, οι ναοί τους γκρεμίστηκαν και τα αγάλματά τους έγιναν συντρίμμια. Τα βιβλία, ανάμεσά τους και σπουδαία φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, καταδικάστηκαν στην πυρά. Ήταν ένας αληθινός αφανισμός.

    Βιβλίο της χρονιάς (2018) για τους New York Times, Telegraph, The Spectator, The Observer, BBC History Magazine
    Βραβείο Jerwood της Royal Society of Literature
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύπρος 9 Οκτωβρίου 1958. Η δολοφονία από τους Άγγλους και τους Τούρκους του εθνομάρτυρα της ΕΟΚΑ Νικόλαου Γιάγκου.

    Ο Νικόλαος Γιάγκου γεννήθηκε στο χωριό Ζώδια, της επαρχίας Λευκωσίας, το 1934. και ήταν γεωργός. Ορκίστηκε ως μέλος της ΕΟΚΑ λίγο πριν από την 1η Απριλίου 1955 και ανέλαβε τη στρατολόγηση στο χωριό του.
    Έλαβε μέρος στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού σταθμού Κουτραφά. Διετέλεσε ομαδάρχης της Πάνω Ζώδιας και ανέπτυξε πλούσια δράση.
    Στο σπίτι του φιλοξενούσε αντάρτες, αναλαμβάνοντας την προστασία και την τροφοδοσία τους, όσο και τη διακίνηση τους.
    Ο Νικόλαος Γιάγκου, φρόντισε για την απόκρυψη των ανταρτών που διενήργησαν την επίθεση της ΕΟΚΑ στην Κάτω Ζώδια στις 5 Οκτωβρίου 1958 στο Νικητάρι.
    Δυο μέρες μετά την ενέδρα συνελήφθη και βασανίστηκε, για να αποκαλύψει πού βρισκόταν ο τομεάρχης με την ομάδα του. Νικόλαος Γιάγκου πέθανε μπροστά στα μάτια του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αντώνη Παπαευριπίδη, ο οποίος είχε επίσης συλληφθεί και βασανιζόταν μαζί του. Ο Αντώνης Παπαευριπίδης που επέζησε αφηγήθηκε:
    «Οι βασανιστές μας, ήταν δυο αξιωματικοί της αστυνομίας, ένας Άγγλος και ένας Τούρκος. Συμμετείχαν και αρκετοί Άγγλοι στρατιώτες. Ο ξυλοδαρμός γινόταν διαδοχικά. Μια σε μένα, και μια στον Νικολή. Μας μετέφεραν έξω από τη Μόρφου προς τη θάλασσα, κοντά σε ένα αυλάκι με νερό, όπου μας έριχναν, όταν λιποθυμούσαμε. Στις δυο η ώρα μετά τα μεσάνυχτα μας έβαλαν στο ίδιο αυτοκίνητο, το Νικολή μπροστά κι εμένα στο πίσω κάθισμα. Σε μια στροφή του δρόμου ο Νικολής έγειρε πάνω στην πόρτα, η οποία άνοιξε, αφήνοντας το σώμα του να κρέμεται κατατσακισμένο, ταλαιπωρημένο, μη μπορώντας να κάμει την παραμικρή προσπάθεια, για να κρατηθεί. Ο Νικολής, ξεψύχησε στον αστυνομικό σταθμό Λεύκας όπου είχε μεταφερθεί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο ΜΚΟ ταυτοποιήθηκαν για σχέσεις με Τούρκους δουλέμπορους και ένστολους.
    Μία εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση θα απασχολήσει πλέον την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών προέκυψε απευθείας επαφή του επικεφαλής δύο ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τούρκους διακινητές προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με στέλεχος του τουρκικού λιμενικού!
    Πρόκειται για μία υπόθεση που παραπέμπει φυσικά σε εσχάτη προδοσία, καθώς το συγκεκριμένο άτομο αλλά και κάποιοι που εμφανίζονταν ως διασώστες, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με κακούργους τουρκικής υπηκοότητας που ταυτοποιήθηκαν ως δουλέμποροι, αλλά και με στέλεχος της τουρκικής ακτοφυλακής.
    Από το 2015 είχε τεκμηριωθεί με στοιχεία ότι το τουρκικό λιμενικό και οι αρχές ασφαλείας είχαν απευθείας εμπλοκή με την παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών, καθώς όχι μόνο διευκόλυναν τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, αλλά και μέσω της εγκληματικής δράσης της τουρκικής ακτοφυλακής εξασφάλιζαν ότι τα φουσκωτά με τους μετανάστες θα εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Υπό αυτό το πρίσμα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και ακραία βία κατά προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στα τουρκικά παράλια για να σώσουν την ζωή τους.
    Είναι ξεκάθαρο πως εάν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, θα έχουμε να κάνουμε με μία Πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών, αφού η εγκληματική δραστηριότητα με πρόσχημα μάλιστα τον ανθρωπισμό, δεν μπορεί να άπτεται μόνο ενός ευρύτερου κυκλώματος δουλεμπόρων. Είναι βέβαιο ότι με την ίδια ευκολία όσοι συνεργάζονται με τους Τούρκους εγκληματίες αλλά και το τουρκικό κράτος για να διευκολύνουν την έλευση προσφύγων και μεταναστών, με την ίδια ευκολία θα λειτουργούσαν και ως κατάσκοποι της Τουρκίας, ενώ στην περίπτωση θερμού επεισοδίου, η παρουσία τους και μόνο θα αποτελούσε εθνικό κίνδυνο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που δρούσαν σε ελληνικό έδαφος, εντοπίστηκαν να έχουν επικοινωνίες σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ακριβώς πριν αναχωρήσουν βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνση την Κω και το Φαρμακονήσι.
    Πέραν του επικεφαλής των ΜΚΟ, δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των υπολοίπων ακτιβιστών οι οποίοι πλέον θα αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Άχιμ Ντίτλερ, ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT), αναφέρει πως «τίποτα δεν είναι τόσο επιβλαβές για το κλίμα και δεν προκαλεί μεγαλύτερη βρωμιά από το ξύλο». «Είναι μέγα λάθος να θεωρείται η καύση ξύλου κλιματικά ουδέτερη άλλα και βιώσιμη».
    Ο ίδιος επισημαίνει τον κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία με τους ρύπους και τα αέρια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, όπως οξείδιο του αζώτου και αιθάλη, τα οποία έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ποιότητα του αέρα και εν συνεχεία στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο.
    Ο Βόλφγκανγκ Στραφ, επικεφαλής του τμήματος Περιβαλλοντικής Ιατρικής από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, προειδοποιεί για τους κίνδυνους στην υγεία από τη σκόνη που παράγεται κατά την καύση ξύλου.
    Πολλές ασθένειες όπως καρκίνος του πνεύμονα, καρδιακές παθήσεις αλλά και διαβήτης συνδέονται με αυτά τα μικροσωματίδια.
    Όπως αναφέρει, από το 2010 έως το 2018 περίπου 17.500 θάνατοι ετησίως προκλήθηκαν στη Γερμανία από τα αιωρούμενα αυτά σωματίδια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νάνσι Πελόζι: Αγόρασε χιλιάδες μετοχές φαρμακευτικής που ειδικεύεται στα χάπια κατά της ραδιενέργειας.
    Χιλιάδες μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας Amgen που ειδικεύεται στις θεραπείες κατά της ραδιενέργειας αγόρασε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
    Η Amgen είναι κατασκευαστής του σκευάσματος NPlate το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από ραδιενέργεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΩΜΩΔΙΑ: I. Ντογιάκος προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας: “Να στέκεστε στην έδρα με αξιοπρέπεια και κύρος”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Ελέγχουμε 1.000 χλμ. ακτογραμμών με την Ελλάδα με 4 πυροβολαρχίες ATMACA που βομβαρδιζουν στοχους επιφανείας εμβέλειας πάνω από 250 χιλιόμετρα, μέχρι την Ελληνική βουλή και το Ελληνικό «πεντάγωνο», που είναι τετράγωνο.
    Θέλουν να «κλειδώσουν» το Αιγαίο.
    Από 600 έως 1.000 χλμ. ακτογραμμής θα ελέγχουν 3 έως 4 πυροβολαρχίες επάκτιας άμυνας ATMACA όπως αναφέρουν. Όλα αυτά χάρη στα 250 χλμ. + εμβέλειας του τουρκικού πυραύλου κατά στόχων επιφανείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...