ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Απριλίου 2022

«ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ». ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

 

Ο Γιάννης Μπασιάς (πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ Ο Ζ.Π. «Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ».

 


Υπάρχει  μία μειοψηφία  ανθρώπων,  που είναι πεπεισμένη,  ότι η γενιά μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι η κρίση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτοί οι λίγοι, επειδή θέλουν να επιβιώσουν ακόμα και στα δύσκολα, έχουν σαν οδηγό τους το βιβλίο του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, πρώην αξιωματικού της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και νυν «γκουρού» της αυτάρκειας και της ασφαλούς διαβίωσης σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε».  Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο διαφυγής από τον κοινωνικό Τιτανικό, που βυθίζεται αύτανδρος. Το καλό είναι ότι όσα προτείνει δεν είναι ανεφάρμοστα, ουτοπικά. Οποιοσδήποτε θελήσει να αφιερώσει το σύνολο του διαθέσιμου χρόνου του στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του χάους θα δει τους κόπους του να ευοδώνονται.


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Συγγραφέας: James Wesley,Rawles
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ : ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ
ΜΕΧΡΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ
ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.

Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης

Χρειάζεται μόνο ένα απρόσμενο γεγονός για να διαταράξει τον τρόπο της ζωής μας. Αν λάβει χώρα κάποια τρομοκρατική επίθεση, μια πανδημία, μια φυσική/οικολογική καταστροφή ή μια απότομη υποτίμηση του νομίσματος και οικονομική κατάρρευση, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα που ούτε καν είχατε φανταστεί.
 Πού θα βρίσκετε νερό; Πώς θα επικοινωνείτε με συγγενείς που ζουν μακριά σας; Τι θα χρησιμοποιείτε ως καύσιμο;

Ο ειδικός της επιβίωσης Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, συγγραφέας
και δημιουργός του ιστολογίου SurvivalBlog.com, μοιράζεται μαζί σας τα βασικά  εργαλεία και τις γνώσεις που θα απαιτηθούν για την επιβίωση της οικογένειάς
σας, όπως:

ΝΕΡΟ – Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ
Επιλογές φιλτραρίσματος, μεταφοράς, αποθήκευσης, και
απολύμανσης.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:
Πόσα και τι είδους να αποθηκεύσετε, οικιακές μέθοδοι
συσκευασίας, χώροι αποθήκευσης και ανανέωση, αντιμετώπιση παρασίτων.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟ ΡΕΥΜΑ:
Οικιακά καύσιμα θέρμανσης, αποθήκευση καυσίμων, ασφάλεια, βοηθητικές γεννήτριες.

ΚΗΠΟΙ, ΟΠΩΡΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ:
Βασικές αρχές κηπουρικής, μη υβριδικοί σπόροι, θερμοκήπια,
επιλογή σωστών ζώων για εκτροφή.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Δημιουργία φαρμακείου πρώτων βοηθειών, μικρές χειρουργικές  επεμβάσεις, χρόνια προβλήματα υγείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:
Παρακολούθηση διεθνών ειδήσεων, επικοινωνία με αγαπημένα  πρόσωπα.

ΟΙΚΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Δωμάτιο πανικού, φορητός οπλισμός, εκπαίδευση και μέσα
αυτοάμυνας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ:
Επιλογή οχημάτων, λίστες με απαραίτητα, διαδρομές και
σχεδιασμοί.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ:
Επενδύσεις σε υλικά αγαθά, δημιουργία αποθέματος προς
ανταλλαγή.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ

Ένα βιβλίο απαραίτητο σε κάθε καλά προετοιμασμένη
οικογένεια.


Λίγα λόγια για τον  συγγραφέα:


Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του SurvivalBlog.com, του πιο δημοφιλούς  ιστολόγιου του Διαδικτύου πάνω στην οικογενειακή προετοιμασία για επιβίωση.
Είναι ένας παγκοσμίου φήμης ειδικός σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων προετοιμασίας για επιβίωση, όπως είναι η αποθήκευση τροφίμων και καυσίμων, η αυτοάμυνα, οι επικοινωνίες, η ασφάλεια του καταφυγίου, τα σακκίδια «απόδρασης» από την πόλη, τα οχήματα επιβίωσης, η αρχιτεκτονική των καταφυγίων, η κηπουρική για αυτάρκεια, η περιορισμένη εκτροφή οικόσιτων ζώων, και μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών δεξιοτήτων αυτοσυντήρησης μέσα στη φύση.
Ο συγγραφέας είναι ένας πρώην αξιωματικός της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι του κύκλου του οι οποίοι τον συμβουλεύονται για θέματα προετοιμασίας και επιβίωσης, είναι ανώτατα διοικητικά
στελέχη που περιλαμβάνονται στις ετήσιες λίστες του περιοδικού Fortune, κληρικοί, επιχειρηματίες, και χρηματιστές. Ένα άτομο με μεγάλη επιρροή στο σύγχρονο κίνημα της προετοιμασίας για επιβίωση, ο Ρόουλς εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει και γράφει: Αυτός και η οικογένειά του ζουν σε ένα καλά εφοδιασμένο και πλήρως αυτάρκες καταφύγιο, το οποίο είναι κρυμμένο σε μια οροσειρά «κάπου δυτικά των Βραχωδών Ορέων».
Το βιβλίο του,με τον πρωτότυπο τίτλο " How to survive the end of the world as we  know it" εκδόθηκε πρώτη φορά στην Αμερική το 2009 από την Penguin, έκανε απανωτές
επανεκδόσεις, έχει μεταφραστεί ήδη σε 8 γλώσσες και αναμένεται σύντομα να  κυκλοφορήσει και στην Ρωσία.  Παρά τις ενστάσεις κάποιων, πάνω στις πεποιθήσεις του
συγγραφέα γύρω από την επερχόμενη κατάρρευση του τεχνολογικού πολιτισμού και της  παγκόσμιας οικονομίας, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντία του πάνω σε  θέματα που αφορούν την επιβίωση καθώς και στις προετοιμασίες που μπορεί ο   καθένας να κάνει στους «Αβέβαιους Καιρούς» που διανύουμε.
Δείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα (με πάνω από 250.000 μοναδικούς επισκέπτες την εβδομάδα)
εδώ:
Σελίδες 378
ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΥ  ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
Ο κ. Κρίτων Ψιακής, υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Eurobooks, αφηγείται την απρόσμενη επιτυχία του βιβλίου του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς και την άμεση εφαρμογή των προτάσεών του από σεβαστό τμήμα του ελληνικού αναγνωστικού κοινού:
«Στα μέσα του 2010, όταν η Ελλάδα είχε μπει πια στο ΔΝΤ και ήταν φανερό ότι η ελληνική κοινωνία βάδιζε προς ένα ασαφές -σίγουρα όμως χειρότερο- μέλλον, σκεφτήκαμε, ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών και την αυξανόμενη ανησυχία του κόσμου, να εκδώσουμε κάποιο βιβλίο που να απευθύνεται στον απλό πολίτη, που να έχει να κάνει με τη ριζική αντιμετώπιση της επερχόμενης μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Υστερα από αναζήτηση, καταλήξαμε σε ένα βιβλίο το οποίο ήταν ήδη Best Seller στην Αμερική και είχε εκδοθεί σε πάρα πολλές γλώσσες στον κόσμο. Το βιβλίο είχε τον πρωτότυπο τίτλο “How to survive the end of the world as we know it” και ήταν γραμμένο από έναν ειδικό του είδους, γνωστό στους κύκλους των απανταχού survivalists (σ.σ.: φανατικών της επιβίωσης), τον James Wesley Rawles. Το blog του συγγραφέα στο Διαδίκτυο (survivalblog.com) δέχεται πάνω από 250.000 μοναδικούς επισκέπτες την εβδομάδα από όλο τον κόσμο, από την Αλάσκα έως την Ιαπωνία.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμασταν κάπως διστακτικοί, επειδή οι λύσεις που πρότεινε στον αναγνώστη ο συγγραφέας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακραίες, ριζοσπαστικές και ίσως μη συμβατές με τον σημερινό τρόπο ζωής. Υπήρχαν κεφάλαια στο βιβλίο από το πώς να επιλέξεις ένα σπίτι-καταφύγιο για να ζήσεις μόνιμα και να καλλιεργήσεις έναν κήπο με βιολογικές μεθόδους έως το πώς να καταφέρεις να επιβιώσεις μόνος σου σε ένα διαμέρισμα για μήνες χωρίς ηλεκτρισμό και νερό, πόσα φάρμακα και τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύσεις και ποια καραμπίνα να επιλέξεις για το κυνήγι ή την αυτοάμυνα! Ζητήσαμε την άποψη κάποιων γνωστών που ασχολούνται με την επιβίωση και μας απάντησαν σχεδόν όλοι ότι “ο συγγραφέας είναι χρόνια μπροστά, αλλά το ελληνικό κοινό δεν θα ανταποκριθεί σε αυτό το βιβλίο. Εγώ και άλλοι 50 θα το αγοράσουν”. Πάραυτα πήραμε το ρίσκο να το εκδώσουμε και τελικά δικαιωθήκαμε, αφού το βιβλίο πούλησε χιλιάδες αντίτυπα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το βιβλίο αγοράστηκε και από πάρα πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στο ύπαιθρο και να ασχοληθούν με τις βιολογικές καλλιέργειες. Το ftiaxno.gr, ίσως το πιο ενημερωμένο ελληνικό blog για τις βιολογικές καλλιέργειες και την αυτάρκεια, δημοσίευσε κάποια αποσπάσματα και μία διθυραμβική κριτική για το βιβλίο, και η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε αναπάντεχα μεγάλη. Λίγο μετά την έκδοση του βιβλίου ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν αρκετοί Έλληνες οι οποίοι το είχαν ήδη διαβάσει στα αγγλικά και εφάρμοζαν τις προτάσεις του συγγραφέα, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό».
Συνέντευξη  του  Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς  στην  εφημερίδα  «Κυριακάτικη Δημοκρατία»    της  30.09.2012  από  τον  Παναγιώτη  Λιάκο.
Ερ.: Γιατί είστε βέβαιος ότι πλησιάζει «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε» και αποτραβηχτήκατε με την οικογένειά σας σε ασφαλές και αύταρκες καταφύγιο στα Βραχώδη Όρη; 
Απ.: Αντιλαμβάνομαι πόσο εύθραυστη είναι η σύγχρονη κοινωνία. Γι' αυτό αποφάσισα ότι έπρεπε εγώ και η οικογένειά μου να ζήσουμε σ' ένα πολύ ασφαλές μέρος. Ενα πρόσθετο όφελος είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πολύ όμορφη και παρθένα περιοχή. Μας αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τρία άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. 
Ερ.: Η θητεία σας στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού σάς κατέστησε κοινωνό... μυστικών που ενισχύουν την άποψή σας ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το τέλος;
Απ.: Η δουλειά μου στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού είχε να κάνει με το (SIGINT - Signals Intelligence - συλλογή και επεξεργασία πάσης φύσεως ηλεκτρονικών σημάτων επικοινωνίας). Η διαβάθμισή μου μού επέτρεπε να γνωρίζω μελέτες και τα σχέδια αντιμετώπισης απρόοπτων καταστάσεων διάφορων χωρών, που με προβλημάτισαν. Διαβάζοντάς τα οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι όλες οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οποιαδήποτε διαταραχή κάποιου δικτύου για περισσότερο από μερικές ημέρες θα ήταν καταστροφική. Η έλλειψη πόσιμου νερού, απλά από μόνη της, θα ήταν αρκετή για να κατρακυλήσουν οι περισσότερες πόλεις στο χάος! 
Ερ.: Ποιες χώρες θεωρείτε ότι θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα; 
Απ.: Τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού. Συνεπώς, οι πιο επισφαλείς είναι η Σιγκαπούρη, οι Βερμούδες, η Ιαπωνία, το Μπαχρέιν και το Μπανγκλαντές. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν καν να θρέψουν τον εαυτό τους, αν υπάρξει διαταραχή στη ροή του παγκόσμιου εμπορίου. 
Ερ.: Οι πέντε βασικές προτεραιότητες για εκείνον που θέλει να ετοιμαστεί για το κακό ενδεχόμενο; 
Απ.: Πίστη στον Θεό, νερό, φαγητό, αυτοάμυνα, ομαδική δουλειά και πρακτικές γνώσεις (19ου αιώνα) που εξασφαλίζουν αυτάρκεια.
Ερ.: Τα χρήματα κάνουν τη διαφορά, αν θέλεις να σώσεις τη ζωή σου; Οι πλούσιοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για επιβίωση; 
Απ.: Σίγουρα τα χρήματα διευκολύνουν την προετοιμασία. Όμως, το να ρίχνεις λεφτά πάνω σ' ένα πρόβλημα για να το εξουδετερώσεις δεν είναι λύση. Το να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι θα γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Η πρακτική εξάσκηση στις παραδοσιακές ενασχολήσεις παίζει τεράστιο ρόλο. Για παράδειγμα, χρειάζονται χρόνια για να μάθεις πώς να γίνεις ένας αληθινά παραγωγικός κηπουρός, καλλιεργητής. Το να είσαι κάτοχος όπλου δεν σε κάνει εκπαιδευμένο σκοπευτή, όπως και η κατοχή μιας σανίδας σερφ δεν σε καθιστά σέρφερ. 
Ερ.: Επικοινώνησε κάποιος μαζί σας που δεν θα περιμένατε ποτέ να ενδιαφερθεί (για παράδειγμα, αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί κ.ά.); 
Απ.: Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα ήταν ότι την περασμένη χρονιά είχα τόσους πολλούς τραπεζίτες, επιχειρηματίες και μάνατζερ σε επιχειρήσεις hedge fund (επενδυτικά κεφάλαια) που με προσέλαβαν ως σύμβουλο. Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι που έχουν θέσεις-κλειδιά στην παγκόσμια οικονομική ζωή θέλησαν να δημιουργήσουν αυτάρκη και καλά εξοπλισμένα καταφύγια σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό δείχνει ότι θα συμβεί κάτι μεγάλο. Σύντομα... 
Ερ.: Ελληνες ήρθαν σε επαφή με εσάς για να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις και συμβουλές;
Απ.: Ναι. Αρκετοί. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και μερικοί Άγγλοι και Γερμανοί συνταξιούχοι που μετακόμισαν στην Ελλάδα πριν από την κρίση χρέους. Η Ελλάδα προσέφερε στον υπόλοιπο κόσμο μια πρόγευση από τις περιοριστικές πολιτικές, τις διαδηλώσεις και τις ελλείψεις ειδών, που σύντομα θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν. Η βασική συμβουλή μου είναι η ακόλουθη: Δείτε πώς τα κατάφεραν οι πρόγονοί σας στην Ελλάδα με τις τρομερές ελλείψεις αγαθών που προκλήθηκαν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί θα βρείτε πολύ χρήσιμα διδάγματα.
 Μετακομίστε στην περιφέρεια, αν μπορείτε.
 Αλλά ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πόλη, φυτέψτε έναν μεγάλο κήπο, τώρα! Αγοράστε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες σας, επειδή σύντομα θα προκύψουν συχνές διακοπές ρεύματος. Εντοπίστε πηγές ύδατος, που θα είναι προσβάσιμες και διαθέσιμες ακόμα κι αν πέσει το ρεύμα. Αποθηκεύστε φαγητό και καύσιμα - όσα περισσότερα μπορείτε. Προμηθευτείτε οπλισμό και δημιουργήστε ομάδες με τους γείτονές σας. Μάλλον θα χρειαστείτε τη βοήθειά τους τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. 
ΤΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ  ΤΗΣ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ  ΓΡΙΠΗΣ 
 «Φανταστείτε τη μεγαλύτερη πανδημία γρίπης να εξαπλώνεται με την απλή επαφή - έναν ιό τόσο ισχυρό που να σκοτώνει τους περισσότερους από τους μισούς απ' όσους μολύνει.
 Φανταστείτε την εξέλιξη μιας ασθένειας τόσο γρήγορης ώστε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σκεφτείτε πως έχουμε παγκόσμια μέσα ενημέρωσης τόσο λυσσασμένα για καυτές ειδήσεις ώστε δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και δείχνουν εικόνες ανθρώπων με αναπνευστικές μάσκες, λαστιχένια γάντια και φόρμες να βγάζουν από σπίτια φορεία φορτωμένα με σάκους γεμάτους πτώματα. Αυτές οι σκηνές θα επαναλαμβάνονταν τόσες φορές, ώστε η πλειονότητα των πολιτών θα σκεφτόταν: “Δεν θα πάω στη δουλειά αύριο, ούτε και μεθαύριο, μέχρι τουλάχιστον τα πράγματα να καλυτερέψουν”. Όμως, αποφεύγοντας να πάνε στη δουλειά, κάποια σημαντικά γρανάζια της Μεγάλης Μηχανής θα έπαυαν να λειτουργούν. 
Τι θα συμβεί αν λείψουν κάποια κομμάτια στη Μεγάλη Μηχανή; Οι παραγγελίες δεν θα εκτελούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Οι μεγάλες νταλίκες δεν θα φέρνουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. Τα βενζινάδικα θα ξεμείνουν από βενζίνη. Μερικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά, έχοντας κρίνει ότι η προστασία της οικογένειάς τους πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα. Τα αγροτικά προϊόντα θα σαπίζουν στα χωράφια και τους οπωρώνες. [...] Η Μεγάλη Μηχανή θα χαλάσει».  Η συνέχεια του σεναρίου είναι αυτή που άπαντες μπορούν να εικάσουν. Έλλειψη βασικών ειδών, κατάρρευση κρατικής μηχανής, λεηλασίες και οικογένειες,  έρμαια της βίας.
«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ».
«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΙΔΕΑ  ΑΠΟ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ».
Ο Γερμανός ιστορικός Egon Flaig (Πανεπιστήμιο του Greifswald μέχρι το 2008 και μετά Emeritus καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ροστόκ), σε ένα άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung στις 15 Σεπτεμβρίου του 2006  παρέθετε την ομιλία του Χασάν Αλ Μπάννα (Hassan al Banna), ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην Αίγυπτο το 1929:
«Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να ανεμίσει σε όλες τις περιοχές της γης που είχαν κάποτε την ευτυχία να διοικηθούν από αυτό και να ακούσουν την φωνή του μουεζίνη να δοξάζει τον Αλλάχ. Μετά το φως του Ισλάμ έσβησε και έγιναν άπιστοι. Ανδαλουσία, Σικελία, τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, είναι όλα ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ που πρέπει να επιστρέψουν στην αγκαλιά του Ισλάμ. Η Μεσόγειος και η Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να γίνουν κλειστές θάλασσες του Ισλάμ όπως ήταν κάποτε».
Τα μέσα μαζικής ύπνωσης, παρά και τις προειδοποιήσεις της ΕΥΠ, για την είσοδο στη χώρα γνωστών και ακραίων Τζιχαντιστών, που έρχονται με εντολές να συστήσουν και να οργανώσουν ομάδες δολοφονίας στην Ελλάδα, εφαρμόζουν ένα  πονηρό ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥ της κοινής γνώμης, με το αιτιολογικό,  «ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ   ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ».

Δεν πρόκειται να σώσουν κανέναν τα εκατομμύρια, οι βίλες και τα τζίπ. Τα σημεία που θα χτυπηθούν πολύ είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα με πρώτο την ΑΘΗΝΑ.

Η Ελλάδα είναι Αθηνοκεντρικό κράτος. Τρία κτίρια στην Αθήνα ελέγχουν όλο το κράτος και το ένα είναι η Βουλή. Μία συντονισμένη ταυτόχρονη επίθεση σε αυτά και έρχεται το χάος. Η Αστυνομία και τα Ματ είναι ανύπαρκτα απέναντι σε αποφασισμένες και πολεμικά οπλισμένες ομάδες των 50 και 100 ατόμων. 

Στο  Ιράκ  είχαν  σημαδέψει  τα σπίτια των  Σιιτών  και  των  Χριστιανών.  Εδώ  οι  σημαδεμένοι  δεν  θα  έχουν  σταυρό  στην  πόρτα  τους,   αλλά  θα  είναι  σημαδεμένοι  με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και email.

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ

Μουσουλμάνος καπετάνιος έπνιξε 6 ανθρώπους επειδή ήταν Χριστιανοί.

 Έψαχνε να δει ποιοι φορούσαν σταυρό.

Ένας  μουσουλμάνος καπετάνιος ενός «δουλεμπορικού» βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται ότι δολοφόνησε έξι χριστιανούς πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος του πετώντας τους στη θάλασσα, επειδή πίστευε ότι προκαλούσαν κακοκαιρία με τις προσευχές τους.

Ο Alain N.B από το Καμερούν μετέφερε τους παράνομους μετανάστες από το Μαρόκο στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ξαφνικά ξέσπασε μια καταιγίδα που απειλούσε να βουλιάξει το ετοιμόροπο πλοίο του.

Σύμφωνα με αρκετούς επιζώντες που κατέθεσαν εναντίον του αιμοσταγούς άνδρα, ο κατηγορούμενος θεώρησε υπεύθυνο για την κακοκαιρία έναν καθολικό πάστορα που βρισκόταν μεταξύ των προσφύγων και προσευχόταν μαζί τους για τη σωτηρία τους. Ειδικότερα, άρχισε να παραπονιέται ότι «κάθε φορά που προσεύχεται ο χριστιανός παπάς η καταιγίδα δυναμώνει».

Μετά από λίγη ώρα, η γκρίνια του μετατράπηκε σε κτηνώδη οργή και ο καπετάνιος, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, άρχισε να ψάχνει τους πρόσφυγες έναν-έναν για να διαπιστώσει ποιοι από αυτούς έφεραν σταυρούς ή κάποια άλλη ένδειξη της πίστης τους. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες έδειραν με ξύλινα ρόπαλα τους έξι χριστιανούς πρόσφυγες που είχαν εντοπίσει και στη συνέχεια τους έριξαν στα φουρτουνιασμένα νερά για να πνιγούν.

Ο συνένοχος του καπετάνιου πέθανε από φυσικά αίτια στην Ισπανία προτού ξεκινήσει η δίκη και πλέον ο Alain N.B αντιμετωπίζει μόνος του τις συνέπειες των φρικτών του πράξεων, οι οποίες μπορεί να σημαίνουν ισόβια κάθειρξη.

Αξιζει να σημειωθεί ότι από τους περίπου 50 επιβάτες του σκάφους, μόλις 26 κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί στην Ισπανία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της άθλιας κατάστασης του σκάφους και της κτηνωδίας του καπετάνιου του.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   
  1. παλι τους "κυνηγουν" αυτους τους χριστιανους???
    μα τ "εχουν περασει" και αυτοι !!! το κυνηγι της αλεπους....
    χαχαχαχα! τοσες χιλιαδες χρονια ,ολο τους κυνηγουν και εχουν γαμησει τον κοσμο!..
    φτανει πια ..

    Απάντηση
  2. Όταν οι δημοσιογράφοι - ανταποκριτές γράφουν για «χριστιανό» συνήθως εννοούν «Ευρωπαίο» ή τουλάχιστον άνθρωπο ενσωματωμένο στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, στην ευρωπαϊκή κουλτούρα. Για δύο χιλιάδες χρόνια οι «Ευρωπαίοι» και οι Έλληνες είναι «χριστιανοί». Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε, ούτε ο «Θεός» μπορεί να αλλάξει το παρελθόν.
    Όλοι οι αναγνώστες με στοιχειώδη νοημοσύνη το αντιλαμβάνονται αυτό.
    Ζ.Π.

13 σχόλια:

  1. Ιουδαίος Μπλίνκεν: «Δίνουμε άμεσα όπλα στην Τουρκία για να μην πάρει από τη Ρωσία».
    Ένα πραγματικό «χτύπημα» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλασσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε ότι πρέπει να επισπευσθεί η πώληση όπλων στην Τουρκία.
    Σχολιάζοντας την αμερικανική εξωτερική πολιτική στη σύνοδο προϋπολογισμού της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Αντονι Μπλίνκεν έκανε δηλώσεις για τις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ σε ξένες χώρες, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
    Ο Μπλίνκεν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή της Νότιας Καρολίνας Τζο Γουίλσον: «Για μένα, οι ξένες στρατιωτικές μας πωλήσεις παρεμποδίζονται από περιττή γραφειοκρατία. Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη γραφειοκρατία για να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όπως η Τουρκία και η Ινδία, για παράδειγμα»;
    Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι συμφωνεί με την παρατήρηση του Τζο Γουίλσον, και ανέφερε ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα με τις ξένες πωλήσεις, ειδικά σε εκείνες με επείγουσα ανάγκη. Αυτό αφορά ειλικρινά την εκτελεστική εξουσία, φυσικά και το Κογκρέσο.
    «Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να τα πάμε καλύτερα στις πωλήσεις, ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα, να αναθεωρούμε τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από εμάς στην εκτελεστική εξουσία. Εξαρτάται επίσης και από το Κογκρέσο», είπε.
    Επανεξετάζουν τις σχέσεις τους
    Και πρόσθεσε: «Ορισμένες χώρες, όπως είπα νωρίτερα, επανεξετάζουν τις σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων χωρών που είχαν μακροχρόνιες αμυντικές σχέσεις με τη Ρωσία. Εάν βρισκόμαστε στη θέση να είμαστε εταίροι τους, με τρόπους που ίσως δεν θα μπορούσαμε πριν μερικές δεκαετίες, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αναλάβουμε δράση».
    Επισημαίνοντας, επίσης, ότι το κενό που αφήνουν οι ΗΠΑ στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας με τους συμμάχους τους «καλύπτεται από τη Ρωσία», ο κ. Μπλίνκεν πρόσθεσε πως είναι έτοιμοι να συνεργαστούν πιο στενά με το Κογκρέσο για να επιταχύνουν τις διαδικασίες πώλησης όπλων σε αυτές τις χώρες.
    «Βεβαίως, εάν δεν το κάνουμε εμείς, ξέρουμε ποιος πιθανόν θα το κάνει στη θέση μας» υπογράμμισε με νόημα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι τα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών έρχονται εν μέσω των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας σχετικά με την πώληση περίπου 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 80 κιτ για τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου της Τουρκίας.
    «Προχωρούν θετικά»
    Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε το αίτημα τον Οκτώβριο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στις 8 Απριλίου ότι οι συνομιλίες «προχωρούν θετικά», σημειώνουν.
    Και υπενθυμίζουν ότι σε επιστολή που εστάλη πρόσφατα στο Κογκρέσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αξιολογήθηκε πως η πώληση των F-16 στην Τουρκία θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και θα ενίσχυε τη συνοχή του ΝΑΤΟ.
    Τονίζουν, επίσης, ότι η Ναζ Ντουράκογλου, σύμβουλος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Νομοθετικές Υποθέσεις, η οποία υπέγραφε την επιστολή, ανέφερε ότι ο αποκλεισμός της Τουρκίας από τη συμπαραγωγή των F-35 αποτέλεσε ήδη ένα «σημαντικό τίμημα», ωστόσο η διατήρηση των κατάλληλων εξοπλιστικών δεσμών με την Τουρκία εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα όχι μόνο από την άποψη της ασφάλειας, αλλά και την οικονομική.
    Αναδείχθηκε σε «σημαντικό παράγοντα»
    Τα μέλη του Κογκρέσου, που θα πρέπει να λάβουν γνώση τυχόν απόφασης της αμερικανικής εκτελεστικής εξουσίας να προχωρήσει στην πώληση των F-16, είναι βέβαιο ότι αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν όλα αυτά για την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin και θα τείνουν ευήκοον ους.
    Παρατηρούσε επίσης ότι στηρίζοντας την Ουκρανία, και εξοπλιστικά, απέναντι στη ρωσική επέμβαση, η Τουρκία αναδείχθηκε σε «σημαντικό παράγοντα ανάσχεσης των κακόβουλων επιρροών στην περιοχή», καταλήγουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 29 Απριλίου 1939. Ο Έλληνας Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοβιτς ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης της Ν. Υόρκης, προσγειώθηκε με ένα σοβιετικό Ιλιούσιν TsKB-30, που το είχαν βαφτίσει «Μόσχα», στη Νέα Υόρκη χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.
    Ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και προσγειώθηκε μετά από 8000 χιλιόμετρα και 23 ώρες στη νήσο Miscou του Ν. Μπρούνσβικ του Καναδά. Η διαδρομή του ήταν Μόσχα-Νοβγκορόντ -Έλσίνκι-Τροτχάιμ-Ισλανδία- Γροιλανδία –Νεα Υόρκη.
    Στη Ν.Υόρκη προσγειώθηκε στο Floyd Bennett Field. στις 29 Απριλίου 1939.
    Ο Κοκκινάκης, ήταν ταξίαρχος τότε, μαζί του πέταξε ο επισμηναγός Μιχαήλ Γκορντιένκο σαν ασυρματιστής και πλοηγός.
    Ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης ήταν έλληνας από την παροικία στο Νοβοροσίσκ. Ο πατέρας του δούλευε στους σιδηροδρόμους. Η οικογένειά του καταγόταν από τη Χίο και από την Κρήτη. Το 1962 ήρθε και στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ.
    Μπαίνει κι η Πολωνία στον πόλεμο ίσως και η Ρουμανία! Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: η Πολωνία προετοιμάζει προσάρτηση Δυτικής Ουκρανίας υπό το πρόσχημα «ιστορικής επανένωσης». Σχεδιάζει με ΗΠΑ την ” επανένωση” με Δυτική Ουκρανία. Η Πολωνία θα βάλει στρατό στην Ουκρανία. Επικίνδυνη κλιμάκωση καθώς χθες ο Πούτιν προειδοποίησε: Σε περίπτωση ξένης επέμβασης στην Ουκρανία τα χτυπήματα της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία. Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί! H ενεργή ανάμειξη της Πολωνίας ή και της Ρουμανίας σημαίνει εμπλοκή ΝΑΤΟ ( άρθρο 5) οπότε κι άμεση πλέον ρωσοΝΑΤΟική σύρραξη. Πολωνία,Ρουμανία, Μολδαβία αλλά και Γερμανία μπαίνουν στο κάδρο…για διαφορετικούς λόγους.

    Σύμφωνα με τις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες SVR, και τον επικεφαλή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Naryshkin η Πολωνία προετοιμάζει την προσάρτηση της δυτικής Ουκρανίας υπό το πρόσχημα της «ιστορικής επανένωσης».

    Η Πολωνία συζητά με την αμερικανική κυβέρνηση την επικείμενη δράση για «επανένωση» με τη Δυτική Ουκρανία αναφέρει το SVR (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας)

    Σύμφωνα με τον Naryshkin: ”υπάρχει η πληροφορία ότι η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία απεργάζονται σχέδια για να θέσουν υπό το στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο τις Πολωνικές ” ιστορικές κτήσεις” στην Ουκρανία.

    Σύμφωνα με το SVR το πρώτο στάδιο της ” επανένωσης” θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή Πολωνικών στρατευμάτων στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας υπό το σύνθημα της ”προστασίας από την ρώσικη επίθεση”. Η Πολωνία συζητάει με τη διοίκηση Μπάιντεν τις λεπτομέρειες της αποστολής. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συμφωνίες αυτό θα γίνει χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ αλλά με τη συμμετοχή πρόθυμων κρατών καθώς η Πολωνία δεν μπόρεσε να συμφωνήσει για πιθανή συμμετοχή σε έναν συνασπισμό ομοϊδεατών εθνών” αναφέρει η Υπηρεσία Πληροφοριών.

    Σύμφωνα με το SVR οι δυνάμεις σχεδίασαν να αναπτυχθούν σε αυτά τα μέρη της Ουκρανίας όπου η απειλή άμεσης εμπλοκής με ρωσικό στρατό είναι ελαχιστοποιημένη και η προτεραιότητα καθηκόντων μάχης του Πολωνικού στρατού θα εμπεριέχει σταδιακή αναχαίτιση του ελέγχου επί στρατηγικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την Εθνοφρουρά της Ουκρανίας.

    Οι Πολωνικές μυστικές υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση αναζητούν συνεργάσιμους-δεκτικούς εκπροσώπους από την ουκρανική ελίτ για να σχηματίσουν ένα ”δημοκρατικό” φιλοΒαρσοβικό αντίβαρο στους εθνικιστές, κατά το SVR.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πολωνικής διοίκησης προληπτική περιχαράκωση στη Δυτική Ουκρανία μ΄έναν υψηλό βαθμό πιθανότητας θα οδηγήσει στη διάσπαση της χώρας με τη Βαρσοβία ουσιαστικά να κερδίζει τον έλεγχο των εδαφών όπου θα μπει η ” ειρηνευτική δύναμη” της Πολωνίας μεταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες. ”

    Οι επιλογές για την είσοδο πολωνικών στρατευμάτων στη Δυτική Ουκρανία συζητήθηκαν ανοιχτά στην Ευρώπη τον Μάρτιο, όταν οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές ότι δεν θα συμμετείχαν ανοιχτά σε μια τέτοια επιχείρηση, αλλά δεν θα τους πείραζε αν η Πολωνία με μια «ομάδα χωρών» κατείχε τη Δυτική Ουκρανία.

    Το «ειρηνευτικό σώμα» της Πολωνίας σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε εκείνα τα μέρη της Ουκρανίας όπου ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελάχιστος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρουμανία θα εισβάλει στην Υπερδνειστερία. Η Ρουμανία ετοιμάζει εισβολή στη ρωσικών συμφερόντων Υπερδνειστερία.

      Αυτό αναφέρουν οι πηγές του WarGonzo.Η αποσχισθείσα Υπερδνειστερία διατάσσει γενική επιστράτευση όλων των ανδρών από 18-55 ετών. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ανακοινωθεί στρατιωτική άσκηση στο Κοτόβσκ (AKA Podilsk) από σήμερα έως το 30ο, ~20 χλμ. από τα σύνορα της Υπερδνειστερίας. Που σημαίνει θα υπάρξει πίεση αν όχι ανάμειξη κι από Ουκρανία προς Υπερδνειστερία. O Boύλγαρος Πρωθυπουργός κάλεσε τους υπηκόους της χώρας του να εγκαταλείψουν τη Μολδαβία.


      Η Μολδαβία έλαβε την απόφαση να ενταχθεί στις χώρες που επιβάλουν κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία.Αυτή η απόφαση επέρχεται λίγα 24ωρα μετά την όξυνση και τις επιθέσεις στην Υπερδνειστερία.

      Μπορεί η Υπερδνειστερία να δεχθεί διπλή εισβολή από Ρουμανία και Ουκρανία ή και μόνο ουκρανική επίθεση!

      Η Ουκρανία συνεχίζει να τροφοδοτεί τα ΜΜΕ ενόψει της επερχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στην Υπερδνειστερία. Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ντμίτρι Γκόρντον δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να «χτυπήσουν» την Υπερδνειστερία λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή της Οδησσού.

      Το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Γαλλία συνιστούν στους πολίτες τους να μην επισκέπτονται την Υπερδνειστερία. To YΠΕΞ Ισραήλ ζήτησε από πολίτες του να εγκαταλείψουν την Υπερδνειστερία.Κάτι επίκειται άμεσα. Νεώτερο: ΗΠΑ, Καναδάς, Βουλγαρία, Ισραήλ, Γαλλία, Αγγλία Γερμανία ζήτησαν από πολίτες τους να φύγουν άμεσα από Υπερδνειστερία.

      «Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Υπερδνειστερία και του περιορισμού της ικανότητάς μας να παρέχουμε βοήθεια σε Ισραηλινούς που βρίσκονται εκεί, προτρέπουμε τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν αυτήν την περιοχή το συντομότερο δυνατόν” αναφέρει η οδηγία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πολωνία, Μολδαβία αλλά και Γερμανία μπαίνουν στο κάδρο….

      Δήλωση Μεντβέντεφ για την απόφαση Γερμανικού Κοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία (586 υπέρ 100 κατά 7 απόντες) να παράσχει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία. Σαρκάζει αλλά και προειδοποιεί:

      ”Η Bundestag αποδέχθηκε τη χορήγηση βαρύ οπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι. Εμφανώς οι Γερμανοί βουλευτές δεν μπορούν να επαναπαυτούν στις δάφνες των προκατόχων τους στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που έφερε ένα διαφορετικό όνομα τον προηγούμενο αιώνα. Αυτό είναι λυπηρό για το κοινοβούλιο. Θα έχει θλιβερό τέλος.”

      Η Πολωνία θα εισβάλει στην Ουκρανία κι η Ρουμανία θα εισβάλει στην Υπερδνειστερία! Διπλή εισβολή ετοιμάζει το δυτικό μπλοκ. Πρώτον ως αντιπερισπασμό και β΄ για να κάνουν απόσβαση για τη χασούρα στο Ντονμπάς όπου ο ρώσικος στρατός συνεχώς προελαύνει. Τρίτον δημιουργούν πρόσχημα και τετελεσμένο με εμπλοκή ΝΑΤΟικών χωρών ώστε να νομιμοποιείται να μπει στον πόλεμο η Συμμαχία!

      ΝΑΤΟ ΗΠΑ υποκινούν και Σκνδιναβία κατά Ρωσίας. Η Σουηδία και η Φινλανδία άρχισαν να συζητούν για το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Ο Jens Stoltenberg, υποστήριξε αυτή την ιδέα και υποσχέθηκε να παράσχει στις δύο χώρες μια γρήγορη είσοδο. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει με πολιτικά και στρατιωτικά μέσα τις 2 χώρες αφού εκλαμβάνει μια τέτοια εξέλιξη όπως είπε ως υπαρξιακή απειλή γι αυτήν.

      Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετατρέπουν τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Αυτός ήταν ο στόχος!
      Θα κερδίσουν από πώληση όπλων και ενέργειας στην Ευρώπη!
      Η Ευρώπη προδίδει τους λαούς τους οδηγώντας τους σε πολέμους ίσως και πυρηνικό ολοκαύτωμα αλλά και πτωχοποίηση λόγω ενεργειακού!

      Πηγή: dimpenews.com
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. O Στρατός της Ρουμανίας μπήκε στην Μολδαβία και κατευθύνεται στη ρωσική Υπερδνειστερία.
      Θέμα χρόνου να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην Υπερδνειστερία.
      Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι δεν είναι πλέον ουδέτερη χώρα και ότι συντάσσεται με τη Δύση, καθώς ο ρουμανικός Στρατός κατευθύνεται προς της χώρα για ασκήσεις.


      Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ρουμανικά άρματα μάχης μπήκαν στην Μολδαβία και κατευθύνονται στη ρωσική Υπερδνειστερία.

      Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε πως πρόκειται για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ.
      Πράγματι η Πολωνία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν χτες, 28 Απριλίου, τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

      Η Πολωνία ανακοίνωσε μια μαζική στρατιωτική άσκηση, προειδοποιώντας τους κατοίκους για αυξημένη κυκλοφορία και «φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων» που θα μετακινούνται σε όλη τη χώρα.


      Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε ο πολωνικός Στρατός σε δήλωση την Πέμπτη.

      Παρόλα αυτά θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν ασκήσεις στην Μολδαβία, η οποία πλέον και τυπικά δεν είναι ουδέτερη.

      Παράλληλα όλα αυτά δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην Υπερδνειστερία.


      Το κύριο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας είναι η γεωγραφική της θέση. Η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την Ουκρανία, η Υπερδνειστερία έχει μειονεκτεί σημαντικά καθώς βρίσκεται σε μια πολύ στενή λωρίδα γης και το φαρδύτερο σημείο της είναι μόλις 40 χλμ.

      Πιέζεται από τον ποταμό Δνείστερο και εκτείνεται 202 χλμ από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Η υπεράσπιση ενός τέτοιου εδάφους από τη Μολδαβία, η οποία ουσιαστικά δεν έχει Στρατό και βρίσκεται στην άλλη πλευρά, δεν είναι δύσκολη. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποφευχθούν βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό Στρατό, επειδή ολόκληρη η επικράτεια της Υπερδνειστερίας δεν έχει αρκετό βάθος για μια ανασυγκρότηση στρατευμάτων και επιμελητεία.


      Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 1,5-3.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Υπερδνειστερία. Πρόκειται για το 82ο και το 113ο Τάγμα Μηχανοκίνητων τυφεκίων των Φρουρών και το 540ο Τάγμα. Η συνολική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερδνειστερίας φτάνει τους 15.000 στρατιωτικούς. Πρόκειται για 4 Ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων σε Τιρασπόλ, Bendery, Dubossary και Rybnitsa.

      Επιπλέον διαθέτει τέσσερα Τάγματα ειδικού σκοπού. Σε υπηρεσία υπάρχουν: 100 άρματα μάχης, έως 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού, 35 χιλιάδες οχήματα, BRDM, πυροβόλα, όλμοι, Grad MLRS, αντιαρματικοί πύραυλοι ATGM, 200 συστήματα αεράμυνας, 500 μονάδες μηχανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
      Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερδνειστερίας για πολεμικές επιχειρήσεις είναι άγνωστη, όπως άγνωστη παραμένει και η δυνατότητα κλήσης εφέδρων. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους 465.000 εναπομείναντες κατοίκους της Υπερδνειστερίας θα επιστρατευτούν. Όλες οι άλλες σκέψεις είναι καθαρά θεωρητικές.

      Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Υπερδνειστερίας έχει ρωσικά διαβατήρια, δηλαδή είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επομένως, ό,τι και να συμβεί εκεί, η Ρωσία θα συνδράμει.

      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  4. Τα ενδιαφέροντα Μητσοτάκη: Παραμένει στην Ελλάδα ο νέγρος Σαϊντού Καμαρά – Ο αλλοδαπός μαθητής που είχε συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη. Χορηγείται άσυλο στον Σ.Καμαρά. Οι αντιδρώντες θα μπουν φυλακή σαν τους χτυσαυγίτες.
    Στην Ελλάδα θα παραμείνει ο Σαϊντού Καμαρά, ο αλλοδαπός μαθητής που συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», είπε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την απόφαση της Αρχής Προσφυγών για τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

    Ο μαθητής τον προηγούμενο μήνα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Φοιτεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής και κινδύνευε να απελαθεί από την Ελλάδα λόγω της ενηλικίωσής του.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

    Ο Σαϊντού συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκόπια: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αγοράσει φυσικό αέριο σε ρούβλια και θα δώσει και σε μας».
    «Αν υπάρξει πρόβλημα, τότε οι Έλληνες θα αγοράσουν το πιο ακριβό από Αζερμπαϊτζάν ή Κύπρο».
    Οι Σκοπιανοί έχουν βέβαιο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πληρώσει τελικά τη Ρωσία σε ρούβλια και πως μάλιστα θα προμηθεύει με φυσικό αέριο και στα Σκόπια.
    Μέχρι να βελτιωθούν οι σχέσεις των Σκοπίων με τη Ρωσία θα πρέπει να ελπίζουμε στο έλεος των γειτόνων μας, ιδιαίτερα της Ελλάδας που διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία και μπορεί να μας προμηθεύει με φυσικό αέριο μέσω της Βουλγαρίας, σημειώνει η ιστοσελίδα vecer.press.

    Η Ελλάδα θα πληρώσει το φυσικό αέριο σε ρούβλια και θα βοηθήσει τη Βουλγαρία και τα Σκόπια εφ’ όσον δεν το απαγορεύσει η Ρωσία, προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα.

    Και τονίζεται ότι οι αρχές καθησυχάζουν και διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν υπάρχει φυσικό αέριο και εναλλακτικές λύσεις εάν η Ρωσία αποφασίσει να απαγορεύσει την εξαγωγή του στη χώρα.

    Η ρωσική Gazprom αποφάσισε να διακόψει το φυσικό αέριο στη Βουλγαρία πριν δύο ημέρες επειδή το κράτος αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια.

    Οι ειδικοί σχολιάζουν ότι προς το παρόν υπάρχει αέριο, αλλά σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει να ελπίζουμε σε βοήθεια από τους γείτονες, επισημαίνει η vecer.press.


    Προκαλεί, ωστόσο, ανησυχία το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν εγγυάται την αξιόπιστη προμήθεια φυσικού αερίου στα Σκόπια.


    «Δεν θα έχουμε πρόβλημα με το φυσικό αέριο, γιατί η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία. Εάν η Ρωσία δεν το απαγορεύσει, η Ελλάδα μπορεί να προμηθευτεί και να παραδώσει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία» δηλώνει ο ειδικός στον τομέα της ενέργειας Γκιόργκι Μανάσκοφ, στην vecer.press.

    «Η Ελλάδα μπορεί»
    Προσθέτει, ωστόσο, ότι «η συμφωνία μπορεί να ορίζει πως δεν πρέπει να προμηθεύει αέριο σε “εχθρικές χώρες”, οπότε δεν θα μπορούμε να λάβουμε ρωσικό αέριο. Αλλά η Ελλάδα μπορεί, αν θέλει, να αγοράσει φυσικό αέριο από την Κύπρο ή το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι πιο ακριβό και θα κοστίσει περισσότερο στους Βούλγαρους, και έμμεσα σε πολίτες και εταιρείες των Σκοπίων».


    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία για να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη παροχή φυσικού αερίου.

    «Η χώρα, αυτή τη στιγμή εξαρτάται πλήρως από το ρωσικό αέριο, επειδή υπάρχει μόνο μία διασύνδεση, αφού το σύστημα αγωγών μας συνδέεται με τον βουλγαρικό μέσω του οποίου μεταφέρεται επί του παρόντος αέριο μόνο από τη Ρωσία» επισημαίνει.


    Ομως η κατάσταση είναι πολύπλοκη και δεν είναι γνωστό τι απόφαση μπορεί να ληφθεί τις επόμενες μέρες. Οι αρχές λένε ότι είναι έτοιμες και έχουν κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις σε κάθε απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί.

    Ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την παράδοση του φυσικού αερίου και ότι από την πλευρά μας έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις.

    Από τον αγωγό TAP
    «Δεν πρέπει να το κάνει αυτό (σ.σ. εννοεί η Βουλγαρία), σύμφωνα με τη σύμβαση και τις δυνατότητες του αγωγού. Εχουμε ποσότητες που προσδιορίζονται για τις ανάγκες της χώρας και πρέπει να λειτουργήσει το δίκτυο μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποφασίσει να αναστείλει την παράδοση φυσικού αερίου στα Σκόπια, η παράδοση θα πρέπει να γίνεται συνεχώς και τακτικά», είπε ο Μπεκτέσι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόνισε ότι οι διασυνοριακές ποσότητες στη διασύνδεση με τη Βουλγαρία δεσμεύονται έως το 2030 από την «Gazprom».

      Σε περίπτωση που η συμφωνία μεταξύ της «Bugartransgaz» και της «Gazprom» τερματιστεί στο τμήμα των διασυνοριακών ποσοτήτων που δεσμεύονται στη διασύνδεσή μας με τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τότε μπορούμε ελεύθερα να εισάγουμε φυσικό αέριο μέσω της γραμμής διασύνδεσης που η Δημοκρατία της Βουλγαρίας έχει με τη Δημοκρατία της Ελλάδας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό TAP και προμηθεύεται αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

      Σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Κονσταντίν Ντιμιτρόφ, εάν οι εταιρείες της ΠΓΔΜ βρουν τρόπο να συνεχίσουν να πληρώνουν για το φυσικό αέριο σε ρωσικά ρούβλια μέσω διαφόρων καναλιών, η προμήθεια θα είναι αδιάκοπη. Διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα.

      Και οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς
      Ακόμη και οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου της Ευρώπης ετοιμάζονται να συμφωνήσουν στο αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

      Μεγάλοι διανομείς φυσικού αερίου στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σχεδιάζουν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprombank στην Ελβετία προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημα της Ρωσίας για πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια.

      Αυτός ο όμιλος περιλαμβάνει τους δύο μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου – τη γερμανική «Uniper» και την αυστριακή OMV.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) παρουσίασε την Παρασκευή δύο νέους βαλλιστικούς πυραύλους στη συγκέντρωση για την Ημέρα Quds* που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

    Ένας από τους πυραύλους, που ονομάζεται “Emad-3”, είναι μια νέα έκδοση των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων Emad.

    Ο Emad-3 αναπτύχθηκε από το IRGC, και είναι ο πρώτος πλήρως εγχώριος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν με ικανότητα να καθοδηγείται και να ελέγχεται μέχρι να χτυπήσει τον στόχο, ανέφερε η έκθεση.

    Ο άλλος πύραυλος είναι ο «Kheibar Shekan» εμβέλειας 1.450 χιλιομέτρων με στερεά καύσιμα, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ της τρίτης γενιάς εγχώριων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

    Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο με σημαντική ευελιξία και ταχύτητα και είναι ικανός να διαπεράσει τις “ασπίδες πυραύλων” με υψηλή ικανότητα ελιγμών, σύμφωνα με την έκθεση.

    *Η Ημέρα Quds είναι μια ετήσια εκδήλωση που τηρείται την τελευταία Παρασκευή του μήνα του Ραμαζανιού στο Ιράν και σε αρκετές αραβικές χώρες για να υποστηρίξει την παλαιστινιακή υπόθεση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από χθες τη νύχτα, βγήκαν από τα στρατόπεδα τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στα νησιά και αναπτύχθηκαν σε προχωρημένες θέσεις, ώστε με τα ραντάρ τους να παρακολουθούν και να εγκλωβίζουν, αν χρειαστεί, όλα τα «άγνωστα αεροσκάφη», στην πράξη τα τουρκικά δηλαδή, που πετούν στο χώρο ευθύνης τους.

    Μέχρι τώρα τα ελληνικά μαχητικά ή και τα πολεμικά πλοία μας, εγκλώβιζαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Πλέον, η διαταγή είναι τα τελευταία να εγκλωβίζονται και από την ξηρά. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι πιλότοι- που θα καταλαβαίνουν από τα συστήματα που διαθέτει το αεροσκάφος τους ότι είναι «λοκαρισμένοι» από παντού- θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν καταρριφθούν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Washington Post: Οι Πολιτείες που ελέγχονται απ’ τους Ρεπουμπλικανούς απαγορεύουν τις αμβλώσεις.
    Η Βουλή της μεσοδυτικής πολιτείας της Οκλαχόμα των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη ένα νέο νομοσχέδιο που περιορίζει περαιτέρω το δικαίωμα άμβλωσης μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης.

    «Η Οκλαχόμα είναι μια πολιτεία υπέρ της ζωής και θέλουμε να προστατεύσουμε τα μωρά που βρίσκονται στην Οκλαχόμα και στον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τοντ Ρας, ένας Ρεπουμπλικανός που συνέταξε το νομοσχέδιο.

    Το νομοσχέδιο πηγαίνει τώρα στον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη Κέβιν Στιτ, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει για να γίνει νόμος τις επόμενες ημέρες και έτσι να αποκλείσει ουσιαστικά τις περιπτώσεις κατοίκων του Τέξας που έρχονταν στην Οκλαχόλα για να κάνουν άμβλωση.

    Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, από τους χιλιάδες ασθενείς του Τέξας που ταξίδεψαν εκτός πολιτείας για αμβλώσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, το 45% πήγε στην Οκλαχόμα.

    Ο αριθμός των πολιτειών της Αμερικής που έχουν εισαγάγει περιοριστικούς νόμους μετά την περσινή απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας έχει πλέον αυξηθεί σε 13, συμπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα, σύμφωνα με έκθεση της Washington Post.

    Οι “κόκκινες πολιτείες” της Αμερικής που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους επιθυμούν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις εντός των συνόρων τους, ανέφερε η έκθεση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρεκόρ γεννήσεων αλλοδαπών στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...