ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Απριλίου 2022

Ο μαύρος Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ του εβραιότουρκου Τζόνσον μιλώντας στην Telegraph: "Σχεδιάζουμε την κατασκευή επτά νέων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας". - Εσείς Έλληνες πληρώστε για γερμανικούς ανεμιστήρες. - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ.

 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 4 Ή ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 33 Μ.Χ.; ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ 1989 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 33 Μ.Χ. ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. ΠΕΘΑΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ, ΣΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 33 Μ.Χ.



 Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον

 «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη χώρα μας να εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σημαντικό μέρος της βρετανικής στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια είναι το σχέδιό μας να παραδώσουμε οκτώ νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες, το ισοδύναμο ενός αντιδραστήρα ετησίως, τροφοδοτώντας εκατομμύρια σπίτια με καθαρή, ασφαλή και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια».



(Μία σημείωση: στην Αγγλία βλέπουμε, σε όλες τις κυβερνήσεις, ένα σωρό μαύρους, κίτρινους, πράσινους βουλευτές και υπουργούς. Και βέβαια οι μισοί πάντοτε είναι εβραίοι. Ο παραπάνω υπουργός του Τζόνσον είναι ένας άγνωστος τυχάρπαστος...συντηρητικός υπουργός από την... Γκάνα. Η Ελληνική παροικία της Αγγλίας ξεπερνάει τα 400.000 μέλη και οι ελληνοκύπριοι είναι πάνω από 100.000. Είδατε εσείς ποτέ Έλληνα υπουργό ή βουλευτή στην Αγγλία. Μήπως το πνευματικό επίπεδο των Ελλήνων είναι κατώτερο του Κουάζι και δεν κάνουν για υπουργοί;)


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΓΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΚΟΥΝΑΡ ΜΠΕΚ.





Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ μιλώντας στην Telegraph υποστήριξε ότι η χώρα του ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο πλαίσιο μιας ριζικής επέκτασης της εγχώριας ενέργειας μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Υπάρχει χώρος όπου έχουμε έξι ή επτά τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο» μέχρι το 2050, είπε ο Κουάρτενγκ στην εφημερίδα.

ΜΑΚΡΟΝ: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΩΡΑ». ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ».

Η Sunday Telegraph ανέφερε ότι υπουργοί συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με την ονομασία Great British Nuclear, για να εντοπίσουν τοποθεσίες, να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία για να επιταχύνουν τη διαδικασία σχεδιασμού και να συγκεντρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση κάθε τοποθεσίας.

Ανέφερε ότι η νέα στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Βρετανίας, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη, αναμένεται να δεσμεύσει την κυβέρνηση να υποστηρίξει την κατασκευή τουλάχιστον δύο νέων πυρηνικών σταθμών μεγάλης κλίμακας έως το 2030, εκτός από μικρούς δομοστοιχειωτούς αντιδραστήρες.



ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΗΔΕΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΑΛΗ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ.



Tα αποθέματα της Ελλάδας

Σε συναγερμό βρίσκεται η εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο Ευρώπη, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για πληρωμή του σε ρούβλι. 

Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να μην έκλεισε την στρόφιγγα την Παρασκευή και όπως όλα δείχνουν οι «μη φιλικές» προς της Ρωσία χώρες θα έχουν περιθώριο έως τα μέσα Απριλίου ή σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους έως και τις αρχές Μαίου, παρόλα αυτά αργά ή γρήγορα θα κληθούν να δώσουν απάντηση και εάν αυτή είναι αρνητική… τότε θα πρέπει να ζήσουν χωρίς το φυσικό αέριο.

Τα πράγματα αρχικά για την Ευρώπη είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς εάν και ήδη έφτασε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για επιπλέον 15 δισ. κυβικά μέτρα αμερικανικού LNG το 2022 οι ανάγκες είναι τεράστιες και η διαφορά της τιμής ανάμεσα στο LNG και το ρωσικό φυσικό αέριο επίσης. Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες και ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Σάαντ αλ-Κάαμπι.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί δελτίο στο ρεύμα και στα καύσιμα. Αν κλείσει τελικά την στρόφιγγα η Ρωσία αναμφισβήτητα όλη η Ευρώπη -και η Ελλάδα- θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης της ενέργειας η οποία μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Κατά σειρά προτεραιότητας θα έχουν τις λιγότερες απώλειες τα νοσοκομεία ακολουθούν τα νοικοκυριά και τελευταίες είναι η ενεργοβόρες βιομηχανίες. Θα περιοριστεί η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν εξεταστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να επιβληθεί δελτίο στα καύσιμα, να κόβεται το ρεύμα για κάποια λεπτά κάθε μέρα, να περιοριστεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα κλπ…


Είναι κάτι για το οποίο μίλησε και ο αγαπημένος δημοσιογράφος της κυβέρνησης Άρης Πορτοσάλτε.

Παράλληλα στο έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης περιέχει και την επαναλειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων, αποθήκες LNG, μετατροπή ηλεκτρικών μονάδων αερίου σε πετρελαίου και επιτάχυνση αδειοδότησης επιχειρήσεων ΑΠΕ.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει μία επάρκεια για το επόμενο δίμηνο Απρίλιο – Μάιο. Είναι μια περίοδος όμως που οι ανάγκες είναι μειωμένες καθώς οι θερμοκρασίες είναι ανοιξιάτικες.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος αφορά το καλοκαίρι και τις αυξημένες ανάγκες που θα υπάρχουν όχι μόνο λόγω της ζέστης και την λειτουργία του ερκοντίσιον, αλλά και του τουρισμού, των ξενοδοχειακών μονάδων κλπ. Οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες στο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία. Τα σενάρια αφορούν δύο χρονικές περιόδους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:


Το χρονικό διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2022 που καλύπτει και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2022 – Μαρτίου 2023 καθώς η ενεργειακή κρίση όλα δείχνουν ότι θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες.


Daily Mail: Η Ευρώπη έχει αποθέματα φυσικού αερίου μόνο για ένα μήνα

Η Ευρώπη διαθέτει φυσικό αέριο μόλις για ένα μήνα πριν εφαρμοστεί η απόφαση της Ρωσίας για κλείσιμο των αγωγών, σε περίπτωση άρνησης της πληρωμής σε ρούβλια, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς περίπου το 40% του φυσικού αερίου της προέρχεται από τη εκεί, ενώ η Βρετανία προμηθεύεται μόνο το 4% της κατανάλωσής της από τη Ρωσία.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει τελικά τι θα κάνει η ΕΕ. Προς το παρόν δεν είναι βέβαιο εάν τελικά όλες οι χώρες πάρουν την ίδια απόφαση, καθώς υπάρχουν κράτη-μέλη της ΕΕ που θέλουν να πληρώσουν σε ρούβλι και άλλα που αρνούνται. Κυρίως χώρες από τη Βόρεια Ευρώπη αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλι, μαζί τους και η Ιταλία, ενώ η και η Ελλάδα φαίνεται ότι συμπορεύεται με το συγκεκριμένο γκρουπ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει πάρει ξεκάθαρη θέση.




ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

15 σχόλια:

  1. ΔΝΤ: Ζήτησε επιστροφή στο 2010, «πάγωμα» μισθών-συντάξεων και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

    Την επιστροφή της εποχής του τρόμου (2010-2019) στην ελληνική οικονομία συστήνει έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία των μακροοικονομικών και μικροοικονομικών δεδομένων της χώρας.
    Όπως αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα, πρέπει να «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Διαβλέπει νέο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ελληνικό προϋπολογισμό!

    Όπως αναφέρει τα σχέδια για μόνιμες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις εισφορές και στον φόρο αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους θα πρέπει να ανακληθούν, καθώς μετατοπίζουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές γενιές και ωφελούν ελάχιστα.

    Παράλληλα ζητά να μην αυξηθούν οι δαπάνες μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα συντάξεων φέτος.

    Προτείνει σταδιακή κατάργηση των επιχορηγήσεων προς τις κρατικές επιχειρήσεις και των επιδοτήσεων των καυσίμων μεσοπρόθεσμα και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τους αυτοαπασχολούμενους για να δημιουργηθεί χώρος για κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες και επαναλαμβανόμενες επενδυτικές ανάγκες μετά τη λήξη της χρηματοδότησης της NGEU.

    Η έκθεση αναφέρει πως παραμένει σημαντική αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και την μελλοντική πορεία των επιτοκίων όταν η Ελλάδα αρχίσει να αντικαθιστά την επίσημη χρηματοδότηση με την χρηματοδότηση από τις αγορές.

    Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού τομέα. Το κεφάλαιο για απορρόφηση των ζημιών από τις τιτλοποιήσεις NPL πρέπει να αναπληρωθεί για να διασφαλιστούν επαρκή αποθέματα ασφαλείας που θα μετριάσουν μελλοντικούς κραδασμούς.

    Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να απαιτήσει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ισχυρότερα κεφαλαιακά αποθέματα.

    Επίσης το ΔΝΤ ζητά να συνεργαστεί η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους για την αντιμετώπιση του υψηλού μεριδίου της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC) σε τραπεζικό κεφάλαιο.

    Οι εποπτικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι τράπεζες προσαρμόζονται αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της βιώσιμης κερδοφορίας εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού Fintech και στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα και ότι οι τράπεζες καλύπτουν τις σημαντικές χρηματοδοτικές τους ανάγκες μεσοπρόθεσμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΕΥ: «Σε 6-7 χρόνια μπορούμε να ξεκινήσουμε παραγωγή φυσικού αερίου στην Ελλάδα».
    Η ΕΔΕΥ δεν έχει εκπλαγεί με τη νέα κατάσταση στον ενεργειακό τομέα, καθώς παρέμεινε προσηλωμένη στο τρίπτυχο ενεργειακή μετάβαση, ασφάλειας εφοδιασμού και τιμών.
    Όπως ανέλυσε ο Αριστοφάνης Στεφάτος, πρόεδρος της ΕΔΕΥ, μιλώντας σήμερα στο Power & Gas Forum, οι χρηματοοικονομικοί φορείς δεν θεωρούν πλέον δημοφιλείς τις επενδύσεις σε παλαιότερες μορφές ενέργειας. Μαζί με τη γεωπολιτική ένταση και την πανδημία μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

    Ταυτόχρονα, οι παγκόσμιες επενδύσεις σε έρευνα παραγωγή υδρογονανθράκων μειώθηκαν δραστικά την τελευταία δεκαετία. Η μείωση των επενδύσεων μονάχα του 2020 οδηγεί σε πτώση της παραγωγής κατά 3,14 εκατ. βαρέλια/ημέρα ως το 2025 σε πετρέλαιο και αέριο. Όλα αυτά ενώ ο ΟΠΕΚ διαθέτει σήμερα υπερβάλλουσα παραγωγική δυνατότητα της τάξης των 3,14 εκατ. βαρελιών όπως αναφέρει το energypress.gr

    Κατά τον ίδιο, το επόμενο σύνορο για τον κλάδο είναι οι γεωλογικές λεκάνες του Ιονίου και της Κρήτης. Ο κ. Στεφάτος εκτιμά ότι υπάρχει χρόνος για τις ελληνικές έρευνες εφόσον πάρουν 1-2 χρόνια οι σεισμικές έρευνες, 3-4 χρόνια οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις και έχουμε πρώτη παραγωγή μέσα σε 6-7 χρόνια με βάση τον σχεδιασμό της ΕΔΕΥ.

    Η χώρα μας προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές μεταξύ άλλων ευκαιρίες διαφοροποίησης χαρτοφυλακίου, συνέργειες στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, επίλυση των σημερινών προβλημάτων εφοδιασμού και απεξάρτηση από τη γεωπολιτική πίεση, όπως ανέδειξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κίνα: «Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί το 1991»

    «Η Κίνα πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί αφού η ΕΣΣΔ, δεν υπήρχε πλέον. Και το ΝΑΤΟ είχε δημιουργηθεί ακριβώς για να περιορίσει την ΕΣΣΔ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

    Και συνέχισε: «Αντίθετα το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε και στρίμωξε τη Ρωσία, προκαλώντας αιματοχυσία στην Ουκρανία.

    Ως προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε γίνει Ιστορία όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση», είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για τις παρατηρήσεις που έκανε η Ρωσίδα ομόλογος του, Μ. Ζαχάροβα, σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως αμερικανικού γεωπολιτικού εργαλείου.

    Ο Ζάο κατέληξε ότι «το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς τα ανατολικά στην Ευρώπη για δεκαετίες, κατά παράβαση των υποσχέσεων που δόθηκαν στη Σοβιετική Ηγεσία.

    Αυτό ώθησε τη Ρωσία “σε μια γωνία βήμα προς βήμα”, οπότε τελικά, το ΝΑΤΟ ήταν ο εμπνευστής και ο μεγαλύτερος υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία εκ μέρους των ΗΠΑ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν.
      Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin ανακοίνωσε κυρώσεις κατά των ΗΠΑ!
      «Η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους των ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ασφάλεια, τα αναπτυξιακά συμφέροντα της.

      Αλλά και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του κινεζικού προσωπικού.

      Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου κατά των ξένων κυρώσεων της Κίνας, το Πεκίνο αποφάσισε να υιοθετήσει αμοιβαίες κυρώσεις για τους αξιωματούχους των ΗΠΑ που διαδίδουν ψέματα σχετικά με τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, πιέζουν για κυρώσεις κατά της Κίνας και υπονομεύουν τα συμφέροντα της Κίνας.


      Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των στελεχών της κινεζικής κυβέρνησης είναι αδίστακτες πράξεις που παραβιάζουν σοβαρά το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

      Η Κίνα θα αντισταθεί σθεναρά σε αυτές» τόνισε.


      Την ίδια στιγμή πλέον είναι καθαρά ευδιάκριτο το μπλοκ Ρωσίας-Κίνας και Ιράν όχι μόνο για το θέμα των κυρώσεων, αλλά και γενικότερα.

      Στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας Κίνας-Ιράν οικονομικού ύψους 600 εκατ. δολ. ανακοινώθηκε ότι η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων πως 5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν για να προστατεύουν κινεζικές επενδύσεις αξίας 280 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του πετροχημικού τομέα!

      Και αυτό με την συνοδεία της φράσης ότι «Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Κίνας θα καταπολεμήσουν τις παράνομες και μονομερείς κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά ανεξάρτητων χωρών».


      Πριν δύο ημέρες υπογράφηκε η συμφωνία Κίνας-Ιράν για διμερές εμπόριο ύψους 600 δισ. δολαρίων και στρατηγική στρατιωτική συνεργασία.

      Πηγές του Ιράν ανέφεραν πως θα υπάρξουν κινεζικές επενδύσεις σε:

      Τραπεζικό τομέα
      Επικοινωνίες
      Λιμάνια
      Σιδηρόδρομους
      Σύστημα Υγείας
      Τεχνολογία και Πληροφορίες
      Την Τετάρτη 30/03, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε «νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα και εταιρείες που παρέχουν βοήθεια στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν» και η απάντηση Κίνας και Ιράν ήταν ακαριαία:

      Ο υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Hossein Amir-Abdollahian και ο Wang Yi κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Tunxi της Κίνας, στο περιθώριο της τρίτης Συνόδου Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών των γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν, ήταν άκρως επιθετικοί κατά της Ουάσιγκτον.

      Ο Amir-Abdollahian αναφέρθηκε στη χρήση των κυρώσεων ως «εργαλείο πίεσης από τις δυτικές χώρες εναντίον ανεξάρτητων εθνών», λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό να αψηφήσουμε τις κυρώσεις προκειμένου να συμβάλουμε στην εδραίωση της σταθερότητας και την πρόληψη κρίσεων που δημιουργούνται από τη Δύση».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Στις 3 Απριλίου 1821, έγινε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως για το οποίο πρέπει να ευχαριστούμε τον Άγγλο πρέσβη και των ιουδαίο Σαραφμπασί του Σουλτάνου Ιεζεκήλ Γκαμπάϊ.


    Οι Τούρκοι είχαν πληροφορηθεί από τον λόρδο του Στράντφορντ, τον Άγγλο πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη , το σχέδιο του Υψηλάντη, για εκδήλωση επανάστασης των Χριστιανών στην βασιλεύουσα .

    Με εντολή του Βεζίρη Σαγιέντ Αλή Πασά, που επιθυμούσε τον σφαγιασμό των Χριστιανών και του ιουδαίου Σαραφμπασί του Σουλτάνου Ιεζεκήλ Γκαμπάι, τον οποίο ο Φιλήμων ονομάζει Χασκέλ διοργανώθηκε την Κυριακή των Βαϊων, (3/15 Απριλίου), πογκρόμ κατά των χριστιανών, και άτακτοι ένοπλοι με επικεφαλής ιμάμηδες και μαθητές ιερατικών σχολών, ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας την τιμωρία των «γκιαούρηδων».
    Λεηλατήθηκαν όλες οι εκκλησίες πλην της Παμμακαρίστου που είχε σιδερένιες πύλες
    . Πέρασαν από τις ελληνικές συνοικίες, όπου λεηλατούσαν τα σπίτια και σκότωναν όσους εύρισκαν μέσα, και κατέληξαν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, έξω από τα τείχη της Πόλης που την έκαψαν και σκότωσαν όσους ζήτησαν άσυλο μέσα στον ναό.
    Η Πύλη, διέταξε παράλληλα τον Πατριάρχη να κάνει απογραφή των ελληνικών οικογενειών που έμεναν στο Φανάρι με τα ονόματα των ανδρών, τις πατρίδες και τα επαγγέλματά τους, για να εντοπισθούν οι μέτοικοι από την Πελοπόννησο ,τη Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου.
    Η απογραφή ανατέθηκε σε δύο Τουρκοκρητικούς, που γνώριζαν ελληνικά, με δύο παπάδες ως οδηγούς .
    Συγχρόνως απαγορεύτηκε με ποινή θανάτου, η αναχώρηση των «ραγιάδων» από την Πόλη με πλοία οποιασδήποτε σημαίας, και δόθηκε από τους πρέσβεις των «ευρωπαϊκών δυνάμεων», πλην της Ρωσίας, το δικαίωμα στους Τούρκους, να ενεργούν έρευνες στα πλοία με τη σημαία τους.
    Οι πρεσβευτές της Άγγλίας , της Γαλλίας και της Αυστρίας, έδωσαν οδηγίες στους προξένους τους σε όλη την οθωμανική επικράτεια, να μην παρέχουν στους Έλληνες άσυλο ή υπεράσπιση, ούτε να επιτρέπουν στους πλοιάρχους να δέχονται φυγάδες.
    Ο Φιλήμων που ήταν Κωνσταντινουπολίτης έγραψε για τον Χασκέλ: «Ο άνθρωπος ούτος και δια μίση θρησκευτικά κατά των χριστιανών ως ιουδαίος και δια έπαρση έωσφορικην μη άνεχόμενος τους Ελληνας εν τοις τουρκικοίς πράγμασιν μεθύων ημέραν τινα και κρατών το ποτήριον μεγαλαύχησεν εκφωνήσας. «Εν τούτω τω ποτηρίω πίνω το αίμα των Φαναριωτών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στους κατακτητές με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής Izium (περιοχή στο Χάρκοβο) «περιποιήθηκαν» Ρώσους της 3ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με δηλητηριασμένες πίτες».

    Ως αποτέλεσμα, δύο κατακτητές πέθαναν αμέσως, άλλοι 28 μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Επίσης περίπου 500 ακόμη στρατιώτες της 3ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω σοβαρής δηλητηρίασης από αλκοόλ άγνωστης προέλευσης.

    Το σαμποτάζ είναι το τελευταίο σε μια εκστρατεία πολιτικού πολέμου από τους Ουκρανούς που προσπαθούν να αψηφήσουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν τις πόλεις τους.

    Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πούτιν έχει βάλει στο στόχαστρο το Ίζιουμ καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιστρέψει την τύχη του μετά από μια αποτυχημένη έναρξη της εισβολής του στην Ουκρανία.

    Πρόκειται για μια πόλη στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, καθώς θα επέτρεπε στα στρατεύματα να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση για συνεχείς επιθέσεις στο Ντονμπάς και θα επέτρεπε στον Πούτιν να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά του, καθώς η πόλη βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι (1.109.665 ή 45,2%) με κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ μεικτά (658 καθαρά)
    657.146 συνταξιούχοι (27,8%) έως 500 ευρώ μεικτά (470 ευρώ καθαρά)!! 911.822 συνταξιούχοι (37,2%) έως 600 ευρώ μεικτά (564 ευρώ καθαρά)!! – Τι αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπουλου
    Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
    Συντάξεις έως 700 ευρώ λαμβάνουν 1.109.665 συνταξιούχοι (45,2% επί του συνόλου 2.452.014)!
    Συντάξεις έως 500 ευρώ λαμβάνουν 657.146 συνταξιούχοι (27,8%)!
    -911.822 συνταξιούχοι (37,2%) έως 600 ευρώ μεικτά (580 € καθαρά)!!
    -Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 745,97 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ,
    -Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 194,38 ευρώ,
    -Το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 102,91 ευρώ!
    Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία αναδεικνύει η ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπουλου, «αποκρυπτογραφώντας» τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας («Ήλιος») για τον μήνα Μάρτιο!
    Η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ αναφέρει τα εξής:
    Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον Μάρτιο 2022, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
    Τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στους δανειστές και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλές κατά μέσο όρο συντάξεις. Η γενικευμένη «συνταξιοδοτική φτώχεια» είναι συνέπεια των μνημονιακών περικοπών, καθώς και της απαγόρευσης της αύξησης των συντάξεων («πάγωμα» αυξήσεων) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τον ν. 4475/2017 (άρθρο 3) που παραμένει ακόμη σε ισχύ.
    Από τα σχετικά στοιχεία (Πίνακας 4, σελ. 7 της Έκθεσης, καθώς και Πίνακας Σ.1 του Παραρτήματος της Έκθεσης) προκύπτει ότι:
    α- συντάξεις έως 700 ευρώ λαμβάνουν 1.109.665 συνταξιούχοι (45,2% επί του συνόλου 2.452.014)!
    β- συντάξεις έως 500 ευρώ λαμβάνουν 657.146 συνταξιούχοι (27,8%) και έως 600 ευρώ 911.822 συνταξιούχοι (37,2%)
    γ- η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 745,97 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ,
    δ- η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 194,38 ευρώ,
    ε- το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 102,91 ευρώ!
    Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί πολιτικούς και επιστήμονες να καταλήγουν σε συμπεράσματα και παρατηρήσεις, αφού προηγουμένως έχουν μελετήσει τα ανωτέρω επίσημα στοιχεία από το ΥΠΕΚΑΚΑ, όσο δύσκολο κι αν είναι με τις διάφορες κατανομές (γεωγραφική, ηλικιακή, φύλου, εθνικότητας κ.λπ.) που σκοπό έχουν μόνο τη σύγχυση και την παραπλάνηση.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όρμπαν: «Παλέψαμε ενάντια στην αυτοκρατορία του Σόρος και νικήσαμε».
    Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επικράτησε εκ νέου (4η φορά) στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής και κατά την ομιλία του έστειλε μήνυμα όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία διαφωνεί ανοιχτά για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
    «Θα θυμόμαστε αυτή τη νίκη μέχρι το τέλος της ζωής μας γιατί έπρεπε να παλέψουμε ενάντια σε ένα τεράστιο πλήθος αντιπάλων: την τοπική αριστερή πτέρυγα, τη διεθνή αριστερή πτέρυγα, τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όλα τα χρήματα και τους θεσμούς της αυτοκρατορίας του Σόρος, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον Ουκρανό πρόεδρος επίσης. Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα», είπε ο 58χρονος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στους υποστηρικτές του στη Βουδαπέστη.
    Ο πλέον φιλικά διακείμενος στο Κρεμλίνο ηγέτης στην ΕΕ, είδε το κόμμα του Fidesz να προηγείται με ποσοστό 53,7% έναντι 34,4% της Συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων και κήρυξε τη νίκη του.
    Τα ποσοστά μεταφράζονται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το Fidesx να εξασφαλίζει 135 έδρες σε σύνολο 199 του ουγγρικού Κοινοβουλίου.
    Ενώ η Ουγγαρία υποστήριξε τελικά τις περισσότερες κυρώσεις της ΕΕ που είχαν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, ο Όρμπαν ήταν ανένδοτος ότι τα μέτρα δεν επεκτείνονται στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
    Οι περισσότερες από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ουγγαρίας προέρχονται από τη Ρωσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άγκυρα: «Τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από τα νησιά του Αιγαίου».
    Στο στόχαστρο των Τούρκων έχουν μπει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μασούμ Τουρκέρ, να φτάνει στο σημείο να ζητά να στείλει η Άγκυρα πλοία πολεμικά πλοία, ενώ υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα συνεχίζει να έχει στρατεύματα σε αυτά, τότε θα πρέπει η Τουρκία ανοίξει συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών.
    Μιλώντας στο CNN Turk, o πρώην υπουργό Μασούμ Τουρκέρ, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τώρα πρέπει να κάνει το δεύτερο βήμα. Χωρίς να συζητήσει με κανέναν τίποτε και ανεξαρτήτως κόστους, τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από εκείνα τα νησιά».
    Στην εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής Λεβέντ Γιλμάζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής:
    «Τους περασμένους μήνες στις εγκαταστάσεις της προεδρίας στο Μπέστεπε, πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση για τον ηγέτη των Τούρκων δυτικής Θράκης τον Αχμέτ Σαδίκ. Και στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδίκ μετείχαν ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, όπως και οι αρχηγοί των όπλων που μετείχαν φορώντας τη στολή τους. Και στην ομιλία που έκανε εκεί ο υπουργός Αμύνης για την Δυτική Θράκη,, αναφορικά με την στάση της Ελλάδας με πολύ καθαρές και καίριες εκφράσεις, είπε πως πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και έκανε μία ομιλία που μετέφερε την ευαισθησία της Τουρκίας για τους Τούρκους της δυτικής Θράκης».
    «Αν προσέξετε υπάρχει ένα σαφές νούμερο, 423 φορές φορές σε τρεις μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει ένα τουρκικό κράτος που δηλώνει πως “Σας βλέπουμε, σας παρακολουθούμε. Προσέξτε δεν είναι ούτε 450 ούτε 400 αλλά 423″», πρόσθεσε.
    «Όταν το δούμε από αυτή τη σκοπιά , είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα νησιά αποτελούν προέκταση της Χερσονήσου της Ανατολίας. Αυτά τα νησιά αφέθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αν η Ελλάδα τώρα τον παραβιάζει αυτό τον όρο, τότε η Τουρκία ανοίγει τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών», πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα Ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και ο Μητσοτάκης εισάγει τούρκικα. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

    Τα Ελληνικά λεμόνια μένουν στα δέντρα να σαπίζουν και οι μεγαλέμποροι εισάγουν λεμόνια από την Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτό, τα Τουρκικά λεμόνια ραντίζονται με επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα.
    Καταγγελίες κάνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) με ανακοίνωση του στον Τύπο.
    Διαβάστε το πλήρες κείμενο:
    Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό (λεμόνι), θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο (σ.σ. που έκανε εισαγωγή …)
    Στιχομυθία μεγαλέμπορου οπωροκηπευτικών Αθηνών με συνάδελφο και συνεργάτη του πόλης της επαρχίας στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου…
    Έμπορος επαρχίας: Τι θα γίνει; υπάρχει λεμόνι στην περιοχή, να κόψω;
    Έμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις κιλό, φέραμε λεμόνι από την Τουρκία.
    Έμπορος επαρχίας: Μα εδώ υπάρχει πολύ λεμόνι και είχα υποσχεθεί ότι θα κόψουμε την άλλη εβδομάδα
    Έμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό. Λεμόνι θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο !!!
    Έμπορος επαρχίας: Μα, θα μεγαλώσει και θα είναι άχρηστο.
    Έμπορος Αθηνών: Και εμένα τι με νοιάζει;
    Η προστατευόμενη από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν επαγγελματική τάξη των μεγαλεμπόρων, αυτή που κατήγγειλε μέχρι και ο Γκαργκάνας, δεν έχει ιερό και όσιο.
    Ελληνικό προϊόν θα κοπεί όταν τελειώσει το τούρκικο!!!, εάν το ελληνικό αχρηστευτεί δεν νοιάζει τον μεγαλέμπορο που προμηθεύει την αγορά και η αγορά χωρίς να γνωρίζει θα αναγκαστεί να καταναλώσει το τούρκικο λεμόνι και θα αφήσει το ελληνικό να πεταχτεί, να σαπίσει στο χωράφι.
    Αυτό είναι το ποιόν του μεγαλέμπορου και αυτό είναι το ποιόν των κυβερνήσεων με τις οποίες υπάρχει αγαστή και αμφίπλευρη συνεργασία. Γιατί οι κυβερνήσεις γνωρίζουν από που προέρχονται τα προϊόντα που εισάγονται.
    – Τα τούρκικα αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς απαγορεύσεων χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών με αυτό της Ε.Ε.
    Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες απαγορευμένα φυτοφάρμακα κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται ελεύθερα στην Τουρκία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Καταναλωτών Nazim Kaya κατήγγειλε τον Απρίλιο του 2014 ότι είναι άδικο για τους Τούρκους καταναλωτές να καταναλώνουν προϊόντα με δηλητηριώδη χημικά…
    – Τόνοι τουρκικών αγροτικών προϊόντων επιστράφηκαν λόγω ανίχνευσης επικίνδυνων χημικών από την Γερμανία, την Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
    Φυσικά οργανωμένη καταγραφή των επιστροφών δεν υπάρχει από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., η οποία για μία ακόμα φορά χαϊδεύει την Τουρκία.
    – Μετά τις πληροφορίες αυτές με επιστολή μας προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. ζητήσαμε εντατικούς και ελέγχους στα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία (εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνονται και στα προϊόντα άλλων χωρών).
    Η Τουρκία στέλνει μολυσμένα τρόφιμα-δηλητήριο στην Ελλάδα
    – Ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία πλήρη κατάλογο εισαγωγέων, προϊόντων και ποσοτήτων, καθώς και το που διοχετεύθηκαν στην λιανική αγορά.
    – Ζητάμε από τον υφυπουργό ανάπτυξης την έκδοση υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή – ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την χώρα προέλευσης κάθε τροφίμου ή προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

    Όσο για τους εισαγωγείς μεγαλέμπορους ζητούμε από την κυβέρνηση ουσιαστικούς και εις βάθος ελέγχους και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελληνικής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυκλοφόρησε ο «ΓΡΑΝΙΚΟΣ» τόμος-προσπάθεια συσπείρωσης ενός πνευματικού
    ελληνικού πυρήνα διακεκριμένων προσωπικοτήτων.
    Ο ΓΡΑΝΙΚΟΣ είναι μια Επιθεώρηση Εθνικών Επιστημονικών Ερευνών (ΕΕΕΕ).
    Προμετωπίδα της έχει την φράση-ιδέα: «Η επιστήμη μπορεί να μην έχει πατρίδα, οι επιστήμονες όμως έχουν».
    Η προσπάθεια συσπείρωσης ενός πνευματικού πυρήνα διακεκριμένων προσωπικοτήτων αλλά και πολλά υποσχόμενων νεώτερων Ελλήνων (στην ψυχή και το πνεύμα) που άρχισε πριν από δύο χρόνια, και βραδυπόρησε λόγω της πανδημίας, βρήκε την αρμόζουσα έκφραση με την έκδοση του πρώτου τόμου της ομώνυμης Επιθεώρησης Εθνικών Επιστημονικών Ερευνών (ΕΕΕΕ), μιας ποιοτικής κατάθεσης ελληνικότητας, με θέσεις, απόψεις, και γνώσεις, πάνω σε θέματα ιδεολογικά, εθνικά, κοινωνικά, διεθνή και ιστορικά, οικονομίας και ανάπτυξης, επιστήμης, φιλοσοφίας, και πολιτισμού. Για να διαβούμε τον Γρανικό της μοίρας μας, και να περάσουμε σε μιαν άλλη υπερήφανη Ελλάδα, άξια του ονόματός της και του ένδοξου παρελθόντος της. Από την σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής (συντονιστής και επιστημονικό συμβούλιο) και τα περιεχόμενα του πρώτου αυτού γενέθλιου τόμου της Επιθεώρησης ΓΡΑΝΙΚΟΣ, θα γίνει αμέσως αντιληπτό ότι επί τέλους αναδύθηκε αυτό που έλειπε στη ζωή του τόπου και του χώρου μας.
    Ονόματα των συνεργατών του πρώτου τόμου (κατ’ αλφαβητική σειρά): Αντωνάκος, Βάμβουκας, Βαρδουλάκης, Γούδης, Γρίβας, Δημακόγιαννης, Ζαφειράκης, Καραμπάτου, Καρράς, Κομνηνός, Κούκουνας, Κουριαννίδης, Λεκάκης, Λυμούρης, Μανιατέας, Μανιάτης, Μερδενισιάνος, Μπολώσης, Πανούσης, Παπαμαρινόπουλος, Πατέλης, Πουλαντζάς, Σπύρου, Σωτηροπούλου, Τζικάκου, Χαρίτος, Χατζηγώγος, Χατζηλιάδης, Χριστόπουλος.
    Όσοι επιθυμούν να αρθρογραφήσουν στον επόμενο τόμο, παρακαλούνται να απευθύνονται στον Επιστημονικό Συντονιστή του ΓΡΑΝΙΚΟΥ, καθηγητή Χρίστο Γούδη, e-mail: cgoudis@otenet.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bankingnews.gr: «Μπαίνει στη Βουλή ο Κασιδιάρης». ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΡΣΕΒΕΙΑ;
    «Αξιοσημείωτο εύρημα είναι η άνοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, το οποίο οδεύει προς είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 2,6% με αναγωγή.
    Στο 7,4% μειώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr.
    Αξιοσημείωτο εύρημα είναι η άνοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, το οποίο οδεύει προς είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 2,6% με αναγωγή.
    Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 18 έως 26 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων», ήταν το σχόλιο της πολιτικής – ενημερωτικής ιστοσελίδας bankingnews.gr για την τελευταία δημοσκόπηση της MRB και την άνοδο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ που αποτυπώθηκε σ’ αυτήν.
    Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/617355/dimoskopisi-mrb-kleinei-i-psalida-nd-syriza-sto-7-4-bainei-sti-vouli-o-kasidiaris
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Γραφικά τα κόμματα δεξιά της ΝΔ, ΜΟΝΟ ο Κασιδιάρης ασκεί σοβαρή κριτική στην κυβέρνηση».
    https://ellhnes.net/theflagreport
    Ένα ενδιαφέρον άρθρο διαβάσαμε στην πολιτική ιστοσελίδα theflagreport σχετικά με την ίδρυση διαφόρων κομμάτων, δήθεν πατριωτικών, που φιλοδοξούν να γίνουν χρήσιμα δεκανίκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Φυσικά, οι γραφικές φυσιογνωμίες δεν έχουν αξία να σχολιαστούν, ωστόσο ο αρθρογράφος δέχεται ως μόνη αξιόλογη προσπάθεια τους ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, αποδέχεται το γεγονός ότι ο Ιδρυτής του κόμματός μας είναι ο μοναδικός που ασκεί εθνική αντιπολίτευση και κριτική στις ανθελληνικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Τονίζει επίσης την ανησυχία όλων αυτών των… πατριωτών για το ενδεχόμενο εισόδου του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, αναφέροντας μάλιστα ότι μόνη κερδισμένη από τέτοιου είδους εγχειρήματα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, της οποίας την αυτοδυναμία κόβει ΜΟΝΟ το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έχουμε δει άπειρες τέτοιες γραφικότατες προσπάθειες, που βαλτώνει η μία μετά την άλλη λόγω της προχειρότητάς τους και του βρώμικου ρόλου που αυτές φιλοδοξούν να παίξουν.

    Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το μοναδικό κόμμα που στέκεται δίπλα στον πολίτη και έχει αμετακίνητες εθνικές θέσεις. Πολύ σύντομα θα είμαστε η εθνική αντιπολίτευση και μέσα στο Κοινοβούλιο!

    Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο πατήστε τον σύνδεσμο:

    Λαγός του ακροαριστερού Τζέφρυ Πάιατ ο Μπογδάνος. Πέφτουν οι μάσκες και οι πάντες στρέφονται κατά του Η. Κασιδιάρη
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαγός του ακροαριστερού Τζέφρυ Πάιατ ο Μπογδάνος. Πέφτουν οι μάσκες και οι πάντες στρέφονται κατά του Η. Κασιδιάρη.

    Κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά φιλικό με την κυβέρνηση θέλει να κάνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την απόφασή του να ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «Εθνική Συμφωνία» στις 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

    Δεν θα επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι δεν θέλει να πάει κόντρα στον Πρωθυπουργό αλλά το γεγονός ότι «αδειάστηκε» με τέτοιον τρόπο από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια δεν του αφήνει άλλη επιλογή.
    Μάλιστα, τόνιζε σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ίδιος δεν θα επιτεθεί ποτέ κατά πρόσωπο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπονοώντας άλλους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
    Θύμιζε, μάλιστα, ότι έχει ψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης όντας ανεξάρτητος βουλευτής.

    Μετά από διάφορες προσεγγίσεις κατέληξε στον συνδυασμό Νέα Δεξιά – Δημιουργία

    Από εκεί και πέρα, μετά από διάφορες προσεγγίσεις που έκανε ο Κ. Μπογδάνος, από το κόμμα Τράγκα, το κόμμα Βελόπουλου κατέληξε στον πολιτικό συνδυασμό Φαήλου Κρανιδώτη -Τζήμερου ο οποίος, μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά αλλά εδώ και καιρό έχει βαλτώσει.
    Για την ακρίβεια, έχει χάσει την δυναμική του από την στιγμή που δεν αντιπολιτεύεται.
    Μάθαμε ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλάει διαρκώς με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενώ έχει σιγήσει την κριτική του για την ασκούσα εξωτερική πολιτική.
    Από την άλλη, ο Τζήμερος έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο άλλες φορές επικροτεί, άλλες φορές τον θεωρεί άτολμο.
    Γι’ αυτό και πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι στο προσκήνιο έχουν έλθει πιο ριζοσπαστικοί πολιτικοί σχεδιασμοί όπως αυτόν του έγκλειστου στις φυλακές, Ηλία Κασιδιάρη που στις δημοσκοπήσεις με αναγωγή κινείται άνω του 3%.

    Συμφωνία για ισότητα μεταξύ των τριών

    Από εκεί και πέρα, η πολιτική κίνηση Μπογδάνου έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τον συνδυασμό των τριών με Φαήλο-Τζήμερο λειτουργώντας ο Κ. Μπογδάνος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συνδυασμού.
    Υπήρξαν πολλές αντιρρήσεις, κυρίως από τον κ. Κρανιδιώτη σχετικά με την ηγετικές βλέψεις του Κ.Μπογδάνου.
    Άλλωστε, Φαήλος-Τζήμερος, ως τώρα, έχουν μία συνεργασία που στηρίζεται σε μία συμφωνία κυρίων που λειτουργούν πρώτοι μεταξύ ίσων.
    Και κανείς τους δεν θέλει να αλλάξουν αυτές οι ισορροπίες. Το ξεκαθαρίσαν αυτό στον ανεξάρτητο βουλευτή.

    Έχουν κληθεί πολλοί, το θέμα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν

    Παράλληλα, για να ενδυναμωθεί ο συνδυασμός κλήθηκαν στην ανακοίνωση και στελέχη από όλες τις τάσεις της δεξιάς.
    Κλήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος, ο Στέλιος Φενέκος της Κοινωνίας Αξιών αλλά και σαμαρικά στελέχη όπως ο Θανάσης Σκορδάς, πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Μανώλης Αγγελάκας πρώην κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά.
    Ο Νίκος Καραχάλιος, πιστεύεται από στελέχη του καραμανλικού χώρου, ότι ούτε θα πάει στην εκδήλωση ούτε θα συμμετάσχει στον συνδυασμό, αφού ήδη συζητάει με νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.
    Επίσης, έχουν κληθεί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον αντιστράτηγο Ν. Ταμουρίδη της Ελεύθερης Πατρίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσει να κόψει ψήφους από Κασιδιάρη, δεν θα κάνει στείρα αντιπολίτευση
      Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, το τελευταίο καιρό έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις συντηρητικών κομμάτων ενώ έγινε και επίτιμο μέλος του Ρεμπουπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ.
      Αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος συντηρητικός πατριώτης και διατυπώνει συχνά το φόβο μήπως μπει ο Η.Κασιδιάρης στην Βουλή θυμίζοντας στους φίλους του ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής για λίγες χιλιάδες ψήφους.
      Άρα είναι προφανές ότι σκοπεύει να κόψει ψήφους από το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, εξέλιξη που επίσης, εξυπηρετεί το κυβερνών κόμμα.
      Θυμίζουμε ότι όσα περισσότερα κόμμα βρεθούν κάτω του 3%, τόσο πιο εύκολα θα είναι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος…

      Ελληνική Λύση και το νέο τρίο θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι της ΝΔ

      Δεν είναι τυχαίο που πολιτικοί αντίπαλοι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τον θεωρούν «λαγό» της κυβέρνησης αφού όπως έχει τονίσει ακόμα και να μπει στην Βουλή ξανά, δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση.
      Κοινώς, θέλει να μπει στη Βουλή για να αποτελέσει την συνείδηση της ΝΔ…
      Πάντως, παρατηρητές που μίλησαν στο ΒΝ τόνιζαν ότι ούτε ο Κ. Βελόπουλος ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ και έχει διατηρήσει τα ποσοστά του.
      Ούτε η Ελληνική Λύση ούτε ο συνδυασμός Φαήλου – Μπογδάνου -Τζήμερου – εάν μπούνε στην Βουλή – δεν είναι εξορισμού πολιτικοί εχθροί της ΝΔ.
      Το αντίθετο, θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο μίγμα πολιτικής…
      Πηγή: bankingnews.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...