ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Απριλίου 2022

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ "ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. Viral έγινε το #CoolAunt: Γυναίκες θέλουν να είναι «κουλ θείες» και όχι να κάνουν τα δικά τους παιδιά.

 


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.



Η «cool aunt» είναι μια διασκεδαστική γυναίκα  με γνώμονα την καριέρα της που κάνει μια glamorous ζωή.

Για πολλές γυναίκες η προοπτική δημιουργίας οικογένειας «βαλτώνει» εν μέσω εργασιακής ανασφάλειας και επικείμενων αυξημένων ευθυνών.


Το hashtag #CoolAunt στο TikTok μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 144 εκατομμύρια views, μαζί με τα σχετικά #RichAunt και #RichAuntie.

«Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ μαμά. Όμως, ξέρεις τι θα γίνω…», γράφει ένα βίντεο της @peytondstyles. «Η κουλ, ανύπαντρη, πλούσια θεία που δεν δείχνει ούτε μέρα πάνω από 20 και έχει δεύτερο σπίτι στην Ιταλία».

Η περσόνα της «cool aunt» είναι μια γοητευτική, διασκεδαστική γυναίκα, με γνώμονα την καριέρα της, που κάνει μια glamorous ζωή και έρχεται στις οικογενειακές εκδηλώσεις με εκπληκτικές ιστορίες από τα ταξίδια της. Αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να μιλήσει με την ανιψιά ή τον ανιψιό της για τα αδέρφια της— δηλαδή τη μαμά ή τον μπαμπά.

 

Τα σχετικά βίντεο σκετς στα social media παρουσιάζουν γυναίκες σε υποθετικές καταστάσεις με τα ανίψια τους, όπως να τους δίνουν χρήματα ενώ οι γονείς τους είπαν «όχι», να τα πηγαίνουν για ψώνια, να τους μαθαίνουν τη λέξη «τεκίλα», να τα παίρνουν από ένα πάρτι και να τους αφηγούνται τις υποτιθέμενες περιπετειώδεις ιστορίες τους — δείχνοντας ταυτόχρονα ζάπλουτες.

Το νέο trend συμπίπτει χρονικά με μια κατακόρυφη πτώση του ποσοστού γεννήσεων στις ΗΠΑ, η οποία μειώθηκε σχεδόν κατά 20% από το 2007 έως το 2020 σε γυναίκες ηλικίας 15 και 44 ετών, πολλές από τις οποίες πήραν την απόφαση να παραιτηθούν από την τεκνοποίηση.

Έρευνα του Match.com διαπίστωσε πέρυσι πτώση 19% στους single κάτω των 40 ετών που είπαν ότι είναι σημαντικό να έχεις έναν σύντροφο που θέλει να κάνει παιδιά, σε σύγκριση με το 2017.



 Το μειωμένο ενδιαφέρον για απόκτηση παιδιών ήταν «πιο έντονο στις γυναίκες, με μόνο το 56% να λέει ότι είναι σημαντικό να βρεις έναν σύντροφο που θέλει παιδιά, ενώ το 68% των ανδρών λέει ότι θέλει έναν σύντροφο που επιθυμεί παιδιά», σύμφωνα με την έρευνα.

Οι γυναίκες αναφέρουν γενικά ως λόγους να αναβάλουν ή να αποφασίσουν να μην γίνουν μητέρες, το αυξημένο κόστος ανατροφής παιδιών, τις σωματικές και ψυχικές επιβαρύνσεις της μητρότητας, τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Την ίδια στιγμή πολλές γυναίκες δεν διστάζουν πλέον να παραδεχθούν ελεύθερα ότι η ανατροφή παιδιών απλώς δεν είναι για εκείνες.


 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;


    To 2016 το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων (American College of Pediatricians) δημοσίευσε μια δήλωση με τίτλο:
    «Η Ιδεολογία του Φύλου Βλάπτει τα Παιδιά».

    "Το Κολέγιο αντιτάχθηκε στην αυξανόμενη transgender τάση, σημειώνοντας ότι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι επιστημονικώς φυσικό χαρακτηριστικό".
    «Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ένα αντικειμενικό βιολογικό δυαδικό γνώρισμα: «XY» και «XX» είναι γενετικοί δείκτες υγείας - όχι γενετικοί δείκτες κάποιας διαταραχής»..

    Η οργάνωση των Αμερικανών παιδιάτρων συνεχίζει σημειώνοντας ότι υπάρχουν πραγματικές, σωματικές διαταραχές που μπορούν να οδηγήσουν σε θέματα φύλου, αλλά επίσης λέει ότι οι συνθήκες αυτές είναι "εξαιρετικά σπάνιες".
    "Οι υπερβολικά σπάνιες διαταραχές ανάπτυξης του φύλου (DSDs), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το σύνδρομο θηλεοποιητικών όρχεων και η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων, είναι όλες ιατρικά αναγνωρίσιμες αποκλίσεις από τον σεξουαλικό δυαδικό κανόνα και ορθώς αναγνωρίζονται ως διαταραχές. Τα άτομα με DSD δεν αποτελούν τρίτο φύλο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι «ακροδεξιοί» έλληνες σήμερα είναι ενθουσιασμένοι, γιατί οι ρώσοι σκότωσαν στην Ουκρανία έναν «ναζί» Έλληνα.. Δείκτης νοημοσύνης μηδέν.
    Άσχετα αν ήταν φιλοουκρανός ή οτιδήποτε άλλο, το βασικό είναι ότι ήταν ένας Έλληνας, έστω και παραπλανημένος. Και το σκότωσαν ξένοι. Πρέπει να χαιρόμαστε ηλίθιοι; Εάν ο Πούτιν σκοτώσει τον Ζελένσκι, οι εβραίοι θα ενθουσιαστούν;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γράφων υπηρέτησε επί σειρά ετών ως καθηγητής σε διάφορες σχολές του Ελληνικού κράτους. Θυμάται πόσο έκπληκτος ήταν, όταν άκουγε μαθήτριες και φοιτήτριες 18 - 19 ετών, από λαϊκά στρώματα, να του εξομολογούνται: «εγώ, κύριε, θα ζήσω την ζωή μου. Πολύ αργότερα θα παντρευτώ. Δεν θα γεννήσω παιδιά. Θα υιοθετήσω ένα νεγράκι από την Αφρική».
    Αυτή είναι η σημερινή ευσεβής ορθόδοξη νεολαία των ρωμιών με τα πολλά σταυροκοπήματα και τις πολλές μετάνοιες.. Γυναίκες που σκοτώνουν συνεχώς έμβρυα (είμαστε πρώτοι παγκοσμίως σε εκτρώσεις) και βλάπτουν έτσι σοβαρά και την υγεία τους. Αργότερα δεν θα μπορούν να τεκνοποιήσουν και θα υιοθετήσουν βέβαια ένα νεγράκι.
    Η εξέλιξη αυτού του πράγματος θα φέρει και άλλα. Η τελευταία έξοχη νεοελληνική ευρεσιτεχνία είναι να γεννάς παιδιά και να τα σκοτώνεις μετά. Γυναίκες με ιατρικές γνώσεις μένουν έγκυες και τεκνοποιούν για να μειώσουν τον κίνδυνο του γυναικολογικού καρκίνου. (ο γυναικολογικός καρκίνος ενοχοποιείται για τρεις παράγοντες: καθυστερημένη ηλικιακά εγκυμοσύνη, κάπνισμα, εκτρώσεις. Επίσης γυναίκες που γεννούν πολλά παιδιά, στατιστικά ζουν και περισσότερο). Μετά όμως τα παιδιά είναι άχρηστα. Δεν τις αφήνουν να ζήσουν την ζωή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...