ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Απριλίου 2022

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ (Τρίτη 4 Απριλίου 2022) ΤΟΥ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΖΕΛΕΝΣΚΥ: «ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ».

 

 

 


Το Βέλγιο, για λόγους ενεργειακής αυτονομίας, θα λειτουργεί τα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια τουλάχιστον μέχρι το 2035. Η μισή και πλέον ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε στο Βέλγιο το 2021 παρήχθη από τους πυρηνικούς της σταθμούς. Ο Μητσοτάκης και η πρακτόρικη πολιτική ελίτ επιμένουν στους γερμανικούς ανεμιστήρες. Ούτε σκέψη για πυρηνικά εργοστάσια που έχουν όλα τα Βαλκάνια.

 

 

 


Αεροπορική αποστολή πυρηνικών καυσίμων από τη Ρωσία στην Ουγγαρία.

Η στρατιωτική δικτατορία σχεδίαζε το 1970 το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα για το 1987. Η «δημοκρατία» ακύρωσε αυτά τα σχέδια.

 

Η Ουγγαρία παρέλαβε αεροπορικώς από τη Ρωσία το πρώτο φορτίο πυρηνικού καυσίμου για το εργοστάσιό της στο Paks, την Τετάρτη, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία κατέστησε αδύνατη τη σιδηροδρομική μεταφορά, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Στζιγιάρτο.

 


Ο Στζιγιάρτο επανέλαβε ότι η Ουγγαρία απέρριψε οποιεσδήποτε κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι και οι κυρώσεις σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια ήταν επίσης «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

«Τα καύσιμα (για το εργοστάσιο του Paks) έφταναν πάντα σιδηροδρομικώς από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας, δυστυχώς… αυτό δεν είναι πλέον δυνατό, οπότε έπρεπε να βρούμε έναν εναλλακτικό τρόπο», δήλωσε ο Στζιγιάρτο σε ένα βίντεο στο Facebook από τις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ότι η αποστολή έφτασε μέσω του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας στην Ουγγαρία έχοντας την έγκριση και των τριών χωρών, καθώς η πυρηνική ενέργεια δεν υπόκειται σε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία θέλει να επεκτείνει τον ρωσικής κατασκευής πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Paks 2 γκιγκαβάτ με δύο αντιδραστήρες VVER ρωσικής παραγωγής, ο καθένας με χωρητικότητα 1,2 γκιγκαβάτ.

Το έργο, που ανατέθηκε το 2014 (χωρίς διαγωνισμό) στον πυρηνικό γίγαντα Rosatom, έχει αναφερθεί συχνά ως ένδειξη θερμών σχέσεων μεταξύ Όρμπαν και Πούτιν.

Ο Ορμπάν έχει δηλώσει ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο, αγνοώντας τις πολιτικές της ΕΕ για ένα κοινό αντιρωσικό μέτωπο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. Εβραιότουρκος Μπόρις Τζόνσον: «Θα παραδώσουμε οκτώ νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες».
    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη χώρα μας να εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Βρετανίας.
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που έχει κάνει σκληρή επίθεση όλο το τελευταίο διάστημα κατά της Ρωσίας, τόνισε ότι: «Σημαντικό μέρος της βρετανικής στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια είναι το σχέδιό μας να παραδώσουμε οκτώ νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες, το ισοδύναμο ενός αντιδραστήρα ετησίως, τροφοδοτώντας εκατομμύρια σπίτια με καθαρή, ασφαλή και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστροφή της Νότιας Κορέας στην πυρηνική ενέργεια.

    Ο όμιλος SK της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τρίτη ότι εξετάζει επενδύσεις σε πυρηνικούς αντιδραστήρες μικρού μεγέθους και ότι ένας από τους υποψηφίους ήταν η TerraPower, μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς.

    Εκπρόσωπος της SK Inc, της εταιρείας χαρτοφυλακίου του Νο. 3 ομίλου στη Νότια Κορέα, επιβεβαίωσε ότι η TerraPower είναι ένας πιθανός επενδυτικός στόχος μεταξύ πολλών, αλλά τίποτα δεν είχε αποφασιστεί, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως το πιθανό ποσό επένδυσης, το μέγεθος του μεριδίου ή οι εταίροι.

    Ιδρυθείσα από τον Bill Gates το 2006, η TerraPower σχεδιάζει μικρούς αντιδραστήρες (SMR) και σκοπεύει να κατασκευάσει τον πρώτο της αντιδραστήρα στο Kemmerer του Wyoming μέχρι το 2028. Το έργο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Το ενδιαφέρον για την TerraPower έρχεται αφότου ο Πρόεδρος του Ομίλου SK, Chey Tae-won, δεσμεύτηκε πέρυσι να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 200 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, που είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου στόχου εξάλειψης άνθρακα των 21 δισεκατομμυρίων τόνων έως το 2030, σύμφωνα με Όμιλο.

    Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Yoon Suk-Yeol δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την πυρηνική ενέργεια, η οποία παράγει το 27% της ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους από το 2021, σηματοδοτώντας μια μεγάλη στροφή από την πολιτική σταδιακής κατάργησης των πυρηνικών του νυν Προέδρου Moon Jae-In.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...