ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Απριλίου 2022

Ο Γιάννης Μπασιάς (πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ Ο Ζ.Π. «Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ».

 

 

 

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

 

ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 204 Π.Χ Ή ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 178 Π.Χ.;

 

 

  Η Ευρώπη είναι γεμάτη, πέρα ως πέρα, με πυρηνικά εργοστάσια. Και θα κατασκευαστούν κι άλλα τόσα. Μόνο η Ελλάδα δεν διαθέτει πυρηνικά εργοστάσια. Οι ρωμιοί  εκδηλώνουν  απώλεια ούρων και κοπράνων αν ακούσουν τις λέξεις: πυρηνικά εργοστάσια και εμβόλιο. 

 


 

 

 Τα πυρηνικά εργοστάσια στη γειτονιά της Ελλάδας. Μόνο η Ελλάδα δεν διαθέτει  πυρηνικά εργοστάσια. Ο πανέξυπνος ελληνικός λαός φοβάται δύο πράγματα: το εμβόλιο και τα πυρηνικά εργοστάσια.  Οι ρωμιοί έχουν τον μικρότερο δείκτη νοημοσύνης στην Ευρώπη, 92 μονάδες. Οι Βούλγαροι είναι εξυπνότεροι: έχουν δείκτη νοημοσύνης 93. Γι αυτό έχουν και δύο πυρηνικά εργοστάσια δίπλα από τα ελληνικά σύνορα: για να τρομοκρατούν τους δειλούς και ηλίθιους γείτονές τους, στους οποίους πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα, που παράγουν στα πυρηνικά εργοστάσιά τους.

 Γιάννης Μπασιάς | ΟΜΙΛΗΤΕΣ | | 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής

 

Ο Γιάννης Μπασιάς γεννήθηκε το 1954, σπούδασε Γεωλογία στο ΕΚΠ Αθηνών και κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Ιζηματογενείς λεκάνες από το Πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρία Κιουρί στο Παρίσι. Ο Γιάννης Μπασιάς διετέλεσε Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ (EΔEY) από το 2016 μέχρι το 2020. Διαθέτει 33 χρόνια διεθνούς επαγγελματικής εμπειρίας στη γεωλογία και τη γεωφυσική, την οργάνωση τεχνικών έργων και εταιρική διαχείριση για την αξιολόγηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου πετρελαϊκών πόρων. Έχει διατελέσει για 20 χρόνια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Georex, ιδρύοντας θυγατρικές παροχής υπηρεσιών στη Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τυνησία και Δημοκρατία του Κονγκό. Έχει συμμετάσχει σε πολυετή προγράμματα διεθνούς εμβέλεια στο πετρελαϊκό κλάδο. Έχει διευθύνει ομάδα αξιολόγησης προγραμμάτων έρευνας κοιτασμάτων για το Τέξας, Κολομβία, Υεμένη, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Τυνησία και Κονγκό. Εργάστηκε επίσης ως σύμβουλος σε αξιολογήσεις για υπεράκτια κοιτάσματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πριν την ένταξη στη βιομηχανία πετρελαίου, ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωλογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι (1987-1991. Κατέχει διδακτορικό τίτλο στη γεωλογία (Παρίσι, 1984), πτυχίο Γεωλογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1979), δίπλωμα Οικονομικών (Παρίσι, 1994) και δίπλωμα διοίκησης επιχειρήσεων από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισιού (1989). Είναι συγγραφέας ή συνεργάτης σε περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά και βιομηχανικά και συνεκδότης τριών εκθέσεων θαλάσσιων αποστολών στον Ινδικό Ωκεανό.

 

 

 

Ο Γιάννης Μπασιάς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε στην απόφαση της Ρωσίας να κόψει το φυσικό αέριο στις χώρες που δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια και τόνισε ότι στην παρούσα συγκυρία η καλύτερη λύση για την Ευρώπη θα ήταν η χρήση πυρηνικής ενέργειας.

«Θα μπορούσε η πυρηνική ενέργεια να βοηθήσει την Ευρώπη να κόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία και μάλιστα αρκετά γρήγορα, διότι είναι μια τεχνολογία “δουλεμένη” και μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος της ποσότητας φυσικού αερίου που η Ευρώπη παίρνει από τη Ρωσία. Θα είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση διότι οι κλασικές εναλλακτικές με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν έχουν την απόδοση που θέλουμε και θα πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει φτάσει στο 1 τρισεκατομμύριο για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες».

Με τις ΑΠΕ δεν έχεις την απόδοση που θέλεις.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι με τις ΑΠΕ «δεν έχεις την απόδοση που θες».

 «Αν καις πετρέλαιο θα έχεις ενέργεια για 24 ώρες. Η ανεμογεννήτρια ή το φωτοβολταϊκό δεν μπορεί να σου παράγει παραπάνω από 25% με 28% της ποσότητας που χρειάζεσαι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπασιάς επισήμανε ότι 15 χώρες στην Ευρώπη – και συνολικά 30 σε όλο τον κόσμο – έχουν πυρηνικούς σταθμούς, λέγοντας πως «η τεχνολογία και η εμπειρία σε επίπεδο πυρηνικής σχάσης υπάρχει εδώ και χρόνια σε όλο τον κόσμο». «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε βασιστεί πολύ στις καινούργιες εναλλακτικές πηγές – τον ήλιο και τον αέρα- οι οποίες δεν είναι τόσο καινοτόμες όσο πιστεύαμε», σημείωσε.

Θα υπάρξει θέμα ενεργειακής επάρκειας

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει θέμα ενεργειακής επάρκειας, «όχι μεγάλο», στην Ελλάδα, «διότι δεν έχουμε αποθήκες για αποθήκευση φυσικού αερίου και δεν έχουμε πολλούς σταθμούς αεριοποίησης». «Η Ελλάδα χρειάζεται 5,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που αντιστοιχεί στο 1% των συνολικών αναγκών της Ευρώπης. Για την οικονομία μας θα είναι πρόβλημα, αλλά σε σχέση με το τι πρόκειται να συμβεί στις χώρες της Ευρώπης που έχουν δεκαπλάσια κατανάλωση, οι διαφορές θα είναι αστρονομικές. Μπαίνουμε σε φάση ύφεσης», πρόσθεσε ο κ. Μπασιάς.

 

 

 

 

 ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. 

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,  ΤΟ...ΚΟΣΟΒΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ.  

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.  ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ.

 

Βέλγιο 7 (πιό γνωστά του Doel και Tihange)

Βουλγαρία 2

Τσεχία 6 (Temelin 1 κ Dukovany 1)

Φινλανδία 4 (TVO 1 κ Loviisa 1)

Ουγγαρία 4 (Paks 1)

Ολλανδία 2 (Dodewaard κ Borssele)

Σουηδία 10 (Forsmark 1, Agesta, Oskarshamn 1, Barsebaeck 1, Ringhals 1)

Ελβετία 5 (Beznau, Muehleberg, Goesgen, Leibstadt)

Ρουμανία 2 (Cernavoda 1)

Σλοβακία 4 (Bohunice 1 κ Mochovce 1)

Σλοβενία 1 (Krsko)

Ισπανία 8 (Santa Maria de Garona, Asco 1 & 2, Almaraz NPP, Cofrentes, José Cabrera, Trillo, Vandellòs 2)

Ουκρανία 15 (Zaporozhye 1, Khmelnitskiy 1, South Ukraine 1, Rovno 1, Chernobyl 1)

Γερμανία 17 (Unterwesel, Brunsbuettel, Brokdorf, Stade, Kruemmel, Emsland, Grohnde, Grafenrheinfeld KKG, Kahl, Biblis A, Obrigheim, Philippsburg 1, Gundremmingen B, Isar 1)

Ηνωμένο Βασίλειο 19(Bradwell 1, Calder Hall 1, Chapelcross 1, Dungeness B Power Station, Hartlepool Power Station, Heysham Power Station Stage 1, Hunterston B1, Hinkley Point B Power Station, Oldbury Power Station, Sizewell B Power Station, Wylfa 1)

Ρωσία 32

Γαλλία 58 (Belleville, Blayais, Brennilis NPP, Bugey, Cattenom, Chinon, Chooz, Civaux, Cruas, Dampierre, Fessenheim, Flamanville, Golfech, Gravelines, Marcoule, Nogent, Paluel, Penly, Phénix, Saint-Alban, Saint-Laurent, Superphénix, Tricastin)

Τουρκία (υπό κατασκευή)

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

4 σχόλια:

  1. Σοσιαλιστής καγκελάριος Σολτς:: «Ένας ισχυρός γερμανικός στρατός είναι απαραίτητος ως αποτροπή κατά της Ρωσίας».
    Η Γερμανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς σχετικά με το τι θα αποφασίσει να κάνει το Κρεμλίνο, υποστήριξε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Τόκιο συμπληρώνοντας όμως ότι θα δημιουργήσουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
    «Ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτό και, όπως είπα, έχουμε ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσει ο πόλεμος και ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.
    «Ο πόλεμος του Πούτιν στρέφεται κατά της διεθνούς κοινότητας»
    «Ο πόλεμος του Βλαντίμιρ Πούτιν στρέφεται κατά του συνόλου της διεθνούς κοινότητας και γι’ αυτό οι οικονομικά ισχυρές δημοκρατικές χώρες ενώθηκαν απέναντί του. Ο Πούτιν δεν περίμενε αυτή την ενότητα (…) και επιδιώκει τώρα μια υπαγορευμένη ειρήνη, αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σολτς νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα 60 χρόνια Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία και υπερασπίστηκε την απόφαση για εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
    «Ένας ισχυρός γερμανικός στρατός είναι απαραίτητος ως αποτρεπτική ισχύς για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση», ανέφερε.
    Ο καγκελάριος προειδοποίησε ακόμη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ενισχύσει την τάση για αποπαγκοσμιοποίηση και σημείωσε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί νέο πρόσχημα οικονομικού και εμπορικού προστατευτισμού.
    «Το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να συνεχίσει να είναι ελεύθερο και δίκαιο. Η αποπαγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να λειτουργήσει», υπογράμμισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ θέλουν να ενταχθούν άμεσα τα Σκόπια στην ΕΕ. Τελικά τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος δημιούργησε την Ευρωπαϊκή Ένωση;

    Οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια άμεσα να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ όπως διαμήνυσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι.
    «Η διεξαγωγή των διακυβερνητικών διασκέψεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας με την ΕΕ (που σηματοδοτούν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων) έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Έχετε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια. Έχετε ολοκληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σας αξίζει να σημειώσετε ταχεία πρόοδο. Το έχουμε πει ήδη και θα το επαναλάβω. Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκεται στην ΕΕ. Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια και μεγαλύτερη ευημερία στην Ευρώπη» δήλωσε η Ντόνφριντ.
    Από τη μεριά του, ο Μπουγιάρ Οσμάνι σημείωσε ότι τώρα είναι η στιγμή που η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια στη διάρκεια της τρέχουσας, γαλλικής προεδρίας της ΕΕ.
    Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξήρε τα Σκόπια για τη στάση τους σχετικά με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και σημείωσε πως η χώρα, παρά το ότι είναι το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, επέδειξε ωριμότητα και ευαισθησία, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αναφορικά με την ρωσική επέμβαση.
    Κατά τη σημερινή επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Σκόπια συμφωνήθηκε να διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον «στρατηγικός διάλογος» μεταξύ ΗΠΑ και Σκοπίων για την ενίσχυση της εταιρικής τους σχέσης.
    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, οι χώρες της ΕΕ είχαν συμφωνήσει ότι τα Σκόπια μπορούν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση, όμως στο ενδιάμεσο η Σόφια μετέβαλε τη θέση της και έθεσε βέτο, αναφέροντας ότι δεν μπορεί προς το παρόν να υποστηρίξει μία τέτοια εξέλιξη, λόγω ανοιχτών εθνικών, γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.
    Δηλαδή αυτό που έπρεπε να πράξει η Ελλάδα το έκανε η Βουλγαρία.
    Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν τηρούν την ήδη κάκιστη για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΕΘΑ: Δεν ήταν ενεργοποιημένη η ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο χθες, 27/04/2022.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι ρωμιοί στρατιωτικοί γνωρίζουν τις λέξεις τιμή και παραίτηση; Γνωρίζουν την ντροπή και την αυτοκτονία; Τους μαθαίνουν στην σχολή ευελπίδων να αυτοκτονούν όταν ντροπιάζονται;
    Με μια ανακοίνωση που δείχνει την επικινδυνότητα αυτών που κυβερνούν και έχουν τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων το ΓΕΕΘΑ, αποκάλυψε ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ!
    Δηλαδή χθες που είχαμε το όργιο των πτήσεων και εικονικών προσβολών από πλευράς τουρκικής Αεροπορίας σε 22 νησιά στο Αιγαίο η α/α δεν ήταν ενεργοποιημένη!
    Πρόκειται για απίστευτη ομολογία που δημιουργεί ερωτήματα για το αν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θέλουν να υπερασπιστούν τη χώρα ή να ηττηθούμε επί του πεδίου για να υπάρξουν υποχωρήσεις και διαμοιρασμός του Αιγαίου και υποχωρήσεις σε άλλους καίριους τομείς όπως πχ. στη Θράκη.
    Το γεγονός ότι παραδέχονται ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα και για αυτό το λόγο πετούσαν ατιμώρητα τα τουρκικά μαχητικά και UAV πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης και βέβαια μείζον πολιτικό ζήτημα.
    Ότι η κυβέρνηση έχει στείλει εκτός Ελλάδος μία συστοιχία Patriot PAC3 στην Σ.Αραβία για να την προστατεύσει από ιρανική επίθεση (!), το ότι παρέδωσαν στους Ουκρανούς 35 MANPADS Stinger, το ότι έχουν εγκαταλείψει τη συντήρηση των α/α συστημάτων OSA-AK στα νησιά του Αιγαίου και για τους ίδιους λόγους λειτουργούν στο 50% οι δύο συστοιχίες των S-300 PMU1 στην Κρήτη, είναι πραγματικά «πταίσματα» μετά τη σημερινή ομολογία ότι χθες δεν ήταν ενεργοποιημένη η αντιαεροπορική άμυνα στο Αιγαίο.
    Κάτι που έγινε σήμερα προφανώς υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του pronews.gr και defencenet.gr περί ερωτηματικών «στην αδυναμία της ελληνικής αντίδρασης».
    Εν συνεχεία πάντως, το ΥΠΕΘΑ το έκανε ακόμα χειρότερο, λέγοντας πως πρόκειται για εκπαιδευτική δραστηριότητα!
    Δηλαδή η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις θέσεις που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιχειρήσεων, γίνεται για λόγους εκπαιδευτικούς!
    Που σημαίνει ότι δεν θα είναι κάτι μόνιμο αλλά μόνο προσωρινό.
    Προφανώς, φοβήθηκαν μήπως… αντιδράσει η Τουρκία αλλιώς δεν εξηγείται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΕΘΑ: Για εκπαίδευση κάναμε την ανάπτυξη αεράμυνας.
      Δεν φτάνει που το ΥΠΕΘΑ αποκάλυψε πως τώρα ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνα των νησιών του Αιγαίου αλλά το έκανε ακόμα χειρότερο, λέγοντας πως πρόκειται για εκπαιδευτική δραστηριότητα!
      Δηλαδή η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις θέσεις που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιχειρήσεων, γίνεται για λόγους εκπαιδευτικούς!
      Που σημαίνει ότι δεν θα είναι κάτι μόνιμο αλλά μόνο προσωρινά.
      Προφανώς, φοβήθηκαν μήπως… αντιδράσει η Τουρκία αλλιώς δεν εξηγείται.
      Ένα γυμνάσιο που υλοποιήθηκε μία ημέρα μετά το κύμα 41 πτήσεων πάνω από ελληνικά εδάφη από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και συγκεκριμένα σε 22 νησιά κυρίως στα Δωδεκάνησα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...