ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Απριλίου 2022

Λαγός του ακροαριστερού ανθύπατου Τζέφρυ Πάιατ ο Μπογδάνος. Σκοπεύει να κόψει ψήφους από το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα», εξέλιξη που εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη. Πέφτουν οι μάσκες και οι πάντες στρέφονται κατά του Η. Κασιδιάρη. Οι τελευταίες ημέρες του Μητσοτάκη.

 

 

Ο μαύρος Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ του εβραιότουρκου Τζόνσον μιλώντας στην Telegraph: "Σχεδιάζουμε την κατασκευή επτά νέων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας". - Εσείς Έλληνες πληρώστε για γερμανικούς ανεμιστήρες. - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ.


Κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά φιλικό με την κυβέρνηση θέλει να κάνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την απόφασή του να ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «Εθνική Συμφωνία» στις 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

Δεν θα επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη.  
Θα προσπαθήσει να κόψει ψήφους από τον Κασιδιάρη και έτσι να ενισχύσει έμμεσα τον Μητσοτάκη.  (Αυτές είναι οι οδηγίες που παίρνει από την πρεσβεία. Διάβασε και:  
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;)

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι δεν θέλει να πάει κόντρα στον Πρωθυπουργό αλλά το γεγονός ότι «αδειάστηκε» με τέτοιον τρόπο από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια δεν του αφήνει άλλη επιλογή.

Μάλιστα, τόνιζε σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ίδιος δεν θα επιτεθεί ποτέ κατά πρόσωπο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπονοώντας άλλους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Θύμιζε, μάλιστα, ότι έχει ψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης όντας ανεξάρτητος βουλευτής.



Μετά από διάφορες προσεγγίσεις κατέληξε στον συνδυασμό Νέα Δεξιά – Δημιουργία


Από εκεί και πέρα, μετά από διάφορες προσεγγίσεις που έκανε ο Κ. Μπογδάνος, από το κόμμα Τράγκα, το κόμμα Βελόπουλου κατέληξε στον πολιτικό συνδυασμό Φαήλου Κρανιδώτη -Τζήμερου ο οποίος, μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά αλλά εδώ και καιρό έχει βαλτώσει.
Για την ακρίβεια, έχει χάσει την δυναμική του από την στιγμή που δεν αντιπολιτεύεται.
Μάθαμε ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλάει διαρκώς με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενώ έχει σιγήσει την κριτική του για την ασκούσα εξωτερική πολιτική.

Από την άλλη, ο Τζήμερος έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο άλλες φορές επικροτεί, άλλες φορές τον θεωρεί άτολμο.
Γι’ αυτό και πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι στο προσκήνιο έχουν έλθει πιο ριζοσπαστικοί πολιτικοί σχεδιασμοί όπως αυτόν του έγκλειστου στις φυλακές, Ηλία Κασιδιάρη που στις δημοσκοπήσεις με αναγωγή κινείται άνω του 3%.

Συμφωνία για ισότητα μεταξύ των τριών


Από εκεί και πέρα, η πολιτική κίνηση Μπογδάνου έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τον συνδυασμό των τριών με Φαήλο-Τζήμερο λειτουργώντας ο Κ. Μπογδάνος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συνδυασμού.
Υπήρξαν πολλές αντιρρήσεις, κυρίως από τον κ. Κρανιδιώτη σχετικά με την ηγετικές βλέψεις του Κ.Μπογδάνου.
Άλλωστε, Φαήλος-Τζήμερος, ως τώρα, έχουν μία συνεργασία που στηρίζεται σε μία συμφωνία κυρίων που λειτουργούν πρώτοι μεταξύ ίσων.
Και κανείς τους δεν θέλει να αλλάξουν αυτές οι ισορροπίες. Το ξεκαθαρίσαν αυτό στον ανεξάρτητο βουλευτή.

Έχουν κληθεί πολλοί, το θέμα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν

Παράλληλα, για να ενδυναμωθεί ο συνδυασμός κλήθηκαν στην ανακοίνωση και στελέχη από όλες τις τάσεις της δεξιάς.
Κλήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος, ο Στέλιος Φενέκος της Κοινωνίας Αξιών αλλά και σαμαρικά στελέχη όπως ο Θανάσης Σκορδάς, πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Μανώλης Αγγελάκας πρώην κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Νίκος Καραχάλιος, πιστεύεται από στελέχη του καραμανλικού χώρου, ότι ούτε θα πάει στην εκδήλωση ούτε θα συμμετάσχει στον συνδυασμό, αφού ήδη συζητάει με νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.
Επίσης, έχουν κληθεί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον αντιστράτηγο Ν. Ταμουρίδη της Ελεύθερης Πατρίδας.

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θα προσπαθήσει να κόψει ψήφους από Κασιδιάρη, δεν θα κάνει στείρα αντιπολίτευση
Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, το τελευταίο καιρό έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις συντηρητικών κομμάτων ενώ έγινε και επίτιμο μέλος του Ρεμπουπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ.
Αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος συντηρητικός πατριώτης και διατυπώνει συχνά το φόβο μήπως μπει ο Η.Κασιδιάρης στην Βουλή θυμίζοντας στους φίλους του ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής για λίγες χιλιάδες ψήφους.
Άρα είναι προφανές ότι σκοπεύει να κόψει ψήφους από το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, εξέλιξη που επίσης, εξυπηρετεί το κυβερνών κόμμα.


Θυμίζουμε ότι όσα περισσότερα κόμμα βρεθούν κάτω του 3%, τόσο πιο εύκολα θα είναι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος… 

(Σημείωση: δηλαδή έχουμε συνεχείς προτροπές, ενθαρρύνσεις και ...χρήματα από τον Πάιατ - όπως έκανε και σαν πρεσβευτής στην Ουκρανία - "ιδρύστε, όλοι κόμματα πριν τις εκλογές. Θα είσθε όλοι κάτω από το 3%, δεν θα μπει κανένας στην Βουλή και θα έχουμε αυτοδυναμία πρώτου κόμματος με 18%"). 

Ελληνική Λύση και το νέο τρίο θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι της ΝΔ


Δεν είναι τυχαίο που πολιτικοί αντίπαλοι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τον θεωρούν «λαγό» της κυβέρνησης αφού όπως έχει τονίσει ακόμα και να μπει στην Βουλή ξανά, δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση.
Κοινώς, θέλει να μπει στη Βουλή για να αποτελέσει την συνείδηση της ΝΔ…
Πάντως, παρατηρητές που μίλησαν στο ΒΝ τόνιζαν ότι ούτε ο Κ. Βελόπουλος ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ και έχει διατηρήσει τα ποσοστά του.
Ούτε η Ελληνική Λύση ούτε ο συνδυασμός Φαήλου – Μπογδάνου -Τζήμερου – εάν μπούνε στην Βουλή – δεν είναι εξορισμού πολιτικοί εχθροί της ΝΔ.
Το αντίθετο, θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο μίγμα πολιτικής…

Πηγή: bankingnews.gr

https://theflagreport.com/lagos-tou-akroaristerou-tzefry-paiat-o-bogdanos-peftoun-oi-maskes-kai-oi-pantes-strefontai-kata-tou-i-kasidiari/

 




Ο Μπογδάνος για Γεραπετρίτη: 

"Ο ίδιος μου είπε να κατέβω στη συγκέντρωση του Κασιδιάρη".

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης του επέτρεψε να συμμετέχει στη συγκέντρωση  του Ηλία  Κασιδιάρη  στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2020, κάτι που -όπως ήταν αναμενόμενο- διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτό είναι που με μπερδεύει περισσότερο από όλα. Διότι στην πλατεία Βικτωρίας έγινε μια συγκέντρωση που διοργάνωσαν κάτοικοι [...] και στην οποία γνωρίζαμε ότι οι πολίτες που τη διοργάνωσαν θα βρεθούν σάντουιτς απέναντι σε αυτό που εγώ θεωρώ "άκρα". Δηλαδή την άκρα Δεξιά και την άκρα Αριστερά. Για τον λόγο αυτό, είχα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας, τον κύριο Γεραπετρίτη. Η συγκέντρωση ήταν στις 6 το απόγευμα. Εγώ 4:30 πήγα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα "κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού, τις οποίες δεν έχουμε περιορίσει. Τι θα κάνουμε; "Κωνσταντίνε, ναι, κατέβα. Πρέπει να υπάρχει εκεί και άνθρωπος της κυβέρνησης"» δήλωσε μιλώντας στο Kontra24.

 

 

 

Οι τελευταίες ημέρες του Μητσοτάκη

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε και επίσημα αυτές τις ημέρες τη στρατηγική της αυτοδυναμίας, αντικαθιστώντας την πλέον από την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας. Αυτή η στροφή οφείλεται καταρχάς στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν μια διαρκή και ανησυχητική πλέον πτώση για τη Ν.Δ., αλλά αντανακλά παράλληλα και μια πολύ βαθύτερη αγωνία του πρωθυπουργού για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον…

Μια σειρά από κινήσεις του τελευταίου διαστήματος μαρτυρούν, άλλωστε, ότι η κυβερνητική ηγεσία έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της και, υπό το άγχος της μεγάλης φθοράς, αντιγράφει κάθε μοντέλο -όπως και κάθε κακέκτυπο- προεκλογικής συμπεριφοράς.

Παροχές και υποσχέσεις

Πρώτα η πανδημία και τώρα ο πόλεμος χρησιμοποιούνται ως λόγοι για εξαγγελίες, παροχές και υποσχέσεις που, ακόμη κι αν έχουν τη μορφή φιλοδωρήματος, αποτελούν το «τυράκι» προς το αποκαμωμένο εκλογικό σώμα. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό και το  ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ενώ προηγουμένως το απέκλειε κατηγορηματικά το οικονομικό επιτελείο για «δημοσιονομικούς λόγους» που ξαφνικά… εξέλιπαν), ενώ έφθασε στο σημείο να εγκαινιάσει στα μέσα της εβδομάδας μακέτες για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου που δεν έχει αρχίσει ακόμη!

Η δημοσκόπηση της MRB που έδειξε (επισήμως) τη Ν.Δ. να έχει πέσει στο 28,6% έφερε το Μέγαρο Μαξίμου στα όρια του πανικού, διότι έδωσε δημόσια διάσταση στο πρόβλημα που οι ίδιοι γνωρίζουν εδώ και καιρό. Οπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι εσωτερικές μετρήσεις έχουν καταγράψει, πριν ακόμη ξεσπάσει το ουκρανικό, μια σταθερή υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος κάτω από το (πολλαπλό) φράγμα του 30% και, όπως τώρα φαίνεται, η τάση αυτή επιδεινώνεται, δυσκολεύοντας και τις εταιρίες μετρήσεων στον υπέρμετρο εξωραϊσμό.

Λείπουν 10 μονάδες

Για να φανεί το χάσμα που δημιουργείται, αρκεί να σημειωθεί ότι για να αποσπάσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, με βάση τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. για τις μεθεπόμενες εκλογές, χρειάζεται ποσοστό άνω του 38%. Υστερα και από την εγκατάλειψη της (γελοίας άλλωστε) απόπειρας νέας αλλαγής για μεγαλύτερο μπόνους στον νικητή, σήμανε, λοιπόν, για τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του η ώρα της απότομης προσγείωσης στη δυσάρεστη πραγματικότητα.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός μαζί με την αυτοδυναμία σταμάτησε να μιλά και για τις επαναληπτικές εκλογές, που, υπό τα νέα δεδομένα, μπορεί να αποδειχθούν ένα ακόμη μεγαλύτερο φιάσκο.

Ούτε το όριο του 30%

Πιο εφιαλτικό και πιο κοντινό πλέον στην πραγματικότητα αρχίζει να γίνεται για τον κ. Μητσοτάκη το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να πιάσει στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής το όριο του 30%. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ψυχολογικό φράγμα, αλλά και σκληρά πολιτικό. Εάν με τις τάσεις που τώρα αναπτύσσονται η Ν.Δ. υποχωρήσει τελικά κάτω από αυτό, στην επόμενη Βουλή θα βρεθεί με λιγότερους από 100 βουλευτές.

Κι εκτός από πύρρειος αυτή η πρωτιά ίσως αποδειχθεί και άχρηστη, αφού τότε (ανάλογα και με τις νέες ισορροπίες) θα μπορεί να σχηματιστεί, όπως σημειώνουν αρκετοί, μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να καταργήσει αμέσως, με 200 ψήφους, την ενισχυμένη αναλογική που έχει ψηφίσει η Ν.Δ. Κάτι τέτοιο είναι φανερό ότι θα φέρει τεκτονικές αλλαγές και θα οδηγήσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας σε ένα εντελώς νέο αστερισμό κυβερνητικών συνεργασιών.

Τα σενάρια που απειλούν να θέσουν προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη εκτός πρωταγωνιστικού ρόλου (και τα οποία βρίσκονται επί τάπητος πλέον και στο Μαξίμου) δεν σταματούν εδώ. Στον ορίζοντα υπάρχει πάντα και η προοπτική σχηματισμού μίνι οικουμενικής κυβέρνησης, στα πρότυπα του 2011-12, εν όψει αφενός των εθνικών μετώπων και αφετέρου του άγριου δημοσιονομικού μαζέματος που σχεδιάζεται για την επόμενη ημέρα.

Ηδη οι μνηστήρες της πρωθυπουργίας για μια τέτοια περίπτωση είναι αρκετοί, είτε πρόκειται για τεχνοκράτες και τραπεζίτες, όπως ήταν ο Λ. Παπαδήμος, είτε για πολιτικά πρόσωπα. Σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα η απώλεια της πρωθυπουργίας (ανάλογα και με το εύρος της εκλογικής πτώσης) απειλεί να συμπαρασύρει τον κ. Μητσοτάκη και από την προεδρία του κόμματος, στο εσωτερικό του οποίου είναι κοινό μυστικό ότι έχει φουντώσει πάλι η κινητικότητα.

Εκτός εξουσίας με τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα…

Η μετακίνηση από την αυτοδυναμία στη σταθερότητα χαράχθηκε ως plan b, αλλά, επί της ουσίας, αποτελεί την αρχή μιας άτακτης υποχώρησης. Για τον κ. Μητσοτάκη ο εφιάλτης δεν είναι πλέον η απώλεια της αυτοδυναμίας μετά τις πρώτες ή και τις δεύτερες κάλπες, αλλά ο κίνδυνος να βρεθεί ολοκληρωτικά εκτός πρωθυπουργίας και εξουσίας, ακόμη κι αν η Ν.Δ. παραμείνει (με βάση τα σημερινά δεδομένα) πρώτο κόμμα.

Η διεξαγωγή των αμέσως επόμενων εκλογών υποχρεωτικά με την απλή αναλογική αλλάζει για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί τουλάχιστον σε πρώτη φάση η τράπουλα. Αν, για παράδειγμα, η Ν.Δ. προηγηθεί μεν αλλά με βραχεία κεφαλή, ενώ βγουν ενισχυμένα από την κάλπη και τα κόμματα της ελάσσονος
αντιπολίτευσης (αν δεν προστεθούν μάλιστα στα υπάρχοντα και άλλα), υπάρχει τότε το ισχυρό ενδεχόμενο να μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα.

Είναι ένα σενάριο που προσπαθούν ήδη να κάψουν τα κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζοντας ότι «κυβέρνηση χωρίς τον νικητή των εκλογών θα είναι πραξικόπημα». Oταν αυτό έγινε πάντως στην Πορτογαλία, κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, η δε κυβέρνηση έμεινε στην εξουσία για αρκετά χρόνια με αυτό το σχήμα.

Ο Σκανδαλίδης άνοιξε την πόρτα για συνεργασία με ΚΙΝ.ΑΛ.

Για να χρυσώσει το χάπι της αλλαγής στη στρατηγική του, ο κ. Μητσοτάκης τη συνδέει με την πίεση που ασκεί στο ΚΙΝ.ΑΛ. να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα των συνεργασιών. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης με την απάντησή του, ότι δεν δίνει σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, δεν απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει την επομένη των εκλογών.

Με αυτή τη μέγγενη, η Ν.Δ. επιδιώκει να αποκόψει ένα τμήμα «κεντρώων» ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ., οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να δουν την ηγεσία του να συμπράττει αυτή τη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», είναι έτοιμοι να υποκύψουν στο εκβιαστικό δίλημμα του κ. Μητσοτάκη περί πολιτικής σταθερότητας.
Γι’ αυτό και ο (εμπειρότερος) Κ. Σκανδαλίδης (προκειμένου να μην ανοίξει τρύπα διαρροών προς αυτή την κατεύθυνση) ήρθε να διορθώσει τον αρχηγό του, δηλώνοντας ότι «οι μετεκλογικές συνεργασίες επιβάλλονται από τη λαϊκή ετυμηγορία», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ακόμη κι αν μετά τις κάλπες Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη αποφασίσει ως πρώτο όρο να θέσει την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τρίτο πρόσωπο. Αυτός, κατά τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», είναι κι ένας από τους λόγους που, σημειολογικά, έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, παρά την πρόσκληση που του είχε απευθύνει στη Βουλή αμέσως μετά την εκλογή του στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς…

Πηγή: newsbreak.gr

https://www.newsbreak.gr/politiki/315792/oi-teleytaies-imeres-toy-mitsotaki/





Δημοσκόπηση MRB: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 7,4% - Μπαίνει στη Βουλή ο Κασιδιάρης 


Δημοσκόπηση MRB: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 7,4% - Μπαίνει στη Βουλή ο Κασιδιάρης
Αξιοσημείωτο εύρημα είναι η άνοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, το οποίο οδεύει προς είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 2,6% με αναγωγή

Στο 7,4% μειώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

Αξιοσημείωτο εύρημα είναι η άνοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, το οποίο οδεύει προς είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 2,6% με αναγωγή.
Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 18 έως 26 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%.
Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Στην αναγωγή τα στοιχεία δείχνουν πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό 34,9% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,9% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 16,4%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και οι Έλληνες για την Πατρίδα 2,6%.
Στην έρευνα της MRB και αναφορικά με τις μετακινήσεις/συσπειρώσεις ψηφοφόρων καταγράφονται τα εξής: Η ΝΔ διατηρεί το 68,8% των ψηφοφόρων που είχε τον Ιούλιο του 2019, παίρνει 2,8% από το ΣΥΡΙΖΑ και έχει διαρροή 12% προς το ΚΙΝΑΛ.
Την ίδια στιγμή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 64,1% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, παίρνει 4,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ και έχει διαρροή προς το ΚΙΝΑΛ 12,8%.
MRB1_1.jpg



MRB2_1.jpg

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Η έρευνα της MRB, η οποία καταγράφει τις αντιδράσεις των πολιτών και για την ακρίβεια, αποτυπώνει και τις απαντήσεις στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός κερδίζει τη μάχη της δημοτικότητας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει την πρωτιά, τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί και τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30% ευνοϊκές γνώμες και 21,7% όχι ευνοϊκές γνώμες.
Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 20,6% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 17,6% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 18,2%.

Αρνητική αξιολόγηση για τον πρωθυπουργό με 61,8%

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%. Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.
Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές
Αναφορικά με την επιθυμία για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το 50,2% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 27,4% έως το καλοκαίρι του 2022 και το 14,1% στο τέλος του έτους.
Την ίδια ώρα το 43,1% εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 26,1% στο τέλος του 2022 και το 16,8% τα καλοκαίρι του 2022.

www.bankingnews.gr



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. TO KOMMA “ ΛΑΟΣ” τοῦ Kαρατζαφέρη.
    Γράφτηκε (Γ. Μιχαλόπουλος) ότι: «‘Υπάρχει μαρτυρία στενοῦ του συνεργάτου, βάσει τῆς ὁποίας ὀ ἐν λόγῳ «ἐθνοσωτὴρ» ἦταν ἐπιφορτισμένος, κυρίως κι ἐπάνω ἀπὸ ὅλα, μὲ τὴν εὐθύνη νὰ κρατᾷ τὴν δυναμικὴ τοῦ ἐκλογικοῦ του σώματος κάτω ἀπὸ κάποιο ποσοστὸ (ἐὰν θυμᾶμαι καλῶς κάτω ἀπὸ τὸ 6%).
    Κάθε φορὰ ποὺ γιὰ κάποιον λόγο τὸ ΛΑΟΣ θὰ μποροῦσε νὰ αὐξήσῃ τὴν ἐκλογικὴ του δύναμιν, κάτι ἔκανε, ἔλεγε, ἔδειχνε ὁ ἴδιος ἢ οἱ συνεργάτες του καὶ κατρακυλοῦσαν τὰ ποσοστά τους. Τὸ καλλίτερον ὄλων ποὺ θυμᾶμαι ἦταν ἐκεῖνο μὲ τὰ καλώδια τοῦ ΟΤΕ. Ὅ,τι μπαρουφολογία τοῦ ἐρχόταν θὰ τὴν πετοῦσε, ἐὰν τοῦ κτυποῦσαν τὰ καμπανάκια τὰ ἀφεντικά του. Πατώντας ὅμως σὲ αὐτὸ τὸ παράδειγμα, γιὰ ἀρχὴ (καὶ μόνον ἐκ τοῦ προχείρου) νομίζω μποροῦμε καλλίτερα νὰ ἀποκωδικοποιήσουμε τοὺς (ἀληθεῖς) ῥόλους τῶν κομμάτων καί, κυρίως, τὴν ἀκυρότητα τῶν ἐκλογῶν. Ὅλων τῶν ἐκλογῶν.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννης Λαγός: Ό,τι χειρότερο οι Έλληνες Εθνικιστές! [Του Θ. Χατζηγωγου]


      ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΛ. ΩΡΑ»
      Λαγός: Ό,τι χειρότερο οι Έλληνες Εθνικιστές!
      Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ
      Θα σταθώ λίγο στην συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου στην «Ελεύθερη Ώρα» ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μιλώντας στον Χάρη Μπερτίδη, ο ιδρυτής της ΕΛΑΣΥΝ παραπονέθηκε πως μόνο η «Ε.Ω.» έγραψε για την 24ήμερη Απεργία Πείνας που έκανε προσφάτως στις Φυλακές Δομοκού, ξεχνώντας ότι και η παρούσα Στήλη του «Στόχου» έγραψε δύο φορές για το θέμα.
      Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να μη μεταφέρω εδώ μερικά απ’ όσα λέει ο Λαγός στην συνέντευξή του στην «Ελ. Ώρα». Μεταφέρω επί λέξει…
      Γ. ΛΑΓΟΣ: 1) «Έχω από την αρχή μιλήσει για 48 πολιτικούς κρατουμένους που είμαστε εδώ. Όμως, δυστυχώς, οι υπόλοιποι 47 έχουν σκύψει το κεφάλι και έχουν αποδεχτεί ότι μπορούν να τους συμπεριφέρονται αντίστοιχα. Έτσι, λοιπόν, η στάση και η συμπεριφορά των υπολοίπων για εμένα είναι αδιανόητη. Κι αυτό αποδεικνύεται και περίτρανα από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, με τον οποίο έχουν ζήσει πολλά, κάνει απεργία πείνας και δεν κατάφεραν να εκστομίσουν έστω μία κουβέντα»!..
      2) «Είναι πραγματικά κατάντια για τους υπόλοιπους (σ.σ.: απλούς πατριώτες) που δεν κατάφεραν να πούν όχι μία κουβέντα, αλλά πολλοί από αυτούς παρακαλούσαν τον θάνατό μου. Θέλω να δηλώσω, λοιπόν, και να το ξεκαθαρίσω ότι ο Εθνικιστικός Χώρος αποτελείται από τους χειρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Κι αυτό το λέω με πλήρη συνείδηση. Υπάρχουν φυσικά εξαιρετικοί άνθρωποι στον Πατριωτικό Χώρο, δυστυχώς όμως είναι πολύ λίγοι. Η συντριπτική πλειονότητα και ιδίως οι κεφαλές αυτών που απαρτίζουν τον λεγόμενο Εθνικιστικό Χώρο είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Παρακαλούν να ενταχθούν στο Σύστημα, σε ένα Σύστημα που υποτίθεται ότι κάποτε πολεμούσαν»!..
      ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της συνεντεύξεως, ο Γιάννης ο Λαγός δηλώνει ανοιχτά Ρωσόφιλος και υπερηφανεύεται ότι πάντοτε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφιζε ΥΠΕΡ της Αγίας Ρωσσίας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ εναντίον!..
      ΘΥΜΙΖΩ πως όταν τον Γενάρη του 2021 είχα πάρει συνέντευξη από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη, τον είχα ρωτήσει αν είναι Ρωσόφιλος ή Αμερικανόφιλος. Και μου απάντησε διπλωματικά ότι είναι μόνο Ελληνόφιλος. Την ίδια απάντηση δίνει και τώρα ο Ηλίας με τον Πόλεμο της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τον Λαγό που δεν κρύβει την Ρωσοφιλία του λόγω Ορθοδοξίας. Αγνοώντας ότι ο σκλάβος Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει σχεδόν «αφορίσει» το Πατριαρχείο της Μόσχας και έχει αγκαλιάσει τους Ουκρανούς που μέχρι πρόσφατα εθεωρούντο αιρετικοί και αποσχηματισμένοι…
      1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 31ης Μαρτίου 2022
      ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.
      Ο σημερινός νεοέλληνας, ο ρωμιός, είναι αυτός που είναι. Έχουμε επανειλημμένως και δια μακρόν αναλύσει την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά, την βλακεία και χαμηλή του νοημοσύνη, την δειλίά και κουτοπονηράδα του. Τι να κάνουμε; Αυτόν έχουμε και εμείς οι ίδιοι είμαστε σάρξ εκ της σαρκός του , μ’ αυτόν θα ζήσουμε και θα πορευτούμε. Τα ίδια άλλωστε προβλήματα με τους τότε ρωμιούς είχε και ο Κολοκοτρώνης.
      ΜΗΠΩΣ όμως και οι «ακροδεξιοί» πολιτευόμενοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους; Μήπως φταίνε κι αυτοί, που δεν στήνει ευήκοον ους ο ρωμιός στις εκκλήσεις τους; Γιατί στο Ισραήλ τα «ακροδεξιά» κόμματα συγκεντρώνουν πάντοτε περίπου το 30% του εκλογικού σώματος των ισραηλινών; Γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός Μπένετ είναι παιδί μιας «ακροδεξιάς» φράξιας; Τι κάνουν οι «ακροδεξιοί» πολιτικοί του Ισραήλ, που οι ρωμιοί «ακροδεξιοί» πολιτικοί δεν το κάνουν; Μελέτησαν ποτέ οι «ακροδεξιοί» πολιτικοί ηγέτες τον πολιτικό βίο και λόγο των ισραηλινών «ακροδεξιών»; Μήπως κατηγορούν τον Ελληνικό λαό, που δεν τους προσέχει, αντί να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους, που δεν είναι επαρκώς διαβασμένοι;
      Ζ.Π.


      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...