ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Απριλίου 2022

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΟΠΛΑ, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ... ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ MOSKVA. 500 ΡΩΣΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΟΥΡΚΙΚΑ Bayraktar ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

 

 

 

 

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....

 

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ; Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΝΤΡΕΗΚ. Ίσως υπάρχουν αυτήν την στιγμή περίπου 30 «ενεργοί» εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας.

 

 



Ουκρανικός Neptune έπληξε το καταδρομικό Moskva: Πήρε κλίση η Ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου - Εγκατέλειψαν οι ναύτες. "SOS πήραμε κλίση" - Τεράστια ρωσική απώλεια.

 

                                 

 

 


 

 

 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

https://warnews247.gr/ektakto-oi-oukranoi-eplixan-to-katadromiko-moskva-machi-na-min-vythistei-i-navarchida-tou-rosikou-stolou-egkateleipsan-oi-naftes/

Οι Ουκρανοί κατάφεραν αυτό που μέχρι τώρα φάνταζε ακατόρθωτο: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό “Moskva” πήρε φωτιά και εκκενώθηκε από τους 500 ναύτες του.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το ρωσικό καταδρομικό έστελνε σήματα SOS για αρκετή ώρα ενώ στο τελευταίο ανέφερε πως το πλοίο έχει πάρει κλίση και κινδυνεύει να βυθιστεί. Στην περιοχή έχουν σπεύσει βοηθητικά πλοία, ρυμουλκά και άλλα σκάφη για περισυλλογή επιζώντων.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έπληξαν το καταδρομικό με δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Νeptune κάτι πολύ δύσκολο για την ζώνη αεράμυνας που διέθετε το πλοίο.

Το καταδρομικό ήταν ένα οπλισμένο φρούριο καθώς είχε τριπλή ζώνη αεράμυνας στα 4 χλμ, στα 15 χλμ και στα 300 χλμ με 6x CIWS AK-630, 2 x Osa (SA-N-4) and 8×8 S-300F (SA-N-6).

Δεν πρέπει να αποκλείσουμε το καταδρομικό να χτυπήθηκε ακόμη και από νάρκη ή Harpoon.

Πρόσφατα η Βρετανία θα παρέδιδε Harpoon στην Ουκρανία καθώς και άλλα αντιπλοϊκά συστήματα.

“Εγκατέλειψαν οι 500 ναύτες”

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε αργά τη νύχτα πως “το καταδρομικό Moskva κλάσης 1164 (πρώην Slava) έχει υποστεί σοβαρή ζημιά μετά από εκρήξεις στα πυρομαχικά.

Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φωτιά

Το πλήρωμα έχει εκκενωθεί.

Η αιτία της φωτιάς είναι υπό διερεύνηση”!

Την πληροφορία περί “εκκένωσης του πληρώματος” μεταδίδουν και άλλα ρωσικά ΜΜΕ γεγονός που σημαίνει πως το πλοίο εγκαταλείφθηκε!

Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες οι Ρώσοι να έχουν και απώλειες καθώς η κατάσταση της θάλασσας δεν ήταν καλή εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον το πλήρωμα του είναι πάνω από 500 ναύτες και η φωτιά ξέσπασε στα πλάγια του πλοίου που βρίσκονται οι πύραυλοι όπως δείχνει η εικόνα στο τέλος του κειμέ

Εκτέλεσαν συνδυασμένη επιχείρηση οι Ουκρανοί με τη βοήθεια ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτέλεσαν συνδυασμένη επιχείρηση εναντίον του ρωσικού καταδρομικού.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως το δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι R-360 Neptune έπληξαν το ρωσικό καταδρομικό.

Kοντά πετούσε και Bayraktar TB2 το οποίο απασχολούσε το καταδρομικό και μετέδιδε εικόνα στους ουκρανούς. 

Προχτές, είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό. H ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν» κατέρριψε ουκρανικό drone «Bayraktar TB2» ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, οι Ρώσοι ανέφεραν πως στην Οδησσό υπάρχει ομάδα ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που αποτελείται από αξιωματούχους της ρουμανικής PMC Nordstarsupport Group.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως η ομάδα δρα σε προάστιο της Οδησσού και διαθέτει εξοπλισμό που επιτρέπει τον εντοπισμό των «ακριβών συντεταγμένων οποιουδήποτε πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα σε ακτίνα έως και 200 ​​χιλιομέτρων».

Η ΝΑΤΟϊκή ομάδα έχει ως αποστολή να σταματήσει την απόβαση των ρωσικών δυνάμεων και να παράσχει την ακριβή θέση των ρωσικών πλοίων στους Ουκρανούς για την καθοδήγηση των πυραύλων Neptune”. 

Φαίνεται πως αυτό ακριβώς έγινε και σήμερα.

Τεράστια η απώλεια για τους Ρώσους

Η απώλεια είναι τεράστια για τους Ρώσους και στο ψυχολογικό κομμάτι καθώς η ναυαρχίδα τους αν δεν έχει βυθιστεί, στην καλύτερη έχει τεθεί εκτός μάχης.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας χάνει το πιο ισχυρό του πλοίο και με ενεργοποιημένη την Συνθήκη του Μοντρέ, η Ρωσία δεν μπορεί να ενισχύσει τις ναυτικές της δυνάμεις με πλοία από την Μεσόγειο.

Μάλλον και η απόβαση στην Οδησσό ακυρώνεται καθώς ο αποβατικός Στόλος χωρίς το Moskva θα είναι “ανοιχτό” σε πολλές επιθέσεις.

Το καταδρομικό Moskva ανήκε και στην ναυτική δύναμη Μεσογείου. Προστάτευε την ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στην Συρία με τα αντιαεροπορικά του συστήματα.

Το Μοskva είχε υποστεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Πρόσφατα εκτόξευσε τον πύραυλο τύπου Κρουζ, «Vulkan», στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Moskva πρώην κλάσης Slava, ανήκει στα καταδρομικά κλάσης 1164 Atlant κατευθυνόμενων βλημάτων του Ρωσικού Ναυτικού.

Έχει εκτόπισμα 11,490τ. μήκος 186μ. και πλήρωμα 480 ατόμων.

Ο οπλισμός του αποτελείται από 16x P-500 Bazalt πυραύλους Ε/Ε, 8×8 (64) S-300PMU Favorit πυραύλους Ε/Α, 2×20 (40) OSA-MA επίσης Ε/Α, 1x διπλό πυροβόλο AK-130 των 130mm/L70, 6x CIWS AK-630 και 2x ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές RBU-6000.

To καταδρομικό μπορεί να φέρει και πυρηνικούς πυραύλους…

Τα καταδρομικά αυτά θεωρούνται “φονιάδες αεροπλανοφόρων” καθώς διαθέτουν ισχυρούς αντιπλοικούς πυραύλους 16 × P-1000 Vulkan (SS-N-12 Sandbox) εμβέλειας 700 χλμ  (αντικατέστησαν τους P-500 Bazalt).

Πάντως, τον προηγούμενο μήνα όπως είχε ενημερώσει το WarNews247, οι Ρώσοι έχασαν μεγάλο αποβατικό πλοίο, το Orsk, μετά από κτύπημα στην Θάλασσα του Αζόφ.

Ποιος είναι ο αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune

Το RK-360MC Neptune είναι παράκτιας αμύνης σύστημα αντιπλοϊκών πυραύλων με βεληνεκές περίπου 300 χιλιόμετρα.

O πύραυλος R-360 του συγκροτήματος RK-360MT “Neptun” βασίζεται στο σοβιετικής σχεδίασης βλήμα κατά μονάδων επιφανείας Kh-35 (3M-24), ενός υποηχητικού cruise με ενσωματωμένο ραντάρ, μήκους 4,4 μέτρων με πολεμική κεφαλή 145 κιλών και συνολικό βάρος 620 κιλά.

Το συγκρότημα μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 25 χλμ. από την ακτογραμμή και η ανάπτυξή του διαρκεί μέχρι 15 λεπτά.

 

 

 ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 

 



14 σχόλια:

  1. Απίστευτη δήλωση Ν.Παναγιωτόπουλου: «Δεν είναι ώρα να τα βάλουμε με την Τουρκία»!
    «Δεν είναι η καλύτερη περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».
    Μια απίστευτη δήλωση, την ώρα που οι Τούρκοι κάνουν «σουρωτήρι» το Αιγαίο, έκανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
    Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας πως «παραβλέπουν και κάποια» από τα στοιχεία της συμπεριφοράς της.
    Συγκεκριμένα για τις σχέσεις μας με την Τουρκία αυτό το διάστημα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν ήταν ρόδινες ούτε προ δύο μηνών, όταν εισηγηθήκαμε το Κέντρο στην Κρήτη, με τη συμμετοχή Τούρκου αξιωματούχου. Σημείωσε μάλιστα, ότι εάν ισχύει ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις άλλαξαν λίγο τον τρόπο με τον οποίο πολλοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βλέπουν τη θέση της Τουρκίας, αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να συνηγορήσει υπέρ της σύναψης και της προώθησης της συμφωνίας στη Βουλή:
    «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Διότι, αυτή την εποχή, οι σύμμαχοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, θέλουνε να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ.
    Αν παραβλέπουν κάποιες συμπεριφορές της Τουρκίας, φερ’ ειπείν η αγορά των ρωσικών συστημάτων, των πυραύλων S-400 ή όχι, είναι δικό τους ζήτημα να αξιολογήσουν. Εμείς θα λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα αιτιολογούμε τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο, στοιχεία της συμπεριφοράς της: λιγότερη προκλητικότητα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερες εμπρηστικές δηλώσεις, λιγότερες συμπεριφορές όπως η παραβίαση του εναέριου χώρου μας, οι υπερπτήσεις, που, αυτό το διάστημα, ήταν και πολλές από μέρους τους. Θα ζητάμε πάντα τα ίδια. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για το σύνολο της ημέρας ιδού τα στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων:
      ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 13η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
      ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2×2 F-16, 1×3 F-16)
      ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (1 CN-235, 1 UAV, 1 ATR-72)
      ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10
      ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 5
      ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 12
      ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 81 (50 από τα μαχητικά, 18 από το UAV και 13 από το CN-235)
      ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
      ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
      Οι 11 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις.
      Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
      Δηλαδή και ρεκορ παραβιάσεων για το τελευταίο 4μηνο μέσα σε μια ημερα. Στις 28 Ιανουαρίου είχαν σημειωθεί 85.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό».
    Καλεσμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ζ.Ζάεφ.
    Ο Σκοπιανός πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος είναι επίσημος προσκεκλημένος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προκλητικές δηλώσεις λίγο πριν την άφιξη του στην Αθήνα.
    «Η Συμφωνία των Πρεσπών άξιζε και θα αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδινή» των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι θα αποδειχθεί ότι αξίζει, διότι μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σχολίασε ότι «υπάρχουν σημεία όπου υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορη, υπάρχουν και σημεία όπου η συνεργασία γίνεται σε μέτριους ρυθμούς», τονίζοντας ότι η πρόοδος είναι εμφανής και δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.
    «Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν φιλία και συνεργασία, αντί για απομόνωση και σύγκρουση, είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», τονίζει ο Ζάεφ.
    Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως «είμαστε τώρα γείτονες, που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν».
    Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».
    «Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζάεφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΑΕΦ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: «οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».
      Οι «Έλληνες» έγιναν τόσο διεφθαρμένοι ώστε άρχισαν να σκοτώνουν τα παιδιά τους, με τους «μακεδόνες» θα έχουν πρόβλημας;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Nέα απειλή για το ΠΝ: Η Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο MAM-L από το UAV AKSUNGUR.
    Την ώρα που ο Ν.Παναγιωτόπουλος λέει πως «δεν είναι η εποχή να λες πράγματα κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».
    Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο της Άσκησης Γαλάζια Πατρίδα 2022, ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος MAM-L εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος AKSUNGUR δημιουργώντας μία νέα απειλή στο Αιγαίο και την Μεσόγειο για το ΠΝ.
    «Στο πλαίσιο της Άσκησης Γαλάζια Πατρίδα 2022, πύραυλοι Mini Intelligent Mumunition (MAM-L) εκτοξεύτηκαν για πρώτη φορά από το Εθνικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος AKSUNGUR, το οποίο μόλις μόλις εντάχθηκε σε υπηρεσία στο τουρκικό Ναυτικό».
    Το Mini Intelligent Ammunition (MAM-L), αναπτύχθηκε και παράγεται από τη ROKETSAN, για χρήση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ελαφρά αεροσκάφη επίθεσης και εναέριες αποστολές εδάφους με το χαμηλό του βάρος όπως αναφέρουν οι Τούρκοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεπέν: Ζητά την διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γερμανία – «Έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα».
    Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν παρέθεσε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, όπου και παρουσίασε το πρόγραμμά της για τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας και τη διπλωματία.
    Εντύπωση όμως προκάλεσε η μετωπική επίθεση της υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας κατά της Γερμανίας, όπου για πρώτη φορά ξεκαθάρισε πως τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι αντικρουόμενα.
    Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι θα σταματήσει όλα τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα με τη Γερμανία και αντ’ αυτού θα προτείνει μια ριζική αλλαγή στις σχέσεις, εάν εκλεγεί στις 24 Απριλίου.
    Στην ομιλία της, χαρακτήρισε όλα τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα με τη Γερμανία «το απόλυτο αρνητικό της γαλλικής στρατηγικής ταυτότητας».
    Σύμφωνα με την ίδια, οι «στρατηγικές διαφορές» μεταξύ των δύο χωρών «είναι ασυμβίβαστες», καθώς το γαλλικό σύστημα βασίζεται στην «ανεξαρτησία, την αποτροπή, έναν πλήρη στρατό και βιομηχανικό μοντέλο παγκόσμιας κλάσης».
    Σε περίπτωση εκλογής της, η Λεπέν επιβεβαίωσε επίσης ότι θα σταματήσει επίσης να υποστηρίζει την «απαίτηση της Γερμανίας για μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
    Στρατηγική συνεργασία με Ρωσία
    Η δεξιά υποψήφια ζήτησε επίσης μια «στρατηγική προσέγγιση» μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ μόλις τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν έχει «συμφέρον να δει να αναδύεται μια στενή σινορωσική ένωση», είπε.
    Ωστόσο, το στρατόπεδο του απερχόμενου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε τις προτάσεις της Λεπέν για την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι θα κινδύνευε να απομονώσει τη Γαλλία. Η Λεπέν «ονειρεύεται μια Γαλλία χωρίς άλλους συμμάχους εκτός από τη Ρωσία, γυρίζοντας την πλάτη στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γερμανία», δήλωσε η ευρωβουλευτής του Renew Ναταλί Λουαζό.
    Η Μαρίν Λεπέν παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να κυβερνήσει τη Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει την αναμέτρηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι θα βασιστεί στη «διαβούλευση με τον λαό» μέσω δημοψηφισμάτων. Η EURACTIV France αναφέρει: «Η πολιτική της Λεπέν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο».

    Η Λεπέν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (12 Απριλίου) ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την άμεση δημοκρατία σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συστήματος – κάτι που επιθυμεί επίσης να μεταρρυθμίσει.
    Αλλά τα μέτρα που πρότεινε στοχεύουν επίσης να παρακάμψουν, ένα προς ένα, τα εμπόδια που έχουν εμποδίσει τη γαλλική ακροδεξιά να κερδίσει την εξουσία.
    Στην προεκλογική εκστρατεία, οι υποστηρικτές της χρησιμοποιούσαν φράσεις όπως «αν ο λαός ψηφίσει, ο λαός κερδίζει». Σε παρόμοιο πνεύμα, η Λεπέν επιβεβαίωσε ότι θα βασιστεί σε «δημοψηφίσματα λαϊκής πρωτοβουλίας».
    «Σκοπεύω, λοιπόν, να συμβουλευτώ τον μοναδικό εμπειρογνώμονα που δεν συμβουλεύτηκε ποτέ ο Εμανουέλ Μακρόν: τον λαό», είπε. Είναι επίσης «πολύ πιο υγιές να ψηφίζει ο λαός [παρά] να αποφασίζουν τα δύο σώματα» για τις συνταγματικές αναθεωρήσεις, συμπλήρωσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
    ΕΟΦ: Απόσυρση πασίγνωστου προϊόντος από τα σούπερ μάρκετ.
    Την άμεση ανάκληση πασίγνωστου Energy Drink από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και ολόκληρη την αγορά αποφάσισε ο ΕΦΕΤ έπειτα από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ.
    Στην ανάλυση αυτή διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό εμπεριέχετε η ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία και πρόκειται για μια φαρμακευτική δραστική ουσία.
    Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την επωνυμία «48 hours gold -Ginseng Drink» έπειτα από δειγματοληψία που έγινε σε συσκευασία με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150 ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ ΕΕ -TWINS TRADE» που έχει έδρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.
    Έτσι μετά την ανάλυση που έδειξε την σιλδεναφίλη στο εν λόγω προϊόν που δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος και για αυτό μάλιστα διενεργούνται και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την τήρηση των οδηγιών.
    Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται αλλά και να καταναλώνουν το συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό για το καλό της υγείας του.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο M.Ρούμπιν ξεμπροστιάζει τη B.Νούλαντ: «Να μπει τέλος στη βλακεία - Καμία διαφορά μεταξύ Ντονιέτσκ και Κατεχόμενων».
    Ο αναλυτής Μ. Ρούμπιν κατακεραυνώνει την Β.Νούλαντ και το State Department για τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
    “Σε συνέντευξη Τύπου στην Κύπρο κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Ευρώπη, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, δεν έκανε διαχωρισμό, όταν μίλησε για μια επικείμενη συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, τον ηγέτη του τουρκοκρατούμενου βόρειου τμήματος του η χώρα.
    «Θα πάω στον Βορρά και θα περάσω λίγο χρόνο με τον Πρόεδρο Τατάρ», είπε πριν κάποιος από το ακροατήριο αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κατοχής.
    «Υποθέτω ότι ήταν λάθος», διόρθωσε μετά σύμφωνα με πληροφορίες.
    “To Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραμένει τυφλό”
    Αφήστε στην άκρη την ένσταση ότι επισκέφτηκε Κύπριους χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση. Όσοι γνωρίζουν τα ζητήματα που προκύπτουν από μια σχεδόν 50χρονη κατοχή δεν χρειάζεται να ξεφυλλίσουν αδέξια σημειώσεις.
    Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να μιλήσει με οποιονδήποτε τρόπο με τον Τατάρ.
    Ο Τατάρ είναι μια μαριονέτα της Τουρκίας, δεν διαφέρει από τον Φιλίπ Πετέν στο Βισί της Γαλλίας ή τον Βίντκουν Κίσλινγκ της Νορβηγίας που στην εποχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μαριονέτες της Γερμανίας.
    Ο Τατάρ είναι ένας παράνομος ηγεμόνας, εξουσιοδοτημένος όχι από Κύπριους, αλλά από Τούρκους εποίκους. Ως εκ τούτου, είναι το πρόσωπο της πολιτιστικής γενοκτονίας που διεξάγει ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο νησί καθώς προσπαθεί να ριζοσπαστικοποιήσει την παραδοσιακά μετριοπαθή μουσουλμανική μειονότητα της Κύπρου. Εάν η Τουρκία και οι πληρεξούσιοί της αναζητούσαν πραγματικά μια διπλωματική λύση για τη διχοτόμηση του νησιού, θα υπήρχε λύση εδώ από δεκαετίες.
    Η πραγματικότητα είναι ότι τα Κατεχόμενα εμπλέκονται στη διπλωματία ανειλικρινά, ως τακτική για την καθυστέρηση της επίλυσης ενώ αλλάζουν τη δημογραφία του νησιού.
    Ένα ευρύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραμένει τυφλό σε τέτοιες τακτικές. Τα αδίστακτα καθεστώτα συνήθως χρησιμοποιούν πληρεξούσιους για να προωθήσουν τους στόχους πολιτικής τους, αποφεύγοντας παράλληλα τη λογοδοσία για τις ενέργειές τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Η Νούλαντ νομιμοποιεί τους τούρκους κατακτητές»
      Το να μιλάς με τον Τατάρ αντικατοπτρίζει το ίδιο λάθος που έκανε ο ειδικός απεσταλμένος Ζαλμάι Χαλιλζάντ και τόσο η κυβέρνηση Τραμπ όσο και του Μπάιντεν κατά τη διαπραγμάτευση με τους Ταλιμπάν. Tους αντιμετώπισε ως λειτουργικά διαφορετικούς από την υπηρεσία Υπηρεσιών Πληροφοριών (ISI) του Πακιστάν που τους κατεύθυνε, τους χρηματοδότησε και τους ήλεγχε.
      Δεν θα ήταν επίσης διαφορετικό από το να μιλάμε με τον Χασάν Νασράλα, τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ, και να πιστεύουμε ότι είναι ανεξάρτητος από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, όπως κάνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και Αμερικανοί προοδευτικοί. Ομοίως, θα ήταν εξίσου παράλογο με το να αντιμετωπίζουμε τον Ντένις Πούσιλιν, τον ηγέτη της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» ως οτιδήποτε περισσότερο από έναν φύλακα του Κρεμλίνου.
      Αν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θέλουν πραγματικά να αναβιώσουν την αμερικανική διπλωματία, δεν χρειάζεται πρόσθετα χρήματα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά ένα τέλος στη βλακεία.
      Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να παραμείνουν υπερδύναμη, δεν θα πρέπει να αποσπούν την προσοχή τους με αντιπροσώπους εχθρικών δυνάμεων, αλλά θα πρέπει να ζητούν από τους ελεγκτές τους υπεύθυνους.
      Η διπλωματία με πληρεξούσιους έχει υψηλό κόστος καθώς επιτρέπει στους επιτιθέμενους να αποσπούν την προσοχή ενώ νομιμοποιούν τους κατακτητές.
      Σίγουρα, όλοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμφωνούν ότι οι άμεσες συνομιλίες με τους ηγέτες στο Ντόνετσκ όχι μόνο θα ήταν άσκοπες, αλλά θα προκαλούσαν πραγματικά σοβαρό κακό με το να προσδώσουν νομιμότητα σε ένα παράνομο καθεστώς.
      Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Ντόνετσκ και βόρειας Κύπρου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις στους Κουίσλινγκ των Κατεχόμενων της Κύπρου, όπως κάνουν και στους Ουκρανούς, όχι να τους νομιμοποιούν. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν ειρήνη στην Κύπρο, πρέπει να στριμώξουν τα Κατεχόμενα.
      Ο δρόμος προς την ειρήνη βρίσκεται μέσω άσκησης μέγιστης πίεσης στην Άγκυρα μέχρι την επιστροφή όλων των Τούρκων εποίκων στην Τουρκία και την εξάρθρωση οποιουδήποτε υπολείμματος της μακροβιότερης κατοχής της Ευρώπης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΡΩΣΙΚΟ: «Τα ρωσικά πλοία μπορούν να πάνε μόνο στο βυθό». ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΤΡΟΤΣΚΥ ΣΤΟΝ ΣΙΜΑΝΟΒΙΤΣ.
    «Αυτούς που σταμάτησαν την προέλαση από ατελείωτες φάλαγγες ρωσικού εξοπλισμού, εκείνους που αποκρούουν τις συνεχείς επιθέσεις στο Ντονμπάς, εκείνοι που υπερασπίζονται ηρωικά τη Μαριούπολη, βοηθώντας ολόκληρο το κράτος μας να αντέξει, εκείνους που σταμάτησαν την επίθεση από το νότο και έκαναν διάσημο το χωριό Chornobaivka, αυτούς που έδιωξαν τον εχθρό από το βορρά, αυτούς που έδειξαν ότι η ρωσική αεροπορία είναι ανυπεράσπιστη».
    Πηγές από την Μόσχα που ερωτήθηκαν από το defencenet.ru πως σχολιάζουν το γεγονός, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν.

    «Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή θα είναι μια τυραννία της αριστεράς, όχι μια τυραννία της δεξιάς. Θα είναι μια κόκκινη τυραννία και όχι μια λευκή».

    «Εννοούμε τη λέξη “κόκκινη” στην κυριολεξία, γιατί θα φέρουμε τέτοιες πλημμύρες αίματος, που θα κάνουν κάθε ανθρώπινη απώλεια που έγινε στους καπιταλιστικούς πολέμους, αδύνατη σε σύγκριση.
    Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες πέρα από τον ωκεανό θα εργαστούν όσο το δυνατόν πιο στενά μαζί μας.
    Αν κερδίσουμε την επανάσταση, θα δημιουργήσουμε τη δύναμη του Σιωνισμού πάνω στο ναυάγιο της κηδείας της επανάστασης, και θα γίνουμε μια δύναμη, μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη. Μέσω της τρομοκρατίας και των λουτρών αίματος, θα υποβιβάσουμε τη Ρωσική διανόηση σε μια κατάσταση πλήρους αποβλάκωσης και ηλιθιότητας και σε μια ζωώδη ύπαρξη ... Αυτή τη στιγμή, οι νέοι άνδρες μας με τα δερμάτινα μπουφάν τους, οι γιοι των ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, την Gomel και την Vinnitsa, (πόλεις με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό) ξέρουν πώς να μισούν οτιδήποτε ρώσικο. Τι ευχαρίστηση παίρνουν καταστρέφοντας την ρώσικη διανόηση - αξιωματικούς, ακαδημαϊκούς και συγγραφείς ...»

    * Όπως αναφέρεται στα «Απομνημονεύματα του Aron Simanovich», (“Memoirs of Aron Simanovich”) ενός Εβραίου κοσμηματοπώλη στην αυλή του Τσάρου, που ενήργησε ως γραμματέας και βοηθός του Ρασπούτιν και επεδίωξε να επηρεάσει τον Τσάρο (μέσω του Ρασπούτιν) προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των Εβραίων στη Ρωσία. Τα απομνημονεύματα γράφτηκαν το 1928, αλλά μόλις τώρα μεταφράστηκαν στα αγγλικά. Τα παραπάνω λόγια βρίσκονται και σε πολυάριθμες ρωσικές ακαδημαϊκές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της «Φύσης του Σιωνισμού» (‘The Nature of Zionism’) του Vladimir Stepin, που δημοσιεύθηκε (στα ρωσικά) στη Μόσχα, το 1993 και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Clive Lindhurst.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Tο Moskva δεν επλήγη από Neptune": Η Ρωσία παρέδωσε τελεσίγραφο σε ΗΠΑ.
    Ρηματική διακοίνωση δύο σελίδων απέστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Η Ρωσία προειδοποιεί για πρώτη φορά ευθέως την Ουάσιγντκον για «απρόβλεπτες συνέπειες» αν συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απώλεια του ρωσικού καταδρομικού “Moskva”.

    Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν ενημερώθηκε στη διάρκεια της νύχτας για την απώλεια του πλοίου.

    Ο Πούτιν ήταν «έξαλλος» με τρόπο «που δεν τον έχουμε ξαναδεί», ανέφεραν ρωσικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι αξιωματούχοι του είπαν ότι δεν έπληξε το ρωσικό καταδρομικό ουκρανικός αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune σημειώνοντας πως η επίθεση έγινε με “ΝΑΤΟϊκά όπλα” “φωτογραφίζοντας” τους Βρετανούς πίσω από την επίθεση. (Harpoon;)

    Να σημειώσουμε εδώ ότι όλοι οι Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως η “ιστορία με τον Neptune δεν πείθει. Είναι αδύνατον ο πύραυλος αυτός να προκάλεσε τέτοια κολοσιαία ζημιά στο Moskva”.

    Ρωσία σε ΗΠΑ: “Aπρόβλεπτες συνέπειες”
    Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν “απρόβλεπτες συνέπειες” αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

    Η ρωσική διπλωματική διακοίνωση είναι δύο σελίδων. Το ρωσικό έγγραφο εστάλη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
    “Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια”, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με την Washington Post, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο.

    Προχθές, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

    Ρωσικά ΜΜΕ: ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση
    «H επίθεση στο καταδρομικό Moskva ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη κοινή επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των δυτικών χωρών. Εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, συμμετείχαν στρατιωτικοί από τη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

    Οι Βρετανοί «υποστήριξαν» τεχνικά την επίθεση με πυραύλους. Καναδοί και Αυστραλοί επίσης συμμετείχαν. Δεν υπάρχει κανένας Neptune. Αυτά τα συντηρούν κάποιοι για να ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς και να ενισχύσουν τον Ποροσένκο υπό την ηγεσία του οποίου κατασκευάστηκε ο συγκεκριμένος αντιπλοϊκός πύραυλος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρωσική κρατική τηλεόραση: "Νίκη με οποιοδήποτε κόστος στην Ουκρανία- O Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με το ΝΑΤΟ ξεκίνησε!
    Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας, https://warnews247.gr/rosiki-kratiki-tileorasi-niki-me-opoiodipote-kostos-stin-oukrania-o-tritos-pagkosmios-polemos-xekinise-enantion-tou-nato/

    “Σήμα” για ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας έστειλε η ρωσική κρατική τηλεόραση μιλώντας ευθέως για “πολυεπίπεδο πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη συλλογική Δύση” φτάνοντας στο σημείο να τονίσει πως ο “Τρίτος Παγκόσμιος έχει ήδη ξεκινήσει”.

    Είναι προφανές πως η απώλεια του καταδρομικού Moskva και οι απώλειες δεκάδων Ρώσων μελών του πληρώματος, πυροδοτούν εξελίξεις.

    Ρώσοι ειδικοί και αναλυτές τονίζουν πως ο “όρος ειδική στρατιωτική επιχείρηση” παύει να υφίσταται καθώς “η Ουκρανία απαντά με πόλεμο πλήρους κλίμακας”.

    D-Day και για τον B.Πούτιν το Ντονμπάς – “Βράζει” το ρωσικό Στράτευμα: Κάνατε ολέθρια λάθη – Κήρυξε Πατριωτικό Πόλεμο & γενική επιστράτευση

    “Πολεμάμε ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”
    Στην ερώτηση, γιατί η “ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία” διαρκεί τόσο πολύ, η παρουσιάστρια της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Όλγα Σκαμπίεβα, τονίζει πως η Ρωσία πολεμά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ.

    Αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Πολλοί αναρωτιούνται, δεν μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα;

    Όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η στρατιωτική επιχείρηση.

    Όλοι θέλουν μια οριστική νίκη.

    Όλοι θέλουν οι στόχοι να ολοκληρωθούν.

    Διαφορετικά είναι αδύνατον να αποδεχθούμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

    Κάποιος μπορεί να πει ότι έχει κλιμακωθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Αυτό είναι αλήθεια.

    Αυτή τη στιγμή πολεμούμε εναντίον της υποδομής του ΝΑΤΟ, αν όχι εναντίον του ίδιου του ΝΑΤΟ.

    Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό.
    “Ο πόλεμος διεξάγεται από το ΝΑΤΟ – Θέλουν πόλεμο πλήρους κλίμακας”
    Παρουσιαστές και συμμετέχοντες στην ρωσική κρατική τηλεόραση αναφέρουν:

    “Ο πόλεμος διεξάγεται από το ΝΑΤΟ. Το κομμάτι της ενημέρωσης αποφασίζεται από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι πληροφορίες παρέχονται από τους Αμερικανούς. Οι ειδικές δυνάμεις αποτελούνται κυρίως από ξένους μισθοφόρους.

    Λέμε ότι διεξάγουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πολυεπίπεδος πόλεμος πλήρους κλίμακας με τη συλλογική Δύση και η Δύση προετοιμάζεται από καιρό γι’ αυτό.
    Στόχος τους είναι να μας παρασύρουν σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα».

    Ο παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Anatoly Kuzichev ανέφερε:
    “Καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει η Ουκρανία. Προσπαθούμε να ενεργήσουμε σύμφωνα με τη λογική μιας ειδικής επιχείρησης, αλλά αυτοί προσπαθούν να τη μετατοπίσουν σε έναν πλήρη πόλεμο”

    Ο Gevorg Mirzayan πρόσθεσε:

    “Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στο Κίεβο ή ακόμη και σε κάποιο βαθμό να του επιβάλουμε τη λογική μιας ειδικής επιχείρησης. Αλλά με τη σειρά του το Κίεβο απαντά με στρατιωτική δράση πλήρους κλίμακας”.

    Ο Ρώσος πρώην βουλευτής Βλαντιμίρ Μπόρτκο τόνισε ότι ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί “με κάθε κόστος”.

    “Για μένα, προσωπικά δεν υπάρχει κανένα άλλο τέλος στον πόλεμο αυτό παρά από μια πλήρης άνευ όρων νίκη.

    Και συγχωρέστε με, νίκη με οποιοδήποτε κόστος!.

    Η νίκη είναι απαραίτητη!

    Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Πούτιν σε αυτό το θέμα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Βράζει" η Μόσχα: Σχέδιο για πανεθνική στρατιωτική κινητοποίηση- "Αιτία πολέμου η απώλεια του Moskva".
    Έντονες πληροφορίες κυκλοφορούν στην Ρωσία για για επίσημη κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία και για πλήρη-πανεθνική στρατιωτική κινητοποίηση μετά την απώλεια του Moskva.

    Οι εικόνες στην ρωσική κρατική τηλεόραση ήταν συγκλονιστικές. Οι παρευρισκόμενοι μόνο που δεν έκλαιγαν για την απώλεια του εμβληματικού καταδρομικού.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitri Peskov, προειδοποίησε πως “αν το Κίεβο συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ρωσικών πόλεων, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία”

    Αυτό σημαίνει πως το αφήγημα της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” λαμβάνει τέλος και θα υπάρξει στρατιωτικός νόμος και πανεθνική κινητοποίηση, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί καθώς είχε επιφέρει σύγχυση τόσο στον Στρατό όσο και στους ρωσόφωνους της Αν. Ουκρανίας.

    Η απώλεια του καταδρομικού Moskva θα διευκολύνει την εξέλιξη αυτή μαζί με τις πρόσφατες επιθέσεις σε Belgorod και Βryansk. Δεν αποκλείονται ακόμη και “false flag” επιχειρήσεις των Ρώσων.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ετοιμαστεί σχέδια για κινητοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο.

    Ήδη ο Βόρειος Στόλος και η 8η CAA της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας συγκροτούν νέες μονάδες με εξοπλισμό από εφεδρικές βάσεις αποθήκευσης.

    Αναλυτές και σχολιαστές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν χαρακτηριστικά:

    “Μια σημαντική ανακοίνωση, από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την μοίρα του καταδρομικού Moskva που έχει τυλιχτεί στις φλόγες, μιλάμε για την Ναυαρχίδα του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

    Ακόμη και αν υπάρχει επίθεση εναντίον του εδάφους μας είναι “αιτία πολέμου”, στην πραγματικότητα είναι μια απόλυτη αιτία πολέμου, να μην κοροϊδευόμαστε.

    Πώς ονομάζεται αυτό που κάνουμε σήμερα;

    Eιδική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση (λένε όλοι οι παρευρισκόμενοι ομόφωνα).

    Η ειδική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση έχει λήξει!

    Τελείωσε χτες το βράδυ!

    Όταν η πατρίδα μας δέχτηκε επίθεση.

    “Έληξε η ειδική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση”
    Eρώτηση δημοσιογράφου: Όταν λέτε χτες βράδυ εννοείται την επίθεση στο καταδρομικό Moskva;

    Και όταν μιλάτε για πόλεμο, μιλάτε για πλήρη πολεμική κινητοποίηση;

    Απάντηση:

    Σταματήστε! Δεν θέλω να μιλήσω για την Ναυαρχίδα μας επειδή υπάρχουν διαφορετικές ιστορίες.

    Το καταδρομικό Moskva είναι αιτία πολέμου 100%

    Είναι (ήταν) η Ναυαρχίδα μας!

    Δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτούμε!

    Πρέπει να υπάρξει απάντηση. Αλλά τι είδους;

    Δημοσιογράφος: Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση μετατραπεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Αυτό είναι απόλυτα σωστό. Πολεμούμε εναντίον ολόκληρης της υποδομής του ΝΑΤΟ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.

    Εναντίον των ΗΠΑ. 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες τη βδομάδα μεταφέρουν όπλα μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης, μέσω Πολωνίας. Παραδίδουν όπλα. Δεν είναι αστείο.

    Πρέπει να σκεφτούμε να βομβαρδίζουμε την σιδηροδρομική σύνδεση.

    Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Ηγέτες χωρών συνεχίζουν να πηγαίνουν στο Κίεβο.

    Απάντηση: Πρέπει να βομβαρδίσουμε το Κίεβο. Τότε δεν θα ξανάρθουν. Αυτό πρέπει να κάνουμε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΠΑ σε Ουκρανία: "Κτυπήστε στόχους σε Κριμαία-Ντονμπάς - Αποδεκατίστε τους Ρώσους.
    Ραγδαία κλιμάκωση αναμένεται στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι Αμερικανοί έχουν δώσει για πρώτη φορά εντολή για κτυπήματα εναντίον ρωσικών στόχων μέσα στην Κριμαία και στα εδάφη του Ντονμπάς, σε Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ.

    Για το λόγο αυτό, το Πεντάγωνο και η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία θα δώσουν όλα τα απαραίτητα όπλα στους Ουκρανούς καθώς και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για για να μπορέσουν να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους.

    Οι Αμερικανοί ανεβάζουν το επίπεδο κρίσης και πολέμου με την Ρωσία. Ποτέ ξανά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει λόγος για “ουκρανική επίθεση σε Κριμαία-Ντονμπας”.

    Στόχος είναι να προκληθούν μεγάλες ρωσικές απώλειες και να συρθεί η Ρωσία σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο με απώτερο σκοπό οι “Ρώσοι να αποδεκατιστούν και να μην ανασυνταχθούν ποτέ”.


    “Κτυπήστε στόχους σε Κριμαία-Ντονμπάς”
    “Η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει πληροφορίες και όπλα στην Ουκρανία που θα τη βοηθήσουν να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία και στα κατεχόμενα εδάφη του Ντονμπάς”.

    Αυτό ανέφεραν στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου.

    “Οι ΗΠΑ αύξησαν τη ροή πληροφοριών προς την Ουκρανία. Οι πληροφορίες θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν πιο αποτελεσματικές αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων σε Ντονμπάς-Κριμαία και να προβλέψουν την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων.

    Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τις πληροφορίες που μοιράζονται με την Ουκρανία ώστε να ανταποκρίνονται στην μεταβαλλόμενη τακτική κατάσταση και την επανατοποθέτηση των ρωσικών δυνάμεων στο Νότο και την Ανατολή.

    Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία, ώστε η ουκρανική διοίκηση να μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα στους εχθρικούς ελιγμούς και να καταστείλει αποτελεσματικά τις ρωσικές επιθέσεις με πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα.

    Για το λόγο αυτό το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ αναπτύσσει κατευθυντήριες γραμμές για την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία ενώ το Πεντάγωνο εκδίδει ένα παράλληλο έγγραφο για στρατιωτικούς χειριστές.

    Μέχρι τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονταν πληροφορίες με το Κίεβο σχετικά με τις ρωσικές δυνατότητες στο Ντονμπάς και την Κριμαία, αλλά δεν παρείχαν στοιχεία για στόχους που θα επέτρεπαν στον ουκρανικό στρατό να πραγματοποιήσει επιθετικές ενέργειες με σκοπό την επιστροφή των εδαφών που κατέλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία το 2014″


    “Δώστε πληροφορίες στην Ουκρανία”
    Παράλληλα, και οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν να παρασχεθούν περισσότερες πληροφορίες στο Κίεβο.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν το Πεντάγωνο και το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν έχουν παράσχει αρκετές πληροφορίες στην Ουκρανία σχετικά με τις ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, στις περιοχές Κριμαίας και Ντονμπάς.

    Σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές ανέφεραν ότι ανησυχούν ότι δεν έγιναν αρκετά για να μοιραστούν κρίσιμες πληροφορίες με Ουκρανούς.

    Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο και άλλοι ζήτησαν την παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς για να τους βοηθήσουν «να ανακαταλάβουν κάθε ίντσα του κυρίαρχου εδάφους της Ουκρανίας, που περιλαμβάνει την Κριμαία και το Ντονμπάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...