ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Απριλίου 2022

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ". ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ» ΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΥΚΡΑΝΟΪΟΥΔΑΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ( ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΑΓΚΑΝ - ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ). Ο ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ, ΣΑΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΣΚΟΤΩΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΓΚΑΝ.

 

 

Τα ομορφότερα ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα. ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΣΧΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (εβραίικα, σλάβικα, τούρκικα κλπ)

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΧΙΟ. Nordic Monitor: Η Τουρκία παρουσίασε τον πύραυλο «ÇAKIR» – Τον δείχνουν να χτυπά την Χίο. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα είναι μακριά από την Μυτιλήνη – Οι Έλληνες των νησιών του Αιγαίου αγοράζουν τα πάντα από εμάς»


Η  πανάσχημη μισέλληνας υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland, σύζυγος του...ρεπουμπλικανού Ρόμπερτ Καγκάν. Η διάσημη οικογένεια Καγκάν έβγαλε κτηνώδεις κομμουνιστές δολοφόνους στην Ρωσία και μεγάλους χρηματιστές τοκογλύφους στις ΗΠΑ. Όταν στην Σοβιετική Ένωση κυβερνούσε το δίδυμο Στάλιν - Καγκάν, στις ΗΠΑ ο αδελφός και τα ξαδέλφια του εβραίου κομμουνιστή Καγκάν διηύθυναν την αμερικανική τράπεζα ΚΑΓΚΑΝ.  Την ίδια εποχή ο Καγκάν εξόντωσε με πείνα και τουφεκισμούς,  (όπως αποκαλύπτουν πηγές του Ισραήλ), 10 με 15 εκατομμύρια Ουκρανούς.

Πάντως είναι θαυμαστά και μεγαλειώδη τα συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στο αμερικανικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο και στην διεθνή κομμουνιστική αριστερά. 

(Άρθρο του ιουδαίου Sever Plocker στην ιστοσελίδα της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στο Ισραήλ της Yedioth Ahronoth:   «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι»:  Σε μια συναρπαστική διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ  ο δρ. Halfin περιέγραψε τα κύματα του σοβιετικού τρόμου ως ένα «καρναβάλι μαζικών δολοφονιών» , «φαντασία των εκκαθαρίσεων» και «Μεσσιανισμό του Κακού».  Αποδεικνύεται ότι και οι Εβραίοι όταν γοητεύονται από μεσσιανικές ιδεολογίες μπορούν να γίνουν μεγάλοι δολοφόνοι, μεταξύ των μεγαλύτερων της σύγχρονης ιστορίας. O Στάλιν παινευόταν ότι διέθετε τόν ιουδαίο  Lazar Kaganovitch, πού είχε εξοντώσει έξι εκατομμύρια  Ουκρανούς  σε  ένα  μόνο  χρόνο. Η Ουκρανία αποκλείστηκε. Όλες οι προμήθειες τροφίμων και το ζωικό κεφάλαιο δημεύθηκαν. Οι ομάδες θανάτου της NKVD εκτέλεσαν τα "αντικομματικά στοιχεία". Ανησυχώντας ότι πυροβολούνταν ανεπαρκής αριθμός Ουκρανών, ο ιουδαίος  Καγκάνοβιτς  θέσπισε 10.000 εκτελέσεις Ουκρανών την εβδομάδα.  Ογδόντα τοις εκατό των Ουκρανών διανοούμενων πυροβολήθηκαν. Κατά τη διάρκεια του πικρού χειμώνα του 1932-33, 25.000 Ουκρανοί ανά ημέρα πυροβολούνταν ή πέθαναν από το λιμό και το κρύο. Ο κανιβαλισμός έγινε συνήθεια.)

 


Την ώρα που η Τουρκία έχει επιτύχει μια διπλωματική αναβάθμιση και εμφανίζεται ως ενδιάμεσος στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία στην Ελλάδα συνεχίζεται το αφήγημα περί «διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν».

Πρόκειται για ένα αφήγημα πάνω στο οποίο βάσισε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα είχε επικαλεστεί ως θετικό επιχείρημα την «απομόνωση» της Τουρκίας και από τη Ρωσία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα πειστήρια του διπλωματικού «εγκλήματος» για την ελληνική εξωτερική πολιτική, αλλά και το μεγαλειώδες «άδειασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ντόρα Μπακογιάννη:




 

 

ΗΠΑ-Τουρκία εγκαινίασαν τον «στρατηγικό μηχανισμό» τους και η Νούλαντ έρχεται να μας το ανακοινώσει.

 


Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Νούλαντ και το κοινό ανακοινωθέν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση χθες πολύμηνων συνομιλιών για την θέσπιση διαδικασίας με στόχο την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, με επίκεντρο την συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στην δημοσιότητα.

«Βάσει της δέσμευσης που ανέλαβαν οι πρόεδροι (Τζο) Μπάιντεν και (Ταγίπ) Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Ρώμη τον Οκτώβριο 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα», αναφέρεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Η υφυπουργός Εξωτερικών (των ΗΠΑ) Βικτόρια Νούλαντ και ο υφυπουργός Εξωτερικών (της Τουρκίας) Σεντάτ Ονάλ, μαζί με τις εκατέρωθεν αντιπροσωπείες τους, συναντήθηκαν στην Αγκυρα για να εξετάσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και τομέων κοινού περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

«Επαναδιατύπωσαν την από κοινού προσήλωσή τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τις προσπάθειες της Τουρκίας για την επίτευξη δίκαιης διπλωματικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου»,  αναφέρεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

Η υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Μαρίζα Λάγκο θα επισκεφθεί την Αγκυρα στις 5 και 6 Απριλίου για την προώθηση στόχων οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού, διευκρινίζεται επίσης στο κείμενο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία προσβλέπουν σε συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού αργότερα εντός του 2022, καταλήγει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών της στην Αγκυρα, η Βικτόρια Νούλαντ συναντήθηκε με τον κορυφαίο σύμβουλο σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραΐμ Καλίν, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΗΠΑ-Τουρκία μια χαρά τα λένε και αυτό προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη Νούλαντ στην Άγκυρα.

Η αμερικανική πλευρά ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα. Η υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sedat Onal, με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους, συναντήθηκαν στην Άγκυρα για να εξετάσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική και αμυντική συνεργασία, η αντιτρομοκρατία και βασικοί τομείς κοινού περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτησαν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διευκολύνει μια δίκαιη διπλωματική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Η υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Marisa Lago θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 5-6 Απριλίου για να προωθήσει τους στόχους οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας του Στρατηγικού Μηχανισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία προσβλέπουν σε μια συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού αργότερα το 2022».





Η Νούλαντ έρχεται αύριο στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. Θα του πει προφανώς για το «μηχανισμό συνεργασίας». Εμείς έχουμε κάτι να της πούμε με τόσα που έχουμε δώσει στις ΗΠΑ; 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

5 σχόλια:

  1. Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Ν.Νούλαντ: «Εξαιρετικό το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, και συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία.
    Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter κατά τη συνάντηση υπήρξε ενδελεχής ανταλλαγή απόψεων και επαναβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ.
    Z.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΗ Η ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΤΙ: «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ». ΚΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΜΟΛΙΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    Γι αυτό μας έστελνε χαιρετίσματα σε καρποσταλ από την Πόλη ο Κούλης με την επιγραφή «Ίνστανμπουλ».
    «Περίεργη σπουδή και τρόπος εκφοράς στην ελληνική δημόσια σφαίρα τα περί Αιγαίου ως κλειστής Ελληνικής λίμνης». Καθηγητής Σωτήρης Δημόπουλος
    Περίεργη σπουδή και τρόπος εκφοράς στην ελληνική δημόσια σφαίρα τα «περί Αιγαίου ως κλειστής Ελληνικής λίμνης» , που ενδεχομένως να θέλουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για υποχωρήσεις στο όνομα ενός ανύπαρκτου θέματος, λέει ο πολιτικός αναλυτής και διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου & Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Κιέβου, Σωτήρης Δημόπουλος.

    Όπως σημειώνει, η Ελλάδα, αν και ορθώς έχει συστρατευτεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο δυτικό στρατόπεδο απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή, δεν πρέπει να παρασυρθεί σε προσαρμογές της εξωτερικής της πολιτικής σε άμεσα ή περιφερειακά προβλήματα, με αποκλειστικό γνώμονα την κεντρική αντιπαράθεση για την Ουκρανία, αν αυτές δεν εξυπηρετούν τα εθνικά της συμφέροντα.
    Τονίζει , πως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι για τον ελληνισμό η βασική απειλή προερχόταν και συνεχίζει να προέρχεται πρωτίστως από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, κι οι επιλογές της εξωτερικής πολιτικής της οφείλουν να στοχεύουν σε κάθε περίπτωση στην αναχαίτισή του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα διλημμάτων για την ελληνική εξωτερική πολιτική που μπορεί να προκύψουν το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων του πολέμου μπορεί είναι: Κόσοβο, Συρία, Αρμενία , τα κράτη της Κεντρικής Ασίας και φυσικά κορυφαίο όλων η Κύπρος.
    Η εμμονή συγκεκριμένων δυτικών χωρών για «λύση» του Κυπριακού, που θα εντάσσεται σε μια συνολικότερη προώθηση των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γνωστή. Έχει άλλωστε εκδηλωθεί, χωρίς αναστολές, σε όλες τις απόπειρες επιβολής ανάλογων σχεδίων στο παρελθόν, με κορυφαία αυτή του «σχεδίου Ανάν». Ποιος είναι ο πυρήνας αυτών των προτάσεων;
    Η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντικατάστασή της από ένα κρατικό μόρφωμα, με χαλαρή κεντρική εξουσία, με ισχυρή την παρεμβατικότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και άρα της Τουρκίας, με προκαθορισμένα όρια άσκησης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, και με εξασφάλιση της απρόσκοπτης παραμονής των βρετανικών βάσεων. Προοπτική που ελάχιστα ικανοποιεί την πλειοψηφία του ελληνοκυπριακού πληθυσμού, παρά την ραγδαία ελάττωση των προσδοκιών του και την ανηλεή προπαγάνδα της «όποιας λύσης».
    Γεγονός αναμφίβολο είναι ότι η Λευκωσία έβρισκε σε όλη την μακρά περίοδο από το 1974 και εντεύθεν την σταθερή στήριξη της Μόσχας. Προφανώς, η ρωσική συνέπεια έχει τους δικούς της λόγους, όπως η αποτροπή της πρόσδεσης της Κύπρου στο νατοϊκό στρατόπεδο, και η συνέχιση της ευρείας ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας στο νησί. Όμως, ανεξαρτήτως των ιδιοτελών στόχων, υπάρχει μια σύγκλιση συμφερόντων, που συνιστά ως γνωστόν και το ουσιαστικό υπόβαθρο των διεθνών συμμαχιών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόρρητη έκθεση της ΜΟΣΑΝΤ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ με εκπροσώπους γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983).
    «At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction».
    (CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

    «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ (επί λέξει στην βουλή: «οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα, είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό»), ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Ή Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Χθεσινό μήνυμα του ηγέτη Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ στον πράκτορα του Σόρος Μητσοτάκη: «Σε περίπτωση που ξένοι επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία και θελήσουν να κατεδαφίσουν τα συρματοπλέγματα, εγώ και ο υπουργός Άμυνας, θα διατάξουμε να πυροβολήσουν οι στρατιώτες μας στο ψαχνό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντώναρος για Κ.Μητσοτάκη: «Μπουρδολόγος, ψεύτης, εμμονικός, αδιόρθωτος».
    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε επίθεση με «βαριούς» χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την «κυβίστηση» της κυβέρνησης με τον λιγνίτη.
    Ο Ε.Αντώναρος χαρακτηρίζει στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Κ.Μητσοτάκη ως «μπουρδολόγο, ψεύτη, εμμονικό και αδιόρθωτο».
    Παράλληλα τονίζει ότι ο Κ.Μητσοτάκης «μένει πιστός στις ιδεοληψίες του μιλώντας για πράσινη ενέργεια που δεν είναι επίκαιρη στην Ευρώπη».
    Αναλυτικά η ανάρτηση του Ε.Αντώναρου
    «Μπουρδολογος, ψεύτης, εμμονικός, αδιορθωτος. Φυσικά εννοώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Δεν θέλει να παραδεχτεί ότ έκανε λάθος κηρύσσοντας την πιο βιαστική απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη. Θα του πέσουν τα μούτρα. Και μιλάει για “προσαρμογή του πλάνου απολιγνιτοποίησης”. Και το μεγάλο βήμα δεν το κάνει. Μόνο μέχρι το 2028 (αντί το 2025) θέλει να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Λες και ξέρει ότι μέχρι τότε θα έχουν λυθεί τα ενεργειακά προβλήματα της Ευρώπης — αλλά και της Ελλάδας.
    Κατά τ’ άλλα κάνει αυτά που εγώ κι αρκετοί άλλοι του λέμε εδώ και μήνες: Να βάλει μπροστά ως λιγνιτική μονάδα την Πτολεμαΐδα 5 που είναι έτοιμη από το 2019. Να βάλει λειτουργήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες, ακόμη κι εκείνες παλιάς τεχνολογίας. Να ζητήσει δραστική αύξηση της εξόρυξης λιγνίτη.
    Κρύβει όμως αλήθειες: 1. Η αύξηση εξόρυξης κατά 50% είναι ψίχουλα σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. 2. Με την αποφασισμένη από τον ίδιο δραστική μείωση της εξόρυξης όλο το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν επαρκή αποθέματα λιγνίτη για να χρησιμοποιηθούν άμεσα. 3. Προσανατολισμένος στην άνευ όρων απολιγνιτοποιηση δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να εξασφαλίσει απαλλαγή από διάφορες επιβαρύνσεις ρύπων όπως κάνουν άλλες χώρες.
    Για άλλη μια φορά ο ΚυρΜητς μένει πιστός στις ιδεοληψίες του μιλώντας για πράσινη ενέργεια που δεν είναι επίκαιρη στην Ευρώπη. Εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα — και δεν ξέρω τι ‘άλλες επιδιώξεις. Γονατίζει τους Έλληνες αφού αντίθετα με άλλες χώρες δεν αποφασίζει να επιβάλει τα απαραίτητα πλαφόν τιμών στην ενέργεια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...