ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Απριλίου 2022

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ (Τρίτη 4 Απριλίου 2022) ΤΟΥ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΖΕΛΕΝΣΚΥ: «ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ».

 

 


ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941, ΠΡΙΝ 81 ΧΡΟΝΙΑ

 



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ". ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ» ΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΥΚΡΑΝΟΪΟΥΔΑΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ( ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΑΓΚΑΝ - ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ). Ο ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ, ΣΑΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΣΚΟΤΩΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΓΚΑΝ.



Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκυ, που παίζει με επιτυχία δημοσίως πιάνο με το περιτετμημένο αιδοίο του, σχεδιάζει μία στρατιωτικοποιημένη Ουκρανία σαν το Ισραήλ. 


Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.  Όταν προχθές ο ισραηλινός ΥΠΕΞ,  Γιαΐρ Λαπίντ  καταδίκασε τις ρωσικές πράξεις στην Ουκρανία, πήραν θάρρος κι αυτοί.  ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.


Μιλώντας σε ουκρανικά ΜΜΕ, ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η μετατροπή της χώρας του σε ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη δημοκρατία είναι αδύνατη

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι επιθυμία του είναι η μετατροπή της χώρας του σε «ένα μεγάλο Ισραήλ» μετά το τέλος της ρωσικής εισβολής, τονίζοντας ότι η ασφάλεια πιθανότατα θα καταστεί κεντρικό ζήτημα της Ουκρανίας στη μεταπολεμική περίοδο.

Σε σχόλιά του σε τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αναρτήθηκαν στη συνέχεια στην επίσημη προεδρική ιστοσελίδα την Τετάρτη, ο Ζελένσκι τόνισε ότι το όραμά του για το μεταπολεμικό μέλλον της Ουκρανίας περιλαμβάνει την παρουσία ενόπλων δυνάμεων σε «όλα τα ιδρύματα, τα σουπερμάρκετ, τους κινηματογράφους».

Το Ισραήλ ως πρότυπο.

 

Στο Ισραήλ, οι εικόνες ενόπλων πολιτών, εποίκων και στρατιωτών είναι συνηθισμένες, ενώ η κυβέρνηση αναφέρεται συχνά στο ζήτημα της ασφάλειας.

Ο Ζελένσκι, Εβραίος και ο ίδιος, έχει υπογραμμίσει σε πολλές περιπτώσεις τη σημασία διατήρησης στενών δεσμών με το Ισραήλ, το οποίο έχει χαιρετίσει ως πρότυπο για την Ουκρανία.

«Είμαι σίγουρος ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα είναι κορυφαία προτεραιότητα για τα επόμενα 10 χρόνια», σημείωσε ο Ζελένσκι, απορρίπτοντας την ιδέα ότι η μεταπολεμική Ουκρανία θα θυμίζει μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία όπως η Ελβετία. Δήλωσε ότι οι Ουκρανοί «θα είναι ο μεγαλειώδης στρατός μας».

Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα είναι «απολύτως φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή», αλλά θα χρειαστεί να ακολουθήσει μια άλλη διαδρομή.

«Είναι βέβαιο ότι η Ουκρανία δεν θα είναι αυτό που θέλαμε να γίνει εξ αρχής. Είναι αδύνατον», δήλωσε σε ενημέρωση των ουκρανικών ΜΜΕ.

«Απολύτως φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή – δε θα είναι έτσι. Είναι βέβαιο ότι η Ουκρανία θα δημιουργηθεί από την ισχύ κάθε σπιτιού, κάθε κτιρίου, κάθε ανθρώπου».

Ακόμη, ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία δεν θα παρασυρθεί στον αυταρχισμό. «Ένα αυταρχικό κράτος θα χάσει από τη Ρωσία. Οι άνθρωποι ξέρουν για τι πολεμούν», επεσήμανε.

Η στάση της ισραηλινής κυβέρνησης

Παρά τους δεσμούς του με το Ισραήλ, ωστόσο, ο Ζελένσκι επέκρινε την αμήχανη στάση της κυβέρνησης του εβραϊκού κράτους απέναντι στη ρωσική εισβολή. Έχοντας τοποθετηθεί σε ήπιους τόνους για τον πόλεμο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός καταδίκασε εντέλει σε δήλωσή του τις φερόμενες φρικαλεότητες στη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σοκαρισμένος από τις αποτρόπαιες εικόνες που έρχονται στο φως από τη Μπούκα – απέφυγε όμως να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις για τα φερόμενα ως εγκλήματα πολέμου στην περιοχή, αλλά και να επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα.

«Είμαστε, φυσικά, σοκαρισμένοι από τις σκληρές εικόνες από τη Μπούκα. Τρομερές εικόνες, τις οποίες και καταδικάζουμε», δήλωσε. «Ο πόνος των πολιτών της Ουκρανίας είναι τεράστιος και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε».

Το Ισραήλ έχει αναδυθεί ως διαμεσολαβητής στις προσπάθειες να δοθεί τέλος στον πόλεμο, δεδομένων των καλών σχέσεων της χώρας τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία. Σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του με το ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπένετ έχει υπάρξει επιφυλακτικός στην κριτική του. Αντ’ αυτού, ο ισραηλινός ΥΠΕΞ,  Γιαΐρ Λαπίντ έχει εκφραστεί ανοιχτά και έχει καταδικάσει με αυστηρότητα τις ρωσικές πράξεις στην Ουκρανία.

Ο Μπένετ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στα σχόλια του Λαπίντ, ο οποίος χαρακτήρισε τους θανάτους αμάχων στην Μπούκα έγκλημα πολέμου.

«Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από την Μπούκα είναι φρικτές, οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου πληθυσμού αμάχων. Καταδικάζω με ένταση αυτά τα εγκλήματα πολέμου», είχε δηλώσει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Πηγή: Al Jazeera

 

 

«Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε την Τρίτη, 4 Απριλίου 2022, ότι η Ουκρανία θα γίνει σαν ένα «μεγαλύτερο Ισραήλ», με την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα είναι σαν το Ισραήλ, όχι αποστρατιωτικοποιημένη όπως η Ελβετία μετά τον πόλεμο.

Νομίζω ότι όλος ο λαός μας θα είναι ο μεγάλος μας στρατός. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια “μελλοντική Ελβετία ” πιθανότατα, το κράτος μας θα μπορεί να είναι έτσι για πολύ καιρό μετά”, είπε ο Ζελένσκι. «Αλλά σίγουρα θα γίνουμε ένα «μεγάλο Ισραήλ» με τη δική του φυσιογνωμία».

«Δεν θα εκπλαγούμε που θα έχουμε εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα ιδρύματα, σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους, θα υπάρχουν άνθρωποι με όπλα. Είμαι σίγουρος ότι το θέμα ασφάλειάς μας θα είναι νούμερο ένα τα επόμενα δέκα χρόνια»..

Ο Ζελένσκι ξεκαθαρίζει την Τρίτη ότι η χώρα του πρέπει να έχει στρατό για να υπερασπιστεί τον λαό της από τη ρωσική επιθετικότητα στο μέλλον.

Θα χρειαστεί επίσης να υπάρξουν χώρες που παρέχουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας, είπε ο Ζελένσκι καθώς κατέταξε το Ισραήλ ως μία από αυτές τις χώρες.

 

Ο Πρόεδρος Ισραήλ ο Herzog έδωσε αμνηστία σε φυλακισμένο Ουκρανό κρατούμενο που εξέφρασε επιθυμία να πάει να πολεμήσει τους Ρώσους στην Ουκρανία..

Πάντως χθες το Ισραήλ καταδίκαζε τα εγκλήματα πολέμου Ρωσίας και σήμερα έπαιζε να πέσει η κυβέρνηση συμμαχίας, αφού βουλευτές αποστάτησαν και δεν ψηφίζουν νομοσχέδια.

Οι Bennet-Lapid  έχασαν την πλειοψηφία του συνασπισμού αφού η MK iditsilman είπε ότι δεν θα ψηφίσει τον συνασπισμό. Έτσι η κατάσταση στην Κνεσέτ είναι 60-60.  Αν επιβιώσει η κυβέρνηση η Κνεσέτ θα διαλυθεί στις 31 Μαρτίου 2023,  γιατί μάλλον δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν προϋπολογισμό.

 


Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.


 

Μαρία Ζαχάροβα: «Εχθρική κίνηση της Αθήνας η απέλαση των Ρώσων διπλωματών – Θυσιάζει αιώνες δεσμών για χάρη του ΝΑΤΟ». «Θα απαντήσουμε καταλλήλως».

 


Η Αθήνα θυσιάζει αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών στο όνομα της διατλαντικής συμμαχίας, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για εχθρική κίνηση και «απειλεί» με κατάλληλη απάντηση.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae», σημειώνει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Άνευ προηγουμένου κίνηση»


«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της ‘διατλαντικής αλληλεγγύης’».

Θα απαντήσουμε καταλλήλως

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» καταλήγει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, «ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί τη Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως».



 Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.  Όταν προχθές ο ισραηλινός ΥΠΕΞ,  Γιαΐρ Λαπίντ  καταδίκασε τις ρωσικές πράξεις στην Ουκρανία, πήραν θάρρος κι αυτοί. ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.


 

Δένδιας: «Ζητάμε από τη Χάγη να ερευνήσει τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να ερευνήσει εάν η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη. 

Αυτή τη δήλωση την έκανε ο υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες και έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες γιατί… «αποσταθεροποιούσαν» τη χώρα.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

Την ίδια ώρα βέβαια ο Ν.Δένδιας δεν είπε ούτε λέξη για το Τάγμα Αζόφ το οποίο εδώ και περίπου μια δεκαετία τρομοκρατούσε και σκότωνε τους Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη! 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης: «Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΥ».
    Εξερχόμενος της Ολομέλειας της Βουλής χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την ομιλία του ιουδαίου Ζελένσκυ στην Κυπριακή Βουλή ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα. Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, (όμως) αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια είχαμε υποφέρει το 1974.
    Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων. Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς τη διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο από τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής, που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...