ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανία: Ο (τουρκοεβραίος) πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγινε και πάλι πατέρας! Για έβδομη σίγουρα και πιθανώς για 27η φορά. Ξέρει ποια είναι η αληθινή δύναμη ενός λαού. Οι ρωμιοί αποτρελάθηκαν τελείως και αυτοκτονούν ομαδικά, αδέλφια ανύπαντρα εναντίον αδελφών και γονέων, Έλληνες χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον, χωρίς συντρόφους, χωρίς παιδιά, κρυμμένοι μέσα στα κρύα διαμερίσματα. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΡΩΜΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΑΝΟΥΝ 300.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΣΙΛΕ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ (ΕΒΡΑΙΣΤΙ = ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ), ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΓΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

 

 


 

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΕΥΡΟΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΑΣΟΓΛΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.

 


ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

 

 

Γάλλος φιλόσοφος Rémi Brague: «Μια επιδημία σκοτώνει, η κατάρρευση του ποσοστού γεννήσεων εμποδίζει τον άνθρωπο να γεννηθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο…». 

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι ανακοίνωσαν τη γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Λονδίνου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζευγαριού.

Ο πρωθυπουργός έχει παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν και αρνείται να πει ακριβώς πόσα παιδιά έχει αποκτήσει.

 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού: «Ο Πρωθυπουργός και η κυρία Τζόνσον είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Η μητέρα και η κόρη χαίρουν υγείας. Το ζευγάρι θα ήθελε να ευχαριστήσει την εξαιρετική μαιευτική ομάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για όλη τη φροντίδα και την υποστήριξή τους».

Πριν από λίγους μήνες, ο Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στα παιδιά του, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους: «Έχω έξι παιδιά και αλλάζω πολλές πάνες», είχε πει αναφερόμενος στο μικρότερο γιο του, Γουίλφρεντ, τον οποίο απέκτησε με την Κάρι.

«Είναι φανταστικό να έχω παιδιά στη Ντάουνινγκ Στριτ», είχε προσθέσει.

 «Μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας. Το ζευγάρι θα ήθελε να ευχαριστήσει την εξαιρετική ομάδα μαιευτικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τα φροντίδα και τη στήριξη της», ανέφερε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Το μωρό είναι το δεύτερο παιδί που αποκτούν μαζί ο Τζόνσον και η σύζυγός του, μετά τη γέννηση του γιου τους Γουίλφρεντ τον Απρίλιο του 2020. Το ζευγάρι παντρεύτηκε φέτος τον Μάιο.

Ο πρωθυπουργός έχει παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν και αρνείται να πει ακριβώς πόσα παιδιά έχει αποκτήσει.

Ο Τζόνσον είναι δυο φορές διαζευγμένος. Το 2009, απέκτησε μια κόρη κατά τη διάρκεια εξωσυζυγικής σχέσης με τη σύμβουλο τέχνης Ελεν Μάκινταϊρ. Έχει επίσης τέσσερα ενήλικα παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του, τη δικηγόρο Μαρίνα Γουίλερ.

 

 

 

Οι Έλληνες αυτοκτονούν από την πείνα και οι παράνομοι μετανάστες πετούν φαγητό γιατί «δεν είναι ποιοτικό»!

 

Την ώρα που οι Έλληνες πεινούν και φτάνουν μέχρι και την αυτοκτονία λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα, εξαιτίας μεταξύ άλλων των μέτρων της πανδημίας που ανάγκασε χιλιάδες επιχειρήσεις να βάλουν «λουκέτο», στη Ριτσώνα οι παράνομοι μετανάστες πετούν το φαγητό διότι δεν είναι... ποιοτικό!

Η Ελλάδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο στο «σκοτάδι», και οι Έλληνες δεν βλέπουν «φως» από πουθενά.

Οι τιμές, ολοένα και αυξάνονται, και πολλοί είναι εκείνοι που για ακόμη ένα χειμώνα θα κρυώνουν στο σπίτι τους λόγω του ακριβού κόστους θέρμανσης.

Και οι παράνομοι αλλοδαποί, πετάνε τις μερίδες φαγητού γιατί δεν είναι του... γούστου τους.

Είναι οι ίδιοι αλλοδαποί που προ λίγων ημερών ζητούσαν από τους Έλληνες να τους δώσουν τα σπίτια τους και επιδόματα για να ζήσουν. 

Θυμηθείτε το βίντεο με την Σομαλή «πρόσφυγα»: 

Είναι οι ίδιοι αλλοδαποί που προ λίγων ημερών ζητούσαν από τους Έλληνες να τους δώσουν τα σπίτια τους και επιδόματα για να ζήσουν. 

Θυμηθείτε το βίντεο με την Σομαλή «πρόσφυγα»: 

 

 


https://youtu.be/dFO1axMF8lw

 

 

 

 

     

 

 







ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΑΜ  ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΝΕΓΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  (κοιτάξτε πώς παρουσιάζει
τον νέγρο που προσπαθεί να βιάσει την Ελληνίδα).




 

 

Νέες δομές παράνομων μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση - Δωρεά από Δανία.

 

 



 

Συνεχίζει να γεμίζει την Ελλάδα με δομές παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση. 

Όπως προκύπτει από την προγραμματική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατασκευή μια ακόμη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία θα φιλοξενεί 200 άτομα. 

Μάλιστα, η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας, η οποία δόθηκε υπό μορφή δωρεάς στην ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση της πρακτικής της προστατευτικής φύλαξης σε αστυνομικά τμήματα η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία τον εθνικό μηχανισμό επείγουσας ανταπόκρισης για ασυνόδευτους ανηλίκους, οι οποίοι βρίσκονται υπό επισφαλείς συνθήκες. Οι νέες αυτές δομές έρχονται να συμπληρώσουν τη λειτουργία του μηχανισμού, που περιλαμβάνει 24ωρη γραμμή επικοινωνίας και κινητές μονάδες εντοπισμού.

Ετσι, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, θα παρέχεται ολοκληρωμένη προστασία και κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων. Με τα νέα δεδομένα, η χώρα μας αποκτά ένα οικοσύστημα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που φροντίζει τόσο για την υποδοχή όσο και την κοινωνική ένταξη, αλλά και την αντιμετώπιση κάθε είδους κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Κατά την κυβέρνηση, διασφαλίζεται ότι κάθε ασυνόδευτο ανήλικο που εντοπίζεται άστεγο ή βρίσκεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο προστατεύεται άμεσα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην Ελλάδα  η «κυβέρνηση» και η «αντιπολίτευση» περιμένουν από τους μαύρους και τους πακιστανούς να κάνουν με τις Ελληνίδες κανένα παιδί. Υπάρχει  όμως  ανταγωνισμός  στην επιλογή των λαθρομεταναστών από…δικαστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Μέχρι και κοκαΐνη τους προσφέρουν για μια νύχτα μαζί τους...

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΣΕ ΟΣΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ KAI ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ: Χάθηκαν οι όρχεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νεολαία. Αποκόπηκαν χημικά. Οι περισσότεροι άνδρες κυκλοφορούν πλέον χωρίς όρχεις, τεστοστερόνη και σπερματοζωάρια. Δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αντιδράσουν σε τίποτε. Δεν θέλουν αγώνες, επιζητούν την ησυχία τους, αλλιώς προτιμούν τον θάνατο. Οι λίγοι αντιδραστικοί (με όρχεις) είναι στις φυλακές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΩΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΗΘΑΡΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. 

 

 

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΟΣΩΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1970. Η κόρη του Ομπάμα: «Φανταστείτε έναν Κόσμο χωρίς Λευκούς». Ένας άνδρας με μειωμένο ανδρισμό είναι λιγότερο ενεργητικός και διεκδικητικός και στις υπόλοιπες πλευρές της ζωής του. Γι αυτό αφαιρούν την αναγραφή φύλου στις ταυτότητες στο Βέλγιο. Γι αυτό η Λίνα Άξελσον Κίλμπλομ έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ υπουργός της Σουηδίας. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

 

29 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. «Έχω πέντε χρόνια να πουλήσω πιπίλα μωρού», ομολογεί ιδιοκτήτης κεντρικού φαρμακείου, πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της Αθήνας.
    Και τα επίσημα στοιχεία ενισχύουν την εμπειρική παρατήρηση του επαγγελματία, δίνοντας σε μια απλή διαπίστωση την ταυτότητα του εφιαλτικά επείγοντος. Σε χθεσινό δημοσίευμα με αφορμή συνέδριο (του Economist σε συνεργασία με τη HOPEgenesis), υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο αριθμός των γεννήσεων είναι μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων. «Μόνο μεταξύ 2011 και 2015 ο πληθυσμός της χώρας μας μειώθηκε από 11,2 σε 10,8 εκατομμύρια», και οι προβλέψεις είναι ότι θα βαίνει μειούμενος. Ταυτόχρονα, από 2,4 παιδιά στο παρελθόν σήμερα γεννιούνται 1,35 παιδιά ανά γυναίκα.

    Το 76% των Ελλήνων εφήβων σκέφτεται να μεταναστεύσει.
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/blog-post_9.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΣΜΑ
    Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, φαίνεται πως είναι ισχυρότερη από τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.
    Ως εκλεγμένος Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής από το 2019, αντιμετωπίζω την πλήρη απαξίωση του θεσμού στο πρόσωπό μου από τους «αρμόδιους» υπηρεσιακούς παράγοντες του Ευρωκοινοβουλίου, που υποτίθεται ότι έχουν ταχθεί στην εξυπηρέτηση του θεσμού του Κοινοβουλίου και των Ευρωβουλευτών.
    Με αφορμή την πρωτόδικη ποινική καταδίκη μου στην Ελλάδα για λόγους φρονήματος (η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα!) η αρμόδια Επιτροπή και η Ολομέλεια ήραν παράνομα την ασυλία μου και με οδήγησαν σιδηροδέσμιο στις πιο σκοτεινές και απάνθρωπες φυλακές της Ευρώπης, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο των Βρυξελλών. Για να το πράξουν αυτό χρησιμοποίησαν ένα άθλιο «απόσπασμα» της ανύπαρκτης απόφασης και μερικά διαδικαστικά έγγραφα που τους έστειλε η διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνηση, η οποία με καταδιώκει συστηματικά.
    Στην προσπάθειά τους να με φιμώσουν, ακόμα και μέσα από τις ελληνικές φυλακές που τελικά οδηγήθηκα, συνεργάστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην συμμετέχω ούτε καν μια φορά το μήνα για ένα λεπτό, με την διαδικτυακή παρουσία μου όταν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας λάμβαναν χώρα εξ αποστάσεως. Με προσχηματικές δικαιολογίες αρνούνταν να μου χορηγήσουν μικρή άδεια που προβλέπει ο νόμος, ακόμα και την αυθημερόν μεταγωγή μου στην Αθήνα ώστε να μπορέσω να μιλήσω. Ασφαλώς έκανα τα πάντα για να αντιδράσω, από μηνύσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, μέχρι και απεργία πείνας..
    Τώρα, χρησιμοποιούν αυτή την ακούσια απουσία μου για να με εκδικηθούν με το να μου στερήσουν μέρος του μισθού μου. Με έγγραφο που απέστειλε η κατευθυνόμενη γραφειοκρατία τους, προαναγγέλλουν την μείωση του μισθού μου, επειδή δήθεν «δεν παρίσταμαι στις Ολομέλειες», ενώ γνωρίζουν ότι αυτοί οι ίδιοι, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, δεν μου επιτρέπουν να παρίσταμαι. Ασφαλώς αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά στα χρονικά, χωρίς όμως να έχουν διανοηθεί να πράξουν τα ίδια σε άλλες περιπτώσεις Ευρωβουλευτών που για διάφορους λόγους βρέθηκαν διωκόμενοι για απείρως σοβαρότερους λόγους.
    Ως εκ τούτου καταγγέλλω την υποκρισία τους και την υποβολιμαία πρακτική τους που αποτελεί απόρροια της λογικής για εξαφάνιση κάθε ελεύθερης πατριωτικής φωνής στην ΕΕ, με οποιοδήποτε πρόσχημα, όπως συμβαίνει στην Ιταλία με την φυλάκιση Φιόρε, στην Ισπανία με την φυλάκιση των μελών της Φάλαγγας, στη Σλοβακία με την φυλάκιση του αρχηγού του αντίστοιχου εθνικιστικού κόμματος για ανύπαρκτη αιτία και τόσες άλλες.
    Μοναδική ελπίδα η συσπείρωση των Ευρωπαϊκών υγιών δυνάμεων που άρχισε με τον συνασπισμό APF καθώς και η συλλογή υπογραφών (διαδικτυακών και φυσικών) για την γνωστοποίηση των φρονηματικών αυτών διώξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
    Βοηθήστε μας να αποκαταστήσουμε έστω με τον τρόπο αυτό την νομιμότητα στο βασίλειο του παραλογισμού που έχουν στήσει οι θεσμοί τους και τα συμφέροντά τους.
    Βοηθήστε να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελευθερίας και των πατριωτών που διώκονται μαζί με τους συνεργάτες και τις οικογένειές τους, ώστε η Ευρώπη να ξαναγίνει μια ελεύθερη ήπειρος, μια ήπειρος των Εθνών.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
    Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση Κασιδιάρη σε Χατζηνικολάου, ΕΡΤ και Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης,
    Ο ελεύθερος ελληνικός λόγος μου, ακόμα και μέσα από τις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της, που εισπράττουν εκατομμύρια από τις «λίστες Πέτσα» για να κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Νέα συκοφαντική επίθεση εξαπολύθηκε εις βάρος μου από την κρατική ΕΡΤ, το enikos.gr του Χατζηνικολάου, το in.gr του ΔΟΜ, το ifemerida.gr και μεγάλο αριθμό συστημικών ΜΜΕ.
    Βάφτισαν αναιδώς τις πολιτικές τοποθετήσεις μου «διαγγέλματα μίσους». Ο χαρακτηρισμός αυτός, εκτός από ψευδής, είναι και άκρως συκοφαντικός και υβριστικός και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως με όλα τα νόμιμα μέσα. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι παραβιάζω τον Σωφρονιστικό Κώδικα, επειδή ασκώ τεκμηριωμένη κριτική στο Μητσοτάκη. Αγνοούν ότι το Σύνταγμα προστατεύει την ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη έκφραση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.
    Η άνοδος των εκλογικών ποσοστών του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, που έχω ιδρύσει νομίμως και με το οποίο θα επανεκλεγώ βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, δεν μπορεί να περιοριστεί με απειλές και συκοφαντίες.
    Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ του πρώην αρχηγού της ΚΝΕ, Θεοδωρικάκου, σκέφτονται να με τιμωρήσουν με την μεταγωγή μου σε άλλες φυλακές. Βρίσκομαι, όμως, ήδη στις χειρότερες φυλακές της χώρας, άρα κάθε τέτοιο μέτρο μόνο απειλή δεν αποτελεί για εμένα. Οι Νεοδημοκράτες είναι πλέον σε παροξυσμό. Πίστεψαν πως με την παράνομη και πολιτικά καθοδηγούμενη φυλάκισή μου θα με εξαφανίσουν από την πολιτική ζωή της χώρας. Τελικά πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο. Να κάνουν τη φωνή μου πιο δυνατή και κάθε πολιτική τοποθέτησή μου να απευθύνεται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες συνέλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές της ακραίας φίμωσης και της αντισυνταγματικής καταστολής, θα πορευθώ μέχρι τις εκλογές. Εκεί θα δοθεί η τελική μάχη του ελεύθερου λόγου ενάντια στις δυνάμεις του πνευματικού σκότους και του ανθελληνισμού.
    Θα νικήσουμε γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, την αλήθεια και την Ελλάδα!
    Ηλίας Κασιδιάρης,
    Ιδρυτής Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Theflagreport.gr: «Ο Η. Κασιδιάρης μπαίνει στη Βουλή με δυναμική να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας»
      Η ενημερωτική-πολιτική ιστοσελίδα theflagreport.gr προχώρησε σε μια εξαιρετική ανάλυση σχετικά με τις απάτες των εταιρειών δημοσκοπήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας στα πετσοκομμένα ποσοστά του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ στις ίδιες εταιρείες.
      «Το Εθνικό κόμμα – Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, όπως μπορούμε να το καταγράψουμε ακόμα και μέσα από τις στημένες δημοσκοπήσεις, καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο και συσπείρωση. Κάθε μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη στο YouTube, έχει πάνω από 100.000 προβολές την εβδομάδα! Για έναν πολιτικό, του οποίου παράνομα και αντισυνταγματικά, του έχει στερηθεί το δικαίωμα να επικοινωνεί με τον κόσμο ευρύτερα, αλλά και υπό εξωφρενικά αυστηρές προϋποθέσεις με το δικηγόρο του και την οικογένειά του, αυτά, είναι εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά σημάδια. Ο κόσμος, θέλει να ακούσει τι θα πει ο Ηλίας Κασιδιάρης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του κειμένου και συνεχίζει: «Η είσοδος του Εθνικού κόμματος – Έλληνες στη Βουλή, θα δώσει μία νέα πολιτική δυναμική στη χώρα. Στις εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα, θα καταγραφεί η εκλογική καταστροφή Μητσοτάκη, αλλά και το τέλος της ΝΔ ευρύτερα, ως αυτόνομης πολιτικής δύναμης. Τα πάντα θα αλλάξουν μετά τις εκλογές!
      Από εκεί και πέρα, οι οπαδοί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, θα πρέπει να πράξουν το καθήκον τους, εάν επιθυμούν να τον δουν ξανά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να αφιερώσουν την ημέρα τους, την Κυριακή των εκλογών, στον ηγέτη τους και να επανδρώσουν όλα τα εκλογικά τμήματα, ως αντιπρόσωποι, διότι η νοθεία που θα γίνει θα είναι φοβερή! Οφείλουν επίσης, να ενεργοποιηθούν έντονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ώστε να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα για τις θέσεις και τις παρεμβάσεις του. Μετά την Πρωτοχρονιά, η χώρα, θα μπει σε προεκλογική περίοδο».
      Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
      Ο Η. Κασιδιάρης μπαίνει στη Βουλή με δυναμική να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. «Κάτω από τη βάση» και σε θέματα ελευθερίας του Τύπου βαθμολογείται η χώρα μας. Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα, σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας, τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει στις προβληματικές χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη. «Εχουμε χώρες όπου η δημοσιογραφία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα, και θα διαπραγματευτώ με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας. Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές και εξαρτάται από την προθυμία των κρατών μελών να τις ακολουθήσουν» τόνισε η κυρία Γιούροβα. Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών, απάντησε: «Ναι, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο. Εκεί σκοτώθηκε πρόσφατα ένας ερευνητής δημοσιογράφος».

      Εκανε, δε, γνωστό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει διμερώς το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. «Τα μόνα κράτη όπου οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, είναι η βόρεια Ευρώπη, ωστόσο οι συνθήκες στη νότια ή ανατολική Ευρώπη είναι διαφορετικές. Θα χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα δεδομένα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς των κρατών-μελών» σημείωσε. Επεσήμανε επίσης ότι η Ε.Ε. κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου και έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη-μέλη «που έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

      Επίσης, επέμεινε ότι τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν «ελαφρά» τις προειδοποιήσεις των δημοσιογράφων όταν πέφτουν θύματα επιθέσεων ή διαφόρων απειλών. Οχι ότι περιμέναμε την αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για να μάθουμε ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι αγαθό εν ανεπαρκεία, αλλά το «χαστούκι» στην ελληνική κυβέρνηση είναι ηχηρό.

      Τώρα, αν ο ήχος του θα ακουστεί στην Ελλάδα, μάλλον ατύχησε η κυρία Γιούροβα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε για τις λίστες Πέτσα και την παραποίηση της πραγματικότητας από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ;

      Για τον λόγο αυτό το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα και στην πλήρη διαφάνεια των διαφημίσεων προς τα ΜΜΕ. Για να διαβάσετε το Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

      ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Τον μήνα που πέρασε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ κατέγραψε ισχυρό ρεύμα εισόδου στη Βουλή σε όλες τις συστημικές δημοσκοπήσεις. Το περιβάλλον Μητσοτάκη κλονίστηκε απ’ αυτήν την εξέλιξη. Πίστεψαν πως το άθλιο σχέδιο φυλάκισής μου θα με έκανε να σιωπήσω. Δεν μπορούν να δεχτούν πως, υπό ασφυκτική πίεση και με μοναδικό μέσο ένα καρτοτηλέφωνο, υπερισχύω έναντι των χιλιάδων πληρωμένων κομματικών τους οργάνων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύουν για να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» τα ποσοστά μας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ταρακούνησαν το Μαξίμου (έτσι ερμηνεύεται και ο παροξυσμός τους που οδήγησε σε χυδαίες παρανομίες, όπως το να μου επιτεθούν με ΜΑΤ και να απαγορεύσουν τις επικοινωνίες μου). Στο κύριο άρθρο για το συνέδριο της ΝΔ στη σελίδα 6 προκύπτει μία πρώιμη ομολογία ήττας. Αφού αναλύεται ο έντονος προβληματισμός για την άνοδό μας εν συνεχεία ομολογείται η αδυναμία της ΝΔ να «μαντρώσει» τους ψηφοφόρους μας, τους οποίους παρουσιάζουν ως «ψεκασμένους».
      Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά πως ο ανορθολογισμός και η παραδοξότητα είναι ίδιον των δικών του ψηφοφόρων. Αυτών που στηρίζουν ένα κόμμα που σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: «Λάμβανε μαύρο χρήμα (μίζες) από τη Siemens συστηματικά και διαχρονικά». Ένα κόμμα που μας βύθισε στη μνημονιακή λαίλαπα, που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από θαλασσοδάνεια, που ευθύνεται για την άθλια διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τον αδιανόητα υψηλό αριθμό θανάτων συμπολιτών μας. Ψεκασμένοι είναι αυτοί που εξυμνούν τον Μητσοτάκη ως «Μωυσή» και όσοι τους πιστεύουν.
      Οι φίλοι και ψηφοφόροι του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ είναι, σύμφωνα με όλες τις έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία, νέοι άνθρωποι, επιστήμονες και εργαζόμενοι, μορφωμένοι και σκεπτόμενοι πολίτες, που αγωνιούν για το μέλλον του έθνους μας και απεχθάνονται τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Στη στήλη του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ο δημιουργός της σκευωρίας που με οδήγησε παράνομα στη φυλακή, Μάκης Βορίδης: «Η πανδημία», μας είπε, «δυστυχώς πάει όπως πάει, μας πιέζει όλους, αλλά παρά ταύτα δεν βλέπω ανατροπές». Για να συνεχίσει μεταφράζοντας την εκτίμησή του ως εξής: «Κοιτάξτε, η άνοδος του ΚΙΝΑΛ είναι παροδική και ο Τσίπρας δεν έχει λύσεις, παραμένει κολλημένος, έχει βαρύ στρατηγικό πρόβλημα, δεν του βγαίνει το πράγμα, νομίζω ότι τον απασχολεί κυρίως η διαχείριση της ήττας παρά οτιδήποτε άλλο». «Η πανδημία», επέμεινε, «με όλες τις δυσκολίες που τη συνοδεύουν, τελεί υπό έλεγχο και οι όποιες αντιδράσεις είναι χύμα, δεν συνθέτουν κάτι, δεν ομογενοποιούνται, κυρίως αντιπροσωπεύουν λούμπεν στοιχεία και κάποιους φωνακλάδες σκληροπυρηνικούς της Ακροδεξιάς και της Ακροαριστεράς, δεν είναι ικανοί να συγκροτήσουν κάτι. Θα βγαίνουν κατά καιρούς διάφοροι, αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν το παραμικρό. Ο μόνος που έχει πυρήνα στρατευμένο και ενεργό είναι ο φυλακισμένος Κασιδιάρης, αλλά δεν θα μπορέσει να μπει στη Βουλή. Οπότε δεν βλέπω κάποια σοβαρή μετατόπιση».
      Από τα παραπάνω – αν κόψεις την ονείρωξη του Βορίδη πως θα είμαστε εκτός Βουλής – σε όλα τα άλλα πέφτει μέσα. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο η φράση: «Δεν θα μπορέσει να μπει στη Βουλή» να υπονοεί νέα βρώμικα σχέδια για εκλογική νοθεία, φωτογραφικούς νόμους εναντίον μου, παρεμβάσεις στον Άρειο Πάγο και ένα σωρό εγκλήματα που συνεχώς διαπράττουν οι Νεοδημοκράτες για να με σταματήσουν, πλην όμως επί ματαίω. Ο Τσίπρας και το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ακίνδυνοι και τελειωμένοι. Ο μόνος φόβος του Μητσοτάκη βρίσκεται στον εθνικό και πατριωτικό χώρο, που μπορεί να αποτελέσει τη μόνη αντιπολίτευση ενάντια στη λαίλαπα του φιλελεύθερου εθνομηδενισμού της ΝΔ. Εκεί πράγματι εμφανίζονται συνεχώς γραφικοί και ακίνδυνοι «ψευδοπροφήτες», κομμάτια από τις σάρκες του βρώμικου πολιτικού συστήματος, που ιδρύουν θλιβερά κομματίδια, χωρίς καμία προοπτική. Το Μαξίμου προσπάθησε να σπρώξει αυτές τις γελοίες απόπειρες για να προκαλέσει διάσπαση, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Όπως ομολογεί, μετά λύπης του και μίσους ο Βορίδης, ο μόνος ενεργός πυρήνας είναι το κόμμα μας.

      Ηλίας Κασιδιάρης
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΗΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΖΟΝΣΟΝ.
    Έτσι θα δώσουν το καλό παράδειγμα. Η Ελλάδα χάνεται και αυτοί ασχολούνται με το εμβόλιο.
    Τι πατριώτες και κουραφέξαλα. 40άρηδες, 50άρηδες και 60άρηδες ανύπαντροι, χωρίς παιδιά που θέλουν να σώσουν και την Πατρίδα. Να σώσουν πρώτα τις ανύπαρκτες οικογένειές τους.

    Ο Ζ.Π. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ», (Κασιδιάρης, Λαγός, Πλεύρης, Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης κλπ) . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟIΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η… ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚ(εσ), Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ (ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/i_24.html


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιτομή με laser: Νέα ανώδυνη μέθοδος χωρίς νυστέρι. ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
    Η κατάσταση εκείνη, κατά την οποία δεν τραβιέται προς τα πίσω η ακροποσθία, δηλαδή το δέρμα που καλύπτει το κεφάλι του πέους (βάλανος), ονομάζεται φίμωση.
    Η χειρουργική αποκατάσταση της φίμωσης είναι η περιτομή και συνιστάται σε κάθε περίπτωση στην οποία ο ασθενής δεν μπορεί να αποκαλύψει τη βάλανο ή όταν αυτή αποκαλύπτεται, δημιουργεί προβλήματα στένωσης και πόνου κατά τη στύση.
    Επαναλαμβανόμενες ή χρόνιες φλεγμονές της βαλάνου και της ακροποσθίας, οι οποίες ονομάζονται βαλανοποσθίτιδες, οδηγούν σε φίμωση.
    «Η επέμβαση της περιτομής είναι απλή και έχει πολλά οφέλη για την υγεία όπως μειωμένο κίνδυνο των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, μείωση του κινδύνου για ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους άνδρες, προστασία ενάντια στον καρκίνο του πέους και μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες συντρόφους των αντρών, πρόληψη της βαλανοποσθίτιδας (φλεγμονή της βαλάνου και της ακροποσθίας) και πρόληψη της παραφίμωσης (ανικανότητα να επιστρέψει η ακροποσθία στην αρχική της θέση).
    Η περιτομή καθιστά επίσης ευκολότερη την καθαριότητα και την καλύτερη υγιεινή του πέους», αναφέρει ο δρ Στυλιανός Κοντός –Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, μέλος Βασιλικού Κολλεγίου χειρ. Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου.

    Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης της φίμωσης:
    – κατά τον πρώτο γίνεται χρήση της κλασικής μεθόδου με νυστέρι, ενώ,
    -ο δεύτερος τρόπος είναι η συσκευή laser.
    Ο ασθενής προσέρχεται στην κλινική και υποβάλλεται στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος της φίμωσης, υπό τοπική αναισθησία.
    Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος, η διαδικασία τελείως ανώδυνη και φυσικά αναίμακτη.
    Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
    «Όσον αφορά την αποκατάσταση στους άντρες με βραχύ χαλινό, αυτή γίνεται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία και με τη χρήση laser.
    Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, αναίμακτη με άριστο αποτέλεσμα και άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων.
    Αποκαταστήστε το πρόβλημά σας τώρα άμεσα, αναίμακτα και με το σωστό τρόπο», καταλήγει ο δρ Κοντός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ).
    Ο 43χρονος σήμερα ευρωβουλευτής μπορεί να εμφανίζεται “μουλωχτός” αλλά ως …βαθύ ΠΑΣΟΚ, για όσους γνωρίζουν καλά την ιστορία και την προϊστορία του, δεν είχε μόνο άστατη ζωή αλλά “μπέρδεψε” πολύ γρήγορα την εξουσία με το …κρεβάτι, όπως εξάλλου τους είχε “διδάξει” από την δεκαετία του 1980 ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγώντας τον τόπο σε ακόμη μεγαλύτερη ηθική παρακμή από την οποία δεν έχουμε συνέλθει καθόλου. Αντιθέτως τα πράγματα -με όλους τους μετέπειτα- χειροτερεύουν διαρκώς…
    Όταν έγινε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες του χοντρο Βενιζέλου που ήταν τότε αρχηγός, το 2013, ο μόλις 34χρονος “εκσυγχρονιστής νεολαίος” της Χαριλάου Τρικούπη συζούσε με τη συνάδελφό του πολιτική μηχανικό Έλενα Ψαρρού με την οποία είχαν αποκτήσει ήδη ένα γιο, που τότε δεν είχε συμπληρώσει ούτε τα δύο του χρόνια. Μάλιστα οι δυο τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ και ως …μοντέρνοι και “δικαιωματιστές” έκαναν μόνο σύμφωνο συμβίωσης. Το γεγονός είναι ότι δυο τους ήταν μαζί σαν ζευγάρι από τότε που ήταν και συμφοιτητές στην Ξάνθη. Και μέχρι τότε ο νεαρός Νίκος δεν έδινε δικαιώματα, δεν ξενοκοίταζε και ήταν “αφοσιωμένος” στις κομματικές του δραστηριότητες και τις πολιτικές του φιλοδοξίες, καθώς πια ήταν επαγγελματίας πολιτικός ως “εκπρόσωπος της αντιπαπανδρεϊκής πτέρυγας” αρχικά στη Νεολαία και κατόπιν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, ουσιαστικά δεν δούλεψε σε κάτι άλλο ποτέ αφού από τη μια υπήρχαν οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις του πατέρα του και από την άλλη στο τεχνικό γραφείο που είχε από κοινού με τη σύντροφό του δούλευε μόνο αυτή.
    Μόλις έγινε όμως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ …ξύπνησε μέσα και ο “πασοκάνθρωπος” με τα στερητικά σύνδρομα και την σεξουαλική πείνα. Κι ήταν κοινό μυστικό στην Χαριλάου Τρικούπη ότι άρχισε να “απολαμβάνει” και αυτά τα καλά της θέσης του, μέχρι που τον “μυρίστηκε” η …επαγγελματίας του είδους Εύα Καϊλή. Αποκαλύπτουμε σήμερα μάλιστα ότι λόγω της έντονης -παράνομης σχέσης τους- που αναπτύχθηκε τότε, ο Ανδρουλάκης την έπαιξε δισταυρία στις ευρωεκλογές του 2014 λόγω της μεγάλης εσωκομματικής δύναμης που είχε διαμορφώσει ως γραμματέας σε όλη την Ελλάδα. Σε εκείνες τις εκλογές μάλιστα κυκλοφορούσαν σαν ζευγάρι -και κομματικό- παντού μαζί.
    Έτσι βγήκαν μόνο οι δυο τους ευρωβουλευτές και όταν εγκαταστάθηκαν στις Βρυξέλλες ..ξεσάλωσαν, η σχέση τους “φούντωσε” και ο καβαλημένος Νίκος εγκατέλειψε τη σύζυγό του και το μωρό παιδί τους για χάρη της. Τότε ήταν που η σχέση του με την Ελένη Ψαρρού πήγε στην “κόλαση”, ξεκίνησε μια τεράστια κόντρα μαζί τους. Αυτή κράτησε το παιδί αλλά στη συνέχεια ο Ανδρουλάκης κατάφερε να το πάρει υπό την κηδεμονία του. Κι αφού στο μεταξύ τα είχε σπάει με την Καϊλή η οποία δεν τον χρειαζόταν πια και από τότε μάλιστα έγινε θανάσιμη αντίπαλός του. Έτσι και τώρα στήριξε με πάθος τον Λοβέρδο…
    Το άλλο μεγάλο μυστικό που κρύβει ο φέρελπις αρχηγός είναι ότι προέρχεται κι αυτός από “τζάκι” και δεν είναι -ούτε στην πολιτική- αυτοδημιούργητος. Ο πατέρας του Μαρίνος Ανδρουλάκης, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και εργολάβους στην Κρήτη, ήταν ο άνθρωπος του Σημίτη σε τοπικό επίπεδο για πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, για αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από το ένοχο παρελθόν ως ο “Μπόμπολας” της Κρήτης, τόσο από επιχειρηματικής όσο και από πολιτικής πλευράς. Στις εποχές της παντοδυναμίας του “εκσυγχρονιστή” καταστροφέα της Ελλάδας και ιδιαίτερα κατά την οκταετία 1996-2004, ο μπαμπάς Ανδρουλάκης ήταν ο ισχυρότερος κομματάρχης του Σημίτη στο νησί και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ηρακλείου. Οι γνωρίζοντες μάλιστα λένε ότι εκείνη την περίοδο μπόρεσε να πάρει και πολλές δουλειές οι οποίες αφενός τον βοήθησαν να ξελασπώσει από τα οικονομικά προβλήματα που είχε και αφετέρου να αναπτυχθεί ως ένας από τους ισχυρούς επιχειρηματίες στον τομέα των κατασκευών στην Κρήτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΩΥΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΣΩΣΕ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.

    Την συγκίνηση τους εκφράζουν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Έλληνες Εβραίοι για την απόφαση του Ρώσου προέδρου να επιστρέψουν τα αρχεία των Ελληνικών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, κυρίως της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι οι Ναζί, στις 11.7.1942 «υφάρπαξαν αρχεία, βιβλία και λατρευτικά αντικείμενα από 30 Συναγωγές της Θεσσαλονίκης, από βιβλιοθήκες και από τα Κοινοτικά ιδρύματα. Τα αρχεία αυτά μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό, τον Μάιο του 1945, μεταφέρθηκαν στη Μόσχα».
    Κάνοντας λόγο για ιστορικής σημασίας επίτευγμα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αναφέρεται στον μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα της Ελληνικής Διπλωματίας και του Ελληνικού Εβραϊσμού, που ευοδώνεται «χάρη στις καίριες ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», προς τον οποίο εκφράζονται ευχαριστίες, όπως και για όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση της επιστροφής των προπολεμικών εβραϊκών αρχείων στη χώρα.
    Ιδανικός τόπος, σύμφωνα με το ΚΙΣΕ, για την εναπόθεση των αρχείων είναι το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη.
    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:
    Η ιστορία μας επιστρέφει σπίτι!
    Με απέραντη συγκίνηση το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Έλληνες Εβραίοι καλωσορίζουμε την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρέψει η Ρωσία τα αρχεία των Ελληνικών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων -και κυρίως της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, από όπου οι Ναζί, στις 11.7.1942, υφάρπαξαν αρχεία, βιβλία και λατρευτικά αντικείμενα από 30 Συναγωγές της Θεσσαλονίκης, από βιβλιοθήκες και από τα Κοινοτικά ιδρύματα. Τα αρχεία αυτά μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό, τον Μάιο του 1945, μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.
    Ένας μακροχρόνιος και δύσκολος αγώνας της Ελληνικής Διπλωματίας και του Ελληνικού Εβραϊσμού φαίνεται να ευοδώνεται χάρη στις καίριες ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας επίτευγμα που αφορά στην ιστορία της χώρας μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όλους όσους εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση της επιστροφής των προπολεμικών εβραϊκών αρχείων στη χώρα μας.
    Στην επετειακή χρονιά των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα ανεξαρτησίας της Ελλάδας, η ιστορία μας επιστρέφει σπίτι, επιτέλους! Για τον Ελληνικό Εβραϊσμό τα αρχεία αυτά φωτίζουν την ιστορική διαδρομή του, ιερά κειμήλια στα οποία καταγράφεται το φως της ζωής και το σκοτάδι της λεηλασίας και του Ολοκαυτώματος. Η απόδοσή τους θα σημάνει δικαιοσύνη και θα μεταλαμπαδεύσει τη γνώση για ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού που συνέβαλλε στην ανάπτυξη του τόπου του αλλά δεν υπάρχει πια, εκείνο των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.
    Το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ελλάδας, που θα ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει την ιδανική εστία για την ευλαβική εναπόθεσή τους, αλλά και για την αξιοποίησή τους από ερευνητές, καθώς η πρόσβαση στα Αρχεία θα εξασφαλιστεί μέσα από σύγχρονες μεθόδους έρευνας και αναζήτησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Έκρηξη» πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,8% - οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο 180%.
    Στο «σκαρφάλωσε» 4,8% ο πληθωρισμός Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, κάτι το οποίο καταδεικνύει το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων στην ελληνική αγορά. Να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά που είχε υπερβεί το 4% ήταν τον Μάρτιο του 2011.
    Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Νοεμβρίου 2021 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2020 προέκυψε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.
    Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2021, παρουσίασε αύξηση 0,5% έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους .
    Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,6% έναντι μείωσης 1,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2020 με το δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2018 – Νοεμβρίου 2019 .
    Οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης είναι εκτός ελέγχου αφού για παράδειγμα η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 180%.
    Ακολουθούν αυξήσεις που τρομάζουν και δείχνουν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά αφού καταγράφηκαν αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 45,2%, το ηλεκτρικό ρεύμα 37,8%, στο αρνί και το κατσίκι κατά 21,3% και στο ελαιόλαδο κατά 18,5%.
    Αντίστοιχα καύσιμα και λιπαντικά αυξήθηκαν κατά 24,9%, οι τιμές στα ξενοδοχεία κατά 12,8% και οι αεροπορικές μεταφορές κατά 12,8%.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    Ελλάδα: Μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
    Αυτή είναι η νέα συμφωνία του Μητσοτάκη με τις ΗΠΑ.
    Οι ΗΠΑ αποκτούν νέες βάσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με την ανανεωμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπέγραψε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του της υπερδύναμης της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, Άντονι Μπλίνκεν.


    Στην Αλεξανδρούπολη, στο χανιώτικο λιμάνι της Σούδας, στον Βόλο, στο Λιτόχωρο Πιερίας και στη Λάρισα επέρχονται σημαντικές αλλαγές ως προς το καθεστώς των βάσεων.


    Ειδικότερα, οι Αμερικανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο οποίο είχαν ήδη δικαίωμα χρήσης από την προηγούμενη Συμφωνία και για το λόγο αυτό είχαν προχωρήσει σε μια σειρά από υποδομές.

    Πλέον, θα μπορούν να κάνουν χρήση και του τοπικού στρατόπεδου «Γιαννούλη» που βρίσκεται κοντά στον λιμένα, αυξάνοντας την παρουσία τους στην πρωτεύουσα του Έβρου.
    Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη θα αποτελέσει βασικό σημείο εξόρμησης των αμερικανικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας, σε Μαύρη Θάλασσα και Ουκρανία.

    Την ίδια ώρα το λιμάνι της Σούδας εξακολουθεί να αποτελεί τη σημαντικότερη βάση των Αμερικανών στη χώρα μας.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σούδα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του αεροπλανοφόρο, κάτι που οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται δεόντως μέσω του Έκτου Στόλου τους. Μέχρι σήμερα η χρήση της βάσης ανανεωνόταν σε ετήσια βάση.

    Πλέον η χρήση της θα είναι πενταετής με ισχυρή πιθανότητα ανανέωσης και για αρκετά χρόνια ακόμη καθώς η Κρήτη αποτελεί σημείο «κλειδί» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

    Παράλληλα η περιοχή του Βόλου, και ειδικότερα το Στεφανοβίκειο, χρησιμοποιείται για συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις των αμερικανικών ελικοπτέρων, οι οποίες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Με τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, οι ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και το στρατόπεδο «Γεωργούλα».

    Όσον αφορά τη Λάρισα μέχρι τώρα μεταστάθμευαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης της περιοχής, αεροσκάφη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στην εν λόγω αεροπορική βάση η παρουσία επί της ουσίας μονιμοποιείται. Μην ξεχνάμε ότι η Λάρισα αποτελεί και ένα από τα στρατηγεία του Συμφώνου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Ομοίως έντονη αμερικανική παρουσία θα υπάρχει από τούδε και στο εξής και στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου κατά καιρούς πραγματοποιούνταν μεταξύ άλλων, συνεκπαιδεύσεις με τα ελληνικά ελικόπτερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόσχα: «Δε σας θεωρούμε εχθρικό κράτος αλλά οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη μας ανησυχούν».
      Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, https://www.defencenet.gr/asfaleia/ethnika-themata/913425_mosha-de-sas-theoroyme-ehthriko-kratos-alla-oi-amerikanoi-stin
      «Χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται στο έδαφός σας»
      Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και εκ των στενών συνεργατών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα ανησυχεί για την μετατροπή της ΑΛεξανδρούπολης σε βάση των Αμερικανών, στέλνοντας μία έμμεση προειδοποίηση ότι η πόλη της Θράκης αποτελεί στόχο για τα ρωσικά όπλα στην απευκταία περίπτωση μίας σύρραξης Ρωσίας-ΗΠΑ (ΝΑΤΟ).


      Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 λίγα 24ωρα μετά τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι, ο κ. Πεσκόφ ακολούθησε την αμερικανική οδό σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά αφού συστήνει «ψυχραιμία και λογική» για τα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο ενώ απέκλεισε την οποιαδήποτε παρέμβαση του Κρεμλίνου ώστε να υπάρξουν ευνοϊκότερες τιμές για την Ελλάδα στην προμήθεια φυσικού αερίου στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

      «Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι στρατιώτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο έδαφός σας.


      Μεταφέρονται εκατοντάδες, χιλιάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω της Αλεξανδρούπολης και ούτω καθεξής.

      Ανοίγετε νέες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ μας κατονομάζει ως εχθρό και το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τον βασικό σκοπό της συμμαχίας που δεν είναι άλλος από το να αναχαιτίσει τη Ρωσία. Αυτό μας ανησυχεί, πρέπει να μας καταλάβετε» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Πεσκόφ σχετικά με την ελληνοαμερικανική συμφωνία.


      Από την πλευρά του, σχολίασε την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, τονίζοντας ότι πρόκειται αποκλειστικά για αμυντικά συστήματα. Διευκρίνισε:

      «Αυτό που μεταφέρεται μέσω της Αλεξανδρούπολης δεν είναι αμυντικός εξοπλισμός. Θα απαντούσα έτσι» .

      Παράλληλα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να αντιληφθεί την Ελλάδα ως εχθρικό κράτος:

      «Όχι, ποτέ », πρόσθεσε ότι η Μόσχα κατανοεί τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στη βάση της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

      Ο γραμματέας Τύπου τόνισε για άλλη μια φορά ότι το κύριο πρόβλημα για τη Μόσχα είναι η προέλαση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

      Σε συνέντευξή του, ο Πεσκόφ ρωτήθηκε για πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

      Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις, απαντώντας έτσι στο ερώτημα εάν η Ρωσία αναμένει από την Αθήνα μια πολιτική διαφορετική από την Ε.Ε.

      Είπε ότι η ρωσική πλευρά αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως εταίρο και σχεδιάζει να αναπτύξει τη συνεργασία προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

      Το ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από τη μεγαλύτερη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην ιστορία.

      Σε αυτή τη διαδρομή θα παραδοθούν 120 ελικόπτερα και 1.000 οχήματα μάχης. Τα αμερικανικά στρατεύματα θα μεταφερθούν επίσης μέσω Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω αναδιάταξη στην Ανατολική Ευρώπη.

      Νωρίτερα σε φόρουμ στην Εσθονία, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη προορίζεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟϊκού ελέγχου στην περιοχή.

      Τόνισε επίσης «την ανάγκη να αντιδράσει το ΝΑΤΟ στις ενέργειες της Μόσχας και να προετοιμαστεί για έναν μακρύ αγώνα στις σχέσεις με τη Ρωσία».

      Σε ό,τι αφορά την ένταση στο Αιγαίο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημειώνει ότι «το τελευταίο που θέλουμε να δούμε είναι να βρεθούμε κοντά σε μία σύρραξη» και προσθέτει ότι η Μόσχα δεν θέλει να αναβιώσουν στο μέλλον φαινόμενα όπως αυτά του καλοκαιριού του 2020.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    2. Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να αναμένει πλήρη στήριξη της Ρωσίας «σε μία τέτοια απευκταία περίπτωση», ο κ. Πεσκόφ απάντησε ως εξής:

      «Αυτό που θέλουμε είναι να στηρίξουμε τη λύση. Και θα θέλαμε οι δύο πλευρές να πορευτούν λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα. Η κάθε λύση είναι αμφίδρομη και χρειάζεται αμοιβαία θέληση για να φτάσεις σε αυτή.

      Η Τουρκία επιμένει ότι η συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας και οι απαιτήσεις της Ελλάδας να κατοχυρώσει ένα διεθνώς αποδεκτό εύρος υφαλοκρηπίδας των κατοικημένων νησιών του Αιγαίου, και συγκεκριμένο εύρος ΑΟΖ, θα πλήξει καθοριστικά τα εθνικά τους συμφέροντα και θα τους στερήσει το δικαίωμά τους να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους της περιοχής. Οπότε εμείς ζητούμε και από τις δύο πλευρές ψυχραιμία και λογική κατά την επίλυση του προβλήματος».

      Αναφερόμενος στον Ερντογάν, ο κ. Πεσκόφ είπε ότι «είναι ο τύπος ανθρώπου που ο πρόεδρος Πούτιν εκτιμάει» λόγω της αποφασιστικότητάς του. Τέλος, βαθμολογεί τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία με 7 ενώ αυτές με την Ελλάδα με 6, σημειώνοντας ότι υπάρχει χώρος για σημαντική βελτίωση.

      Φυσικό αέριο: «Όχι σε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας»

      Επιπλέον, ο Πεσκόφ παρέπεμψε στη Gazprom για τις τιμές προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα, ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 απέκλεισε με ένα κοφτό «όχι» οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας στο θέμα.

      Στο ερώτημα εάν η Ρωσία μπορεί να κάνει κάτι για να μειωθούν οι τιμές που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, ο κ. Πεσκόφ απάντησε:

      «Όχι, γιατί αυτές είναι αμοιβαίες συμφωνίες. (…) Είναι θέμα διμερούς συμφωνίας με την Gazprom. Υπογράφετε απλά ένα συμβόλαιο με την Gazprom το οποίο θα ισχύει για μια συγκεκριμένη περίοδο και αν η συμφωνία αυτή είναι μακροχρόνια θα συνεχίσετε να λαμβάνετε φυσικό αέριο με την προβλεπόμενη τιμή. Όχι με τιμές που μπορεί να πάνε από τα 500 δολάρια στα 1.100 μέσα σε μια νύχτα, αυτό μπορεί έτσι να διορθωθεί».

      Νωρίτερα, ερωτώμενος για το ίδιο θέμα, απάντησε: «Θα θέλατε να σας στείλουμε δωρεάν φυσικό αέριο;».

      Τις επόμενες μέρες θα επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για μια συμφωνία παροχής φυσικού αερίου. Η σύμβαση που υπάρχει και λήγει το 2026 προβλέπει ότι η τιμή προμήθειας του αερίου θα διαμορφώνεται με βάση το πετρέλαιο. Με τα σημερινά δεδομένα οδηγεί σε χαμηλή τιμή.


      Ωστόσο, το 2020 είχε αναθεωρηθεί ύστερα από αίτημα της ελληνικής πλευράς για μια διετία (2020-2021), καθώς πέρυσι οι τιμές αερίου στη σποτ αγορά είχαν κατακρημνιστεί. Καθώς η διετία της αναθεώρησης λήγει, είτε θα πρέπει να υπάρξει νέα αναθεώρηση που επιδιώκει η Gazprom είτε να επανέλθει η αρχική συμφωνία, κάτι που δεν πρόκειται να δεχθεί η ρωσική πλευρά. Αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, δεν αποκλείεται η υπόθεση να οδηγηθεί στη διαιτησία.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Valery Gerasimov: «Έχουμε θέσει σε ετοιμότητα το 95% των πυρηνικών δυνάμεων για παν ενδεχόμενο»


      Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


      Παρά την αρχική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μία σχετική αποκλιμάκωση στην κρίση της Ουκρανίας μετά την συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Β.Πούτιν, η Μόσχα ετοιμάζεται ακόμα και για το απευκταίο σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου.

      Η πιθανή στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας έθεσε σε ετοιμότητα το 95% του συνόλου των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

      Η κίνηση αυτή είναι απάντηση στην ανεύθυνη δήλωση Αμερικανού Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ, που ζητά από τον πρόεδρο Μπάιντεν «να χτυπήσει απροειδοποίητα την Ρωσία με πυρηνικά όπλα» προφανώς θεωρώντας πως έτσι οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν τα καταστροφικά ρωσικά πυρηνικά αντίποινα και θα μπορούν να ηγεμονεύουν ανενόχλητες στον υπόλοιπο πλανήτη.


      Μιλώντας σε ενημέρωση με τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών ακόλουθων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov μίλησε για την ετοιμότητα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνολικά.

      Χαρακτήρισε τη διατήρηση υψηλής ετοιμότητας του πυρηνικού δυναμικού της χώρας «ένα από τα κύρια καθήκοντα για την αύξηση των μχητικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».


      Ο Gerasimov σημείωσε επίσης τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για αύξηση του μαχητικού δυναμικού τους συνολικά.

      «Κατά τη διάρκεια του έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιλύουν καθήκοντα για να αυξήσουν το μαχητικό δυναμικό τους, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, βελτιώνοντας τη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων και των οπλικών συστημάτων, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού », είπε ο Gerasimov.

      Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σημείωσε ότι «στην παρούσα κατάσταση, η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές της για την ενίσχυση της αμυντικής της ικανότητας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ασφάλεια της χώρας».

      Το 95% των εκτοξευτών των επίγειων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων (SNF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σε ετοιμότητα για πολεμική χρήση, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov σε ενημέρωση προς τους στρατιωτικούς ακόλουθους ξένων κρατών.

      «Στις επίγειες στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, περισσότερο από το 95% των εκτοξευτών διατηρούνται σε συνεχή ετοιμότητα για πολεμική χρήση».

      Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε επίσης ότι «οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις συνεχίζουν να επανεξοπλίζονται με Yars και προετοιμάζονται για πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος Avangard».

      «Στο εγγύς μέλλον, ένα άλλο πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους Bulava θα εισαχθεί στη σύνθεση μάχης των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων », ανέφερε ο Gerasimov σύμφωνα με το RIA Novosti .

      «Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας διασφαλίζει τη λύση των προβλημάτων αποτροπής.

      Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις που καθορίζονται από τη Συνθήκη για τα Μέτρα για την Περαιτέρω Μείωση και Περιορισμό των Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων (START-3)», δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

      Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν τα συστήματα αεράμυνας.

      Το βίντεο της επίσκεψης δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Αμερικανοί ειδικοί επισκέφτηκαν αεροπορικές βάσεις, εξέτασαν μαχητικά και παρατήρησαν τις ασκήσεις. Η επίσκεψη θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

      Νωρίτερα, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ανέπτυξε άρματα μάχης και πρόσθετες μονάδες κοντά στα σύνορα.

      https://youtu.be/yJdeMNmtD3k
      Ζ.Π.














      Διαγραφή
  10. Μειώνεται διαρκώς ο πληθυσμός της Ελλάδας - Τα στοιχεία για την πενταετία 2014-2019.

    Η συρρίκνωση του συνολικού πληθυσμού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δημογραφικές διαστάσεις στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πενταετία 2014-2019 αφαιρούνται στη χώρα μας από τον συνολικό πληθυσμό περίπου 37 άτομα κατά μέσο όρο ετησίως για κάθε 10.000 κατοίκους ενώ την ίδια περίοδο, κάτω από τη θετική επίπτωση της μετανάστευσης, στον πληθυσμό του συνόλου της ΕΕ27 σε κάθε 10.000 κατοίκους προστίθενται συνολικά 13 επιπλέον άτομα.


    Πρόκειται για μία από τις διαπιστώσεις πρόσφατης δημοσίευσης του καθ. Δημογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χρήστου Μπάγκαβου στο τελευταίο τεύχος μιας νέας σειράς ψηφιακών δελτίων που δημιουργήθηκαν υλοποιώντας το χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) ερευνητικό πρόγραμμα «Δημογραφικά Προτάγματα στην Έρευνα και Πρακτική στην Ελλάδα».
    Στη δημοσίευση αυτή αναλύεται ο διακριτός ρόλος των παράνομων μεταναστών και των γηγενών για τις πρόσφατες μεταβολές του συνολικού πληθυσμού στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 Κρατών Μελών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπάγκαβο, η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας την εξαετία 2014-2019 οφείλεται στους γηγενείς, η μείωση των οποίων (-62 άτομα κατά μέσο όρο ετησίως /10.000 κατοίκους) ήταν σαφώς ταχύτερη από την μείωση των γηγενών στην ΕΕ27 (-33/10.000). Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο η αύξηση των αλλοδαπών ήταν αισθητά υψηλότερη στην Ευρώπη (+ 46 άτομα ανά 10.000) από ό,τι στην Ελλάδα (+24/10.000). Έτσι, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωσης η παράνομη μετανάστευση υπερκαλύπτει την συρρίκνωση του γηγενούς πληθυσμού οδηγώντας επομένως και σε αύξηση του συνολικού πληθυσμού (+ 13 άτομα ανά 10.000 κατοίκους), η μετανάστευση στην Ελλάδα επιβραδύνει απλώς την μείωση του συνολικού πληθυσμού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, διευκρινίζει ο κ. Μπάγκαβος ότι παρά τις προαναφερόμενες διαφοροποιήσεις, το ποσοστό των μεταναστών στον συνολικό πληθυσμό είναι περίπου το ίδιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη των 27 (11,7% και 11,3% αντίστοιχα).

    Η διαφορά μεταξύ γεννήσεων και θανάτων στο μεταναστευτικό πληθυσμό, σύμφωνα με τη δημοσίευση, είναι της ίδιας βαρύτητας στην Ελλάδα και την ΕΕ27, καθώς το Φυσικό Ισοζύγιο του μεταναστευτικού πληθυσμού δεν διαφοροποιείται ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ27 (9 και 10/10.000 αντίστοιχα κατά μέσο όρο την περίοδο 2014-2019). Αντίθετα, το Μεταναστευτικό Ισοζύγιο διαφοροποιείται αισθητά καθώς η υπεροχή των εισροών έναντι των εκροών των παράνομων μεταναστών είναι υπερδιπλάσια στην ΕΕ27 (+36 έναντι 15/10.000 στην Ελλάδα).

    Η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας την εξαετία 2014-2019 οφείλεται στους γηγενείς, η μείωση των οποίων (-62 άτομα κατά μέσο όρο ετησίως /10.000 κατοίκους) ήταν σαφώς ταχύτερη από την μείωση των γηγενών στην ΕΕ27 (-33/10.000). Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο η αύξηση των αλλοδαπών ήταν αισθητά υψηλότερη στην Ευρώπη (+ 46 άτομα ανά 10.000) από ό,τι στην Ελλάδα (+24/10.000). Έτσι, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωσης η παράνομη μετανάστευση υπερκαλύπτει την συρρίκνωση του γηγενούς πληθυσμού οδηγώντας επομένως και σε αύξηση του συνολικού πληθυσμού (+ 13 άτομα ανά 10.000 κατοίκους), η μετανάστευση στην Ελλάδα επιβραδύνει απλώς την μείωση του συνολικού πληθυσμού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, διευκρινίζει ο κ. Μπάγκαβος ότι παρά τις προαναφερόμενες διαφοροποιήσεις, το ποσοστό των μεταναστών στον συνολικό πληθυσμό είναι περίπου το ίδιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη των 27 (11,7% και 11,3% αντίστοιχα).

    Η διαφορά μεταξύ γεννήσεων και θανάτων στο μεταναστευτικό πληθυσμό, σύμφωνα με τη δημοσίευση, είναι της ίδιας βαρύτητας στην Ελλάδα και την ΕΕ27, καθώς το Φυσικό Ισοζύγιο του μεταναστευτικού πληθυσμού δεν διαφοροποιείται ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ27 (9 και 10/10.000 αντίστοιχα κατά μέσο όρο την περίοδο 2014-2019). Αντίθετα, το Μεταναστευτικό Ισοζύγιο διαφοροποιείται αισθητά καθώς η υπεροχή των εισροών έναντι των εκροών των παράνομων μεταναστών είναι υπερδιπλάσια στην ΕΕ27 (+36 έναντι 15/10.000 στην Ελλάδα).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Νέα Υόρκη του νέγρου τουρκόφιλου δημάρχου αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που δεν έχουν υπηκοότητα!
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΧΥΜΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΟ 2050 ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης σε μια πρωτοφανή απόφαση ενέκρινε τις τελευταίες ώρες νομοθέτημα που επιτρέπει στους αλλοδαπούς κατοίκους της μητρόπολης να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές! Είναι, μάλιστα η πρώτη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που παίρνει τέτοια απόφαση και κανείς δεν γνωρίζει που αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει.


    Το τοπικό νομοθέτημα, που ψηφίστηκε με 33 ψήφους υπέρ, 14 κατά και δύο αποχές, θα επιτρέψει στους «μόνιμους κατοίκους νομίμως» και σε «πρόσωπα που διαθέτουν άδειες εργασίας στις ΗΠΑ» και διαμένουν στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα να «ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές».
    Πολλοί Δημοκρατικοί στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασαν ικανοποίηση για την «ιστορική» απόφαση αυτή, όπως και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών.

    Το μέτρο αφορά περίπου 1 εκατομμύριο ξένους που ζουν στη Νέα Υόρκη, από τα συνολικά 9 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης.
    Η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, οχυρό των Δημοκρατικών και των προοδευτικών, υιοθέτησε το μέτρο αυτό ενώ επανέρχεται συνεχώς στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της ψήφου των μειονοτήτων και του αποκλεισμού τους από το δικαίωμα αυτό.

    Αρκετές αμερικανικές πολιτείες επικαλέστηκαν τους τελευταίους μήνες τις καταγγελίες περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020 για να περάσουν νόμους οι οποίοι έχουν σκοπό, σύμφωνα με τους επικριτές τους, να περιορίσουν τα δικαιώματα ψήφου των εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων.


    Στο τέλος της θητείας του, ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, δεν έκρυψε πως είχε αμφιβολίες για το εάν η πόλη της Νέας Υόρκης έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει χωρίς τις αρχές της ομώνυμης πολιτείας να δώσει δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς κατοίκους της, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα εναντιωνόταν στην απόφαση εάν εγκρινόταν.

    Αν εφαρμοστεί πράγματι, οι ξένοι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές από το 2023.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.
    Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης παράνομων συνταγογραφήσεων - 110 γιατροί στο κύκλωμα.
    Από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 13 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» και τα στελέχη φαρμακευτικής που εταιρείας αποκόμιζε τεράστιο κέρδος από τις παράνομες πωλήσεις των σκευασμάτων της.

    Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία (υπουργείο Εσωτερικών) το βράδυ της Παρασκευής (10/12) σε άσχετο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία περίπου 200 υπάλληλοι της ΕΥΠ που μάλλον δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση μετατάσσονται σε θέσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.
    Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς παράγοντες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΠ, στόχος της εν λόγω τροπολογίας είναι η «απαλλαγή της υπηρεσίας από στελέχη διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».

    Οι εν λόγω υπάλληλοι σύμφωνα με τους συνδικαλιστές από το καλοκαίρι του 2019 είχαν τεθεί όλοι σε υπηρεσίες - ψυγείου.
    Φυσικά, η αιτιολογική έκθεση για τις μετατάξεις φέρει το περιτύλιγμα της «ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας» με μετάταξη σε αυτήν «έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης:

    «Τροπολογία Σκάνδαλο μεσάνυχτα Παρασκευής: επικίνδυνες εκκαθαρίσεις του επιτελικού παρα-κράτους Μητσοτάκη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα.

    Θέτουν την ΚΥΠ Μητσοτάκη, πάνω από την εθνική ασφάλεια…

    Οι όροι «Εθνική Ασφάλεια», «Διαφάνεια», «Δημοκρατικές Αρχές», «Ευρωπαϊκό Δίκαιο», «Κράτος Δικαίου», «Ατομικά Δικαιώματα» είναι έννοιες διαγραμμένες ακόμη και από την μνήμη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

    Με μια τροπολογία σκάνδαλο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, προβλέπεται, εκτός των υπολοίπων σκανδαλωδών και αντιδημοκρατικών διατάξεων, η μετακίνηση εκατοντάδων μη αρεστών στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.


    Είναι η απόδειξη για όσα έχουν αποκαλυφθεί για το επιτελικό παρα-κράτος Μητσοτάκη, που περιλαμβάνουν έλεγχο του τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις πολιτών και καταγραφή του ιδεολογικού τους υποβάθρου, παρακολούθηση ακόμη και 12χρονου παιδιού.

    Είναι η απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης ως μόνος αρμόδιος και για την ΕΥΠ, όχι μόνο γνωρίζει αλλά πρωτοστατεί στην οικοδόμηση ενός παρα-κράτους εντός και εκτός των δημοσίων υπηρεσιών, για να έχει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο.

    Είναι η απόδειξη των φόβων του δημοκρατικού κόσμου στο σύνολο του όταν άλλαξαν ακόμη και τα τυπικά κριτήρια του Διοικητή της ΕΥΠ, για να επιλεχθεί ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη.


    Είναι η απόδειξη του σχεδίου συνολικού και απόλυτου ελέγχου του κράτους και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με κατ’εξαίρεση διαδικασίες προσλήψεων στην ΚΥΠ Μητσοτάκη, μετά τις εκκαθαρίσεις.

    Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας, ακόμη και όσων εντάσσονται στη ΝΔ να αναλογιστούν τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τους καλούμε να αναλογιστούν πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να επουλωθούν πληγές και διαιρέσεις του Ελληνικού λαού, από το φακέλωμα, τις παρακολουθήσεις και τη χρήση της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ, για πολιτικές σκοπιμότητες, μέσω του απόλυτου ελέγχου τους.


    Τους καλούμε να αναλογιστούν με ποιο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους για να αποδομήσει αδίστακτα ακόμη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα. Να αναλογιστούν πώς στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που χειρίστηκαν ευαίσθητες εθνικές αποστολές, εκκαθαρίζονται. Να αναλογιστεί και να δώσει τη μάχη για μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2021 και όχι για την επιστροφή της στο 1961.

    Τους καλούμε να αναλογιστούν γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης, ως ο αποκλειστικός αρμόδιος για την ΕΥΠ, στην επίκαιρη ερώτηση και τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της ΕΦΣΥΝ για τις εντολές και τις διαδικασίες παρακολούθησης και φακελώματος πολιτών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών και παιδιών.

    Η τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο Σχέδιο Νόμου που αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις (!!!) και ψηφίζεται την Δευτέρα, αφαιρώντας από την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, το κοινοβούλιο και τα κόμματα τη δυνατότητα για οποιαδήποτε διάλογο.


    Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωση μας από τον Ιούνιο του 2021 «να μην προχωρήσετε σε τέτοια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική. Η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

    Ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης, ήταν ένα «μαθητούδι» μπροστά σας, παρά την καταπληκτική του επαγγελματική πορεία στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, στη δίωξη κουμουνιστών και σε ότι αναφερόταν στις «ένδοξες» εποχές που υπηρέτησε.

    Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη,

    δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων.


    Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε, μαζί με το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ.
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ρωσική εφημερίδα, «Κομμερσάντ», έφτασε στο Σότσι την παραμονή των συνομιλιών, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2021, και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο, Hyatt.
    Το πρωί, πήγε για πρωϊνό στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου, με σορτς και αθλητικό μπλουζάκι.

    Και θα περνούσε απαρατήρητος ανάμεσα στους εκδρομείς του Δεκεμβρίου, αν στην είσοδο δεν στέκονταν δύο σωματοφύλακες που προσποιούνταν τους… αδιάφορους.
    Η ρωσική εφημερίδα «Κομμερσάντ» σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τουλάχιστον εξωτερικά, ειδικά σε ότι αφορά την εμφάνισή του με σορτσάκι και μπλουζάκι, έμοιαζε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας και αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ).

    Με έναν άνθρωπο, δηλαδή, συνεχίζει η εφημερίδα, τον οποίον είναι πιο εύκολο να αναγκάσεις να πληρώσει τα χρέη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά να φορέσει γραβάτα σε διαπραγματεύσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. Ανθυπαστυνόμος σε συμμορία Ρομά που είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα.

    Μέλος της συμμορίας ήταν ένας ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε τμήμα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής.


    Ο ανθυπαστυνόμος είχε επαφή με ένα από τα μέλη της συμμορίας που είναι Ιρακινός και έχει συνεργείο αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος έδινε στη συμμορία έναντι αμοιβής αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν τις διαρρήξεις και τις κλοπές στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι δράστες στη συνέχεια του τα επέστρεφαν και μετά ο Ιρακινός επικοινωνούσε με τον ανθυπαστυνόμο προκειμένου να κάνει, έναντι αμοιβής, το εξής.

    Επειδή υπήρχε ο φόβος κάποιος να έχει δει το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια διάρρηξη, να έχει κρατήσει τον αριθμό και να τον έχει δώσει στην αστυνομία, αυτό αυτομάτως θα σήμαινε πως από εκείνη τη στιγμή το συγκεκριμένο όχημα θα “απασχολούσε” την ΕΛ.ΑΣ.

    Έτσι ο ανθυπαστυνόμος έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας police online, πληκτρολογούσε τις πινακίδες και έβλεπε αν υπήρχε τέτοια καταχώριση και άρα αν κάποιο αυτοκίνητο θεωρείται ύποπτο και θα το αναζητούσε η αστυνομία.

    Με τα “έσοδα” από τις επιθέσεις δημιουργούσαν επιχειρήσεις, λειτουργικές αλλά και εικονικές, προκειμένου να “ξεπλένουν” τα χρήματα που αποκόμιζαν. Η δράση τους επεκτεινόταν σε όλη τη χώρα -από την Αττική και τη Βοιωτία έως την Χαλκίδα, τη Λαμία, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και την Αχαΐα – διαπράττοντας 59 διαρρήξεις.

    Οι αστυνομικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν μπήκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, καθώς ζούσαν μέσα στην απόλυτη χλιδή. Πρόκειται για πολυτελή σπίτι με πανάκριβα έπιπλα, τζακούζι και πισίνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεκάδες αλλοδαποί σε σπείρα ναρκωτικών, πλαστών μοριακών τεστ και παράνομων μεταναστών.
    Οι Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα απελαθεί κανείς.

    Στη σύλληψη συνολικά 12 ατόμων προχώρησε η αστυνομία, για συμμετοχή σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, μετέφερε παράνομα μετανάστες από και προς την Ελλάδα και εξέδιδε πλαστά μοριακά τεστ κορωνοϊού. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κέρδη της σπείρας ανέρχονται συνολικά στα 900.000 ευρώ.


    Εντύπωση προκαλεί η άρτια οργάνωση της σπείρας, αφού διέθετε συνολικά 3 υποομάδες, ενώ για την παράνομη μετακίνηση μεταναστών χωρίς έγγραφα χρησιμοποιούσε ακόμη και ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας! Παράλληλα, η σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικά συγκροτήματα στο κέντρο της Αθήνας.


    Σημειώνεται πως ένα από τα βασικά στελέχη της σπείρας είναι έγκλειστος των φυλακών…

    Ειδικότερα, η Ασφάλεια Αθηνών ύστερα από έρευνα σχημάτισε δικογραφία για συνολικά 31 άτομα, 27 αλλοδαπών και 4 Ελλήνων για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και νομιμοποιήσεις εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών και παράνομη μεταφορά μεταναστών.

    Σημειώνεται ότι ουδείς εκ των 27 αλλοδαπών προσφύγων πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βέλγιο: Το 70% των «ασυνόδευτων ανήλικων» μεταναστών αποδεικνύεται ότι είναι κανονικοί ενήλικες. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ.
    Ο Sammy Mahdi, υπουργός για το «Άσυλο» και τη «Μετανάστευση» του Βελγίου, δήλωσε ότι έως και το 70% των «ανήλικων» μεταναστών που υποβάλλονται για έλεγχο ηλικίας από την κυβέρνηση αποδεικνύονται τελικά ενήλικες, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.


    Ο Μαχντί σχολίασε αυτή την εβδομάδα την κατάσταση σχετικά με τους λεγόμενους «ασυνόδευτους ανηλίκους» αφού αποκαλύφθηκε ότι ένα κέντρο αφίξεων μεταναστών που διευθύνεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο (Fedasil) στις Βρυξέλλες είχε κατακλυστεί τόσο πολύ που δεν ήταν σε θέση να δεχτεί άλλους
    «Η Υπηρεσία Κηδεμονίας πρέπει να κάνει επειγόντως αυτό που αναμένεται από αυτήν: να πραγματοποιήσει τεστ ηλικίας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, το 70% από αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι κανονικοί ενήλικες. Αλλά όσο περιμένουμε για μια οριστική απάντηση αυτοί οι «ανήλικοι» παίρνουν τις θέσεις παιδιών», είπε ο Μαχντί.

    Συνολικά 3.018 ανήλικοι μετανάστες έχουν εγγραφεί στο Fedasil φέτος και 1.991 έχουν υποβληθεί σε τεστ ηλικίας, με το 70% από αυτούς να αποκαλύπτεται ότι είναι ενήλικες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΑ (ΑΣΗΜΑΝΤΑ) ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    Οι δυνατότητες του Ειδικού Λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) επιδείχθηκαν σε αντιπροσωπεία 3 Αξιωματικών των ΗΑΕ στο Χαϊδάρι Αττικής, από την Δευτέρα 06 έως την Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο της υλοποίησης του διμερούς Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), με μέριμνα της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (Α1).

    Η συγκεκριμένη δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που αναπτύσσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Χώρας μας σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, είχε σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας από τους Αξιωματικούς των ΗΑΕ αναφορικά με τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης ΠΒΧ συμβάντων, και συμπεριέλαβε επίδειξη υλικών και μέσων του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ, καθώς και άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ΠΒΧ στην οποία συμμετείχε οργανική Διμοιρία του Λόχου, με πλήρη ανάπτυξη των Ομάδων Ανίχνευσης, Ταυτοποίησης, Απομόλυνσης και Υγειονομικής Περίθαλψης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΜΑ;
    Τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει τακτικά έντομα και η έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτά αποτελούν πλουσιότατες πηγές αντιοξειδωτικών

    Τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στα εδώδιμα έντομα εξέτασαν για πρώτη φορά επιστήμονες παρατηρώντας πως είναι εξαιρετικά υψηλά.

    «Τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει τακτικά έντομα», δήλωσε ο καθηγητής Mauro Serafini, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition. «Οι υπόλοιποι από εμάς χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ενθάρρυνση».

    «Τα εδώδιμα έντομα είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μετάλλων, βιταμινών και ινών. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν τα συνέκρινε με τις κλασσικές τροφές όπως το ελαιόλαδο ή ο χυμός πορτοκαλιού με όρους αντιοξειδωτικής δράσης. Η αντιοξειδωτική δράση είναι αυτή που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζει μία υπερτροφή – αν και αυτός ο όρος αποφεύγεται από τους ερευνητές», προσθέτει ο Δρ. Serafini.

    Οι ερευνητές εξέτασαν μία ευρεία κλίμακα εδώδιμων εντόμων και ασπόνδυλων χρησιμοποιώντας διάφορες μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής δράσης. Κάθε έντομο εξετάστηκε για την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά αλλά και τη δράση του.

    Τα υδροδιαλυτά εκχυλίσματα των ακρίδων, των μεταξοσκώληκων και των γρύλων έδειξαν τις υψηλότερες τιμές περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά – πενταπλάσιες από το χυμό πορτοκάλι.

    «Υπάρχει μία ξεκάθαρη τάση: Τα φυτοφάγα έντομα έχουν αξιοσημείωτα υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκτός των πολυφαινόλων, η περιεκτικότητα των εντόμων σε αντιοξειδωτικά εξαρτάται επίσης από άλλους άγνωστους παράγοντες», προσθέτει ο Δρ. Serafini.

    Τα αποτελέσματα για το λίπος των εντόμων ήταν επίσης εντυπωσιακά καθώς το «λίπος από γιγάντιους τζίτζικες και μεταξοσκώληκες ήταν διπλάσιο από την αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου».

    Το κυριότερο μήνυμα της ομάδας είναι πως τα εδώδιμα έντομα όπως οι ακρίδες και οι μεταξοσκώληκες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

    Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι: ποια είναι αυτά τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα έντομα και λειτουργούν και στους ανθρώπους;

    «Η επίδραση των αντιοξειδωτικών στους ζώντες οργανισμούς είναι άκρως σχετιζόμενη με τη βιοδιαθεσιμότητα και την παρουσία του συνεχιζόμενου οξειδωτικού στρες. Εντοπίζοντας άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες στα έντομα χρειαζόμαστε ειδικά προσαρμοσμένες μελέτες για να αποσαφηνίσουμε τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις τους στους ανθρώπους».
    https://ygeiamou.gr/ta-exotika-antioxidotika-trofima-me-pentaplasia-vitamini-c-apo-to-portokali/
    https://www.ypaithros.gr/stin-pagkosmia-agora-edodimon-entomon-filodoksei-na-mpei-farma-skolix/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (50 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ) ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ… ΕΜΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ.
    Σε συνολικά 50 πούλμαν με προορισμό την κορωνοϊόπληκτη Βουλγαρία επιβιβάστηκαν χιλιάδες νέοι Έλληνες, στην πλειονότητά τους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι κατέκλυσαν το Μπάνσκο για ένα τριήμερο γεμάτο αλκοόλ, μουσική και φυσικά… πάρτι.
    Ξημερώματα Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου. Το άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισε από εκατοντάδες άτομα που παρά τη βροχή περίμεναν υπομονετικά να επιβιβαστούν σε ένα από τα δεκάδες ναυλωμένα πούλμαν, αφού ακούσουν το όνομά τους από εργαζόμενους ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον συντονισμό της εκδρομής.
    Λίγη ώρα αργότερα, αναχωρεί το πρώτο λεωφορείο με προορισμό το Μπάνσκο, ενώ νωρίτερα έγινε η πρώτη στάση στον Προμαχώνα Σερρών για covid έλεγχο στο ομώνυμο ελληνοβουλγαρικό τελωνείο.
    Πάνω από 40 λεωφορεία παράλληλα έχουν σταθμεύσει περιμετρικά, ενώ «χρυσές» δουλειές κάνει και ένα από τα λίγα μαγαζιά εστίασης στο σημείο, το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει περισσότερα από 1.000 άτομα μέσα σε λίγη ώρα.
    Μεσημέρι Παρασκευής και το χιονισμένο Μπάνσκο μετά από ενάμιση χρόνο αποκτά πάλι ζωή και η περιοχή πλημμυρίζει από ελληνικές φωνές και νεαρούς που σχηματίζουν ουρές έξω από μηχανήματα συναλλάγματος για την μετατροπή ευρώ σε λέβα, το νόμισμα της Βουλγαρίας.
    Τα καταστήματα εστίασης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, στην οδό Νάιντεν Γκέροφ, βλέπουν και πάλι τα ταμεία τους να τζιράρουν από τη μεγάλη ζήτηση των Ελλήνων για φαγητό και καφέ. Μετά από ένα ξεκούραστο τρίωρο, ξεκινά το μενού των εκδηλώσεων με πρώτο event το πάρτι στα ιαματικά λουτρά του ιστορικού χωριού Μπάνια.
    Τα πούλμαν αποβιβάζουν εκατοντάδες party animals που με πετσέτα και μαγιό στην τσάντα ετοιμάζονται να ζήσουν μια -ομολογουμένως- εντυπωσιακή εμπειρία σε πισίνα με θερμαινόμενα νερά και θέα το χιονισμένο τοπίο. Παρά το χιονόνερο και τους 2 βαθμούς Κελσίου οι DJ’S μετέφεραν τον παλμό στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι με τη συνοδεία μπλε, πράσινων και πορτοκαλί φαναριών χόρευαν στους ρυθμούς της trap μουσικής.
    Μετά τη λήξη του event οι οδηγοί των λεωφορείων μεταφέρουν τον κόσμο πίσω στο Μπάνσκο και από το… ορεκτικό στα ιαματικά λουτρά, δημιουργείται κλίμα ανυπομονησίας για το «κυρίως πιάτο»: το κλάμπινγκ σε ένα από τα λίγα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης του Μπάνσκο.
    Μεσάνυχτα της ίδιας βραδιάς σχηματίζονται ουρές από δεκάδες καλοντυμένους νέους έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής. Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό πάνε… περίπατο, εν αντιθέσει με τους σωματικούς ελέγχους που έκαναν οι σεκιούριτι της επιχείρησης.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΧΟΡΕΨΤΕ ΡΩΜΙΟΙ.
      Λίγη ώρα αργότερα, το κλαμπ έχει γεμίσει ασφυκτικά από εκατοντάδες άτομα, ενώ πάνω στη σκηνή Θεσσαλονικείς DJ’S έχουν μετατρέψει το βράδυ σε ένα εντυπωσιακό event, με τους Βούλγαρους επιχειρηματίες να απολαμβάνουν τον τρόπο διασκέδασης των Ελλήνων.
      Το ξέφρενο πάρτι κρατά έως τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως η σκέψη όλων μεταφέρεται στις εκδηλώσεις του Σαββάτου, αφού οι διοργανωτές έχουν προαναγγείλει την άφιξη του γνωστού trapper, Hawk, στο ίδιο μαγαζί.
      Το επόμενο πρωινό συνδυάστηκε με εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αμέσως μετά το ενδιαφέρον περιστράφηκε στη βραδινή εκδήλωση, καθώς σε αντίθεση με την Παρασκευή, οι ουρές για την είσοδο στο κλαμπ σχηματίστηκαν από τις 23.00 και μάλιστα, έφτασαν ακόμη και στην άλλη άκρη του δρόμου.

      Μετά από δίωρη αναμονή και εν μέσω βροχής ανακοινώνεται από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ότι λόγω πληρότητας όσοι έμειναν έξω πρέπει να μεταφερθούν σε ένα άλλο κλαμπ, το οποίο βρίσκεται 100 μέτρα μακριά. Έτσι, το δεύτερο από τα συνολικά τρία μαγαζιά μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζει ασφυκτικά -από γνώριμα πλέον πρόσωπα- και το δεύτερο ελληνικό γλέντι στην Βουλγαρία έχει ξεκινήσει για τα καλά και κρατά μέχρι το πρωί της Κυριακής.
      Τα event του Σαββάτου σήμαναν και τη λήξη του τριημέρου, καθώς η Κυριακή ήταν και η μέρα επιστροφής των χιλιάδων ατόμων από το Μπάνσκο πίσω στις βάσεις τους. Με συνοπτικές διαδικασίες τα πούλμαν κατέφθασαν στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου στο τελωνείο οι Έλληνες αστυνομικοί προχώρησαν μονάχα σε έλεγχο αστυνομικής ταυτότητας και όχι υγειονομικών εγγράφων, για «εξοικονόμηση χρόνου», και «λόγω αυξημένης κίνησης», όπως είπαν.
      Μένει να φανεί, λοιπόν, αν τα χιλιάδες άτομα που πήγαν για πάρτι στην κορωνοϊόπληκτη Βουλγαρία, τη χώρα με το πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στα Βαλκάνια, δεν αποδειχθούν πιθανά εισαγόμενα κρούσματα, όπως, άλλωστε, είχε επισημάνει και στο ThessToday.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής.
      ThessToday.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Οι ρώσοι έφτιαξαν αποτελεσματικό ηλεκτρονικό πόλεμο κατά των τουρκικών UAV στην Ουκρανία.
    Μεγάλη οργή έχει ξεσπάσει στο Κίεβο με τις ελάχιστες πολεμικές δυνατότητες πλέον του ουκρανικού UAV Bayraktar TB2 στο Ντονιέτσκ, αφού τα μη επανδρωμένα εναέρια αυτά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν ούτε μέχρι την οριογραμμή με τους Ρωσόφωνους, λόγω ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία είναι τελικά το καλύτερο αντίδοτο σε όλα τα "παιχνίδια" του Ερντογάν, με τα οποία απειλεί και την Ελλάδα.
    Αφού η Ουκρανία επιβεβαίωσε επίσημα τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Α.Ουκρανία, μόλις ένα μήνα αργότερα αποδείχθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν σοβαρότατα προβλήματα με τη χρήση αυτών των UAV, όχι μόνο στο Ντονιέντσκ, αλλά και στο νότο της χώρας.
    Όπως έγινε γνωστό, τα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πολύ απλά δεν μπορούν να πετάξουν μέχρι τη γραμμή επαφής στο Ντονιέντσκ πιο κοντά από 5-10 χιλιόμετρα, αφού η πτήση τους διακόπτεται από τη δράση ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
    Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Ουκρανία, αφού οι χειριστές αυτών των τουρκικής κατασκευής UAV, χάνουν τον έλεγχο τους, σε ορισμένες διαδρομές πτήσεων.
    Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι μεγάλη επιχείρηση καταστολής πτήσεων ουκρανικών UAV, λαμβάνει χώρα σε ορισμένους τομείς του ουκρανικού εναέριου χώρου, ενώ η σύνδεση μεταξύ του σταθμού ελέγχου του εναερίου οχήματος και του ίδιου του UAV έχει κυρίως χαθεί, γεγονός που υποδηλώνει στοχευμένη ηλεκτρονική καταστολή.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια κατάσταση καταδεικνύεται από δημοσίως διαθέσιμους πόρους παρακολούθησης, που δείχνουν την απογείωση των ουκρανικών UAV από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Nikolaev, την κίνησή τους προς την κατεύθυνση του Ντονιέντσκ και την αρκετά γρήγορη επιστροφή τους στην βάση τους χωρίς να προλάβουν να κάνουν το παραμικρό.
    Μέχρι σήμερα, οι Ρωσόφωνοι φέρονται να διαθέτουν πολλά ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ικανά να καταστείλουν ηλεκτρονικά τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε αποστάσεις έως και 100 χιλιομέτρων.
    Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν ένα από τα νέα τους όπλα στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου, το σύστημα Krasukha (ομορφιά), που “σκοτώνει” ηλεκτρονικά ότι πετάει και όχι μόνο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Το Krasukha καταστέλει ηλεκτρονικά drone ή UAV, σε απόσταση 250 km.
    Υπάρχουν δύο εκδόσεις του συστήματος, η Krasukha 2 και η 4 με σαφείς διαφορές στις δυνατότητες.
    Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι η έκδοση Krasukha 2 μπορεί να παρεμβάλει συστήματα τύπου AWACS καιUAV σε απόσταση 250 χλμ.
    Οι Ρώσοι έχουν κάνει χρήση αυτών των συστημάτων στο Ναγκόρνο, με αποτέλεσμα την κατάρριψη 9 Bayraktar.
    Πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.
    Η ρωσική αεροπορική άμυνα στην Κριμαία μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντοπίσει και να εξουδετερώσει εφόσον απαιτηθεί τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 που προσπαθούν να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα.
    Η ουκρανική πλευρά φέρεται να αναγνώρισε το γεγονός ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα τουρκικά Bayraktar TB2 εναντίον των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.
    Πηγή: enoplos
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...