ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Οκτωβρίου 2023

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ (150% ΠΑΝΩ), Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024: 40 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ. Το τουρκικό ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 1,3 τρισ. δολάρια το 2023. Το ελληνικό ΑΕΠ στο ένα έκτο του τουρκικού. Το 1972 το ελληνικό και το τουρκικό ΑΕΠ ήταν σχεδόν ίσα.

 

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ 15-3, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: "ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ". Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων Παλαιστινίων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι – Κυρίως παιδιά και γυναίκες. Ανήλικα θύματα ηλικίας δύο έως πέντε ετών. «Σκοτώστε σκλαβωμένες μάνες και παιδιά... και μόνο τις παρθένες κρατήστε… για πάσα χρήση»! Αριθμοί. ΛΑ 7-18. «Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα ξένα βρέφη στον βράχο». Δαυίδ, Ψαλμός 136. Η (πρώην) υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked) προτείνει: «Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια...Πρέπει να πεθάνουν και τα σπίτια τους να εξαφανιστούν. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια. Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί».

 


ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Σήμερα η Ν.Κορέα πάει στο φεγγάρι για πρώτη φορά με το σκάφος Danuri. Αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.


ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ». ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΤΕΙΡΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ.

 



1972   ΑΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ,  ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ  16 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

2002  ΑΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 232 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ  147 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

2019 ΑΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 754 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ  209 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

2021 ΑΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 1.126 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ,  ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ  201 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

2022  ΑΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 1.180 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ  208 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

Το 1985 το ΑΕΠ της Ελλάδας και Τουρκίας ήταν πολύ κοντά ($48 δις με $65 δις αντίστοιχα).   Το 2000 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν στα $130 δις και της Τουρκίας $270 δις.   Το 2018 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν στα $203 δις και της Τουρκία $771 δις.

Το 9% του ΑΕΠ της Τουρκίας παράγεται στην γεωργία που είναι ο μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης αν και με μειούμενους αριθμούς. Το 27% του ΑΕΠ παράγεται στον δευτερογενή τομέα από τα οποία 16% στην βιομηχανία, ποσοστό που είναι ανάλογο του μέσου όρου της ΕΕ η οποία έχει σκοπό να το φτάσει στο 20%, όταν στην Ελλάδα το σχετικό ποσοστό είναι ένα αναιμικό 8-9% από 20% το 1970…

Η Τουρκία διαθέτει 1.100 πολεμικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα καμία. Διαθέτει όμως την Μύκονο, χιλιάδες γκαρσόνια και τον Μητσοτάκη.

 

 

 

Η Τουρκία θα διαθέσει στον αμυντικό προϋπολογισμό της για το 2024 περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που σηματοδοτεί αύξηση κατά 150% σε σύγκριση με τον φετινό, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Το 2023 η Τουρκία διέθεσε περίπου 16 δισεκ. δολάρια για την άμυνα και την ασφάλειά της. Ο Γιλμάζ είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να διπλασιάσει τις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας, φτάνοντας τα 11 δισεκ. δολάρια από 6 δισεκ. που είναι σήμερα.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα αυξήσει την αυτάρκειά της στο 85%, από 80% που ήταν τη φετινή χρονιά.

Όλα αυτά ενώ το τουρκικό ΑΕΠ λέγεται ότι θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. το 2023 και η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4%!

Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην αυτάρκειά της και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στην αμυντική βιομηχανία της.

Σήμερα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε επίσης την παράταση της εντολής με την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να κάνουν διασυνοριακές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ για άλλα δύο χρόνια.

Η εντολή δόθηκε για πρώτη φορά το 2013, όταν ήταν σε εξέλιξη η διεθνής εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ανανεωνόταν έκτοτε κάθε χρόνο, μέχρι το 2021, όταν χορηγήθηκε διετής ανανέωση.

«Είναι βασικό για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, με βάση το διεθνές δίκαιο, εναντίον κάθε είδους κινδύνου, απειλών ή ενεργειών που μπορεί να συνιστούν απειλή» αναφέρεται στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κείμενο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα ανάπτυξης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία. Το άρθρο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης. «Ως εθνικιστής, δεν θέλω να πατήσουν το πόδι τους στο τουρκικό έδαφος ξένες δυνάμεις», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο ηγέτης του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 


 

 


26 σχόλια:

  1. «Θάψιμο» της είδησης του βομβαρδισμού του νοσοκομείου της Γάζας από τους αμερικανικούς NYT.
    Στο τέλος το νοσοκομείο θα πουν πως εξερράγη από μόνο του...
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: από την οικογένεια Σουλτσμπέργκερ ξεκινούν πάντοτε όλοι οι πόλεμοι των ΗΠΑ.
    Oι Δημοκρατικοί και οι Νew York Times που αποτελούν την «ναυαρχίδα» των φιλικών προς αυτούς ΜΜΕ, είναι σαφές πως θέλουν να μην κατηγορηθεί το Ισραήλ ούτε καν ως υποψία, για το δολοφονικό χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας.
    Ο τρόπος που κάλυψαν οι NYT το θέμα του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στην Γάζα, είναι απαράδεκτος.
    Στην αρχή ο τίτλος ήταν «Ισραηλινό πλήγμα σκοτώνει εκατοντάδες σε νοσοκομείο της Γάζας, λένε οι Παλαιστίνιοι», λίγο αργότερα μετετράπη σε «τουλάχιστον 500 νεκροί από πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, λένε οι Παλαιστίνιοι», για να καταλήξει ως «Τουλάχιστον 500 νεκροί σε έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, λένε η Παλαιστίνιοι».
    Ακόμα και το «πλήγμα» έγινε «έκρηξη». Γιατί όταν υπάρχει πλήγμα, υπάρχει και αυτός που το πραγματοποιεί. Ενώ, η έκρηξη είναι απλώς μία απρόσωπη… έκρηξη.
    Το μόνο που απομένει στο τέλος είναι να πουν πως το νοσοκομείο εξερράγη από μόνο του και αυθορμήτως.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάνω στον διεθνή χαμό ο Σ.Κασσελάκης παντρεύεται αύριο τον Τάιλερ στη Νέα Υόρκη – Το ανακοίνωσε ο ίδιος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Νουριέλ Ρουμπινί: «Η σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν Γ’ ΠΠ».
    «ΗΠΑ και Ισραήλ μπορεί να επιτεθούν στο Ιράν και η Κίνα στην Ταϊβάν».
    «Ακούγεται κυνικό, αλλά είναι αλήθεια: ένα μακελειό όπως αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Μέση Ανατολή, στα μάτια των αγορών δεν διαφέρει από μια στατιστική για την απασχόληση στις ΗΠΑ ή ένα επίθετο που χρησιμοποιείται από έναν κεντρικό τραπεζίτη», γράφει η Wall Street Journal.
    Ο Νουριέλ Ρουμπινί όμως έχει άλλη άποψη γι’ αυτό:
    «Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί για να δημιουργήσει την πρώτη παγκόσμια σύγκρουση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
    Στο βασικό σενάριο, η σύγκρουση θα περιοριστεί στο Ισραήλ και τη Γάζα.
    Αλλά υπάρχει και το πολύ κακό σενάριο: το Ιράν να εξαπολύσει τη Χεζμπολάχ για να εμποδίσει το Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς.
    Στη συνέχεια, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στο Ιράν, το οποίο είναι επίσης πυρηνική δύναμη.
    Αμέσως μετά η Κίνα θα αποκλείσει την Ταϊβάν καθώς οι ΗΠΑ θα έχουν βυθιστεί σε 2 πολέμους: Ρωσία-Ουκρανία, Μέση Ανατολή.
    Μετά Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;».
    O «Dr Doom» Nουριέλ Ρουμπινί, έγινε διάσημος όταν το 2006 προέβλεψε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα έπεφτε σε ύφεση λόγω της «φούσκας» των ακινήτων η οποία ήταν έτοιμη να σκάσει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Σήμερα… γάμος γίνεται στη Νέα Υόρκη για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ Μάκμπεθ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγγλος ιστορικός Σμιθ: "Μόνο για να γελάσουνε στη γιορτή του Μπαϊραμιού, οι γενίτσαροι έβαναν στο σημάδι το Κρητικό που η κακή του μοίρα τον έφερνε να περάσει από μπροστά τους και πολλές φορές έπεφτε με δέκα συγχρόνως σφαίρες πάνω στο κορμί του. Πόσες Ελληνίδες κόρες της Κρήτης, που δεν δέχτηκαν τα χάδια του τούρκου αγά δεν καταδικάστηκαν να φάνε τα συκώτια του σφαγμένου γαμπρού, που ο αγάς δήθεν από αγάπη τους έδινε με την όρεξή του. Πόσες δύσμοιρες Κρητικοπούλες δεν είδαν πάνω στο δίσκο το κεφάλι του παιδιού τους -του μονάκριβου παιδιού τους- γιατί αρνήθηκαν να δεχτούν τ’ αγκάλιασμα του τρομερού βαρβάρου. Η τιμή πώλησης μιας νεαρής κρητικιάς, ήταν όσο ενός αλόγου, αναφέρουν οι ιστορικές πηγές. Υπάρχουν Ευρωπαίοι περιηγητές της εποχής, που γράφουν ότι είδαν πέντε και οχτώ χιλιάδες ανθρώπινα αυτιά από σφαγμένους Έλληνες της Κρήτης σε σπάγκους περασμένα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 400 άτομα Αμερικανοεβραίων στο Καπιτώλιο – Εισέβαλαν ζητώντας κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

    Την Τετάρτη, η αστυνομία στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, προχώρησε στη σύλληψη 400 ατόμων μετά από διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν Αμερικανοεβραίοι, τόσο έξω όσο και μέσα στο κτίριο.
    Οι διαμαρτυρίες αυτές πραγματοποιήθηκαν με αίτημα να ζητήσει το νομοθετικό σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα στο κτίριο, πάνω από 20 ραβίνοι προσεύχονταν, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία.
    Οι συγκεντρωμένοι τόνιζαν ότι δεν θα φύγουν αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Ζητούν την ανακωχή σαν πρώτο βήμα «για να σταματήσει η συνεχιζόμενη γενοκτονία από τον ισραηλινό στρατό των πάνω από 2 εκατ. Παλαιστινίων στην πολιορκημένη Γάζα».
    Στη διαμαρτυρία είχαν καλέσει οι οργανώσεις Jewish Voice for Peace και If Not Now που είναι υπέρ της ελεύθερης Παλαιστίνης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιαπωνία: Καθέλκυσε το υποβρύχιο SS-516 «Raigei» – Είναι το τέταρτο κλάσης «Taigei».
    Τα «Taigei» έχουν εκτόπισμα 3.000 τόνους, έχουν μήκος 84 μέτρα, πλάτος 9,1 μέτρα και βύθισμα 10,4 μέτρα.
    Η Ιαπωνία, έκανε γνωστό ότι καθέλκυσε το υποβρύχιο SS-516 «Raigei», το τέταρτο υποβρύχιο της κλάσης «Taigei», το οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2025.
    Συνολικά, η Ιαπωνία ναυπηγεί πέντε υποβρύχια κλάσης «Taigei», εκ των οποίων τα τρία πρώτα θα αντικαταστήσουν ισάριθμα κλάσης «Soryu», τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 2009, το 2010 και το 2011 αντίστοιχα (το τελευταίο «Soryu» εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2021).
    Το πρώτο «Taigei» (SS-513 «Taigei») άρχισε να ναυπηγείται τον Μάρτιο του 2018, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2020 και εντάχθηκε σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2022.
    Ακολούθησε το δεύτερο υποβρύχιο (SS-514 «Hakugei») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιανουάριο του 2019, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2021 και εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2023.
    Το τρίτο υποβρύχιο (SS-515 «Jingei») άρχισε να ναυπηγείται τον Απρίλιο του 2020, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2022 και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2024. Το πέμπτο υποβρύχιο αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2026.
    Σε σχέση με τα «Soryu» τα «Taigei» ενσωματώνουν βελτιωμένο σύστημα πρόωσης (με συσσωρευτές ιόντων λιθίου, όπως και τα δύο τελευταία «Soryu»), καλύτερο σόναρ και νέο σύστημα διαχείρισης μάχης. Η Ιαπωνία έχει δηλώσει ότι θα ναυπηγήσει, σε βάθος χρόνου, 12 «Taigei».
    Τα «Taigei» έχουν εκτόπισμα 3.000 τόνους. Το πρώτο υποβρύχιο κόστισε $ 720 εκατομμύρια. Έχουν μήκος 84 μέτρα, πλάτος 9,1 μέτρα και βύθισμα 10,4 μέτρα. Απαιτούν 70 άτομα πλήρωμα. Ενσωματώνουν έξι τορπιλοσωλήνες για τορπίλες των 533 χιλιοστών ή βλήματα κατά πλοίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.524 νεκρά παιδιά στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς – Ένα σκοτώνεται ανά 15 λεπτά.
    3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.
    Από τον συνολικό απολογισμό 1.524 νεκροί ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.
    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.
    «Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα» είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
    Ένα παιδί νεκρό κάθε 15 λεπτά στη Γάζα
    Οι εκτιμήσεις της οργάνωσης Defence for Children International (DCI) για τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν εδώ και δύο εβδομάδες στη Γάζα εις βάρος παιδιών, ξεπερνούν και την πλέον απαισιόδοξη εκτίμηση. Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη, 13η ημέρα του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, αναμενόταν να επιτραπεί να μπουν για πρώτη φορά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα.
    Στα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στη Γάζα, σύμφωνα με την οργάνωση, περιλαμβάνονται περίπου:
    • 340.000 μωρά και παιδιά ως 4 ετών
    • 290.000 παιδιά 5-9 ετών
    • 280.000 παιδιά 10-14 ετών
    • 240.000 έφηβοι 15-19 ετών
    Συνολικά, το ένα τρίτο των κατοίκων της Γάζας είναι μωρά, παιδιά και έφηβοι, δηλαδή πάνω από 800.000.
    Αντίστοιχη είναι η αναλογία στους 3.500 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού, μετά 12 ημέρες. Αναλογικά, στη Γάζα πεθαίνει ένα παιδί κάθε 15 λεπτά, όπως τονίζει η οργάνωση.
    Η οργάνωση που από το 1979 προβάλλει συστηματικά την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρισμένες ΜΚΟ στο αντικείμενό της, με 38 εθνικά τμήματα και εκπροσώπηση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολλανδία: Στη φυλακή άνδρας που αμφισβήτησε τη γνησιότητα του ημερολογίου της Άννας Φρανκ.
    Υποστηρίζει ότι έχει γραφεί με στιλό που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών καταδικάστηκε ένας Πολωνοκαναδός, από δικαστήριο στην Ολλανδία, καθώς πρόβαλε με λέιζερ μήνυμα στο σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και ισχυριζόταν ότι το ημερολόγιό της ήταν πλαστό.
    Το δικαστήριο δεν ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελίας, που ζητούσε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον 42χρονο Ρόμπερτ Β. Ο κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή του, στο διάστημα που παρέμεινε προφυλακισμένος.
    Ο 42χρονος συνελήφθη αφού πρόβαλε με λέιζερ το μήνυμα «Άνν Φρανκ, εφευρέτρια του στιλό διαρκείας», γράφοντας λάθος το όνομα της. Υπονοούσε με τον τρόπο αυτό ότι το ημερολόγιο είναι πλαστό γιατί κάποιες σελίδες του είναι γραμμένες με στιλό που άρχισε να χρησιμοποιείται μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Η θεωρία αυτή άρχισε να κυκλοφορεί όταν βρέθηκαν πολλές σελίδες, γραμμένες με στιλό διαρκείας, ανάμεσα στα χαρτιά της Άννας Φρανκ, τη δεκαετία του 1980. Αποδείχθηκε όμως ότι τις είχε αφήσει κατά λάθος ένας ερευνητής, περίπου 20 χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
    Το δικαστήριο έκρινε ότι το μήνυμα που προβλήθηκε στο σπίτι-μουσείο της Άννας Φρανκ «υπερέβαινε τα όρια ανοχής της κοινωνίας».
    «Με το να υπονοεί κανείς ότι η Άννα Φρανκ εφηύρε το στιλό διαρκείας αμφισβητεί την αυθεντικότητα του ημερολογίου της. Δεδομένης της τεράστιας σημασίας του Ημερολογίου της Άννας Φρανκ για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, όλο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος ρεβιζιονισμού», εξήγησε το δικαστήριο στο σκεπτικό του.
    Εναντίον του Ρόμπερτ Β. είχαν προσφύγει η διεύθυνση του μουσείου και το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ισραήλ (CIDI).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς – «Πρέπει να εξαλειφθεί»
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμά του για το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή, καταδικάζει τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα σοβαρή ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
    Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, με 500 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 24 αποχές, το ΕΚ καταδικάζει απερίφραστα τις βάναυσες επιθέσεις, εκφράζει την υποστήριξή του στο Ισραήλ και στον λαό του και υπογραμμίζει «ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί».
    Το ψήφισμα καταδικάζει απερίφραστα τη στήριξη του Ιράν στη Χαμάς και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους να συμπεριληφθεί ολόκληρος ο στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ και ζητούν έρευνες για τον ρόλο του Ιράν και χωρών όπως το Κατάρ και η Ρωσία στη χρηματοδότηση και τη στήριξη της τρομοκρατίας στην περιοχή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλαιστίνιοι περιμένουν τη βοήθεια από τη Ράφα – «Τα παιδιά πίνουν νερό από τη θάλασσα».
    Οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Γάζα, έχουν «βυθιστεί» στην απελπισία και περιμένουν τα φορτηγά με τη βοήθεια που υποσχέθηκαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Αίγυπτος.
    Το Ισραήλ συνέχισε σήμερα να «σφυροκοπά» τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που τα κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια που αναμένεται να περάσουν στον θύλακα όπου ζουν 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, βρίσκονται αποκλεισμένα εδώ και μέρες στην άλλη πλευρά των συνόρων του με την Αίγυπτο, στο σημείο διέλευσης της Ράφα, που είναι το μοναδικό που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.
    Πηγαίνοντας αυτοπροσώπως χθες, (18/10), στο Ισραήλ, ο Μπάιντεν βεβαίωσε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, με τον οποίο είχε μόλις συναντηθεί, “δέχθηκε” να «επιτρέψει σε έως και 20 φορτηγά να διασχίσουν» τα σύνορα για να μεταφέρουν αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια.
    Σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς. Ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί και δεν έχουν νερό, τροφή ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μετά την πολιορκία που επέβαλε το Ισραήλ στις 9 Οκτωβρίου στη Γάζα, η οποία βρισκόταν ήδη υπό αποκλεισμό από ξηράς, θαλάσσης και αέρος από τότε που η Χαμάς ανέβηκε εκεί στην εξουσία, το 2007.
    Στο Ισραήλ, πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε ο πόλεμος, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ενώ ο αριθμός των ομήρων που απήγαγαν οι μαχητές της αναθεωρήθηκε σήμερα προς τα πάνω σε 203.
    Στη συνοριακή διάβαση της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γάζα, Αιγύπτιοι επισκεύαζαν σήμερα τις ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς προκειμένου να περάσουν τα φορτηγά με τη βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το AFP, ενώ δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί εκεί σήμερα το πρωί ελπίζοντας ότι θα ξανανοίξει το μεθοριακό πέρασμα. Κατά πληροφορίες, εκεί υπάρχουν 70 φορτηγά από υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπου λέγεται ότι μεταφέρουν χιλιάδες τόνους βοήθειας.
    UNICEF: «Φρικτή και καταστροφική» η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
    «Οι οικογένειες πίνουν θαλασσινό νερό και από ανθυγιεινά πηγάδια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από «ασθένειες, αφυδάτωση και τελικά θάνατο για τα παιδιά»,δήλωσε ο υπεύθυνος της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Σαλίμ Οβάις.
    «Πρόκειται για μια σανίδα σωτηρίας. Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι πραγματικά καταστροφική και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Το χρειαζόμαστε αυτό τώρα», πρόσθεσε ο Οβάις για την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στη Ράφα.
    «Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο επείγουσα είναι αυτή η ανάγκη. Κυριολεκτικά, το χρειαζόμασταν την περασμένη εβδομάδα και ακόμα περιμένουμε», κατέληξε ο αξιωματούχος της UNICEF.
    «Είμαστε έτοιμοι»
    «Είμαστε έτοιμοι με τις τσάντες μας» δήλωσε ο 40χρονος Μοχάμεντ, ο οποίος εργάζεται για ιταλικό ίδρυμα και περιμένει εδώ και τρεις ημέρες με την οικογένειά του να μπορέσει να περάσει τα σύνορα.
    «Θέλουμε να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα φορτηγά. Υπάρχουν εκεί, νομίζω, περίπου 150», δήλωσε χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος.
    Ωστόσο τόνισε ότι η είσοδος ενός δεύτερου κομβόι θα εξαρτηθεί επίσης από το πώς θα γίνει η διανομή του πρώτου φορτίου. Με απλά λόγια “αν η Χαμάς (την) κατασχέσει ή δεν τους επιτρέψει (σ.σ.: των φορτηγών) να περάσουν (…) τότε αυτό θα τελειώσει”, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην διάρκεια ενδιάμεσης στάσης του στη Γερμανία κατά το ταξίδι της επιστροφής του στην Ουάσινγκτον.
    Η βοήθεια πρέπει να είναι “ουσιαστική”, της τάξης των 100 φορτηγών ημερησίως, και θα πρέπει να είναι ασφαλής, δήλωσε επίσης χθες ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση έκτακτων ανθρωπιστικών καταστάσεων.
    Απόψε, ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς από τον Λευκό Οίκο σε μια προσπάθεια να τους συσπειρώσει ώστε να στηρίξουν το Ισραήλ και την Ουκρανία.

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε άσυλο στον λαό της Γάζας»
    Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον λαό της Γάζας.
    Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα είναι από τις πρώτες στον κόσμο που υποδέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
    «Καλωσορίσαμε εκείνους (τους πρόσφυγες) από τη Συρία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ. «Η Σκωτία είναι πρόθυμη να είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε όσους παγιδεύονται σε αυτές τις τρομερές επιθέσεις», πρόσθεσε.
    Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας σημείωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η σύζυγός του, Νάντια Ελ-Νάκλα, είναι Σκωτσέζα και Παλαιστίνια και έχει οικογένεια που ζει στη Γάζα.
    «Ο κουνιάδος μου είναι γιατρός στη Γάζα», είπε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας. «Όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στο τηλέφωνο, μας λέει για τις σκηνές της απόλυτης σφαγής. Τα νοσοκομεία εξαντλούνται από ιατρικές προμήθειες, οι γιατροί και οι νοσοκόμες πρέπει να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση από όλες: ποιον να θεραπεύσουν και ποιον να αφήσουν να πεθάνει. Αυτό δεν επιτρέπεται, όχι στην εποχή μας».
    »Λοιπόν, πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν και ούτε θα έπρεπε να φύγουν, αλλά για τα εκατομμύρια που έχουν εκτοπιστεί μόνο σε αυτήν την τρέχουσα σύγκρουση, για όσους θέλουν να φύγουν, θα πρέπει να υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ .«Λόγω του τεράστιου αριθμού (προσφύγων), ο κόσμος πρέπει να εμπλακεί».
    «Ας πούμε ότι η Σκωτία θα είναι ένα καταφύγιο για αυτούς. Ας το δείξουμε για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά για τον λαό της Γάζας», είπε ο Γιούσαφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάρισα: Έλληνας έφτιαξε «όπλο laser» για τα τουρκικά drone.
    Πολλά ακούγονται για τις ικανότητες και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα τουρκικά drones στο πεδίο της μάχης, κάτι που “διαφημίστηκε” αρκετά στην Ουκρανία.
    Ήδη οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και βραχονησίδες, έχοντας με αυτόν τον τρόπο κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους για το πως θα εξελιχθούν οι από αέρος προκλήσεις των γειτόνων στο αμέσως προσεχές διάστημα.
    Για την αντιμετώπισή τους έχουν εκπονηθεί αρκετά σχέδια από το Πεντάγωνο, με πιο πρόσφορη λύση την ισραηλινή “ασπίδα” εναντίον των drones.
    Όμως υπάρχει έτοιμη και μία ακόμα λύση, και μάλιστα με ελληνική υπογραφή. Η εταιρία Soukos Robots, με έδρα την Λάρισα, έχει παρουσιάσει ήδη από πέρσι ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης.
    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει πίσω του μία πενταετία εξέλιξης και σύμφωνα με τον δημιουργό του έχει ήδη επιχειρησιακές δυνατότητες. Αφορά ένα σύγχρονο ενεργειακό όπλο, της κατηγορίας High Energy Laser Weapon, το οποίο μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας μπορεί να “τυφλώσει” ή ακόμα και να καταρρίψει ένα drone και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση.

    Το σύστημα της Soukos Robots μπορεί να βρίσκεται πάνω σε όχημα ή σταθερό στο έδαφος, και διαθέτει κεφαλή ισχύος 300 kW καθώς και υβριδικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού. Υπάρχει και δεύτερη εκδοχή, με laser των 100 kW σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα.
    Σύμφωνα με τον εμπνευστή του συστήματος, μπορεί να “τυφλώσει” drones ή ακόμα να επιτύχει την διάτρηση και τελικά την κατάρριψή τους. Και όλα αυτά σε πολύ μικρούς χρόνους, κάτω των 4 δευτερολέπτων από την στιγμή που θα εντοπιστούν.
    Επίσης μπορεί απλά να οδηγήσει στην καταστροφή των ηλεκτρονικών τους συστημάτων και την απώλεια του ελέγχου από τους Τούρκους χειριστές τους
    Ο δημιουργός των συγκεκριμένων συστημάτων άμυνας υποστηρίζει ότι η ακτίνα δράσης τους είναι ιδιαίτερα μεγάλη (μπορεί να φθάσει έως και τα 75.000 πόδια) και μπορούν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες άμυνας των νησιών μας.
    Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος είναι πολλά. Έχουν ταχύτητα στην επίτευξη του στόχου, είναι ιδιαίτερα ακριβή, μπορούν να μεταβάλλουν την ισχύ της δέσμης ανάλογα με τον στόχο, έχουν χαμηλό κόστος ανά βολή ενώ είναι εύκολο στο να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία πάνω σε ένα νησί.
    Το πρόγραμμα του συστήματος της Soukos Robots προχωρά με ταχείς ρυθμούς, και ήδη έχει δοκιμαστεί και για χρήση εναντίον αρμάτων μάχης με εξαιρετικά αποτελέσματα.
    Μάλιστα αν προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδια για μεγαλύτερη ισχύ της τάξης του 1 MW τότε θα αυξηθεί όχι μόνο η διατρητική του ικανότητα αλλά και το βεληνεκές του.
    H λύση των laser είναι μία επιλογή που μελετούν όλες οι χώρες, όντας μία λύση που θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική σε επιθέσεις κορεσμού ενώ παράλληλα το κόστος της κάθε βολής είναι απειροελάχιστο μπροστά στα εκατομμύρια που απαιτούνται για αντίστοιχη αγορά και χρήση κάποιων σύγχρονων πυραύλων.
    Πηγή: OnLarisa
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ.

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_417.html

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Μέλος του κόμματος του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το σφυροκόπημα της Γάζας δικαιώνει τον Χίτλερ».
    Στέλεχος του κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρεται στον Αδόλφο Χίτλερ.
    Ο Σουλεϊμάν Σεζέν είπε ότι με όσα κάνει το Ισραήλ «θυμήθηκε τον Αδόλφο Χίλτερ και προσευχήθηκε να έχει η ψυχή του το έλεος του Θεού».
    Ο Σεζέν, ένας από τους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν (AKP) στο τοπικό συμβούλιο σε περιοχή της Σαμψούντας, κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα.
    Μάλιστα, μνημόνευσε και τα λόγια του Χίτλερ που έλεγε πως «θα είμαι καταραμένος για κάθε Εβραίο που δεν σκότωσα».
    «Τόσο αληθινά λόγια, είπε, καθώς το σιωνιστικό εβραϊκό Ισραήλ βρίσκεται σήμερα πίσω από κάθε προσπάθεια δημιουργίας χάους στον κόσμο», έγραψε.
    «Θεού θέλοντος», πρόσθεσε, «αυτό το τρομοκρατικό κράτος σύντομα θα πάψει να υπάρχει και θα υπάρξει ειρήνη στον κόσμο μόλις καθαρίσει από τους εβραίους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παλαιστίνιος γιατρός αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το παιδί του νεκρό.
    «Δεν ξέρω γιατί έβαλαν στόχο την κατοικία μας, όπου μένουν ο αδελφός μου και η οικογένειά του» δήλωσε στην κάμερα.
    Συγκλονίζει βίντεο μέσα από νοσοκομείο ένας Μοχάμεντ Αμπού Μουσά, ένα Παλαιστίνιος γιατρός που κλήθηκε, μέσα στους νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονταν ο ένας μετά τον άλλο στο νοσοκομείο, να αναγνωρίσει ως νεκρό τον γιο του.
    «Δεν ξέρω γιατί έβαλαν στόχο την κατοικία μας, όπου μένουν ο αδελφός μου και η οικογένειά του», λέει στην κάμερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο παρουσιαστής του Fox News, Μαρκ Λέβιν, θεωρεί πως το Ισραήλ θα εξετάσει ουσιαστικά την Επιλογή Samson – το σχέδιο να εκτοξεύσει όλα τα πυρηνικά του και να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα, εάν απειληθεί η ύπαρξή του!
    Η “Επιλογή Σαμψών” αποτελεί πρακτικά και ουσιαστικά την πεμπτουσία της υψηλής αποτρεπτικής στρατηγικής του Ισραήλ! Το Ισραήλ διαθέτει περίπου 350-400 πυρηνικά όπλα πολλών μεγατόνων, τα οποία μπορεί εύκολα να εκτοξεύσει από στεριά, αέρα και θάλασσα, γεγονός που του δίνει μια ισχυρή δεύτερη επιλογή καίριων πληγμάτων, ακόμα και αν μεγάλο μέρος της επικράτειάς του έχει ήδη καταστραφεί… Διαθέτει επίσης, κατά πολλούς, πυρηνικά όπλα τα οποία δεν έχει αποκαλύψει!
    Όπως δήλωσε ο Λεβίν:
    «Τι θα κάνουν (στο Ισραήλ) εάν είναι περικυκλωμένοι; Τι θα κάνουν εάν 150.000 προηγμένοι πύραυλοι πρόκειται να εκτοξευθούν; Τι πρόκειται να κάνουν εάν το Ιράν εμπλακεί;
    Πιστεύω γνωρίζω τι πρόκειται να κάνουν! Ξέρω εμείς τι θα κάναμε! Θα καταστρέφαμε τον εχθρό, γιατί διαφορετικά θα είχαμε εξοντωθεί! Αυτό μόνο έχω να πω!
    Στο Ισραήλ έχουν το δικό τους οπλοστάσιο, το οποίο ποτέ δεν έχουν παραδεχθεί.
    Εάν το Ισραήλ πρόκειται να αντιμετωπίσει τον αφανισμό, νομίζετε ότι θα έχει εκείνα τα πυρηνικά να μαζεύουν σκόνη;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Νετανιάχου μας μπλέκουν σε μεγάλο πόλεμο!
    Γράφει ο
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Κάνοντας την Ελλάδα «χώρα πρώτης γραμμής» (στην πραγματικότητα μάλλον «πόρνη της Μεσογείου»), την κάνουν υποψήφια να δεχτεί ισχυρά πλήγματα αντιποίνων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.
    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
    17 Οκτωβρίου 2023
    Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ουάσιγκτον έχει κινητοποιηθεί κατά τα φαινόμενα για να αποτρέψει την εξαπόλυση από την ακροδεξιά, «νεοφασιστική» κυβέρνηση του Ισραήλ μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης κατά των δυόμισι εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Γάζας. Μια επιχείρηση που στην πραγματικότητα έχει ήδη αρχίσει με την οργανωμένη λιμοκτονία (νερό, τρόφιμα, ενέργεια, φάρμακα) που εφαρμόζει το εβραϊκό κράτος.
    Αν όμως η γενοκτονική αυτή επιχείρηση γίνει ανοιχτή πολεμική, κινδυνεύει να προκαλέσει πλήρη ανατροπή της πολιτικής κατάστασης σε όλες τις ισλαμικές χώρες (ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι), να αποξενώσει περαιτέρω την παγκόσμια κοινή γνώμη, όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα από τη «συλλογική Δύση» και τα δύο ηγετικά κέντρα της (ΗΠΑ και Ισραήλ), αλλά και, πιο άμεσα, να προκαλέσει περιφερειακό, πιθανώς πυρηνικό, ενδεχομένως και παγκόσμιο πόλεμο.
    Ελπίζουμε ασφαλώς να καταφέρει η Ουάσιγκτον να χαλιναγωγήσει τους Ισραηλινούς και για γενικούς και για ειδικούς λόγους. Το τελευταίο γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί τα πάντα στο Ισραήλ σε επίπεδο στρατιωτικής συνδρομής, αδιαφορώντας -στην πρεμούρα του να εξυπηρετήσει τον Νετανιάχου- για το ότι, κάνοντας την Ελλάδα «χώρα πρώτης γραμμής» (στην πραγματικότητα μάλλον «πόρνη της Μεσογείου»), την κάνει και στόχο πρώτης επιλογής, υποψήφια να δεχτεί ισχυρά πλήγματα αντιποίνων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.
    Σε κάθε σύρραξη οι πρώτοι που σκοτώνονται είναι ακριβώς οι φαντάροι που πάνε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει τώρα και από βορρά (Ουκρανικό και Αλεξανδρούπολη) και από νοτιοανατολικά (Μέση Ανατολή). Τα αυτά ασφαλώς ισχύουν και για την Κύπρο, της οποίας η ηγεσία είναι εξίσου αποφασισμένη με την ελλαδική να θυσιάσει την ασφάλεια και τα εθνικά και διπλωματικά συμφέροντα του νησιού στην επιθυμία της να είναι ευχάριστη στους Ισραηλινούς «προϊσταμένους» της. Βεβαίως, όπως πάντα στην ιστορία, η ξένη εξάρτηση συνοδεύεται και από ισχυρά οικονομικά κέρδη των πολιτικών που τη διακονίζουν, δεν γίνεται για την… ψυχή του πατέρα τους.
    Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ενεργήσει διαφορετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα κι αν ήθελε, που δεν θέλει, χειροπόδαρα δεμένος όπως είναι από τους Ισραηλινούς, έχοντας προσκαλέσει τις υπηρεσίες τους να παρακολουθούν τους πάντες στην Ελλάδα, μαζί και τους δικούς του συνεργάτες, τους Υπουργούς του, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ακόμα και τις φίλες της γυναίκας του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ, δικαιολογημένα, όλη η Ελλάδα συζητά επί δύο χρόνια την υπόθεση παρακολουθήσεων, σχεδόν κανένα κόμμα, από το ΚΚΕ έως τη Χρυσή Αυγή, και σχεδόν κανένα ΜΜΕ ή κοινωνικό μέσο δικτύωσης, δεν αναφέρεται στην Israeli connection (ισραηλινή σύνδεση), λες και είναι φυσιολογικό ή τετριμμένο μια τρίτη χώρα, να έχει στήσει δίκτυο παρακολούθησης των Ελλήνων υπουργών, αξιωματούχων, στρατιωτικών, πολιτών κλπ.
      Σε πρακτικό επίπεδο ήδη, δύο ελληνικές φρεγάτες πλέουν κοντά στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, όπως αποκάλυψε το BBC (και διαψεύδουν οι ανυπάρκτου αξιοπιστίας ανώνυμοι «κύκλοι του ΓΕΕΘΑ»), οργανώθηκε μια ειδική αερογέφυρα για τη μεταφορά Ισραηλινών εφέδρων, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει -κατά παράβαση της ελληνικής συνταγματικής τάξης, αλλά ποιος νοιάζεται πλέον για αυτά;- οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα.
      Είχε προηγηθεί μεγάλη ελληνοισραηλινή άσκηση στην οποία ο στόχος ήταν το… Ιράν, ένα κράτος παραδοσιακά φιλικό προς την Ελλάδα, που στήριξε διαχρονικά την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτρέποντας την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών, έχει κοινό συμφέρον με μας για την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας, προσφέρθηκε να δώσει πετρέλαιο στον Τσίπρα νομίζοντας ότι πάει όντως σε ρήξη με τους πιστωτές κλπ. Μετά ιδίως το 2010, το αγαπημένο χόμπι των Ελλήνων πολιτικών και πρωθυπουργών είναι να καταστρέφουν τη χώρα τους!
      Απεσταλμένος Νετανιάχου σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
      Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους διπλωματικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, προβλέποντας (γνωρίζοντας, πιθανώς και προγραμματίζοντας) ότι πάμε ενδεχομένως σε μεγάλη κρίση στη Μέση Ανατολή, έστειλε ειδικό απεσταλμένο στην Αθήνα προ μερικών εβδομάδων -πριν έχουμε την κρίση στη Γάζα- που είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας τους να στηρίξουν το Ισραήλ σε αυτά που «πρόκειται να γίνουν», κάτι που οι δύο πολιτικοί υποσχέθηκαν ασμένως.
      Η επαφή με τον Τσίπρα κρίθηκε απαραίτητη για να υπάρχει και η στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συστράτευση Μητσοτάκη με το Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ εξάλλου θεωρεί ότι ο Τσίπρας έχει εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του περισσότερο από κάθε άλλο Έλληνα πολιτικό (των Γ. Παπανδρέου και Κυρ. Μητσοτάκη περιλαμβανομένων).
      Οι αντιδράσεις και του Πρωθυπουργού (που βάφτισε «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» τη σφαγή των Παλαιστινίων) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσε να εκφράσει την συμπαράστασή της στο Ισραήλ επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά την πλήρη ταύτιση και της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Ισραήλ, αλλά και την αδιαφορία τους για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα πάντα, έως το 2010, ακολουθούσε μια ισορροπημένη πολιτική απέναντι στους Άραβες και τους Εβραίους. Ακόμα και ο δικτάτωρ Παπαδόπουλος καταλάβαινε την ανάγκη μιας τέτοιας πολιτικής, που βέβαια δεν καταλαβαίνει η ανιστόρητη -στην καλύτερη περίπτωση- σημερινή πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Όπως αποκάλυψε το 2018 ο πρώην αν. Υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος, Ελλάδα και Ισραήλ έχουν υπογράψει σχεδόν πενήντα (50) συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας το περιεχόμενο των οποίων είναι άγνωστο στη Βουλή των Ελλήνων!
      Ο ρόλος του Τσίπρα
      Τώρα θα μου πείτε ίσως ότι ο Τσίπρας έχει παραιτηθεί. Μπορεί, αλλά, ώσπου τουλάχιστο να εκπαιδευτεί κάπως ο ανεκδιήγητος αλεξιπτωτιστής Κασσελάκης, εξακολουθεί να κινεί πολλά από τα νήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο. Δικοί του άνθρωποι, «κολλητοί» του, στήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όπως ο Παππάς, ο Πολάκης και ο Αποστολάκης μεταξύ άλλων, έχουν όλοι διακριθεί στο παρελθόν για τις ακραία φιλοϊσραηλινές τους θέσεις. Ο Παππάς μάλιστα, που δεν είχε το παραμικρό «πολιτικό αποτύπωμα» πριν ο Τσίπρας τον κάνει Νο2 στον ΣΥΡΙΖΑ, διακρίθηκε έκτοτε σε σκάνδαλα και μόνο σε σκάνδαλα, ένα από τα οποία αφορούσε και τις ειδικές αποστολές σε Μιωνή και Νετανιάχου, με αποτέλεσμα να τον εκβιάζει δημοσίως ο Μιωνή και να τρέχει ο Παππάς στον Ισραηλινό Πρέσβη να τον σώσει!!! (για την υπόθεση αυτή δείτε ενδεικτικά εδώ, εδώ και εδώ.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Άνθρωπος του Τσίπρα είναι και η Δούρου, που τοποθέτησε ο Κασσελάκης επί των Εξωτερικών. Και, φυσικά, πίσω και πάνω από αυτό το συγκρότημα, είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στις οποίες δυνάμεις παρέδωσε τελικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ! Άλλωστε η Goldman Sachs δεν είναι απλώς αμερικανική, είναι αμερικανοεβραϊκή τράπεζα.
      Το «πατριωτικό» λόμπι
      Αμέσως μετά το χτύπημα της Χαμάς, εμφανίστηκε το γνωστό λόμπι των φιλοαμερικανών-φιλοϊσραηλινών υποτιθέμενων ως εθνικοφρόνων και πατριωτών σχολιαστών και αναλυτών, των ίδιων που μας πούλαγαν τα «φύκια» του EastMed και της «συμμαχίας με το Ισραήλ» για «μεταξωτές κορδέλες» και παραλίγο να προκαλέσουν πόλεμο με την Τουρκία, των ίδιων που μας τρέλαναν με τις ιδέες τους να κάνουμε προληπτικό πόλεμο, να ανακηρύξουμε αύριο το πρωί ΑΟΖ και 12 μίλια, να πάμε να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη στρατιωτικά.
      Όλα αυτά ήταν πράγματα ανέφικτα και επικίνδυνα, πιθανώς τα πρότειναν καλή τη πίστει και προθέσει, δεν μπορούμε εμείς να ξέρουμε τι έγινε, ήταν όμως εσφαλμένες ιδέες που μετέτρεπαν εφαρμοζόμενες την Αθήνα σε χρήσιμο ηλίθιο του Ισραήλ. Όλες αυτές οι ιστορίες μετά το 2015, μας άφησαν κληρονομιά έναν καινούριο και καταστροφικό ανταγωνισμό εξοπλισμών και νέες τουρκικές διεκδικήσεις επί παντός του επιστητού!
      Αυτό το λόμπι, ωρύεται ότι πρέπει τώρα να αποδείξουμε στους Ισραηλινούς ότι είμαστε φίλοι τους και όχι να περιμένουμε να μας αποδείξει εκείνο ότι είναι φίλο προς εμάς. Και για να το αποδείξουμε πρέπει να στρατευτούμε εμπράκτως με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας».
      Πολύ μεγάλοι κίνδυνοι
      Η πολιτική που ακολουθούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στο θέμα της Μέσης Ανατολής συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Και μάλιστα χωρίς κανένα πιθανό κέρδος. Γιατί η πλευρά που στρατευθήκαμε είναι η πλευρά της βίας και όχι της ηθικής, είναι αυτόχρημα ανθελληνική δηλαδή.
      Το νεώτερο ελληνικό «εθνικό σχέδιο» είναι ο κληρονόμος των ιδεών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, είναι δημοκρατικό και αντιιμπεριαλιστικό. Διαμορφώθηκε ως «σχέδιο του Όχι», «σχέδιο αντίστασης» (κατά Σβορώνο) μετά την άλωση της Πόλης το 1204 από τους Σταυροφόρους. Και ασφαλώς δεν ταιριάζει με τα σχέδια των σύγχρονων Σταυροφόρων, που δεν θα έχουν και δεν μπορούν να έχουν καλύτερη μοίρα από τους παλιούς.
      Η Αμερική και το Ισραήλ, η συλλογική Δύση δεν μπορούν να νικήσουν, ούτε στη Μέση Ανατολή, ούτε πουθενά αλλού. Δεν έχουν πια τις δυνάμεις να κυριαρχούν σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπως και σε όλο τον πλανήτη. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο συμβιβασμός, η πορεία προς ένα «πολυπολικό κόσμο» όπου θα λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα όλων. Η επιμονή του Ισραήλ σε μια «Μέση Ανατολή» χωρίς Παλαιστίνιους, της Δύσης στην παγκόσμια κυριαρχία, δεν θα οδηγήσει σε ισραηλινή ή δυτική νίκη. Μόνο σε ένα αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει, την καταστροφή όλης της ανθρωπότητας αν χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα που διαθέτουμε σήμερα.
      Και επειδή ίσως στην Αμερική, ιδίως στις ένοπλες δυνάμεις και τη CIA, επιβιώνει ακόμα κάποιος ρεαλισμός, η Αμερική προσπαθεί τώρα να χαλιναγωγήσει τον Νετανιάχου, μπας και γλυτώσουμε τον παγκόσμιο πόλεμο. Αρκεί να διαβάσετε το σημερινό Foreign Affairs για να δείτε τι πιστεύουν οι Αμερικανοί.
      Με την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες της ελληνικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα της Παλαιστίνης, κινδυνεύουμε με πολύ σοβαρές καταστροφές σε περίπτωση γενικής σύρραξης. Ακόμα όμως κι αν αποφύγουμε τα χειρότερα, με την πολιτική που ακολουθούν προκαλούν τεράστια ζημιά στο διεθνές κύρος της Ελλάδας, καταστρέφουν ότι απομένει από το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο και την επίσης τεράστια συμπάθεια που ο ελληνισμός διέθετε στον αραβομουσουλμανικό κόσμο, όπου έπιναν νερό στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και βάφτιζαν «Μακάριους» τα παιδιά τους και κάνουν ένα τεράστιο δώρο στην Τουρκία του Ερντογάν, που, πιστός μαθητής του Παπανδρέου και του Μακάριου, έχει εκτοξευθεί τώρα σε ρόλο διπλωματικής υπερδύναμης, την ίδια στιγμή που εμείς εξαφανιζόμαστε διπλωματικά και γεωπολιτικά.
      ——-
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Σημείωση: Να προσθέσουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο Μεσανατολικό (όπως και στο Ουκρανικό) είναι εντελώς αντίθετη προς όσα πιστεύει η ελληνική κοινή γνώμη. Αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και στο… Χαλάνδρι. Επιτιθέμενος στον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και κατηγορώντας τον ότι είναι φιλο-Παλαιστίνιος, ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον τον βοήθησε να εκλεγεί πανηγυρικά με 60%!
      Πηγή: kosmodromio.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στην Ελληνική εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα: Είχε επιβιώσει από Σταυροφορίες και πολέμους επί 1.000 έτη. Τώρα οι εβραίοι θέλουν να την κατεδαφίσουν.
    Είναι σίγουρο ότι ο αρχιεπίσκοπος Κοπρώνυμος, ο πατριάρχης, ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας, ο…Κασσελάκης, ο Πάπας κλπ δεν θα τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, Ίσως ψελλίσουν κάτι ανώδυνο και χλιαρό για τα μάτια του κόσμου. Μπορεί να πουν και καλά την κάνανε την Ελληνική εκκλησία οι εβραίοι. Πιο πολύ θα διαμαρτυρηθούν οι… ινδουιστές παρά τα τέκνα του Αβραάμ, οι εβραιόφρονες ελληνορθόδοξοι του λεγόμενου Δυτικού Ισραήλ, πού έχουν στην καρδιά τους την Νέα Σιών, την ουράνια Ιερουσαλήμ. Αυτοί βαυκαλίζονται να πιστεύουν ότι, μεταθανατίως, ο (ανύπαρκτος) φυλετικός θεός των ιουδαίων Ιεχωβάς θα τους τοποθετήσει στην ουράνια Ιερουσαλήμ και θα τους συνταξιοδοτήσει με μια γερή σύνταξη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ. ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Σε στρατηγείο των ΗΠΑ μετατρέπεται η 112 ΠΜ: Θα σταθμεύσουν πολλά αμερικανικά αεροσκάφη.
    Η Ελλάδα θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη «διευκόλυνση», λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.
    Πολλά αμερικανικά αεροσκάφη αναμένεται να μεταφερθούν στην 112 Πτέρυγα Μάχης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

    Η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη βάση στους Αμερικανούς, στην οποία ωστόσο δεν θα σταθμεύσουν μαχητικά μαχητικά.
    Η Ελευσίνα θα μετατραπεί σε «αμερικανικό στρατηγείο», όπως προσθέτουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Τουρκία ανακοίνωσε την είσοδο σε υπηρεσία του Βayraktar TB2 που μπορεί να κατευθύνει USVs κατά θαλάσσιων στόχων.
    Αποτελεί μία πολύ μεγάλη απειλή για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παραιτήθηκε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αρνούμαι να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους».
    «Η τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά είναι άδικη».
    Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζος Πολ, οποίος ανήκει στο γραφείο που επιβλέπει τις μεταφορές όπλων παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεχίσει να στέλνει όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, την στιγμή που τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται για να σκοτώνονται άμαχοι.

    Στην επιστολή παραίτησής του, ο Τζος Πολ, ο οποίος για περισσότερα από 11 χρόνια κατείχε θέση διευθυντή τμήματος στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η «τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά» οδηγεί σε αποφάσεις πολιτικής που είναι «κοντόφθαλμες, καταστροφικές, άδικες και αντιφατικές με τις ίδιες τις αξίες που ενστερνιζόμαστε δημόσια».


    «Η αντίδραση του Ισραήλ, και μαζί η αμερικανική υποστήριξη τόσο γι’ αυτή την αντίδραση όσο και για το status quo της κατοχής, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τον ισραηλινό όσο και για τον παλαιστινιακό λαό» έγραψε, προσθέτοντας:
    «Φοβάμαι ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες και αρνούμαι να συμμετέχω πλέον σε κάτι τέτοιο».

    Σε συνέντευξή του, ο κ. Πολ είπε ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας (μιας περιοχής δύο εκατομμυρίων κατοίκων) από το Ισραήλ χωρίς νερό, τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και ηλεκτρισμό θα έπρεπε κανονικά να ενεργοποιήσει την προστασία που παρέχουν ομοσπονδιακοί νόμοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κρατούν τα αμερικανικά όπλα μακριά από τα χέρια των παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    «Όμως αυτές οι νομικές δικλίδες ασφαλείας δεν λειτουργούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    «Το πρόβλημα με όλες αυτές τις διατάξεις είναι ότι επαφίεται στην εκτελεστική εξουσία να αποφασίσει εάν όντως έχουν σημειωθεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο κ. Πολ.

    «Η απόφαση δεν λαμβάνεται από κάποια ακομμάτιστη ακαδημαϊκή οντότητα και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τον πρόεδρο να πάρει μια οποιαδήποτε σχετική απόφαση».
    Το γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο το βράδυ της Τετάρτης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι τουρκικές Αερογραμμές διαπραγματεύονται με την Airbus την απόκτηση έως και 355 αεροσκαφών!
    Θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του αερομεταφορέα, εάν οριστικοποιηθεί.
    Η τουρκική εταιρεία αερομεταφορών, Turkish Airlines, διαπραγματεύεται με την Airbus μία συμφωνία που εάν οριστικοποιηθεί θα είναι ίσως η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του τουρκικού αερομεταφορέα.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Airbus στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την αγορά 345 αεροπλάνων, επιπλέον της παραγγελίας για 10 αεροσκάφη A350-900 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
    Οι αξιωματούχοι συζήτησαν μια παραγγελία που θα περιλαμβάνει 75 αεροπλάνα A350-900, 15 αεροπλάνα A350-1000, πέντε αεροπλάνα μεταφοράς φορτίου A350F και 250 αεροπλάνα A321 NEO, σύμφωνα με το Anadolu.
    Tην ίδια ώρα διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της κατασκευάστριας βιομηχανίας κινητήρων Rolls-Royce για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εφεδρικών κινητήρων για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350.

    Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Ahmet Bolat, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο αερομεταφορέας σχεδίαζε να παραγγείλει 600 αεροπλάνα, χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσα αναζητούσε από την Airbus ή τον μεγάλο ανταγωνιστή της, Boeing.
    «Τα επόμενα 10 χρόνια, στοχεύουμε να αναπτυχθούμε κατά 7,4%, μια πιο μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με τα τελευταία 20 χρόνια, να μεταφέρουμε 170 εκατομμύρια επιβάτες και να φτάσουμε σε έναν τεράστιο στόλο 810 αεροσκαφών», δήλωσε ο πρόεδρος της Turkish Airlines.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...