ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Μαρτίου 2023

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΩΤΟΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ».

 

 

 

 

 

 






 


ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 



ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Σαν σήμερα: Εκτελείται ο ήρωας του κυπριακού αγώνα Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Κατέβασε και τεμάχισε την αγγλική σημαία την ημέρα της στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

 

 



 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ. Ο πατέρας της Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη: «Την κόρη μου δεν την φέρνει πίσω τίποτα, αλλά τα μέτρα θα τα αξιοποιήσουμε, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας». O Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας δήλωσε: «Έτσι είναι η ζωή αυτόν τον καιρό. Δεν θέλουμε μόνο χρήματα. Είναι και άλλα πράγματα που θα μας βοηθήσουν».

 

 

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ). ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ: «ΤΟΥΣ 57 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ». «Τα Τέμπη είναι μία έκφρασις της οργής του Κυρίου μας».

 

 


ΟΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ.

 

 

 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; «Καμπανάκι» από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – «Σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό». 

 

 ΑΠΘ – 12 φοιτητές νεκροί στα Τέμπη. «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας, στους κόλπους του Αβραάμ»... Ούτε οι κομμουνιστές στον κόκκινο Δεκέμβρη δεν σκότωσαν τόσους Έλληνες φοιτητές όσους ο Μητσοθάφτης.

 





 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



28 σχόλια:

  1. ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ: Σάλο έχει προκαλέσει η σοβαρή καταγγελία του κορυφαίου Έλληνα ανταποκριτή στο Λονδίνο, Λάμπη Τσιριγωτάκη, για τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

    Σε ανάρτησή του, ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει ότι μελέτησε το βιογραφικό του υπουργού στο οποίο αναφέρεται ότι έχει πτυχίο στις βιομηχανικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ωστόσο όπως επισημαίνει, οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν συμφωνούν με τα παραπάνω.

    «Μήπως πέρασε σαν απλός τουρίστας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» σχολιάζει ο Λ. Τσιριγωτάκης.

    Διαβάστε την ανάρτησή του:

    «Διάβασα συμπτωματικά το βιογραφικό του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Σχετικά με τις σπουδές του αναφέρει ότι έχει πτυχίο στις βιομηχανικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μήπως θα μπορούσε να μας πει ο κ. υπουργός από ποιο κολέγιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πήρε το πτυχίο του. Γιατί οι δικιές μου πληροφορίες δεν συμφωνούν με το συγκεκριμένο περιεχόμενο στο βιογραφικό του κ.Μηταρακη. Μήπως πέρασε σαν απλός τουρίστας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ:
    «Ο Β.Ζελένσκι κέρδισε τις εκλογές προσποιούμενος ότι ήταν ενάντια στον αντι-ρώσο Π.Ποροσένκο και έλεγε μάλιστα προεκλογικά «να τα βρούμε με τους Ρώσους». Η μητρική του γλώσσα μάλιστα ήταν η ρωσική και κατάγεται από μία πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.
    Ο Β.Ζελένσκι παραπλάνησε τους Ρωσόφωνους και στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ψηφίστηκε σε ποσοστά 70 με 80%.
    Γιατί το 90% των πολιτών που ζουν σε αυτές περιοχές είναι ρωσικής καταγωγής Ουκρανοί πολίτες.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεγελάστηκαν κα οι Ρώσοι, οι οποίοι στην αρχή θέλησαν να το πάνε «μαλακά» στις περιοχές αυτές γιατί έλεγαν «όπα δικοί μας άνθρωποι είναι εδώ».
    Όμως ο ουκρανικό Στρατός ήταν προετοιμασμένος, τον είχαν προετοιμάσει οι δυτικοί, και κυρίως οι Βρετανοί, είχαν καλά εκπαιδευμένα τμήματα εξοπλισμένα με δυτικά οπλικά συστήματα.
    Με λίγα λόγια οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν».
    Μιλώντας για τα λάθη των Ρώσων στο πεδίο της μάχης είπε:
    «Οι Ρώσοι στην αρχή κάναν πολλά σφάλματα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι είναι ίδιον των Ρώσων να κάνουν στην αρχή σφάλματα, τα οποία στην πορεία του πολέμου τα διορθώνουν. Έτσι έκαναν στο παρελθόν σε όλους τους πολέμους, ξεκινούσα στραβά να το πούμε έτσι, και εν συνεχεία διόρθωνα τα λάθη τα οποία έκαναν.
    Εδώ αξίζει να πούμε ότι ο στρατάρχης Μόλτκε ο Πρεσβύτερος είχε πει «όλα τα στρατιωτικά σχέδια δεν αρκούν παρά μόνο μερικά λεπτά μετά την έναρξη της σύγκρουσης.
    Οι Ρώσοι στην έναρξη του πολέμου επιχείρησα να αποκεφαλίσουν την ουκρανική ηγεσία, ακριβώς όπως είχαν κάνει στο Αφγανιστάν το 1979.
    Αυτή τη φορά όμως δεν πέτυχε επιχείρηση, κάποιες φορές δεν πετυχαίνει. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε φυγαδευτεί από τους Βρετανούς. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η προσωπική φρουρά του Ουκρανού προέδρου είναι Βρετανοί κομάντος.
    Μόνο Βρετανοί καθώς ο Ζελένσκι δεν εμπιστεύεται τους Ουκρανούς, φοβάται. Γιατί εκεί στην Ουκρανία τα πράγματα είναι άγρια Δύση. Υπάρχουν ολιγάρχες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν την ζημιά.
    Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι στα διαγγέλματα του λέει ακριβώς ότι του λένε οι Βρετανοί να πει. Τον καθοδηγούν μαζί με τους Βρετανούς. Του τα γράφουν από το Φορτ Μπραγκ στις ΗΠΑ.
    Εκεί είναι ένα κέντρο των αμερικανικών δυνάμεων όπως και των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου.
    Όποιος κερδίζει τον πόλεμο της προπαγάνδας κερδίζει την στήριξη της διεθνούς γνώμης.
    Αφού διέφυγε ο Ζελένσκι οι Ρώσοι έμειναν σε ένα στατικό πόλεμο και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις τους έξω από το Κίεβο και να επικεντρωθούν στα ανατολικά και στα νότια της χώρας.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ειρηνευτικό σχέδιο του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.
      Ο Ισραηλινός τότε πρωθυπουργός είχε πάρει εγγυήσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν ότι δεν θα δολοφονηθεί ο Β.Ζελένσκι.
      Μάλιστα το είπε ο ίδιος μέσω Telegram στον Ζελένσκι. Τότε όπως είπε ο Ιωάννης Μπαλτζώης, οι Ρώσοι αποχώρησαν από έξω από το Κίεβο και «έσπασαν» την πολιορκία, ως ένδειξη καλής θέλησης.
      Το ειρηνευικό σχέδιο του Ν.Μπένετ το αποδέχονταν οι Ε.Μακρόν και Ο.Σολτς αλλά το απέρριψε ο Μπόρις Τζόνσον, δηλαδή οι Βρετανοί.
      Ο ίδιος ο Ν.Μπένετ είπε πως «Η Δύση μπλόκαρε το σχέδιό μου για ειρήνευση». Αυτό το επιβεβαίωσε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ο οποίος είπε «κάποιες χώρες της Δύσης επέλεξαν τον πολεμο και όχι την ειρήνη».
      Τότε ακούστηκε και το γνωστό σύνθημα «θα πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», κάτι το οποίο «ήταν τραγικό» όπως είπε ο Ιωάννης Μπαλτζώης.
      «Ο πόλεμος δεν είναι μία απλή σύγκρουση, όπως διάβασα στους ΝΥ Times βρισκόμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή την στιγμή όλες οι χώρες της Δύσης συμμετέχουν στην σύρραξη στέλνοντας όπλα. Άρα έχουμε ένα παγκόσμιο πόλεμο».
      Σε ότι αφορά την προέλαση των Ουκρανών από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο, ο Ιωάννης Μπαλτζώης είπε:
      «Τα jamming που έκαναν οι Αμερικανοί, οι σύγχρονες συσκευές που έδωσαν στους Ουκρανούς, εμπόδισαν τις ρωσικές επικοινωνίες, για την ακρίβεια μίλαγαν σε ανοιχτή γραμμή. Ο διοικητής έπαιρνε το κινητό του και μιλούσε. Το κινητό γινόταν αμέσως το σημείο που μπορούσε να υποκλαπεί και γίνονταν αμέσως στόχος.
      Γι΄αυτό είδαμε να σκοτώνονται τόσοι Ρώσοι στρατηγοί.»
      Εν συνεχεία αναφερόμενος στην αποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα είπε: «Οι Ρώσοι πλέον προσπαθούν να καταλάβουν ολόκληρο το Ντονμπάς και να εξαλείψουν το κέντρο βάρους που είναι το Μπαχμούτ γιατί από εκεί περνούν τρεις σιδηροδρομικές γραμμές και τέσσερις αυτοκινητόδρομοι.
      Γι’αυτό και γίνεται αυτή η μάχη. Το Μπακχμούτ θα πέσει. Θεωρώ ότι οι Ρώσοι θα το πάρουν και θα φτάσουν μέχρι τον Δνείπερο.
      Να πω όμως ότι υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια και στην Κίνα. Για πρώτη φορά η Κίνα έδειξε με το δάχτυλο τις ΗΠΑ όπως είπε ο νέος Κινέζος ΥΠΕΞ, “ΗΠΑ και Κίνα οδεύουν σε αναπόφευκτη σύγκρουση, αν δεν αλλάξουν οι ΗΠΑ πολιτική.
      Οι ΗΠΑ δημιουργούν κλοιό ανάσχεσης και περικύκλωσης της χώρας”. Κοινός άξονας με την Ρωσία δηλαδή. Οδεύουμε προς μία Παγίδα του Θουκυδίδη. Όταν μία ανερχόμενη δύναμη, όπως η Κίνα (νέα Αθήνα) αμφισβητεί την υφιστάμενη δύναμη, τις ΗΠΑ (νέα Σπάρτη) αυτό καταλήγει σε πόλεμο.»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Καρατζαφέρης: «Υπερβολική η προβολή του τραγικού συμβάντος των Τεμπών»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύρτσος: «Η νέα κυβερνητική θέση ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για το επικίνδυνο χάος στα τρένα, οδηγεί στην πλήρη πολιτική του απαξίωση. Προφανώς ο ηγέτης μιας χώρας πρέπει να ξέρει και να θέλει να μάθει για ζητήματα μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη ζωή των πολιτών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαφανίστηκαν 2,5 τόνοι ουρανίου από τη Λιβύη.
    Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αποκάλυψε χθες Τετάρτη πως έχουν εξαφανιστεί περίπου 2,5 τόνοι φυσικού ουρανίου που βρίσκονταν αποθηκευμένοι σε εγκατάσταση στη Λιβύη.
    Κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους προχθές Τρίτη, επιθεωρητές του ΔΟΑΕ, μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, διαπίστωσαν πως δέκα δοχεία, με περίπου 2,5 τόνους φυσικού ουρανίου σε συμπυκνωμένη μορφή («yellow cake»), «δεν βρίσκονταν εκεί όπου είχε δηλωθεί από τις αρχές», αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Ραφαέλ Γκρόσι σε επιστολή του προς τα κράτη μέλη.
    Ο ΔΟΑΕ διευκρίνισε πως θα κάνει «συμπληρωματικές» έρευνες για να «εξακριβώσει τις περιστάσεις της εξαφάνισης αυτού του ραδιενεργού υλικού και το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή».
    Η επιθεώρηση επρόκειτο να γίνει πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω «της κατάστασης ασφαλείας» στη χώρα, εξηγείται.
    Στο κείμενο του κ. Γκρόσι δεν δίνεται καμιά λεπτομέρεια για την τοποθεσία της εγκατάστασης.
    Η Λιβύη εγκατέλειψε το 2003 το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, επί των ημερών του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
    Την πτώση του το 2011 έπειτα από 42 χρόνια δικτατορία ακολούθησε χάος και μείζων πολιτική κρίση, με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας, μια μυριάδα παραστρατιωτικές οργανώσεις, μισθοφόρους διασκορπισμένους στη χώρα, με φόντο την ανάμιξη ξένων δυνάμεων.
    Δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν να διεκδικούν την εξουσία, η μια με έδρα την Τρίπολη, στη δυτική Λιβύη, με αναγνώριση του ΟΗΕ, η άλλη στην ανατολική Λιβύη, με την υποστήριξη του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ιουδαίος ασκενάζι Carl Icahn για πτώχευση SVB: «Η αμερικανική οικονομία καταρρέει – O πληθωρισμός είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί».
    O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn σχολιάζοντας την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που δείχνει πως η αμερικανική οικονομία καταρρέει και πρόσθεσε ότι το μέσο νοικοκυριό δεν έχει πλέον πρακτικό πλούτο ενώ ο πληθωρισμός είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια οικονομία.
    Μάλιστα θεωρεί ως βασικό υπεύθυνο για ότι συμβαίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στην Ουάσινγκτον που να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή».
    Σχολίασε μάλιστα το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν τυπώνει αφειδώς νέα δολάρια λέγοντας πως έτσι περνάει το μήνυμα σε όλους «ξοδέψτε όσο θέλετε», κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει.
    «Βρισκόμαστε σε ένα ξεφάντωμα δαπανών και η άνοδος της παλίρροιας ανυψώνει όλα τα πλοία, αλλά πολλοί άνθρωποι στην οικονομία μας προφανώς δεν τα πάνε καλά», δήλωσε ο Icahn. «Η καθαρή αξία του μεσαίου νοικοκυριού είναι ουσιαστικά μηδαμινή», υπογραμμίζει.
    «Ο πληθωρισμός είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να έχει μια οικονομία και νομίζω ότι οι άνθρωποι το υποτιμούν αυτό», πρόσθεσε ο Icahnμ υπογραμμίζοντας: «…Έχετε πάει για φαγοπότι, ξοδέψατε τον οικογενειακό πλούτο και απλώς συνεχίζετε να ξοδεύετε. Στο τέλος, πληρώνετε το τίμημα για αυτό, και αυτό έχει κάνει αυτή η χώρα».
    Κατά την διάρκεια μιας άλλης εμφάνισής του στο Fox Business, ο Icahn προειδοποίησε ότι η κατάρρευση της SVB συνιστά σημάδι για όσα έπονται.
    «Όταν τα πράγματα είναι καλά, η ανερχόμενη παλίρροια ανυψώνει όλα τα σκάφη. Αλλά όταν τα πράγματα αρχίζουν να πέφτουν, τότε βλέπεις ποιος είναι γυμνός», είπε στο Fox Business .
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούτιν στον Μπάιντεν: «Τυπώσατε 8,4 τρισ. δολάρια (σε δύο χρόνια τυπώσατε όσα είχαν τυπωθεί στα προηγούμενα σαράντα), χωρίς αντίκρισμα και τώρα ήρθε η καταστροφή».
      «Η κρίση ξεκίνησε απ’ τις εποχές των μέτρων κατά της πανδημίας, όπου ορισμένες αναπτυγμένες οικονομίες καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη, όσον αφορά τα νομισματικά μονοπώλια.
      Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων!
      Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια.
      Το ίδιο ποσοστό και στη Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια!
      Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό.
      Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική.
      Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού….»
      Βάσει της τοποθέτησης του Β.Πούτιν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι ΗΠΑ τύπωσαν σχεδόν 8,4 τρισ. δολάρια και ευρώ, στη συνέχεια τα επιτόκια λόγω του πληθωρισμού ο οποίος πληθωρισμός ανέβηκε λόγω του πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σειρά τραπεζών.
      Οι Ρώσοι επιμένουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ξόδευε τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων για την Ουκρανία δίνοντας πάνω από 100 δισ. δολάρια στο Κίεβο, αλλά αυτό είναι πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό».
      Όμως οι Κινέζοι που κατέχουν 2 τρισ. δολ. σε αμερικανικά ομόλογα (κατ’άλλους τετραπλάσια στην δευτερογενή αγορά) ξαφνικά άρχισαν να πουλάνε. Και τότε το πάρτι τελείωσε…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  7. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΦΟΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ (που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μετά την απώλεια τεραστίων ποσών στο χρηματιστήριο), ΤΟΝ ΑΤΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΪΤΣΜΑΝ.

    Ο Τσώρτσιλ, για μία δεκαετία περίπου, από τη στιγμή που παραιτήθηκε από υπουργός της κυβέρνησης του Στάνλεϋ Μπόλντουιν (1929) και μέχρι το διορισμό του το Σεπτέμβρη του ’39 ως υπουργός της κυβέρνησης του Νέβιλ Τσάμπερλεν (ουσιαστικά 8 μήνες πριν τον Μάιο του ’40 που ορκίστηκε πρωθυπουργός), ήταν απλό μέλος του κοινοβουλίου με ελάχιστη δημοφιλία στους συντηρητικούς κύκλους. Η συγκεκριμένη δεκαετία έχει ονομαστεί «τα χρόνια της εξορίας» για τον Τσόρτσιλ, χρόνια στα οποία, με μόνο εισόδημα τον μισθό του βουλευτή και τα συγγραφικά δικαιώματα από άρθρα και βιβλία, φαίνεται πως συνδέθηκε με τους σιωνιστικούς κύκλους της Μ. Βρετανίας και έγινε μέλος της μυστικής οργάνωσης «Φόκους». Μέλη της σκιώδους αυτής οργάνωσης, με προσβάσεις στην πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ήταν η Μπλανς Ντάγκντεϊλ (ανιψιά του Άρθουρ Μπάλφουρ, μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας στην Κοινωνία των Εθνών και μέλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Συμβουλίου), ο Λίο Έϊμερυ (πρώην υπουργός Αποικιών), οι πολιτικοί των Φιλελευθέρων, λόρδος Στραμπόλγκι, Τζέιμς ντε Ρόθτσιλντ (γόνος της γνωστής δυναστείας τραπεζιτών) και Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ (μετέπειτα υπουργός Αεροπορίας στην κυβέρνηση Τσόρτσιλ), ο Τζοσάια Γουέτζγουντ (πολιτικός των Εργατικών), οι πολιτικοί των Συντηρητικών Βίκτορ Καζαλέτ και Ουόλτερ Έλιοτ, ο Κλέμεντ Άτλυ (ηγέτης του Εργατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας 1945-51), βιομήχανοι, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.
    Η στιγμή ήταν κάτι παραπάνω από σωστή, διότι ο Τσόρτσιλ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μετά την απώλεια τεραστίων ποσών στο χρηματιστήριο και την αδυναμία του να συντηρήσει την τεράστια έπαυλή του με το τριακονταμελές προσωπικό στο Τσάρτγουελ του Κεντ. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Τσόρτσιλ προσεγγίστηκε από την οργάνωση Φόκους κάπου στα 1935 και έχει διασωθεί μια επιταγή εκδοθείσα τον Ιούλιο του ’36, με την οποία ο εβραϊκής καταγωγής πρόεδρος της πετρελαιοβιομηχανίας Σελ χρηματοδότησε τον πτωχεύσαντα πολιτικό με 40 χιλιάδες λίρες εποχής (σημερινά 700 χιλιάδες δολάρια).
    Η συγκεκριμένη ήταν μία μόνο από τις πολλές πληρωμές-δώρα με αποδέκτη τον Τσόρτσιλ. Έκτοτε, η Φόκους θα είναι δίπλα του σε κάθε δύσκολη οικονομική και πολιτική του στιγμή και, πλέον, οι κλειστές πόρτες προς την εξουσία φαίνεται πως ανοίγουν αναλόγως με το ξεκάθαρο της στάσης του υπέρ των εβραϊκών συμφερόντων.
    Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στην επιτροπή Πιλ (3/1937) για το μέλλον της Παλαιστίνης, θα αφήσει εμβρόντητους τους πάντες υποστηρίζοντας την παράδοση ολόκληρης της Παλαιστίνης στους Εβραίους, κάνοντας λόγο για «δίκαιη εισβολή» που θα «εκδιώξει τους μετέπειτα αφιχθέντες Άραβες», που είχαν αφήσει την εβραϊκή γη να ερημώσει, διότι «όπου πάει ο Άραβας, είναι συνήθως έρημος». Ο Τσόρτσιλ θα αποδειχθεί βασιλικότερος των ίδιων των σιωνιστών, οι οποίοι τάσσονταν υπέρ της διχοτόμησης της Παλαιστίνης και της αύξησης του αριθμού των Εβραίων μεταναστών ετησίως, γνωρίζοντας ότι η όποια πιθανότητα δημιουργίας εβραϊκού στρατού και κράτους είχε σαν προϋπόθεση τον πλήρη αποκλεισμό των Αράβων από αυτό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΦΟΚΟΥΣ. Τα προσωπικά έγγραφα του Χάιμ Βάιτσμαν, προέδρου της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργάνωσης και μετέπειτα πρώτου προέδρου του Ισραήλ, περιγράφουν μια απίστευτη μάζωξη στο σπίτι του Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ στις 8/6/37, στην οποία οι Τσόρτσιλ και Έιμερυ (και οι δύο πρώην υπουργοί επί των Αποικιών) κατσαδιάστηκαν ως νήπια λόγω της αποτυχίας τους να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ της εβραϊκής υπόθεσης. Η απάντηση του Τσόρτσιλ στον Βάιτσμαν είναι εκπληκτική λόγω της δουλικότητάς της: «Ναι, είμαστε ένοχοι. Το γνωρίζεις. Είσαι το αφεντικό», και γυρίζοντας προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους πολιτικούς, Άτλυ και Σία, συνέχισε, «και το δικό σας αφεντικό». «Ό,τι πεις. Αν μας πεις να παλέψουμε, θα παλέψουμε σαν τίγρεις». Παρ’ όλα αυτά, «τώρα οι Εβραίοι φίλοι πρέπει να κάνουν τρία πράγματα: να υπομένουν, να υπομένουν και να υπομένουν», αλλά «η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Βρετανία θα ξυπνήσει και θα νικήσει τον Χίτλερ και τότε θα έχει έρθει η ώρα σας».
      Προφανώς, πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ο Βάιτσμαν θα είναι η σκιά του Τσόρτσιλ σε ολόκληρη τη διάρκεια του Β΄ ΠΠ και θα πραγματοποιήσουν δεκάδες συναντήσεις τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ, προωθώντας τη δημιουργία ενός κράτους για τους απανταχού Εβραίους. Για τους βιογράφους του Τσόρτσιλ, αυτές οι συναντήσεις δεν υπάρχουν. Η σχέση με τον Βάιτσμαν δεν υφίσταται. Τα λεπτομερή αρχεία του Βάιτσμαν όμως, στην πόλη Ραχοβότ του Ισραήλ, διηγούνται μια τελείως διαφορετική ιστορία, αυτή της ωμής καθοδήγησης και του χωρίς αναστολές χρηματισμού.
      Στο τελευταίο του γράμμα προς τον Βάιτσμαν, το 1951, το οποίο έχει διασωθεί, ο Τσόρτσιλ θα γράψει τα χαρακτηριστικά ενοχοποιητικά λόγια: «Οι υπέροχοι αγώνες που δίνει το Ισραήλ σε αυτήν τη δύσκολη εποχή δίνουν μόνο χαρά σε έναν παλιό σιωνιστή σαν εμένα».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Υπεγράφη το νέο «Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ» για το Έτος 2023.

    Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 υπεγράφη στο Τελ Αβίβ το «Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας – Ισραήλ» (Defence Cooperation Program) για το έτος 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Συνταγματάρχη Gil Dolov.
    Το εν λόγω ΠΑΣ περιλαμβάνει 58 δραστηριότητες εκ των οποίων 25 ασκήσεις, 15 εκπαιδεύσεις και 18 λοιπές δράσεις που θα λάβουν χώρα και στις 2 Χώρες, και αφορούν μεταξύ άλλων σε:
    ● Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
    ● Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
    ● Συμμετοχή εκπαιδευομένων σε εθνικές – διακλαδικές σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.
    ● Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
    ● Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Διαχείρισης Κρίσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης.
    Η υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος επιβεβαιώνει την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ και εμβαθύνει περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεών τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν οι 2 Χώρες για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πυκνώνει το μυστήριο του φορτίου της μοιραίας (ισραηλινής) εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη: Τι λένε τα εγκαύματα των πυροσβεστών. Τα τρία σενάρια για τη μυστηριώδη ουσία. Μετέφερε ραδιενεργές ουσίες;
    https://www.pronews.gr/pronews-tv/me-ximika-egkaymata-apo-agnosti-ousia-vrethikan-tesseris-pyrosvestes-sta-tempi-epixeirousan-ston-topo-tis-tragodias/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδοκυβερνητική σύγχυση: Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο Κ.Μητσοτάκης το «χάλι» του ΟΣΕ; – Ο Γ.Οικονόμου λέει πως… «γνώριζε». Μέχρι τώρα δήλωναν ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για κανέναν.
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/endokyvernitiki-sygxysi-gnorize-i-den-gnorize-o-k-mitsotakis-to-xali-tou-ose-o-g-oikonomou-leei-pos-gnorize/

    Δύο ημέρες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε για την εικόνα διάλυσης στον ΟΣΕ:
    «Προφανώς σε επίπεδο Πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει … Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα. Σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο Υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση; … Είναι σαφές ότι η εικόνα αυτής της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο, σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ»!
    Ο Γ.Οικονόμου είπε σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο κράτος μας αλλά και στη χώρα μας εν γένει … Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι παραλάβαμε μια υποδομή που ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, λειτουργούσε σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%»!
    Είπε ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε για τις προσπάθειες ξεμπλοκαρίσματος, για το πώς έφθασε το έργο στο 70% αλλά και για τα προβλήματα και τις αδυναμίες στο σιδηρόδρομο: «Γνώριζε λοιπόν και αναγνώρισε και τη δική μας ευθύνη έμπρακτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις»!
    Και κάπου εκεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πλάσαρε το νέο αφήγημα, που περιλάμβανε -πάλι- το τι δεν ήξερε ο Κ.Μητσοτάκης:
    «Δεν ξέρει όμως και κανείς πρωθυπουργός δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για τις συμπεριφορές και τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα, πώς διαμορφώνονται οι βάρδιες, ούτε για το χάος που επικρατούσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για υπαλλήλους οι οποίοι δεν τηρούν τους κανονισμούς και φέρονται εκτός πλαισίου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΥΠ για την “κατάσκοπο Μαρία – Irina”:

    «Σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Υ.Π. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».
    Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’.

    Οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

    Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των ’’illegals’’.

    Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

    Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΤΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.
    Όλοι όσοι επιβουλεύονται την χώρα μας για τα συμφέροντα τους, έτριβαν τα χέρια τους με την εκλογή Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, ενώ ξεκαρδίζονται καθημερινά με το παρουσιαστικό τους. Έτσι και σήμερα θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παραμείνει στην εξουσία ο Μητσοθάφτης και η συνοδεία του. Ας αναλογιστούμε ότι η μάχη για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές θα είναι μεγάλη ενάντια σε κολοσσιαία αρπακτικά που δεν θα διστάζουν να χρηματοδοτήσουν λυτούς και δεμένους...
    Ο ανθελλην Μητσοθάφτης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΚΑΚΟΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΚΟΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ - ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ; ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΣΕΙΣΜΟΣ 8 ΡΙΧΤΕΡ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.

    ΣΚΕΨΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι νεκροί Έλληνες από τέτοιο σεισμό πιθανόν να ξεπεράσουν τα 2.000.000 στην Αθήνα και τις 400.000 στην Θεσσαλονίκη. Φτιάξτε ρωμιοί κακάσχημες πολυκατοικίες, που θα πέσουν να σας πλακώσουν. Για να πλουτίζουν οι εργολάβοι (και κηδειών).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ; Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι μεταξύ τους ένας έφηβος, από ισραηλινά πυρά.
    Δυτική Όχθη: Η νέα αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιείται καθώς η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να οδηγείται σε ένα σπιράλ βίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων στα τέλη Δεκεμβρίου της κυβέρνησης Νετανιάχου
    Τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας έφηβος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν, μία παλαιστινιακή πόλη στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά από επιδρομή του ισραηλινού στρατού.
    Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, από την επίθεση δεκαοκτώ άνθρωποι με τραύματα από πυρά επίσης νοσηλεύτηκαν, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις νεκρούς ως τους Ομάρ Αουαντίν, 16 ετών, Νιντάλ Καζίμ, 28 ετών και Γιουσέφ Κριμ, 29 ετών.
    «Οι (ισραηλινές) δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) στην Τζενίν», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα, και ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
    Η νέα αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιείται καθώς η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να οδηγείται σε ένα σπιράλ βίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων στα τέλη Δεκεμβρίου της κυβέρνησης Νετανιάχου.
    Από την αρχή του έτους, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 84 Παλαιστίνιους (συμπεριλαμβανομένων μελών ένοπλων ομάδων και αμάχων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι), σε 12 άμαχους (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι), σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, καθώς και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που συντάχθηκε βάσει επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.
    Οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στη βόρεια Δυτική Όχθη, προπύργιο ενόπλων οργανώσεων σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. 4.000 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ.
    Από την Κύρα Αδάμ
    Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας οι στρατιωτικοί ελεγκτές προσέγγισης – αναχώρησης αεροσκαφών διακινούν ετησίως πάνω από 4.000 πολιτικά αεροσκάφη προς τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Αράξου, στα τυφλά, χωρίς ραντάρ προσέγγισης πολιτικών αεροσκαφών, χώρια τα στρατιωτικά αεροσκάφη F-16 του Αράξου και τα F-4 της Ανδραβίδας.
    Παραλλήλως από την περιοχή ελέγχου προσέγγισης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τανάγρας, το οποίο επίσης δεν διαθέτει ραντάρ προσέγγισης πολιτικών αεροσκαφών, διέρχονται πάνω από 300 πολιτικά αεροσκάφη ημερησίως.
    Αεροδρόμιο Ζακύνθου
    Από το 2003, όταν αυξήθηκε η διακίνηση πολιτικών αεροσκαφών στη δυτική Ελλάδα (Αραξος, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, «Ελ. Βενιζέλος»), έχουν γίνει πολλές δεκάδες αναφορές από πληρώματα πολιτικών αεροσκαφών ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των επιβατών λόγω ασφάλειας πτήσεων και παραλίγο σύγκρουσης μεταξύ τους και αν δεν έχουμε θρηνήσει θύματα οφείλεται στην προσπάθεια των στρατιωτικών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
    Υστερα από συνεχείς πιέσεις του ΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών, ο διοικητής ΥΠΑ ενημέρωσε στις 2/6/2004 ότι «έχει αποφασιστεί και δρομολογείται ραντάρ προσέγγισης στη Ανδραβίδα και την Τανάγρα». Ομως, η δρομολόγηση των ραντάρ φαίνεται ότι έγινε προς άγνωστη κατεύθυνση, δεδομένου ότι το ΥΕΘΑ περίμενε τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να επανέλθει προς το Υπουργείο Μεταφορών στις 30 Ιουλίου 2007 και 18 Αυγούστου 2007, και να απαιτεί από την ΥΠΑ την εγκατάσταση των ραντάρ προσέγγισης πολιτικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια Ανδραβίδας, Τανάγρας και Σούδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοζάνη: Κλείνει η γέφυρα των Σερβίων μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
    Σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη αναμένεται να προχωρήσουν οι Αρχές από απόψε Πέμπτη (16.3.2023) το βράδυ και να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
    Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αποφάσισε τελικά να εισηγηθεί προς την Ελληνική Αστυνομία την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη.
    Τα νεότερα στοιχεία των μετρήσεων των ρωγμών αποτέλεσαν την αιτία για τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να πάρει αυτήν την απόφαση για τη γέφυρα της Κοζάνης, η οποία αναμένεται να ισχύσει από απόψε το βράδυ και για άγνωστο – προς το παρόν – χρονικό διάστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κεστεκίδειο: Έκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών – 159 μαθητές αναζητούν νέα στέγη.
    Σε αναζήτηση νέας στέγης βρίσκονται από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, οι 159 μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου, του αμιγώς ελληνικού σχολείου Βρυξελλών, που διαθέτει νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αμιγώς ελληνικό σχολείο, έκλεισε, ως ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ακαταλληλότητα του κτιρίου έκρινε κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας, που ήλεγξε το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο στο δήμο Σεν Ζιλ των Βρυξελλών.
    Στις 15 Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Βρυξελλών και την ίδια κιόλας ημέρα το σχολείο έκλεισε. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Βρυξελλών και τη Μητρόπολη Βελγίου, αναζητούν νέο κτίριο για να στεγάσει τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα διαδικτυακά.
    Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του 1970 το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, είναι δωρεά του επιχειρηματία Λεωνίδα Κεστεκίδη, ιδρυτή της γνωστής σοκολατοποιίας «Leonidas».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Πούτιν είπε σήμερα πως η προσπάθεια να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας, όπως είπε, με τις κυρώσεις απέτυχε. Όμως άφησε και μια νότα επείγοντος λέγοντας πως η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χαλαρώσει.
    “Καταλαβαίνω πολύ καλά τις απειλές που λαμβάνουν χώρα και τι μας λένε οι μάντεις κακών, λέγοντας πως η Ρωσία θα έχει προβλήματα μεσοπρόθεσμα. Ναι, αυτή είναι μια απειλή που πρέπει να έχουμε στο μυαλό”, είπε.
    “Σας καλώ να μην περιμένετε να έρθουν αυτές οι αρνητικές συνέπειες μεσοπρόθεσμα… Πρέπει να ενεργήσετε τώρα.”
    Στην πιο σαφή ένδειξη των αυξανόμενων απαιτήσεων από μεγάλες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση — αντιμέτωπη με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος– σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 300 δισ. ρούβλια (3,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ) από έναν φόρο επί των υπερβολικών κερδών, αν και αυτό δεν θα επηρεάσει τις εταιρίες πετρελαίου, αερίου και άνθρακα.
    Ο υπουργός Οικονομίας Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε πως ο φόρος θα τεθεί γύρω στο 5% των υπερβολικών κερδών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η εισφορά θα επιβληθεί νομικά από το 2024, όμως το υπουργείο Οικονομικών αναμένει οι εταιρίες να καταβάλουν πληρωμές και φέτος, είπε.
    Η Ρωσία ελπίζει πως θα καταγράψει αύξηση του ΑΕΠ φέτος, έπειτα από υποχώρηση 2,1% το 2022. Ο υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ρεσέτνικοφ δήλωσε πως το ΑΕΠ και οι επενδύσεις θα αυξηθούν φέτος, αλλά απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις.
    Η οικονομία αποδείχθηκε αναπάντεχα ανθεκτική απέναντι στις κυρώσεις πέρυσι, όμως η επιστροφή στα προ του πολέμου επίπεδα μπορεί να είναι πολύ μακριά καθώς περισσότερες κυβερνητικές δαπάνες κατευθύνονται προς τον στρατό.
    Ο Πούτιν έθεσε ουσιαστικά μεγάλα τμήματα της οικονομίας σε πολεμική βάση, με τις αμυντικές βιομηχανίες να εργάζονται 24ωρες το 24ωρο για την παραγωγή όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πούτιν σε ιουδαίους ολιγάρχες: «Επενδύστε τα χρήματά σας στην Ρωσία, μην τα κρύβετε στο εξωτερικό».
    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε χθες τους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας να βάλουν τον πατριωτισμό πάνω από τα κέρδη, λέγοντάς τους να επενδύσουν στην πατρίδα ώστε να στηρίξουν την οικονομία απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.
    Απευθυνόμενος κατ’ ιδίαν στην επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν έστειλε τους στρατιώτες του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι, ο Πούτιν τους είπε πως ο ρόλος τους δεν είναι απλώς να βγάζουν χρήματα αλλά να υποστηρίζουν την κοινωνία.
    “Ένας υπεύθυνος επιχειρηματίας είναι ένας πραγματικός πολίτης της Ρωσίας, της χώρας του, ένας πολίτης που αντιλαμβάνεται και ενεργεί προς τα συμφέροντά του”, είπε ο Πούτιν. “Δεν κρύβει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αλλά καταχωρεί επιχειρήσεις εδώ, στη χώρα μας, και δεν γίνεται εξαρτώμενος από ξένες αρχές”.
    Χαιρέτισε την “υψηλή αποστολή” των επιχειρηματιών που φρόντισαν τους εργαζομένους και κατηύθυναν τα ταλέντα τους όχι μόνο προς την αποκόμιση κέρδους αλλά και για το κοινό καλό.
    Οι δισεκατομμυριούχοι Όλεγκ Ντεριπάσκα, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, Αλεξέι Μορντάσοφ, Γκέρμαν Χαν, Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, Βίκτορ Ράσνικοφ, Αντρέι Μελιντσένκο και Ντμίτρι Μαζεπίν -τα συμφέροντα των οποίων κυμαίνονται από τα μέταλλα και τις τράπεζες μέχρι τα λιπάσματα- περιλαμβάνονταν μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση.
    Ο Πούτιν είπε πως ήθελε να ακούσει τη γνώμη τους για το πώς θα οικοδομηθεί μια πιο δυναμική οικονομία που θα οδηγήσει σε “αισθητή βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλη τη χώρα”.
    Αν και τον υποδέχθηκαν χειροκροτώντας όρθιοι, έστελνε ένα αυστηρό μήνυμα στους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας: ότι πρέπει να σκέπτονται περισσότερο τις ανάγκες της χώρας και λιγότερο το δικό τους κέρδος.
    Όταν συναντήθηκε μαζί τους κατά την έναρξη του πολέμου, ο Πούτιν τους είπε πως δεν του είχε μείνει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει την “ειδική στρατιωτική επιχείρησή” του — αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά σε μια δημόσια επίδειξη συναίνεσης.
    Πολλοί από τους μεγιστάνες, γνωστοί ως ολιγάρχες, τέθηκαν στη συνέχεια σε καθεστώς κυρώσεων από τη Δύση – κάτι που ο Πούτιν έχει χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα πως οι επενδύσεις στη Ρωσία είναι ασφαλέστερες. Τον περασμένο μήνα είπε στους επικεφαλής των επιχειρήσεων πως οι απλοί Ρώσοι πολίτες δεν τρέφουν καμία συμπάθεια για την κατάσχεση των θαλαμηγών και των μεγάρων τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέμπη: Στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις νέοι Έλληνες.
    Σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη οι τρεις νέοι από το έγκλημα στα Τέμπη.
    Στην εντατική εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία νεαρά παιδιά μετά τη σύγκρουση της επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία που συνέβη την 28η Φεβρουαρίου το βράδυ στα Τέμπη.
    Τρεις νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την ζωή της τους στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.
    Πρόκειται για τον εικοσάχρονο Γεράσιμο που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. O νεαρός οσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη.
    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει την δική της μάχη η Δάφνη, κοπέλα ενός εκ των θυμάτων στα Τέμπη. Μάλιστα ο αδελφός του συντρόφου της, ανέφερε πως «ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και μαζί και με το σκυλάκι της. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει».
    Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στην Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται 26χρονη Ανυσία. Η κοπέλα που είναι εγκαυματίας και πολυτραυματίας. Η κατάσταση υγείας της 26χρονης είναι σταθερή, σύμφωνε με τις εκτιμήσεις των γιατρών της, αλλά έχει να διανύσει ακόμα δρόμο για να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας. «Έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τη σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί στην αρχαία Ελλάδα ανάσταιναν τους Θεούς τους;
    Ο Διόνυσος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θεού που πέθαινε και ανασταινόταν κάθε χρόνο.
    Στην αρχαία Ελλάδα \όπως και σε πολλές θρησκείες του αρχαίου κόσμου, απαντώνται παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες θεοί γνώρισαν τον θάνατο και στη συνέχεια την ανάσταση.
    Ο Διόνυσος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θεού που πέθαινε και ανασταινόταν κάθε χρόνο.
    Ο Απρίλης είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου έχουμε την πιο μεγάλη γιορτή των Χριστιανών, που είναι τα Πάθη και η Ανάσταση του Ναζιραίου.
    Σε πολλές θρησκείες του αρχαίου κόσμου και στην αρχαία Ελλάδα απαντώνται παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες θεοί γνώρισαν τον θάνατο και στη συνέχεια την ανάσταση, όπως π.χ. ο φοινικικός Αδωνις ή ο ελληνικός Διόνυσος.
    Επειδή μάλιστα συχνά οι τεθνεώτες και αναστάντες αυτοί θεοί συμβαίνει να είναι θεοί της γονιμότητας, πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η ιδέα αυτή του θανάτου και της ανάστασης εκ νεκρών είναι παρμένη από την ετήσια εναλλαγή των εποχών, όπου το νέκρωμα της φύσης κατά τη διάρκεια του παγερού χειμώνα το διαδέχεται το ξαναζωντάνεμά της κατά τη διάρκεια της ζωοδότρας άνοιξης. Επομένως με τα πάθη αυτά των θεών συμβολίζονται οι λειτουργίες της ίδιας της φύσης και, όπως είναι γνωστό, η πίστη συχνά εκφράζεται με συμβολισμούς.
    Γύρω από τον ετήσιο αυτό αγώνα ανάμεσα στην ακαρπία και την ευφορία της γης υφάνθηκε και ο ιστός αρκετών αρχαίων μυστηριακών τελετών, γι’ αυτό ακριβώς και η συνήθης εποχή διεξαγωγής τους ήταν το τέλος του καλοκαιριού ή η αρχή του φθινοπώρου, με τα πρώτα πρωτοβρόχια.
    Τα μυστήρια, που γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση κατά τους χρόνους της ύστερης αρχαιότητας, υπόσχονταν στους μυημένους σ’ αυτά μόνιμη σωτηρία και μια ευτυχισμένη μετά θάνατον ζωή. Έτσι, σε δημόσιες αλλά κυρίως σε απόκρυφες τελετουργίες, οι πιστοί σκηνοθετούσαν τις διάφορες φάσεις αυτού του αγώνα, αναπαριστώντας τις ποικίλες περιπέτειες του πάσχοντος θεού τους.
    Ο θάνατος και η ανάσταση
    Όπως παρατηρεί ο Πλάτων, καθώς ο άνθρωπος πλησιάζει προς τον θάνατο αρχίζει να σκέπτεται για πράγματα που πριν δεν τον απασχολούσαν καθόλου, ενώ συγχρόνως αρχίζει να δίνει πίστη και σε δοξασίες υπερφυσικές. Έτσι και στην αρχαιότητα, πολλοί πίστευαν ότι με τις μυήσεις αυτές θα βοηθηθούν να κερδίσουν την πολυπόθητη αθανασία και ακόμη θα αποκτήσουν τη δυνατότητα και μετά θάνατον «να διασκεδάζουν και να χορεύουν» σε καταπράσινους λειμώνες στον καθαρό αέρα.
    Ορισμένοι θρησκειολόγοι έχουν υποστηρίξει ότι η κεντρική ιδέα όλων αυτών των μυστηριακών θρησκειών ήταν ο θάνατος και η ανάσταση και έχουν συνδέσει τους σχετικούς μυστηριακούς μύθους με τα πάθη κάποιου θεού. Έτσι έχουμε τον θάνατο του Διονύσου, του Αττεως, του Οσίριδος. Στα μυστήρια που σχετίζονται με τους θεούς αυτούς συναντούμε ακολουθίες πένθους που στη συνέχεια τις διαδέχονται τελετουργίες χαράς και αγαλλίασης.
    Το αβάστακτο πένθος της Ισιδος για τον φόνο του αγαπημένου της αδελφού και συντρόφου, του Οσίριδος, που τον είχε κατακρεουργήσει ο θεός της σκιάς Σετ (ή Σεθ), σταματά όταν βρίσκει και συναρμολογεί όλα τα διαμελισμένα κομμάτια του, δίνοντάς του ξανά τη ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πιστούς της.
    Μιμούμενοι τη θεά τους, αναζητούν τον Οσιρι, κτυπώντας με αλαλαγμούς τα στήθη τους. Μόλις ξαναντικρίζουν τον θεό, τότε τον θρήνο τον διαδέχεται ανείπωτη χαρά. Ο Πλούταρχος προτρέπει τα βάσανα της Ισιδας, όπως αναπαριστάνονται στις σχετικές τελετές, να γίνονται μαθήματα ευσέβειας και παρηγοριάς για όλους τους θνητούς που τους βρίσκουν τέτοια κακά.
    Ο Ιούλιος Φίρμικος Ματερνός, πολιτικός και συγγραφέας του 4ου αι. μ.Χ., που αλλαξοπίστησε και έγινε Χριστιανός, μας παραδίδει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικές με παγανιστικές μυστηριακές τελετές. Έτσι ανάμεσα σε άλλα μας περιγράφει και μια σκηνή κατά την οποία μπροστά σε ένα ομοίωμα κάποιου θεού, που κείτονταν νεκρός πάνω σε ένα φορείο, εξελίσσονταν σκηνές οδυρμού και θρήνου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η «επίκλησις» του Διονύσου.
      Ο Διόνυσος, χωρίς αμφιβολία, ήταν κι αυτός ένας θεός της βλάστησης και σαν τέτοιος ήταν ένας πάσχων θεός, που πέθαινε και ανασταινόταν κάθε χρόνο. Ωστόσο τα επεισόδια που σχετίζονται με τον θάνατό του, ο οποίος προκαλούσε τον μαρασμό της φύσης, μπορούμε να πούμε ότι δεν αποτελούσαν σημαντικό μέρος της όλης διήγησης.
      Εκτός από αναφορές στον βίαιο θάνατό του και τον διαμελισμό του υπήρχαν και παραδόσεις που έκαναν λόγο και για μια ομαλή κατάβασή του στον Αδη, προκειμένου να φέρει στον πάνω κόσμο, στον κόσμο των ζωντανών, τη μάνα του τη Σεμέλη.
      Η κάθοδός του αυτή έγινε από την Αλκυονία λίμνη στη Λέρνα της Αργολίδας, για την οποία υπήρχε παράδοση ότι ήταν απύθμενη. Έτσι κανένας στην αρχαιότητα, ούτε και ο ίδιος ο αυτοκράτορας Νέρων, δεν είχε μπορέσει να μετρήσει το βάθος της. Στους Δελφούς, μέσα στο άδυτο του ναού του Απόλλωνος, «παρά το χρηστήριον», έδειχναν τον τάφο του θεού.
      Ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, που έζησε προς τα τέλη του 1ου αι. π.Χ., μιλά για θρήνους κατά τη διάρκεια «των διονυσιακών παθών». Αλλά για τις τελετουργίες τις σχετικές με τον θάνατό του, όπως άλλωστε και γι’ αυτές που σχετίζονται με την ανάστασή του, ξέρουμε λιγοστά πράγματα. Κύρια αιτία ήταν η ευσέβεια των αρχαίων συγγραφέων που δεν ήθελαν να κοινοποιήσουν τίποτε «περί ων ου θέμις τοις αμυήτοις ιστορείν».
      Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο των τελετουργιών που συνδέονται με την ανάσταση του θεού ήταν και το κάλεσμά του, η «επίκλησις», από τους πιστούς του, που τον καλούσαν, ακόμη και με μικρές σάλπιγγες, να ανέβει και να παρουσιαστεί σ’ αυτούς.
      Στον κόσμο των Ιώνων η «επιφάνεια» του θεού γινόταν κατά τη διάρκεια των Ανθεστηρίων. Ένα σημαντικό δρώμενο της γιορτής αυτής, που είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι γιορταζόταν και αυτή κατά τη διάρκεια της άνοιξης, ήταν ο ερχομός του θεού πάνω σ’ ένα τροχοφόρο πλοίο.
      Το ότι ο Διόνυσος ερχόταν με ένα πλεούμενο πιθανόν να οφειλόταν στο ότι ο θεός είχε κατεβεί στον Κάτω Κόσμο μέσα από μια λίμνη, την Αλκυονία. Αλλά και ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους» του βάζει τον Διόνυσο να κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο από μια περιοχή της Αθήνας, που την έλεγαν Λίμναι, και της οποίας το όνομα σαφώς υποδηλώνει και πάλι κάποια λίμνη ή έστω ένα βαλτότοπο.
      Με τη θριαμβευτική επανεμφάνιση του θεού οι πιστοί του ξεσπούσαν σε ουρανομήκεις φωνές και χαρούμενα τραγούδια και ξεφάντωναν με χορούς και πανηγύρια. Και εκτός από πάσχοντες θεούς στην αρχαία μυθολογία υπάρχουν και ήρωες που είχαν κατορθώσει να νικήσουν τον θάνατο, όπως ο Ηρακλής, ο Ορφέας, ο Καπανέας κ.ά.
      Μετά από τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι το θέατρο της ψευτοανάστασης του Χριστού, έγινε πιο εύκολα κατανοητό από τους Έλληνες• και από τους υπόλοιπους ελληνίζοντες της όψιμης αρχαιότητας, που αποτελούσαν το πιο σημαντικό και συνάμα το πιο ζωντανό κομμάτι του τότε γνωστού και πολιτισμένου κόσμου.
      Γιατί ανάλογα συμβάντα διηγούνταν και για τους θεούς και ήρωες που είχαν στεριώσει και είχαν κυριαρχήσει στα μέρη τους πολύ πριν τους κλέψει την ιδέα ο ΓΑΜΑΛΙΗΛ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  23. «Όταν οι Αμερικανοί φέρνουν κάποιον στην εξουσία, συνήθως παρατηρούν και έχουν εξασφαλίσει ότι είναι «καπάτσος» και ότι το IQ είναι κάτω του μέσου όρου. Οι αμερικανοί προωθούν αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να σκέφτονται και οι οποίοι θα εκπληρώνουν όλες τις παραγγελίες τους, χωρίς αμφισβητήσεις».
    Δρ Αλεξάνταρ Ράκοβιτς, ερευνητής ψυχίατρος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ..."
    Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική θητεία της παρούσας κυβέρνησης λήγει τον Ιούλιο, άρα είναι τότε θεωρούν στην κυβέρνηση πως πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές.
    Με λίγα λόγια παραδέχτηκε πως ο Κ.Μητσοτάκης μετά το έγκλημα των Τεμπών θα ακολουθήσει την τακτική οι εκλογές να γίνουν όσο γίνεται πιο μετά, στο βάθος του καλοκαιριού.
    Πάντως, προς το τέλος της εκπομπής, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδιπλώθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι μίλησε θεσμικά, προκειμένου να θέσει τα συνταγματικά όρια της προσφυγής στις κάλπες.
    Η αλήθεια όμως είναι ότι ο υπουργός αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του Μαξίμου καθώς ο Κ.Μητσοτάκης εκτός του ότι θέλει να αποφύγει όσο γίνεται την οργή του κόσμου αλλά και την ψήφο των νέων οι οποίοι τότε θα βρίσκονται σε εποχικές εργασίες, θέλει και να έχει εξασφαλίσει την διαδοχή της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η θητεία των οποίων λήγει τον Ιούνιο!
    Θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να έχει επιλέξει την ηγεσία της δικαιοσύνης πριν πάψει να είναι πρωθυπουργός, γιατί μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό ότι θα έρθουν μέρες δύσκολες για τον ίδιο.
    Όλοι υποτίθεται ότι ψάχνουν την καταληκτική ημερομηνία για την διενέργεια των εκλογών αν και όλοι την γνωρίζουν. Είναι η 13η Αυγούστου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...