ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΚΡΟΝ: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΩΡΑ». ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ».

 

Ολλανδή δημοσιογράφος: «Η Ολλανδία ζητά μετανάστες από την Ελλάδα αλλά ο Κ.Μητσοτάκης δεν τους δίνει»!

(Μα ο Μητσοτάκης  έχει  δηλώσει  ότι με  τους  ισλαμιστές  που  γεννούν  πολλά  παιδιά  και  με  την  επιδότηση  της  Γερμανίας  θα λύσει το δημογραφικό της Ελλάδας.   Έτσι  θα  τους  αφήσει  να  φύγουν;)

Φώσκολος: «Τα κοιτάσματα της αν.Μεσογείου είναι μεγαλύτερα του Κόλπου -Αν δεν τα εκμεταλλευτούμε θα καταστραφούμε».
Και ο Κ.Μητσοτάκης ζητεί να αξιοποιηθούν της... Αιγύπτου.
   
  

 

 

Πώς η Τουρκία με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή αποκτά δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων.

 

ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

 

ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΟ 45% ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΚΑΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ" ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ




ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΙΝΗΣΕ Ο ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ. Έρευνα-εφιάλτης: Δύσκολη, αλλά ρεαλιστική η πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!

 Ερντογάν – «Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο» – Ετοιμάζει ακόμη δύο πυρηνικούς σταθμούς.
Τη συνέχιση των επιχειρήσεων εξόρυξης σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο διαμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια ηλεκτρικού σταθμού στην οποία παρευρέθηκε.
«Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Anadolu.
«Ό,τι και να πείτε θα αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων. Ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εμείς θα το εξορύξουμε» δήλωσε, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την έναρξη των προετοιμασιών για τη δημιουργία του 2ου και του 3ου γύρου πυρηνικών σταθμών της χώρας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας».
«Μετά το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Άκουγιου, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον 2ο ή και τον 3ο πυρηνικό μας σταθμό» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Έτσι, θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του περιορισμένου αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο επέκρινε όσους ασκούν κριτική στην Τουρκία για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας. «Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι λάθος, αν όχι προδοσία, να πουν ότι ‘η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια’».


Oι Γάλλοι θεωρούν το ηλεκτρικό ρεύμα στρατηγικό αγαθό και δεν θέλουν να εξαρτώνται από τρίτες χώρες για την απόκτησή του συνεπώς η Γαλλία θα ξεκινήσει εκ νέου την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, ώστε να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και να εκπληρώσει τους κλιματικούς της στόχους, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (9/11/2021) ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

«Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Μακρόν.

Αντίθετα, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις σκέφτονται μόνο πως θα αγοράζουν «φθηνό ρεύμα» από τις γειτονικές χώρες αντί να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας.

 

 

 Φώσκολος: «Τα κοιτάσματα της αν.Μεσογείου είναι μεγαλύτερα του Κόλπου -Αν δεν τα εκμεταλλευτούμε θα καταστραφούμε».
Και ο Κ.Μητσοτάκης ζητεί να αξιοποιηθούν της... Αιγύπτου.

 
Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκάλυψε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, καθώς υποστήριξε ότι τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο είναι μεγαλύτερα ακόμα και από του Περσικού Κόλπου και μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση να τα εκμεταλλευτεί, γιατί αλλιώς θα καταστραφεί και η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη.
Ο κ. Φώσκολος σημειώνει ότι η Ρωσία δεν έχει διαθέσιμα αποθέματα για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπη καθώς υπάρχουν δεσμευμένες ποσότητες για άλλες αγορές και για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, μίλησε για παραποιημένα στοιχεία και διευκρίνισε πως η Ρωσία έχει περίπου 29τρις κυβικά φυσικού αερίου κι από αυτά μπορεί να δώσει προς τα έξω μόνο τα 10! Από αυτά έχει δώσει περίπου 125 δις το χρόνο για περίπου 50 χρόνια στην Ευρώπη. «Δεν έχει παραπάνω. Η Ευρώπη θέλει άλλα 240 δις. Από τα ρωσικά τα 40 πάνε με τον Υπερσιβηρικό στην Κίνα και τα υπόλοιπα πάνε Λευκορωσία, Τουρκία, Ελλάδα» τονίζει.
Θεωρεί πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο αλλά «στην Ελλάδα δεν δικαιολογείται γιατί έχει δικό της ενεργειακό πλούτο» και ότι τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα μπορούν να αλλάξουν το ενεργειακό τοπίο στη «Γηραιά Ήπειρο» και όχι μόνο.
«Εμείς έχουμε λιγνίτη, έχουμε νερό το οποίο δεν το εκμεταλλευόμαστε, τα υδροηλεκτρικά παλιά επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν στο 15%, σήμερα είναι στο 3% γιατί θεωρούνται ως με Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά έχουμε και δικό μας φυσικό αέριο σε τεράστιες ποσότητες που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Ευρώπης. Άρα τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα επωφεληθούν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας». επισημαίνει ο καθηγητής.
«Αν η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα της Κρήτης που βγάζουν πολύ φθηνό φυσικό αέριο, για να λύσουν το πρόβλημα της Ευρώπης, νομίζω ότι θα καταστραφούμε, και η Ευρώπη και η Ελλάδα» υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως αυτό είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων.
Χαρακτήρισε την Ανατολική Μεσόγειο «λύση της Ευρώπης» και είπε πως σήμερα «το ισοδύναμο του Περσικού Κόλπου υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο» και υπολόγισε τα αποθέματα σε 60τρις! Εκ των οποίων τα 50τρις είναι εξαγώγιμες ποσότητες. «Το μεγαλύτερο μέρος το έχει η Κρήτη κι από εκεί μπορούμε να βγάλουμε» αναφέρει και προσθέτει πως έχουμε και περίπου 100δις βαρέλια πετρέλαιο!
«Είμαστε ισοδύναμοι με τον Περσικό Κόλπο απλώς δεν το έχουμε καταλάβει. Οι γεωλόγοι το ξέρουν, και οι εταιρείες δεν είναι χαζές(...) Ας αφήσουμε την Total να κάνει έρευνες και θα δούμε σιγά σιγά πως η Ελλάδα μπορεί αν θέλει ο πρωθυπουργός να σώσουμε την Ευρώπη και να μπούμε στον δεύτερο αιώνα του Περικλή» τονίζει.
Την ίδια ώρα μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να προτείνει εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων φ.α. πρότεινε να αξιοποιηθούν της... Αιγύπτου!

 

 

 

Ολλανδή δημοσιογράφος: «Η Ολλανδία ζητά μετανάστες από την Ελλάδα αλλά ο Κ.Μητσοτάκης δεν τους δίνει»!

(Μα ο Μητσοτάκης  έχει  δηλώσει  ότι με  τους  ισλαμιστές  που  γεννούν  πολλά  παιδιά  και  με  την  επιδότηση  της  Γερμανίας  θα λύσει το δημογραφικό της Ελλάδας.  Έτσι  θα  τους  αφήσει  να  φύγουν;)

 

Ολλανδή δημοσιογράφος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε έθεσε την ερώτηση: «Κύριε Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τη δική μου και όλων των δημοσιογράφων του κόσμου γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις. Και εσείς συνεχίζετε να το αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι κατάχρηση ναρκισσισμού. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks (επαναπροωθήσεις)”» προφανώς εννοώντας ότι γίνονται επιστροφές παράνομων μεταναστών με τις ίδιες βάρκες που μπαίνουν στην Ελλάδα.

Ενοχλημένος ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «η Τουρκία είναι αυτή που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό». 

Ο διάλογος συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους: 

- Μητσοτάκης: Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.

Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση. Έχουμε εξετάσει και έχουμε προσφέρει προστασία σε 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, που έλαβαν άσυλο. Έχετε πάει στην Σάμο;

- Ολλανδή δημοσιογράφος: Ναι, ήμουν από τους πρώτους

- Μητσοτάκης: Δεν έχετε πάει, δεν θα έρχεστε εδώ να με προσβάλλετε και να προσβάλλετε τον ελληνικό λαό (σ.σ.: τον ελληνικό λαό γιατί τον προσέβαλε;). Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό;

Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.

Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά».

Κρίμα που η «φαρμακερή» ερώτηση της Ολλανδέζας αφορούσε τα (υπαρκτά αλλά αναγκαία...) pushbacks.

Tόσες «μη αλήθειες» λέει ο Κ.Μητσοτάκης, τα pushbacks ενόχλησαν την Ολλανδέζα;

Πάντως η Ολλανδή δημοσιογράφος είπε και κάτι άλλο: «Η Ολλανδία ζητάει να έρθουν μετανάστες από την Ελλάδα αλλά αυτός ο πρωθυπουργός δεν αφήνει» (η ακριβής φράση της μετά την καθαρογραφή των πρακτικών της συνέντευξης: «Πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να δεχτούν πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα, καθώς και πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Είναι έτοιμοι να τα δεχτούν, αλλά αυτός ο Πρωθυπουργός αντιστέκεται σε αυτό. Επομένως, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μια συνεννοήση και έτσι, οι δήμοι της Ολλανδίας, οι οποίοι είναι τόσο έτοιμοι να πάρουν κάποιο βάρος από την Ελλάδα, να μπορέσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Γιατί η δική του κυβέρνηση αντιστέκεται σε αυτό.»)!

Το μόνο βέβαιο! Αφού έχει δηλώσει ευθαρσώς ο Κ.Μητσοτάκης ότι έτσι θα λύσει το δημογραφικό της Ελλάδας!

 

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

55 σχόλια:

  1. Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα - Νεκρός 18χρονος. Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.
    Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 18χρονο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021 στη Λάρισα, και συγκεκριμένα στην οδό «Ηρώων» Πολυτεχνείου.
    Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ο άτυχος 18χρονος, εξετράπη της πορείας του και «τούμπαρε» στο του 2ου Λυκείου – παλιάς Ακαδημίας και στο ρεύμα προς Νέα Σμύρνη.
    Στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος έσπευσαν η Αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
    Εκτός από τον 18χρονο νεκρό, άλλοι δύο επιβάτες του οχήματος έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νιγηριανός ράπερ Thug Slime μαχαίρωσε Έλληνα πατέρα τριών παιδιών στο κέντρο της Αθήνας.
      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη και τρεις τραυματίες

      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.

      Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη με έναν 25χρονο να χάνει τη ζωή του.
      Συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Κολχικού-Ανάληψης στο ύψος του Δρακόντειου, όχημα εξετράπη της πορείας του υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη και στη συνέχεια προσέκρουσε με δύναμη σε δέντρο.
      Από το τροχαίο τραυματίστηκαν τρία ακόμα άτομα και στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
      thesstoday.gr

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Η πάλη του 44χρονου υπάλληλου με τον Αλβανό κακοποιό λίγο πριν τον δολοφονήσει. Βίντεο ντοκουμέντο.
      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.
      https://youtu.be/FE4kVIKr8d4
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 23χρονος φοιτητής Ιατρικής που έπεσε από ταράτσα.

      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.

      Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη, όπου 23χρονος φοιτητής Ιατρικής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας.
      Ο άτυχος νέος έπεσε από την ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στη συμβολή των οδών Φιλιππίδη και Νικομηδείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο φοιτητής δεν διέμενε σε αυτή την πολυκατοικία.
      Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά από την πρώτη στιγμή η κατάσταση του έδειχνε εξαιρετικά κρίσιμη. Σήμερα το πρωί, δυστυχώς, ο 23χρονος κατέληξε βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τους φίλους του.
      Οι αστυνομικοί που έφτασαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πτώσης, αναζητούν απαντήσεις και ψάχνουν εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν, χωρίς να αποκλείουν τίποτα μέχρι στιγμής.
      Ουδείς φαίνεται να γνώριζε ως χθες το βράδυ που συνεχίζονται οι έρευνες, πώς βρέθηκε στην πολυκατοικία, καθώς δεν έμενε εκεί, αλλά και στην περίπτωση που πρόκειται για αυτοκτονία, τι είναι αυτό που τον οδήγησε εκεί.
      Η αστυνομία περιμένει φυσικά και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, αλλά και τις καταθέσεις συγγενικών του προσώπων που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη, αφού ειδοποιήθηκαν για το τραγικό συμβάν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Χανιά: Στη φυλακή 47χρονος Αλβανός για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης.
      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.

      Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ένας 47χρονος Αλβανός, μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακρίτρια Χανίων, καθώς κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος ενός 17χρονου κοριτσιού, όταν ήταν 15 ετών.
      Το κορίτσι φαίνεται ότι κατήγγειλε τα περιστατικά στη μητέρα του χωρίς αρχικά να γίνεται πιστευτή.
      Μετά ωστόσο την σχετική καταγγελία και τις έρευνες των αστυνομικών, η δικογραφία εστάλη στον Εισαγγελέα, οπότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φερόμενου δράστη το Σαββατοκύριακο.
      Στη μητέρα ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.
      Η μητέρα του κοριτσιού αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, τις επόμενες ημέρες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Νεκρός 30χρονος οδηγός χθες στην Αταλάντη.

      ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ).
      Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 30χρονος οδηγός έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό ανάμεσα σε Αταλάντη και Καλαπόδι, στο Δήμο Λοκρών.

      Σύμφωνα με το πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (13.11.2021) στο 2ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. λίγο πριν από την πόλης της Αταλάντης.

      Το αγροτικό όχημα οδηγούσε ένας 49χρονος άνδρας ο οποίος από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε.

      Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή διασώστες του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί του ΑΤ Λοκρών αλλά και άνδρες του Π.Κ. Αταλάντης, με τον 30χρονο ωστόσο να είναι ήδη νεκρός.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. «Η Ολλανδέζα έχει δύο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα οι Πακιστανοί υπηρέτες της».

    Ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην Ολλανδή δημοσιογράφο, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία είχε χθες μια έντονη λογομαχία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Στην ανάρτησή του αναφέρει:«Είδα το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και τον Μητσοτάκη. Χρόνια γειτόνισσα μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της. Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή.
    Συνεπώς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου!
    Και πάω να φτιάξω τσάι!»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης παρεξηγήθηκε με την Ολλανδέζα (;) Σόρος όχι γιατί γέμισε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. αλλά γιατί του είπε ότι δεν τους προσέχει πολύ....

      Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΑΑΝΔΕΖΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
      Σπύρος Χατζάρας
      Η αριστερή Ολλανδή συνάδελφος του Τατιανάτου είναι δικιά μας και έκανε αβάντα στον Εφιαλτάκη. Όλοι οι Ρουφιάνοι ήταν έτοιμοι να μα εξηγήσουν ποιά είναι αλλά δεν μας είπαν ποιος την έβαλε μέσα και ποιος της έδωσε ερώτηση.

      H Ινγκι είναι πιο ελληνίδα από τον ηλιοκαμένο Γιάνη από τα Σεπόλια. Μιλάει ελληνικά καλύτερα από πολλούς . Είναι 40 χρόνια Υδραία. Φίλη και της Μελινάρας.
      Το 2012, με τα μνημόνια σήκωνε «μόνη της» το σταυρό της αντικειμενικής προβολής των «Ελληνικών θέσεων» στα μεγάλα ολλανδικά ΜΜΕ. Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ωραίο Καυλάκι την ξέρουν καλά.
      Στην Συνέντευξη Τύπου την διαπίστευσε η «ωραίο Καυλάκι», που της έδωσε και την ερώτηση.
      Ο βλάξ Εφαλτάκης είχε κάνει δεκαπέντε πρόβες μαζί με τον αμερικανό σύμβουλο για να «οργισθεί σωστά» και να την βάλει στη θέση της.
      Η λαμπρή συνάδελφος του Τατιανάτου με την χάρη που τους έκανε έσβησε και το πρόστιμο των 5000 ευρώ επειδή φιλοξενούσε τον αδήλωτο Αφγανό συνάνθρωπο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο Δήμαρχος της Ύδρας για την Ολλανδή Μπέουχελ: «Έχει ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα. Εμείς, τη φιλοξενούμε με χαρά εδώ και 40 χρόνια και τη θεωρούμε κομμάτι μας».
      Μπράβο Δήμαρχε. Φιλοξενήστε έτσι και άλλα 10.000 άτομα για 80 χρόνια. Διώξε από το νησί τους Έλληνες Υδραίους. Κάνε μεταναστευτική πολιτική Μητσοτάκη. Μπόλιασε όποιον ξένο βρεις στο νησί σου. Κάποια μέρα θα χαλάσουν ακόμα και τους τάφους σας και θα πετάξουν τα κόκαλά σας στην θάλασσα. Άξιος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. H Λιθουανία ενέκρινε ακόμα και σωματική βία για να εμποδίσει την είσοδο παράνομων μεταναστών. ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ.
    Το κοινοβούλιο της Λιθουανίας κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσία και σε καταυλισμούς που φιλοξενούν μετανάστες οι οποίοι φθάνουν από εκεί.
    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που πρόκειται να διαρκέσει ένα μήνα, επιτρέπει στους συνοριοφύλακες να χρησιμοποιούν “ψυχικό εξαναγκασμό” και “αναλογική χρήση σωματικής βίας” για να αποτρέπουν τους μετανάστες να εισέρχονται στη Λιθουανία.
    Τα κράτη μέλη της ΕΕ κατηγορούν τη Λευκορωσία ότι ενθαρρύνει παράτυπους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και την Αφρική να διασχίσουν τα σύνορα για να περάσουν στο έδαφος της ΕΕ σε εκδίκηση για τις κυρώσεις σε βάρος του Μινσκ για τις καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Λιθουανία απαγορεύει κάθε μετακίνηση σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λευκορωσίας, εκτός αν αυτή επιτραπεί από τους συνοριοφύλακες.
    Κινητά τηλέφωνα μπορούν να αφαιρούνται από μετανάστες και οι δημόσιες συγκεντρώσεις κοντά στα σύνορα και στους καταυλισμούς μπορεί να απαγορευθούν.
    “Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αναγκαία για την χρήση έκτακτων μέτρων προκειμένου να εξαλειφθεί η σοβαρή απειλή που θέτει για την κοινωνία η μαζική εισροή αλλοδαπών”, αναφέρεται στην πρόταση που υποβλήθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου.
    Τα μέτρα θα αποτρέψουν επίσης οποιονδήποτε επιδιώξει να βοηθήσει μετανάστες, δήλωσε η πρωθυπουργός Ίνγκριντα Σιμονίτε στο κοινοβούλιο.
    “Οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται (κοντά στα σύνορα) θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά όσοι θέλουν να φθάσουν εκεί, όπως για παράδειγμα, για να πάρουν μετανάστες και να τους μεταφέρουν σε άλλη περιοχή — θα είναι πιο δύσκολο για αυτούς να το κάνουν”, είπε η Σιμονίτε.
    Η Λιθουανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα της Λευκορωσίας για να προετοιμαστεί για μια πιθανή εισροή μεταναστών.
    Ζ.Π.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α.Τσελέντης: «Έλληνες τρώνε από σκουπίδια και λάθροεισβολείς ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα».
    Νέα ανάρτηση για να σχολιάσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, την ώρα που η οικονομική κρίση «μαστίζει» την Ελλάδα, έκανε ο σεισμολόγος και επικεφαλής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.
    Ο Α.Τσελέντης με αφορμή το βίντεο σοκ από την Πάτρα που έδειχνε μια γυναίκα να τρώει από τα σκουπίδια ακόμα και ωμό κρέας σχολιάζει πως «δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην σημερινή Ελλάδα της Νέας Τάξης».
    Και προσθέτει με αναφορά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τους μετανάστες: «Φοβόμαστε πως ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο καθώς με τα νέα μέτρα που αναγκαστικά τώρα παίρνονται για να περιορίσουμε την πανδημία, θα έρθει ως αποτέλεσμα περισσότερη φτώχεια, περισσότερα λουκέτα μεγαλύτερη και ταχύτερη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους.
    Και αυτό γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό, ακόμα πιο καταδικαστικό όταν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα που Έλληνες άστεγοι τρώνε από τα σκουπίδια και κοιμούνται στον δρόμο, Ασιάτες και Αφρικανοί παράνομοι λάθροεισβολείς στην χώρα (δεν εννοώ για τους νόμιμους πρόσφυγες που για ανθρωπιστικούς λόγους βάσει των Ευρωπαϊκών συνθηκών οφείλουμε να τους φιλοξενούμε), ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα με όλες τις σχετικές σύγχρονες ανέσεις και διαθέτουν από ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό έκαστος».
    Καταλήγοντας και αφού αναφέρει το πρόγραμμα HELIOS του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευτης), αναρωτιέται: «Αντίστοιχο πρόγραμμα για τους Έλληνες άστεγους δεν υπάρχει;»
    Να θυμίσουμε εδώ ότι προσφάτως είδαμε σε βίντεο μια Σομαλή «πρόσφυγα» να ζητά από τους Έλληνες να της δώσουν τα σπίτια τους και τα χρήματα τους.
    https://youtu.be/Q3ELDnaxez0
    https://youtu.be/dFO1axMF8lw
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Τσελέντη:
      «Πληρώνουμε επιδόματα και διαμερίσματα στους «πρόσφυγες» με WiFi, την ίδια ώρα που οι Έλληνες τρώνε από τα σκουπίδια. Γροθιά στο στομάχι η σκηνή που μία άστεγη κοπέλα να τρώει ωμό κρέας από τα σκουπίδια στην άκρη ενός δρόμου σε περιοχή της Πάτρας πριν λίγες μέρες!!!
      Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην σημερινή Ελλάδα της Νέας Τάξης. Σε αυτή την κατάσταση έχει φτάσει ο άλλοτε περήφανος Έλληνας μετά από δέκα χρόνια μνημονιακών μέτρων εξόντωσης της μεσαίας τάξης και φτωχοποίησης.
      Και δυστυχώς φοβόμαστε πως ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο καθώς με τα νέα μέτρα που αναγκαστικά τώρα παίρνονται για να περιορίσουμε την πανδημία, θα έρθει ως αποτέλεσμα περισσότερη φτώχεια, περισσότερα λουκέτα μεγαλύτερη και ταχύτερη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους.
      Και αυτό γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό, ακόμα πιο καταδικαστικό όταν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα που Έλληνες άστεγοι τρώνε από τα σκουπίδια και κοιμούνται στον δρόμο, Ασιάτες και Αφρικανοί παράνομοι λάθρο εισβολείς στην χώρα (δεν εννοώ για τους νόμιμους πρόσφυγες που για ανθρωπιστικούς λόγους βάσει των Ευρωπαϊκών συνθηκών οφείλουμε να τους φιλοξενούμε), ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα με όλες τις σχετικές σύγχρονες ανέσεις και διαθέτουν από ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό έκαστος. Φυσικά και ποτέ δεν υπήρξα ούτε είμαι ρατσιστής (αλλά με την σωστή έννοια της λέξης όχι την δήθεν αριστερό προοδευτική ερμηνεία της).
      Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης. Με την καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα διευκολύνουν τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην χώρα μας.
      Ρωτώ εγώ ο αδαής τώρα, αντίστοιχο πρόγραμμα για τους Έλληνες άστεγους δεν υπάρχει; Νομίζω ότι μια βόλτα τις νυκτερινές ώρες στο κέντρο των μεγάλων πόλεων τα λέει όλα.
      (**) επειδή τα γνωστά αναρχοπροοδευτικά θρασίμια μπορεί να με μπλοκάρουν πάλι σας θυμίζω ότι ο Λογ/μος μου στο Instagram είναι atselentis και στο tweeter @atselentis»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Ερντογάν: «Μετά το Ακούγιου θα φτιάξουμε άλλους δύο πυρηνικούς σταθμούς».
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, θα αρχίσει η κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών σταθμών σε άλλες τοποθεσίες στην τουρκική επικράτεια.
    Η δυνατότητα απόκτησης πυρηνικών όπλων για την Τουρκία καθίσταται πλέον πραγματικότητα ενώ θα επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενεργειακή της ανεξαρτησία αφού θα καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγονται από τους πυρηνικούς σταθμούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σουηδική κυβέρνηση προτείνει την αλλαγή φύλου σε παιδιά από την ηλικία των 12 ετών.
    Η σουηδική κυβέρνηση πρότεινε να επιτραπεί σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου χωρίς ιατρική εξέταση ή έγκριση. Ένα σχέδιο νόμου αναφέρει ότι θα απαιτείται μόνο η συγκατάθεση του κηδεμόνα.
    Το νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων την Τρίτη, φέρεται να περιέχει δύο νόμους, έναν που τροποποιεί τις τρέχουσες διαδικασίες για την αλλαγή του βιολογικού φύλου στο εθνικό μητρώο πληθυσμού και έναν άλλο για τη διορθωτική ιατρική περίθαλψη και χειρουργική επέμβαση.
    Προς το παρόν, απαιτείται δήλωση γιατρού για την αλλαγή του νομικού φύλου στη Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία, κάτι που μπορεί να γίνει από την ηλικία των 18 ετών. Η κυβέρνηση επιχειρεί εδώ και καιρό να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία της χώρας σχετικά με τα ζητήματα φύλου.
    «Το άτομο να μπορεί να ζει με βάση το φύλο και την ταυτότητα που έχει»
    «Είναι σημαντικό για το άτομο να μπορεί να ζει με βάση το φύλο και την ταυτότητα που έχει. Όταν μιλάμε για αλλαγή της ταυτότητας φύλου στο μητρώο πληθυσμού, είναι ένα διαφορετικό ζήτημα από την παρεμβατική εμπλοκή στα γεννητικά όργανα κάποιου», είπε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χάλενγκρεν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT.
    Ενώ το όριο ηλικίας για διορθωτική ιατρική περίθαλψη με βάση το φύλο θα συνεχίσει να είναι τα 18 έτη, οι αιτούντες δεν θα χρειάζονται άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας για να υποβληθούν στη χειρουργική επέμβαση. Αντίθετα, οι απαραίτητες εξετάσεις θα γίνουν από ντόπιους γιατρούς.
    Σημειώνοντας ότι ήταν δύσκολο να προβλεφθεί εάν ο αριθμός των αιτήσεων αλλαγής φύλου θα αυξηθεί εάν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, η Χάλενγκρεν πρόσθεσε επίσης ότι οι συζητήσεις για τη διαδικασία μεταξύ ενός ατόμου και των γιατρών θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές.
    Μια προηγούμενη επανάληψη του νομοσχεδίου το 2018 επικρίθηκε σκληρά από το νομικό συμβούλιο της Σουηδίας. Μεταξύ άλλων, πρότεινε τη μείωση του ορίου ηλικίας για χειρουργική επέμβαση στα 15 έτη, χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα. Θα επέτρεπε επίσης σε παιδιά ηλικίας 15 ετών να αλλάξουν το βιολογικό τους φύλο χωρίς συγκατάθεση.
    Το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των τρανς από τη Σουηδική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα των Λεσβιών, των Ομοφυλοφίλων, των Αμφιφυλόφιλων, των Trans, των Queer και των Διεμφυλικών Δικαιωμάτων (RFSL). Ωστόσο, η Σουηδή βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος Αντζέλικα Λουντμπεργκ, είχε προτείνει πέρυσι να αυξηθεί το όριο ηλικίας στα 25, προειδοποιώντας ότι ένας μεγάλος αριθμός νέων που αλλάζουν βιολογικό φύλο αργότερα μετανιώνουν για την επιλογή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης φωταγωγήθηκε για τα 83 χρόνια από την Νύχτα των Κρυστάλλων.
    Ογδόντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη “Νύχτα των Κρυστάλλων”, του πογκρόμ κατά του εβραϊκού πληθυσμού που εξαπέλυσαν οι Ναζί στη Γερμανία.
    Με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, ο οργανισμός International March of the Living πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά τη διεθνή εκστρατεία #LetThereBeLight, στην οποία συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ).
    Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγο έγινε η φωταγώγηση του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με μηνύματα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της ΙΚΘ Δαυίδ Σαλτιέλ, ενώ θα έχει διάρκεια έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
    Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και αμοιβαίας δέσμευσης στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.
    Η ανακοίνωση της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης:
    “Φέτος συμπληρώνονται 83 χρόνια από τη Νύχτα των Κρυστάλλων, της σειράς πογκρόμ κατά του εβραϊκού πληθυσμού που εξαπέλυσαν οι Ναζί στη Γερμανία και στα προσαρτημένα εδάφη της.
    Στη διάρκεια των επιθέσεων οι Ναζί κατέστρεψαν συνολικά 267 συναγωγές στη Γερμανία, την Αυστρία και την περιοχή Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας. Πολλές Συναγωγές παραδόθηκαν στις φλόγες όλη τη νύχτα σε πλήρη θέα του κοινού και των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι είχαν λάβει εντολές να παρέμβουν μόνο για να αποτρέψουν την εξάπλωση των πυρκαγιών σε γειτονικά κτήρια. Μέλη των Ταγμάτων Εφόδου και της Χιτλερικής Νεολαίας έκαναν θρύψαλα τις βιτρίνες περίπου 7.500 επιχειρήσεων εβραϊκής ιδιοκτησίας και λεηλάτησαν τα εμπορεύματά τους. Πολλά εβραϊκά κοιμητήρια βεβηλώθηκαν με μανία.
    Καθώς οι διωγμοί εξαπλώνονταν, μονάδες των SS και της Γκεστάπο (Μυστικής Κρατικής Αστυνομίας) συνέλαβαν 30.000 Εβραίους. Οι περισσότεροι από αυτούς μεταφέρθηκαν από τις τοπικές φυλακές στο Νταχάου, το Μπούχενβαλτ, το Σαξενχάουζεν και άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
    Στις 9 Νοεμβρίου 2021 με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, ο οργανισμός International March of the Living πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά τη διεθνή εκστρατεία #LetThereBeLight.
    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην πρωτοβουλία #LetThereBeLight του οργανισμού International March of the Living με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου της πόλης, με μηνύματα του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, από τις 19:00 έως τις 24:00, σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και αμοιβαίας δέσμευσης στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Η Νύχτα των Κρυστάλλων» και το Εβραϊκό Ζήτημα στη Γερμανία
      ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
      Όλος ο κόσμος, «ξέρει» πιά , ότι οι «κακοί» , οι «Ρατσιστές», οι «εθνικοσοσιαλιστές», με το που κατέλαβαν την εξουσία το 1933 στη Γερμανία, άρχισαν τον απηνή διωγμό των καλών εβραίων. Όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά , τουλάχιστον σύμφωνα με την πολιτική άποψη των εθνικοσοσιαλιστών.

      Ο Εβραϊσμός με την κολοσσιαία οικονομική δύναμη που κατείχε, επιτίθονταν, και οι εθνικοσοσιαλιστές βρισκόντουσαν στην άμυνα. Μάλιστα θεωρούσαν ότι στη Γερμανία, έκαναν μια επανάσταση ,ανάλογη της γαλλικής, κατά της «ιουδαϊκής απολυταρχίας» και ότι εκείνοι σήκωναν στους ώμους τους, το πολύ μεγάλο βάρος της επανάστασης, «εναντίον των ξεπερασμένων δογμάτων», όπως έκαναν και οι πρωτοπόροι της γαλλικής Επανάστασης, που ανέτρεψαν το δόγμα της απολυταρχίας, παλεύοντας για την Ελευθερία εναντίον όλης της Ενωμένης Απολυταρχικής Ευρώπης.

      Ο στόχος τους λοιπόν ήταν η Ιουδαϊκή απολυταρχία στην Ευρώπη. Μετά τη δολοφονία του Ερνστ φομ Ρατ στο Παρίσι, από την εβραϊκή ΟΠΛΑ, που ξύπνησε στους Γερμανούς τις μνήμες για την δολοφονία στο Νταβός, δυο χρόνια πριν , του Βίλχελμ Γκούστλοφ , ξέσπασαν σε βάρος των Εβραίων της Γερμανίας τα γεγονότα της «Νύχτας των Κρυστάλλων».

      Τα επεισόδια που κράτησαν δυο μέρες,( 9 και 10 Νοεμβρίου 1938), προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στην Δυτική Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, όπου μάλιστα οι (Ιουδαϊκές) εφημερίδες συνέκριναν τα γεγονότα με το πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Τσαρική Ρωσία, μετά την δολοφονία του Τσάρου Αλεξάνδρου το 1881. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Η.Π.Α. ανακάλεσαν τον πρέσβη τους στο Βερολίνο, αλλά δεν διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Γερμανία.

      Σε απάντηση των διεθνών αντιδράσεων και επικρίσεων εκδόθηκε στο Βερολίνο, τις πρώτες ημέρες του 1939, από το «Ινστιτούτο για τη μελέτη του εβραϊκού ζητήματος» , η μπροσούρα , «Deutschland und die Judenfrage», που την υπέγραφε ο δρ. Karl Friederich Wiebe, ο οποίος με προφητικό τρόπο, μόλις 240 ημέρες πριν αρχίσει ο παγκόσμιος πόλεμος τόνιζε: «Απειλείται από αυτή την μικρή κλίκα (του διεθνούς εβραϊσμού) η ειρήνη μεταξύ των κρατών».

      Όταν εκδόθηκε το βιβλιαράκι για το «Εβραϊκό Ζήτημα», είχαν ήδη περάσει 5 χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και 3 χρόνια από τους «Νόμους της Νυρεμβέργης». Ταχύτατα κυκλοφόρησαν μεταφράσεις στα αγγλικά, «Germany and the Jewish Problem», τα γαλλικά «L'allemagne et la question juive» , και τα Ισπανικά «Alemania y la cuestión judía». Το Ινστιτούτο που εξέδωσε το βιβλιαράκι του δόκτορα Βίμπε ήταν συνδεδεμένο με το υπουργείο προπαγάνδας του δρ. Γκέμπελς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Το «Εβραϊκό Ζήτημα», (Judenfrage), δεν είναι διατύπωση των εθνικοσοσιαλιστών όπως εσφαλμένα μπορεί μερικοί να πιστεύουν. Για πρώτη φορά ως πολιτικός όρος εμφανίστηκε το 1750 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως «Jewish Question», και προέκυψε από τους ίδιους τους Εβραίους. Το ερώτημα επανήλθε κατά τη Γαλλική Επανάσταση το 1789 ως «la question juive». Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση στο «Εβραϊκό Ζήτημα», ήταν η χειραφέτηση των Εβραίων , η «ενσωμάτωση» και η «αφομοίωση» τους, στις χριστιανικές κοινωνίες.

      «Ενσωματωμένοι» και «Αφομοιωμένοι» είναι και οι «δικοί» μας , όπως ο «Κούλης», ο Αξέλ Τσιπρά, ο «Αβάπτιστος», ο Σαραγκούσης και άλλοι πολλοί.

      Στη Γερμανία, «Το εβραϊκό ζήτημα», το έθεσε με ένα το δοκίμιο του το 1843, ως «Die Judenfrage», ο Μπρούνο Μπάουερ, μετά όμως τη ρήξη του με τον Κάρολο Μαρξ.

      Η μικρή μελέτη του δρ Βίμπε, είναι απόλυτα ενδεικτική για τις τάσεις στην εθνικοσοσιαλιστική πολιτική σκέψη πριν τον πόλεμο σχετικά με το «Εβραϊκό Ζήτημα», και είναι χρήσιμη για να διαπιστώσουμε τις αντιφάσεις της γερμανικής πολιτικής στη συνέχεια. Πρέπει να τονίσουμε ότι το 1939 εξακολουθούσε να υπάρχει στην πολιτική σκέψη του NSDP ο «ρατσισμός» για τους «ανατολικούς Εβραίους», τους «Ostjuden», που τους ξεχώριζαν από τους «Γερμανούς» εβραίους, που «πολέμησαν για την Γερμανία» και τους οποίους αισθανόντουσαν ότι κάπου τους αδικούσαν με τους νόμους της Νυρεμβέργης.

      Οι Εθνικοσοσιαλιστές μιλούσαν για «ήπιες λύσεις» και ήθελαν να περιορίσουν την εβραϊκή επιρροή στον γερμανικό Τύπο, την Οικονομία και την πολιτική, στο 1-2% που αντιστοιχούσε στα πληθυσμιακά δεδομένα. Η ριζοσπαστική λύση που δέχονταν , ήταν η δημιουργία του Ισραήλ και η μετανάστευση των Εβραίων στον τόπο τους.
      Όχι όμως μόνο των «απόκληρων αγροτών», των φτωχών Ασκεναζίμ Εβραίων , που δεν μετείχαν στην επιχείρηση «χειραφέτηση –αφομοίωση», και που επαγγελματικά και κοινωνικά βρισκόντουσαν στο περιθώριο και δεν είχαν καμιά πολιτική επιρροή στις χώρες που ζούσαν .
      Από τη λύση της Παλαιστίνης όμως προτιμούσαν τη λύση της Μαδαγασκάρης που την υποστήριζε και η Πολωνία, και τόνιζαν ότι θα πρέπει ο Εβραϊσμός που διαθέτει κολοσσιαία οικονομική δύναμη να αποφασίσει εάν η προσπάθεια για δημιουργία εβραϊκού Κράτους θα έχει ευτυχή κατάληξη και εάν ο Αχασβήρος, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια περιπλάνησης, θα βρει επιτέλους την ειρήνη του.


      Η μπροσούρα , «Deutschland und die Judenfrage», του δρ. Karl Friederich Wiebe, έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με τον τίτλο το Εβραϊκό Ζήτημα από τον Σπύρο Χατζάρα που έχει κάνει εκτενή υπομνηματισμό για να είναι άμεσα κατανοητά όσα αναφέρονται .
      Μαζί με τα Ταχυδρομικά το κόστος θα είναι 20 ευρώ.
      Παραγγελίες στο deltio11@gmail.com
      και στο 6944-279798.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

      Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κονγκρέσο ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατασκοπεύει εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες που είναι ύποπτοι για «μη ανοχή».

      Ο Μοσέ Κάντορ (Moshe Kantor), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κονγκρέσου (ECJ) και ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι (Aleksander Kwaśniewski, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Izaak Stoltzman), ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία εθνικών μονάδων επιτήρησης για την παρακολούθηση πολιτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ υπόπτων για “μη-ανοχή”.

      Σύμφωνα με άρθρο του The New Observer οι δύο ηγέτες του “EJC”, έκαναν την έκκληση για ένα «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση» (European Council On Tolerance and Reconciliation - ECTR), το οποίο θα υπάγεται στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις - LIBE).

      Αυτές οι “ειδικές κυβερνητικές μονάδες”, αναφέρει η έκθεση, «θα πρέπει να λειτουργούν κατά προτίμηση εντός του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

      «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υπάρχει ανοχή προς τους μη-ανεκτικούς», αναφέρει η έκθεση, ειδικά «όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Οι περισσότεροι Εβραίοι μισούν τους Χριστιανούς περισσότερο από τους Μουσουλμάνους.

      Το ίδρυμα Pew Foundation κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα μιας μελέτης για την στάση απέναντι στις διάφορες θρησκευτικές ομάδες. Βασίστηκε σε απαντήσεις σε αυτή την ψηφοφορία όπου οι άνθρωποι βαθμολογούν τις θρησκευτικές ομάδες σε κλίμακα από 0 έως το 100, όπου το 0 αντανακλά την πιο ‘κρύα’, πιο αρνητική βαθμολογία και 100 την ‘θερμότερη’, την πιο θετική αξιολόγηση.


      Η συνολική βαθμολογία για τους Εβραίους ήταν 63, λίγο πάνω από το 62 για τους Καθολικούς και 61 για τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς. Η φιλο-σημιτική στάση των Αμερικανών είναι πιο ακραία από ό, τι πραγματικά φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η Εβραία ανταποκρίτρια Emma Green της ‘Atlantic’ έγραψε:


      Οι ερευνητές επεσήμαναν, ότι οι ερωτηθέντες ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν το αίσθημα "θερμά" προς την θρησκευτική ομάδα στην οποία ανήκουν. Οι Καθολικοί αισθάνονταν έτσι για τους άλλους Καθολικούς, οι Ευαγγελικοί ήταν ενθουσιώδεις για του Ευαγγελικούς, κλπ.. Από όλες τις ομάδες στην έρευνα, οι Εβραίοι αισθάνθηκαν πιο πιστοί στην δική τους φυλή. Ο όρος "ζεστά" στην βαθμολογία για τους άλλους Εβραίους ήταν "89" στα 100, που μεταφράζεται "είμαστε εντελώς φοβεροί τύποι" στις αξιολογήσεις της κλίμακας Pew.


      Έτσι, οι σχετικά υψηλά αξιολογήσεις των Καθολικών και των Ευαγγελικών είναι σε μεγάλο βαθμό μια αντανάκλαση του μεριδίου τους του πληθυσμού, η οποία είναι 25% ή περισσότερο το καθένα.


      Η εβραϊκή βαθμολογία οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε βαθμολογία από μη Εβραίους. Ιδίως, οι Ευαγγελικοί είναι απλά τρελοί για τους Εβραίους, βαθμολογώντας τους με την πιο υψηλή βαθμολογία από ό, τι οποιαδήποτε άλλη ομάδα.


      Πάντως, αυτό απέχει πολύ από μια «αμοιβαία αγάπη», καθώς οι Εβραίοι βαθμολογούν τους Ευαγγελικούς ΚΑΤΩ από κάθε άλλη ομάδα, χαμηλότερα ακόμα και από τους περιφρονημένους Μουσουλμάνους!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΗΠΑ: «Οι Εβραίοι αγαπούν τους Εβραίους, οι Χριστιανοί αγαπούν τους Εβραίους και οι Εβραίοι μισούν τους Χριστιανούς περισσότερο από τους Μουσουλμάνους», δείχνει έρευνα.

      Προς έκπληξη πολλών Χριστιανών στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι Εβραίοι στην πραγματικότητα μισούν τους Χριστιανούς περισσότερο από τους Μουσουλμάνους.
      Πιο σιωνιστές οι Ευαγγελικοί Χριστιανοί παρά οι Εβραίοι των ΗΠΑ

      Τα ευρήματα από έρευνα του Pew Research Center δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες

      οι λευκοί ευαγγελικοί πιστεύουν δυο φορές περισσότερο από τους Εβραίους της Αμερικής, ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό.


      Το Pew διαπίστωσε ότι το 82 τοις εκατό των λευκών Ευαγγελικών πιστεύει ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό. Αντίθετα, μόνο το 40 τοις εκατό των Εβραίων της Αμερικής συμφώνησε.
      Η έρευνα ήταν μέρος μιας ευρύτερης ανάλυσης των απόψεων των Εβραίων Αμερικανών από το Pew Research σε μια δημοσίευση με τίτλο «Ένα πορτρέτο των Εβραίων Αμερικανών»..


      Σύμφωνα με την επισκόπηση της έκθεσης, τα δεδομένα προέρχονται από τηλεφωνικές συνεντεύξεις 3.475 Εβραίων σε όλες τις ΗΠΑ.


      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη έχει στο DNA της τον αντισημιτισμό».

      Οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα αντισημίτες, "επειδή είναι στο DNA τους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, Tomer Orni, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το European Jewish Press.

      Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση (European Jewish Union) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που εδρεύει στις Βρυξέλλες η οποία ιδρύθηκε το 2011 με ιδρυτές τους Εβραίο-Ουκρανούς, Ihor Kolomoyskyi και Vadim Rabinovich. Η ομάδα αντιπροσωπεύει τις «ανησυχίες της εβραϊκής κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης είναι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο (European Jewish Parliament - EJP) – με 120 μέλη σύμφωνα με το πρότυπο της ισραηλινής Κνεσέτ - το οποίο ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012, με σκοπό «οι Εβραίοι να έχουν μια επιρροή στην Ευρώπη». Η πρώτη συνεδρίαση του νέου "κοινοβουλίου" έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου του Εβραϊκού Κοινοβουλίου, Joel Rudinfeld «Το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο από συμβολικό».

      Μιλώντας στο συνέδριο, με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και τις επιπτώσεις της σχετικά με τον αντισημιτισμό», (European Integration* and its impact on anti-Semitism’) που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΕ, ο Orni είπε ότι «οι Εβραίοι στην Ευρώπη έχουν πάντα βιώσει τον αντισημιτισμό» και ότι «ο αντισημιτισμός είναι μέρος του DNA της Ευρώπης . Έχει τις ρίζες του στην Ευρώπη και υπήρχαν πάντα διαφορετικές πηγές κινήτρων για αντισημιτισμό».
      (* "Integration" εννοείται η «ενσωμάτωση» των μειονοτήτων σε μία ομοιογενή κοινωνία. Με λίγα λόγια ο πολυπολιτισμός / πολυφυλετισμός είναι το ζητούμενο και το ποθούμενο για τους Εβραίους «ανησυχούντες». Αλλά μόνο για την Ευρώπη!)


      Τελικά, αν και Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «δεν είναι στο DNA μας ο ρατσισμός», μετά τα παραπάνω μου φαίνεται ότι θα πρέπει επειγόντως όλοι να κάνουμε εξέταση DNA.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Ο κομμουνισμός δεν ήταν συνώνυμος με τον αντισημιτισμό.


      Ο Claude Moniquet, Διευθύνων Σύμβουλος της European Strategic Intelligence & Security Centre (ESISC), είπε επίσης στο συνέδριο ότι είναι «αφέλεια» να πει κάποιος ότι ο κομμουνισμός δεν ήταν συνώνυμος με τον αντισημιτισμό.

      «Ο κομμουνισμός επιβλήθηκε από το εξωτερικό» στα σοβιετικά κράτη, πρόσθεσε, και δεδομένου ότι πολλοί από τους αρχικούς Ρώσους κομμουνιστές ήταν Εβραίοι, διασύρθηκαν από σοβιετικούς εθνικιστές», είπε ο Moniquet, αναφέροντας περιστατικά τα οποία, αν είχαν ειπωθεί από κάποιον άλλο, θα δεχόταν επιθέσεις για «αντισημιτισμό».

      Ο Πολωνός και Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής Michal Kaminski είπε ότι το Ισραήλ και το εβραϊκό έθνος είναι «μέρος της ευρωπαϊκής κληρονομιάς», προσθέτοντας ότι «κάθε Ισραηλινός στρατιώτης υπερασπίζεται όχι μόνο το Ισραήλ από την τρομοκρατία, αλλά και την Ευρώπη». «Οι αξίες του Ισραήλ και των Εβραίων είναι, επίσης, οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
      Αρκετοί ομιλητές, επισήμαναν την δύναμη της νομοθεσίας για την "συμμόρφωση με τις ανάγκες των καιρών". Ο Βρετανός δικηγόρος Gordon Hausmann είπε ότι «νομικά μέτρα μπορούν να ληφθούν μόνο αν υπάρχει ένας νόμος και σε πολλές χώρες της ΕΕ δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι». (Για αυτό ας μην ανησυχεί. Στην Ελλάδα που έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα, οι καλοί μας ηγέτες εκτός από το να ακονίζουν τα «συνταγματικά» τους τόξα, τσακώνονται ποιος «αντιρατσιστικός» νόμος είναι ο καλύτερος. Ήρθε η ώρα και οι Έλληνες γκοΐμ να νιώσουν την «δύναμη της νομοθεσίας»). Ο Hausmann κατέληξε ότι ο αντισημιτισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα ποινικά δικαστήρια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΟΥΜΕ.
    Σύστημα ελέγχου και επιτήρησης συνόρων από την ισραηλινή Elbit στην Κύπρο.
    Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Κύπρο για την κατασκευή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης κατά μήκος των αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών της χώρας, της λεγόμενης πράσινης γραμμής, που χωρίζει το ελεύθερο από το κατεχόμενο μέρος.
    Το σύστημα των 27,5 εκατομμυρίων ευρώ (31,8 εκατομμύρια δολάρια) από την Elbit Systems (σ.σ. η γνωστή από την εμπλοκή της στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα) που θα δημιουργήσει την πλατφόρμα, θα παρέχει 24ωρη βιντεοπαρακολούθηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερής στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρότζεκτ θα χρειαστεί τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
    Όπως μεταδίδει το al-monitor.com που επικαλείται το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Γιάιρ Κούλας.
    Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναζητήσει πρόσθετη ασφάλεια για να καταπολεμήσει την αύξηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των 180 χιλιομέτρων (112 μίλια).
    Η νεκρή ζώνη περιλαμβάνει επίσης πολλά κενά ακατοίκητων περιοχών που χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό από λαθρέμπορους, τα οποία σύντομα θα παρακολουθούνται μέσω καμερών από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου σε συντονισμό με την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την Cyprus Mail.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχαία ιατρικά εργαλεία Έλληνα ιατρού βρέθηκαν στην Σερβία. Οι Έλληνες ιατροί, ήταν οργανωμένοι σε «ιατρικά κολλέγια». 14.000 αρχαίοι τάφοι με 30.000 κτερίσματα βρέθηκαν στο Viminacium, το μεγαλύτερο νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων στον κόσμο! Κι έχει ανασκαφεί μόνο το 2% του…

    Του Γιώργου Λεκάκη

    Η Ελλάς έκανε… «εξαγωγή» ιατρών και ιατρικής γνώσεως
    από την αρχαιότητα…
    Σχεδόν 2000 χρόνων (1ου - 2ου αιώνα μ.Χ.) είναι τα ιατρικά εργαλεία οφθαλμιάτρου - "medicus et chirurgus ocularis", όπως ελέγετο τότε - που ανασκάφηκαν σε τάφο ιατρού, στον αρχαιολογικό χώρο Više grobalja στο Viminacium, αρχαία πόλη η οποία ευρίσκεται κοντά στο Kostolac, στην νυν ανατολική Σερβία.
    Αυτό το σύνολο αποτελείται από ένα μπρούτζινο κουτί με φάρμακα, 4 νυστέρια, τρεις ανιχνευτές, ένα τσιμπιδάκι, πέτρινη παλέτα και γυάλινο μπουκάλι – «balsamarium / βαλσαμάριο», όπως ελέγετο.
    Σήμερα ανήκει στην Συλλογή Μουσείου στο Ποζάρεβατς / Požarevac.

    Η παρουσία πολλών τάφων ιατρών και φαρμακοποιών και ο εξοπλισμός τους που ανακαλύφθηκαν από Σέρβους αρχαιολόγους μαρτυρεί ότι η ιατρική περίθαλψη ήταν πολύ ανεπτυγμένη στο αρχαίο Viminacium. Εκπαιδευμένοι ιατροί, κυρίως Έλληνες, οργανώθηκαν σε «ιατρικά κολλέγια» / medical collegia και παρείχαν αρκετές εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες: Χειρουργική, οφθαλμολογία, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογία, γυναικολογία, ορθοπεδική…
    Το αρχαίο Βιμινάκιο / Viminacium ήταν οχυρωμένη πόλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Άνω Μοισίας / Moesia Superior κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και στρατόπεδο της 7ης Λεγεώνας Claudia. Κτισμένο σε διασταύρωση σημαντικών δρόμων και σημαντικό στρατιωτικό φυλάκιο στον Ίστρο / Δούναβη. Με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων, το Viminacium ήταν μεγαλύτερο από την διάσημη Πομπηία!
    Η τοποθεσία Viminacium καλύπτει έκταση 450 εκταρίων και μέχρι στιγμής έχει ανασκαφεί μόνο το 2%. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι υπάρχει αρκετό υλικό για τα επόμενα 300 χρόνια ανασκαφών και εξερεύνησης.
    Περισσότεροι από 14.000 τάφοι με περισσότερα από 30.000 ενδιαφέροντα και πολύτιμα ταφικά αντικείμενα μέσα τους έχουν βρεθεί στις νεκροπόλεις του Viminacium, γεγονός που τις καθιστά το μεγαλύτερο νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων στον κόσμο!
    ΠΗΓΗ: ArcheoSerbia, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.11.2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στις 21 Οκτωβρίου, ζήτησα από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να διαψεύσει έμπρακτα, με αποδείξεις, ότι δεν επαναπροωθήθηκαν παράνομα στην Τουρκία 22 πρόσφυγες / μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν αποβιβαστεί στην Ικαρία (γεγονός καταγεγραμμένο σε πλήθος φωτογραφιών) και βρέθηκαν λίγες ώρες μετά σε φουσκωτό, να τους μαζεύει η Τουρκική Ακτοφυλακή (με νέες φωτογραφικές αποδείξεις). Η ταυτοπροσωπία ήταν εμφανής. Το πράγμα ήταν απλό: αρκούσε ο κ. Μηταράκης να εμφανίσει τους 22 σε μια συνέντευξη Τύπου από το καμπ που είχαν οδηγηθεί, για να διαψεύσει την επαναπροώθηση. Αυτό ζήτησα.
    Δυστυχώς, ο υπουργός δεν έκανε τίποτα τέτοιο, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η επαναπροώθηση είχε λάβει χώρα. Έκτοτε, περιμένω τους εισαγγελείς που σίγουρα διερευνούν την πολύ σοβαρή καταγγελία να ενημερώσουν το κοινό για τις ενέργειές τους. Όπως και για τη διερεύνηση πολλών ακόμα τεκμηριωμένων καταγγελιών 10 μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών της Ευρώπης, που έχουν οδηγήσει την Επίτροπο Γιόχανσον να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα για κυρώσεις.
    Χθες ως γνωστόν, μια ξένη δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, λέγοντας το αυτονόητο: ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα. Αν έλεγε αλήθεια εξάλλου, είχε την ευκαιρία στις 21 Οκτωβρίου που πιάστηκε στα πράσα, να το αποδείξει. Δυστυχώς, ό,τι ακολούθησε ήταν εξαιρετικά αρνητικό. Ο πρωθυπουργός, έχασε την ψυχραιμία του, ύψωσε τους τόνους και έδειξε στα διεθνή ΜΜΕ πώς αντιμετωπίζει μια «επιθετική» δημοσιογραφική ερώτηση: όπως ακριβώς ο Ντόναλντ Τραμπ.
    Όμως η πιο θλιβερή διαπίστωση δεν αφορά τον πρωθυπουργό, αλλά την κατάσταση σε σημαντικό μέρος των ΜΜΕ. Από το πρωί έχει εξαπολυθεί επιχείρηση «damage control» με επίστρωση εθνικής υπερηφάνειας! Ούτε κουβέντα για το γεγονός καθ’ αυτό… Πόσοι δημοσιογράφοι εξάλλου στα μεγάλα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την σοβαρή καταγγελία της 21 Οκτωβρίου, όλο αυτό το διάστημα; Πόσα Μέσα έκαναν πρώτη είδηση τις έρευνες των διεθνών δικτύων ή τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου;
    Από την άλλη, ο κόσμος πήρε μια γεύση πώς εννοούν οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους και πώς αντιδρά ο πρωθυπουργός όταν σε ζωντανή κάλυψη, πάψει να βρίσκεται σε προστατευμένο περιβάλλον.
    Και ένα τελευταίο: ο πρωθυπουργός είπε στη δημοσιογράφο ότι θέτοντας το ζήτημα «προσβάλλει» εκείνον και όλο τον ελληνικό λαό. Λάθος. Δεν μας προσβάλλει όλους η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, κ. Μητσοτάκη. Δεν κάνουμε «όλοι μαζί» τις επαναπροωθήσεις.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ. ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


    Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση των διογκούμενων μεταναστευτικών
    ροών έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση, με άξονα μεταξύ άλλων τον κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης και τις οξύτατες κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις στον πληθυσμό.
    Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη μετά το τέλος της οποίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες κατέθεσαν σχετικά στοιχεία που καταδεικνύουν τον κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης, αλλά και τις οξύτατες κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα.
    Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταδεικνύεται πως για τους πρώτους 10 μήνες του 2021 καταγράφονται παράτυπες ροές 10.868 προσώπων από τις οποίες οι 9.270 έχουν διέλθει παράνομα από την πράσινη γραμμή "σε μια ξεκάθαρη πολιτική εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία, με βάση μια προδιαγεγραμμένη και συνειδητή πολιτική, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ροών προέρχεται από την εν λόγω χώρα, με πιο σημαντικό το γεγονός πως το 70% των εν λόγω ροών αφορά μονήρεις άντρες ηλικίας 25 έως 40 ετών".
    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για σκοπούς σύγκρισης, φέτος οι ροές είναι ήδη κατά 38% αυξημένες σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό για ολόκληρο το 2020. Ανέφερε εξάλλου πως παρά το γεγονός ότι με την εφαρμογή της νέας διαδικασίας ταχύρρυθμης εξέτασης των αιτήσεων έχουν ήδη απορριφθεί 8.671 αιτήσεις, οι σημερινές ροές προστίθενται στις πέραν των 33.000 περιπτώσεων παράνομα διαμενόντων ατόμων.
    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πελεκάνος, το ποσοστό των αιτητών πολιτικού ασύλου υπερβαίνει το 4% του πληθυσμού των ελεγχόμενων από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχών, όταν στις υπόλοιπες χώρες πρώτης γραμμής της ΕΕ δεν υπερβαίνει το 1%, "με κοινή παραδοχή των ευρωπαϊκών θεσμών πως η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα σε αιτητές πολιτικού ασύλου".
    "Το πιο σημαντικό που αποδεικνύει την κρισιμότητα του προβλήματος, είναι τα στοιχεία που αφορούν τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία. Πιο συγκεκριμένα, στην προδημοτική εκπαίδευση ο αριθμός των εν λόγω μαθητών υπερβαίνει το 30% του συνόλου, ενώ στη δημοτική εκπαίδευση ανέρχεται στο 16%".
    Ανέφερε περαιτέρω πως ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα όσα κατατέθηκαν για την αύξηση της εγκληματικότητας και το ποσοστό συμμετοχής των παράτυπων και παράνομων μεταναστών σε σοβαρά εγκλήματα που με βάση τα σχετικά στοιχεία υπερβαίνει το 43%.
    Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε διαπίστωση πως πέραν της γκετοποίησης σε αστικές περιοχές, σε αρκετές κοινότητες έχει επέλθει σημαντικότατη δημογραφική αλλοίωση.
    "Ένα άλλο στοιχείο που επίσης προβληματίζει είναι οι οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος των Κύπριων φορολογούμενων, αφού, πέραν των 178 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των ετών 2014-2020, οι Κύπριοι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί με ποσό ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ για καταβολή επιδομάτων και δημιουργία υποδομών. Αρκεί να αναφερθεί πως ένεκα της επιδείνωσης της κατάστασης μόνο για τη φετινή χρονιά, το Υφυπουργείο Πρόνοιας χρειάστηκε να καταβάλει πρόσθετες δαπάνες ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ από τον εθνικό προϋπολογισμό σε επιδόματα σίτισης και στέγασης", είπε ο κ. Πελεκάνος.
    Η Λευκωσία προχωρεί με άμεση ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιδείνωση της κατάστασης, την αναγκαιότητα για λήψη έκτακτων μέτρων αλλά και επείγουσα αρωγή στην αντιμετώπιση του προβλήματος κατ’ αναλογία με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη Λιθουανία και την Πολωνία.
    Επίσης η Λευκωσία υποβάλλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λήψη μέτρων υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου της παραχώρησης του δικαιώματος αναστολής της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα. Εξάλλου στο πλαίσιο της προσδοκώμενης αλληλεγγύης από την ΕΕ, θα υπάρξει διεκδίκηση άμεσης μετεγκατάστασης στα κράτη μέλη αριθμού αιτητών ασύλου, αλλά και η επαναπροώθηση αιτητών ασύλου στις χώρες προέλευσης τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κομισιόν: «Η ΕΕ δεν πρέπει να χρηματοδοτεί φράχτες και συρματοπλέγματα στα σύνορα. ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ».
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι «η ΕΕ δεν πρέπει να χρηματοδοτεί φράχτες και συρματοπλέγματα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», ωστόσο αναγνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα των συζητήσεων που έχουν ανοίξει.
    Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το Βερολίνο, ότι «έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση από την ΕΕ των φυσικών υποδομών στα σύνορα» και ότι αυτό είναι κάτι το οποίο «θα πρέπει να διευθετηθεί γρήγορα», η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν απάντησε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες ή να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τη συζήτηση για τους φράχτες. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε τα κράτη-μέλη στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και πώς να στηρίξουμε κράτη-μέλη, όπως η Πολωνία».
    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Γιενς Ανταλμπέρ είπε ότι αυτή τη στιγμή, η θέση της Επιτροπής είναι ότι «η χρηματοδότηση της ΕΕ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση τέτοιου είδους υποδομών (φράχτες και συρματοπλέγματα) στα σύνορα της ΕΕ». Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες διασφαλίζουν στην Επιτροπή να γνωρίζει για ποιο σκοπό δαπανώνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε υποδομές στα σύνορα.
    «Είναι κατ' αρχήν ευθύνη του κάθε κράτους-μέλους να σχεδιάσει τις συνοριακές υποδομές που θέλει να διαθέτει και η χρηματοδότηση της ΕΕ το υποστηρίζει. Γνωρίζουμε πού δαπανάται η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά το τι θα χρηματοδοτήσουν τα ίδια τα κράτη-μέλη εξαρτάται από τα ίδια», ανέφερε ο Γ. Ανταλμπέρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Magna Grecia: Η ελληνική σημαία κυμάτισε στην Νάπολη.
    Ο Aniello Sicignano και οι briganti (αρματωλοί) του συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους κατά της συνεχιζόμενης οικονομικής αφαίμαξης του Νότου από το Βορρά. Συναντήθηκαν και με πολλούς περαστικούς τους οποίους ενημέρωσαν για το σκοπό της διαμαρτυρίας.
    Επίσης, η συγκέντρωση είχε ως αντικείμενο και την απότιση φόρου τιμής στον 74χρονο Salvatore Melloni από την Σαρδηνία ο οποίος πέθανε πρόσφατα μετά από απεργία πείνας 2 μηνών απαιτώντας την ανεξαρτησία του νησιού του.
    Στη συγκέντρωση κυμάτισαν υπερήφανα δίπλα – δίπλα οι σημαίες της Ελλάδας (Grecia) και του πάλαι ποτέ Βασιλείου των Δυο Σικελιών (Regno Delle Due Sicilie). Οι παρευρισκόμενοι ύψωσαν και άλλες σημαίες αντιπροσωπευτικές της Νάπολης και του Νότου γενικότερα (Sud – Meridione) καθώς και έστρωσαν συμβολικά ένα “παζλ” με τις ενωμένες επαρχίες αυτού. Επίσης, από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν τα ενημερωτικά πλακάτ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
    ΠΗΓΗ: mgrecianews. Com
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 136 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΝΤΑΪΜΛΕΡ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Ήταν ακριβώς σαν σήμερα πριν από 136 χρόνια. Ο Gottlieb Wilhelm Daimler είχε μόλις κατασκευάσει και έκανε το ντεμπούτο ενός οχήματος που τον επόμενο αιώνα απέκτησε φανατικούς θαυμαστές που μερικές φορές αρνούνται να οδηγήσουν οποιοδήποτε άλλο όχημα.
    Ο μετέπειτα ιδρυτής της Mercedes λοιπόν εκείνη την ημέρα παρουσίασε την πρώτη μοτοσικλέτα. Η πρώτη μοτοσικλέτα είχε μέγιστη ταχύτητα που έφτανε τα 12 χλμ. την ώρα.
    Τον 19ο αιώνα οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είχαν πρωτοστατήσει για την κατασκευή της πρώτης μοτοσικλέτας. Ουσιαστικά το πρώτο μοντέλο ήταν ένα ποδήλατο με μια μικρή μηχανή. Οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που είχαν βάλει πρώτοι πετάλια και μηχανή στο ποδήλατο, αλλά οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που την εξέλιξαν με μια μηχανή εσωτερικής καύσης.
    Το όνομα της πρώτης μηχανής ήταν Reitwagen, ένα ποδήλατο με ξύλινο σκελετό, δυο μικρές βοηθητικές ρόδες και σέλα. Ο σχεδιαστής της και μετέπειτα ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας στον χώρο των οχημάτων, γεννήθηκε το 1834 στο Σόρντορφ της σημερινής Γερμανίας. Ήταν από τους πρωτοπόρους στην δημιουργία μηχανών εσωτερικής καύσης και μαζί με τον συνεταίρο του Wilhelm Maybach είχαν ως στόχο να κατασκευάσουν μικρούς κινητήρες υψηλής ταχύτητας που θα μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα μέσα μετακίνησης.
    Μαζί βάλθηκαν να βρουν το κατάλληλο καύσιμο που θα έδινε κίνηση στον τετράχρονο κινητήρα και κατάφεραν να κατασκευάσουν μια μηχανή με εξαιρετική για την εποχή φυσικά, απόδοση.
    Από εκεί και πέρα η διαδρομή της εταιρείας που δημιούργησαν λίγο αργότερα αλλά και της μηχανής ως οχήματος είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Η μοτοσικλέτα μικρού ή μεγάλου κυβισμού παραμένει ένα δημοφιλές μεταφορικό μέσοι με πολλούς υπέρμαχους. Αν όλοι οδηγούν με προσοχή, τότε η μοτοσικλέτα είναι ένα πολύ χρήσιμο μεταφορικό μέσο.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γραφένιο είναι το λεπτότερο και ισχυρότερο γνωστό υλικό στον κόσμο. Έχει την ίδια δομή άνθρακα με τον γραφίτη που χρησιμοποιείτε καθημερινά όταν κάποιος γράφει με ένα απλό μολύβι. Πρόκειται για μία μορφή άνθρακα, ένα επίπεδο φύλλο με πάχος ίσο με ένα άτομο.
      Το «υλικό θαύμα» όπως το αποκαλούν, φιλτράρει τα άλατα που περιέχει το νερό της θάλασσας, καθιστώντας το έτσι πόσιμο.
      Το γραφένιο, (πού χάρισε ένα Νόμπελ στους δημιουργούς του), αποτελείται από επίπεδα φύλλα άνθρακα πάχους μόνο ενός ατόμου το καθένα, τοποθετημένα σε εξαγωνική διάταξη που θυμίζει κυψέλη. Το νέο υλικό διαθέτει ασυνήθιστες ηλεκτρικές, οπτικές, θερμικές και μηχανικές ιδιότητες, που το καθιστούν κατάλληλο για τις ασύρματες επικοινωνίες.
      Το σήμα «Ι-Β-Μ» (ψηφιακό κείμενο τριών γραμμάτων) μεταδόθηκε στη ραδιοσυχνότητα των 4,3 GHz χωρίς καμία απώλεια ή παραμόρφωση. Το ολοκληρωμένο κύκλωμα αποτελείται από τρία τρανζίστορ γραφενίου, τέσσερα επαγωγικά πηνία, δύο πυκνωτές και δύο αντιστάσεις. Όλα αυτά τα συστατικά του «τσιπ» βρίσκονται σε μια έκταση 0,6 τετραγωνικών χιλιοστών. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή αγωγιμότητα του γραφενίου ως υλικού, το νέο κύκλωμα χρησιμοποιεί λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τα συμβατικά ραδιο-τσιπ.
      Η έρευνα της ΙΒΜ χρηματοδοτήθηκε από την πανταχού παρούσα Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνών (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, τον φορέα που ουσιαστικά ξεκίνησε τη δημιουργία του Ίντερνετ και «βλέπει» παντού δυνητικές στρατιωτικές εφαρμογές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021 ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Βρίσκεται στην 70η θέση των χωρών για την ελευθερία του Τύπου, υποχωρώντας 5 θέσεις σε σχέση με το 2020 στο ετήσιο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου για το 2021 από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (Reporters Without Borders-RSF).
    Στην έρευνα του RSF δινόταν έμφαση στον αρνητικό ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επιδίωξε να ελέγξει τη ροή της πληροφόρησης προσφέροντας σε πολλά ΜΜΕ διαφημιστικές επιχορηγήσεις επ’ αφορμή της πανδημίας του COVID-19.
    Η εξάρτηση αυτή δημιούργησε μια νέα κατάσταση στην οποία «οι δημοσιογράφοι έπρεπε να λάβουν την άδεια της Κυβέρνησης πριν κάνουν ρεπορτάζ σε νοσοκομεία, ενώ το Υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στο ιατρικό προσωπικό να μιλά στα μέσα ενημέρωσης». Επίσης αναφέρεται ότι «Τον Φεβρουάριο του 2021, επιβλήθηκε στα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια να αποσιωπήσουν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός "έσπασε" την καραντίνα και γευμάτισε με πλήθος συνδαιτυμόνων στην Ικαρία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νέγρα 39 ετών, έχει 44 παιδιά από 28 γέννες.
    Μάριαμ Ναμπατάνζι: Η Μάριαμ είναι μια γυναίκα από την Ουγκάντα. Έχει φέρει στην ζωή 44 παιδιά τα οποια συντηρεί και μεγαλώνει καθημερινά.
    Πολλες γυναίκες σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής γεννάνε πολλά παιδιά. Η Μάριαμ όμως είναι μια μια εξαιρετική περίπτωση εφόσον έχει φέρει στην ζωή όχι 10 ή 15 παιδιά αλλά 44.
    Η 39χρονη Μάριαμ μεταξύ των πολλών γενών που έχει κάνει, σε τέσσερις από αυτές έφερε στη ζωή δίδυμα, ενώ σε τρεις πεντάδυμα.
    Όπως η ίδια περιγράφει σε συνέντευξη της, στην αρχή φοβόταν μόνο στην ιδέα να κάνει τόσα παιδιά. Σε μία περίπτωση ζήτησε τη βοήθεια των γιατρών, προκειμένου να διακόψει την κύηση.
    Οι γιατροί που την εξέτασαν όμως, της εξήγησαν ότι θα κινδύνευε η ζωή της, αν διέκοπταν την εγκυμοσύνη.
    Ο πατέρας των παιδιών δεν είναι πλέον μέλος της τεράστιας οικογένειας. Η 34χρονη Μάριαμ αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της, επειδή της φερόταν άσχημα και την κακομεταχειριζόταν.
    Με τόσα παιδιά και χωρίς τον σύζυγο της στο πλάι της να την βοηθάει όπως είναι αναμενόμενο η ζωή της είναι αρκετά δύσκολη. Πολλοί λένε πως και το να έχει κάνεις 1 παιδί είναι μεγάλη υποχρέωση και τρώει πολύ χρόνο από την ζωή τους. Φανταστείτε πως μπορεί καποιος λοιπόν να αντεπεξέλθει σε 44 παιδιά. Η Μάριαμ όμως μπορεί. Έχει σαν προτεραιότητα το ευ ζην των παιδιών της και να μπορέσει να τα προετοιμάσει για το μέλλον.
    Παρακάτω ακολουθεί το Βίντεο για την Μάριαμ και τα 44 παιδιά της στο twitter:
    https://twitter.com/i/status/1055942148611362820
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 12 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ.
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/12-6-2.html
      Όλος ο κόσμος εργάζεται, έχει όνειρα για το μέλλον, γεννοβολά, κατασκευάζει μηχανές, δημιουργεί. Στην Ελλάδα παρακολουθούμε τους άλλους, σχολιάζουμε αφ' υψηλού τα πάντα, κατακεραυνώνουμε το καταραμένο εμβόλιο και σφάζουμε κάθε χρόνο 300.000 αγέννητα έμβρυα.
      Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ». ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΚΝΟΙ Ή ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ.
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_16.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ» ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (17.03.2017). Ο Τούρκος πρόεδρος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Οι Έλληνες ακροδεξιοί ηγέτες, που μιλούν για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, είναι ανύπαντροι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ή έχουν με το ζόρι ένα παιδί. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει. Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε. Οι μετανάστες θα ανανεώσουν το πληθυσμιακό δυναμικό της χώρας μας». Μπίστης: «Το δημογραφικό θα λυθεί από τους μετανάστες, όχι από το να γεννάνε οι Ελληνίδες 5 παιδιά».
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/17032017-5.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/14-2035-423000-100000.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. Tο Facebook σαν κοινός ρουφιάνος – καταδότης (σπιούνος ασφαλίτης), δίνει στοιχεία των χρηστών στις κυβερνήσεις.

    Τη σχέση του facebook με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κυβερνήσεων αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, η δημοφιλής όσο και αμφιλεγόμενη πλατφόρμα στην έκθεση διαφάνειας του τελευταίου εξαμήνου που έδωσε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, το facebook αποκαλύπτει ότι τα αιτήματα από διάφορες κυβερνήσεις για την παροχή στοιχείων χρηστών αυξήθηκαν κατά 10,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, φθάνοντας τα 211.055.
    Τον μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων αποκάλυψης στοιχείων για χρήστες της πλατφόρμας -λόγω διάφoρων περιπτώσεων παραβίασης των νόμων- υπέβαλαν ξανά οι ΗΠΑ (63.657) και ακολούθησαν κατά σειρά Ινδία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία και Βρετανία. Από αυτά τα αιτήματα, αποκαλύπτεται μάλιστα ότι στο 70% των περιπτώσεων το facebook δεσμεύθηκε από τις Αρχές να μην ενημερώσει τους χρήστες. Επίσης, επισημαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 υπήρξαν 62 περιστατικά σε 17 χώρες που οι κυβερνήσεις έβαλαν σκόπιμα τεχνικά εμπόδια στην πλατφόρμα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αποτέλεσαν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας των χρηστών. Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι στα 10.000 πράγματα που βλέπει κάποιος στο facebook τα 14 ή 15 έχουν να κάνουν με εκφοβισμό ή παρενόχληση.
    Στο Instagram, την ίδια ώρα, τα πράγματα δείχνουν να είναι αρκετά καλύτερα, αφού οι αντίστοιχες περιπτώσεις ανά 10.000 θεάσεις είναι πέντε με έξι. Από το facebook, με πρωτοβουλία της ίδιας της πλατφόρμας, αφαιρέθηκαν 9.200.000 στοιχεία που συνιστούσαν στοιχεία παραβίασης των κανόνων περί εκφοβισμού ή παρενόχλησης, ενώ από το Instagram αφαιρέθηκαν 7.800.000 στοιχεία της ίδιας κατηγορίας. Τα καλά νέα είναι ότι φέτος για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, συνεχίστηκε η μείωση αναρτήσεων με περιεχόμενο μίσους. Συγκεκριμένα αυτό το φαινόμενο έχει περιοριστεί πάνω από 50% μέσα σ’ έναν χρόνο, κάτι που η πλατφόρμα αποδίδει στις τεχνολογικές βελτιώσεις που επιστρατεύει στα φίλτρα της.

    FACEBOOK, ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ME ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ». (Κωδική του ονομασία: “The Overlord”‏
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/16-2016-facebook-cia-facebook-cia-me.html

    Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA με το κωδικό όνομα «ο επικυρίαρχος» Ζούκερμπεργκ έστειλε στους «Αυτόχθονες Έλληνες» στις 29 Νοεμβρίου 2020 το μήνυμα: «Ο λογαριασμός σας στο FACEBOOK έχει απενεργοποιηθεί. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook επειδή ο λογαριασμός σας, ή κάποια δραστηριότητα στο λογαριασμό σας, δεν ακολουθεί τους Όρους της κοινότητας». Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες αναγνώστες των «Αυτόχθονων Ελλήνων» για τα μηνύματα φιλίας και συμπαράστασης. Να γνωρίζουν ότι δεν μας επιτρέπεται ούτε να τα ανοίξουμε και να τα διαβάσουμε. Η τουρκάλα ΤΑΟΥΑΚΟΥΛ ΚΑΡΜΑΝ, είναι κορυφαίος επόπτης στο Facebook και συνεργάτης του Ζούκερμπεργκ. Δήλωσε: «η τουρκική υπηκοότητα είναι περισσότερο πολύτιμη και από το βραβείο Νόμπελ».

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/cia-29-2020-facebook-facebook-facebook.html
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νέο πρόβλημα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Δεν πιάνει την μετάλλαξη Μ.
    Ιάπωνες επιστήμονες σε μελέτη που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Μ (Mu) του κορωνοϊού, που είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ανθεκτική στα αντισώματα από ότι το αρχικό στέλεχος του ιού.
    Η μετάλλαξη Μ, η οποία έχει εμφανιστεί μόνο σπάνια στις περισσότερες χώρες του κόσμου, εκτόπισε όμως το καλοκαίρι άλλες παραλλαγές στην Κολομβία.
    Η μετάλλαξη Μ που έχει εντοπιστεί σε συνολικά 39 χώρες, δεν γνωρίζει ταχεία μετάδοση και εξάπλωση παρά μόνο στην Κολομβία, όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στις 11 Ιανουαρίου. Μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου κυριάρχησε στην μετάδοση του ιού σε ποσοστό έως και 100%, ενώ σήμερα δείχνει να έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
    Η Μ ή B.1.621 είναι η τελευταία παραλλαγή του SARS-CoV-2, που ταξινομήθηκε ως παραλλαγής ενδιαφέροντος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον Σεπτέμβριο.
    Πού οφείλεται η ισχυρή εξάπλωσή της στην Κολομβία
    Σύμφωνα με τους ερευνητές η ισχυρή εξάπλωση της παραλλαγής στη χώρα της Λατινικής Αμερικής οφείλεται σε μια σειρά μεταλλάξεων στον τομέα δέσμευσης του υποδοχέα και σε μεταλλάξεις σε άλλες περιοχές της ακίδας πρωτεΐνης. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής για πιο λόγο η παραλλαγή Μ μπόρεσε να εξαπλωθεί μόνο στην Κολομβία. Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπόρεσε να εκτοπίσει την παραλλαγή Γάμμα (P.1.), η οποία κατά τα άλλα κυριαρχεί στη Νότια Αμερική και την παραλλαγή Λάμδα (C.37) ευρέως διαδεδομένη τόσο στο Περού όσο και στην Κολομβία.
    10,6 φορές πιο ανθεκτική στα αντισώματα – Τι ισχύει με τα εμβόλια
    Σε μια δοκιμή εξουδετέρωσης, η παραλλαγή ΜΙ έδειξε 10,6 φορές πιο ανθεκτική στα αντισώματα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος, όταν οι παραλλαγές Γάμμα και Λάμδα ήταν μόνο 2,9 και 3,4 φορές πιο ανθεκτικές, αντίστοιχα. Ακόμη και εκείνη που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο mRNA της Pfizer / Biontech, τονίζουν οι επιστήμονες, μπορούν μόνο ασθενώς να εξουδετερώσουν την παραλλαγή Μ καθώς ήταν 9,1 φορές πιο ανθεκτική από το άγριο στέλεχος. Το αντίστοιχο εξουδετερωτικό αποτέλεσμα του εμβολίου έναντι της παραλλαγής Γάμμα και της Λάμδα ήταν ασθενέστερο κατά 2,9 και 1,9 φορές.
    Οι ερευνητές έχοντας διαπιστώσει τον υψηλό κίνδυνο λοιμώξεων, ζητούν από τον ΠΟΥ να αναβαθμιστεί ο χαρακτηρισμός της παραλλαγής Μ σε παραλλαγή ανησυχίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Θα μπορούσε να μεταπηδήσει ένας ιός από τα ζώα στον άνθρωπο και να έχουμε μία νέα πανδημία».
      Ο Κριστιάν Ντρόστεν, Γερμανός ιολόγος, προειδοποιεί πως η διεθνής κοινότητα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία νέα πανδημία.
      Ειδικότερα, εκτιμά ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, υπάρχει το ιδανικό έδαφος για να ξεσπάσει μία νέα πανδημία.
      «Θα μπορούσε κάλλιστα», όπως επισημαίνει ο Κριστιάν Ντρόστεν, «να μεταπηδήσει ένας ιός από τα ζώα στον άνθρωπο και να έχουμε μία νέα πανδημία».
      Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού είχε καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή μας για περισσότερο από 1,5 χρόνο και το τέλος της πανδημίας της νόσου Covid δεν είναι ακόμη ορατό.
      Ωστόσο, ο Γερμανός ιολόγος εκτιμά ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μία νέα πανδημία, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Ντρόστεν θεωρώντας επικίνδυνη τη σύγχρονη κτηνοτροφία.
      «Η κτηνοτροφία προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να προσαρμοστεί ένας ιός στον άνθρωπο». Για παράδειγμα, τα ρακούν, τα οποία εκτρέφονται για τη γούνα τους από τους Κινέζους συνδέονται με τον ιό «Sars» (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), ενώ στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν καμήλες που θεωρούνται επικίνδυνες. «Οι καμήλες είναι φορείς του ιού Mers, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο», επισημαίνει.
      Ο ίδιος προσθέτει ότι και η Ευρώπη αποτελεί πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής νέων παθογόνων: «Ούτε αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με τους χοίρους είναι καλό», υποστηρίζει εξηγώντας ότι στην πατρίδα του έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
      Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, η ασθένεια επιβεβαιώθηκε σε χοίρους δύο αγροκτημάτων στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.
      Ο Κριστιάν Ντρόστεν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις περιοχές με πολλά είδη άγριων ζώων.
      «Αρουραίοι τρέχουν σε στάβλους, νυχτερίδες κρέμονται από τις στέγες των σπιτιών. Τι ιούς φέρουν μαζί τους;», διερωτάται ο Γερμανός επιστήμονας.
      Σε ότι αφορά την πανδημία της Covid, ο Ντρόστεν περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα του.
      «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή», τόνισε ο επικεφαλής Ιολογίας στο ιατρικό κέντρο «Charité» του Βερολίνου αναφερόμενος στον αριθμό των ασθενών με επιπλοκές Covid που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
      «Πρέπει κάτι να κάνουμε», προσθέτει και τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid.
      Σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ένωσης της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα του κορωνοιού στα σχολεία, ο Γερμανός ιολόγος τόνισε ότι το «λουκέτο» στις τάξεις είναι καθαρά πολιτική απόφαση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. REGENERON: Προστασία οκτώ μηνών προσφέρει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα έναντι της COVID-19.
      Η εταιρεία Regeneron παρουσίασε μία κλινική μελέτη όπου μία δόση ενός αντισώματος REGEN-COV μειώνει την πιθανότητα ενός μη μολυσμένου ατόμου να προσβληθεί από τον ιό κατά 81,6% μέχρι και για οκτώ μήνες μετά τη λήψη του φαρμάκου.
      Η μελέτη αυτή ήταν φάσης 3 και περιλάμβανε άτομα που ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.
      Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τη σχετική ανακοίνωση.
      Κανείς ασθενής που έλαβε το αντίσωμα δεν νοσηλεύτηκε, ενώ έξι ασθενείς νοσηλεύτηκαν στην ομάδα του placebo.
      Κανείς ασθενής στην μελέτη δεν κατέληξε.
      Ο FDA ενέκρινε το αντίσωμα σε ασθενείς με ήπια/μέτρια νόσο, και σαν προληπτική θεραπεία σε όσους έχουν εκτεθεί σε νοσούντες.
      Η θεραπεία αυτή θεωρείται πολύ χρήσιμη για όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και έχουν μειωμένη αντισωματική απάντηση στο εμβόλιο.
      Πλέον στόχος είναι η δημιουργία και φαρμάκων πλην του εμβολίου, όπως το χάπι της εταιρείας Pfizer και της εταιρείας Merck μειώνουν τη θνητότητα στην ήπια και μέτρια νόσο σε σχέση με το εικονικό φάρμακο.
      Με βάση τα δεδομένα αυτά θεωρείται πιθανό να επεκταθεί η έγκριση του φαρμάκου REGEN-COV και σε άτομα που δεν έχουν εκτεθεί στον ιό αλλά είναι ανοσοκατεσταλμένοι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Γαλλία: 18 μαθητές σε σχολείο μολύνθηκαν από ασυνήθιστο νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

      Ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού ανακάλυψαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετάνη της Γαλλίας.


      Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το νέο στέλεχος του ιού δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα και ήδη έχει μολύνει 18 μαθητές και έξι ενήλικες.


      Το στέλεχος εντοπίστηκε τον Οκτώβριο σ' ένα σχολείο της Βρετάνης. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Télégramme» υποστηρίζει ότι η νέα παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε στην πόλη Μπαναλέκ. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στις 15 Οκτωβρίου. Αρχικά έκλεισαν δύο τάξεις από τις συνολικά 12. Η διεύθυνση του σχολείου έδωσε εντολή να κλείσουν κι άλλες δύο και εν συνεχεία άλλες τρεις.

      Πάντως, οι υγειονομικές αρχές άργησαν να εντοπίσουν αυτή τη νέα παραλλαγή.

      «Αυτή η καθυστέρηση ήταν ένα λάθος», εξηγεί αξιωματούχος στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρει η «Le Télégramme». Ωστόσο, το δίκτυο της Βρετάνης «ARS Bretagne» μεταδίδει ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

      «Οι αναλύσεις έδειξαν την παρουσία ενός "ασυνήθιστου" και "πολύ περίεργου" στελέχους του ιού», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.


      Σύμφωνα με άλλα διεθνή δημοσιεύματα, το στέλεχος αυτό του ιού έχει έχει ήδη εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σκωτία, την Ιταλία, αλλά και την Αφρική.


      Οι έρευνες της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας έχουν καταλήξει προς το παρόν στο συμπέρασμα ότι το νέο στέλεχος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, διευκρίνισαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    4. Το ινδικό (!) εμβόλιο Covaxin αποτελεσματικό κατά 77,8% στον κορωνοϊό και 65,2% στη μετάλλαξη Δέλτα.

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

      Το Covaxin, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Ινδία κατά του κορωνοϊού, αποδείχθηκες ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 77,8% απέναντι στη λοίμωξη, όπως αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.


      Η κατασκευάστρια εταιρεία Bharat Biotech International ανέφερε πως «η αξιολόγηση από ομοτίμους του Lancet επιβεβαιώνει τις αναλύσεις μας και δείχνει ότι το Covaxin είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19».


      «Το Covaxin είναι το μόνο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αποδείξει δεδομένα αποτελεσματικότητας από κλινικές δοκιμές Φάσης 3 έναντι της παραλλαγής Δέλτα στο 65,2%».

      Το ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 στην Ινδία».


      Η Bharat Biotech ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 σε συνεργασία με το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας στην Πούνε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Ο ΕΜΑ θα εγκρίνει πέντε "φάρμακα" κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του έτους.

      Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για δύο φάρμακα για την COVID-19, - το Ronapreve και το Regkirona - τα οποία η Επιτροπή προσδιορίζει ως πολλά υποσχόμενα στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τη θεραπεία του κορονοϊού.


      Πρόκειται για φάρμακα τα οποία μπορεί να ληφθούν κατά τα πρώιμα στάδια της μόλυνσης που βασίζονται σε αντιιικά μονοκλωνικά αντισώματα.


      Χαιρετίζοντας αυτή τη σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο της Στρατηγικής, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «με τις λοιμώξεις από την COVID-19 να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη, είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε υποσχόμενες θεραπείες να αναπτύσσονται ως μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής μας για τον κορονοϊό. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς τον στόχο μας να εγκρίνουμε έως και πέντε νέα φάρμακα στην ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους».

      Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID-19, την προστασία από λοιμώξεις, νοσηλεία, απώλεια ζωής και μακροπρόθεσμες συνέπειες ασθένειας. Ενώ η ΕΕ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, οι πολίτες θα συνεχίσουν να αρρωσταίνουν και να χρειάζονται ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση της μόλυνσης και τη βελτίωση των προοπτικών όχι μόνο για ταχύτερη ανάκαμψη, αλλά και για επιβίωση».


      «Στο πλαίσιο της θεραπευτικής στρατηγικής μας, υποστηρίζουμε επίσης τα κράτη μέλη να έχουν πρόσβαση σε νέα φάρμακα μέσω των κοινών μας προμηθειών στην ΕΕ. Δύο συμφωνίες προμηθειών έχουν ήδη συναφθεί μέχρι στιγμής και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για περισσότερες θεραπείες για την COVID-19 υπό αξιολόγηση από τον EMA» προσέθεσε.

      Παράλληλα επισήμανε ότι «ο EMA αξιολογεί σήμερα άλλα έξι φάρμακα που θα μπορούσαν να λάβουν έγκριση σύντομα, υπό την προϋπόθεση ότι τα τελικά δεδομένα δείχνουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτή η ταχεία πρόοδος στο πλαίσιο της φιλόδοξης θεραπευτικής στρατηγικής μας δείχνει τι μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας».


      Τέλος, η Επίτροπος Υγείας τόνισε ότι «ο εμβολιασμός είναι η μόνη προληπτική διέξοδος από την κρίση».

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Παπαζήσης: Τα χάπια κατά του κορωνοϊού δεν είναι εμβόλιο.

      Στα χαρακτηριστικά των φαρμάκων που συμβάλλουν στη μάχη κατά της COVID-19 αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Status 107,7” ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Παπαζήσης.


      «Το χάπι δεν είναι εμβόλιο», επεσήμανε ο κ. Παπαζήσης, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των εμβολιασμών.

      Όπως εξήγησε “το χάπι τόσο της Merck (MSD), όσο και της Pfizer δεν λειτουργούν προληπτικά όπως το εμβόλιο, αλλά επικουρικά ως θεραπεία, κάτι που τονίζουν και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες.

      Το χάπι προς το παρόν έχει δοκιμαστεί σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί με ήπια έως μέτρια συμπτώματα και πρέπει να χορηγηθεί μέσα στις πρώτες πέντε μέρες της νόσησης», είπε ο κ. Παπαζήσης.

      «Τα δύο χάπια δεν αφορούν όλους, αλλά άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, όπως ανοσοκατεσταλμένους, παχύσαρκους, διαβητικούς κτλ.

      Πρακτικά θα υπάρξει μια δυσκολία σε πρώτη φάση, καθώς θα πρέπει να επιλέξουμε ποιος έχει τις προϋποθέσεις να λάβει αυτή τη θεραπεία και να το κάνουμε γρήγορα, μέσα στις πρώτες μέρες της νόσησης.


      Δεν είναι κάτι, που θα μπορούμε να το παίρνουμε από το φαρμακείο ή θα το συνταγογραφεί ένας ιδιώτης γιατρός.

      Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση θα συσταθεί νομίζω, μία επιτροπή που θα πρέπει να εξετάζει εγκαίρως αν ο ασθενής πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει τη θεραπεία», κατέληξε.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. Ατμοσφαιρική ρύπανση - Οι ελληνικές πόλεις με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.
    Σύμφωνα με το το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης, οι πόλεις της Ευρώπης θα μπορούσαν κάθε χρόνο να αποφεύγουν 114.000 έξτρα πρόωρους θανάτους -περίπου 58.000 από τα μικροσωματίδια και 56.000 από το διοξείδιο του αζώτου- αν υιοθετούσαν τις νέες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία (ΠΟΥ) για την ποιότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φέτος τον Σεπτέμβριο.
    Η μελέτη περιλαμβάνει εκτιμήσεις και για το όφελος που θα είχαν οι ελληνικές πόλεις αν εφάρμοζαν τα νέα αυστηρότερα όρια για τη ρύπανση του αέρα.
    Οι κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ
    Με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ, οι οποίες αναθεωρήθηκαν μετά από 16 χρόνια, τα ανώτατα συνιστώμενα όρια ρύπων του αέρα είναι πολύ χαμηλότερα εκείνων που ίσχυαν από το 2005: οι μέσες ετήσιες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ΡΜ2,5 (με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου) δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (έναντι 10 μg/m3 πριν) και του διοξειδίου του αζώτου τα 10 μg/m3 (έναντι 40 μg/m3 πριν).
    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (ISGlobal) της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Planetary Health» (πρόκειται για επικαιροποίηση, μετά τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ, προηγούμενης μελέτης τους στο ίδιο περιοδικό φέτος τον Ιανουάριο), εκτιμούν ότι οι νέες συστάσεις για τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 θα μπορούσαν να οδηγήσουν, εάν εφαρμόζονταν, σε μια αύξηση κατά 113% στον αριθμό των πρόωρων θανάτων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν στις ευρωπαϊκές πόλεις, σε σύγκριση με τις παλαιότερες συστάσεις του ΠΟΥ του 2005. Αυτό ισοδυναμεί με 109.188 λιγότερους πρόωρους θανάτους ετησίως, έναντι 51.213 με βάση τις προηγούμενες συστάσεις, δηλαδή ένα επιπρόσθετο «κέρδος» περίπου 58.000 ζωών.
    Νέες αυστηρότερες συστάσεις του ΠΟΥ
    Αντίστοιχα, η εφαρμογή των νέων αυστηρότερων συστάσεων του ΠΟΥ για το διοξείδιο του αζώτου, θα μπορούσε να αποτρέψει έως 57.030 πρόωρους θανάτους στις ευρωπαϊκές πόλεις, έναντι μόνο 900 με βάση τα προηγούμενα χαμηλότερα όρια των συστάσεων από το 2005, δηλαδή ένα έξτρα κέρδος περίπου 56.000 ζωών.
    Η μελέτη εκτιμά ότι, με βάση τις νέες συστάσεις του ΠΟΥ, σχεδόν το σύνολο (99,8%) του αστικού πληθυσμού της Ευρώπης ζει σε περιοχές με επίπεδα ρύπων του αέρα ανώτερα εκείνα των συνιστώμενων. Οι ερευνητές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει τις συστάσεις του ΠΟΥ. Σύμφωνα με τα σημερινά όρια ρύπων της ΕΕ, η μέση ετήσια συγκέντρωση των μικροωματιδίων ΡΜ2,5 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (έναντι 5 μg/m3 των νέων συστάσεων του ΠΟΥ), ενώ το διοξείδιο του αζώτου δεν πρέπει να ξεπερνά σε μέσο επίπεδο ετησίως τα 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (έναντι της νέας σύστασης του ΠΟΥ για ανώτατο όριο 10 μg/m3).
    Το όφελος από άποψη μειωμένης πρόωρης θνησιμότητας, αν η ΕΕ ευθυγραμμιζόταν με τα χαμηλότερα όρια του ΠΟΥ, φαίνεται μεγαλύτερο στην περίπτωση του διοξειδίου του αζώτου: η Μαδρίτη π.χ. θα μπορούσε να αποφύγει έξτρα 1.311 ετήσιους θανάτους (αντί 206 με βάση τα παλαιά όρια του ΠΟΥ), το Παρίσι 1.440 (αντί 185), η Βαρκελώνη 1.034 (αντί 82), το Τορίνο 386 (αντί 34) κ.α.
    Οι ερευνητές έκαναν μια κατάταξη 1.000 ευρωπαϊκών πόλεων (ISGlobal Ranking of Cities). Αυτές με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα λόγω μικροσωματιδίων είναι η Μπρέσκια και το Μπέργκαμο στην Ιταλία, ενώ αυτές με τη χαμηλότερη είναι το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και το Τρόμσο της Νορβηγίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ελλάδα
      Οι ελληνικές πόλεις με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση της θνησιμότητας από τα μικροσωματίδια παρουσιάζονται να είναι:
      • οι Σέρρες (θέση 30 διεθνώς - εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν 512 ετήσιοι πρόωροι θάνατοι αν ίσχυαν τα νέα όρια του ΠΟΥ),
      • η Θεσσαλονίκη (θέση 64 - 71 λιγότεροι θάνατοι),
      • η Αθήνα (θέση 74 - 16 λιγότεροι θάνατοι),
      • η Λάρισα (θέση 72 - 612 λιγότεροι θάνατοι).
      Τη μεγαλύτερη πρόωρη θνησιμότητα λόγω διοξειδίου του αζώτου έχουν κατά σειρά η Μαδρίτη, η Αμβέρσα (Βέλγιο), το Τορίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και η Βαρκελώνη, ενώ τη χαμηλότερη το Τρόμσο και η Ουμέα (Σουηδία).
      Μεταξύ των ελληνικών πόλεων αυτή με το μεγαλύτερο όφελος σε μειωμένη θνησιμότητα αν εφαρμόζονταν τα νέα ανώτατα όρια του ΠΟΥ για το διοξείδιο του αζώτου, θα ήταν η Αθήνα με 3.433 λιγότερους πρόωρους θανάτους ετησίως (έναντι 2.141 με βάση τα παλαιότερα όρια του ΠΟΥ, δηλαδή ένα έξτρα όφελος 1.292 ζωών), η Θεσσαλονίκη (719 λιγότεροι θάνατοι έναντι 488) και η Λάρισα (134 λιγότεροι θάνατοι έναντι 89).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  20. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
    Όσα όλα έζησε όταν νόσησε από κορονοϊό περιέγραψε ο πρώην υπουργός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας για συνέπειες της ασθένειας που ακόμα είναι εμφανείς.
    Σημάδια ακόμα ορατά

    «Έντεκα μήνες από τη νοσήσή μου ακόμα δεν έχω επανέλθει πλήρως» τόνισε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Γρηγοράκος.
    Εξήγησε ότι έχει επανέλθει κατά 90%, αλλά «βεβαίως έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα, κάνω καθημερινά 4 ώρες πισίνα και γυμναστική».

    Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο. «Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός δεν πάει άλλο.
    Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής». Ζήτησε εθνική συσπείρωση λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μονός του την κατάσταση. Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    «Η πολιτεία πρέπει να βάλει dead line για το εμβόλιο έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη» πρότεινε ακόμα.
    Η μαρτυρία για την ασθένεια: «Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού»

    «Να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα εγώ ήμουν τυχερός» ανέφερε. Δήλωσε δε, ότι όταν μιλάει για εμβολιασμό «βλέπω την αντίσταση που μού κάνουν, είναι φοβερό».
    «Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή προσπαθώ να τα ξεχάσω...»
    Συγκινημένος σημείωσε ότι «μού έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξή τους».
    Έκανε λόγο για «νέα αρχή στη μετά COVID εποχή». Χωρίς το χέρι του Θεού δεν γίνεται τίποτε» δήλωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρώτη δοκιμαστική βολή του ναυτικού πυροβόλου 76/62 χιλιοστών από την τουρκική ΜΚΕ.
    Την πρώτη δοκιμαστική βολή του υπό ανάπτυξη ναυτικού πυροβόλου των 76/62 χιλιοστών ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε η τουρκική ΜΚΕ.
    Όπως ανακοινώθηκε σύντομα θα ξεκινήσουν και οι δοκιμαστικές βολές από πλοίο και κατά στόχων επιφανείας και εδάφους. Το πυροβόλο αναμένεται να έχει μέγιστο βεληνεκές 16 χιλιόμετρα και ρυθμό βολής 10, 20, 40, 60 ή 80 βολές το λεπτό.
    Ο Γενικός Διευθυντής της MKE, Yasin Akdere, δήλωσε ότι τα ξένα ναυτικά πυροβόλα των 76/62 χιλιοστών κοστίζουν περί τα € 8,2 εκατομμύρια, ενώ το τουρκικό μόλις € 4,7 εκατομμύρια.
    Το βάρος του πυροβόλου είναι περί τα 7.500 κιλά, ενώ με πλήρη φόρτο είναι περί τα 8.500 κιλά. Η αναχορηγία είναι 70 πυρομαχικά. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η ανάπτυξη του πυροβόλου θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ισραήλ: Ασκήσεις προσομοίωσης πανδημίας σε πυρηνικά καταφύγια.
    Στο πλαίσιο της άσκησης προσομοίωσης «Ωμέγα».
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», η ισραηλινή κυβέρνηση κλείστηκε σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο για να προστατευτεί από το ξέσπασμα μιας φονικής νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Επίσης και η εφημερίδα «Times of Israel» υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες ασκήσεις προσομοίωσης.

    ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έκανε πρόβα σε πολεμικό καταφύγιο για πιθανή νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.
    Η άσκηση προσομοίωσης είχε το όνομα «Ωμέγα»
    Η κυβέρνηση του Ισραήλ, σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου προχώρησε σε πρόβα πολέμου προκειμένου να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.
    Στη διάρκεια της άσκησης προσομοίωσης «Ωμέγα», o πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ και οι υπουργοί του συμμετείχαν στην πολεμική πρόβα, ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για «κάθε σενάριο».
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», η ισραηλινή κυβέρνηση κλείστηκε σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο για να προστατευτεί από το ξέσπασμα μιας φονικής νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.
    Για πρώτη φορά στον κόσμο, γίνεται άσκηση για το ενδεχόμενο μιας θανατηφόρας παραλλαγής του κορωνοϊού, υποστηρίζει η εφημερίδα «Times of Israel».
    Το πυρηνικό καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ, γνωστό ως «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», όπου κλείστηκε σήμερα η κυβέρνηση, χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον συντονισμό των μέτρων για την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.
    Στην προσπάθειά του να τιθασεύσει τρία κύματα της πανδημίας, το Ισραήλ επέβαλε lockdown, ωστόσο, μέχρι την εμφάνιση του τέταρτου κύματος τον Ιούνιο κράτησε την οικονομία και τα σχολεία ανοιχτά βασιζόμενο σε μέτρα όπως οι εμβολιασμοί, οι μάσκες και οι αναμνηστικές δόσεις.
    ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας!

    Κωνσταντίνος Γρίβας: Η αναθεωρητική Τουρκία, τα Δυτικά Βαλκάνια, οι παίχτες ισχύος και η Ελλάδα. Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας! Προσπαθεί να τη μετατρέψει σε δορυφόρο της και να την εξαφανίσει από το χάρτη.
    Είναι λάθος η κάθε φορά προσέγγιση για την Τουρκία, ως κλιμάκωση προκλήσεων, αφού δείχνει άγνοια πως στη πραγματικότητα, πρόκειται για μια στρατηγική βάθους μιας αναθεωρητικής πολιτικής με στόχευση ρόλο παγκόσμιου μεγάλου παίχτη. Η Τουρκία στην πραγματικότητα διεξάγει έναν ολοκληρωτικό ιδιότυπο υβριδικό πόλεμο έναντι της Ελλάδας, μόνο που έχει υπερβεί και τα κλασσικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους.
    Μιλάει ακόμη για την κινητικότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η αναμόχλευση εθνικισμών, δεν είναι έξω από την λογική των μεγάλων παικτών ισχύος.
    Οι εξελίξεις στα Σκόπια, όπως λέει, κατά την γνώμη του, είναι μια χρήσιμη στιγμή για να «δραπετεύσει η Ελλάδα» από την παγίδα του «μακεδονισμού» , που η Συμφωνία των Πρεσπών αντί να θεραπεύσει , στη πράξη επικύρωσε . Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια αυτόνομη εθνική στρατηγική και αντίληψη ότι οι συμμαχίες εξυπηρετούν στο βαθμό που είναι ενταγμένες σε μια τέτοια λογική και όχι στη διαχρονική και διαρκώς με διαψεύσεις αντίληψη, ότι οι συμμαχίες θα λειτουργήσουν «σωτήρια υπέρ ημών». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσέγγιση του για τις γεωπολιτικές τοποθετήσεις από τον Αρκτικό κύκλο, στη Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό .
    Ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, «∆ιεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών» που διδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας σε μια συζήτηση γεωπολιτικής ανάλυσης στον 98.4 στις 11 Νοεμβρίου 2021.
    Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:
    https://youtu.be/OY7Nc8XJVHY
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Kυριάκο, Άκουσε τη φωνή αγωνίας των Ελλήνων της Δυτικής Μακεδονίας.
    Ύστερα από πολλά χρόνια ξαναγύρισα στη Δυτική Μακεδονία. Έχω τόσες αναμνήσεις, τόσες συγκινήσεις, τόσες φιλίες, τόσους αγώνες μ’ αυτά τα Άγια χώματα της Μακεδονίας μας. Στη Φλώρινα ξεκίνησα με την Εθνική Οδό Φλώρινας – Πισοδερίου, έξω από τα Γρεβενά κατασκεύασα τις πρώτες μου προεντεταμένες γέφυρες κοντά στο Κηπουρείο και επί 20 χρόνια δούλευα για τη ΔΕΗ. Αρχικά με την III και IV Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς και σε συνέχεια στα ορυχεία. Έσκαψα εκατομμύρια κυβικά χώματα για να βγάλω χιλιάδες τόνους λιγνίτη
    Ένοιωθα την ανάγκη να γυρίσω πίσω. Να δω με τα μάτια μου την κατάσταση, να ακούσω τον προβληματισμό τώρα που τα φουγάρα σβήνουν, οι εκσκαφείς σταματούν.
    Ξεκίνησα από την Κοζάνη και μετά στην Πτολεμαΐδα, την Φλώρινα και τα γύρω χωριά. Επισκέφθηκα και συνομίλησα με τους Δημάρχους της Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, της Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά και της Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη. Συζήτησα με πάνω από εκατό παλιούς συνεργάτες, αλλά και επαγγελματίες της περιοχής και απλούς χωρικούς.
    «Πρέπει να μεταφέρεις στην Αθήνα την αγωνία μας, τί θα κάνουμε, τί θα γίνουν τα παιδιά μας. Η Δυτική Μακεδονία σβήνει μαζί με τα εργοστάσια, αδειάζει, S.O.S.!»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟ ΝΟΟR1, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ».
    Πρωτοφανείς εικόνες με πρόεδρο πολιτικού κοινοβουλευτικού κόμματος να καταγγέλλει στη Βουλή ότι η χώρα διοικείται από κατηγορούμενους ως βαρόνους ναρκωτικών και μάλιστα της σκληρής ηρωίνης που σκοτώνει νέους ανθρώπους. Αυτά συνέβαιναν μόνον στο Μεδεγίν της Κολομβίας, επί εποχής Εσκομπάρ. Και μπορεί βεβαίως, οι κοινοβουλευτικοί να έχουν ασυλία να τα λένε, το ερώτημα είναι τι γίνεται με τους δημοσιογράφους- μερικούς και βέβαια τους περισσότερους- που δεν μπορούν καν να τα συλλαβήσουν.
    Όσα είπε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, είτε συμφωνεί κάποιος με τις απόψεις του είτε όχι, είναι εξαιρετικά σοβαρά.
    Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που ακολουθεί και τα δύο βίντεο, σίγουρα δεν μας άφησαν εμβρόντητους.
    “…Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα ΜΜΕ της ΝΔ βυσοδομούν κατά της Ελληνικής Λύσης κατά ριπάς και αναίτια. Δεν μας εμφανίζουν ποτέ (στο MEGA δεν έχω πάει ποτέ, στον ΣΚΑΪ δεν έχω πάει ποτέ, στο STAR έχω εμφανιστεί μια φορά).
    Και χθες στο δελτίο του MEGA προβλήθηκε ένα άηθες, ένα επαίσχυντο ρεπορτάζ εναντίον της Ελληνικής Λύσης με ποια αφορμή; Μα με μια ερώτηση που έκανα προς τον πρωθυπουργό για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, όπως έχει πει ο Ε.Μ.Α. Για το γεγονός ότι αυτές οι παρενέργειες πρέπει να καταγράφονται, ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες. Δεν γνώριζα, κύριοι, ότι θα έπρεπε προτού μιλήσω να ερωτήσω το MEGA, ή να ζητήσω την άδεια από τον κ. Μαρινάκη, ή τον κ. Μαλέλη, ή την κ. Τζίμα.
    Είναι βέβαιο ότι ενορχηστρωτής των βρώμικων επιθέσεων είναι ο κατηγορούμενος για το ναρκοπλοίο NOOR 1 και φέρελπις στιχουργός Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός είναι ο άνθρωπος της ΝΔ και κουμπάρος σας! Αυτός ο κύριος, ο οποίος αλαζονικά νομίζει ότι κυβερνά την Ελλάδα και μπορεί να ρυθμίζει πολιτικές καταστάσεις και να τοποθετεί υπουργούς και γενικούς γραμματείς, ανάλογα με τα οικονομικά του συμφέροντα. Αν νομίζει λοιπόν ότι με τέτοιες άθλιες μεθόδους θα ανακόψει την δυναμική πορεία της Ελληνικής Λύσης, ματαιοπονεί. Η Ελληνική Λύση υπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη, της κοινωνίας και του έθνους και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολιτικών υπηρετών της. Όσο για τους αυλικούς δημοσιογράφους του MEGA, τους υπενθυμίζουμε ότι έγκλημα είναι να διακινείς ηρωίνη και όχι συμπληρώματα διατροφής. Αυτή είναι η διαφορά μας. Αλλά βέβαια κατανοούμε ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι του αφεντικού και άρα λένε ό,τι λέει και το αφεντικό. Κατά την λογική αυτή ο κ. Πρετεντέρης μιλά υπέρ εκεινων που υποδούλωσαν την χώρα με τα μνημόνια. Εξ άλλου, ο μοναδικός πρόεδρος κόμματος εδώ μέσα, που εργάζεται και απασχολεί εργαζομένους, είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος! “.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...