ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ; Ο Ματ Χάνκοκ, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είναι «απίστευτα ανήσυχος» για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του Covid-19.

 

Κορονοϊός: Πιο επικίνδυνη από τη βρετανική η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Κυβερνητικές πηγές στη Βρετανία εκφράζουν ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

 Πιο επικίνδυνη η μετάλλαξη της Ν. Αφρικής από τη βρετανική

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΑΔΙΚΑ;  ΜΗΠΩΣ  Η  ΜΑΖΙΚΗ  ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ  ΤΩΝ  ΥΓΙΩΝ  ΠΙΕΖΕΙ  ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ  ΣΕ  ΝΕΕΣ,  ΠΙΟ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ  ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ;  ΤΙ  ΛΕΝΕ  ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΟΙ  ΑΣΧΕΤΟΙ,  ΧΩΡΙΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ,  ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ  ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ –«ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ»;  Μήπως  το  lockdown  των  υγιών  αποδειχθεί  τελικά  η  μεγαλύτερη  και  καταστρεπτικότερη ανοησία  του  αιώνα;

 

Ακόμα πιο επικίνδυνη κι από την πολύ μεταδοτική βρετανική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού είναι αυτή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

 

 

 

 

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι' αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι 'απίστευτα ανήσυχος' για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

 

Γαλλία: Εντοπίστηκε κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ένα πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τη μετάλλαξη του ιού της Covid-19, που έχει αναγνωριστεί στη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, λίγες ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης.

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία όπως εκείνη της Βρετανίας ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική, εντοπίστηκε χθες σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και διαμένει στο Ο Ραν (ανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική, ο άνδρας, που είχε εκδηλώσει συμπτώματα Covid-19, έκανε ένα τεστ στην Ελβετία.

Αφού το τεστ βγήκε θετικό, πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός αλληλουχίας του ιού, που επιβεβαίωσε τη μετάλλαξη "501.V2", η οποία έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική τον Οκτώβριο και ευθύνεται σε αυτήν τη χώρα για τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα.

Ο άνδρας, που έχει αποθεραπευτεί, "τέθηκε αμέσως σε απομόνωση στο σπίτι του μόλις εμφάνισε συμπτώματα" και "δεν είχε καμία επαφή υψηλού κινδύνου", διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Ένα πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία στις 25 Δεκεμβρίου, στο Τουρ (κεντρικά), σε έναν Γάλλο που είχε φθάσει από το Λονδίνο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Για τις δύο μεταλλάξεις, οι υγειονομικές αρχές "έχουν κινητοποιηθεί με στόχο να εντοπίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε ασθενή που έχει μολυνθεί προκειμένου να τον απομονώνει, να απομονώνει τις επαφές του και να τους υποβάλει σε τεστ για να αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο η διασπορά των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 στη χώρα", διαβεβαίωσε το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

ΙΣΡΑΗΛ: ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ) ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ 1763 ΑΤΟΜΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.   




ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 4η από το τέλος η Ελλάδα παγκοσμίως σε εμβολιασμούς - Πήραν όλοι εκτός από εμάς. Μαζικές ακυρώσεις εμβολιασμών στα ελληνικά νοσοκομεία. 

 

 

ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ», (Κασιδιάρης, Λαγός, Πλεύρης, Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης κλπ) . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟIΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η… ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚ(εσ), Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ (ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ». 

 

 

23 σχόλια :

  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΗΛΩΜΕΝΟ GAY ΥΠΟΥΡΓΟ; ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    «Άοσμος» και σαφώς όχι δομικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πριν τις εκλογές, αλλά τουλάχιστον είχε ροζ χρώμα: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στην Ελλάδα, έγινε ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, ο οποίος με βάση τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση αναβαθμίστηκε και από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο, αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.
    Ο 44χρονος Ν.Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.
    Κατά τα λοιπά η μόνη αλλαγή με σημασία ήταν η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να προλάβει να «συμμαζέψει» την «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος ενόψει εκλογών, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να αποπέμπεται από την κυβέρνηση.
    Η άλλη υπουργική μετακίνηση ήταν του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας όπου αντικατέστησε τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση και του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ενέργειας.
    Νέος κυβερνητικό εκπρόσωπος ανέλαβε Χρήστος Ταραντίλης, καθώς ο Στέλιος Πέτσας υποβαθμίστηκε σε υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για την τοπική αυτοδιοίκηση.
    «Αποκεφαλίστηκε» για άγνωστους λόγους και ο Γ.Κουμουτσάκος από το υπουργείο Μετανάστευσης
    Εντύπωση προκαλεί και η υ(φυ)πουργοποίηση του διεθνολόγου Άγγελου Συρίγου στο υπουργείο Παιδείας αντί για το Εξωτερικών.
    Αντίθετα διασώθηκε ο Βασίλης Κικίλιας την τελευταία στιγμή και ο Ηλίας Μόσιαλος «έμεινε με το εισιτήριο στο χέρι», καθώς ερχόταν από την Οξφόρδη για να αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στην Ελλάδα, έχει δηλώσει ανοιχτά την γκέι ταυτότητά του:
      «Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μίας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε.
      Κάποια χρόνια μετά, μοιράστηκα με ανθρώπους που είναι στην πολιτική την επιθυμία μου να ασχοληθώ κι εγώ ενεργά και ζήτησα τη γνώμη και τη συμβουλή τους. Μου απάντησαν ότι θα ήμουν πολύ καλός αλλά προφανώς θα έπρεπε να περιοριστώ σε συμβουλευτικούς ρόλους στο παρασκήνιο. «Σε φαντάζεσαι να μπαίνεις μέσα στα καφενεία να μιλάς με τον κόσμο;» είχαν αναρωτηθεί φωναχτά και συνέχισαν λέγοντας «Εδώ είναι Ελλάδα».
      Προφανώς το είχα εσωτερικεύσει αυτό. Κάθε φορά που γνώριζα έναν άνθρωπο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού αναρωτιόμουν αν έχει καταλάβει ότι είμαι gay και αν αυτό θα επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων. Θα πάρω τη δουλειά; Θα με εμπιστευτεί; Θα με πάρει στα σοβαρά;
      Παρόλα αυτά επέμεινα. Και ο καιρός πέρασε. Και κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Και σιγά σιγά βρέθηκαν άνθρωποι στον δρόμο μου που άρχισαν να συζητούν μαζί μου σε άλλη βάση.
      Εδώ είναι Ελλάδα λοιπόν. Και είμαστε στο 2020. Και η χώρα έχει γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βάζει στη σελίδα της το rainbow flag και μιλά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας. Και η χώρα έχει το πρώτο ανοιχτά gay Γενικό Γραμματέα, και άλλους ορατούς (συγκρατήστε και αυτή τη λέξη) ανοιχτά gay ανθρώπους στην ευρύτερη κυβέρνηση.
      Η ορατότητα είναι σημαντική. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και για άλλες ομάδες ή μονάδες. Και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ή που επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ, ή επειδή είναι «εμφανώς» ΛΟΑΤΚΙ θα το κάνουν χειρότερα από κάποιο άλλο άτομο.
      Κανένα άτομο δεν θα πρέπει να νιώθει ότι είναι αναγκασμένο να κρυφτεί για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να αγχώνεται αν περνάει για gay ή straight. Και κανένα άτομο, ειδικά δε παιδί, δεν πρέπει να γίνεται bullied για αυτό που είναι. Και πιστέψτε με, το bullying έχει πολλές μορφές.
      Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά η αρχή έχει γίνει».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ν.Γιατρομανωλάκης: Ήταν στο ΕΛΙΑΜΕΠ όπου έκανε μελέτες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους! Η αντιμετώπιση από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Oruc Reis βασιζόταν σε εισηγήσεις του Ν.Γιατρομανωλάκη…
    Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας θα είναι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υφυπουργός στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.
    Προτάθηκε, ακούγεται, από τον υιό Βαρβιτσιώτη της διαφημιστικής V+O στην οποία είχε εργαστεί παλαιότερα ο Γιατρομανωλάκης «για να φτιάξει η εικόνα του κόμματος στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα».
    Ο Ν.Γιατρομανωλάκης έχει θητεύσει και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) όπου έκανε μελέτες για το πώς θα νικήσουμε τους Τούρκους. Πιθανόν η αντιμετώπιση του Oruc Reis, να βασιζόταν και σε εισηγήσεις του Ν.Γιατρομανωλάκη.
    Ο 46χρονος Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.
    Παράλληλα έχει εργαστεί και στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Αναλυτικά το βιογραφικό του
    Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
    Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.
    Μεταξύ άλλων εκδόσεων, έχει επιμεληθεί το βιβλίο New Approaches to Balkan Studies και έχει συμμετάσχει στην έκδοση Global Competitiveness Report 2001 του World Economic Forum. Ήταν ο επιστημονικός επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του NATO Handbook, και ο επιμελητής των μονογραφιών και εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ την περίοδο 1996-98.
    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.
    Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σχεδιαστής της στρατηγικής για αντιμετώπιση της Τουρκίας μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιατρομανωλάκης. Ζήτω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Οταν θα φύγουν τα πουλιά θα πιούμε γάλα και θα συνεχίσουμε την ηδονή»: Ο Νίκος Γιατρομανωλάκης απαγγέλλει Εμπειρίκο. Ο πολεμιστής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, νέος υφυπουργός Πολιτισμού, ο πρώτος δηλωμένος gay που μετέχει σε ελληνική κυβέρνηση, απαγγέλλει ως Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στις 21 του περασμένου Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, Ανδρέα Εμπειρίκο.
    Οι στίχοι του ποιήματος χαρακτηριστικοί: «Οταν θα φύγουν τα πουλιά θα πιούμε γάλα και θα συνεχίσουμε την ηδονή»...
    https://youtu.be/7UZRfdkQfIM
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργος Ζαββός: Ο άνθρωπος - «κλειδί» και η σχέση του με τον Σόρος.
    Ενα πολύ σημαντικό στέλεχος και με ειδικό ρόλο στην κυβέρνηση είναι ο Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
    Ο Γιώργος Ζαββός, εκτός από άνθρωπος «ειδικών αποστολών» είναι και αδελφός του Στέλιου Ζαββού, ο οποίος είναι κουμπάρος του περιβόητου μεγαλοεπιχειρηματία Τ.Σόρος, προέδρου της Solidarity Now και ιδρυτή του fund, Zeus Capital Managers.
    Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε παντού και ήταν αισθητή η παρουσία του μεγαλοεπιχειρηματία. Στην κυβέρνηση της ΝΔ απλά δεν κρύβονται...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήνυμα για το 2021 στα Βλάχικα από τον Στέργιο Καλόγηρο.
    Μήνυμα στα Βλάχικα, απηύθυνε ο Στέργιος Καλόγηρος για το έτος 2021.
    «Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά.
    Καλώς δεχθήκαμε τη νέα χρονιά.
    Τη νέα χρονιά το 2021, μια χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο.
    Φίλες και φίλοι από την καρδιά μου θέλω να ζητήσω από τον Θεό την νέα χρονιά ο κόσμος όλος να έχει υγεία, όλος ο κόσμος να έχει δουλειά, όλος ο κόσμος να έχει αγάπη.
    Στη νέα αυτή χρονιά που ήρθε, το 2021, θέλω να ζητήσω από τον Θεό να μας ακούσει ώστε όλοι οι Βλάχοι από την Αλβανία, την Σερβία, τα Σκόπια, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Μικρά Ασία, να μπορέσει η μητέρα πατρίδα μας, η Ελλάδα να μας πάρει στην αγκαλιά της και να μας προστατεύσει.
    Θέλω για όλους, όλους εσάς που με βλέπετε, όλους τους φίλους και τις φίλες, όλους τους Βλάχους, όλους τους Έλληνες να σας πω χρόνια πολλά με υγεία και να είναι η νέα χρονιά, μια χρονιά γεμάτη ευτυχία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύρτσος για ανασχηματισμό: «57 μέλη έχει το νέο υπουργικό σχήμα - Πρόκειται για ρεκόρ».
    Αιχμές για τον μεγάλο αριθμό υπουργό και υφυπουργών που απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, άφησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.
    Όπως έγραψε: «57 μέλη έχει το νέο υπουργικό σχήμα. Πρόκειται για ρεκόρ. Δεν είναι αυτό που λέμε.. μικρό και ευέλικτο σχήμα».
    Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κύρτσος δεν έκανε κανένα άλλο σχόλιο όσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης ούτε σχολίασε τις αφίξεις και τις εκτοπίσεις.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορονοϊός: Οι Γάλλοι πρώτοι μεταξύ των "αντιρρησιών" του εμβολίου.

    Μόνο τέσσερις στους 10 Γάλλους επιθυμούν να εμβολιαστούν για την Covid-19, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και ανακηρύσσει τη Γαλλία "πρωταθλήτρια κόσμου" μεταξύ των "αντιρρησιών" χωρών, μπροστά από τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.
    Στη Γαλλία, όπου η εκστρατεία του εμβολιασμού μόλις ξεκίνησε, το 40% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Ipsos Global Advisor και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ απάντησαν ότι θα δέχονταν να εμβολιαστούν για την Covid-19. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται μειωμένο σε σύγκριση με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου (54%) και του Αυγούστου (59%).
    Η Γαλλία δεν είναι η μοναδική χώρα όπου το ποσοστό εκείνων που έχουν την πρόθεση να εμβολιαστούν παραμένει σχετικά χαμηλό. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 43% των Ρώσων και το 53% των Νοτιοαφρικανών απάντησαν θετικά στο ερώτημα. Ακολουθούν η Ιαπωνία (60%), η Ιταλία και η Ισπανία (62%) και η Γερμανία (65%).
    Αντιθέτως, οι Κινέζοι δηλώνουν σε ποσοστό 80% ότι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, όπως και το 78% των Βραζιλιάνων και το 77% των Βρετανών.
    Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, όπου έχει επίσης ξεκινήσει η γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, είναι η μοναδική χώρα όπου η "πρόθεση" να εμβολιαστεί κανείς αυξήθηκε στο 69% σήμερα, από 64% τον Οκτώβριο.
    Ο κυριότερος λόγος που επικαλέστηκαν όσοι δηλώνουν διστακτικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι ότι φοβούνται τις παρενέργειες (80% στη Νότια Κορέα, 76% στην Ιαπωνία, 72% στη Γαλλία). Η δεύτερη αιτία είναι ότι δεν έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητά του. Υπάρχουν και κάποιοι που δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από την Covid-19. Μόλις στην τέταρτη θέση έρχονται εκείνοι που δηλώνουν ότι αντιτίθενται γενικά στα εμβόλια (26% στη Ρωσία, 23% στη Νότια Αφρική, 14% στη Γαλλία, μόλις 9% στην Κίνα, 8% στην Ιαπωνία και 7% στη Νότια Κορέα.
    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 15 χώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ipsos Global Advisor στο διάστημα 17-20 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 13.542 ενηλίκων.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΙΣΡΑΗΛ: ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ) ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ 1763 ΑΤΟΜΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί, στελέχη της ΝΔ και οι συγγενείς τους, έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, δημοσιοποιώντας μάλιστα τις σχετικές φωτογραφίες. Γιατροί δεν εμβολιάστηκαν για να μπουν στη σειρά τους διάφοροι πολιτικοί. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 4η από το τέλος η Ελλάδα παγκοσμίως σε εμβολιασμούς - Πήραν όλοι εκτός από εμάς. Μαζικές ακυρώσεις εμβολιασμών στα ελληνικά νοσοκομεία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ.

    Οι τριτοκοσμικές χώρες θα εμβολιάζονται κανονικά, τα παιδιά τους θα επιζούν και οι λευκές χώρες θα αποφεύγουν τα εμβόλια για τα ούτως ή άλλως λίγα παιδιά τους.
    Το πράγμα δεν είναι παρά ένας άλλος παράλληλος τρόπος γενοκτονίας των παιδιών των λευκών οικογενειών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ (25%) ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ 12%). Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.

    ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.
    Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων, που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.

    ΓΙΑΤΙ; Είναι οι χρεοκοπημένοι νεοέλληνες πιο έξυπνοι, πιο δαιμόνιοι απο τους άλλους λαούς; Γι αυτό 1 στους 4 από τους πανέξυπνους ρωμιούς αρνείται να βάλει αυτόν τον διάβολο μέσα του; Ανάμεσά τους πολλοί "μορφωμένοι" πτυχιούχοι - τρομάρα μας.
    Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν για υπουργούς και πρωθυπουργούς τους υιούς 10 - 20 μαφιόζικων οικογενειών που τους χρεοκόπησαν 6 φορές από το 1821; Μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως.

    Ο Λουκιανός στο βιβλίο του «Αλιεύς ή αναβιούντων,» θα γράψει για τους «Γραικύλους», τα τυφλά όργανα της εξουσίας, τους διεφθαρμένους, τους χαμερπείς, τους γλοιώδεις, τους αγύρτες (απατεώνες, αερολόγους, φληνάφους, λήρους, γόητες).
    Οι Έλληνες κατάντησαν: «Οργιλώτεροι μεν των κυνιδίων όντες, δειλότεροι δε των λαγωών, κολακευτικότεροι των πιθήκων, ασελγέστεροι των όνων, αρπακτικώτεροι των γαλών, φιλονεικότεροι δε των αλεκτρυόνων».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως η ύποπτη συνωμοσιολογική πολεμική εναντίον των εμβολίων δημιουργήθηκε από τον Σόρος ή είναι απλώς ηλίθια παραπληροφόρηση;

    Κάθε χρόνο τα εμβόλια σώζουν 5 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως (κυρίως μαύρα και κίτρινα), ενώ άλλα 3 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ εμβολίων. Με την ύποπτη προπαγάνδα σε λίγο θα αρχίσουν να πεθαίνουν από μη εμβολιασμό τα λευκά παιδιά, λόγω ανοησίας των βλακών γονέων τους.
    Είναι αστεία όσα λέγονται. Δεν υπάρχουν καθόλου σοβαρές επιπτώσεις, τα εμβόλια είναι ήδη από το 1992 "καθαρά". Μόνο για το εμβόλιο του κοκκύτη χορηγούσαμε παλιά 3.000 ουσίες και πλέον μόλις τρεις. Αν κάνουμε όλα τα εμβόλια μαζί, χορηγούμε συνολικά 87 ουσίες, απασχολώντας μόλις το 0,1 του ανοσοποιητικού συστήματος.
    Τα εμβόλια είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπινου πνεύματος. Είναι η πιο ασφαλής, η πιο σημαντική και η πλέον οικονομική υγειονομική παρέμβαση της ιατρικής επιστήμης. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ.
    Το 1900 οι μαύροι της Αφρικής ήταν περίπου 100.000.000, σε άθλια κατάσταση και έτρωγαν ο ένας τον άλλο. Στη δεκαετία του 1950, ο πληθυσμός της Αφρικής ήταν περίπου 220 εκατομμύρια. Από το 2016 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.216 δισεκατομμύρια. Το 2050 η Αφρική θα έχει πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα είναι νέγρος τότε.
    Με τα εμβόλια, και μόνο με τα εμβόλια, που ανακάλυψε η Λευκή φυλή, διασώζονται εδώ και 100 χρόνια τα ατελείωτα νεογνά των μαύρων. Αποτέλεσμα, το δώρο της Λευκής φυλής στην μαύρη: το 2100 οι μαύροι της Αφρικής θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια και θα εισβάλουν μαζικά στην Ευρώπη για να εξαφανίσουν οριστικά τα υπολείμματα της λευκής ράτσας, η οποία βέβαια δεν θα τεκνοποιεί και μάλλον θα ανήκει τότε στο τρίτο ή τέταρτο φύλο.
    Οι ηλίθιοι λευκοί ευρωπαίοι, οι οξυδερκείς αρνητές των εμβολίων, ισχυρίζονται ότι με τα εμβόλια επιδιώκεται η μείωση του πληθυσμού της γης. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Με τα εμβόλια από 1,6 δισεκατομμύρια που ήταν ο πληθυσμός της γης το 1900, έγινε σήμερα 7,5 δισεκατομμύρια και το 2100 ο πληθυσμός της γης θα φθάσει τα 12 με 14 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων η Λευκή φυλή θα είναι κάτω του ενός δισεκατομμυρίου και η μαύρη περίπου 4,5 δισεκατομμύρια.
    Πρέπει ο λευκός γονιός να αντιληφθεί ότι η συνωμοσία λειτουργεί αντίστροφα. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ. Οι τριτοκοσμικές χώρες θα εμβολιάζονται κανονικά, τα παιδιά τους θα επιζούν και οι λευκές χώρες θα αποφεύγουν τα εμβόλια για τα ούτως ή άλλως λίγα παιδιά τους.
    Το πράγμα δεν είναι παρά ένας άλλος παράλληλος τρόπος γενοκτονίας των παιδιών των λευκών οικογενειών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων». ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΔΤΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΟΧΙ…
    ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΓΙΑΤΡΟΣ:
    "ΛΕΥΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ".
    Στις 9 Μαΐου 2016, στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Μηνιγγίτιδας (www.nmaus.org) διοργάνωσε μια συζήτηση με θέμα «Κατορθώνοντας την επιτυχία των εμβολίων στην παιδική ηλικία στις Η.Π.Α.», πριν από το γκαλά που είχε θέμα “Give Kids a Shot”. Το πάνελ των ομιλητών ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γονέων που επιλέγουν να μην κάνουν χρήση παιδικών εμβολίων, των ιατρών που κρατάνε αποστάσεις από το προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολίων και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία ή την άρση των εμποδίων στον εμβολιασμό.

    Στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, ήταν και η Carol J. Baker, MD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μοριακής ιολογίας και Μικροβιολογίας στο Baylor College of Medicine, στο Χιούστον του Τέξας.

    Στο παρακάτω βίντεο, η Δρ Carol J. Baker που η ομιλίας της γενικά παρουσίαζε μια ασάφεια, κάτι το ασύνηθες για μια καθηγήτρια που πρέπει να έχει συνηθίσει να μιλάει δημόσια - ξεκινά κάποιες προτάσεις και σκέψεις και μετά ακολουθεί κάτι εντελώς άλλο, κάποια στιγμή λέει:

    «Μιλάμε για τη μειονότητα [των αρνητών των εμβολίων] και για στρατηγικές κατά της μειονότητας. Έχω λοιπόν τη λύση: Κάθε μελέτη που δημοσιεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια, βλέπετε τους αρνητές των εμβολιασμών, δεν μιλάω για ανθρώπους που μπορούμε να τους μιλήσουμε και να συμφωνήσουν, αλλά για αρνητές. Ας απαλλαγούμε από όλους τους λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί το Χιούστον είναι η πιο «διαφορετική» (πολυπολιτισμική) πόλη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επτά ασιατικές γλώσσες που ομιλούνται σε αυτήν την πόλη. Βρίσκομαι στην μειονότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στην πόλη του Χιούστον. Η πλειοψηφία τους είναι αυτό που όλοι μας λέμε «Ισπανόφωνοι» - δεν είναι φυλή ή εθνικότητα, είναι πολιτικός προσδιορισμός. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Κεντρική ή τη Νότια Αμερική, το Μεξικό. Μαντέψτε ποιος θέλει να εμβολιαστεί περισσότερο στο Χιούστον; Οι μετανάστες! [Μετά λέει: Είναι οι «καλά μορφωμένοι» - όσον αφορά τα χαρτιά που έχουν και τα χαρτιά στον τοίχο – εννοεί πτυχία [αυτοί που είναι οι αρνητές των εμβολίων], άνθρωποι που είναι εδώ και πολύ καιρό].
    Ούτε ένα άτομο από το πάνελ ή το κοινό μπήκε στον κόπο να ρωτήσει την Δρ Baker τι εννοούσε με αυτή της την πρόταση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΩΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ":
    «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής».
    (ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΘΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ).

    Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.
    ΒΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ.
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ;

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ:
    "ΕΜΕΙΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ". ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Κάθε αξιόπιστο εμβόλιο, εγκεκριμένο ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τα αρμόδια όργανα, (όχι μετά πολιτική πίεση), είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να συζητάμε με τις ώρες πάνω σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι χωρίς νόημα. Τα εμβόλια είναι μία από τις σπουδαιότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Όλα τα άλλα που γράφονται από αδαείς, είναι παραπληροφόρηση της κακιάς ώρας, για να μην γράψω κάτι χειρότερο. Και θα ήταν για γέλια, αν δεν επηρέαζαν ένα πληθυσμό άσχετων.
    Το 2009 με την γρίπη των πτηνών οι πρώτοι που πήγαν και εμβολιάσθηκαν ήταν οι 80.000 ιατροί της Ελλάδος και όλοι οι ευρωπαίοι και αμερικανοί γιατροί. Ρωτήστε γι αυτό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 'Ολοι αυτοί, οι συνεχιστές του Ιπποκράτη, που έφαγαν 30 - 40 - 50 χρόνια στην εξάσκηση της Ιατρικής, δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι άσχετοι με την επιστήμη τους και τους πείθουν "διάφοροι" να κάνουν εμβόλια για να βλάψουν την υγεία τους;
    Κάθε χρόνο όλοι οι συνταξιούχοι γιατροί εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη. Ελάχιστοι κραυγαλέοι "ιατροί" αποφεύγουν τον εμβολιασμό και το δηλώνουν περήφανα στους αδαείς. Να είσαστε όμως βέβαιοι ότι αυτοί οι ελάχιστοι "ιατροί"- νούμερα παρακολουθούνται όλοι από ψυχίατρο και παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους. Κανένας ιατρός που έχει σώας τα φρένας, δεν αποφεύγει τους εμβολιασμούς, τόσον για τον ίδιο, όσον και για την οικογένειά του.
    Εάν διαβάσατε μάλιστα τελευταίως, πολλοί που προσφέρθηκαν να κάνουν τις πειραματικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια, που ετοιμάζονται για τον κορωνοϊό, είναι γιατροί. Εδώ μάλιστα το εμβόλιο είναι πειραματικό, άρα μπορεί να ενέχει και κάποιο κίνδυνο Και όμως πρώτοι οι γιατροί προσφέρθηκαν. Μήπως αυτοί οι γιατροί είναι αναλώσιμοι; Μήπως τους έχουμε για ξεμπέρδεμα;
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καθηγητής Π.Βλαχογιαννόπουλος κατά επιτροπής λοιμωξιολόγων: «Ή να χαράξουν στρατηγική ή να παραιτηθούν όλοι τους»!
    «Ακατανόητες οι αποφάσεις κυβέρνησης και "ειδικών” - Αντιδρούν υπό το κράτος πανικού». ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
    Καταπέλτης ο καθηγητής Παθολογίας και Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος για τις αποφάσεις κυβέρνησης και μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον Covid-19.
    Όπως είπε ο καθηγητής «είναι πλέον προφανές ότι πρόκειται για ακατανόητες, αλληλοσυγκρουόμενες και υπό το κράτος πανικού αποφάσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτές χαρακτηρίζονται από έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας που αφορά την κοινότητα και όχι όσους νοσούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία.»
    Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος μιλώντας στον 98,4 υποστήριξε ότι εξακολουθούν βασικά δεδομένα να μην υπάρχουν για την διασπορά του ιού στη κοινωνία, ως συνέπεια της ανυπαρξίας επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία οργάνωση Π.Φ.Υ. , ενώ και τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι στον αέρα, από την έλλειψη διαθεσιμότητας εμβολίων τα οποία μέχρι χθες ατυχώς με τόσες ακόμη αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα τους , τα εμφάνιζαν ως πανάκεια.
    Ο καθηγητής ανοσιολογίας τόνισε ότι η Επιτροπή των ειδικών ή θα έπρεπε τώρα έστω να εφαρμόσει στρατηγική ή να παραιτηθεί σύσσωμη, αφού στη πράξη λειτουργεί χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό πέρα από τα συνεχή lockdown, την ώρα που αρνείται να δώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα.
    Κατά τον κ. Βλαχογιαννόπουλο, πολλά ζητήματα χρήζουν εισαγγελικής έρευνας πλέον, όταν με τόσης διάρκειας καραντίνα ούτε τα περιστατικά πετούν, γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούν επίσημα, ενώ και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με καραντίνα, μέτρα και μάσκες , δείχνει άλλα πράγματα. Το αλαλούμ είπε με τα σχολεία, είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις σε εμβόλια και φάρμακα, τόνισε με έμφαση ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος ότι μόνο με εμβόλια θα εξαλείψουμε την επιδημία.
    Κατά την γνώμη του η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω όσο μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα και χωρίς στρατηγική που απαιτεί οικονομικές πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας , είναι πιθανόν να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς και να φέρουμε και πάλι τα νοσοκομεία στα παράθυρα της κατάρρευσης.
    Ακούστε όσα είπε στον 98,4:
    https://youtu.be/h-DjQ4EI-1A
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pfizer/BioNTech: «Άγνωστη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αν καθυστερήσει η 2η δόση».
    Η BionNTech και η Pfizer προειδοποίησαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, πως δεν έχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο που ανέπτυξαν θα συνεχίσει να προστατεύει από τον νέο κορωνοϊό, αν η ενισχυτική δεύτερη δόση του χορηγηθεί αργότερα από ό,τι δοκιμάστηκε στις κλινικές δοκιμές.
    «Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν έχουν αξιολογηθεί σε διαφορετικά προγράμματα δοσολογίας, καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή έλαβε τη δεύτερη δόση μέσα στο χρονικό παράθυρο που καθορίστηκε στον σχεδιασμό της μελέτης», τόνισαν οι εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφερόμενες στην πρώτη και την ενισχυτική δεύτερη δόση που χορηγούνται σε χρονική απόσταση τριών εβδομάδων.
    «Δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι η προστασία μετά την πρώτη δόση διατηρείται μετά από 21 ημέρες», υπογράμμισαν.
    Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε πως το Βερολίνο εξετάζει αν θα επιτρέψει μια καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, λόγω έλλειψης ποσότητας τους, προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός περισσότερων πολιτών με την πρώτη δόση, μετά από μια παρόμοια κίνηση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα.
    Ξεχωριστά, η Δανία ενέκρινε μια καθυστέρηση έως και έξι εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης λήψης του εμβολίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «42 ημέρες το μέγιστο χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων του εμβολίου της Pfizer».
    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, πως θα πρέπει να τηρείται προκειμένου να επιτυγχάνεται πλήρη προστασία το μέγιστο χρονικό μεσοδιάστημα 42 ημερών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech.
    Τα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου βασίζονται σε μια μελέτη όπου η χορήγηση δόσεων πραγματοποιήθηκε με απόσταση 19 έως 42 ημερών, ανέφερε ο ΕΜΑ, σημειώνοντας ότι η πλήρης προστασία έρχεται μόνο επτά ημέρες μετά την ενισχυτική δόση.
    «Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό θα απαιτούσε μια παραλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και περισσότερα κλινικά δεδομένα για την υποστήριξη μιας τέτοιας αλλαγής, διαφορετικά θα θεωρηθεί "εκτός ένδειξης χρήση"».
    Η εκτός ένδειξης χρήση συνεπάγεται χαμηλότερες υποχρεώσεις στους κατασκευαστές εμβολίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για την πανδημία, "οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν πλήρεις, απλές και φαινομενικά έλλογες και στέρεες εξηγήσεις" που φαινομενικά έρχονται "σε απόλυτη αντίθεση με την διαθέσιμη επιστημονική γνώση, η οποία είναι πολύπλοκη, σποραδική , μεταβαλλόμενη και γεμάτη αντιφάσεις", συνοψίζει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι Kinga Polynczuk-Alenius.
    "Σε αυτήν την περίοδο της αβεβαιότητας, είναι ιδιαίτερα αναγκαία η ταχεία διανομή αξιόπιστης πληροφορίας", είχε προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
    Αλλά πώς να συμφιλιωθεί ο -μακρύς- χρόνος των επιστημονικών δημοσιεύσεων με την έννοια του χρόνου του ευρέος κοινού, που είναι συνηθισμένο στις αστραπιαίες ταχύτητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαιτεί στέρεες και οριστικές απαντήσεις.
    "Πώς να επικοινωνήσει κανείς στην συγκυρία αυτή της ακραίας αβεβαιότητας;", λέει ο Mikael Chambru, ειδικός επιστημονικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Grenoble-Alpes.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η αποδόμηση μιας "μαλ..ίας" χρειάζεται 10 φορές περισσότερη ενέργεια από την ανάρτησή της", συνοψίζει ο καθηγητής Mathieu Rebeaud επαναλαμβάνοντας το συμπέρασμα μίας μελέτης της επιθεώρησης Science, που τόνιζε το 2018 ότι "τα ψέματα διασπείρονται ταχύτερα από την αλήθεια".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...