ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Ιανουαρίου 2021

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 13 Ιανουαρίου 1822. Καθιερώνεται η Γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του Γένους των Ελλήνων.

 Η ανάποδη σημαία σημαίνει ότι τίποτε δεν πάει καλά.  Είναι ένα διεθνές σήμα κινδύνου.   Όσοι πιστεύετε ότι έγινε κατά λάθος  σκεφθείτε:  Είναι η τέταρτη φορά, 2 στις ΗΠΑ, 1 στο Ισραήλ  και  1 στην Λιβύη, που η ελληνική σημαία είναι ανάποδα, δηλαδή πεσμένη. Σύμβολο άλωσης της Ελλάδος.

Ίδιο σκηνικό είχε γίνει με την ελληνική σημαία σε συνοικία των εβραίων, λίγους μήνες πριν το κάψιμο της Σμύρνης.  Ίδιο σκηνικό με αναποδογυρισμένες ανάποδες σημαίες στο Ιράκ, όταν οι αμερικανοί είχαν επισκεφτεί τότε τον Χουσεΐν . Δεν είναι τυχαίο που η ελληνική σημαία είναι γυρισμένη με τον ίδιο τρόπο. Σχεδιάζουν μεγάλη καταστροφή της Ελλάδος.

Σάλος προκλήθηκε από την ανάποδη ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε σε γεύμα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ουάσιγκτον προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη από εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.
Ευθύνες για το γεγονός έχουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, τα μέλη της κυβέρνησης που δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, αλλά και ο πρωθυπουργός που πέρασε μπροστά από το εθνικό σύμβολο χωρίς να αντιδράσει.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ;  

 



  Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΠΟΥ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΕ  ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ,  ΜΙΛΑΕΙ  ΔΙΠΛΑ  ΣΤΗΝ  ΑΝΑΠΟΔΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ,  ΣΥΜΒΟΛΟ  ΑΛΩΣΗΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ.





  Ο  Ανθύπατος  παρακολουθεί  προσεκτικά  τι  λέει  ο  τοποτηρητής  του.


Τζέφρι Πάιατ για την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: «Δεν θα την έλεγα παράνομη.  Εμείς  οι  αμερικανοί  μπορούμε  να  εμπιστευτούμε  τον  Μητσοτάκη».

Ο Τζέφρι Πάιατ, συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μιλώντας για την επίσκεψη, τα ελληνοτουρκικά, την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, την οποία απέφυγε να χαρακτηρίσει ως «παράνομη» ακόμη και τα εξοπλιστικά δίνοντας και γενικές… κατευθύνσεις λέγοντας  πως αυτό που προέχει είναι η αναβάθμιση των F-16…
Μας έδωσε την αίσθηση ο Μητσοτάκης ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε και ότι μπορεί να δώσει λύσεις. Είναι ένας άνθρωπος που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις.
Για  την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: «Δεν την λέω παράνομη»
Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, τόνισε πως
«Δεν έχουμε αποδώσει ακόμα αυτό το χαρακτηρισμό, μένουμε στο ότι είναι αντιπαραγωγική και προκλητική.
Ο κατάλληλος τρόπος για χάραξη ΑΟΖ είναι αυτός που ακολουθούν Ελλάδα και Ιταλία, ο οποίος βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν δυναμιτίζει την κατάσταση στην περιοχή. Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι οι διαφορές δεν θα λυθούν με στρατιωτικά μέσα αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το διάλογο».




ΤΟ  ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ  ΤΙΜΗΤΙΚΟ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ  ΑΓΗΜΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΕ   ΜΝΗΜΕΙΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΗΡΩΩΝ  ΣΤΕΚΕΤΑΙ  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΚΑΙ  Ο   ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΔΕΝΕΙ  ΤΟ  ΚΟΡΔΟΝΙ  ΤΟΥ.



 Το  μόνο  που  χαλιναγωγεί  και  ελέγχει  αυτούς  τους  μικρομαφιόζους  
είναι  ο  φόβος,  ο  τρόμος  μπροστά  στον  μεγάλο  αρχιμαφιόζο.  
Εδώ  ο  έντρομος  Μητσοτάκης  μπροστά σε  ένα  ιουδαϊκό  μνημείο  των  μεγάλων αφεντικών.  Εδώ  προσέχουν  τι  λένε  και  τι  κάνουν.






ΕΝΑΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΝΟΣ  ΚΡΑΤΟΥΣ





 Ο  Τσίπρας  στην  ανάκρουση  του  Ελληνικού  Εθνικού  Ύμνου  ξύνει  τους  ανύπαρκτους  όρχεις  του.  Αξιοσημείωτη  είναι  η  σοβαρή  στάση,  απόλυτης  προσοχής,  του  Γάλλου  προέδρου.








ΑΚΙΝΗΤΟΣ,  ΜΕ  ΑΠΕΡΑΝΤΟ  ΔΕΟΣ  ΚΑΙ  ΣΕΒΑΣΜΟ,  Ο  ΤΖΕΦΡΥ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ  ΤΟΥ  ΚΕΜΑΛ.



Υπάρχουν  χώρες  που  ασήμαντες  προσβολές,  όχι  εθνικών  συμβόλων,  αλλά  καθημερινών  πραγμάτων,  εθίμων κλπ  τιμωρούνται  αυστηρότατα.  Αν  μάλιστα  προσβάλεις  τα  σύμβολα  του ίδιου  του λαού,  η  τιμωρία  θα  είναι  βαρύτατη.  Στην  Ελλάδα  όμως  τα  πράγματα  είναι  διαφορετικά.  Δεν  μιλάμε  βέβαια  για  την συμπεριφορά  των  λεγόμενων  ελλήνων  πολιτικών.  Αυτά  τα  τσογλάνια  είναι    έμμισθοι  πράκτορες  ξένων  πρεσβειών.  Το  μόνο  που  χαλιναγωγεί  και  ελέγχει  αυτούς  τους  μικρομαφιόζους  είναι  ο  φόβος,  ο  τρόμος  μπροστά  στον  μεγάλο  αρχιμαφιόζο.  
Εκεί,  οι  μικροί   μαφιόζοι, μπροστά  στα  μεγάλα  αφεντικά,  κάθονται  φρόνιμα  σαν  αρσακειάδες.  Εκεί  μένουν  ακίνητοι,  ευθυτενείς,  προσέχουν  φοβερά  τι  κάνουν  και  τι  λένε,  με  απίστευτο  φόβο  και διακριτικότητα,  μην  η  συμπεριφορά  τους  θίξει  τον  αρχιμαφιόζο.  
Σε  μας  μόνο  κάνουν  τον  ξύπνιο.







Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ. 

O ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.




   Ο  ΚΑΘΙΣΤΟΣ  ΤΑΥΡΟΣ


Ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της Κίνας υποδέχτηκε στην χώρα του την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.  Κατά την διάρκεια της ανάκρουσης των Εθνικών Ύμνων η Μέρκελ ήταν  καθιστή,  λόγω  ασθενείας.

Στην ανάκρουση του  Εθνικού  Ύμνου της Κίνας  ο Li Keqiang σηκώθηκε όρθιος.




ΤΟ  ΙΕΡΟ  ΣΥΜΒΟΛΟ  ΤΟΥ  

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ



Το πρώτο έτος της Ελληνικής Επανάστασης δεν υπήρχε ενιαία διοίκηση και το κάθε στρατιωτικό σώμα έφερε τη δική του σημαία.
Οι επαναστατικές σημαίες είτε ήταν τρίχρωμες (άσπρο-μαύρο-κόκκινο) με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας (όπως π.χ. τον αναγεννώμενο φοίνικα ή άγκυρα κ.ά.), τα οποία είχαν όλες οι σημαίες των νησιών, είτε ακολουθούσαν τα μπαϊράκια και τα φλάμπουρα των αρματολών φέροντας σταυρό μαζί με αγίους ή τον αητό, ενώ πολλά χωριά εξεγέρθηκαν υπό το λάβαρο της εκκλησίας της ενορίας τους.
Το 1822 πραγματοποιήθηκε η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, η οποία ψήφισε το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος, το πρώτο ελληνικό σύνταγμα.
Στις παραγράφους ρδ’ και ρε’ του Προσωρινού Πολιτεύματος συναντάται η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας, με την οποία καθιερώθηκαν το κυανό και το λευκό ως χρώματα της σημαίας και ανατέθηκε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.
Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Σύμφωνα με άλλη θεωρία, η επιλογή των χρωμάτων έγιναν για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων.
Η πιο διαδεδομένη θεωρία για το πλήθος των λωρίδων, είναι ότι συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε κυανές τις συλλαβές «Ε-λευ-θε-ρί-α» και οι τέσσερις λευκές «ή θά-να-τος».
Οι θεωρίες για την επιλογή των χρωμάτων και το συμβολισμό των λωρίδων κρίνονται συχνά ως λαϊκοί θρύλοι.






Ωστόσο, πολλές από τις σημαίες της επανάστασης έφεραν μία από τις φράσεις
«Ελευθερία ή Θάνατος»,  «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»,  ή «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του.

Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:
α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού
β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή’ μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία.

Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού λευκοχρόου.
Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν’ εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού κυανοχρόου.

Σύμφωνα με κείμενο στο ιστορικό αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών υπ’ αριθμόν 8711, η πρώτη σημαία που υψώθηκε στα Καλάβρυτα:…έφερεν άνωθεν σταυρόν, με γραμμάς κάτωθεν αυτού 16, κατά το σύνθημα της Εταιρείας των Φιλικών, και με την επιγραφήν ή ελευθερία ή θάνατος.
Κατόπιν δε ο Ν. Σολιώτης έλαβε προσφερθείσαν αυτώ παρά της μονής Αγίας Λαύρας την χρυσοκέντητων επί των Χριστιανών αυτοκρατόρων σημαίαν της μονής, φέρουσα εξ ενός την Ανάστασιν και ετέρωθεν τον άγιον Γεώργιον.
Σώζονται δε ως παρακαταθήκαι μετά τον Αγώνα παρά του Σολιώτου εις τη ρηθείσαν μονήν αμφότεραι αυταί αι σημαίαι.




Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019


Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ. Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.






Τρίτη, 5 Απριλίου 2016


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙΟΝ








Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016


ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. Η ιρανική αστυνομία δημοσιοποιεί βίντεο που δείχνει τον Άγγλο Πρέσβη να συμμετέχει σε διαδηλώσεις στο Ιράν.
    Ένα βίντεο που διέδωσε η ιρανική αστυνομία εμφανίζει τον Πρέσβη της Αγγλίας να συμμετέχει σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην Τεχεράνη παραβιάζοντας καταφανώς το διεθνές δίκαιο με την ανάμειξή του σ΄εσωτερικές υποθέσεις της χώρας υποδοχής. Σε θέση στρατολόγου υποκινητή με το ανάλογο στιλ…Αν και επικαλέστηκε ότι έφυγε όταν άρχισαν τα συνθήματα στο βίντεο με συνωμοτικό ύφος παραμένει….

    La police iranienne a publié une vidéo qui montre l'#ambassadeur britannique de participer aux manifestations antigouvernementales à #Téhéran en #Iran. #UK pic.twitter.com/52A5F1i02k
    — dimpenewscom1 (@dimpenewscom1) January 13, 2020
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ. Κοττάκης: Προσοχή το 2020 να μην έχουμε νέο 1922.
    Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και οι πυκνές αλλαγές γεωπολιτικά και στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνουν ότι η Τουρκία ακόμη και με όχημα την παράνομη συμφωνία με τον Σάρατζ της Λιβύης , θα επιχειρήσει με την σιωπηρή ανοχή των ΗΠΑ, να αλλάξει στην πράξη την συνθήκη της Λωζάννης, ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.
    Το ελληνικό πολιτικό σύστημα , αντί να ασχολείται με πασαρέλα ονομάτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας , θα έπρεπε να μιλήσει με αλήθειες στον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα της κατάστασης , αφού είναι σαφές ότι το 2020 θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην έχουμε νέο 1922…
    Κατά τον Μανώλη Κοττάκη , το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «προκλητική», αλλά όχι «παράνομη», «άκυρη», «ανυπόστατη» (όπως λέμε εμείς) τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την επομένη ακριβώς ότι, κατά τη νομική υπηρεσία του υπουργείου του, «υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όχι τα ακατοίκητα».
    Στην ουσία, οι ΗΠΑ έχουν στρώσει το χαλί στον Ερντογάν και του υποδεικνύουν με τον τρόπο τους πού να στείλει το ερευνητικό για «γεωτρήσεις»: Σε ακατοίκητες νησίδες και νήσους οι οποίες δεν περιλαμβάνονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά περιλαμβάνονται ονομαστικώς -με τουρκικό όνομα, δυστυχώς- στη συμφωνία με τη Λιβύη. Σε νήσους και νησίδες που ευρίσκονται πέριξ του Καστελορίζου και μεταξύ Κω και Νισύρου.
    Το μέγα κόλπο -η «τέλεια κέντα» με χαρτοπαικτικούς όρους- είναι ότι επιχειρούν (εκτιμώ) να αναθεωρήσουν – ερμηνεύσουν τη «Λωζάννη» μέσω του μνημονίου με τη Λιβύη! Διά του ΟΗΕ, όργανο του οποίου είναι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
    Και, όταν έρθει η στιγμή -που δεν αργεί-, θα μας κατηγορήσουν και από πάνω ότι… παραβιάζουμε το Διεθνές Δίκαιο και θα απαιτήσουν είτε την παραπομπή θεμάτων εδαφικής μας ακεραιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας στη Χάγη (που είναι το δικαστήριο του ΟΗΕ) είτε την απόσπασή τους διά της ισχύος.
    Πρέπει να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες: Το μέλλον που μας σχεδιάζουν κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας.
    Και, αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μας καλύπτει η επιφύλαξη που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΟΗΕ το 2015 για την εξαίρεση των θεμάτων άμυνας και κυριαρχίας από τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου, τους προτρέπω να το ξεχάσουν. Και εγώ το ίδιο νόμιζα.
    Μόνο που η επιφύλαξη Βενιζέλου δεν είναι καθολική – έχει ορθάνοιχτα παράθυρα. Ορίζει ό,τι ισχύει για θέματα άμυνας και κυριαρχίας, εκτός κι αν τα δύο μέρη αποφασίσουν να τα εντάξουν σε συνυποσχετικό!
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων “Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος”, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, δηλώνοντας την απογοήτευση των μελών της.
    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
    Την ημέρα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με ομογενειακές Ενώσεις, στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλώριδας, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη, σχετικά με τις παραβιάσεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών»» από τους Σκοπιανούς, την δυνατότητα ακύρωσης της «Συμφωνίας» και την διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τον Ελληνικό λαό.
    Είπε μόνο ότι προεκλογικά δήλωνε ότι είναι δύσκολο να ακυρωθεί μία ψηφισμένη «συμφωνία», υποβάθμισε το Μακεδονικό Ζήτημα λέγοντας ότι είναι «συναισθηματικού χαρακτήρα» και υπερτόνισε την σημασία της Ελληνοτουρκικής διένεξης και της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης. Ξέχασε να διευκρινίσει ότι η τουρκική επιθετικότητα γιγαντώθηκε μετά την υποχωρητικότητα και την διπλωματική ήττα που υποστήκαμε από τους σλαβοαλβανούς των δύο εκατομμυρίων και του ανύπαρκτου στρατού. Ξέχασε επίσης να πει ότι προεκλογικά ζητούσε την ψήφο των Ελλήνων λέγοντας ότι «Η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι κακή και ότι θα κάνει τα πάντα για να την βελτιώσει ειδικότερα στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, κάτι που μετεκλογικά δεν έκανε ποτέ. Έκανε πολλές διπλωματικές κινήσεις για την ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης αλλά καμία διπλωματική κίνηση για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία όπως έχει αποδειχθεί ακυρώνεται και νομικά και πολιτικά φθάνει να υπάρχει η θέληση για αυτό.
    Την επόμενη ημέρα, 7 Ιανουαρίου 2020, στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ν. Τράμπ, δεν ανέφερε τίποτα για τις πάρα πολλές παραβιάσεις αλλά και την δυνατότητα ακύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την τωρινή αντιπολίτευση στα Σκόπια που πιθανότατα θα είναι κυβέρνηση τον Απρίλιο.
    Η Ομοσπονδία μας έχει ζητήσει, από τον Σεπτέμβριο του 2019 με επίσημο έγγραφο, συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν έχει δεχθεί να μας συναντήσει, ενώ στο διάστημα αυτό έχει συναντήσει πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς. Αυτό και όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την παγιωμένη πλέον αντίληψη στον κόσμο ότι ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την πολιτική του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του στην στήριξη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους «πρόθυμους» βουλευτές διέπραξαν προδοσία με την ψήφισή της , οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να γνωρίζουν, ότι διαπράττουν και αυτοί προδοσία «εφαρμόζοντας» μία συμφωνία που οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι καλή. Εάν κάτι είναι κακό προσπαθείς να κάνεις κάτι να το αλλάξεις και όχι να μετατραπείς σε κύριο υποστηρικτή του.
    Η Ομοσπονδία μας δεν έχει καμία διάθεση να πολιτικολογήσει. Οι πολιτικοί είναι που παρεμβαίνουν στα πολιτιστικά δρώμενα και προσπαθούν να αλλάξουν την πολιτιστική μας ταυτότητα με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Ότι κάνει η Ομοσπονδία το κάνει για την υπεράσπιση των δικαίων των Μακεδόνων Ελλήνων και κατ’επέκταση των Ελλήνων, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του καταστατικού της.

    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
    Δημήτριος Γιουμαντζίδης Γεώργιος Τσαμπούρης
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»
    Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 58100 Γιαννιτσά, Δ.Πέλλας, Π.Κ.Μακεδονίας, Ελλάδα
    www.popsm.gr popsm2014@gmail.com τηλ. 23810-20189 κιν. 6977254045

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΧΕΤΕ;;;; ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ.
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΡΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ .. ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !!.. ΚΑΘ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΔΑΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. https://www.youtube.com/watch?v=h97mld_05BU&fbclid=IwAR1hIMXHmKMrea7r_aUoRoOOmnP2sbQzTevOG1W2iAQmqWjwpEKx7xC8v8Y ----------------- (ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ) ................2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
    3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».........ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ..ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ....Η ΜΑΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ !! ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ..ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ !! ΟΜΩΣ ..ΗΞΕΡΕ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ,ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ .Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ..ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.... ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ..ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΎΕΤΑΙ ..ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΎΕΤΑΙ ΒΙΑΙΩΣ.. ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΆ ΟΤΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ((ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ)) ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ .. ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?? ..... ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ !!! ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ !!! ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!!!!!! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ-ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΣTO OIKEIO ΑΣΤΥΝ.ΤΜΗΜΑ-ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ---ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ---ΓΙΑ ΤΟ 120ο ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. Εκτυπώστε από εδώ : https://www.facebook.com/groups/986790621349334/ .....

    1.ΤΙ ΚΆΝΩ; =Εφαρμόζω το Α120Σ
    2. ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΚΆΝΩ;=Επειδή έχει καταλυθεί βιαίως το Σύνταγμα, γιατί διαπράχθηκε το κακούργημα της έσχατης προδοσίας, το οποίο ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη βουλή για να ανακοινωθεί το 2011 προς τον κάθε Έλληνα πολίτη ώστε αυτός να πράξει το καθήκον του όπως το Α120Σ τον υποχρεώνει.
    3. ΠΩΣ ΤΟ ΚΆΝΩ.= Με ΚΑΘΕ ΜΈΣΟ, όπως το Α120Σ ρητά με υποχρεώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...