ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Οκτωβρίου 2022

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ.

 


ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (με 20,5%), ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (SD). ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ: Α. Σχέδιο για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. «Θα κατασκευαστούν νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες», δήλωσε η αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Έμπα Μπους Θορ κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας. Β. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

 



Πρόγραμμα παλιννόστησης «Ελπίς» για να διατηρηθεί ο ελληνικός πληθυσμός που μετά βίας φτάνει τα 2.000 άτομα

Για το πρόγραμμα παλιννόστησης «Ελπίς», που έχει ως στόχο να επιστρέψουν οι νέοι στην Κωνσταντινούπολη, και για τις συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινότητα, σε ένα κλίμα τεταμένο που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα τη σχέση Τουρκίας και Ελλάδας, μίλησαν ομογενείς από την Πόλη σε ημερίδα με τίτλο «Οι Ρωμιοί της Πόλης – Το χθες, το σήμερα, το αύριο» που διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος.

 

Μίλησαν, επίσης, για το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και για τα αισιόδοξα μηνύματα που γεννά η αύξηση των μαθητών στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα Σεπτεμβριανά του 1955 μέσα από τον φακό του Δημητρίου Καλούμενου».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι το Δημογραφικό. “Ελπίς” είναι το πρόγραμμα παλιννόστησης για τους νέους που πρέπει να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και πέντε χρόνια συγκεντρώνουμε νέους, τούς εκπαιδεύουμε γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης στην Κωνσταντινούπολη, μαθαίνουν τούρκικα, για να είναι έτοιμοι να ζήσουν στην πόλη», εξήγησε ο γενικός γραμματέας Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νικόλαος Αναγνωστόπουλος.


«Βιολογικά τελειώνουμε»

Διευκρίνισε, δε, ότι οι συγκεκριμένοι νέοι έχουν λάβει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι και γιατροί, από όλα τα επαγγέλματα, και ο στόχος είναι «να μπορέσουμε τουλάχιστον πέντε έξι νέοι κάθε χρόνο να επιστρέφουν, να εγκαθίστανται στην πόλη, να τους βοηθήσουμε να βρουν κατοικία, δουλειά στην Κωνσταντινούπολη, να χρηματοδοτήσουμε την αρχή, τουλάχιστον για έναν χρόνο, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, με στόχο να παραμείνουν εκεί και να αυξηθεί ο πληθυσμός, γιατί βιολογικά τελειώνουμε».


«Είμαστε 2.000 Έλληνες. Εάν δεν υπάρξει αυτή η παλιννόστηση των νέων, αυτό το πρόγραμμα που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε δεν έχει ελπίδα, δηλαδή το Δημογραφικό τα λέει όλα από μόνο του. Στην ακμή του πληθυσμού, το 1922-23, όταν ιδρύθηκε το τουρκικό κράτος, οι Έλληνες ήταν 130.000-140.000. Σήμερα είναι μόνο 2.000 και αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Ανακοινώθηκε, επιπλέον, ότι στο Ζωγράφειο Λύκειο, για πρώτη φορά φέτος, οι μαθητές είναι πάνω από 60, ενώ συνήθως ήταν 40 με 50, κάτι επίσης ελπιδοφόρο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


4 σχόλια:



  1. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ. Αθήνα: Σύλληψη Ιορδανού διακινητή παράνομων μεταναστών. Ήταν μέλος κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
    Στη σύλληψη ενός 51χρονου Ιορδανού που κατηγορείται για διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, προχώρησαν οι Αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, κλοπή και αποδοχή, καθώς και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση του 51χρονου, ως μέλους του κυκλώματος και κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος.

    Ο 51χρονος, όπως διαπιστώθηκε διατηρούσε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που εξυπηρετούσαν την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

    Στο ένα διαμέρισμα, που διέμενε και ο ίδιος, έκρυβε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία εμπορευόταν σε τιμές που κυμαίνονταν από 150 έως 600 ευρώ. Το δεύτερο διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε «άτυπο ξενώνα» με κουκέτες, στο οποίο κρύβονταν αλλοδαποί που διακινούσε το κύκλωμα, καταβάλλοντας επιπλέον χρηματικό ποσό στον 51χρονο.

    Από τις αστυνομικές έρευνες στα συγκεκριμένα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εννέα άδειες διαμονής, 4 διαβατήρια, 2 δελτία ταυτότητας, συσκευή ανίχνευσης πλαστών εγγράφων, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και ταχυδρομικών αποστολών, ιατρικός εξοπλισμός και χρηματικό ποσό.

    Σημειώνεται, ότι όλα τα κατασχεθέντα έγγραφα είναι τρίτων προσώπων, αμφιβόλου γνησιότητας και διαφόρων χωρών. Σε ό,τι αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό είναι εξειδικευμένος και επαγγελματικός, μεγάλης οικονομικής αξίας και διερευνάται η νομιμότητα της κατοχής του.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ. Νέο κόλπο της Άγκυρας: Στέλνει εκατοντάδες γυμνούς παράνομους μετανάστες για να μπουν στην Ελλάδα. Τους βάζουν σε πλαστικές λέμβους και διασχίζουν τον Έβρο.
      Mια φωτογραφία από τον Έβρο δείχνει πως οι Τούρκοι χρησιμοποιούν ως όπλο κατά της Ελλάδας του παράνομους μετανάστες εφευρίσκοντας νέα κόλπα.

      Στη φωτογραφία φαίνονται γυμνοί παράνομοι μετανάστες που τους έστειλε η Τουρκία την Παρασκευή να διασχίσουν τον Έβρο και εν τέλει συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

      Επίτηδες του περνούν από τα σύνορα γυμνούς για να μην επαναπροωθηθούν από τις ελληνκές Αρχές.


      Αν το κάνουν αμέσως θα κατηγορηθούν για «απανθρωπιά»


      Συνολικά οι ελληνικές αρχές συγκέντρωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.


      Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο».

      Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

      Η ουσία όμως είναι ότι πέρασαν και γυμνοί ή όχι εισήλθαν και αυτοί σε ελληνικό έδαφος.
      Ζ.Π.





      Διαγραφή

    2. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ. Έφτασαν 10 νέοι αλλοδαποί έποικοι από τον Έβρο – Άμεσα οι διαδικασίες μόνιμης εγκατάστασης. Θα τους απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
      Επτά μουσουλμάνους αλλοδαπούς εποίκους χωρίς τα υποτιθέμενα νόμιμα έγγραφα, μετέφερε με ΙΧΕ αυτοκίνητο ένας αλλοδαπός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο σε οικισμό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.


      Αρχικά ο διακινητής -ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικίας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

      Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

      Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις νέους μουσουλμάνους εποίκους χωρίς τα υποτιθέμενα απαραίτητα έγγραφα. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
      Οι μουσουλμάνοι έποικοι θα μεταφερθούν προσωρινό σε ΚΕΠΑ πριν εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ. Ηγουμενίτσα: Με απόλυτη επιτυχία η μεταφορά 88 νέων αλλοδαπών εποίκων στην Ελλάδα. Θα εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα.
      Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών στην Ελλάδα από το Λ.Σ.

      Οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με υποτιθέμενο προορισμό την Ιταλία και βάσει πάγιας διαδικασίας εξέπεμψαν το μεσημέρι, σήμα «κινδύνου» 40 μίλια δυτικά των Παξών, απαιτώντας την άμεση μεταφορά τους στην Ελλάδα.

      Ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα εμπορικό πλοίο, πήραν τους 88 αλλοδαπούς και αργά το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

      Mετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους θα μεταφερθούν με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, σε δομές φιλοξενίας που θα υποδείξουν οι δικαστικές Αρχές και στην συνέχεια σε περιοχές που θα επιλέξουν οι ίδιοι για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα.

      Ταυτόχρονα θα τους καταστεί σαφές ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την χώρα καθώς αυτό είναι παράνομο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...