ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Οκτωβρίου 2022

ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022 Ο ΦΩΤΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ. Πρώτη Ελληνίδα η Γεωργία Λαλιώτη.

 

 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ «40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». 51 Έλληνες δρομείς στα 245 χλμ του αγώνα. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ.

 

 

Αττίλας ΙΙ: Η άλωση της Αμμοχώστου χωρίς να πέσει «ούτε σφαίρα» και η ολέθρια μάχη στη Μία Μηλιά

 

 


  

       Φώτης Ζησιμόπουλος

Ο 39χρονος υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022. Ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 21:00:48 και κατέκτησε τη νίκη για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής διένυσε περίπου επτά χιλιόμετρα παραπάνω λόγω της λάθους υπόδειξης που του έγινε λίγο πριν από τα Μέγαρα, ωστόσο σταδιακά πλησίασε τους πρωτοπόρους, και από τη 12η θέση που κατείχε μετά το λάθος, βρέθηκε τελικά λίγο μετά τις 21:00 στην πρώτη θέση. Στο άγαλμα του Λεωνίδα έφτασε στις 03:45:59 του Σαββάτου.

O Αγρινιώτης αθλητής του Δημήτρη Κασίμη πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο για Έλληνα αθλητή στην ιστορία του διεθνούς αγώνα υπεραπόστασης. Μόνο ο θρυλικός Γιάννης Κούρος έχει τρέξει ταχύτερα, το 1984 με χρόνο 20:25:00 και το 1990 με 20:29:04.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ιάπωνας Σομίγια Τόρου, ο οποίος προπορευόταν σε όλη την κούρσα, μέχρι που τον προσπέρασε ο Αγρινιώτης δρομέας. Ο 42χρονος Ασιάτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 21:08:04.

Τρίτος ήταν ένας ακόμη Ιάπωνας, ο Ισικάβα Γιοσιχίκο, με 23:06:45. Ήταν η τρίτη του συμμετοχή του στο Σπάρταθλον. Στις δύο προηγούμενες, το 2017 και το 2018, ο 34χρονος υπερμαραθωνοδρόμος σημείωσε 23:20:56 και 22:54:40 αντιστοίχως.

Τέταρτος ο Ούγγρος Ερος Τίμπορ με 23:23:40. Ήταν η πρώτη παρουσία του 46χρονου στη διοργάνωση, στην οποία βρέθηκε για σχεδόν όλον τον αγώνα στην πρώτη πεντάδα.

 




Ο τερματισμός του μεγάλου νικητή Φώτη Ζησιμόπουλου:


 

         Πρώτη Ελληνίδα η Γεωργία Λαλιώτη
 

H αθλήτρια του Δημήτρη Τζεφαλή μέλος της ομάδας “One Step  Beyond 

Endurance” και του Συλλόγου Σπαρτιατών Δρομέων ασχολείται με τις

μεγάλες αποστάσεις από το 2008 και με τις υπεραποστάσεις από το 2016.

Τότε έτρεξε τα 100χλμ. στον αγώνα της Ψάθας και για πρώτη φορά έπιασε το

όριο για το Σπάρταθλον, ενώ το 2019 που έτρεξε ξανά εκεί, έπιασε το όριο με

χρόνο 10ώρ.25λ.

Έχει συμμετοχή στον 5ο ΔΡΟΜΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ το 2019, όπου τερμάτισε

σε 16ώρ.3λ. ενώ το 2020 στον ίδιο αγώνα έπιασε το όριο με χρόνο 14 ώρες

και 36 λεπτά! Στη συνέχεια, το 2021 έτρεξε τον Ολύμπιο Δρόμο 180

χιλιομέτρων τερματίζοντας 3η γενικής κατάταξης και 1η Ελληνίδα γυναίκα

με χρόνο 21 ώρες και 30 λεπτά, παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για το 

Σπάρταθλον του 2022. Πρόκειται για την καλύτερη γυναικεία επίδοση στο 

συγκεκριμένο αγώνα.








Diana Dzaviza female winner spartathlon 2022

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022: Νικήτρια η Λετονή Diāna Džaviza 

Η Diāna Džaviza από τη Λετονία είναι η νικήτρια του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022. 

Τερμάτισε στη Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα σε χρόνο 25:03:07, κάνοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στις Γυναίκες.

Η Λετονή πρωταθλήτρια διατηρούσε τη 2η θέση μέχρι την Αρχαία Κόρινθο και 

μπόρεσε να προηγηθεί της Αμερικανίδας Καμίλ Ερόν όταν η δεύτερη εγκατέλειψε 

την προσπάθειά της στο 93ο χιλιόμετρο. Με υπομονή και αρκετή απόσταση από 

την δεύτερη αθλήτρια, Lizak Marisa, τερμάτισε λίγο πριν τις 8 το πρωί του 

Σαββάτου, στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Η 36χρονη Λετονή υπερμαραθωνοδρόμος που ζει στη Βιέννη πετυχαίνει 

-όπως και ο Φώτης Ζησιμόπουλος– τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο 

Σπάρταθλον, βελτιώνοντας την επίδοσή της (25:23:59 το 2021).

 

Diana Dzaviza Spartathlon

Δεύτερη τερμάτισε τελικά η Αμερικανίδα Lizak Marisa με χρόνο 25:34:00 και τρίτη η Morgan Micah με 27:23:44.

 

Δείτε την ανανεωμένη λίστα με τις 5 καλύτερες επιδόσεις των γυναικών στην 

ιστορία του Σπάρταθλον:

1 σχόλιο:

  1. Η Θεσσαλονίκη τρέχει Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο - Δρομείς από 5 ηπείρους και 46 χώρες στον αγώνα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022.
    10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ: 14.000 δρομείς θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης το Σάββατο 15/10 - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
    Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ. H μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή του αθλητισμού κορυφώνεται στις 15 Οκτωβρίου, ενώ την Κυριακή θα γίνει το «Μίλι της Ελπίδας», μια νέα πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
    Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 46 χώρες, χωρίς να υπολογίζονται όσοι ξένοι δρομείς ενδεχομένως προστεθούν κατά το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου, όταν θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας οι τελευταίες 1.500 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ - HELEXPO.

    Στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:
    Αλβανία, Αρμενία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κόσσοβο, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία.
    Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
    Η αφετηρία για τον Δρόμο του ενός μιλίου (Family Mile), θα είναι πλησίον της πύλης του ΟΛΘ. Στο μεταξύ, όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργήσει στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ – HELEXPO αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή , από τις 10:00 έως τις 19:00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, δηλαδή το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δε θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους. Από την Πέμπτη θα διατίθενται και οι τελευταίες 1.500 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών.
    Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics.
    Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
    Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...