ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Οκτωβρίου 2022

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΔΗΛΩΝΕΙ: «Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ».

 



ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.




Ο  χασάπης της Κύπρου Χένρι Κίσινγκερ αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο «χαρακτήρα από μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι», και η δήλωσή του μάλιστα εκτιμήθηκε από το Κρεμλίνο ως «θετικό σχόλιο», σύμφωνα με τον Προεδρικό Εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Κίσινγκερ γνωρίζει τη χώρα μας πολύ καλά, ξέρει τους συγγραφείς μας και τους φιλοσόφους μας, ώστε οι συγκρίσεις αυτές από αυτόν να είναι αρκετά θετικές,» δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κίσινγκερ στο CBS News.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Κίσινγκερ «καταλαβαίνει τις υποθέσεις της Ρωσίας καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με τη Ρωσία για τα πάντα, όμως τουλάχιστον έχει βαθιά γνώση, και όχι επιφανειακή.

Ολόκληρο το σχόλιο του Κίσινγκερ για τον Πούτιν είχε ως εξής: «Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη αίσθηση της σύνδεσης, μια εσωτερική σύνδεση, με την ιστορία της Ρωσίας, όπως ο ίδιος τη βλέπει. Είναι μία παγωμένη υπολογιστική μηχανή του ρωσικού εθνικού συμφέροντος, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται και το πιστεύει, και πιθανότατα σωστά, και έχει μερικά πολύ μοναδικά χαρακτηριστικά,» τόνισε ο χασάπης της Κύπρου, πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

 Χένρι Κίσσινγκερ: “Η Ρωσία «έχει χάσει τον πόλεμο», αλλά τώρα «πρέπει να αποτρέψουμε την πυρηνική του κλιμάκωση. Θα μπορούσαμε να τη νικήσουμε ακόμη και σε αυτό το σενάριο, αλλά θα ανατρεπόταν η φύση των διεθνών σχέσεων και ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος» και για τον λόγο αυτόν «η διπλωματία πρέπει να επιστρέψει στη δράση».

 


Προειδοποίηση απηύθυνε o ιουδαίος Χένρι Κίσσινγκερ από το βήμα σεμιναρίου του Council on Foreign Relations στον (ιουδαίο;) Ρώσο πρόεδρο, ένα μήνυμα που συνοψίζεται στο ότι η Δύση δεν θα σταθεί με σταυρωμένα τα χέρια αν ο Πούτιν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία θα χάσει σε έναν συμβατικό πόλεμο.
Ταυτόχρονα, ο σφαγέας της Κύπρου Κίσινγκερ -πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Νίξον- τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν ξανά οι διπλωματικοί δίαυλοι με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση.
Έκκληση Κίσινγκερ: «Να αποφευχθεί μια πυρηνική κλιμάκωση».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της με τη χρήση πυρηνικών βομβών» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σημειώνοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου θα ήταν προτιμότερο να επιτευχθεί «μέσω συμβατικών όπλων και διαλόγου», για να επιτραπεί στο άλλο μέρος να γνωρίζει ξεκάθαρα τι αντιμετωπίζει και επομένως να το έχει υπόψη του στη στρατηγική του αξιολόγηση.
Για τον Κίσινγκερ, η χρήση πυρηνικών όπλων «θα άλλαζε την ίδια τη φύση των διεθνών σχέσεων με απαράδεκτο τρόπο, γιατί θα άνοιγε την πόρτα στην αδιάκριτη χρήση απεριόριστων τεχνολογιών, τις οποίες ο καθένας θα μπορούσε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».
Ερωτηθείς κατά πόσον είναι δυνατή η συμβίωση με μια Ρωσία που κυβερνάται από τον Πούτιν, ο οποίος έχει διαφορετική ιδέα για την παγκόσμια τάξη από τη Δύση, ο Κίσινγκερ απάντησε: «Δεν ξέρω. Το ιστορικό στρατηγικό πλεονέκτημα της Ρωσίας ήταν πάντα το μέγεθός της, που της επέτρεπε να νικήσει τους εξουθενωμένους εισβολείς πριν φθάσουν στη Μόσχα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν πια».
Σίγουρα, λέει, «πρέπει, πέρα από τις προσωπικότητες, να προχωρήσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία, γιατί εν προκειμένω τίθεται το ερώτημα για το ρόλο της ως χώρα. Με άλλα λόγια, είτε θα είναι μελλοντικά το ανατολικότερο τμήμα της Δύσης, είτε το προκεχωρημένο φυλάκιo της Ανατολής στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη, θα ήταν «ουσιώδης», υπό αυτή την έννοια, «η συμβολή της Κίνας, η οποία, θέλοντας να παρουσιαστεί ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το βάρος της για να αποφύγει την κλιμάκωση και να διατηρήσει την τάξη».
Κίσινγκερ: «Ο Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη θέση του απέναντι στη Ρωσία»
Σε άλλη ομιλία του στην Asia Society, στη Νέα Υόρκη, με θέμα τη σχέση Μόσχας-Πεκίνου, στο πλαίσιο της κρίσης στην ανατολική Ευρώπη, ο Κίσινγκερ τόνισε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να «αναστοχαστεί» τη θέση του απέναντι στη Ρωσία, υπό το φως των εξελίξεων στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ο Σι Τζινπίνγκ έδωσε στον Πούτιν μια λευκή κάρτα. Πρέπει να πίστευε ότι η εισβολή θα ήταν επιτυχής» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με τον οποίο ο Κινέζος πρόεδρος προσπαθεί να αποτρέψει την ίδια αντίθεση που η Δύση επιφύλαξε για τον Ρώσο στρατηγικό εταίρο του.
Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέτασε επίσης την ανάπτυξη των σινο-αμερικανικών σχέσεων, σημειώνοντας πως μια ανοιχτή σύγκρουση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικό αντίκτυπο» στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Σι Τζινπίνγκ είναι «ένας ένθερμος υποστηρικτής» ενός ισχυρού κομμουνιστικού κράτους και θα συνεχίσει να προωθεί τον εθνικισμό και τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας του, ακόμη και αν εκτονωθούν οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Χένρι Κίσινγκερ.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια:

  1. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ.
    Στα… ψυχοφάρμακα «το έχουν ρίξει» οι Ευρωπαίοι. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound.
    «Κακή» ή «πολύ κακή» χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ψυχικής υγείας τους πολλοί Ευρωπαίοι, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και μετά την άρση των lockdowns.
    Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσκόπηση που έγινε από την υπηρεσία της ΕΕ, Eurofound, με δείγμα 200.000 ανθρώπων.
    Από τα αποτελέσματα διαπιστώνεται ότι ο αριθμός εκείνων που χαρακτήρισαν την κατάσταση της ψυχικής υγείας τους «κακή» ή «πολύ κακή» διπλασιάστηκε, από 6,4% όπου βρισκόταν τον Μάρτιο του 2020 -κατά την έναρξη δηλαδή της πανδημίας του κορωνοϊού- σε 12,7% δύο χρόνια αργότερα, παρότι χαλάρωσαν οι περιορισμοί.
    Η διαδικτυακή δημοσκόπηση κράτησε δύο χρόνια, από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022.
    Αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι πολίτες στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους και κινδυνεύουν περισσότερο από ενεργειακή ανέχεια, ως αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης.
    «Η ανησυχία σε έναν μεγάλο βαθμό (για τα οικονομικά) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το μέλλον πιθανόν να συνεχίσουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία», αναφέρεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: "Οὐδεὶς ἀμερικανικὸς λόγος ὑπάρχει, γιὰ νὰ μὴν ἔχουν οἱ Τοῦρκοι τὸ ἕνα τρίτο της Κύπρου".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

      ΠΡΕΣΒΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΡΑΝΤΗ ΣΤΗΝ

      ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ «ΒΗΜΑ ΤΗΣ

      ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

      Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΑΦΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ 1973 – 74, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ». ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

      Και μόνο με αυτή την επιστολή – ιστορική παρέμβαση ο Κοραντής κατέκτησε μία σπουδαία θέση μεταξύ των άξιων Ελλήνων

      Κυριακή 3 Ιουλίου 2011.

      Επιστολή με τίτλο:

      «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ»

      Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
      Τα δύο άρθρα της κυρίας Φωτεινής Τομαή, ιστορικού, πρεσβευτού συμβούλου Α΄ στο υπουργείο Εξωτερικών, στο «Βήμα της Κυριακής» (15 Μαΐου 2011, σελ. Α28 και 29 Μαΐου 2011, σελ. Α40), με αναγκάζουν να λύσω την πλέον των 37 χρόνων σιωπή μου, για την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας. Συναφώς, ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι κατά την εποχή του τέταρτου Αραβοϊσραηλινού Πολέμου ή, όπως αποκλήθηκε, του «Γιομ Κιπούρ» ή του «Ραμαντάν»- πριν και μετά- ήμουν πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο- μεγαλύτερη ελληνική πρεσβεία, τουλάχιστον, κατά τους τότε ιθύνοντας, στη Μέση Ανατολή, στον αραβικό κόσμο και στην Αφρική γενικότερα.

      Ο πόλεμος εξερράγη με πρωτοβουλία αποκλειστικά του Σαντάτ – διαφωνώ πλήρως με τον χαρακτηρισμό του ως ανδρός «μετρίου σχήματος»-, όπως προκύπτει από το βιβλίο του «Ιn search of identity» κ.λπ. Και αφού ο λόγος περί του αειμνήστου, άκρως φιλέλληνα, προέδρου Ανουάρ ελ Σαντάτ, κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι σ΄ αυτόν, κατ΄ εμέ, οφείλει ο πολύ Κίσινγκερ το βραβείο Νομπέλ της Ειρήνης και οι ΗΠΑ ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στη μεταπολεμική εξωτερική πολιτική τους.

      «Πείτε στον ομόλογό μου και συνάδελφο εν όπλοις στην Ελλάδα, (εννοεί τον Γ. Παπαδόπουλο) ότι ο Κίσινγκερ προτίθεται να στείλει βοήθεια με ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άδεια υπερπτήσεως και χρήσης ελληνικών αεροδρομίων από αμερικανικά αεροπλάνα. Εμείς οι στρατιωτικοί είμαστε ΤΙΜΙΟΙ άνθρωποι και γι΄ αυτό πιστεύω ότι και ο Έλληνας πρόεδρος ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ».

      Λίγες ημέρες μετά την έκρηξη του πολέμου, που κατέλαβε εξαπίνης τους Ισραηλινούς- λόγω της Μεγάλης Εορτής των οποίων, του «Γιομ Κιπούρ», ήσαν υποχρεωμένοι σε ακινησία-, με κάλεσε στο Γραφείο του επειγόντως ο τότε υπουργός Εξωτερικών και ισχυρός άνδρας του καθεστώτος Ισμαήλ Φάχμι και με παρεκάλεσε να παρέμβω στην Αθήνα για να βρεθεί έλληνας εφοπλιστής να διαθέσει πετρελαιοφόρα για τη μεταφορά υγρών καυσίμων από Βεγγάζη στην Αλεξάνδρεια, καθ΄ όσον ήταν αδύνατος, λόγω των πολεμικών γεγονότων, ο ανεφοδιασμός της τελευταίας από τα διυλιστήρια του Πορτ Σουέζ. Η Αθήνα αποδέχθηκε το αιγυπτιακό αίτημα και η Αλεξάνδρεια- η περί αυτήν περιοχή είχε κηρυχθεί από τους Ισραηλινούς «πολεμική ζώνη» και όλα τα εμπορικά πλοία που μετέφεραν κυρίως σιτηρά, τα οποία εστερείτο τότε η Αίγυπτος, ανέστρεφαν πρύμναν- ανεφοδιάστηκε πλήρως σε πετρέλαιο. Δεν πρόκειται να αναφέρω το όνομα του διαθέσαντος τα πετρελαιοφόρα εφοπλιστού δι΄ ευνοήτους λόγους. Πάντως, η ενέργειά του έσωσε, κατά κάποιον τρόπο, την Αίγυπτο, πράγμα που η τότε κυβέρνησή της ανεγνώρισε, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή


    2. Μετά μία εβδομάδα περίπου, αν πάντοτε δεν με απατά η μνήμη μου, μου τηλεφώνησαν γύρω στις 11 (23.00) τη νύχτα να μεταβώ τα μεσάνυχτα στο Γραφείο του Σαντάτ «για κάτι το κατεπείγον» . Πράγματι, πήγα στα Ανάκτορα και ο Σαντάτ μού είπε, χωρίς περιστροφές, τα εξής- τα αναφέρω, κατ΄ ανάγκην, περιφραστικά: «Πείτε στον ομόλογό μου και συνάδελφον εν όπλοις ότι ο Κίσινγκερ προτίθεται να στείλει αεροπορικώς μεγάλη βοήθεια σε υπερσύγχρονο πολεμικό υλικό στο κινδυνεύον Ισραήλ, και θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άδεια υπερπτήσεως και προσγειώσεως σε ελληνικά αεροδρόμια των μεταφερόντων το υλικό τούτο αμερικανικών αεροπλάνων. Εμείς οι στρατιωτικοί είμεθα τίμιοι άνθρωποι, γι΄ αυτό πιστεύω ότι και ο συνάδελφός μου έλληνας πρόεδρος θα συγκατανεύσει. Οπως βλέπετε,ο αραβικός κόσμος είναι τώρα ενωμένος στον κοινόν αγώνα και ο πρόεδρός σας πρέπει να λάβει τούτο σοβαρά υπόψη και να απορρίψει το αίτημα Κίσινγκερ, άλλως ξεχάστε τον κόσμον αυτόν, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες για τον Ελληνισμό» κ.λπ.


      Επιστρέψας στην πρεσβεία συνέταξα ένα άκρως απόρρητο τηλεγράφημα- διπλής κρυπτογραφήσεως- και το έδωσα γύρω στις δύο το πρωί στους συνεργάτες μου για τα περαιτέρω. Ομολογώ ότι βρέθηκα ενώπιον του μεγαλύτερου διλήμματος της καριέρας μου: «Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα»! Τελικώς, αναλογιζόμενος τους Ελληνες στις αραβικές χώρες, εισηγήθηκα την αποδοχή του αιτήματος του αιγυπτίου προέδρου. Το τηλεγράφημα είχε πρώτο παραλήπτη τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γ.Παπαδόπουλο, με κοινοποίηση στους Σπ. Μαρκεζίνη και Χ. Ξανθόπουλο-Παλαμά , αντιστοίχως πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών.

      Απορώ, πράγματι, πώς ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕ στα αρχεία η κυρία Τομαή ένα τόσο σημαντικό «ντοκουμέντο», που τόσο συνέβαλε, όπως θα δούμε περαιτέρω, σε έσχατη ανάλυση, στην πτώση της δικτατορίας.

      Όπως πληροφορήθηκα τότε, και οι τρεις προαναφερθέντες συμφώνησαν με την εισήγησή μου και απαγορεύθηκε η διέλευση κ.λπ.

      Στη συνέχεια, έσπευσα να γνωστοποιήσω στον αιγύπτιο πρόεδρο τη θετική απάντηση της Αθήνας. Παραλείπω τα λοιπά περί της ευγνώμονης στάσεως του Σαντάτ υπέρ ημών, που ήλθε δυστυχώς να ανακόψει Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ (6.10.1981).

      Μετά την ανάκλησή μου στην κεντρική υπηρεσία, ζήτησε να με δει στο σπίτι του ο μακαρίτης πρέσβης Σπύρος Τετενές, στενότατος φίλος μου. Με υποδέχθηκε με τις λέξεις:«Αντώνη, ξέρεις ότι εσύ έριξες τον Παπαδόπουλο; Μου το είπε ο Παλαμάς σοβαρολογώντας!» Και μου εξήγησε τι είχε συμβεί:

      «Στην πρόσφατη Σύνοδο του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και κατά την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ.Χένρι Κίσινγκερ επλησίασε τον έλληνα ομόλογό του και κινώντας απειλητικά τον αντίχειρά του είπε υψηλόφωνα:
      Ζ.Π.

      Διαγραφή



    3. “Αυτό που κάνατε με τα αμερικανικά αεροπλάνα, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά”.



      «ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»;
      Τα ίδια μου επανέλαβε ο μακαρίτης υπουργός μου σε τυχαία συνάντηση- και λίγους μήνας προ του θανάτου του- στο γνωστό καφέ της Γενεύης «ΑuxΑmbassadeurs», προσθέσας τα ακόλουθα: «Κατόπιν των όσων σας ανέφερα, τι γνώμη έχετε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που έλαβε χώρα μερικές εβδομάδες αργότερα;». Σε απάντησή μου ότι δεν μπορούσα να αποκριθώ, εφάνη εκνευριζόμενος λέγοντάς μου:

      «Λυπάμαι, γιατί διπλωμάτης με την εμπειρία σας, δεν αντελήφθη ποίος ήταν όπισθεν της εξεγέρσεως, κάτι το ολοφάνερο». Προφανέστατα, υπονοούσε τον αμερικανικό παράγοντα.

      Ανάλωσα τον βίο μου, αξιότιμε κύριε διευθυντά, στη μελέτη και συγγραφή κυρίως της Διπλωματικής Ιστορίας, Παγκόσμιας και Ελληνικής, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημοσιότητα ή προσπάθεια προβολής, μόνος γνώμονας της εργασίας μου ήταν η ιστορική αλήθεια, έστω και αν έθιγα ή ανέτρεπα ορισμένα «ταμπού» κ.λπ., όπως πράττω με το τελευταίο βιβλίο μου «Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα• η Ιστορία μιας Τραγωδίας» (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών). Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι όσα αποκαλύπτω ανωτέρω θα γίνουν πιστευτά και θα τεθεί τέρμα στην εκμετάλλευση της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ.-

      Μετά πάσης τιμής,
      Α. Ι. Κοραντής
      Πρέσβης ε.τ.

      ΠΡΕΣΒΗ ΑΝΤΩΝΙΕ ΚΟΡΑΝΤΗ

      ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

      ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ

      ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  3. Ε.Μακρόν: «Η Γαλλία θα στείλει στην Ουκρανία κι άλλα πυροβόλα CAESAr». Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να στείλει 20 Bastion, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
    Η Γαλλία σκοπεύει να στείλει κι άλλα κανόνια CAESAr στην Ουκρανία, που προσπαθεί να απωθήσει τους τελευταίους επτά και πλέον μήνες τον στρατό της Ρωσίας από το έδαφός της, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


    «Εργαζόμαστε για διάφορα αιτήματα, μαζί με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά για επιπλέον CAESAr», είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

    Αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη, η Γαλλία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με 18 τέτοια αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, με δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, καθώς και με αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), καύσιμα, ατομικό οπλισμό και κάπου δεκαπέντε κινητά πυροβόλα 155 χιλιοστών TRF1, με ημιαυτόματη λειτουργία.

    Το Παρίσι σχεδιάζει πλέον να στείλει στο Κίεβο άλλα έξι ως δώδεκα CAESAr, που προορίζονταν αρχικά για τη Δανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ενημερωμένη πηγή. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να στείλει 20 Bastion, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ).

    Οι 27 «θα συζητήσουν για αυτά τα θέματα, για ορισμένους μηχανισμούς» σήμερα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε πως θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες αφού αποπερατωθούν οι εργασίες της.


    «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, από οικονομική, από ανθρωπιστική και από στρατιωτική σκοπιά», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    «Η βοήθεια αυτή θα περιλαμβάνει εξοπλισμούς και εκπαίδευση», όπως ήδη συμβαίνει «εδώ και μήνες», πρόσθεσε.

    «Θα συνεχίσουμε να προχωράμε στη βάση των αιτημάτων που υποβάλλονται» και θα «συντονιζόμαστε στενά με μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη», συμπλήρωσε, αναφερόμενος κυρίως στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζικές βολές από πυροβολαρχίες όπλων λέιζερ για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων σε πέντε πόλεις της Ρωσίας!
      Σύστημα Peresvet: Τυφλώνει δορυφόρους σε απόσταση 1500 χλμ από την επιφάνεια της Γης!
      Μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ σημειώνονται τις τελευταίες ώρες πάλι στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας: Οι βολές δεσμών λέιζερ τελικά προέρχονται από το σύστημα Peresvet και χρησιμοποιούνται κατά δυτικών δορυφόρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων UAV από αυτά που συνεχεία βομβάρδιζαν τους αμάχους της πόλης.
      Παρόμοιες στήλες λέιζερ παρατηρήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, όπως στη Μόσχα, το Όμσκ, το Μούρμανσκ.

      Χθες επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για ακτίνες λέιζερ, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχουμε την πρώτη μαζική χρήση τέτοιων όπλων στην ιστορία των πολέμων.

      Το όνομα στο όπλο λέιζερ το έδωσε ο ίδιος ο Β.Πούτιν: Ο Peresvet ήταν ένας Ρώσος ορθόδοξο πολεμιστή-μοναχό του 14ου αιώνα, ονόματι Aleksandr Peresvet, ο οποίος πολέμησε σε μια μάχη που σηματοδότησε το τέλος της μογγολικής κυριαρχίας στη μεσαιωνική Ρωσία.

      Τα πληρώματα των όπλων λέιζερ αποκαλύπτεται τώρα, ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ακαδημία Διαστημικών Δυνάμεων Mozhaisky στην Αγία Πετρούπολη και το όπλο είναι αυτό στο οποίο είχε κάνει αναφορά ο Ρώσος πρόεδρος το 2018:
      «Έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο στα όπλα λέιζερ. Δεν είναι απλώς μια ιδέα ή ένα σχέδιο πια. Δεν είναι καν στα αρχικά στάδια παραγωγής. Από πέρυσι, τα στρατεύματά μας είναι οπλισμένα με όπλα λέιζερ. Δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είναι ακόμα η ώρα. Αλλά οι ειδικοί θα καταλάβουν ότι με τέτοια όπλα, η αμυντική ικανότητα της Ρωσίας έχει πολλαπλασιαστεί».
      Το Peresvet χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια, επομένως η χρήση τους ως φορητού εργαλείου είναι απίθανο να πετύχει. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία στρατιωτικών βάσεων και αστικών περιοχών από βαλλιστικά όπλα ή από διείσδυση UAV.
      Ειδικοί αναφέρουν ότι το σύστημα είναι κάτι παραπάνω από ένα όπλο λέιζερ: Δημιουργεί το φαινόμενο «τοίχου φωτός» στην τροπόσφαιρα, παρεμβαίνοντας στα οπτικά συστήματα: «Το συγκρότημα μπορεί να τυφλώσει όλα τα συστήματα δορυφορικής αναγνώρισης ενός πιθανού εχθρού σε τροχιές 1500 χιλιομέτρων».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Τουρκία: Πρόβα απόβασης σε ελληνικά νησιά με Altay και TCG Anadolu.
      Το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο έτοιμο για ένταξη στο τουρκικό Ναυτικό.
      Δοκιμές πραγματοποίησε το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay το οποίο μεταφέρθηκε στο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu που αναμένεται να ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό στα τέλη του 2022.

      Το άρμα μεταφέρθηκε με αποβατικό σκάφος στο τουρκικό σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων. Ακριβώς η αντίστροφη διαδικασία θα ακολουθηθεί σε μια αποβατική επιχείρηση για κατάληψη ελληνικού νησιού, όπως απειλεί ο Ερντογάν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Με το σύστημα S-300V καταρρίπτουν τις ρουκέτες HIMARS οι ρωσικές δυνάμεις.
      Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε S-300V πέντε πυραύλους HIMARS που εκτόξευσαν ουκρανικά στρατεύματα προς την κατεύθυνση της γέφυρας Antonovsky, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής Kherson.

      Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν τακτικά τη γέφυρα Antonovsky, η οποία συνδέει τις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

      Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Ria Novosti, δολίως ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν πυραύλους σε κτίριο κατοικιών στην ρωσική πλέον Kherson, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης.
      «Επιβεβαιώνουμε τον βομβαρδισμό HIMARS σε κτίριο κατοικιών στο Tekstilshchiki. Επίσημες πληροφορίες για τα θύματα θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας της περιοχής», είπε στους δημοσιογράφους.

      Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kherson Kirill Stremousov, η γέφυρα δεν υπέστη ζημιές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Πυροβόλα CAESAr, πυροβολαρχίες όπλων λέιζερ, σύστημα Peresvet που τυφλώνει δορυφόρους σε απόσταση 1500 χλμ από την επιφάνεια της Γης, Altay και TCG Anadolu τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο, το σύστημα S-300V που καταρρίπτει τις ρουκέτες HIMARS.
      Γίνεται διεθνής κατακλυσμός με τα νέα όπλα και την νέα ορολογία. ΑΡΑΓΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ Ή ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1950;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Πολεμική Αεροπορία: Ορκίστηκαν 159 νέοι Ίκαροι στην αεροπορική βάση Δεκέλειας. Οι 144 είναι από την Ελλάδα.
    Η ορκωμοσία των νέων Ικάρων, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

    Όπως ανακοινώθηκε, συνολικά, ορκίστηκαν 159 Ίκαροι, από τους οποίους 144 από την Ελλάδα, 8 από την Κύπρο, 2 από το Μαυροβούνιο, 2 από την Ιορδανία, 2 από τη Σενεγάλη και 1 από την Τυνησία.

    Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Issa Alhijazin, οι πρόξενοι των πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα Ιωάννης Αδάμου και κα Katja Vukotic αντίστοιχα, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Διοίκησης Δόγματος Εκπαίδευσης, αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, ως εκπρόσωπος του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητές των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας, καθώς συγγενείς και φίλοι των νέων Ικάρων.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 400 ΝΕΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία καλή πρόταση του Βασίλη Τσιάρτα: να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ.
    Σήμερα ο Βασίλης Τσιάρτας αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ουκρανία, στο οποίο ζητάει κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε: «Εδώ γιατί καθυστερούμε;». Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τις απόψεις του τις οποίες έχει αναρτήσει στα social media.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...